|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
baw sie dobrze ja chora wiec przze weekend sie kuruje bo w poniedziałek dentysta brrrrrrrr i pasuje katarku nie miec
|
|
#2612 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Ja znowu na chwilke. Lena ma od poniedzialku 39st goraczki . Nawet syrop przeciwgoraczkowy kazali dawac tylko jak juz bedzie bardzo slaba. Jestesmy zmeczeni fizycznie nieprzespanymi nockami i psychicznie martwieniem sie o Lenke. Nie wiemy juz co robicProsze powiedzcie mi jak moge pomoc mojemu dziecku???? Czy naprawde nie maja zadnego leku na wirusa ![]() Robi tez rzadkie mega kupy . Rece mi juz opadaja...
|
#2613 |
|
Ola-Unhola
|
Współczuję Wam
Dziwne trochę podejście lekarzy ![]() Jakieś badania robili? Jak często są te rzadkie kupki? Może to początki rotawirusa? Pilnujcie, żeby się nie odwodniła. Nawet jak to nie rotawirus, to możesz podawać jej marchwiankę na biegunkę. Albo kupną HIPP ORS (nie wiem, czy macie) http://www.hipp.pl/index.php?id=180 albo sama ugotuj: http://noworodek.babyonline.pl/maluc...ykul,4486.html można dodac ryz A syrop na gorączkę pomaga coś? Może czopki spróbujcie Trzymaj się, będzie dobrze. ![]() Morska, brawa dla Tymka za odwagę
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-02-13 o 13:31 |
|
|
|
#2614 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamusie!!!
Długo mnie nie było .Zepsuł mi się komputer(płyta główna),a że 2 miesiące temu skończyła się gwarancja,więc musiałam oddać na rękojmię-no ale wreszcie zrobili. Teraz już jestem i postaram się zaglądać .Mam nadzieję,że u Was i u maluszków wszystko w porządku Nie ukrywam,że nie nadrobię już tego wszystkiego co naprodukowałyście U nas wszystko dobrze, Bartoszek siedzi,rośnie,ząbka jeszcze nie mamy .Dziękuję za troskę Miramej Cass i anula wstęp śliczny,jak zawsze zresztą Kurcze,ale tęskniłam Odezwę się później. |
|
|
|
#2615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Morska ciesze sie, ze wyniki sa dobre Cytat:
Dzis Antos zdecydowanie wiecej marudzi w dzien. Cytat:
![]() ciesze sie, ze jestes Svinecko, udanych baletow
|
|
#2616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a budyniek tak: 180ml mleka modyfikowanego, żółtko, 8g-ok. łyżeczka mąki ziemniaczanej (inaczej skrobii) wszystko razem,i zagotowac ciagle mieszajac Mozna dodac owoce z kompotu, albo syrop ale ja sam dalam.Nawet dobry jak dla mnie ![]() Co 2 dzien moge jej robic takie drugie sniadanko Cytat:
No to baluj tylko nie za dlugo, bo nie wiadomo jaka nocka bedzie ![]() wkliknelam juz Cass.Zrobisz Marciemu? Cytat:
Zasiegnelam juz jezyka u pediatry swojego, po akcjach z dzieciakami siory, wiec to nie mój wymysl, a fachowa porada. Moze i u was bedzie skutecznie zwalczona goraczka.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#2617 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, od kiedy jest chora nic innego jej nie daje) tylko sa bardzo rzadkie i ogromne. Umazana jest po pachy Dzisiaj bylo ich juz 4 w tym 2 male. Kazali przyjechac z nia jesli sie odwodni, czyli ze chyba sama mam to stwierdzic .Daje jej syrop na goraczke i pomaga ale na krotka mete. Lubi syrop wiec nie chce ja meczyc czopkami zlaszcza ze zaraz moze je wykupkac. Wlasnie idzie kolejna kupa.. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
. Moge sobie pomarzyc o nurofenie czy pyralginie .No i nie kazali mi zbytnio walczyc z ta goraczka wiec juz sama nie wiem co robic. Daje jej syrop jak juz ma powyzej 39 stopni ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Unholy do tej marchwianki mam dodac sol???? Podejrzewam rotawirusa i nie wiem czy i ja go nie zlapalam . Mialam temp z tym ze niska i meczy mnie tez biegunka juz od paru dni![]() Jak jej nie przejdzie do poniedzialku to pojade do polskiego lekarza, moze on cos pomorze ![]() Ide gotowac ta marchwianke. Tylko co z ta sola?????
|
|
#2618 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() kuruj sie kuruj ![]() Cytat:
mialam pytac jakie badania robili ale juz doczytalam, ze tylko krew piszesz, ze robi rzadkie kupy - to objawy na rota! i oni mowia, ze masz przyjechac jak sie odwodni???? nienormalni!! mam dosc tej sluzby zdrowa ![]() rotawirus wychodzi w kale - jak oni mogli go nie zbadac przy takich objawach? kochana bierz probke kalu i wiez go do badan, koniecznie a na goraczke jak dziewczyny pisaly - czopki najlepsze Cytat:
![]() ![]() ![]() kurcze martwilysmy sie o Ciebie ![]() tak nagle zniknelas no ale na szczescie wszystko ok dzieki ![]() Cytat:
![]() tak zrobie mu taki budyn - jutro albo w poniedzialek
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Hej zajrzałam na chwilę
Unholy- piękny filmik ten z youtube mariola- mam nadzieje ze wszystko się unormuje Svi- miłej imprezki, nie szalej za bardzo ![]() Syla- oby to nie były rota przepraszam, ze tak w skrócie, ale dzisiaj pracuję sporo, bo musze nadrobic zaległości. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-13 o 15:09 |
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
czesć dziewczynki
Wczorajszy wieczór udany ... Oni wola gdzieś za granice, bo tam blizej i lepiej ![]() Chlopaki wypili po 2 piwa ... a potem mój małż z siostrą robili sobie drinki /oblewali mgr ... i sie upili obydwoje ![]() Dzisiaj kolejna impreza, tym razem takie ofivjalne oblewanie mgr czyli wpadnie kilka osób ![]() Bartosz śpi juz 2 godziny ... ooo podniósł właśnie głowe ale mu spadła spowrotem ... a zupa czeka oooo i moje dziecko nabylo nowa umiejętność zaczął się czołgac ... oczywiscie pochwalił się dopeiro jak tatuś wrócił z delegacji ![]() Wróclismy właśnie z małzem ze spaceru - byli ludki oglądać nasz domek, bo chcą sobie taki sam zbudować - spodobał im się bardzo ![]() no to lecę zrobić jeszcze sałatke na wieczór - gyros oczywiscie ![]() Svinecka - udanych baletów Syla - trzymam mocno, żeby Lenka w końcu wyzdrowiała!Sylka witaj |
|
|
|
#2621 | |||
|
Zakorzenienie
|
powiem wam ze Wercia jakis glodomorek jest ostatnio
![]() ugotowalam jej dzis zupke-mial byc rosolek ale wyszlo bardzo geste,na wywarze drobiowo-wolowym, odlalam szklanke zebralam to tluste , potem osobno zmiksowalam marchewke, kawalek pietruszki i selera,kawalek mieska i wymieszalam z wywarem, dalam jeszcze ryż mala zjadla cala szklanke czyli ponad 200ml a sloiczkowego zwykle pol zjadala wiec ciesze sie ogromnie ze tak jej smakowalo do tego popila potem 80ml soku gruszkowego(polubila soczki i herbatki) ![]() a kupe zwalila ze cale body upackane bylo i spodenki ![]() Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za Lenke ![]() ![]() Cytat:
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Syla kochana, sciskam cie mocno
|
#2623 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() Ania fajnie, ze imprezka udana ja nei wiem kiedy mi sie uda z TZ gdzies wyjsc
|
|
|
#2624 |
|
Wtajemniczenie
|
syla, oby Lenka szybciutko wyzrowiała
a co słuzby zdrowia to szkoda słów....... ![]() kiedy my w koncu na ten spacerek pojdziemy....... nie dosc ze sniegu dalej duuuuuzo i poboczem nie przejdzie to jeszcze ten moj katar :/
|
#2625 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
czekoladka21 brawo dla małża i Werci - samkoszka ![]() Cytat:
i aż piszczy z radości ![]() uff jaka ulga . A z tą firmą fajny pomysł morska brawo dla Tymusia i Ciebie, że dałaś radę Cytat:
jak wyglądają?mayaha życzę zdrówka i gratuluję Zuzi nowych umiejętności ![]() syla39 dziwne, że lekarze czekają aż dziecko się odwodni ![]() Mariolka jak Antoś dzisiaj ? Svi udanego wieczorku i współczuję nocki, Marcelek daje Wam popalić ![]() Ja dzisiaj znów miałam szansę się wyspać Kupiliśmy Amelce krzesełko do karmienia takie zwykłe za 140zł żaden szał, ale cieszę się Ameli też nudzą się już te zabawki, które ma. Wczoraj jej kupiłam nową, ale nie bardzo się nią interesuje bardziej skupiła się na opakowaniu Svi mnie zainspirowała wkurzyłam się bo to pęknięcie pojawiło się zaraz po malowaniu. Pokój jest na kremowo i jedna ściana http://www.dulux.pl/c_cs_scheme.shtml?name=59 a to pęknięcie jest na tej kremowej. Jak któraś znajdzie chwilkę to poproszę o pomoc w wyborze tapety
|
|
#2626 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zdrowie Lenki.Kurcze ta gorączka,trochę długo .I nie dali,żadnego antybiotyku?![]() Cytat:
dla Werci,ma dziewczyna apetycikPóźniej coś popiszę Teraz lecę poczytać,przynajmniej ostatnie strony ![]() Czy wydarzyło się coś, o czym powinnam wiedzieć? Jak tam Maciuś Magi? Jeszcze raz dzięki dziewczynki za miłe przywitanie |
||
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
o jaaaa, tylko kilka postów, hmmm
![]() czyli wieczór przed tv albo moze cos poczytam Kąpiel u nas byla o 19, ciekawe czy dluzej pospi
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2628 |
|
Rozeznanie
|
Siemka wieczorowa pora.
wpadlam tylko prosić bardzo o kciuki jutro od 11 będą mi strasznie potrzebne bo nic mi do tej mojej lepetynki nie wchodzi a brzuch z nerów juz tak mnie boli że ho ho, kupiłam tabletki ziołowe uspokające ale na ulotce pisze, że karmiące nie mogą brac to dupa a mam takiego stresiora pozdroweczki i buzaki walentynkowe dla waszych skarbeńków od Martynki i ciotki |
|
|
|
#2629 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() musialabym zobaczyc ta sciane to bym moze pomogla - bo kolor na zdjeciu to jest komputerowy wiec pewnie nie oddaje jego prawdziwego koloru a ta kremowa sciana to jaki odcien dokladnie? bo jest wiele. taka bardziej ecri? czy ciemniejsza Cytat:
![]() napewno zdasz ja sie powoli szykuje bo ok 21 jade do kolezanki bo tam sie wszystkie spotykamy a potem lecimy w dluga ![]() ahaaa tesciowa nam zaproponowala, ze zostanie jutro z malym wieczorem a my mozemy gdzies isc na walentynki i jeszcze jutro ide na urodziny z Erykiem do jego kolezanki
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
Megi b
. W ogole apetytu nie ma.Marica, kciuki bede mocno trzymac Svinecko, udanej zabawy.
|
#2631 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej ja tylko na chwilke
![]() malz robi kolacje , mala zasypia poki co robi wygibasy boszee odkad zaczela sie obracac z plecow na brzuch to takie cyrki odprawia przed spaniem ze szok ![]() zauwazylam ze mala ma wiecej krostek na brzuszku wiec nie wiem czy ja cos uczulilo w obiadku czy moze ten soczek ![]() Cytat:
hehe ![]() oby jak najdluzej miala bo roznie bywa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() : kciuki:Cytat:
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
A propos wspomnien z porodu, to wersja photo ---> TUTAJ
Zdjecia nie sa drastyczne IMO, ale ogladacie na wlasna odpowiedzialnosc
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
oooo Mariolko, dzieki ze udestępniłas mym oczkom photo
poczulam sie jakbym byla obecna na sali Na 1 fotce maly jaki mial pogodny wyraz twarzy A na 2 twoje boskie kłaki
|
|
|
#2634 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki
![]() biedny Antos raczej kino jesli beda miejsca ![]() mariola obejrzalam zdjecia - znowu doprowadzilas mnie do lez!!! zazdroszcze takich fotek lecee paaaaaaa
|
|
#2635 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz jak w banku.Cytat:
Cytat:
,oczywiście łezki szczęścia.Miramejku,jak Kubuś?Co u Was? Eleeri, co u Ciebie?Jak Ci się pracuje?Jak Mati? Katarzynko, jak tam Laurka i Twoja psinka?Jak się Wam współpracuje? Idę dalej czytać................ Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-02-13 o 23:00 |
|||
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Sylko milo ze pytasz
u nas pełna harmonia wszyscy sie bardzo szybciutko zaaklimatyzowali i nie mielismy najmniejszych problemow. W albumie są fotki psinki,Zapraszam
|
|
|
#2637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakieś już kiedyś oglądałam,ale może wstawiłaś jakieś nowe-zaraz luknę Czy Miramejek już długo się nie odzywa? |
|
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
a na co chcecie isc??
mam nadzieje ze sie wybawisz dzis
|
#2639 |
|
Zadomowienie
|
Cześc
Ja tylko na chwilkę... Syla 3mamy kciuki za zdrowko Lenki Marica kciuki za egzamin ![]() Svinecko zycze udanych baletów A my jutro jedziemy sami do W-wy. Bbabcie zostaja z Tomciem, a my idziemy na avatar, zakupy i jakies żarełko A tak w ogóle to dostałam okres brzuch jak balon i boli... krwawe walentynki będą
|
|
#2640 |
|
Wtajemniczenie
|
Trochę poczytałam
Ja się już żegnam,więc spokojnej nocki Wam życzę Do jutra
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

. Nawet syrop przeciwgoraczkowy kazali dawac tylko jak juz bedzie bardzo slaba. Jestesmy zmeczeni fizycznie nieprzespanymi nockami i psychicznie martwieniem sie o Lenke. Nie wiemy juz co robic

.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Dzisiaj bylo ich juz 4 w tym 2 male. Kazali przyjechac z nia jesli sie odwodni, czyli ze chyba sama mam to stwierdzic

... ooo podniósł właśnie głowe ale mu spadła spowrotem
I jak, dojechala?