Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-13, 11:03   #1411
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Nie mam papilotów,walków ani nic-wszystko u mamy zostało,mam jedynie prostownice,a pewnie po papilotach jak pudel bym wyglądała;/hmm,ale ta falownica-pierwsze słysze i widzę-daje efekt fajnych fal?bo mi się od razu skojarzyło z efektem po gofrownicyhmm za pare dni mam urodzinki,mąż mnie męczy co chcę i może coś takiego by mi się przydało...
A z tym farszem to co tam jest?ryż i mięsko-to ja bym pewnie zrobiła krokiety takie inne niż zawsze,ale z krokietami to kupa roboty.Może dziewczyny coś podpowiedzą jeszcze.

Oo a może zrób jakąś zapiekanke z tym farszem- są przepisy na te z mięsa mielonego-dodaj ziemniaczki,pieczarki,wrz uc ser na wierch i pycha

Wiem na wizażu też czytałam co tam dziewczyny z włoskami wyprawiają,ale mi kiepsko to wychodzi,ale powalcze jeszcze z nimi dzisiaj.
tak wygladalam w wloskach nakreconych falownica
http://nasza-klasa.pl/#profile/1056887/gallery/61
http://nasza-klasa.pl/#profile/1056887/gallery/83
jesli nie masz konta na nk to wkleje inaczej zdjecie tylko bede musiala je poszukac na kompie

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 11:05   #1412
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
A mnie nadal odrzuca od jedzenia takiego typowego obiadowego. Jak czytam o mięsie mielonym to mam minę jakbym przegryzła pieprz albo co gorszego. Ciekawe czemu mi się tak porobiło od 3 dni
W lodówce sznycelki z indyka leżą do zrobienia, ale jak otwieram lodówkę to udaję, że ich nie widzę. No nie mogę!

Chyba dziś zrobię ryż z samym sosem jakimś gotowym. Nie wiecie czy to jakiś kolejny syndrom końcówki ciąży czy co?
Za to mogę litrami pić sok z czarnej porzeczki rozrobiony z wodą i z lodem. Chyba się zamienię w taką wielką porzeczkę albo w mleko, bo tyle tego piję.

Draconiku, jak Ci dopiero dziś sprzedawca dostarczył od początku ciąży to chyba równie dobrze mogłabyś do niego napisać, żeby ją sobie wsadził, bo teraz to już nie chcesz i niech kasę oddaje!
Ale jeśli może się komuś przydać to może poczekaj. U nas miejsca jak na lekarstwo i nawet kołyska od mojego brata zostaje u rodziców i będzie robić na łóżeczko w czasie wizyt. Ale tego sprzedawcę to bym udusiła chyba.
To ja mam to samo z mięsem tyle ,że chodzi o kurczaka-nie tknełam nic od samego początku ciąży z tego ptaszyska-normalnie zbiera mi się na wiecie na cojak tylko pomyśle o jakimś udku czy nóżce.Ja w ogóle przed ciążą nie przepadałam za mięsem w każdej postaci.I wiem,że kuraka już nigdy za nic w świecie nie tkne-obrzydlistwo dla mnie,ale znowu przepadam za mięsem mielonym-ot tak w ciąży mi się porobiło
drcron dziękuje za ten link do tych fal-tym sposobem coś mi już wyszło-może jutro dam rade.Tylko kurcze szkoda,że nie można ściagnąc sobie głowy,bo tak ciężko mi z tyłu to wszystko samej zrobic
Ja konta nie mam,ale weszłam na sis,żeby Cię podejrzec i powiem Ci,że ślicznie wyszły-kurcze jak po jakiś papilotach dobrze nakręconych<wow>o rany i Ty byłaś blondynką

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-02-13 o 11:11
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 11:12   #1413
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
A mnie nadal odrzuca od jedzenia takiego typowego obiadowego. Jak czytam o mięsie mielonym to mam minę jakbym przegryzła pieprz albo co gorszego. Ciekawe czemu mi się tak porobiło od 3 dni
W lodówce sznycelki z indyka leżą do zrobienia, ale jak otwieram lodówkę to udaję, że ich nie widzę. No nie mogę!

Chyba dziś zrobię ryż z samym sosem jakimś gotowym. Nie wiecie czy to jakiś kolejny syndrom końcówki ciąży czy co?
Za to mogę litrami pić sok z czarnej porzeczki rozrobiony z wodą i z lodem. Chyba się zamienię w taką wielką porzeczkę albo w mleko, bo tyle tego piję.

Draconiku, jak Ci dopiero dziś sprzedawca dostarczył od początku ciąży to chyba równie dobrze mogłabyś do niego napisać, żeby ją sobie wsadził, bo teraz to już nie chcesz i niech kasę oddaje!
Ale jeśli może się komuś przydać to może poczekaj. U nas miejsca jak na lekarstwo i nawet kołyska od mojego brata zostaje u rodziców i będzie robić na łóżeczko w czasie wizyt. Ale tego sprzedawcę to bym udusiła chyba.
ja o niej zapomnialam ale za takie pieniadze za jakie ja kupilam to niech sobie lezy dalam za nia 50 zlotych plus 15 za kuriera wiec nie byla to duza suma tesc sie smieje ze teraz musimy sie o blizniaka starac bo mamay dwie kolyski powiedzialm mu ze chce ja oddac komus szwagier ze szwagierka nie chca jej dla swojego dziecka a on mi zebym na strych wrzucila i niech sobie lezy jest to nie wola a moze kiedys sie przyda czyzby mial racje??

ja na poczatku ciazy tak mialam ze nie trawilam zapachu i widoku miesa kielbas i zadnych przetworow nawet sos na bazie miesa powodowal odruch wymiotny jak robilam obiad to nastawialam wszystko na dole lecialam do gory otwieralam okno na rozscierz i zamykalam drzwi i tylko z gory krzyczalam co maja zrobic czy odwrocic czy pomuieszac czy doprawic i tak wygladalo moje gotowanie zanim zeszla\m na dol musialo byc wywietrzone bo odrazu robilam sie blada teraz na szczescie mi to minelo uwielbiam miesko przed ciaza moglam jesc tylko miesko mam nadzieje ze u Ciebie tez to minie szybko ja znowu teraz nie moge patrzec na mandarynki i pomarancze i sok pomaranczowy jak go widze to mi slabo sie robi a pozeczkowy tez moge pic ale ja dodaje wody gazowanej ostatnio uwielbiam wszystko co gazowane mleko tez uwielbiam ale wypijajac dwie szklanki mleka nawet zjadajac talrze mleka z platkami to odazu wypijam szklanke wapna rozpuszczonego bo inaczej wygladam jak biedronka

Stary 2010-02-13, 11:44   #1414
MadCat
Raczkowanie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;17148692]Teoretycznie, a w praktyce żądają karty chipowej przy rejestracji, której ja, jako osoba bez ubezp. używam nielegalnie ( mogli by ją sobie zablokować).
[/QUOTE]
Nie wiem jak u Was jest ale u nas jak tylko dziecko dostaje pesel to się idzie i kartę czipową wyrabia bez problemu. Bez względu na to czy ktoś pracuje czy nie.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 11:59   #1415
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Nie wiem jak u Was jest ale u nas jak tylko dziecko dostaje pesel to się idzie i kartę czipową wyrabia bez problemu. Bez względu na to czy ktoś pracuje czy nie.
Ja w tej chwili nie pracuję, zmieniłam zdres i powinnam wymienić karty czipowe. Nie mam ubezpieczenia w nfz i nowych kart wyrobić nie mogę.
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 12:10   #1416
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

a mojemu małżowi w plecach znow cos przeskoczylo i lezy "połamany" w wyrku w domu( ma tak wlasnie od tego wypadku) w poniedzialek bedziemy w szpitalu na szkole rodzenia to pojdziemy wyrobic mu nowa ksiązeczke rumowską bo mu sie skonczyla a ja w swojej zmienie przy okazji nazwisko. Chodzil na zabiegi 100 zł na tydzien jeden zabieg i nic nie dalo, znow mu cos przeskakuje a najgorsze ze mu lekarz powiedzial ze to jakas torebkla , ktora nie moze sie rozlac bo bedzie widniało prawdopodobieństwo wózka inwalidzkiego;/

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

ja jusz po szkole, wpis zrobiony

Jeśli lubicie takie filmy to dziś o 20:00 leci "I kto to mówi" na Polsacie
A małż ostatnio chcial jechac do wyzpozyczalnii po wszystkie czesci i zrobic nam maratonik dzisiaj bedziemy ogladac, kupilam popcorn, pepsi, soczek, ciastka a zrobie jeszcze chyba dzis pizze

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

a ja po mleku czuje sie tak pelna ze nie wiem.... nigdy tak nie mialam a lekarz mi kazal teraz jesc duzo bialka bo przez 3 tyg przytylam tylko 900 i mowi ze troszke malo bo dzidzia przytyla 800 i zalecila ryż i mleko ale ja ryżu nie znosze mam odruch wymiotny wiec jem płatki z mlekiem.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

kurcze jak mnie boli przy chodzeniu zwlszcza ta lewa pachwina i w jej okolicach, w nocy nawet na tylek promieniowalo;/ auuććć
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 12:11   #1417
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

WITAM

ZACZNE OD INFORMACJI JAKIE OTRZYMAŁAM OD NASZEJ MAMUSI KWIETNIOWEJ:

trolla2405 napisała:

"Witam!
zacznę od uaktualnienia, że wiem ze bedzie dziewczynka aczkolwiek imie jeszcze nie do końca wybrane
Co do udzielania się do wątku to niestety jakoś przeszła mi ochota i nie ze względu na towarzystwo tylko na nasze problemy z malutką. Okazało się niestety na usg w 22 tyg ciązy że może być coś nie tak, potem w 24 echokardiografia serca płodu potwierdziła obawy gina. Mała ma bardzo poważną wadę serca. Dowiedziałam się o tym 2 dni przed świętami. Jakoś nie chciałam wprowadzać smutnego nastroju w takim momencie. Poza tym wystarczą mi pocieszenia znajomych że wszystko będzie dobrze. A ja już nie mam ochoty niestety słuchać pustych słów. Kolejne badanie wykazało jeszcze większe skomplikowanie wady serca i możliwy brak pęcherzyka zółciowego.
Niestety nie wprowadza mnie w dobry nastrój czytanie wątku pełnego szczęśliwych mam kupujących ubranka i inne gadżety. Ja też się zaopatrzyłam ale niewiele. Poza tym kupuje dla małej wszystko z myślą że może nigdy do domu nie trafić. Zastanawiam się nad meblami - bo co będzie gdy urządzę pokój i wrócę do pustego mieszkania i będzie to stać i się tylko kurzyć? Najgorszemu wrogowi nie życzę tego co przechodzę teraz ja z mężem i co przejdzie moje dziecko po urodzeniu.
Myślę więc, że obarczanie takimi problemami inych szczęsliwych przyszłych mamusiek nie ma sensu.
Termin w połowie kwietnia - mam nadzieje że mała wytrzyma i nie stwierdzi że wczesniej ma ochotę przyjść na świat. Szkoda że ciąża nie trwa dłużej bo teraz jest bezpieczna i jest cudownie czuć jej ruchy ale tego nie muszę chyba tłumaczyć. A wiec ja przeciwnie nie chce rozwiązania bo wtedy się zaczną nasze cierpienia
Pozdrawiam serdecznie
Postaram może się czasem odezwać na wątku i obiecuje dać znać jak już bedziemy wszyscy szczęśliwie w domu ale to pewno dopiero koło czerwca. Innej opcji NIE MA.
Joanna"

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 12:19   #1418
drcron
Zakorzenienie

Darusia ale ryz nie tuczy ja jak bylam na diecie to diabetolog odradzal jedzenie ryzu za to na przybranie na kg dobre sa ziemniaki makaron kluchy maczne i wysokoweglowodanowe rzeczy ja mialam diete wysokoweglowodanowa i na poczatku przytylam 3 kg w dwa tygodnie ale potem juz nie dzialalo i mimo iz urozmaicalam to chudlam to bylo przed ciaza a dzisiaj rano mowie do meza by mnie zaniosl do drugiego pokoju na tv bo mi sie nie chce isc < a to drzwi zaraz obok > a on biedny nie mogl mnie podniesc zdenerwowal sie przyniosl wage i zalamalam sie na wadze widnieje 80 KG <szok> przed ciaza bylo 54 a teraz <ryczy> to tylko o 4 kg mniej niz moj maz a on jest wielki ginek znow bedzie psioczyl ze zaduzo przytylam ale jak ja nie moge opanowac jedzenia chyab zostane na sucharach i wodzie
a polozne na szkole rodzenia mowily by z mlekiem w ciazy nie przesadzac i max 2 szklanki wypijac bo mozna sie nawabic skazy bialkowej tak mowily ale czy to prawda to ni wim

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;17160555]Ja w tej chwili nie pracuję, zmieniłam zdres i powinnam wymienić karty czipowe. Nie mam ubezpieczenia w nfz i nowych kart wyrobić nie mogę.[/QUOTE]
a ja nie mam takiej karty musze ja miec ?? jak ide do lekarza to daje zawsze strazacka ksiazeczke mojego meza i na nia mnie przyjmuja tak samo bede robila z dzidziolkiem

Stary 2010-02-13, 12:20   #1419
Darusiaaaa
Zakorzenienie

trzymamy kciuki za was, tak jak napisalas nie ma sensu pisac pustych slow, wiec zyczymy wam wszystkiego dobrego i czekamy na wiesci w czerwcu! NA DOBRE WIESCI!!

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

ale tu chodzi o bialko rowniez, bo ja nie lubie serow mleka i tak dalej, wiec teraz pije mleko z platkami, a ryz mi zalecila ale nie bede go jadla
A.Camus
Stary 2010-02-13, 12:31   #1420
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Darusia ale ryz nie tuczy ja jak bylam na
a ja nie mam takiej karty musze ja miec ?? jak ide do lekarza to daje zawsze strazacka ksiazeczke mojego meza i na nia mnie przyjmuja tak samo bede robila z dzidziolkiem
Te karty są w śląskim, a gdzie jeszcze to nie wiem.

"Karta ..... jest dokumentem potwierdz. ubezp. zdrowotne. ..... W przypadku utraty prawa do świadczeń zdrowotnych karta zostaje zablokowana. ... "

Te karty nie są blokowane, bo jest dupiata komunikacja między zusem a nfz. Moja karta powinna być zablokowana 3 lata temu a jeszcze działa. Zawsze przy rejestracji wołają ode mnie karty choć powinien im wystarczyć art. 2 ustawy http://www.nfz.gov.pl/new/index.php?...1036&czartnr=1
3) inne, niż wymienione w pkt 1 i 2, osoby posiadające obywatelstwo polskie i posiadające miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, które nie ukończyły 18. roku życia lub są w okresie ciąży, porodu i połogu
- zwane dalej "świadczeniobiorcami" .

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2010-02-13 o 12:36
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 12:35   #1421
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość
Luis jest słodki ... właśnie zapodałam sobie ten film "co nieco o rozwoju dziecka" i od pierwszych minut jak zahipnotyzowana patrzę i podziwiam Kurcze, nasze Bobki też takie słodkie będą ehhh już niedługo
a mi sie wczoraj ściągnął i bede dzis ogladac!!!
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Dziewczyny 3majcie kciuki.
Jutro a właściwie to już dzisiaj robimy drugie podejście do zabrania Oliwki ze szpitala. I mam nadzieję, że już nic nam nie przeszkodzi. Godzina ZERO to Sobota godz. 14.00 czyli około 15 będziemy w domu.
monco mocno trzymam kciuki i wierze że juz napiszesz z domku do nas1
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

a ja dzisiaj nie pojade na narty bo moj malz musi pociac drzewo zeby w domku bylo cieplo 7
Przepraszam wole spytać bo nie wierze w to co czytam???!!! Czy ty jeździsz z brzuchem na nartach?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-02-13, 12:36   #1422
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u mnie na zadupiu nie ma tych kart i zanim wejda to jeszcze troche minie.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

drcron na NARTY?????
A.Camus
Stary 2010-02-13, 12:37   #1423
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a mojemu małżowi w plecach znow cos przeskoczylo i lezy "połamany" w wyrku w domu( ma tak wlasnie od tego wypadku) w poniedzialek bedziemy w szpitalu na szkole rodzenia to pojdziemy wyrobic mu nowa ksiązeczke rumowską bo mu sie skonczyla a ja w swojej zmienie przy okazji nazwisko. Chodzil na zabiegi 100 zł na tydzien jeden zabieg i nic nie dalo, znow mu cos przeskakuje a najgorsze ze mu lekarz powiedzial ze to jakas torebkla , ktora nie moze sie rozlac bo bedzie widniało prawdopodobieństwo wózka inwalidzkiego;/

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

ja jusz po szkole, wpis zrobiony

Jeśli lubicie takie filmy to dziś o 20:00 leci "I kto to mówi" na Polsacie
A małż ostatnio chcial jechac do wyzpozyczalnii po wszystkie czesci i zrobic nam maratonik dzisiaj bedziemy ogladac, kupilam popcorn, pepsi, soczek, ciastka a zrobie jeszcze chyba dzis pizze

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

a ja po mleku czuje sie tak pelna ze nie wiem.... nigdy tak nie mialam a lekarz mi kazal teraz jesc duzo bialka bo przez 3 tyg przytylam tylko 900 i mowi ze troszke malo bo dzidzia przytyla 800 i zalecila ryż i mleko ale ja ryżu nie znosze mam odruch wymiotny wiec jem płatki z mlekiem.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

kurcze jak mnie boli przy chodzeniu zwlszcza ta lewa pachwina i w jej okolicach, w nocy nawet na tylek promieniowalo;/ auuććć
Na mnie też ginka psioczy,od początku ciąży mam na plusie 8Kg i każe mi więcej jeśc,a ja naprawde bardzo dużo jem.Mówiła mi ginka,że kobieta w ciąży w ciągu miesiąca przytyc powinna 2,5 kg-ale z dzidziulkiem dobrze to się nie martwie-będę miała pózniej mnie do zrzucania
Kurcze mnie od wczoraj rana tak pobolewa z boku brzucha,takie kłucie,sama nie wiem i w sumie mi nie mijanajgorzej jak leże na boku.
Uff posprzątałam cały dół,jeszcze została mo góra,ale chyba sobie odpuszcze,bo mnie strzykac w brzuszku zaczęło;/

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-02-13, 12:39   #1424
drcron
Zakorzenienie

Daria bialko to nie tylko znajduje sie w serach i mleku ale tez w piersi z kurczaka jajkach rybach mieso wedliny i rosliny straczkowe ale nie wiem czy wiesz ze wysokie spozycie bialka prowadzi do wiekszych strat wapnia wiec jedzac bialko nie powinnas tez zapominac o rzeczach zawierajacych wapn

Stary 2010-02-13, 12:42   #1425
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ale ja mam duzo na plusie wiesz, tylko chodzi o to ze zawsze wlasnie mialam te 2-3 kg na plusie a tu teraz waga prawie stanela i mowi ze to tak srednio.

Nie przemeczaj sie, ja podziwiam mojego tzta, chodzi do pracy jak jest w domu w sobote( co 2 pracuje) to mi nie kaze nawet szczotki dotknac, myje kafelki lubikacje sprzata pokoj, uklada wszystko, jestem w szoku

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

pisalm juz wczesniej kiedys tam.. ze nie lubie warzyw i owocow...zreszta to zalecenia lekarza wiec cos w tym musi jednak byc, chyba wie co robi

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

z ryb lubie tylko karpia a z mies schabowego mielonego i zeberka:P

ja nie jestem normalnym czlowiekiem jesli chodzi o zywienie wiec ufam lekarzowi ze wie co mowi.
A.Camus
Stary 2010-02-13, 12:47   #1426
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

Przepraszam wole spytać bo nie wierze w to co czytam???!!! Czy ty jeździsz z brzuchem na nartach?
ja jezdze na desce ale nie z brzuszkiem
teraz jak znajomi jada na narty to my jedziemy z nimi i oni wszyscy sobie smigaja po stoku a ja sie wyleguje na lezaczku na tarasie i oddycham swiezym powietrzem opatulona w kocyk z ciepla herbatka albo czekoladka w rekach i cykam im fotki jak mam siedziec sama w domku to wole posiedziec na tarasie i ladne widoki poogladac wydaje mi sie ze nawet nie umialabym teraz na desce tym bardziej nartach utrzymac rownowagi a zycie mojej corci jest cenniejsze niz moje widzimisie wiec prosze na mnie nie krzyczec bo ja tylko ogladam ludzi jak jezdza sama siedzac bezpiecznie na tarasie jedyne co to jeszcze pochodze sobie po sniegu ale po plaskim by sie nie przewrocic a do butkow mam raki doczepione by sie nie poslizgnac i cieplo ubrana jestem w kombinezon i kurtke meza < jedyna co sie mieszcze > a jak leze na tarasie pod kocykiem swoim

Stary 2010-02-13, 12:50   #1427
JoannM
Zadomowienie

Przykra historia Trolli.. tez pewnie nie chcialabym uczestniczyc w watku w ktorym wszyscy sie ciesza,a ja bym nie mogla.. pewnie nawet nie bedzie czytac tego co napiszemy, ale w razie czego zawsze moze sie wygadac.. bo dzielenie sie radoscia to podwojna radosc a dzielenie sie smutkiem to polowa smutku.

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 12:51   #1428
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no to masz szczescie! Juz myslalam ze cię całkiem pogięło
A.Camus
Stary 2010-02-13, 12:54   #1429
drcron
Zakorzenienie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;17161301]Te karty są w śląskim, a gdzie jeszcze to nie wiem.

"Karta ..... jest dokumentem potwierdz. ubezp. zdrowotne. ..... W przypadku utraty prawa do świadczeń zdrowotnych karta zostaje zablokowana. ... "

Te karty nie są blokowane, bo jest dupiata komunikacja między zusem a nfz. Moja karta powinna być zablokowana 3 lata temu a jeszcze działa. Zawsze przy rejestracji wołają ode mnie karty choć powinien im wystarczyć art. 2 ustawy http://www.nfz.gov.pl/new/index.php?...1036&czartnr=1
3) inne, niż wymienione w pkt 1 i 2, osoby posiadające obywatelstwo polskie i posiadające miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, które nie ukończyły 18. roku życia lub są w okresie ciąży, porodu i połogu
- zwane dalej "świadczeniobiorcami" .

[/QUOTE]
dziekuje za odpowiedz u nas tych kart nie ma wiec nie bede sie martwila ze ja nie mam

Darusia to wspolczuje lekarce bo ma nie maly orzech do zgryzienia z Toba ale ja bylam taka sama jeszcze dlugo przed ciaza jadlam tylko kilka rzeczy ale jak mi wytlumaczyli czym skutkuje dieta uboga to zaczelam jesc normalnie

Stary 2010-02-13, 13:01   #1430
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

a ja tam oprócz makaronów, smażonego kurczaka i wątróbki zjadam wszystko a już najlepiej mi podchodzi wszystko co niezdrowe

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 13:01   #1431
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ale ja mam duzo na plusie wiesz, tylko chodzi o to ze zawsze wlasnie mialam te 2-3 kg na plusie a tu teraz waga prawie stanela i mowi ze to tak srednio.

Nie przemeczaj sie, ja podziwiam mojego tzta, chodzi do pracy jak jest w domu w sobote( co 2 pracuje) to mi nie kaze nawet szczotki dotknac, myje kafelki lubikacje sprzata pokoj, uklada wszystko, jestem w szoku

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

pisalm juz wczesniej kiedys tam.. ze nie lubie warzyw i owocow...zreszta to zalecenia lekarza wiec cos w tym musi jednak byc, chyba wie co robi

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

z ryb lubie tylko karpia a z mies schabowego mielonego i zeberka:P

ja nie jestem normalnym czlowiekiem jesli chodzi o zywienie wiec ufam lekarzowi ze wie co mowi.
Myślałam,że też za mało ważysz.Chociaż ja wcale nie uważam że 8 kg to jakoś strsaznie za mało-mam przed sobą jeszcze 2 miechy,więc mogę dobic nawet do 15

Mój mąż też mi pomaga-nie mogę narzekac na niego.Tylko,że ja jestem z tych co to muszą wszystko same zrobic ,bo tylko wtedy jest dobrze zrobioneZresztą ja muszę pomyc,odkurzyc codziennie,bo inaczej wydaje mi się,że zjadają mnie zarazki,kurz...Wiem pokręcona jestem,ale już tak mam-chociaż przed ciąża aż tak nie miałam,ale to pewnie dlatego,że nie miałam czasu,a teraz mam go aż nad to.

A ja uwielbiam kukurydze z puszki-zjadam cała na raz,tylko ciekawe czy to ma jakieś wartości odżywcze??

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-02-13 o 13:04
Stary 2010-02-13, 13:29   #1432
martuko
Wtajemniczenie

hejhej. Ja jak zwykle mam zaleglosci ktorych nie zdolam nadrobic. Czytam prawie na biezaco ale juz odpisacnie jestem w stanie... a tyle spraw mnie zaciekawilo..

Ja juz weszlam w 32 tydzien i sie strasznie ciesze, jak myslalam o tym 5 tygodni temu to tak dluuugosie wydawalo, teraz juz coraz bezpieczniej, ale kazdy dzien/tydzien do przpdu to lepsze szanse dla dzieciakow ma pe;ne zdrowko, wiec sie trzymam i dalej leze. Choc coraz trudniejsze to lezenie, juz mam dosc czasami a najbardziej chyba nocy nie lubie, bo w dzien jeszcze sie cos dzieje, cos mozna robic, a wnocy budze sie na siku i tak jakos noieprzyjemnie. Moje dzidziolki w nocy sie jakos dziwnie ukladaja, az robi mi sie taka poleczka pod biustem no i muisze co jakis czas zmienic pozycje bo gniecie w zebra. Ktoras z Was pisala ze to na watrobe ucisk, ja bym nie powiedziala - po pierwsze gdyby to nie prawa strona to pomyslalabym ze mnie serce tak boli, po drugie czuje to juz tez i po prawej stronie, jak leze na boku to z przeciwnej strony czuje.

drcron, a propos diet, hmmmm. Wydawalo mi sie ze kiedys pisalas ze masz cukrzyce ciazowa i musisz kontrolowac cukier a ciagle cos piszesz o jedzeniu slodyczy... Nie lus kobito, ja ostatnio mam faze na slodycze, i okazuje sie ze mimo niejedzenia mleka ( ktore mozna znalezc w wiekszosci slodyczy) to calkiem sporo mozna jeszcze zjesc Ostatnio mallz mi chalwe kupil i batoniki sojowe

ankazar, na malego dzidziusia polecali w szpitalu przede wszystkim sporo lezenia na prawym boku, no i dietka, fakt. Ale jak nie lubisz mleka to ja bym sie nie zmuszala, wlasnie ze wzgledu na mozliwosc alergii u dziecka. Juz bezpiecznij przetwory mleczne. Ja to mam zupelnie odwrotnie, nie moge choc lubie (( Chcialam pogadac ostatnio z lekarzem na temat wlaczenia niewielkich ilosci jogurtu itp do jedzenia, ale oczywiscie bylo mnostwo innych pytan i zapmnialam.

a u mnie sie zaczyna okres odwiedzinowy NAgle wszyscy chca zobaczyc jak wygladam z brzuchem, a ze to ostatnie tygodnie A ja przyjmuje gosci w pozycji horyzontalnej

POP i jak, jedziecie do domku??? Jak bedziesz w stanie daj nam relacje jak to jest z malenstwem samemu w domu. chociaz Ty juz sie troche przyzwyczailas do opiekio nad Oliwka, ale jednak dom to co innego niz szpital.

sluchajcie, nie znacie jakiejs innej lokalizacji z tym filmem o pielegnacji>>> U mnie sie nie da z tego sciagnac, moze ktos moglby gdzies u siebie zamiescic? BO na poczte to chyba za duze???

a gdzie sie podziala Izumi???
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 13:40   #1433
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
hejhej. Ja jak zwykle mam zaleglosci ktorych nie zdolam nadrobic. Czytam prawie na biezaco ale juz odpisacnie jestem w stanie... a tyle spraw mnie zaciekawilo..

Ja juz weszlam w 32 tydzien i sie strasznie ciesze, jak myslalam o tym 5 tygodni temu to tak dluuugosie wydawalo, teraz juz coraz bezpieczniej, ale kazdy dzien/tydzien do przpdu to lepsze szanse dla dzieciakow ma pe;ne zdrowko, wiec sie trzymam i dalej leze. Choc coraz trudniejsze to lezenie, juz mam dosc czasami a najbardziej chyba nocy nie lubie, bo w dzien jeszcze sie cos dzieje, cos mozna robic, a wnocy budze sie na siku i tak jakos noieprzyjemnie. Moje dzidziolki w nocy sie jakos dziwnie ukladaja, az robi mi sie taka poleczka pod biustem no i muisze co jakis czas zmienic pozycje bo gniecie w zebra. Ktoras z Was pisala ze to na watrobe ucisk, ja bym nie powiedziala - po pierwsze gdyby to nie prawa strona to pomyslalabym ze mnie serce tak boli, po drugie czuje to juz tez i po prawej stronie, jak leze na boku to z przeciwnej strony czuje.

drcron, a propos diet, hmmmm. Wydawalo mi sie ze kiedys pisalas ze masz cukrzyce ciazowa i musisz kontrolowac cukier a ciagle cos piszesz o jedzeniu slodyczy... Nie lus kobito, ja ostatnio mam faze na slodycze, i okazuje sie ze mimo niejedzenia mleka ( ktore mozna znalezc w wiekszosci slodyczy) to calkiem sporo mozna jeszcze zjesc Ostatnio mallz mi chalwe kupil i batoniki sojowe

ankazar, na malego dzidziusia polecali w szpitalu przede wszystkim sporo lezenia na prawym boku, no i dietka, fakt. Ale jak nie lubisz mleka to ja bym sie nie zmuszala, wlasnie ze wzgledu na mozliwosc alergii u dziecka. Juz bezpiecznij przetwory mleczne. Ja to mam zupelnie odwrotnie, nie moge choc lubie (( Chcialam pogadac ostatnio z lekarzem na temat wlaczenia niewielkich ilosci jogurtu itp do jedzenia, ale oczywiscie bylo mnostwo innych pytan i zapmnialam.

a u mnie sie zaczyna okres odwiedzinowy NAgle wszyscy chca zobaczyc jak wygladam z brzuchem, a ze to ostatnie tygodnie A ja przyjmuje gosci w pozycji horyzontalnej

POP i jak, jedziecie do domku??? Jak bedziesz w stanie daj nam relacje jak to jest z malenstwem samemu w domu. chociaz Ty juz sie troche przyzwyczailas do opiekio nad Oliwka, ale jednak dom to co innego niz szpital.

sluchajcie, nie znacie jakiejs innej lokalizacji z tym filmem o pielegnacji>>> U mnie sie nie da z tego sciagnac, moze ktos moglby gdzies u siebie zamiescic? BO na poczte to chyba za duze???

a gdzie sie podziala Izumi???
Chyba pomyliłaś mnie z darusia,bo ja mleko lubię

A ja dobrze,że się zmierzyłam dokładnie przed zakupem ciążowego stanika,bo okazało się,że B80 zrobiło mi się B85

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-02-13 o 13:46
Stary 2010-02-13, 14:04   #1434
drcron
Zakorzenienie

martuko moj lekarz kazal ograniczyc tylko slodycze bo tak jak mu mowilam to bylo tyko chwilowe zachwianie gospodarka cukrowa mojego organizmu ale nikt mnie nei chcial sluchac i musialam kupe kasy wydac na badania dobrze ze w szpitalu na insuline sie nie zgodzilam bo do dzis bym ja brala a tak to zrobilam badania kilkakrotnie je powtorzylam i wyszlo ze wszystko jest w normie wiec nie mam zadnej diety z czego sie bardzo ciesze ale slodycze ograniczam i produkty ktore maja duzo weglowodanow by nie kusic losu
ja znalazlam cos takiego moze Ci sie uda z ktorejs z tych stronek sciagnac ten film jak bedziesz miala problem to napisz wysle go inaczej
http://peb.pl/pozostale-gatunki/2670...u-dziecka.html
http://www.filestube.com/17ad24a3032...a/details.html
http://www.exsite.pl/2008/04/25/pora...u_dziecka.html
http://precyl.pl/filmy-download/3117...dvdrip-pl.html

Stary 2010-02-13, 14:15   #1435
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Myślałam,że też za mało ważysz.Chociaż ja wcale nie uważam że 8 kg to jakoś strsaznie za mało-mam przed sobą jeszcze 2 miechy,więc mogę dobic nawet do 15

Mój mąż też mi pomaga-nie mogę narzekac na niego.Tylko,że ja jestem z tych co to muszą wszystko same zrobic ,bo tylko wtedy jest dobrze zrobioneZresztą ja muszę pomyc,odkurzyc codziennie,bo inaczej wydaje mi się,że zjadają mnie zarazki,kurz...Wiem pokręcona jestem,ale już tak mam-chociaż przed ciąża aż tak nie miałam,ale to pewnie dlatego,że nie miałam czasu,a teraz mam go aż nad to.

A ja uwielbiam kukurydze z puszki-zjadam cała na raz,tylko ciekawe czy to ma jakieś wartości odżywcze??
ja tak nie mam ze codziennie musze sprzatac, a moj malz jest bardzo zadowolony jak mu dziekuje ze slicznie posprzatal i czuje sie doceniany
A.Camus
Stary 2010-02-13, 14:22   #1436
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość
Przykra historia Trolli.. tez pewnie nie chcialabym uczestniczyc w watku w ktorym wszyscy sie ciesza,a ja bym nie mogla.. pewnie nawet nie bedzie czytac tego co napiszemy, ale w razie czego zawsze moze sie wygadac.. bo dzielenie sie radoscia to podwojna radosc a dzielenie sie smutkiem to polowa smutku.
Trolla obiecała że wyśle zdjecie a na pewno da znac jak juz sie córcia urodzi.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-02-13, 15:02   #1437
NaTaLaLa
BAN stały

Trolla wspolczuje.....
wiem co znaczy strach o dziecko moze nie takiego kalibru ale strach to zawsze strach...
u mnie w 25 tyg podejrzewali arytmie...zabrali mnie karetka od gin do szpitala...naprawde sie przestraszylam, nie moglam sie powstrzymac od placzu i tak dalej...tz tak samo :/ ale na szczescie okazalo sie ze to byl falszywy alarm...z serduszkiem wszystko jest ok, bije jak dzwon i przede wszystkim rownomiernie...mialam wtedy stresujacy okres w zyciu, przede wszystkim chodzilo o relacje z TZ, praca, pieniazki...podejrzewano u mnie poczatki depresji...i powiedziano mi ze jesli nic z tym nie zrobie, nie przestane przeplakiwac dni i nocy,stress,nerwy itp itd z mala moga byc problemy...teraz sprawdzaja mnie co chwila i jest wszystko ok...zycie tez wrocilo do normy, takze naprawde ja wierze w to ze wszystko dookola nas, to jak sie czujemy, jak odczuwamy ma ogromny wplyw na naszze dzidziolki...

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Co do wloskow ..rowniez posiadam falownice kupilam kiedys w polsce na allegro za nie male pieniadze :/ mam z firmy Babylliss (czy jakos tak)...moge smialo polecic naprawde fajna sprawa, zajmuje troszke wiecej czasu niz porostowanie bo kazde pasemko musisz przycisnac na kilka sekund (od nasady po konce,stopniowo) ale efekt jest super i trzyma sie spokojnie 2- 3 dni czasami poprawialam jedynie fale przy twarzy bo troszke sie rozprostowywaly ale reszta byla ok... takze naprawde dziewczynki polecam

A ja juz tez jestem sama, TZ w pracy... nie lubie tak wczoraj spedzilismy naprawde fajny dzien razem, co nie zdarza sie za czesto (praca praca praca) a dzis juz znowu powrocila codziennosc... ale pocieszam sie ze jutro dlugo wyczekiwane przeze mnie walentynki haha :P zartuje :P

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Czuje ze dzis jest dzien na kawe zakupilam sobie w takim malym sloiczku , na wypadek jakbym miala zachciewajki.... I TRZYMAM JE W SZUFLADZIE Z MAJTKAMI haha zeby TZ nie gadal :P bo jak zacznie to nie skonczy...a do niego nie dociera ze jak wypije jedna raz na jakis czas (w moim przypadku na 2 tyg) to nic zlego... no ale ON WIE SWOJE..ale ja tez zmyselkow mam, nie jestem z pierwszej lapanki...takze ide robic kawe jak ktoras chetna to zapraszam, jakies ciacho tez wynajde
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 15:11   #1438
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
Trolla wspolczuje.....
wiem co znaczy strach o dziecko moze nie takiego kalibru ale strach to zawsze strach...
u mnie w 25 tyg podejrzewali arytmie...zabrali mnie karetka od gin do szpitala...naprawde sie przestraszylam, nie moglam sie powstrzymac od placzu i tak dalej...tz tak samo :/ ale na szczescie okazalo sie ze to byl falszywy alarm...z serduszkiem wszystko jest ok, bije jak dzwon i przede wszystkim rownomiernie...mialam wtedy stresujacy okres w zyciu, przede wszystkim chodzilo o relacje z TZ, praca, pieniazki...podejrzewano u mnie poczatki depresji...i powiedziano mi ze jesli nic z tym nie zrobie, nie przestane przeplakiwac dni i nocy,stress,nerwy itp itd z mala moga byc problemy...teraz sprawdzaja mnie co chwila i jest wszystko ok...zycie tez wrocilo do normy, takze naprawde ja wierze w to ze wszystko dookola nas, to jak sie czujemy, jak odczuwamy ma ogromny wplyw na naszze dzidziolki...

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Co do wloskow ..rowniez posiadam falownice kupilam kiedys w polsce na allegro za nie male pieniadze :/ mam z firmy Babylliss (czy jakos tak)...moge smialo polecic naprawde fajna sprawa, zajmuje troszke wiecej czasu niz porostowanie bo kazde pasemko musisz przycisnac na kilka sekund (od nasady po konce,stopniowo) ale efekt jest super i trzyma sie spokojnie 2- 3 dni czasami poprawialam jedynie fale przy twarzy bo troszke sie rozprostowywaly ale reszta byla ok... takze naprawde dziewczynki polecam

A ja juz tez jestem sama, TZ w pracy... nie lubie tak wczoraj spedzilismy naprawde fajny dzien razem, co nie zdarza sie za czesto (praca praca praca) a dzis juz znowu powrocila codziennosc... ale pocieszam sie ze jutro dlugo wyczekiwane przeze mnie walentynki haha :P zartuje :P

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Czuje ze dzis jest dzien na kawe zakupilam sobie w takim malym sloiczku , na wypadek jakbym miala zachciewajki.... I TRZYMAM JE W SZUFLADZIE Z MAJTKAMI haha zeby TZ nie gadal :P bo jak zacznie to nie skonczy...a do niego nie dociera ze jak wypije jedna raz na jakis czas (w moim przypadku na 2 tyg) to nic zlego... no ale ON WIE SWOJE..ale ja tez zmyselkow mam, nie jestem z pierwszej lapanki...takze ide robic kawe jak ktoras chetna to zapraszam, jakies ciacho tez wynajde
Weszłam na allegro za tą falownicą,ale wyskoczyły mi jakieś stare modele i tylko kilka sztuk,a szkoda,bo chętnie bym kupiła.

Co do walentynek to my je"przenosimy"na 18-w moje urodzinki,Tż szykuje jakąś niespodzianke,bo jutro to dzień rodzinny mamy.

Zrobiłam zapiekanke,ale pychaaa

Przyłożyłam sie bardziej do szukania i mam kilka

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-02-13 o 15:19
Stary 2010-02-13, 15:24   #1439
Darusiaaaa
Zakorzenienie

hehehehe;-)

moj na szczescie jest dosc wyrozumialy, na poczatku strasznie gadal jak robilam cos co mu sie nie podobalo, np. wypilam mala pepsi w puszce czy cos ale teraz jest juz grzeczny

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

robilyscie kiedys takie ozdobne kuleczki, kupuje sie kolorowe takie maleńkie koraliki, zalewa woda i one pecznieja? jak ja to kocham wyglada slicznie nawet jako sama dekoracja, wlasnie robie niebieskie, zielone i zolte
A.Camus
Stary 2010-02-13, 15:29   #1440
NaTaLaLa
BAN stały

Mi ostatnio zabrania i pepsi wypic.... kurcze, troche chyba tez chlopy przesadzaja... przeciez obloznie chore nie jestesmy, o ile mi wiadomo ciaza to nie choroba...dlatego robie po swojemu, a czego oczy nie widza tego sercu nie zal

A tak sie zaczelam zastanawiac...wczoraj kuzynka TZ pytala mnie czy juz czulam jak dzidzi przemieszczlo sie glowka w dol.... zaskoczylo mnie to, bo nie wiedzialam ze MAM to czuc...nie odczuwalam nic innego niz dotychczas wiec chyba jeszcze nie...sama nie wiem, czulyscie cos?

A i jeszcze jedno..nie wiem czy to byl zart czy nie, bo nigdy o tym nie pomyslalam....ta sama osoba powiedziala ze pod sam koniec ciazy jak skora juz jest ciensza na brzuszku, jesli dzidzi zacznie sie ruszac mozna podswietlic dobra latarka (z dobrym jasnym swiatlem) i widac kontury dzidzi itp..... sprawdze to niedlugo ;>

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

anakazar... co do falownic ja mam taka
http://allegro.pl/item900275888_baby...rmalinowa.html
identyczna, jest super i naprawde moge ja polecic w 100000%
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości