|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)
Cytat:
Zrobiłam sobie pyszny rosołek... Zjem i idę przeglądać śpiochy - takie maleńkie niektóre - rozm 50-56
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley mnie tez tak bolalo (tylko w zebrach) i wlasnie po poludniu, lub wieczorkiem (jak dlugo przed kompem posiedzialam).Przechodzil o jak troche polezalam.Ale pod koniec ciazy to juz nawet w nocy potrafil mnie bol zeber obudzic
A jesli to przepona, to chyba powinnas to skonsultowac z lekarzem.Moja kumpela miala ucisk na przepone i od 8 m-ca lezala przez to w szpitalu |
|
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny,
jeszcze nie nadrobiłam tego co ostatnio napisałyście, ale mam do was pytanie jutro idę na usg i nie wiem czy w 12 tc jest już usg przez brzuch?? wcześniej chodziłam do ginki która miała usg w gabinecie, a teraz moja nowa ginka nie ma i muszę iść osobno do nowego lekarza... i nie wiem, czy tam się trzeba rozebrać napiszcie jakie miałyście usg około 12tc
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
ja od 6 tyg mialam usg brzuszne a jak bylo cos nie tak widac czy sprawdzalysmy cos z gim to wtedy mialam dopochwowe. Na szczescie moja gin ma u siebie i nigdzie nie musze latac
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Wreszcie uporałam się z tymi ubrankami... Mam całą szafkę takich ubranek powyżej roku już, 3 garniturki - najmniejszy na ok 1.5-2 latka największy 6-7 lat. 2 kołderki, pościele (ale 1 dokupię z ochraniaczami bo nie ma ), 3 ręczniki (ale 2 takie trochę wysłużone, może kupię nowy a jak nie to będę już malucha zwykłym owijać) Jak mi ktoś body przyniesie w prezencie to się wkurzę mam dużo od rozm 62-104, wolałabym jakieś bluzeczki na 3-6m-cy. Dokupię chyba maleńkie pajacyki... Mama dzwoniła i mówiła, że bratowa zostawiła u niej jeszcze 3 reklamówki... ![]() Myślę, że synuś ma aż za dużo już ubranek ![]() No i już się rozbrykał na maksa... Jak mnie czasem kopnie to się z bólu zwijam.... Dziś upodobał sobie lewy dół brzucha...
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Hey Dziewczyny... Trzeba się obudzić po weekendzie? Gdzie wy się tak długo podziewacie?
|
#1357 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem, melduję się
![]() Zapisałam się prywatnie do ginki na czwartek! Przez 3 dni umocniłam się w decyzji o L4! POSTANOWIONE! Chcieli wojny, będą ją mieć na własne życzenie. Za 2h lecę do dentystki Nie powiem, żeby mi się chciało ale wole mieć ząbki, jak ich nie mieć hihihi
|||||||||||||||||||||
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1359 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałaś o USG 3/4d? Dziewczyny, poszłyście na USG 3/4d?
||||||||||||||||||||||
|
|
#1360 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki. Właśnie was nadrobiłam
. Potem pojechaliśmy na basen (jak co niedzielę z resztą, polecam dla ciężarnych), po powrocie zrobiłam się na bóstwo i pojechaliśmy do kina na polską komedię "Randka w ciemno" (taki sobie film). Po seansie na kolację do restauracji (bardzo dużo ludzi w Sphinx, musieliśmy czekać na stolik ) ale warto - pierś z kurczaka zapiekana w sosie szpinakowo-śmietankowym, mniam a potem deser w postaci szarlotki na ciepło z gałką lodów waniliowych, bitą śmietaną i czekoladową polewą było naprawdę super. Śmialiśmy się z mężem, że być może to ostatnie walentynki we dwoje (przynajmniej przez kilka lat) lub pierwsze we trójkę A dzisiaj no cóż, powrót do szarej rzeczywistości, Chociaż pamiątka została po wczorajszym (nowe ciuszki i róże w wazonie). Dobrze, że mam was dzień inaczej mija jak można was poczytać i dowiedzieć się co słychać. Kakusiu byłaś na Izbie ... zobaczyć co z dzidziusiem? Ja mam w środę wizytę u mojej gin, chyba ostatnią przed porodem. U nas od 36tc co tydzień chodzi się do szpitala na ktg. Ciekawe ile waży moja mała. Zmykam na kawę ale zaraz wracam więc piszcie coś kobietki bom ciekawa co u Was słychać ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
, żałuję, że tam poszliśmy. Szczerze nie mam pojęcia jaka jest różnica między 3d a 4d .
|
|
#1361 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Aixa to wypadzik pierwsza klasa
![]() My Walentynki mieliśmy w nocy w pt na sob na Maratonie Kinowym ![]() Z tego co pamiętam 3d to bardziej ujęcie dzieckow wersji foto, a w 4d to w ruchu Chyba zaczekam te 2 tyg do 3 pomiarowego USG ginki i zobaczy się czy pójdziemy na 3/4d... Jakby nie patrzeć koszt robi swoje...Ależ mi się chce odpocząć a tu trzeba powoli szykować się do dentystki ehhhh Odezwę się wieczorkiem
|||||||||||||||||||||
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka mialam przez brzuch i dowcipne na tym etapie
Zgadnij oj mi by sie tez przydal przeglad uzebienia po ciazy A usg 3D/4D mialam na kazdej wizycie + plyta z nagraniem usgLindsley to niezle masz tych ciuszkow.Ja od razu mowilam w rodzince, ze nie chce zadnych prezentow, tylko kase do skarbonki, no i mala ma juz 600zl ![]() No to dopisze Wam jeszcze z rzeczy, bez ktorych bym nie przezyla - OTULACZEK |
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Niee.. Za dużo kasy jak dla mnie a dla dziecka korzyść żadna...
Cytat:
Za to teraz mam czym, dostałam przekaz z ZUS-u całą kwotę od grudnia do 11.02... Co prawda troszku mało mi się wydaje ale nie wiem jak oni tę średnią policzyli... Ważne że kasa jest i mogę śmigać po allegro
|
|
#1364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lindsley no to super, że w końcu przesłali kasę! Tylko nie szalej za bardzo z tymi zakupami.
Lenka 12.03.2010 CC http://www.suwaczki.com/tickers/ug378u69qhqma25s.png Maja Edytowane przez aixa Czas edycji: 2010-02-15 o 12:41 |
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wydam całej kasy... Ale może do pokoju jeszcze coś dokupię No i musimy się ze szwagrem i teściem porozliczać...Do Kakusi napisałam sms-ka. Nie odpisuje i się już zaczynam poważnie martwić Jak do wieczora nie odp to chyba zadzwonię....
|
|
#1366 |
|
Rozeznanie
|
To koniecznie daj znać co u Kakusi jak się do ciebie odezwie. A zakupowe szaleństwo jest bardzo przyjemne, zwłaszcza dla dziecka. Tyle fajnych ciuszków i zabawek i kocyków i w ogóle
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Aixa http://motherhood.pl/produkt/otulaczek.html ja mam akurat z firmy Kiddopotamus
Lindsley a moze juz zadzwon ? Bo malenstwo cos jej sie slabo ruszalo i moze jest w szpitalu ?? tez sie martwie ![]() Udanych zakupow - pochwal sie koniecznie co upolowalas Otulaczki tez sa na allegro ![]() A w ogole Lu ma juz 4 tyg i pierwsze za male spioszki
|
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia się nadal nie odzywa... Dam jej czas do wieczora...
A zakupy to chyba dziś tylko przejrzę i spiszę sobie co bym chciała... porównam sprzedawców. Zresztą była przed chwilą koleżanka, na 18 jadę do niej bo za mało czasu miałyśmy i się nie nagadałyśmy a potem po Tz-a i może jeszcze do Leroy po klamkę bo mamy drzwi bez klamki w pokoju... ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
No to dla Lu że tak pięknie rośnie... Ja mam kilka takich maleńkich śpioszków 50/56 i się zastanawiam czy w ogóle będziemy używać...
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley przypominam ze Lu miala 49dl
tez nie sadzilam, ze mi sie malutkie przydadza i mialam takich tylko 3 pary
|
|
|
|
#1370 |
|
Rozeznanie
|
Aldi bardzo fajny ten otulaczek. Chyba też sprawię taki mojej Lence
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
witam
my po zajeciach ze szkoly rdzenia i jestem w szoku, przewijanie mojemu tz poszlo rewelacyjnie poza tym widze ze co sr to inne rady u nas mowiono przede wszystkim o tym ze sudocrem jesli stosujemy pampersy uzywamy po kazdym przewinięciu, oprucz tego zeby nie stosowac zadnych oliatum ani nic takiego tylko zwykly plyn do kapieli, ktory jednoczesnie zastepuje szampon( tu byl polecany johnson) , zeby do drugiego miesiaca pieluchowac a pozniej udac sie na usg i srawdzic co z bioderkami. Do tego nie kupowac zadnych gazikow d pepka tylko niech tatusiowie robia spryt;D i przy kazdym przewijaniu podwinac pampucha zeby nie przeszkadzal o pampersa albo kupic specjalne takie pampersy. wanienka polecana byla zwykla, puder polecany alantan( ale nie do codziennej pielegnacji) , a chusteczki zeby kupowac tylko te co maja sensitive napisane, zeby nie stosowac mąki ziemniaczanej. Materac do lozeczka taki zeby nie byl np sam kukurydziany czy jakis tylko mieszkanka. Hm.... niech ja sobie przypomne co tam jeszcze.... No oczywiscie zeby ne kupowac duzo ciuszkow bo to nie ma sensu, zeby nie bazowac na tych nawilzanych chusteczkach tylko przemywac maluszka woda przegotowana. Jak cos jeszcze mi sie przypomni to dam znac A poza tym bylam na badaniach, mocz, morfologia, przeciwciala, hbs i jade przed 17 po odbior wynikow. __________________
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co u mnie będą mówić... Ale to chyba jeszcze nie w tym tygodniu... A wgl to Tz sam zaproponował, że postara się zamienić z kimś żeby w śr mógł iść na SR
Dziewczyny macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawce na allegro który ma wszystko co potrzeba dla dziecka? Chciałabym za jednym zamachem jak najwięcej pokupować...
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupowalam, 2 smoki, laktator, posciel, rozek , dostalam sliniak i podklady do lozeczka za free u bettina27 chyba i bylam super zadowolona aprzesylka -ekspres.
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- my na usg 3d nie bylismy z prostych powodow- szkoda nam pieniedzy. ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- bo u mnie to koszt 280 zł a za tyle bez zlotowki kupilismy lozeczko z materacem.
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Aixa wlasciwie to jest grzeczna.Ma czasami swoje jazdy jak to dziecko
ale generalnie nie moge narzekac ![]() Darusia im dalej czytalam te rwelacje z twojej SR, tym wieksze oczy robilam... Sudocrem jest na antybiotyku i stosuje sie go dopiero jak jest jakis problem (odparzona pupa).Tak do kazdego przewijania to Linomag,Bepanthen,Alantan Puder w ogole nie wiem po co ![]() Oilatum jest rewelacyjny, bo sama zobaczysz, ze malenstwu pewnie po porodzie bedzie sie luszczyla skorka.A po oilatum nie trzeba juz zadnych cudow wcierac w dziecko.Johnson baaardzo czesto uczula Zgadza sie jezeli chodzi o pepek,wywijanie pieluszki i wanienke. |
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
juz gdzies tam pisalam, że ja z oliwki nie zrezygnuje, przy tym mamy wiekszy kontakt z dzieckiem przy czym jeszcze masaz cialka robimy wcierajac, a co do sudocremu sie nie zgodze chociaz opinie sa rozne, mam pare brzdąców w rodzinie i kazda mamusia uzywa sudocremu i sa bardzo zadowolone. Takze to nie jest do konca prawda....chyba ze dziecko ma strasznie delikatniutka skorke ale wtedy juz bedziemy widziec ze cos jest nie tak...
---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- o johnsonie mowila zwlaszcza o oliwce zeby zrezygnowac, ale plyn polecala i to bardzo bardzo. Wiesz... jednego maluszka uczuli drugiego nie, teraz jest tez jazda z nivea bo na tvn byl material o tym ze kosmetyki sa szkodliwe, to tez z nich zrezygnowac? nie popadajmy w paranoje, co uczula a co nie dowiemy sie jak juz maluszki beda z nami. Szwagierki malutką Johnson uczulil, ale oliwka, z tym ze bardzo ja wysypalo. A u mnie w rodzinie nikogo nie uczulil wiec nie ma regoly.
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Z Kakusią ok, odezwała się, jutro do nas zawita... Zabiegana kobitka jest trochę...
Co do sudocremu... siostra używała przy starszej trójce przy każdym przewijaniu (pierwszy i drugi był chowany na tetrach, trzeci na pampersach) i było ok. Najmłodsze nie tolerowało sudocremu i chyba siostra linomag stosowała... I też ok. Zmykam na pogaduchy
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2010-02-15 o 17:56 |
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
no dokladnie, poszla jakas dziwna fama co do tego sudocremu chyba, bo ogolnie i lekarze z ktorymi rozmawialam i polozne zalecaja.
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co mówili na tvn o nivea bo ja chciałam z tej firmy kupić kosmetyki...?
|
|
#1379 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Już po wizycie
Mam z głowy, no chyba, że coś sie wydarzy a tak to już luzik ![]() Odpoczywam...
|||||||||||||||||||||
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
to samo generalnie co o johnsonie, ze uczula, ze ma zle jakies sunstancje i tak dalej, ale nie slucham tego, ok jedno dzieciatko na 10 czy 15 uczuli, ale to tak samo jak inne kosmetyki z tym ze inne sa mniej popularne to juz sie o nich nie mowi prawda?
Przez tyle lat ludzie uzywali nivea( dla mojej mamy to jedyny krem po ktorym wlasnie NIE MA uczulenia), ja sama rowniez uzywam nivea i jestem super zadowolona. Jesli dzieciatko bedzie uczulone to wystarczy zmienic kosmetyk a na co bedzie uczulone a na co nie dopoki nie wyprobujemy sie nie dowiemy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.

napiszcie jakie miałyście usg około 12tc
), 3 ręczniki (ale 2 takie trochę wysłużone, może kupię nowy a jak nie to będę już malucha zwykłym owijać) Jak mi ktoś body przyniesie w prezencie to się wkurzę mam dużo od rozm 62-104, wolałabym jakieś bluzeczki na 3-6m-cy. Dokupię chyba maleńkie pajacyki... Mama dzwoniła i mówiła, że bratowa zostawiła u niej jeszcze 3 reklamówki... 

. Potem pojechaliśmy na basen (jak co niedzielę z resztą, polecam dla ciężarnych), po powrocie zrobiłam się na bóstwo i pojechaliśmy do kina na polską komedię "Randka w ciemno" (taki sobie film). Po seansie na kolację do restauracji
(bardzo dużo ludzi w Sphinx, musieliśmy czekać na stolik
, żałuję, że tam poszliśmy. Szczerze nie mam pojęcia jaka jest różnica między 3d a 4d
Chyba zaczekam te 2 tyg do 3 pomiarowego USG ginki i zobaczy się czy pójdziemy na 3/4d... Jakby nie patrzeć koszt robi swoje...
a tu trzeba powoli szykować się do dentystki ehhhh

A usg 3D/4D mialam na kazdej wizycie + plyta z nagraniem usg
dla Lu że tak pięknie rośnie... Ja mam kilka takich maleńkich śpioszków 50/56 i się zastanawiam czy w ogóle będziemy używać...