|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Poród w Trójmieście
Witam wszystkie mamusie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poród w Trójmieście
Podpinam sie pod pytanie
![]() ja sprawdzam opinie tutaj http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php a o zaspie po opowiesciach znajomych nie mam najlepszego zdania. nacinaja nagminnie a dzieciaczki faszeruja antybiotykami bez potrzeby
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-02-07 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Mi ciężko było się zdecydowac ale wybrałam Kliniczną
![]()
Małe rączki potrafią ulepić kwiatek z plasteliny Narysują słońce roześmiane Zbudują domek z klocków Małe rączki potrafią napisać mama, i przynoszą mi jabłko czerwone ocierają łzy i splatają się tuż nad szyją. W małych rączkach mieści się cała miłość. Marcelek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Radzę zaznajomic się z tematem znieczulenia,bo widzę że wszystkie o tym piszecie.Za nim zdecydujecie się na znieczulenie,to porozmawiajcie z anestezjologiem....a nie czytajcie na wilkipedii czy gdzie indziej
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dlaczego uwazasz ze zrodlem wiedzy (nieznanych ci osob) na temat porodu i ciazy jest wikipedia? po czym to wnioskujesz? wydaje mi sie ze watek dotyczy innego tematu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dzieki dziewczyny za odzew, strasznie trudno sie zdecydowac, zwlaszcza, ze ani jeden ani drugi szpital podobno bez rewelacji, ale coz.....pewnie mozna trafic gorzej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Moja przyjaciółka była na usunięciu obumarłego płodu na klinicznej i twierdzi, że opieka była naprawdę fantastyczna. Znam też osoby, które leżały na innych oddziałach i większość bardzo chwali pielęgniarki.
Nic więcej nie wiem ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Ja rodziłam na Klinicznej pod koniec lipca. Jednym z powodów tego wyboru była właśnie ewentualna możliwość znieczulenia (Nobel dla tego, co je wymyślił ![]() Opieka poporodowa fatalna, żeby nie powiedzieć - do pewnego momentu zerowa ![]() ![]() Potem pani sprzątaczka włożyła pokrywę od kosza do zlewu w sali ![]() ![]() ![]() ![]() Na drugi dzień przyszła do mnie przełożona pielęgniarek, wysłuchała wszystkiego, przeprosiła i od tej pory wszystko było, jak należy. Pielęgniarki przychodziły do sal co jakiś czas i pytały, czy nie trzeba pomóc itp. Byłam w sali dwuosobowej (a też "marzyłam" przed porodem o jednoosobowej) i uważam, że jednak lepiej być z kimś. Wychodząc np. do toalety byłam choć trochę spokojniejsza, że synek nie jest zupełnie sam i w razie czego koleżanka zareaguje. I ogólnie tak raźniej ![]() Fatalne są prysznice i toalety, ale wtedy nie ma to aż takiego znaczenia ![]() Nie mam doświadczenia z Zaspą, mogę napisać jedynie, że żaden szpital nie będzie miał samych zalet i nie będzie w 100% chwalony. To się napisałam, ale mam nadzieję, że chociaż troszkę pomogłam. W razie czego - pytaj ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Droga Miramej,
bardzo Ci dziekuje za wyczerpujaca relacje, to rzeczywiscie wiele spraw rozjasnia i nie sadze, zebys byla odosobnionym przypadkiem, jesli chodzi o traktowanie przez 'urocze panie pielegniarki', to powszechnie krazaca opinia o tym szpitalu niestety.... dobrze, ze sie w koncu wkurzylas i zrobilas z tym porzadek, bo nie mozna sie dac tak traktowac, zwlaszcza w tak waznym momencie swoje zycia jakim jest urodzenie dziecka. Mam nadzieje, ze wszystko u Twojego synusia i Ciebie w porzadku i cieszysz sie macierzynstwem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój Synuś dziś ma 6 i pół miesiąca i jest cudowny ![]() ![]() Kiedy Ty masz planowany termin? Daj znać, gdzie zdecydowałaś się rodzić. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego dla Ciebie i Maluszka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
hhhhmmmmm......no chyba jednak skusze sie na znieczulenie na Klinicznej, bo panicznie boje sie bolu niestety
![]() ![]() Termin mam na 10 kwietnia i czekam na coreczke, juz bardzo nie moge sie doczekac ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na pewno wszystko będzie pięknie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Miramej nie zazdroszcze przezyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie nacięli (nie zauważyłam kiedy), nie wiem, czy to rutyna, ale podejrzewam, że tak.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
dzieki za odpowiedz. boje sie naciecia ale na zaspie tez nacinaja wiec tu chyba nie bedzie roznicy w wyborze szpitala
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Pucku nie nacinają ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.