|
|
#811 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Dziewczyny, któraś z was pisała o butelkach Tomme Tippe.
Ja muszę się na ten zakup pożalić. Zainwestowałam 4-krotnie więcej pieniędzy w te butelki i jestem niesamowicie zawiedziona. Dwie już wylądowały w śmietniku i zastanawiam się nad drugimi dwoma. Jakoś mam ciąglę nadzieję, że się 'poprawią w swojej pracy' ![]() Po pierwsze to coś na odpowietrzanie nie działa w ogóle, bąbelki i tak się dostają do smoczka, co więcej dostaje się ich dość sporo, kiedy mleczka jest coraz mniej, bo jako iż smoczki są dość spore (większe od tych w normalnych butelkach- ponoć mają imitować cycuszki mamusi ) to nie da rady zapełnić ich całych resztką mleka i dostaje się powietrze. Po drugie non stop zapychają się dziurki mlekiem. I po trzecie smoczek jest tak giętki, że ciągle wpycha się do środka, co zmusza do ciągłego wyciągania butelki z buźki maluszka i wkładani spowrotem. Albo ja trafiłam na takie trefne..
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ostatni dzień w pracy i jutro lecimy do pl Zobacze moją niuńke w brzuszku i potwierdze czy to niuńka na pewno. madzikUK gratulacje Moja córka to Natalka. ![]() Kasia to mnie zmartwiłaś bo ja mam aż 5 tych butelek. A to dla Was. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-02-14 o 06:24 |
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam butelek Tommee Teepee i jestem zadowolona. Nigdy nie mialam takich objawów użytkowania jak opisałaś,a mała nigdy nie miała kolki. Dużo moich znajomych je używa i sobie chwalą. Dziwi mnie,że mleko nie przechodzi przez dziurkę . Zagęszczasz je czymś? Teraz powinnaś mieć smoczek 0+,jeśli uważasz,że dziurka jest za mała,spróbuj 3+. Ja osobiście uwielbiam te butelki.
|
|
|
|
|
#814 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez plakac mi sie chcialo, ale wiem ze moja Niunka jest w dobrych rekach i to mnie uspokaja. ![]() co do noska, to mam sol fizjologiczna, ale w takich malych buteleczkach, probowalam zakraplac. oprocz tego dostalam jakies krople z apteki i tez tym walczymy, no i odsysam gruszka, ale tymi ich gruszkami to trzeba sie niezle namachac, zeby cos odciagnac. z Pl musze sobie sciagnac, taka zeby mozg sie zasysal od razu Cytat:
przez pierwszych pare dni wydawalo mi sie to niedoogarniecia, plakalam po nocach, ze nie dam rady pogodzic szkoly i Natalki, ale na szczescie wszystko sie dobrze ulozylo i powoli ukladamy sobie dzien, zeby normalnie zyc Cytat:
no to wklejam pare fotek mojego Skarba
|
|
#815 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#816 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#817 |
|
Rozeznanie
|
Nikha
Scoobs ale powiedzieli, ze moje pchanie nic nie daje, bo Mala jest ustawiona tzw "back to back" i bez pomocy nie wyjdzie. wiec mnie nacieli i ja wyciagneli tym suction cap'em. ja bylam juz tak nacpana i zmeczona, ze nawet cesarke chcialam, byle sie to wszystko juz skonczylo. szkoda tylko, ze wczesniej tego nie sprawdzili i niepotrzebni oczy z orbit mi wychodzily podczas parcia, ktore i tak nic nie dalo
|
#818 |
|
Rozeznanie
|
Aha, rozmiem, nie wiem dlaczego sobie wyobrazilam, ze sie ustawila tak, jakby w poprzek, a przeciez, na to nie mialaby chyba miejsca. Biedactwo, a miala taki znak na glowce od tego ventousa? Moja Amelka to miala, a potem jeszcze kleszcze, i tak mi jej szkoda bylo. Slyszy sie o tych problemach z porodem, ciekawe, czemu nie robia USG przed porodem, mogliby pewnie wiele problemow uniknac. Moj TZ mowi, ze teraz jak beda jakies problemy, bedziemy krzyczec o cesarke, ale sama nie wiem, co lepsze.
|
|
|
|
#819 |
|
Rozeznanie
|
Scoobs wlasnie nie wiem czemu wczesniej nie sprawdzaja ulozenia dzidzki, tak samo jak i wagi. ale na szczescie mam to juz za soba
Malutka nie ma zadnego znaku na glowce, wszystko sie ladnie zagoilo. teraz walczymy z krostkami, nie wiem czy to zwykle potowki, czy moze jakas reakcja alergiczna Dziewczyny macie karuzele dla swoich pociech?? ja chce kupic, ale nie wiem czym sie kierowac przy zakupie, pomozcie
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
MadzikUk Natalka śliczniutka i ma takie,słodziutkie oczka
.Zgadzam się,że angielskie gruszki takie sobie są,ja wypróbowałam kilka i najlepiej sprawdziła się aspirator (ja mam Fridę),tego typu: http://cgi.ebay.co.uk/Baby-Nose-Clea...item20aef1c66f i kupiłam gruszkę szpitalną i muszę przyznać,że ma niezłe ssanie: http://cgi.ebay.co.uk/Baby-Babies-Cl...item3ca9b696fc Oba urządzonka polecam. znalazłam też fridę na ebayu,oto link specjalnie dla ciebie,nie zastanwiaj sie tylko bierz: http://cgi.ebay.co.uk/Nose-Frida-Bab...item3caa19be11 Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-02-14 o 17:28 |
|
|
|
#821 |
|
Rozeznanie
|
Ursull
Ta fride z pierwszego linka mam, ale czasem galy mi wychodza od tego zasysania no chyba, ze odkurzacz bym podlaczyla z drugiej strony, do tego moja Mala nienawidzi tego urzadzenia jak jej wkladam do noska.niedawno kupilam taka http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWNX:IT ale troche za sztywna ta grucha mi sie wydaje. dzis w sumie udalo mi sie odciagnac troche glutkow, ale nadal szukam idealnej. a ta biala z drugiego linka jest miekka? moze sprobuje tej tez. za tydzien pewnie bede miala wszystkie rodzaje gruszek wyprobowane .heh ![]() ps. wczoraj poszlam do apteki po gruszke, ja do niej mowie ze chce nasal aspirator a ona mi wpycha krople do nosa. pojecia nie miala o co mi chodzi.
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się dziś po raz pierwszy śnił poród. Ale nie było jakoś strasznie (znaczy nie był to koszmar
). A potem jeszcze pamiętam karmienie piersią, co akurat było bardzo proste i przyjemne Mam nadzieję, że ten sen nie spełni się na odwrót![]() Madzik-śliczna córcia |
|
|
|
#823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam jeszcze taka gruszkę: http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...40_10001_14056 i ta była dość mięka,ale mój TŻ na nią nadepną i zniszczył . Co do apteki,to ja ostatnio uświadomiłam panią aptekarkę,że jest coś takiego jak sol fizjologiczna i,że mają to na stanie . Cytat:
|
||
|
|
|
#824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chciałam dawać mylnych informacji, nie wiedziałam, że ta jest akurat nieprawdziwa, zwłaszcza biorąc pod uwagę sytuację brata po porodzie.Tymbardziej nie chcę nikogo straszyć. Tak jak napisałam, mój brat to ewenement. Choć uważam, że lepiej być 'aware' a niżeli później pluć sobie w twarz albo komuś. Coś co jest zasugerowane nie musi się akurat sprawdzić, ale tego nie wiemy, póki nie sprawdzimy ![]() A co do TT buteleczek, to tak jak napisałam, może to ja trafiłam na jakieś trefne- choć widzę, że Madzikuk też sobie ich specjalnie nie zachwala. Ursull, widzisz Ty znasz osoby, które je polecają czy chwalą, ja nie znam ani jednej I niestety ale sama nikomu ich polecić nie mogę.Madzikuk, córcia fajniutka, taką ma różowiutką skórkę, śliczna
Marcelek jest już z nami Edytowane przez kasia uk Czas edycji: 2010-02-14 o 18:55 |
|
|
|
|
#825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zycze Ci, zeby sen sie spelnil ![]() a Twojego synka chyba nie widzialysmy, albo ja przegapilam? wstaw jakies fotki, please
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
KasiaUK wymądrzam się z tą sapką,bo sama z małą to przechodziłam. Nie chcę,abys mnie źle zrozumiała
Jak Marcelek? Odkryłaś już czy to egzema czy coś innego? No i oczywiście,jak ty się czujesz? Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-02-14 o 19:48 |
|
|
|
#827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mam niestety nowych na komputerze, a jedynie na telefonie
|
|
#828 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, jesli inne butelki sie nie sprawdzaja, to polecam Dr Brown, zero babelkow, moja Louise do tej pory z nich pije, pomimo, ze kolki juz za nami
|
|
|
|
#829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Choć ostatnio pisałam, że nie będę czytać i miałam również nie słuchać nikogo, a jedynie lekarza, to jakoś właśnie z doświadczenia wiem, że niekoniecznie lekarz wie wszystko.. i pare razy miałam przypadek, kiedy to ja sugerowałam lekarzowi i dlatego jakoś nie umiem wyzbyć się słuchania ludzi i czytania w necie, bo stąd w sumie moja wiedza. A bez tej mojej wiedzy lekarz nie wziąłby pod uwagę tego co zasugerowałam.Mój mały na szczęście nie ma problemów z przyswajaniem buteleczek, także dostaje mleczko w takiej jaka pod rękę mi się nawinie. Ale muszę dodać, że jak zaczęłam karmić butlą na dobrę, to mieliśmy tylko butelki TT dwie i jak zaczęły się zapychać, to w zasadzie zostaliśmy bez butli (miałam jedynie taką malutką od siostry, w której smoczek pękł) a akurat nadchodził czas karmienia Marcela i mąż musiał szybciutko pojechać do Asdy po jakieś inne! A w asdzie były akurat tylko TT i Asdowskie, więc wziął te Asdowskie- 2 po 2funty. I powiem, że jesteśmy zaskoczeni nimi i bardzo zadowoleni! Dokupiliśmy ekstra 4 ![]() Niestety wyników testów nie mamy jeszcze. Będą prawdopodobnie we wtorek, więc nadal gdybanie co do tego co mojemu synowi jest. Ale dzisiaj położne dwie stwierdziły, widząc go i to jak się zachowuje (akurat spał), że na bank coś go boli, pytanie powstaje co.. Były zaskoczone jego stękaniem.. Muszę dodać, że położna po raz drugi z tego wszystkiego nie zbadała mnie Tzn nie sprawdziła rany etc.. Tak była zainteresowana synkiem ![]() Ja czuję się coraz lepiej, powiedziałabym, że wręcz normalnie, ale ostatnio próbowałam ćwiczyć nóżki i pupcie i rano obudziłam się z bólem brzucha Więc pozostaje mi spacer póki co i dieta, z którą nigdy sobie dobrze nie radziłam.. Lubię słodycze ![]() A w kwietniu chciałabym lecieć do Polski, gdzie mam wrażenie, że jest pewien standard co do wagi, a niestety póki co daleko mi do poprzedniej figury i jakoś przeraża mnie fakt, że Polacy zobaczą mnie taką..
Marcelek jest już z nami Edytowane przez kasia uk Czas edycji: 2010-02-14 o 20:16 |
|
|
|
|
#830 |
|
Rzabbocop
|
Kasiu tutejsza ''eczema'' w PL opisywana jest jako AZS (choc to tez nie do konca precyzyjne
) moze to Ci pomoze w zdobyciu informacji.Na tym forum jest duzo informacji http://forum.gazeta.pl/forum/f,578,Alergie.html |
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozczulił mnie na cały dzień i do tej pory mam dobry humor
|
|
|
|
|
#832 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do tego, ze tutejsi lekarze malo sie znaja, wyobrazcie sobie ze we wtorek rano przemywam Natalke, patrze a w dupci ma cos jakby narosl, albo jakby cos jej wyszlo z wewnatrz. no to dzwonie do poloznej, jeszcze nie zdazylam skonczyc zdania a ona, ze to normalne, ale zebym poszla do GP. wiec poszlam, on patrzy, patrzy i mowi, ze pewny nie jest, i ze chcialby sie poradzic kolegi, ktorego akurat dzis nie ma w przychodni i sie pyta, czy moge przyjsc jutro. polozna byla w piatek i jej pokazalam zdjecie tego czegos i sama sie zdziwila, i kazala nastepnym razem jechac na A&E, to przynajmniej pediatra to obejrzy, bo GP to sie nie znaja (jej slowa). no i wez tu idz po pomoc do lekarza
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Ja we wtorek mam wizytę u GP ale nie bardzo wiem po co tam mam iść-chyba tylko po MAT B1.
|
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
KasiaUK ja też wszystkie informacje zdobywałam przez internet, z książek i prasy. Teraz to mądra jestem,bo mała ma już 9mc,ale wcześniej to kompletnie nie wiedziałam co robić
Skoro położne były zaskoczone stękaniem Marcelka to co ci doradziły? Powiedziały co podejrzewają i jak możesz mu pomóc? Co do ćwiczen to narazie ni emożesz się forsować. Spacerek i to niezbyt długi. Z tego co rozumię to już nie karmisz piersią? Jaką dietę stosujesz? Nie chcę być przemądrzałą ciocią klocią,ale pamiętaj,że twój organizm jest wciąż osłabiony po porodzie i ciązy i narazie jakieś drastyczne diety nie są wskazane. I nie martw się wyglądem,bo dopiero urodziłaś. Masz prawo nie mieć figury modelki. Ile przytyłaś w ciąży? Ja 20kg i wciąż z nimi walczę,ale jest już wieeeeeeeeeelka poprawa. Przy małym tak się namachasz,że dość szybko zgubisz zbędne kilogramy,oczywiście jeśli nie będziesz się objadać wszystkim co tuczące . MadzikUk i hanjah czasem GP faktycznie są do dupy i więcej można dowiedziec się z neta,niestety. Ja naszczęście mam dość dobre doświadczenia z tutejszą służbą zdrowia. Gdy byłam w ciąży z GP widzialam się bardzo sporadycznie,ale gdy złapałam dość mocne przeziębienie to od ręki dąl mi antybiotyk i zwolnienie. Drugi raz pozytywnie mnie zaskoczyli,gdy Milusia miała infekcję nerek. Badania robili jej raz w tygodniu,do tego usg i specjalna wizyta z pediatrą. Najbardziej byłam zadziwiona,gdy dzwonili do mnie,aby zapytać jak dziecko się czuje i sami umawiali wizyty kontrolne. Gdy o 2-iej w nocy wpadłam z małą na emergency (miała 40 stopni gorączki) to postawili cały personel na nogi i wezwali specjalnie lekarza. Okazało się,że był to przełom w chorobie i nastepnego dnia Milenka zaczęła dochodzić do siebie. Trafiłam wtedy na młodego GP,który miał świetne podejście i sporą wiedzę. Nie jest więc aż tak źle,zależy jak się trafi. Ale się dzisiaj rozgadałam .
Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-02-14 o 22:15 |
|
|
|
#835 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
Położna co do krztuszenia się doradziła, że to śluz w gardle, albo od przeziębienia albo od mleka, które Marcel zwraca. Kupiliśmy Saline kropelki dzisiaj, ale póki co rezultatów nie ma jeszcze. Ale jak pisałam wyżej, jutro idziemy do lekarza i będziemy mu się naprzykrzać aż postanowi coś zrobić i aż zrobi wszelkie możliwe badania No chyba, że wyniki wyjdą pozytywne, czyli że malutki ma nietolerancję laktozy.Nie karmię już piersią w ogólę, diety póki co nie stosuję, bo nie bardzo mam czas myśleć nad tym co jem Nie bardzo też mam czas obiady gotować.. A jak gotuję to to co najnormalniejsze i najszybsze, czyli ziemniaczki z kotletem schabowym bądź piersią z kurczaka.. Ja przytyłam jakieś 23kg, z tym że jestem dość niska, bo mam zaledwie 158cm. Do tego coraz więcej rozstępów na brzuszku, udach, boczkach, nawet przy zgięciach od kolan.. ![]() Smaruję Palmersem codziennie i modlę się by nie było ich widać.. No właśnie każdy mówi, że przy dziecku schudnę na pewno, ale ja jestem strasznie niecierpliwa Schudłam co prawda ponad 10kg już, ale niewiele figura mi się zmieniła, poszły wody, łożysko, malutki i dlatego. Ale trzymam kciuki za siebie.. Choć niedawno zjadłam 3 naleśnika z dżemem i czekoladą ![]() A co do lekarzy, to ja nie mogę powiedzieć, że jestem niezadowolona, wręcz przeciwnie, ale czasami nie są po prostu zbyt chętni cokolwiek robić, bo uważają, że to przesada.. A ja trzymam się przysłowia, że przezorny zawsze ubezpieczony. I pare razy miałam rację, a lekarz się mylił, i nie chodzi o jego brak wiedzy, ale właśnie takie małostkowanie wszystkiego. Nie każdy lekarz taki jest, bo miałam ich paru, ale zdarzają się. Ale faktem jest, że co lekarz to inaczej.
Marcelek jest już z nami Edytowane przez kasia uk Czas edycji: 2010-02-14 o 22:43 |
||
|
|
|
#836 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#837 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Kobitki.
Madzik nareszcie sie znowu pojawilas, gratuluje slicznej Coreczki. No mnie tez tutaj przeraza, fakt ze nie sprawdzjaa ulozenia dziecka, mnie zreszta zaczelo wszystko przerazac, im blizej porodu tym gorzej |
|
|
|
#838 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam,
Moja Mala obudzila sie o 7 i ciagle zasnac nie chce. sprobowalismy sposobu z suszarka i odkurzaczem, ale nadal nic. poplakuje sobie, widze ze jest zmeczona, ale nie odplywa. a ja twardo musze wprowadzic karmienie co 3h, bo sie przyzwyczaila do 2h i tak tez sie budzi w nocy, wiec musze ja troche przetrzymac. twarda bede, a co Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#839 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak na serio, to większość ciężarówek, które znam (ja również) wpada w taki osobliwy stan paniki w pobliżu mety...Cytat:
|
||
|
|
|
#840 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=nikha;17199820]Kasiowa24, to może założymy klub przerażonych przyszłych mamusiek. Indiria z pewnością się do nas przyłączy
A tak na serio, to większość ciężarówek, które znam (ja również) wpada w taki osobliwy stan paniki w pobliżu mety...QUOTE] Hehe, no proszę z czego znana jestem Jasne, że się przyłączam, mogę zostac skarbnikiem naszego klubu Choc muszę Wam powiedziec, że ostatnio wpadłam w stan dziwnego zobojętnienia. Oczywiście nadal się boję i to bardzo. Nie wiem jak mam to opisac, chyba już jestem bardzo zmęczona. Nawet mąż zauważył, że coś ze mną nie tak. Pewnie będę kwitnącym okazem depresji poporodowej. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

) to nie da rady zapełnić ich całych resztką mleka i dostaje się powietrze.

Czekamy właśnie na fotki
. Zagęszczasz je czymś? Teraz powinnaś mieć smoczek 0+,jeśli uważasz,że dziurka jest za mała,spróbuj 3+. Ja osobiście uwielbiam te butelki.

.

chyba tylko kobiety potrafią byc tak dzielne.