|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Serwery się przeciążają, PM 2011 tyle gadają! :)
Cytat:
A chyba teraz Wam pilnie Tv nie jest potrzebne by stało i się kurzyło?a tak w ogóle a propos rzeczy i prezentów to my kurcze mamy zagwozdkę - głupio mi tak ofem pisać na zaproszeniach że chcemy kasę (jak my idziemy do kogoś to dla nas oczywiste aby dać kasę jak już mieszkają razem i wszystko mają ale wiem że nie dla wszystkich.) a prawda jest taka ze my wszystko do mieszkania już mamy - pralkę, zmywarkę, kuchenka, lodówka itd. Wszystko co można kupić w prezencie "na mieszkanie". No a dochodzą mnie już słuchy że np. moja kuzynka już kombinuje co mi niedrogo kupić na prezent ślubny Jak ma mi kupić zastawę z przeceny w tesco to ja już wolę aby mi nic nie kupowała a dała mi to 50zł do koperty Tylko że jak coś powiem to będzie obraza na całą rodzinę a nie potrzebne mi kolejne kwasy
Edytowane przez dottta Czas edycji: 2010-02-13 o 14:44 |
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
a przed 18 dziś przychodzi P i robimy pizzę dla nas i dla rodziców moich
nagadałam im że jest taki zdolny i teraz musi się wykazać
|
|
|
|
#3393 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
Dziękuję dziewczyny za rady Co do mieszkania do my będziemy mieszkać u moich rodziców i od razu po ślubie zaczynamy robić sypialnie, nawet moja babcia ostatnio pytała się co bym chciała od niej na prezent ślubny lodówkę czy pralkę, ale ze względu na to że pralnię i kuchnie będziemy mieć z rodzicami to wymyśliłam żeby dała nam pieniądze na łoże do sypialni a ona stwierdziła że w takim razie kupi je nam przed ślubem żebyśmy mieli gdzie spędzić noc poślubną Dziś byłam z K na zakupach i weszłam do sklepu z ubrankami do chrztu bo w maju mam być mamą chrzestną i normalnie sukieneczki są strasznie drogie takie byle co za 50 zł a coś naprawdę ładnego to trzeba się liczyć z sumą nawet do 150zł a ja myślałam że na całą wyprawkę wydam góra 200zł A i też wysyłam nasze foki na maila
|
|
|
|
#3394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A sama już nie wiem, po prostu chciałabym jak najwięcej rzeczy mieć już na start. A przecież pieca ani lodówki nie kupię teraz A tv by się używało. Ale może faktycznie nie ma sie co przypalać i kupić wszystko jak już w ogóle będziemy wiedzieć gdzie zamieszkamy. Bo w naszym mieście z mieszkaniami jest masakra :/ Wyboru wielkiego nie ma, za to ceny.. A mnie to się marzy malutki domek z bali |
|
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
Ja spadam, będę dopiero jutro, bo zaraz jedziemy do Wrocławia na imprezkę
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrocław jest fajny
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz dużo osób tak robi. Przynajmniej prezenty się nie będą powtarzać i nie trzeba mówić wprost, że się woli kasę
|
|
|
|
|
#3399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic na to nie poradzą ale diabelnie mi sie nie podobają Moja mama ma juz prowadzić szeroko zakrojoną akcję mówienia wszystkim że wolelibyśmy pieniądze ale ta kuzynka jest niereformowalna ![]() Goście nasi kochani, my już w domu wszystko mamy, chcecie nam cos podarować dajcie śwince sie radować .
Edytowane przez dottta Czas edycji: 2010-02-13 o 14:57 |
|
|
|
|
#3400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurde no to rzeczywiście ![]() Ale dobrze, że mama przyłączyła się do akcji
|
|
|
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale sama mam dylemat, bo gadałam z P że nie każdy może wierszyk dobrze odebrać ![]() pomyślałam że może by nas podpytywali przy rozdawaniu zaproszeń co chcemy ale co jeśli nie zapytają ![]() ja zawsze wprost pytałam młodych czy chcą kasę jak dawali zaproszenie no i w rodzinie P są tacy co wolą dać prezent bo to taniej ale ja bym wolała właśnie nawet te 50 zł niż filiżanki na które nie będę mogła patrzeć ![]() ale nie będę nikomu wciskać że nie ma prawa przyjść z prezentem |
|
|
|
|
#3402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez wole kasę bo kupię sobie to czego nie mamy i to co mi sie będzie podobało, na szczęście u mnie w rodzinie nie daje sie prezentów i mam nadzieję, że tak pozostanie bo ja nie chcę jakiś badziewi niefirmowych, które się popsują po 3 użyciach
![]() nastawiłam olej na patelni w kuchni i poszłam ogarnąć pokój wchodzę do kuchni ze śmieciami a tam mi się olej pali na prawdę jakaś rozbita jestem ostatnio pierwszy raz w życiu przypaliłam ziemniaki, a wiecie jak? wylałam z nich wodę i postawiłam na kuchence tylko, że gaz nadal był włączony
|
#3404 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
Ale to pewnie dlatego, że do naszego ślubu zostało juz tylko 581 dni![]() Ja takze wolałabym pieniążki dostać. Chociaż jakaś sliczna zastawa mi się marzy na taki prezent ślubny
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie z tymi prosbami o kase jes tproblem...nie twierdze,ze nasz arodzina sie obrazi,zreszta nam sie wszystko przyda;p ale co jesli dostane 10 zestawowo filizanek?kuzynka tak dostala,a ze gustu nie ma to wszystko lezy u niej na komodzie-kazda polka na inny zestaw
ostatnio jeden dala kumpeli "w prezencie";pwierszyki m isie nie podobaja...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo pościel nam kupi - tylko my mamy nie wymiarową więc pewnie też wyleci ![]() No i to nie jedna osoba w rodzinie
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
isabele no dokladnie...tez bym chciala zastawe, bo jak dostane kase to raczej nie kupie bo bedzie 5 tysiecy innych wydatkow
ale gorzej jak dostaniemy po kilka rzeczy takich samych.listy prezentow odpadaja![]() a tak na marginesie pieniazki chcielismy przeznaczyc na podroz poslubna
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
coś trzeba będzie pomyśleć, chyba jeszcze obgadam temat z mamą
my na początku będziemy mieli właśnie mało i każda rzecz się przyda ale każda którą sami sobie kupimy a nie ktoś wyda kasę a ja to wyrzucę, chociaż za te pieniądze mogłam kupić coś w swoim guście |
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
dotta
![]() ale kupila jakas droga tefala wlasnie...szkoda mi tych rodzicow:nie dosc,ze mieskzanie im kupili (bo ze strony tego meza rodzice sa nadziani,a ze strony zony biedni jak nie wiem) to jeszcze co tydzien jezdza do domu i przywoza walowe zarcia...to jeszcze prezenty im kupuja do domu!a ci ciulaja kase na budowe;p Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2010-02-13 o 15:09 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
mnie się te wierszyki też nie podobają, a kasę też byśmy chcieli. Mam nadzieję, że ludzie będą wprost pytać, czy chcemy kasę. Wiem, że nasi znajomi z pewnością dadzą nam kasę, nie wiem tylko jak z rodziną (może moja to ok, ale nie znam zwyczajów u rodziny D. :/ w ogóle on ma jakąś dziwną rodzinę :P).
|
|
|
|
#3411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie w rodzinie nikt by się nie obraził za wierszyk o kasie
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Konto usunięte
|
my raczej od wszystkich dostaniemy kasę bo nie pamiętam żeby ktoś kto robił z mojej rodziny wesele dostał jakiś prezent. Tyle że ja sama poprosiłam najbliższą siostrę cioteczną żeby zamiast kasy kupiłam mi zastawę obiadową na 24 osoby i bratową żeby coś też mi kupiła bo jednak chciałabym mieć jakąś pamiątkę np rozstawiając zastawę na święta móc powiedzieć dziecku tą zastawę dostałam od twojej cioci na prezent ślubny
|
|
|
|
#3414 |
|
Rozeznanie
|
Ja się na dziś już żegnam, bo idę się szykować na spotkanie z Ł.
Wieczorem idziemy na potańcówę i mimo, że mam wielkiego strupa od kataru na nosie, to mam nadzieję, że będziemy się dobrze bawić ![]() A jutro na targi Może wyhaczymy coś fajnego. 3majcie się!!! |
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
moja siostra zapowiedziała, że kupi nam ekspres do kawy
więc będę mojej dorosłej córce mówiła, kiedy będę w nim parzyć - "o, napijemy się kawki z ekspresu, który dostałam od twojej podstrzelonej ciotki Kasi" o ile będzie sprawny jeszcze.
|
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba dobry pomysl, ktory zapodajecie
od najblizszych jakis prezent,a od reszty kasa...u nas nie ma w zwyczaju pytan co chcemy,niestety.samo przez sie sie rozumie,ze kasa...ale prezenty sie zdarzaly.np u mojej sis.jednak nie powtorzyly sieb i byly przydatne no moze oprocz zegara...ale w koncu znalezli miejsce;p ale swoja droga to dziwne kupowac zegar jak wsztscy wiedzieli,ze bed amieskzac i tesciowej z umeblowanym mieszkanie.o i frytkownice bym chciala ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Aniusia milej zabawy Marcin bedzie po 18, a rodzice wybywaja o 17:30
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
znaczy będzie się działo
![]() ja w sumie po wczorajszym potrzebuję odpocząć ![]() Anemeon moja siostra też Kaśka |
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
ja kawy nie piję, ale ekspres się przyda, bo D. pije, goście będą pić, a ja z pewnością bym nie kupiła, skoro "ja nie piję"
![]() a ze sprzętów kuchennych to chyba tylko toster sobie kupię i robot kuchenny. Więcej raczej nie będziemy używać. |
|
|
|
#3420 |
|
Zakorzenienie
|
P. już jedzie idę odgrzać zupę i nadziewać rury
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.

A chyba teraz Wam pilnie Tv nie jest potrzebne by stało i się kurzyło?
Jak ma mi kupić zastawę z przeceny w tesco to ja już wolę aby mi nic nie kupowała a dała mi to 50zł do koperty

A tv by się używało. 

pierwszy raz w życiu przypaliłam ziemniaki, a wiecie jak? wylałam z nich wodę i postawiłam na kuchence tylko, że gaz nadal był włączony