|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'
Cytat:
daj mi swój adres korespondencyjny na PW (bo jakbym napisała adres.. to zaraz byś mi maila wysłała jak reszta dziewczyn kiedyś Cytat:
wybaczcie, ale może i on lata ładnie.. ale haha. u mnie w domu mówi się na niego Kurzajka (to przeze mnie bo kiedyś powiedziałam, że ma twarz jak taka no.. kurzajka, brodawka ![]() Cytat:
Cytat:
musisz dostarczyć bibliografię i RAMOWY PLAN PREZENTACJI, a nie konspekt ![]() masz do dyspozycji także kartkę z cytatami. i komisja nie daj CI planu prezentacji, tylko Ty musisz mieć swój, a oni tylko na początku sprawdzają czy to nie jest nic więcej tylko takie pojedyncze hasła. no i sprawdzają tą kartkę z cytatami czy to tylko cytaty. możesz dać jakieś cytaty ze słowników itd, ale pamiętaj, że na prezentację materiałów masz tylko 5 minut, 10 minut to musi być Twoja wypowiedź ciągła, taka z głowy . Oczywiście nikt nie będzie tego sprawdzał ze stoperem, ale chodzi o to, żeby prezentacje i cytaty nie zdominowały Twojej pracy. Wszystko musi być spójne w całości.. i możesz mówić maksymalnie 15 minut, włączając w tym ten czas na prezentację cytatów itp. Cytat:
a zrobiłam jakieś takie blade, z wiórkami czekoladowymi w środku.. a przepis wzięłam ze strony Margaryny Kasi. Nie wiem czy dobre wyszly, ojciec mówi, że tak..ale jemu smakuje wszystko,co słodkie ..więc ![]() zaraz zrobię zdjęcie ![]() edit: zdjęcia w załącznikuuuu.
No matter how great the talent or efforts, some things just take time. You can't produce a baby in one month by making nine women pregnant. Warren Buffet Edytowane przez mtynai Czas edycji: 2010-02-14 o 13:21 |
|||||
|
|
|
#4052 | |
|
Zadomowienie
|
Tobie również Kasiu życzę fajnych walentynek
Cytat:
![]() kręci mi się, jestem normalna
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
ej, w ogóle to weźcie mi wszystkie podajcie adresy
![]() bo niektórych mam, a niektórych nie
|
#4054 |
|
Zadomowienie
|
narobiłaś mi ochoty na nie
|
#4055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.OMG, jaka pychota
|
|
#4056 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() cześki nie cześki, ale czasem trafi się Don Pedro Cytat:
![]() nawet offica sama sobie nie potrafiłam wgrać ![]() o formatowaniu dysku już nie wspomnę... Martyna, ale mi smaczka narobiłaś! A mój chłopak napisał dla mnie wierszyk
|
||
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też b.lubię anatomię. dzień dobry kluseczki;* Ala wszystkiego naj naj Martyna muffiny wyszły ślicznie i apetycznie. byłam rano u weta z 4 moich kotów. Podostawały zastrzyki i teraz tylko czekać na efekty... Gucio znowu był bardzo agresywny. Trzymał go brat siostry chłopaka i mnie wkurzył. Bo Gucio go ugryzł ze strachu, a on hasło, że się czymś zarazi, że mu rękawiczki żal. Bla bla, jak taka baba. Jasne koty mają wściekliznę, albo jakąś chorobę przechodzącą na ludzi. Aż wet się wkurzył i powiedział mu, że to domowe koty i na pewno nic mu nie będzie. i w ogóle mam dzisiaj zły dzień. najchętniej bym wszystko i wszystkich porozwalała . idę nadrobić lekcje.
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-02-14 o 15:06 |
|
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,
wczoraj rozesłałam maile do różnych restauracji w Gdańsku na starówce, czy istnieje możliwość pracy od końca maja itd. i jeden gościu mi napisał żebym przysłała cv i napisała jakie stanowisko mogłabym zająć i teraz nie wiem czy się kompromitować i wysyłać to cv.. no bo w cv mam tylko LO i ewentualnie kurs z Beta Testów i Szkolenie Samorządowe (co jest tutaj nieistotne..w sensie w pracy w knajpie) no i zainteresowania + prawo jazdy i książeczka zdrowia
|
#4059 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak wszyscy mieli, w piersiowkach pewnie. nam kolezanka kupila i przyniosla ![]() Cytat:
![]() jaka Ty kreatywna jesteś, dzięęękiii! spróbuj płukania w ziołach, pokrzywa np. wszyscy mówili mi, że mi się błyszczą włosy, jak używałam takiej płukanki ![]() bo po odżywkach błysk włosów, to chyba trudno uzyskać. pewnie wtedy, gdy te odzywki mają długofalowe działanie, wtedy włosy z czasem się błyszcza albo jak mają w składzie jakieś nabłyszczacze i silikony ![]() też lubiłam swoje włosy po prostownicy ![]() on 20 zł kosztuje, odżywka kilka mililitrów ma, na miesiąc starczy i co ja zrobię z tym szamponem koloryzującym ![]() Cytat:
przynajmniej nie taką od paznokci itp. ![]() ewentualnie jakieś zabiegi itp. Cytat:
![]() ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! Cytat:
Ty dodatkowo, JEŚLI NAPISZESZ pod konspektem lub bibliografią - nie jestem pewna pod czym (?) możesz mieć dodatkowe pomoce naukowe (kartka z cytatami, plansza, obrazy, prezentacja multimedialna). Wydaje mi się, że takie wyjaśnienie słownikowe czym jest fantastyka może być zawarte na kartce, z której przeczytasz to, tylko musisz umieści informację, że będziesz z czegoś takiego korzystała. A osobiście najłatwiejsze wydaje mi się korzystanie z prezentacji multimedialnej Cytat:
![]() a takie gadki, jak tego chłopaka mnie wkurzają wielka paniusia z niego ![]() wypij meliskę Martyna, fajowe muffiny ![]() też miałam zrobić, na wizażu szukałam fajnego jakiegoś przepisu, ale nie znalazłam ![]() mam ochote cos upichcic dzis. ale siedzę w piżamie jeszcze, zrobiłam część z 90 zadan, ktore mam zadane z chemii na wtorek ( )i lenie się trochę. nie chce mi się nic. wiedząc, że jutro idę do szkoły czuję... takie ograniczenie czasowe. że znowu będzie mi ta szkoła marnowała czas ![]() a od rana jem czipsy, zabiję tżta za zostawienie ich u mnie
|
||||||
|
|
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz zawsze trzeba wysyłać CV, a chyba logiczne, że ludzie po LO nie wypiszą tam żadnych kokosów ![]() a książeczkę zdrowia, to masz tą taką... co się robi w urzędzie pracy no ? jeśli tak, to duży plus |
|
|
|
|
#4061 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oj no nie wiem czy tak zawsze, ale oby jak najdłużej ![]() Cytat:
no jakby nie patrzeć masz rację ![]() Cytat:
![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17179930]o Tyyy Wszystkiego najlepszegoooooo !! szczęścia, pomyślności , spełnienia marzeń,dostanie się na wymarzone studia no i zdanie matury w 100 % ;*[/QUOTE]Dzięki Kamila Studia to chyba podstawowe życzenie Nie to co kiedyś... samych szóstek w szkole haha ![]() Cytat:
no właśnie tak na początku pomyślałam Boże jakie to dobre co zrobiłaś to jak już Ci dam adres, to weź mi wyślij jedno I Tobie też dziękuje ![]() Cytat:
![]() dobra więc wszem i wobec oświadczam JUTRO MAM IMIENINY ![]() A czemu miałabyś ich nie jesc? Dobra to ja lecę już do tż świętować urodziny i walentynki, których nie obchodzimy no ale ok xd paaa
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no,ale dobra, wyslę ![]() no taką co się w SANEPiD'zie robi
|
|
#4063 | ||
|
Zakorzenienie
|
No jasne.
![]() Cytat:
![]() Co do reszty - widzę, że u mnie jest inaczej. Oddajemy 2 konspekty co najmniej tydzień przed egzaminem: jeden dostaniemy od komisji po wejściu do sali, drugi komisja zostawia dla siebie. Płyta z prezentacją multimedialną i inne dodatki muszę być oddane razem z kospektem, więc przy wejściu masz przy sobie wyłącznie dowód osobisty, bo reszta czeka na Ciebie w sali. Tak jest u mnie, dlatego tak odpisałam agunie. ![]() słodko. ![]() Ewa, pamiętam, że tyle razy mówiłaś, że szkoda, że (że że że ) vademecum operonu nie ma wyszczególnionego materiału rozszerzonego od podstawowego. W tym repetytorium są treści obowiązujące na podstawę. W nazwie jest dla poziomu rozszerzonego i podstawowego, ale tyle tam rozszerzenia. nie ma nic z botaniki i zoologii. ![]() Wszystko bardzo przystępnie podane (dzięki temu zaczaiłam jak impulsy nerwowe się przemieszczają. xD). Niektóre rzeczy występują nawet 3 razy Cytat:
![]() Nic przecież nie tracisz. A może znajdziesz dobrą pracę na wakacje?
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (poza tym, na śniadanie spoko, my też, dlatego tż niedługo przyjdzie |
|
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem ale wydaje mi się, że konspekt to plan szczegółowy, a nie ramowy ![]() no właśnie wyślę, wyślę. Dołączę list motywacyjny, który mnie zachwala wiecie pracowita, uczynna, piękna, z głową pełną pomysłów
|
|
#4066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dosłownie taka pu.ssy. (przepraszam bardzo za określenie, ale inaczej na niego nie mogę powiedzieć). I jeszcze przeżywał, że wbił mu się w rękawiczki. O "booshee" pewnie ma teraz gigantyczną dziurę, od tych ogromnych lwich kłów. Cytat:
Martyna pewnie że wyślij cv, no i ten list motywacyjny dołącz. ![]()
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-02-14 o 16:54 |
||
|
|
|
#4067 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja w zeszłym roku też wysłałam parę razy swoje CV , a przecież byłam po 2 klasie nic z tego nie wyszło ale może u Ciebie będzie inaczej warto spróbowac.ja póki co napisałam do brata żeby postarał się mi coś poszukac.zobaczymy ps. świetne muffiny !!! chyba jutro też upiekę ![]() Cytat:
kurcze mam @ i coś mocniej niż zwykle podczas okresu boli mnie brzuch . dlatego spałam po południu. a od jutra oficjalnie zaczynają się ferie
|
||
|
|
|
#4068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Beata, lubisz vademecum Operonu? Ja nie mogę się do niego przyzwyczaić. Najlepiej mi wchodzi zestawienie książki Operonu + Villee. Villee jest przejrzystszy, łatwiejszy do zrozumienia, no i przede wszystkim świetne rysunki, tabele i wykresy. Boję się tej biologii, jak niczego innego. ![]() Trafić w klucz, trafić w klucz, trafić w klucz ... [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17186400] kurcze mam @ i coś mocniej niż zwykle podczas okresu boli mnie brzuch . dlatego spałam po południu. a od jutra oficjalnie zaczynają się ferie [/QUOTE]Się naczekaliśmy na te ferie... ale już sąąą.Martyna, też uważam, że powinnaś złożyć. Nic nie tracisz.
|
|
#4069 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór wszystkim ;*
Po pierwsze - mimo narastającej zazdrości chciałabym wszystkim feriowiczkom życzyć udanych ferii ![]() Po drugie - mam nadzieję, że Walentynki są dla wszystkich udane. Ja już rytualnie wpierdzieliłam czekoladę i teraz czekam na "Nigdy w życiu" ![]() Po trzecie - jestem w euforii, bo zrobiłam test maturalny z francuskiego (zdaję podstawowy jako obowiązkowy język obcy i boję się jak cholera, bo uczę się go dopiero od 1 liceum) i byłam tylko jeden punkt do tyłu, i to dlatego, że w teście zrobili błąd i na to jedno pytanie NIE BYŁO prawidłowej odpowiedzi. Także tego... hurra? XD Po czwarte - jeszcze niedziela, a ja już NA SAMĄ MYŚL o szkole robię się senna o.O poniedziałki są NAJGORSZE. W ogóle właśnie policzyłam, że koleżanka mnie zrobiła w bernambuko, dwa tygodnie temu mówiła, że przed nami jeszcze 9 poniedziałków. I owszem, 9, ale LICZĄC OD JUTRZEJSZEGO. Wrrrr. Pewnie powinnam schizować, że mało czasu czy coś tam, ale naprawdę chciałabym już nigdy nie przeżywać 8 lekcji, z czego ostatnią jest POLSKI. Znowu każą mi coś czytać, i kiedy mam robić Kiełbasę? ![]() Noo, dobra, poużywałam sobie. Teraz idę leżeć i myśleć o wakacjach. |
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, jakis czas mnie nie bylo.
Nie moge doczekac sie konca szkoly, choc czuje ze w zakonczenie sie rozbecze:P Ferie mi sie wlasnie skonczyly, tradycyjnie polowe z nich przechorowalam
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie zacytowało mi.
![]() Więc. ![]() Martyna, wysyłaj, wysyłaj. Twój bajer (pamiętasz? ) dużo działa. Zresztą nie musisz bajerować, Żbiku. Ewa, to mnie zszokowałaś. Myślałam, że zdajesz biologię poziom podstawowy. ![]() Cytat:
) No i vademecum z operonu i z grega.Do tego jeszcze podręczniki: anatomię, zoologię, botanikę słynnego Lewińskiego (zajedwabiste książki, uwielbiam te jego żarty w przypisach Oprócz książek zawierających wiedzę mam 3 zbiory zadań, które zamierzam przerobić do matury, co do jednego zadania. (Operon czasami taki szczególik w zadaniach dowali, że szok. )No, to tyle mam do biologii. Chemii więcej. xD edit: przez to opisywanie książek zapomniałam o czymś. ![]() Mojej koleżanki mama (nauczyciel biologii w liceum) była na takim zjeździe, na którym mówili o zasadach oceniania matur. Mówili tam, że każda poprawna odpowiedź będzie liczona, nie tylko te, które są w kluczu. Nie wiem ile z tego okaże się prawdą. Mam tylko nadzieję, że tak będzie.
Edytowane przez BeaS Czas edycji: 2010-02-14 o 19:59 |
|
|
|
|
#4072 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tak mało?dzisiaj się zmobilizowałam, zaplanowałam sobie naukę, codziennie będę się uczyć z innego przedmiotu (maturalnego, reszta odpada , soboty zrobiłam sobie wolne). Na dobry początek dwie godziny historii, więcej mój mózg nie dałby rady
|
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dylemat. Pójść przed telewizor i oglądać eliminacje do Eurowizji czy pójść rozwiązywać testy z biologii?
|
|
#4074 |
|
♥
|
dietetyka
![]() dzisiaj miałam dzień z biologią uf ![]() Ala wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj spokój z tą Eurowizją
|
|
#4076 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4077 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też, konkretnie z anatomią. Zrobiłam już 2 zestawy zadań, jutro w szkole spotykamy się na zadania z anatomii, więc zastanawiam się czy lepiej jeszcze sobie doczytać czy robić te zadania.
Czy w ogóle już na dziś odpuścić.
|
|
#4078 | |
|
♥
|
Cytat:
jak dzisiaj sporo przerobiłaś to odpocznij
|
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam jeszcze lepszy pomysł.
![]() Cytat:
![]() Pamiętam jak kiedyś w gimnazjum gadałam na polskim i nauczycielka mnie przyłapała. I standardowo: "Jakie było moje ostatnie zdanie?". A ja słowo w słowo powiedziałam. Była niesamowicie zaskoczona.
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

Widzę, że rozmowy toczą się na różne tematy, ale w końcu to wątek dot. matury, więc postanowiłam tu napisać. 

narobiłaś mi ochoty na nie

wielka paniusia z niego 
i zawsze wyglądała młodo 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)