Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-13, 17:54   #1471
NaTaLaLa
BAN stały

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Ja ogladalam ten Teen mom (tutaj 1 seria sie juz skonczyla, we wtorek rusza 2)...wprost uwielbialam mala Sophie (corka Farrah).. przeslodka jest a i glupiutkie sa jeszcze te dziewczyny
Lubie jeszcze I didnt know i was pregnant...o kobitkach ktore nie wiedzialy do czasu porodu ze sa w ciazy przewaznie dowiadywaly sie w szpitalu, na ostrym dyzurze jak trafialy z bolami i rozwarciem.... niektore rodzily same w domu.. w wc, podczas kapieli w wannie,jednej odeszly wody w lozku w nocy podczas snu..to narobila zamarahy ze sie zsikala itp (nie miala pojecia ze to wody)...jest tego typu programow tutaj troche, co smieszniejsze wszystkie zaczely sie wtedy kiedy we mnie zaczelo cos rosnac...i tak sledze przygody, czasami nadziwic sie nie moge...
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 17:56   #1472
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
czytalam o tym wiele, ale to na koncu ciazy moze przyspieszyc porod a nie na poczatku wiec po co sie zabezpieczac?

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

nie ogladalam tego pod tym tytulem wiec nie wiem czy to to samo
nie wiem,z tego co pamiętam to chyba już od 36 tyg każa już używac prezerwatywy

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 17:57   #1473
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

to nie to, bo licealne ciaze to program dokumentalny o dziewczynach ktore sa w liceum i spodziewaja sie dzidziusia.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 17:58   #1474
NaTaLaLa
BAN stały

nie wydaje mi sie zeby w 20ktoryms tyg sperma miala cokolwiek przyspieszyc...inne czynniki oczywiscie ale raczej sex zalecaja jako przyspieszacz na koniec...no ale ile ludzi tyle opinii ja 'przyspieszam' co noc i nic takze zapewniam Was ze mozna spokojnie nie uzywac prezerwatyw :P ja jestem doskonalym przykladem
Stary 2010-02-13, 17:59   #1475
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja uwielbialam na zone realisty program o porodach ciazach i tak dalej

u nas nie ma duzo takich programow a wrecz trzeba trafic na taki;/
A.Camus
Stary 2010-02-13, 18:02   #1476
NaTaLaLa
BAN stały

Uzywac czy nie uzywac? bo ja juz calkowicie sie zamotalam :P ja mowie SIO kondonkom

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Ja ogladam non stop takie programy, LUBIE jedynie wylaczam jak TZ rozklada sie z jedzeniem, ale to tez tylko na czas dopoki nie skonczy jakos mu nie podchodzi ogladanie np porodu z obiadem mnie nie rusza....ale wiadomo FACET
Stary 2010-02-13, 18:02   #1477
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
Ja ogladalam ten Teen mom (tutaj 1 seria sie juz skonczyla, we wtorek rusza 2)...wprost uwielbialam mala Sophie (corka Farrah).. przeslodka jest a i glupiutkie sa jeszcze te dziewczyny
Lubie jeszcze I didnt know i was pregnant...o kobitkach ktore nie wiedzialy do czasu porodu ze sa w ciazy przewaznie dowiadywaly sie w szpitalu, na ostrym dyzurze jak trafialy z bolami i rozwarciem.... niektore rodzily same w domu.. w wc, podczas kapieli w wannie,jednej odeszly wody w lozku w nocy podczas snu..to narobila zamarahy ze sie zsikala itp (nie miala pojecia ze to wody)...jest tego typu programow tutaj troche, co smieszniejsze wszystkie zaczely sie wtedy kiedy we mnie zaczelo cos rosnac...i tak sledze przygody, czasami nadziwic sie nie moge...
To ja mam sąsiadke,która mając jakieś 22-23 lata zaszła w ciąże-mieszka z mamą,bratem i siostrą i jak zaczęła się akcja porodowa to matka ja wiozła do szpitala i w szpitalu "troskliwa"mama pyta lekarza co z tym wyroskiem córki?a lekarz jej na to"o czy Pani mówi,Pani córka rodzi".Owa córcia tak się ściskała przez całe 9 miechów,że matka o niczym nie wiedziała-chociaż mi się w głowie to nie mieści-jak można niezauważyc,że własne dziecko,które się na codzień widzi jest w ciąży

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-02-13, 18:03   #1478
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no wlasnie, jesli juz to pod koniec ciazy dziala to jako przyspieszacz( podobno)

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

boze co za kretynka!!!
A.Camus
Stary 2010-02-13, 18:04   #1479
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam druga brode na na na na na
co Ty masz ??

Cytat:
ja po wczorajszej wizycie w szpitalu sie nie wypowiadam bo to co ciebie spotkalo to nic w porownaniu z ta biedna dziewczyną...
a czy ta dziewczyna chociaz zapytala czy ja ktos przeposci ?? pewnie nie bo jelsi by zapytala to by ja wposcili nikt nie jest jasnowidzem i nie wie czy ona chce wejsc czy nie czy bedzie czekala na swoja kolejke a kazdemu sie spieszy dlatego ja zawsze sie wpycham i pytam czy moge wejsc jak do mojego gina w naglym przypadku jechalam bo zaczelam plamic to pierwsze co idac juz po schodach prawie krzyczalam czy moge wejsc bez kolejki bo strasznie mnie boli i plamie az on sam wyszedl na korytarz i te kobiety mnie przeposcily

anakazar - to ja zapraszam na taka kawunie ja osobiscie tez nie przepadam za kawa no chyba ze zbozowa mam tez paczusie serowe i salatke i sernik sie piecze
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
A wiecie że mozna łykac wiesiołek i pic napar z lisci malin?

ale zaraz bede wiedziała dokładnie od którego tygodnia... tak samo jak z sexem bez prezerwatywy? od kiedy mozna?
bo tak mysle że chyba 2 tyg wczesniej starczy
po skonczonym 37 tygodniu ciazy bo wtedy dzidzia juz jest gotowa do wyjscia

Natala bo sperma zmiekcza szyjke i przyspiesza produkcje oxydocyny ktora powoduje skurcze porodowe

co do wpychania sie w kolejki to ja niecierpie stac nie zebym jakos tak specjalnie ale jak stoje dluzsza chwile nie ruszajac sie to zaczyna mi brakowac powietrza i robie sie blada jak sciana i ciemno mam przed oczami wiec dlaczego mam stac i sie meczyc skoro moge wykozystac fakt ze mam brzuszek i moge byc zalatwiona bez kolejki

Baobabku kiedys tez tak mialam ze stalam ze spuszczona glowa ale od kad jestem w ciazy to stalam sie agresywna i jelsi ktos jest dla mnie niemily to ja go doprowadzam do pionu < jednak nigdy nie uzylam brzydkiego slowa ktore by moglo obrazic druga osobe > moj maz sie smieje ze wlaczyl mi sie instynkt maciezynski i walcze jak lwica hihi najlepsze jest to jak do jakiegos urzedu trzeba isc to kto idzie oczywiscie ze ja jak wyrzuca drzwiami to wejde oknem jak wywala oknem to zrobie podkop przez sciane
moja mama powtarza ze gdzie diabel nie moze tam mnie posle

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 18:04   #1480
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja tez uwielbiam takie programy ale u nas nie ma
A.Camus
Stary 2010-02-13, 18:06   #1481
NaTaLaLa
BAN stały

drcron... druga brode mam... podwojna twarz ma ktos jeszcze takie atrakcje?:P

chyba moj krab umarl :/
Stary 2010-02-13, 18:09   #1482
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie no pewnie, wyła z bolu na pol szpitala, sama wstac nie mogla i nikt nie jest jasnowidzem?? no sorryy........
A.Camus
Stary 2010-02-13, 18:10   #1483
NaTaLaLa
BAN stały

Sorry, ale ja dla takich dziewuch to nie mialabym nawet wspolczucia jesli cokolwiek by sie stalo.. jak tak mozna :/ a mamusia tez fajna skoro nie zauwazyla przez 9 miesiecy zadnych zmian... ok przytyc mozna, ale nie oszukujmy sie...wszystkie wiemy ze tego nie da sie nie zauwazyc nawet jak sie czlowiek scisnie....patologia.
Stary 2010-02-13, 18:10   #1484
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a ja wlasnie mam odwrotnie, strasznie nie lubie wykorzystywac tego ze mam brzuszek, chociaz powinnam bo kurde jednak jakies przywileje brzuchatki maja
A.Camus
Stary 2010-02-13, 18:14   #1485
anakazar
Zakorzenienie

Oj drcron nie kuś,bo ja to bym pierwsza przyleciała-jeszcze piszesz o serniku,a to moje ulubione ciacho
A ja dzisiaj odkryłam,że już nie dam rady ogolic się w TYM miejscu-chyba,że z pomocą lusterka.
W ogóle dużo dziewczyn pisało,że tydz 29-30 byłu nich przełomowym w powiększającym się brzuszku i powiem wam,że ja od poniedziałku codziennie widzę jak brzuch się powiększa-rośnie jak na drożdzach,czuje się już takaaa dużżżża...

Kurcze maluje pazurki na jutro i tak mi lakier śmierdzi,że nie mogę

Stary 2010-02-13, 18:14   #1486
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
To ja mam sąsiadke,która mając jakieś 22-23 lata zaszła w ciąże-mieszka z mamą,bratem i siostrą i jak zaczęła się akcja porodowa to matka ja wiozła do szpitala i w szpitalu "troskliwa"mama pyta lekarza co z tym wyroskiem córki?a lekarz jej na to"o czy Pani mówi,Pani córka rodzi".Owa córcia tak się ściskała przez całe 9 miechów,że matka o niczym nie wiedziała-chociaż mi się w głowie to nie mieści-jak można niezauważyc,że własne dziecko,które się na codzień widzi jest w ciąży
to ja znam podobny przypadek tylko ze moja sasiadka w wieku 48 lat zaszla w ciaze nie wiedzac ze jest w ciazy poszla do lekarza ten stwierdzil ze przekwita i dlatego jej sie okres zatrzymal dodatkowo powiedzial ze ma jakiegos guza na macicy i trzeba usunac ta sie bala isc na operachje a po 9 miesiacach dostala boli i wyladowala w szpitalu myslala ze umiera i urodzila slicznego synka do dzis sie smieje jak to wspomina

albo drugi taki przypadek siostra mojej kolezanki byla w ciazy z drugim dzieckiem i wszytsko robila by sie pozbyc ciazy ale sie nie udalo tez sciskala sie bandazem zeby jej mama nic nie wiedziala zaczela rodzic w domu to dobrze ze jej siostra weszla do pokoju bo ta lezala na podlodze pod nia byl czarny worek a jej chlopak < ojciec pierwszego dziecka> odbieral porod i chcieli sie dziecka pozbyc szybko przyjechalo pogotowie tego malego udalo sie uratowac ale jest lekko opuzniony w rozwoju nieststy ja bym zabila takich rodzicow jest tyle kobiet ktore chca miec dzieci a nie moga a te sie chca ich pozbyc dla mnie nie ludzkie

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 18:16   #1487
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Sorry, ale ja dla takich dziewuch to nie mialabym nawet wspolczucia jesli cokolwiek by sie stalo.. jak tak mozna :/ a mamusia tez fajna skoro nie zauwazyla przez 9 miesiecy zadnych zmian... ok przytyc mozna, ale nie oszukujmy sie...wszystkie wiemy ze tego nie da sie nie zauwazyc nawet jak sie czlowiek scisnie....patologia.
Dokładnie.Też nie określam tej rodziny innym słowem niż patologia.

Stary 2010-02-13, 18:17   #1488
Darusiaaaa
Zakorzenienie

rodzicow? ja bym sie postarala o zabranie praw, na tym punkcie jestem strasznie uczulona !!!!
A.Camus
Stary 2010-02-13, 18:30   #1489
NaTaLaLa
BAN stały

Na mnie Gilette to zbije fortune....powiem ze nie NADAZAM!!!!!!! A juz o TYCH okolicach nie wspomne..... :/ wczesniej uzywalam kremu do depilacji z sally hansen, jest super...ale przestalam odkad dowiedzialam sie ze jestem w ciazy z wiadomych powodow...
Kurcze, dlaczego tak na glowie mi nie rosnie ajajaj... i tez juz zastanawiam sie nad uzywaniem lusterka, bo coraz ciezej i ciezej... pierwszy raz z lusterkiem pewnie bedzie porazka, krwi jak w ubojni ale moze dojde do wprawy :P TZ nie bede w to mieszac, niech sie cieszy efektem po....poradze sobie jakos
Stary 2010-02-13, 18:40   #1490
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
to ja znam podobny przypadek tylko ze moja sasiadka w wieku 48 lat zaszla w ciaze nie wiedzac ze jest w ciazy poszla do lekarza ten stwierdzil ze przekwita i dlatego jej sie okres zatrzymal dodatkowo powiedzial ze ma jakiegos guza na macicy i trzeba usunac ta sie bala isc na operachje a po 9 miesiacach dostala boli i wyladowala w szpitalu myslala ze umiera i urodzila slicznego synka do dzis sie smieje jak to wspomina

albo drugi taki przypadek siostra mojej kolezanki byla w ciazy z drugim dzieckiem i wszytsko robila by sie pozbyc ciazy ale sie nie udalo tez sciskala sie bandazem zeby jej mama nic nie wiedziala zaczela rodzic w domu to dobrze ze jej siostra weszla do pokoju bo ta lezala na podlodze pod nia byl czarny worek a jej chlopak < ojciec pierwszego dziecka> odbieral porod i chcieli sie dziecka pozbyc szybko przyjechalo pogotowie tego malego udalo sie uratowac ale jest lekko opuzniony w rozwoju nieststy ja bym zabila takich rodzicow jest tyle kobiet ktore chca miec dzieci a nie moga a te sie chca ich pozbyc dla mnie nie ludzkie
O RANYniby wiemy,że takie rzeczy się dzieją,ale mi się to w głowie nie mieści,w ogóle brak słów.A najgorsze w tym wszystkim jest to,że jest tyle kobiet pragnących najbardziej w świecie dzidziulka,a inne je zabijają

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Na mnie Gilette to zbije fortune....powiem ze nie NADAZAM!!!!!!! A juz o TYCH okolicach nie wspomne..... :/ wczesniej uzywalam kremu do depilacji z sally hansen, jest super...ale przestalam odkad dowiedzialam sie ze jestem w ciazy z wiadomych powodow...
Kurcze, dlaczego tak na glowie mi nie rosnie ajajaj... i tez juz zastanawiam sie nad uzywaniem lusterka, bo coraz ciezej i ciezej... pierwszy raz z lusterkiem pewnie bedzie porazka, krwi jak w ubojni ale moze dojde do wprawy :P TZ nie bede w to mieszac, niech sie cieszy efektem po....poradze sobie jakos
To ja pamiętam jak moja przyjaciółka leciała już na jakaś ostatnią przed porodem wizyte u gina i jej mąż czekał na nia na dole w aucie,a ona jak zawsze spózniona jeszcze w wannie goliła sobie TO miejsce i weszłam,żeby wyciagnac ja z wanny i myślałam,że umrę ze śmiechu-wpadłam akurat w momencie jak ona sobie nakładała kawałki papieru na pocięte miejsca-normalnie muchomor i tak pojechała-jej gin powiedział,że to norma

Stary 2010-02-13, 19:03   #1491
NaTaLaLa
BAN stały

Ginekolodzy to czasami maja widoki hehe nic ich chyba nie zdziwi, nie zaskoczy itp... ja przed wizyta staram sie odczekac 2-3 dni, wtedy jakos tak szybciej idzie, i prawie zawsze bez zaciecia...

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Mam zachciewajke na kalafior w buleczce tartej na maselku... tylko teraz musze poszukac kogos kto mi to zrobi...mam lenia razy MILION i tyle samo garow w zlewie do zmycia..... pomocy potrzebuje ;P
Stary 2010-02-13, 19:13   #1492
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Dziewczyny 3majcie kciuki.
Jutro a właściwie to już dzisiaj robimy drugie podejście do zabrania Oliwki ze szpitala. I mam nadzieję, że już nic nam nie przeszkodzi. Godzina ZERO to Sobota godz. 14.00 czyli około 15 będziemy w domu.
I jak jesteście w domku ? Chyba tak jak nic nie piszesz

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Nie wiem jak u Was jest ale u nas jak tylko dziecko dostaje pesel to się idzie i kartę czipową wyrabia bez problemu. Bez względu na to czy ktoś pracuje czy nie.
U mnie nie ma takich kart

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
WITAM

ZACZNE OD INFORMACJI JAKIE OTRZYMAŁAM OD NASZEJ MAMUSI KWIETNIOWEJ:

trolla2405 napisała:
"Witam!
zacznę od uaktualnienia, że wiem ze bedzie dziewczynka aczkolwiek imie jeszcze nie do końca wybrane
Co do udzielania się do wątku to niestety jakoś przeszła mi ochota i nie ze względu na towarzystwo tylko na nasze problemy z malutką. Okazało się niestety na usg w 22 tyg ciązy że może być coś nie tak, potem w 24 echokardiografia serca płodu potwierdziła obawy gina. Mała ma bardzo poważną wadę serca. Dowiedziałam się o tym 2 dni przed świętami. Jakoś nie chciałam wprowadzać smutnego nastroju w takim momencie. Poza tym wystarczą mi pocieszenia znajomych że wszystko będzie dobrze. A ja już nie mam ochoty niestety słuchać pustych słów. Kolejne badanie wykazało jeszcze większe skomplikowanie wady serca i możliwy brak pęcherzyka zółciowego.
Niestety nie wprowadza mnie w dobry nastrój czytanie wątku pełnego szczęśliwych mam kupujących ubranka i inne gadżety. Ja też się zaopatrzyłam ale niewiele. Poza tym kupuje dla małej wszystko z myślą że może nigdy do domu nie trafić. Zastanawiam się nad meblami - bo co będzie gdy urządzę pokój i wrócę do pustego mieszkania i będzie to stać i się tylko kurzyć? Najgorszemu wrogowi nie życzę tego co przechodzę teraz ja z mężem i co przejdzie moje dziecko po urodzeniu.
Myślę więc, że obarczanie takimi problemami inych szczęsliwych przyszłych mamusiek nie ma sensu.
Termin w połowie kwietnia - mam nadzieje że mała wytrzyma i nie stwierdzi że wczesniej ma ochotę przyjść na świat. Szkoda że ciąża nie trwa dłużej bo teraz jest bezpieczna i jest cudownie czuć jej ruchy ale tego nie muszę chyba tłumaczyć. A wiec ja przeciwnie nie chce rozwiązania bo wtedy się zaczną nasze cierpienia
Pozdrawiam serdecznie
Postaram może się czasem odezwać na wątku i obiecuje dać znać jak już bedziemy wszyscy szczęśliwie w domu ale to pewno dopiero koło czerwca. Innej opcji NIE MA.
Joanna"
daj znać co wami .

Cytat:
Dodam,że nie chodzilo o to czy coś czuła,tylko ogólnie ona twierdzi,że dziecko obraca się dopiero w ostatnich 2 tyg-cos takiego.
Dziecko zwykle obraca się do 36 tyg.

Cytat:
Napisane przez Łaciata Pokaż wiadomość
Kup sobie kawę bezkofeinową - u Was jest przepyszna Nescafe Taster's Choice. Ja z tej serii uwielbiam waniliową, ale niestety u nas jest nie do kupienia, ew. czasem pojawia się na Allegro w zabójczej cenie.

Zmolestowałam ostatnio TŻta, żeby mi kupił Jacobs Night&Day - też bezkofeinowa. Nawet smaczna, tylko też trudno kupić...
ja tam pije z kofeinką nie umiem zyć bez kawy i nie mam takiego zamiaru nawet . zreszta z moim mega niskim ciśnieniem mam zalecone że mam pić

Cytat:
ja w ogole nie pijam kawy nawet 3 w 1 musialabym oslodzic wiec to nie ma sensu

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

szkoda ze takich kolorkow nie bylo

http://images7.fotosik.pl/219/fcf2a9cfa19a3867med.jpg
i kupilam zielone zolte niebieskie czerwone i pomaranczowe kocham je ukladac, takie fajne gluty:P hehehe
Ja się to robi ?

Cytat:
Ja kocham 3 w 1...dla mnie jest perfekt,idealna w smaku... w polsce pilam torbami!!!
tutaj niestety nie moge tego spotkac nigdzie, nawet w polskich sklepach nie widzialam :/
Dla mnie ta kawa wstrętna .. cukru za dużo i jeszcze ta sztuczna śmietanka a bbllleeee

Cytat:
Bo dziewczyny chodzi o to,że sperma przyspiesza poród(coś w ten deseń)niech inne dziewczyny się wypowiedzą bardziej technicznie
Nie miałam nigdy zalecenia żeby prezerwatyw używać .

Ja dziś dzień zakupowy dlatego mnie nie było . Wczoraj doszłam do wniosku że mimo posiadania ogromnej szafy i komody która ma 7 szuflad rzeczy dla drugiego dziecka mi tam nie wejdą . Także dziś rano zapakowaliśmy się w auto i kierunek ikea . No i jest i komoda .
na wiosne kupujemy regał w takich kolorach dlatego taką wybraliśmy potem się ją przestawi .
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30120586
tylko nasz w brązie .
Młody asystował przy składaniu bo by nie odpuścił , w efekcie nie można było znaleźć części śrubek he he
Stary 2010-02-13, 19:20   #1493
NaTaLaLa
BAN stały

Jak wy to robicie, ze jak czegos wam brakuje BUM i jest... brakuje miejsca na ciuszki, komody BUM jest komoda.... jak ja bym tak chciala!!!! Niestety ja musze najpierw przedstawic milion powod dla ktorych potrzebuje wlasnie tego, pozniej rozeznac sie w grafiku i wybrac odpowiedni moment na zakupy i jeszcze milion roznych rzeczy musze wziasc pod uwage....
Stary 2010-02-13, 19:23   #1494
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczynki napiszcie mi,bo nie wiem o co chodzi z tym twardniejącym brzuchem,bo pierwszy raz dzisiaj tak mam,ale boli mnie i jest taki twardy już ze 2-3 godziny;/

Stary 2010-02-13, 19:28   #1495
NaTaLaLa
BAN stały

Mi twardnieje po pracy, za duzo wysilku itp itd...wtedy tez slabiej czuje ruchy malej...ale wystarczy ze odpoczne i wszytsko wraca do normy..., moze za duzo sie przemeczylas dzis itp....odpocznij troszke i zobaczysz czy to cos daje...
Zdaje mi sie ze dziewczyny polecaly tez lyknac nospe...ale ja akurat tego nie stosowalam, przechodzilo samo...obserwuj siebie i nie denerwuj sie
Stary 2010-02-13, 19:33   #1496
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wy to robicie, ze jak czegos wam brakuje BUM i jest... brakuje miejsca na ciuszki, komody BUM jest komoda.... jak ja bym tak chciala!!!! Niestety ja musze najpierw przedstawic milion powod dla ktorych potrzebuje wlasnie tego, pozniej rozeznac sie w grafiku i wybrac odpowiedni moment na zakupy i jeszcze milion roznych rzeczy musze wziasc pod uwage....
Eh ja tak czytam,że się dziewczyny nie mieszczą to się cieszę,że mam tyle miejsca i jeszcze tyle wolnych szafek-mogę wam przechowac ciuszki jak coś

Mój Tż ciągle nie może zrozumiec,że nasze dziecko potrzebuje aż tylu rzeczy,wciąż się dziwi-jak mu mówie,że musimy pojechac po to i jeszcze po i po tamto

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Mi twardnieje po pracy, za duzo wysilku itp itd...wtedy tez slabiej czuje ruchy malej...ale wystarczy ze odpoczne i wszytsko wraca do normy..., moze za duzo sie przemeczylas dzis itp....odpocznij troszke i zobaczysz czy to cos daje...
Zdaje mi sie ze dziewczyny polecaly tez lyknac nospe...ale ja akurat tego nie stosowalam, przechodzilo samo...obserwuj siebie i nie denerwuj sie
Kurcze no sprzątałam,ale od paru dobrych godzin siedzę na wygodnym fotelu przed kompem i od czasu do czasu chodzę to tu to tam.

Stary 2010-02-13, 19:39   #1497
NaTaLaLa
BAN stały

Ja po wczorajszych zakupach dostalam zakaz kupowania ciuszkow...stwierdzil ze mala na pierwsze miesiace ma juz wiecej niz ja (tez to zauwazylam ale mi nie przeszkadza :P) i mam sie skupic na rzeczach wazniejszych np pampersy.... tylko co za frajda kupowac pieluchy jak dookola tyle pieknych rzeczy ;D

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Odpoczywaj poki co... ktoras z lasek na pewno poradzi cos skutecznego, mi pomagal odpoczynek, jesli nic sie nie zmieni moze sprobuj z ta nospa... cierpliwosci i zero paniki ja to mam codziennie...
Stary 2010-02-13, 19:43   #1498
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Nie cierpie Starbucks'a (za mocne cholerstwo dla mnie ughhh zdecydowanie wole Dunkin'a) ...... ale chodz, to zabiore Cie nawet na dwie tylko zaloz juz buty i wychodz, bo troche przed Toba....
PRzypomniało mi się jak na samym początku mojego pobytu poszłam właśnie do dunkina i poprosiłam o kawę. Jak mnie gość zasypał listą opcji do wyboru (ciemna, jasna, kofeinowa, bez, z mlekiem, bez, chudą śmietanką, bez śmietanki, cukier-zwykły czy brązowy, a może słodzik itd) to stwierdziłam, że tylko mi się wydawało, że ja znam angielski

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a jak robię spaghetti to ja sobie ładuję samą górę sosu, mięcha i sera
Jakie spaghetti, nie mogę:haha ha::hahah a:
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 19:46   #1499
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po wczorajszych zakupach dostalam zakaz kupowania ciuszkow...stwierdzil ze mala na pierwsze miesiace ma juz wiecej niz ja (tez to zauwazylam ale mi nie przeszkadza :P) i mam sie skupic na rzeczach wazniejszych np pampersy.... tylko co za frajda kupowac pieluchy jak dookola tyle pieknych rzeczy ;D

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Odpoczywaj poki co... ktoras z lasek na pewno poradzi cos skutecznego, mi pomagal odpoczynek, jesli nic sie nie zmieni moze sprobuj z ta nospa... cierpliwosci i zero paniki ja to mam codziennie...
Nie panikuje jeszcze-tylko mam tak pierwszy raz
Twój to nie widzi nic złego w kupowaniu pampków,a mój jak wczoraj zobaczył,że je zamawiam to popukał się w czoło i powiedział"no nie 10 tyg do porodu,a Ty pampersy kupujesz"

Stary 2010-02-13, 19:48   #1500
NaTaLaLa
BAN stały

Haha mrowak :P cudak jestes niesamowity, fakt wybor jest ogromnyy!!!!! jest w czym wybierac,kazdego dnia tygodnia inny rodzaj,smak...... ja uwielbiam french vanilla z mleczkiem i 1 cukrem a latem tylko i wylacznie iced french vanilla chyba sie zagalopowalam troszke i rozmarzylam......;P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości