|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przydałoby się ![]() Cytat:
************************* ************** Chyba zalegniemy na chwilkę ![]()
![]() |
#4712 |
Rozeznanie
|
Hej mamuśki
![]() ogromniaste gratulacje dla wszystkich Nowych Mam ![]() Ja nie mam czasu odpalić komputera i nie wiem wogóle co u Was słychać ![]() U nas wszystko dobrze....w czwartek byliśmy u neonatologa i pani doktor pochwaliła Jagunię, bo przytyła od wypisu ze szpitala 200 gram...myślałam, że to mało, ale okazało się, że jak dla niej to sporo ![]() ![]() ![]() ![]() A zaraz smigamy na pierwszy 20 minutowy spacerek w wózku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zakorzenienie
|
Aldii sama mu zmieniam, dostalismy skierowanie na kroplówki i możemy je w domu podłączać. Tesciowa mi pokazała jak zmontowac cały sprzęt i jakos idzie. Mały dostaje uzupełnienie płynów bo nic nie może pic, jak tylko się napije to
![]() Wyników nie ma fatalnych, nie zdązył sie odwodnic jakos specjalnie. Martwi mnie poziom zelaza ale to trzeba bedzie naprawić po chorobie. Przewalone, jak sobie pomysle o porodzie i ewenatualnych stresach z Tomkiem jak bilirubiny, naswietlania itp to az mi się wszystkiego odechciewa. Ile może znieśc taka jedna mama ![]() kamyil gratki ![]() ja oznajmiam, ze mogę rodzić pod koniec lutego, już mi się nie spieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Był taki zastój i zobaczcie już 3 Mamusie rozpakowane ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zakorzenienie
|
Xmila
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 |
Rozeznanie
|
Hej mamuski,
Wchodze i co widze?? Pyska, Celka i Kamyila najserdeczniejsze GRATULACJE. doczekalyscie sie kochane ![]() ![]() staram sie czytac Was na biezaco, ale zanim dotre do konca i napisze cos, to sie czyms innym zajme ![]() U Nas- powoli oswajamy sie ze soba, ja nawet bylam w czwartek w szkole, a znajoma zajela sie moim Kurczaczkiem. takze wracamy do codziennosci ![]() Chcialam sie Was poradzic, chce kupic Malej jakas karuzele, ale nie mam pojecia czym sie kierowac. Wy na pewno macie juz jakies, jesli tak to prosze dajcie mi jakies wskazowki, albo opinie na temat Waszych ![]() Pozdrawiam Was serdecznie ![]()
#4717 |
Raczkowanie
|
Ja jak przystało na mamuta pochodzę w ciąży jeszcze trochę
![]() ![]() Kancia - współczuję choróbska, oby przeszło jak najszybciej ![]() ![]() ![]() GRATULACJE dla Celki i Kamyil ![]() ![]() Zobaczymy co jutro powie mój gin. O 12 mam być na ktg... Chyba już się mnie nie spodziewał ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
Kancia
![]() ![]() ![]() ![]() MadzikUK hmmm no ja bym zwracala uwage na to, aby byla ona w kolorach, ktore dziecko najwczesniej widzi - zielony,niebieski,czerwon y, zolty Xmila ![]() ![]() Sensuel a drugi dla Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To Pysia tak blokowała kolejkę ![]() BubiGirl niedługo powinnaś mieć troszkę więcej czasu dla siebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Powodzenia na wizycie Mały się obudził, więc mykam Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2010-02-14 o 16:19 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Rozeznanie
|
Addicted już nie mogę się doczekać tego wolnego czasu
![]() Pierwszy spacer w wózku za nami ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Zadomowienie
|
Gratuluje kolejnym mamusia
![]() ![]() Kurcze tak sie zastanawiam czy moj synek nie je za czesto. Caly dzien jest na piersi i po jedzonku spi ok 2-2,5h. czy to nie jest za malo?? z tym ze jego ssanie piersi trwa tylko max 30min i spi. Nie chcialabym go przekarmic choc wiem ze on jest duzy i potrzebuje wiecej jedzonka niz taki 3,5kg maluszek. no i wiadomo ze moje mleko szybciej trawi niz modyfikowane. dodam ze kupki robi i tez ladnie baczki puszcza wiec problemow z brzuszkiem nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Rozeznanie
|
Gosbaj ja też mam własnie taki problem czy Jaguś nie je za mało, albo za dużo....ja ściągam pokarm i wiem ile mniej więcej zjada ml....Ale moja Mała jada jak chce....czasem co 3 godziny małą porcję, albo co godzinę większą....ja myślę, że maluchy same sobie regulują ile i kiedy chcą jeść.....generalnie powiedziała mi neonatolog, żeby nie przekraczać trzech godzin odstępu od karmienia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o karmienie to moja wlasnie tez tak roznie jada.. czasami co do minuty co 3 godziny a czasami nawet co dwie jej sie zdarza.. ale widze ze u was podobnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ************************* ********** Lecę coś zjeść,bo w brzuchu mi burczy. Coś mnie brzusio pobolewa od jakiego czasu co 10 min,ale szału nie ma także nawet nie wiem ile już czasu to trwa.
![]() |
#4725 |
Zadomowienie
|
Bubi no wlasnie moj synek tez je roznie. czasem zje ladnie a czasem ssie 5 min i zasypia, budzi sie za 15 min i znowu chce jesc na 5 min. No ale mam nadzieje ze tak jak mowisz, ze maluszki same sobie reguluja odstepy i porcje jedzonka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
BAN stały
|
Bubi - odciągasz pokarm i karmisz butelką?
Gratulacje dla trzech nowych mamuś! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Rozeznanie
|
Jesli chodzi o karmienie piersia, to moja moze wisiec na cycu po 30min na kazdym i dziumdziac a jak ja odloze do lozka, to sie drze w nieboglosy. w szpitalu jak ja odkladalam, to zasypiala na 10 min i od nowa cyc. takze dokarmiamy butla. teraz nawet ladnie zasnela, spi juz 3,5h. niestety w nocy przestawia sie na dziwny co 2godzinny tryb.
![]() Dzieki dziewczyny za rady odnosnie karuzelki, ![]() ![]()
#4728 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.Vcastilia(Ania,
cześć Dziewczyny
![]() jeszcze troszeczkę i wszystkie będziemy rozpakowane castilia, Pysiamn, celka, Kamyil - GRATULACJE ![]() youyou - trzymaj się cieplutko w tym szpitalu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Rozeznanie
|
Ingrid...tak... niestety Mała ma za małą buzię żeby objąc całą moją brodawkę, a do tego ja mam wklęsłe brodawki i się przy karmieniu cycem tak wymęczymy obie że nam poradziła konsultantka laktacyjna na razie zrezygnowac z karmienia cycem....ściągam pokarm i mamy specjalną butelkę Medela ze specjalnym smoczkiem do karmienia...Mała musi ten smoczek mocno ssać bo inaczej nic jej nie wyleci....także karmienie jest zbliżone do tego z piersi, żeby mała nie zapomniała jak to się robi.....musze przyznać, że czasami szlag mnie trafia bo Jagnie nie chce się męczyć i godzinę czekam aż cokolwiek z tej butli pociągnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
BAN stały
|
Bubi ojej! To rzeczywiście problem! Ale dajecie rade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Rozeznanie
|
A u nas jeśli chodzi o noce super sprawdza się wieczorna kąpiel....Mała śpi po niej jak zaklęta
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Ingrid ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Zadomowienie
|
Pysia, Celka, Kamyil gratulacje!!!!!
![]() ![]() ![]() Zeberka no wlasnie dokladnie to samo mam i czasem juz nie mam sily usypiac, klade, a tu pobudka i tak w kolko... Wlasnie sie zaczyna wieczorne marudzenie, uffff......
#4733 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie przysypia na rączkach, albo przy piersi, a jak go odłożę, to zaczyna wrzaski ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A tak na serio, to z wiekiem będą w stanie same się sobą trochę zająć np. spędzić więcej czasu w łóżeczku lub na macie. Maciek jak jest najedzony i nic mu nie dolega to potrafi poleżeć trochę sam w łóżeczku, ale to jeszcze nie jest tyle ile bym chciała. ![]() Cytat:
Cytat:
BubiGirl no to masz trochę zachodu z tym karmieniem butlą |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam jeszcze bardziej kciukasy aby się rozkręciło
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Rozeznanie
|
ja tez skapitulowałam i dałam smoka pare razy....zwlaszcza przed jedzeniem, jak drze sie jagna w niebogłosy
![]() Addicted meczace to jest, no niestety cycki mam do bani ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
A własnie weszłam napisać wiadomość od Kamyil ale mnie uprzedzono
![]() ![]() Celka i Tobie serdecznie gratuluję a nie mówiłam, że urodzisz ![]() ![]() To narazie tyle muszę Was nadrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Rozeznanie
|
Chciałam pokazać mój brzucholek w 38tyg i 3 dniu ciąży i kącik dla Naszej Majeczki
![]() Ja też już chce pisać o karmieniu, o zasypianiu itd ![]() ![]() Załącznik 2870101 Załącznik 2870102
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-02-14 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie w moim stanie nie było mowy o szpitalu no bo jak ![]() ![]() Cytat:
dzięki za pocieszenie ![]() no dobrze, ze ja jestem prawie na koncu listy to nie bede jej specjalnie wstrzymywac ![]() kasiorekzeta ale z Ciebie laska ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zadomowienie
|
kamyl gratulacje!!!
ale dzis wysyp mamusiek ![]() bubi współczuje,masz troche roboty z tym ściaganiem.mi tez sie wydawało ze moja mała nie dawała rady uciągnąć ale jak już mleczko przyszło to ciagneła ładnie i tak jest do dzis,problem z brodawkami też był ale chyba nie było tragicznie w porównaniu z niektórymi mamusiami,w jakis tydz zaleczylam krwawiące brodawki. my dziś byliśmy na 1spacerku,winda popsuta ale i tak poszlismy,mała była znoszona z 8p jak królowa na tronie ![]() ![]() ![]() ![]() aha i musze powiedzieć ze z tymi pieluszkami to chyba mamy problem rozwiązany,mam taka nadzieje.uzywamy od wczoraj 1rozm complet care i jeszcze sie nie przesikała,czyli były tamte za duze |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A taki uspokajacz czasami się przydaje ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.