![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumy w filmach
o nie, Noa i postać negatywna???-nigdy!!!Uważam, że ten film to szmira i nie obejrzę go, choćby nie wiem co, tak w ramach protestu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oprócz głównego bohatera ![]() a film też polecam wbrew pozorom nie taki głupi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
W Nathalie z Fanny Ardant i Emmanuelle Beart- bohaterki od razu w pierwszej rozmowie zadały sobie pytanie - czym pachniesz. Fanny- kobieta z klasą, elegancki szary płaszcz, szpilki- pachniała Jicky (pasowało) - a Emmanuelle stwierdziła, ze wciąż zmienia zapachy.
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ostatnio przypomniało mi się: "Balzac i mała Chinka" - pod koniec jeden z bohaterów pragnie kupic tytułowej bohaterce perfumy - konsultantka doradza mu Baby Doll YSL. Co ciekawe - jeśli dobrze pamiętam - sugeruje mu taki prezent na podstawie typu urody wybranki! Nie jestem pewna, czy pada nazwa, ale dosadne zbliżenie różowego flakonika i plakatu reklamowego mówi wszystko ![]() Edytowane przez teclo Czas edycji: 2010-01-17 o 17:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
BAN stały
|
Evasion w "Rozmowach kontrolowanych"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
Kto rozpoznał flakon?
Cate Blanchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: chyba jednak znalazłam - to może być olejek do kąpieli ![]() Edytowane przez kriss_de_valnor Czas edycji: 2010-02-05 o 15:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
w Juno główna bohaterka podkrada Vanessie Clinique Happy, które jej się bardzo podobają
"Powiedział, że przypominam mu jego zmarłą żonę. Oby z czasów, kiedy jeszcze żyła." Allen [I][COLOR=sienna]Poluję: ] Le Labo Patchouli, Le Labo Another 13, Arancia di Sicilia Perris, CdG Odeur 53, Tom Daxon Iridium Kliknij dla głodnych Zwierząt: www.pustamiska.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
W "Pracującej dziewczynie" pokonana bizneswoman wypachnia się Shalimarem. A Maggie z "Przystanku Alaska lubi "Caleche" Hermesa.
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- I jeszcze zapadła mi w pamięć taka scena z polskiego filmu "Nie lubię poniedziałku", gdy ekspedientka z drogerii zaciąga przybysza Włocha do sklepu w wiadomym celu i rozpyla perfumy, rzecz jasna mocno socjalistyczno-niskopółkowe, a nawet wymienia ich nazwę. Niestety tejże rzeczonej nie pamiętam.
„Człowiek myśli, że ważne jest by mieć i nie wie, że ważniejsze jest by być”. Oscar Wilde "Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju". F.-R. Chateaubriand Edytowane przez morelle Czas edycji: 2010-02-06 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
o ile pamiętam, nosiły nazwę SEX
![]()
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Perfumy Chanel w filmie "Wszyscy Jesteśmy Chrystusami ", pan Adaś bierze w połowie pełną butelkę tych że perfum napełnia ją wodą i ... wypija
![]() ![]()
and there are things unknown, and in between are the doors" Edytowane przez korneczka Czas edycji: 2010-02-14 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Noa - Cacharel
wypatrzyłam dziś w filmie "Miłość na wybiegu" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
„Człowiek myśli, że ważne jest by mieć i nie wie, że ważniejsze jest by być”. Oscar Wilde "Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju". F.-R. Chateaubriand Edytowane przez morelle Czas edycji: 2010-02-11 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
W Rzymskiej wiośnie pani Stone z 1961 r. na toaletce bohaterki stało kilka flaszek, podejrzewam, że jednym z nich była jakaś Chanelka, natomiast inny to był któryś ze starych Lancomów w tej skręconej formie, jaką dziś ma Hypnose- to stary Lancomowy kształt flakonu.
Kot najgorszego sortu Edytowane przez Kota Czas edycji: 2010-02-14 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Lancome Magnifique w Zombielandzie,uznane za nienajlepszy zapach dla faceta, który chce zdobyć kobietę.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a jaką buteleczkę dzieżyła w dłoni Amelia z "Amelii" w momencie, gdy ogłoszona została śmierć Lady D., a Amelia odkryła swoje powołanie?
Butelka piękna, taka....francuska, bez atomizera. Aplikowana paluszkiem na piękną szyjkę. I ten meszek na szyjce.... No i prawie się podnieciłam. ![]()
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
to może być nawet ozdobny flakon [taki do którego się przelewa :P]. Poza tym kształt przypomina mi tez któreś perfumy L'occitane
![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- albo może Eau de Cologne Imperiale. Tylko flakon w filmie wydaje mi się jakiś długawy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
W Randce w ciemno zagrały Baby doll i butik Fragonarda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Obejrzałam wszyyyyystkie sezony Sex and the City
![]() ![]() Obserwacja 1: Carrie ma obok łóżka świeczkę Diptyque Baies. Była też scena (odcinek 13, sezon 6) gdzie wszystkie cztery wybierały perfumy (rozmawiając o nowym romansie Carrie of kors ![]() Wąchały kolejno (głównie dla Charlotte) : mięta pieprzowa+piżmo (komentarz "o, nie"), ogórek+bazylia ("Dlaczego chciałabyś pachnieć jak sałatka?"), granat+paczula (tu już zacytuję bez tłumaczenia: "No, you need sth classic, clean; With just a hint of neurosis" ![]() A na końcu Miranda psiknęła Carrie w afekcie zapachem jabłek i siana... Ale najlepszy w całej tej scenie był sposób w jaki Carrie wymawiała słowo "lover" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A w filmie "Goście,goście" wystąpiłam wielka butla Chanel no5 ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Sformułuję to trochę inaczej - nie wina, ale zasługa Skarbiątka
![]() ![]() Tylko trochę sobie zepsułam zabawę, bo kilka mięsięcy wcześniej widziałam film Satc, więc wiedziałam jak się wszystko skończy w serialu (co by się nie działo)... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Fanki paczuli - widziałyście może film Walc z Bashirem?
Jest tam taka scena, gdzie były żołnierz (Frenkel) opowiada, że używał paczuli (chyba jakiegoś olejku), żeby jego towarzysze mogli go zlokalizować, bo chodził zbyt szybko ![]() Plus krótki instruktaż aplikowania omawianej paczuli (atomizera to to nie miało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
W filmie Don't Look Back zaraz na początku pojawia się butla Code (a właściwie to chyba nawet cały zestaw z żelem pod prysznic itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Matka buldoga
|
Wlasnie w tv leci "Legalna blondynka" i katek oka zauwazylam, ze Reese Witherspoon psiknela sobie na nadgarstek Clinique Happy
![]()
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
W filmie "Pracująca dziewczyna" (całkiem dobry, coś jak damska wersja "Wall Street"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.