|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Marico, dasz rade!!!
powodzenia
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2642 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje dzieczyny za wsparcie
Lena juz troszke lepiej. Goraczka mniejsza Marica bede trzymac kciuki Wredna szkoda ze dzieli nas taka odleglosc bo inaczej moglybysmy z Lena zajac sie Tomciem ![]() ![]() Svi pewnie swietnie sie teraz bawi Czeko moja tez sie tak wierci . Efekt jest taki ze czesto znajduje ja spiaca na brzuchu![]() Ide spac. Dobranocka
|
#2643 | |||
|
Rozeznanie
|
morska ciesze sie, ze wyniki dobre
Cytat:
syla mam nadzieje, ze dzisiaj juz z Lenka lepiej ![]() Cytat:
To rozumiem, ze teraz juz bedziesz czesciej wpadala? Promise? Cytat:
![]() Dzien dobry! Jak noc minela? Ania jeszcze spi, wczoraj opiekowal sie Nia glownie maz, ja troche nadrabialam ksiegowosc, potem poszlam do kosmetyczki zrobic sie na bostwo, a wieczorem jednym okiem kibicowalam Adamowi (mamy medal!! ), a drugim pomagalam tesciowi sprawdzac klasowki.Dzisiaj bedzie piekny dzien. Idziemy z mezem na lunch, a potem na Avatar. Dostalam od meza ogromny bukiet kwiatow. Kochany jest
|
|
#2644 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a my mielismy isc do kina ale nie idziemy bo mama ma gosci wiec nie chce jej zawracac glowy......zreszta malz musi isc na chwile do pracy Cytat:
u nas na szczescie dzisiaj nocka spokojna tzn. bez pobudki tylko spala grzecznie do rana ![]() Cytat:
|
|
#2645 |
|
Ola-Unhola
|
Cześć Sylka....WITAJ No już nie wiedziałyśmy co się z Tobą dzieje ![]() Ale dobrze, ze jesteś Syla, jak dzisiaj Lenka? Czytałam wczoraj, ze gorączka zaczyna odpuszczać Dzisiaj Antek pięknie spał jak na niego. Obudził się tylko o 00.30 i 3. A wstał o 7 W końcu się trochę wyspałam Chyba zakupy mu służą ![]() Rosół na kuchni już stoi i się robi, Antek zdobywa okolice pod stołem, chłopaki śpią, a ja piję inkę. Dzisiaj dalszy ciąg zakupów, a właściwie początek, bo wczoraj popłynęliśmy w realu na zakupy spoż. i nie było już czasu jechać do leroya, bo Małysz skakał (i wyskakał Kupiłam Bartkowi 3 pary spodni w 5.10.15 na wiosnę. Takie materiałowe szare, zielone i granatowe na zapas (140). Były po 24 zł i w sumie później żałowałam, że nie kupiłam jeszcze kilku par w większym rozmiarze
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-02-14 o 09:22 |
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
I bylabym zapomniala
![]() Kochane mamusie duzo miłości dla Was!!!
|
#2647 |
|
Wtajemniczenie
|
marica
![]() mariolasl, kto ci takie fotki zrobił? dzieki nim wiem przynajmniej jak to umnie mogło wygladac bo ja niestety narkoza ogólna i nic z tego nie wiem, nic nie widzialam ....... ale wzruszyłam sie..... a u nas dzis śniegu po pachy, cała noc chyba sypało, małz juz prawie godz odsnieza wyjazd ![]() buziaki dla Tymka i Natana
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
kochane ja tylko na chwilkę, bo niedługo zmykam do koleżanki, która miesiac temu urodziła dziewczynkę - Olę
![]() chciałam Wam napisać o fotelikach, bo wczoraj byliśmy oglądać i przymierzaliśmy Tomusia do różnych i wiem czym się różnią sprzedawca polecał Maxi Cosi Tobi i Romera King Plus MC Priori nie ma zagłówka i 3 gwiazdki w teście bezpieczeństwa, więc nie przymierzaliśmy się do niego - porównywaliśmy nasz Bebe Confort Iseos TT, Tobi i Kinga Tobi najwyższe oparcie, ale też pozycja dziecka jest najbardziej pionowa, więc wysokość oparcia raczej złudna, w dwóch pozostałych dziecko siedzi bardziej pod kątem (mam na myśli najbardziej pionową pozycję), Iseos najniższy, więc teoretycznie wysokie dziecko szybciej wyrośnie TT i King są dość głębokie, ale jest sporo miejsca na bioderka, Tobi jest płytki w tym miejscu i najwęższy (aczkolwiek nie jakoś bardzo wąski) King i Tobi mają fajne regulowane zagłówki, Iseos nie ma żadnego (tylko regulowane boki, ale i tak główka jest najluźniejsza w nim - myślę, ze dlatego ma tylko 3 gwiazdki) Tobi ma chwilowo 4 gwiazdki, w wakacje miał 3 i podobno różnie z tym bywa; King ma stałe porządne 4 gwiazdki pasy w Tobi są najpraktyczniejsze - usztywniane i łatwo się wkłada dziecko, ale z kolei trudno się reguluje ich długość i jak dziecko siedzi w foteliku to nie można ich poluzować - duży minus, bo jak się zmienia kurteczki to trzeba regulować i potem z dzieckiem na rękach przy kolejnej przejażdżce trudno poluzować pasy w Iseos i Kingu pasy łatwo się regulują, ale nie są takie odstające i trzeba pamiętać aby przy wyciąganiu dziecka zaczepić je (będzie łatwiej wsadzić potem dziecko) łatwość montażu w samochodzie jest podobny w Iseosie i Kingu z tym, ze ten drugi ma rozłożony nacisk w każdym punkcie, a Iseos mimo, ze przez system TT ma lepszy nacisk to nie jest on tak wielopunktowy jak w Kingu Tobi ma inny system montażu z napinaczem, ale żeby ten napinacz działa trzeba mieć w samochodzie krótkie pasy - tzn element do wpinania nie powinien wystawać ponad siedzenie, inaczej trzeba skracać w pozostałych dwóch nie ma tego problemu (chyba, ze są jakieś masakrycznie długie, ale to wtedy w każdym będzie problem) ogólnie najfajniejszy jest ten King - wydaje się być najwygodniejszy i przy tym najbezpieczniejszy różnica w cenie jest ok 100 zł między nimi - Iseos TT ok 800 zł, Tobi ok 850 zł, King ok 950 zł - to są ceny w jednym sklepie, bo wiem, ze są rozbieżności jest jeszcze jakaś nowa wersja tego TT (jest jakaś pełna nazwa, ale musiałabym poszukać, jak ktoś byłby zainteresowany) z możliwością przekręcania siedzenia - podobno ułatwia wkładanie dziecka, bo można nawet w stronę drzwi odkręcić fotelik, ale nie oglądałam bo nie było w każdym razie różnice przy tej kwocie są dość małe, ja bym wzięła Kinga (z resztą prawie już kupiliśmy go) to się rozpisałam ![]() o różnicach między Priori a Tobi nie pisałam, bo tak dokładnie tego pierwszego nie oglądałam, ale coś tam zauważyłam jak ktoś jest chętny to napiszę
|
|
#2649 | ||||
|
Zadomowienie
|
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ ♥ Witam walentynkowo ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ ♥ Dziękujemy! ![]() Cytat:
![]() Cześć Kobieto ![]() Wiesz, jak się wszyscy zastanawiali, gdzie jesteś? Powstała nawet teoria, że mieszkasz na terenach, które przez kilka tygodni nie miały prądu z powodu mrozów ![]() Dobrze, że wszystko ok Cytat:
![]() A lekarze... do odstrzału Dziękujemy ![]() Dziękujemy ![]() ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ No to żeby się wypełniły wszystkie Wasze dzisiejsze plany ![]() Mnie mój młodszy Mężczyzna powitał bardzo zacnym zapachem... ![]() A teraz wdraża w życie słynną sentencję "Stękam, więc jestem" ![]() Idę Go dopieścić ![]() ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
ciocia Czekoladka dolącza sie do życzen!!Sto lat!!
Cytat:
|
|
#2651 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
marica trzymam mocno ![]() Cytat:
Cytat:
nie ma się co dziwić, że jeść nie chce Oby to zapalenie szybko przeszło ![]() Mmmm jak miło Cytat:
I dla Natanka i Tymusia najlepsze życzenia U nas dzień zaczął się nie ciekawie U Amelki w pokoju przecieka sufit Jutro z rana musimy dzwonić bo w weekendy nie czynne ![]() Wczoraj wieczorem Amelka leżała na brzuszku w pokoju, a ja na chwilę poszłam do kuchni (została z Tż) wracam a ona stoi przy łóżku i się bawi Umie raczkować tylko do tyłu i tak się przyturlała do końca, a że łóżko niskie to zsunęła się na podłogę bawiła się tak chwilę zadowolona, ale nogi się jej rozjechały po panelach
|
|
#2652 | ||
|
Rozeznanie
|
Dolaczam do serdecznych calusow
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje, ze szybko Wam to zalataja ![]() Slodkie ![]() Angy jak sie impreza udala? Wyszalalas sie? Masz fotki? ![]() Aniu jak u Ciebie, masz jeszcze sile na kolejna impreze? ![]() My juz przygotowani, czekamy na tesciow. Caly dzien stanal pod znakiem zapytania, bo snieg spadl, a dla Holendrow to ogromny problem na drogach. Jednak tesciowie nie zawiedli i twardo powiedzieli, ze przyjada. Kochani sa Dziewczyny, duzo milosci zycze, nie tylko w ten dzien ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Zapomnialabym, p4w, dzieki za te informacje, bardzo sie przydadza ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Unholy dzieki za slodkie slowa
|
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuski wlasnie byl u mnie kurier z wielgachnym bukietem róż
![]() od malza oczywiscie i to chyba ta jego niespodzianka byla
|
#2655 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Sto latek i dużo zdrówka dla naszych dzisiejszych walentynkowych solenizantów:
Cytat:
Postaram się tak jak zawsze ![]() Bukiety kwiatów dzisiaj na tapecie Teściowa posiedzi trochę z dzieciakami![]() Cytat:
.Cytat:
Jednak Ci nasi panowie,nie zawsze są gnomowaci
|
|||
|
|
|
#2656 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mrozy były 30-sto stopnowe Przyznam szczerze że tęskniłam za naszym nocnym wizażowaniem A jak tam Tymcio?Jak po ostatnim szczepieniu,bo jakoś mi to umknęło ?Buziaki dla Tymcia ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Spryciulka z Amelci.Dziękujemy Będę później,idę się szykować ![]() Miłego popołudnia |
||
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Ja dzis tylko w przelocie. Antos ma katarek i marudzi, nie moze znalezc sobie pozycji do spania, bo mu sie nos co chwile zatyka. Biedulek ![]() Staramy sie regularnie odciagac/czyscic nosek, ale troche to trudne, bo Antos bardzo przy tym histeryzuje ![]() Dzisiaj moglam sie wyspac rano, podobnie wczoraj, bo maz duzyrowal przy malym, wiec mam wiecej sily i energii. Dziekuje tez za wszystkie mile slowa o zdjeciach z porodu. Jakos nie umialam ich wstawic wczesniej, bo widac jeszcze nie uporalam sie z tym psychicznie. Zdjecia robila polozna, ktora sie mna opiekowala, prosilam ja tylko wszystkie zdjecia, jakie bedzie mogla czy bedzie miala czas zrobic w razie gdyby to byly jedyne zdjecia Antosia ![]() Zycze wszystkim milego popoludnia i wieczoru
|
#2658 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oby katarek jak najszybciej minał Ide sie plumkac z małzem
|
|
#2659 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ostry jak igiełka Pamiętna data będzie . Byliśmy u cioci w gościach i Amela strzeliła podkówkę i wielką rozpacz bo wujek udawał, że jej chce chrupka zabrać i popisywała się przed panią jak pięknie umie mówić mama ![]() Znów pustki na wątku
|
|
#2660 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czesc dziewczyny
nie zyje ![]() aczkolwiek bawilam sie dobrze, usmialam sie z dziewczyn bo sie upily przestrasznie heeh ale tak sobie pomyslalam, ze brakuje mi takich wyjsc z TZ aha jutro Wam opowiem akcje bo spotkalam bylego chlopaka z przed lat ale umieram dzisiaj poszlam spac o 4 a o 7 wstalamjeszcze musialam dzis na te urodziny isc pewnie juz nie zajrze bo zdycham Marcela dzis nie karmilam piersia i jutro tez nie bo wypilam dwa male piwka z sokiem i mam kaca ![]() do jutra aha - ja nie dostalam zadnej walentynki
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Svi ja tez
ale bez tego nas kochaja ![]() Ja tez nie kupilam ani walentynki, ani prezentu i nie oczekuje ani kartki ani kwiatka... Mleko sie skonczylo malej Za 5dni spodziewany przyplyw gotówki, a ja zaporzyczylam sie tylko na 100zl Myslalam ze wiecej bede musiala pozyczyc. Svi no to ja czekam na relacje z bliskiego spotkania z bylym. Tez takie mialam-pisalam wam
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko sie witam i spadam, nie mam sily nic pisac, jakos dzisiaj zle sie czuje, moze przez @.
przeczytalam część aby byc w miare na bieząco. moze jutro moje siły wrócą |
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wpadłam tylko sie przywitać. U nas cały czas pada, jak tak dalej bedzie, zaczniemy kopać tunele Siedziny z Kuba w domu bo żaden wózek po takich zaspach nie pojedzie Marzy mi sie wiosna...
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Morska cieszę się, że wyniki ok. Tymuś dzielny był
![]() Syla mam nadzieję, że Lence szybko minie gorączka, zdrówka dużo Mayaha ja zauważyłam ze dawno Ciebie nie ma. Miałam pisać i pytać jak w pracy? Zdrówka dla Ciebie a dla Zuzi ![]() Witaj Sylka Jak miło, że jesteś znów Ania dla Bartoszka ![]() Marica na kciuki za późno już ale wierzę, że egzamin zdany śpiewająco Mariolu mam nadzieję, że zapalenie uszka minie szybko i Antonio nie będzie się meczył, biedulek malutki ![]() A teraz jeszcze ten katarek ehhh.... życzę zdrówka jak najwięcej. Zdjęć z porodu strasznie zazdroszę ![]() Megi dla Amelki . No i ząbka gratuluję ![]() Dobry wieczór mamusie Nie było mnie kilka dni, ale nikt nie zauważył. Pewnie nikt nie tęsknił ![]() Na tapecie bukiety kwiatów i romatyczne kolacje, wyjścia. Ja od małża dostałam pudełko moich ulubionych Rafaello i poduszeczkę z miłosnym wyznaniem Ode mnie nie dostał nic Ale wie, że Go kocham i on mnie również i Walentynki nie są nam do tego potrzebne ![]() Dopiero teraz znalazłam czas, żeby napisać. Wczoraj byliśmy na imprezce. Najpierw był kulig z sanami ciągniętymi przez konie, z pochodniami. Później ognisko, kiełbaski i grzaniec. Po kuligu imprezka od razu Więc szybko wskoczyliśmy w bardziej wyjściowe stroje i na zabawę. Było bardzo fajnie. Wytańczyłam się za wszystkie czasy ![]() Zuzia nocowała u mojej mamy, więc w dzień musiałam zapakować jej wszystkie rzeczy i przed 17 już musiałam ją odwieźć bo na imprezę wyruszaliśmy już o 17.30. Tęskniłam za nią ogromnie. Jak już wróciliśmy do domu (ok.2 w nocy) to tak mi smutno było, że nie śpi w łóżeczku obok. W nocy kiepsko spałam a z rana poleciałam do mojego Skarbka ![]() No i muszę się pochwalić ![]() Zuzia Zrobiła nam dziś kilka prezencików Wyszedł w końcu ząbek, dolna jedynka ![]() Powiedziała dziś pierwszy raz MAMA ![]() A na koniec dnia zaczęła raczkować |
|
|
|
#2665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a u nas tez dzisiaj padlo pierwsze słowko ale TATA i powtarzala je caly czas , nawet przed spaniem i nareszcie przekreca sie na brzuszek i chyba jej sie spodobalo to non stop sie przekreca tylko odwrotnie nie umie jeszcze
|
|
#2666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Werci u nas pierwsze też TATA było ale już dość dawno dokładnie 26 stycznia )czekałam aż MAMA powie i się doczekałam ostatnio coś strasznie pusto na wątku... |
|
|
|
|
#2667 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Ja tylko na chwilkę, bo dzień pracowity w leroyu spędziliśmy - jutro zdam relacje i zmęczona jestem. Dobrej nocki życzę Marica, jak egzamin? Na 5, czy 5+?
|
#2668 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zdrówko Antonia,żeby katarek szybko minął.Cytat:
gratulacje pierwszego ząbka Cytat:
Walentynki nie dostałaś,ale Tż i tak Cię kocha Pewnie tulipana Ci podaruje w nocy ![]() Wyśpij się Cytat:
bardzo ładnie powiedziane.No i dla Zuzki też oczywiście i to potrójne.Ale nas zaskakują te nasze dzieciaczki. Cytat:
Bartosz mówi mama,baba,dzidzia,ale tata jeszcze nie było,a tatuś czeka![]() Witajcie wieczornie Plany się nam trochę pokrzyżowały i nie byliśmy na kolacji.Teściowa miała zostać z dziećmi,ale mieli(teście)niezapowiedz ianych gości.Mój teść w środę idzie do szpitala na operację zastawki aortalnej serca i z racji tego zwaliło się połowę jego rodzinki,więc teściowa nie dała rady zostać z dzieciakami Mój mąż zamówił tą kolację do domu i zjedliśmy w towarzystwie dzieci .Jakoś nie żałuję i tak było fajnie.Bartosz co raz częściej domaga się jedzenia które ja jem,jak trzymam kubek z herbatą i mam go na rękach to tak strasznie chce pić z tego kubka,że szok.Musi spróbować,zanurzyć wargi,nie ma innej opcji.I złośnik też się mały robi,jak mu czegoś nie dam,albo wyciągnę coś z rączek to od razu płacz taki zakłada,że głowa boli.Taki mój mały beksuś. Idę zaglądnąć,bo coś się wierci w łóżeczku. ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Widzę,że ja sama,więc się żegnam. Dobranoc |
|||||
|
|
|
#2669 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wow Cytat:
Antonio tez domaga sie wszystkiego, co my jemy ![]() Ostatnio duzo placze, ale to pewnie przez chorobe. W zeszla noc o 2 nad ranem maz przyniosl Antonio do lozka, ktory nie mogl zasnac u siebie w pokoju, a maly od razu odwrocil sie do mnie, wyciagnal raczki i mocno sie do mnie przytulil ![]() Kolekcjonuje takie chwile w pamieci jak drogocenne klejnoty
|
|
#2670 | ||||
|
Zadomowienie
|
W imieniu Tymoteuszka dziękuję za pamięć i wszystkie życzenia Cytat:
![]() Przydadzą mi się, bo przymierzam się do kupna fotelika i to w trybie pilnym (Tymek zupełnie wyrósł ze starego) i właśnie Priori był na liście fotelików rozważanych Ale skoro mówisz, że nie bardzo, to wykreślam Cytat:
Wszyscy są na dziennej zmianie ![]() Tymcio w porządku Właśnie, w dzień szczepienia myślałam o Tobie, bo pamiętałam, że mieliście mieć w ten sam dzień, a już wtedy byłaś "zniknięta" ![]() ![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Efekt jest taki ze czesto znajduje ja spiaca na brzuchu

.
), a drugim pomagalam tesciowi sprawdzac klasowki.
brzuch jak balon i boli... krwawe walentynki będą

Oby to zapalenie szybko przeszło
Jutro z rana musimy dzwonić bo w weekendy nie czynne 

i popisywała się przed panią jak pięknie umie mówić mama