Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-15, 09:13   #1891
kasiaaX
Rozeznanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Chodziło mi o ten płyn ginekologiczny, czy któraś próbowała go wlaśnie przy infekcjach, w połogu, bo on do zwykłego stosowania nie jest Ten płyn zamiast Tamtum rosa Bo położna mi go poleciła PO porodzie zamiast tamtum rosa. to i po każdym siusianiu przemywanie chusteczkami z kwasem mlekowym. i tak pytam czy któraś z mamuś rodzących już używała
Cytat:
Nie wiem gdzie, nie widziałam takiego a kupuje z tego lactacydu emulsje do codziennego użytku, więc bym zauważyła jak by był Jutro się przejdę i zobacze Zapytam tez o niego gina jutro..
Własnie ci napisałam, że do zwykłego, codziennego stosowania nie jest... i nie tylko do połogu, ale tez przy infekcjach w ciąży i mi własnie w takiej sytaucji pomógł. A znaleźć go można w aptece.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

I jak, przeszło?

Mnie zaczęło ćmić przedwczoraj w nocy i tak mi pulsowało raz mniej, raz bardziej do wczorajszego popołudnia. A potem jakoś wybyliśmy na mały spacerek, do kina i przeszło... A dziś spoko. Tylko niedospana jestem jakaś, mózg mam jak otulony watą.
spacerek pomaga ale kino to by mi chyba wzmogło ból głowy

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Dzien doberek!
Ale wy niektóre wstajecie tak wczesnie!!!

Dziewczyny, mam maly dylemat...tak jak juz wczoraj wam pisalam , kupilismy wózek w sobote i dostarcza nam w ciagu miesiaca razem z reszta mebli...... weszlam w katalog z wózkami i zastanawiam sie nad zmiana koloru z granatowego na braz, bede musiala zadzwonic kolo 11 i zmienic zamówienie....co wy na to ??? Wsatwiam cala game kolorów z kolekcji bebeconfort loola up 2010.
Mnie i mojemu mezowi bardzo przypadl do gustu ten brazowy....
Jeśli Ci nie przeszkadza ,że za jasny to mi najbardziej się podoba błekitny ten z seledynowymi wstawkami tez może być

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
dzień dobry

szaja, dobrze, że głowa przeszła

bezsenność mnie dopada co raz bardziej, wieczorem nie chce mi się spać, w nocy się przewalam, a nad ranem budzę mam nadzieję, że to chwilowe, chciałabym wykorzystać troszkę te ostatnie tygodnie na spanko

kitty, śliczne ubranko
Ja tez miałam cięzką noc...brzusio mnie rozbolał wieczorem a nad ranem od 3.30 do 5.00 oczy jak pięć złotych, potem do pracy wstac było cięzko Cos chyba jest w powietrzu skoro tyle z Nas ma problemy ze snem....Nie moge uwierzyć, że dla ciebie to juz ostatnie tygodnie jak piszesz...jakoś tak mi sie wydawało, że przed nami (kobietkami z wątku) daleka droga
Stary 2010-02-15, 09:21   #1892
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewaw80 Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Ładny i ten kolor, to zależy co Tobie się podoba, ja mam kolor szary, dosyć jasny.

dzieki wszystkim za opinie!!!!!

Ja bylam kompletnie nastawiona na granatowy ale nieodpowiada mi dodatek jasnego niebieskiego, gdyby byly wstawki biale to inna sprawa ...dlatego tez popatrzylam na inne kolory....., bede miala dziewczynke.

Na brazowy zwrócilam uwage i jest taki wsam raz i neutralny, a ja nie lubie kolorów wyzywjacych i zwracajacych uwage.

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17197078]Mal, mnie się bardziej ten granatowy podoba, a już naj - czerwony

Umówiłam się dzisiaj z koleżanką, która ma niespełna 3miesięcznego malucha Pomęczę ją pytaniami nieco [/QUOTE]

Tak jak juz wspomnialam , granatowy tez mi sie podoba ale te wstawki jasno-niebieskie...uffffffff

Czerwony odpada, bo na osiedlu widzialam tyle wózków czerwonych , ze hej...

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-02-15 o 09:30
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 09:21   #1893
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
Ja tez miałam cięzką noc...brzusio mnie rozbolał wieczorem a nad ranem od 3.30 do 5.00 oczy jak pięć złotych, potem do pracy wstac było cięzko Cos chyba jest w powietrzu skoro tyle z Nas ma problemy ze snem....Nie moge uwierzyć, że dla ciebie to juz ostatnie tygodnie jak piszesz...jakoś tak mi sie wydawało, że przed nami (kobietkami z wątku) daleka droga
ano widzisz, bo ja mam termin na początek maja, a cc wyznaczone wstępnie na 21 kwiecień, więc zostało mi 9 tygodni.... z jednej strony dużo, z drugiej juz tak malutko....

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 09:26   #1894
marhalczar
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17197507]zaraz Cię dopiszę do listy.

mnie się bardziej brązowy podoba, granatowe wózki mi się nie widzą, ale to kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje.

fajny. co to ma znaczyć- co prawda używka- ja w większości używane kupuje.

dziś mam wolne, więc za wiele mnie tu nie będzie, bo Maksiu od razu do lapka się pcha.
więc moje zdobycze lumpkowe pokaże Wam jutro. wczoraj znów zabawki wylicytowałam, a dziś w sprawie aukcji z zestawem zabawek z jedną kobietką się dogaduję co do ceny. [/QUOTE]

Chyba na ten brazowy zamienie zamówienie, mój maz tez jest za...

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie, czy herbatę z miętą można pić w ciąży?
Bo ostatnio miałam zgagę to mi pomogła, ale nie jetem pewna czy można, tak samo z rumiankiem i koprem włoskim bardzo smakują mi te herbatki
Co chodzi o koper wloski, to na opakowaniu z Herbapolu pisze, ze nie jest zalecany kobietom w ciazy , bo nie ma ostatecznych badan na temat szkodliwosci..

Herbate z mieta i rumianek mozna ale z umiarkowaniem...., a na zgage pomaga cieple mleko w ciagu dnia i przed snem i poduszka wysoko-ulozona.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
mnie się bardziej brązowy podoba, ale ja nie przepadam za granatem ogólnie... a najfajniejszy to chyba jest czerwony, jeśli faktycznie ta czerwień jest taka ładna żywa

Brazowy pewnie zostanie...czerwony jest ladny i zywy kolorek ale nie przepadam za czerwienia i jak juz wspomnialam, duzo wózków czerwonych widze na ulicy

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-02-15 o 09:32
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 09:26   #1895
ewaw80
Raczkowanie

Cytat:
Ja bylam kompletnie nastawiona na granatowy ale nieodpowiada mi dodatek jasnego niebieskiego, gdyby byly wstawki biale to inna sprawa ...dlatego tez popatrzylam na inne kolory....., bede miala dziewczynke.

Na brazowy zwrócilam uwage i jest taki wsam raz i neutralny, a ja nie lubie kolorów wyzywjacych i zwracajacych uwage.

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Tak jak juz wspomnialam , granatowy tez mi sie podoba ale te wstawki jasno-niebieskie...uffffffff

Czerwony odpada, bo na osiedlu widzialam tyle wózków czerwonych , ze hej...

Widzę dylemat związany z kolorem, na zdjęciu ładne są te kolory, myślę że jeśli widziałaś w realu i nie podoba Ci się ten granat to zdecyduj się na najbardziej neutralny kolor, mniej intensywny jakim jest granat

marhalczar nie lubię mleka

Edytowane przez ewaw80
Czas edycji: 2010-02-15 o 09:30
ewaw80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 09:35   #1896
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Własnie ci napisałam, że do zwykłego, codziennego stosowania nie jest... i nie tylko do połogu, ale tez przy infekcjach w ciąży i mi własnie w takiej sytaucji pomógł. A znaleźć go można w aptece.
Dzien dobry

Jeśli Ci nie przeszkadza ,że za jasny to mi najbardziej się podoba błekitny ten z seledynowymi wstawkami tez może być

..ale blekitny dla dziewczynki...?? , a ten z seledynowymi wstawkami....podobny ma mój brat, któremu urodzi sie córcia na poczatku marca jak równiez siostrzenica meza juz w takim podobnym jezdzi..

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Widzę dylemat związany z kolorem, na zdjęciu ładne są te kolory, myślę że jeśli widziałaś w realu i nie podoba Ci się ten granat to zdecyduj się na najbardziej neutralny kolor, mniej intensywny jakim jest granat

marhalczar nie lubię mleka

Tak, widzialam niektróre kolory w sklepie , a niektóre w katalogu i sa zgodne z rzeczywistoscia. Granat podoba mi sie ale nie podoba mi sie wystrój minimalny jasno.niebieski..i tu wlasnie wyszedl dylemat

A moze lubisz jogurty plynne?...jezeli nie , to pozostaje Rennie (tabletki do ssania)
Stary 2010-02-15, 09:39   #1897
ewaw80
Raczkowanie

Cytat:

A moze lubisz jogurty plynne?...jezeli nie , to pozostaje Rennie (tabletki do ssania)
tak jogurty są ok tylko owocowe, ogólnie mam problem z jedzeniem nabiału nie wiem dlaczego, ale jakoś zapach mnie strasznie odrzuca.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-15, 09:40   #1898
Dilayla
Zadomowienie

Witam!
Ja tez juz czwarty dzień z rzędu budzę się o 4 nad ranem i zasnać nie mogę,młody wtedy zaczyna szaleć...nie wiem z czym to może być związane więc dopiero się obudziłam bo udało mi sie zasnąć po 6 pare minut....
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 09:46   #1899
ewaw80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
Witam!
Ja tez juz czwarty dzień z rzędu budzę się o 4 nad ranem i zasnać nie mogę,młody wtedy zaczyna szaleć...nie wiem z czym to może być związane więc dopiero się obudziłam bo udało mi sie zasnąć po 6 pare minut....
jak wstaję do toalety czesto nad ranem też się budzi moje maleństwo, wtedy głaskam brzusio rozmawiam chwilkę i zaraz zastypiamy za to w ciągu dnia rozrabia ile chce, nawet jak czytam mu jakies bajeczki też często jest aktywny
Stary 2010-02-15, 09:52   #1900
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
ja to już miałam parę razy plan robić porządki w szafach
Bardzo produktywne.

Ja niestety nie poszaleję. Szafę mam jedną, w sypialni, a że małż śpi to nie da rady, a przydałoby się, bo się już dzidkowe rzeczy wysypują.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
W kinie zapomniałam, że boli.

Choć gość obok tak woniał czosnkiem, że też się zastanawiałam, czy to przeżyję i czy się ból nie pogorszy.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 09:56   #1901
marhalczar
Zadomowienie

Po waszych uwagach, opinii meza i tesciów postanowione ...zmienimy na brazowy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-15, 09:59   #1902
Darianna25
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBRY
a ja sobie wczoraj upolowałam na all komplecik dla Kubsonka, coprawda używka ale jaki fajny
Super i cena też super.

Co do nie przespanych nocy to ja prawie taką zaliczyłam. Mam zęba do zrobienia (dobrze,że juz lece do pl) i tak mnie zaczął boleć,ze dopiero po 3 paracetamolach zasnełam. Małą uspiłam chyba tymi paracetamolami bo jeszcze śpi w brzuchu.

No i okazało sie,ze zostajemy w pl o jeden dzień dłuzej.Zapomniało mi się

Nie lubie takiego czekania. Nie wiele mam do zrobienia.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 10:08   #1903
Dilayla
Zadomowienie

Ojej...zęby...ja planuję juz od 3 tyg wizytę u p.stomatolog,ale jakoś nie mogę się zebrać...zawsze tak mam dopóki nie boli,co osobiście uwazam za głupotę czekać aż zacznie boleć tymczasem dziś zamierzam iść na zakupy a'la wyprawkowe
Stary 2010-02-15, 10:13   #1904
ewaw80
Raczkowanie

Mam dziś wizytę u doktorka i usg, mam nadzieję że potwierdzi się już płeć i nadal będzie chłopak, no ale co najważniejsze że wszystko będzie ok, jakoś zawsze mam stresa czy wszystko będzie dobrze.
Stary 2010-02-15, 10:17   #1905
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
Ojej...zęby...ja planuję juz od 3 tyg wizytę u p.stomatolog,ale jakoś nie mogę się zebrać...zawsze tak mam dopóki nie boli,co osobiście uwazam za głupotę czekać aż zacznie boleć tymczasem dziś zamierzam iść na zakupy a'la wyprawkowe
To może dla odmiany idź póki nie boli, ze względu na dziecko. Stan zapalny mu zagraża, jeśli taki się toczy.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Mam dziś wizytę u doktorka i usg, mam nadzieję że potwierdzi się już płeć i nadal będzie chłopak, no ale co najważniejsze że wszystko będzie ok, jakoś zawsze mam stresa czy wszystko będzie dobrze.
A pewnie, że będzie.

Ja szczerze mówiąc nigdy nawet innej opcji nie biorę pod uwagę, moje wizyty z wyj. 2giej kiedy nie wiadomo było, czy ujawnił się zarodek czy będzie puste jajo płodowe i 1go USG gen. są mega spokojne.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 10:24   #1906
kasiaaX
Rozeznanie

Cytat:

W kinie zapomniałam, że boli.

Choć gość obok tak woniał czosnkiem, że też się zastanawiałam, czy to przeżyję i czy się ból nie pogorszy.
To ja dziś jechałam do pracy busem i babka koło mnie chyba zębów nie myła...albo dawno nie była u dentysty...szok, myśłałam,że pawia puszcze

Cytat:

Cytat:
To może dla odmiany idź póki nie boli, ze względu na dziecko. Stan zapalny mu zagraża, jeśli taki się toczy.
Oj te zęby...ja ma termin na 17.03 do usunięcia ósemki, ale chyba sie nie zdecyduję...żaden lekarz nie jest w satnie mi powiedziec na 100% czy teraz czy po ciąży...teraz jest o.k. ale jak sie zapalenie takie jak przez ciążą przyplącze to nie wiem...A wtedy nie zdążyłam usunąc i sie dowiedziałam że dzidek bedzie.
Stary 2010-02-15, 10:25   #1907
kociakowa
BAN stały

hejka dziewczyny......:cm ok:

tesknilam sie za wizazem....:rolleye s:

przez te sniegi nieta nie mialam....

u mnie dobrze... synus sie rozwija...bylam w piatek na USG inadal jest synus... ale soatnio cos mi sie SZymke przestal podobac...ehhe moze cos nowego wymysle...hehe

A tak to pokoik zrobiony...juz...extra wyszedl i wuzek zakupiony....

pozdrawiam
kociakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 10:32   #1908
Dilayla
Zadomowienie

...no macie racje,do stomatologa pójdę w środę i zajmę się ząbkami fajnie tu ,potraficie mnie zmotywować do działań i odrazu nastrój mi się polepsza pomimo tej aury za oknem
Stary 2010-02-15, 10:34   #1909
Marta1122
Rozeznanie

witam po weekendzie,ale lecicie ..8 stron musze nadrobić
u nas dużo się działo, byliśmy na 4d. najpierw były pomiary i wszystko ok narazie a potem 4d-nasza Hanka to cała ja nosek szeroki i duze poliki po mamuni hihi. niesamowite przeżycie zobaczyć twarz swojego dziecka jeszcze przed narodzinami...ztopy wydaja sie być duże- to chyba po tatusiuno i pamiatka suuper-mamy zdjęcia plus film.jak zeskanuje to się pochwale.
Zrobiliśmy tez przeprowadzke do większego pokoju.mieszkamy narazie u rodziców, ale ta zmiana bardzo nas cieszy.mamy teraz pokój większy bardziej przestronny no i jak tylko zrobi sie cieplej odmalujemy go tak żeby byl typowo dziecięcy.Łóżeczko już rozłożone wietrzy się bo czuć drewnem.. teraz planujemy zakupic jeszcze jakąś komode na ubranka i pokój będzie czekal na dzidzie.

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub

Edytowane przez Marta1122
Czas edycji: 2010-02-15 o 10:36
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-15, 10:43   #1910
ewaw80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
u nas dużo się działo, byliśmy na 4d. najpierw były pomiary i wszystko ok narazie a potem 4d-nasza Hanka to cała ja nosek szeroki i duze poliki po mamuni hihi. niesamowite przeżycie zobaczyć twarz swojego dziecka jeszcze przed narodzinami...ztopy wydaja sie być duże- to chyba po tatusiuno i pamiatka suuper-mamy zdjęcia plus film.jak zeskanuje to się pochwale.
Zrobiliśmy tez przeprowadzke do większego pokoju.mieszkamy narazie u rodziców, ale ta zmiana bardzo nas cieszy.mamy teraz pokój większy bardziej przestronny no i jak tylko zrobi sie cieplej odmalujemy go tak żeby byl typowo dziecięcy.Łóżeczko już rozłożone wietrzy się bo czuć drewnem.. teraz planujemy zakupic jeszcze jakąś komode na ubranka i pokój będzie czekal na dzidzie.
Zastanawiałam się nad tym usg, ale słyszałam że nie można go wykonać kiedy się chce, czy to prawda? W sumie ja jestem prawie w tym samym tyg co ty róznica kilku dni.
Jakie są koszty takiego usg?
Stary 2010-02-15, 10:47   #1911
margo80
Zakorzenienie

też mam stomatologa w środę możemy się łączyć w bólu

od rana jakieś wariatkowo. zaraz się na wizytę do gina zbieramy, a tu mi dzwonią z US, że trzeba zrobić korektę pitu (hm.. złożona we Wrocku...), potem sms z energetyki, że rachunek niezapłacony (nie nasz - tych, co u nas wynajmują).
masa spraw dziś do pozałatwiania już po wizycie, a wieczorem jeszcze ostateczny bój z facetem od pieca - o to, żeby nie zdarł z nas tyle, ile chce zderzeć.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 10:55   #1912
ewaw80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

od rana jakieś wariatkowo. zaraz się na wizytę do gina zbieramy, a tu mi dzwonią z US, że trzeba zrobić korektę pitu (hm.. złożona we Wrocku...), potem sms z energetyki, że rachunek niezapłacony (nie nasz - tych, co u nas wynajmują).
masa spraw dziś do pozałatwiania już po wizycie, a wieczorem jeszcze ostateczny bój z facetem od pieca - o to, żeby nie zdarł z nas tyle, ile chce zderzeć.
No to powodzenia w załatwieniu pomyślnie wszystkich spraw
Szybko się rozliczyłaś ja jeszcze nie mam nawet pit 11 z pracy.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Dziewczyny czy to normalne, że od października jestem na zwolnieniu, od połowy listopada powinnam dostawać pieniądze z zus'u niestety do tej pory nie dostałam żadnych pieniędzy, co powinnam zrobić z tym.
Stary 2010-02-15, 10:59   #1913
kardashi
Zakorzenienie

Wiitam i jaa z rana (jak dla mnie) Leniuchowałam z pieskiem w łóżku. Tak słodko spała że aż Wam pokażę

Ewaw i ja dziś mam wizytę Mam nadzieje że Blaneczka nie zmieni mi płci i jak zwykle trochę się denerwuje czy wszystko jest ok.

a o to moja psinka na podusi

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-15, 11:00   #1914
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Dziewczyny czy to normalne, że od października jestem na zwolnieniu, od połowy listopada powinnam dostawać pieniądze z zus'u niestety do tej pory nie dostałam żadnych pieniędzy, co powinnam zrobić z tym.
a pracowałaś wcześniej? jeśli tak to pracodawca powinien wysłać twoje papiery do ZUSu, druk Z-3 razem za zwolnieniami, które dostarczasz a potem na bieząco powinni przekazywać twoje l4 do zusu...

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 11:07   #1915
ewaw80
Raczkowanie

Cytat:
Wiitam i jaa z rana (jak dla mnie) Leniuchowałam z pieskiem w łóżku. Tak słodko spała że aż Wam pokażę

Ewaw i ja dziś mam wizytę Mam nadzieje że Blaneczka nie zmieni mi płci i jak zwykle trochę się denerwuje czy wszystko jest ok.

słodziak uwielbiam psy, ubolewam nad tym że nie mogę mieć, mamy za małe mieszkanie, nie chciałabym by się męczyła psinka tym bardziej że ja lubię duże pieski

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kitty241 Pokaż wiadomość
a pracowałaś wcześniej? jeśli tak to pracodawca powinien wysłać twoje papiery do ZUSu, druk Z-3 razem za zwolnieniami, które dostarczasz a potem na bieząco powinni przekazywać twoje l4 do zusu...
W tym problem że dostarczam wszystko na czas, w pracy nasz księgowa sama wypełnia wszystko i zanosi do zus, ona też nie rozumie czemu się tak dzieje, dziś będę miała kolejne zwolnienie, dostarczę je do pracy i pogadam z księgową może się dowie co się dzieje.
Stary 2010-02-15, 11:15   #1916
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Bardzo produktywne.

Ja niestety nie poszaleję. Szafę mam jedną, w sypialni, a że małż śpi to nie da rady, a przydałoby się, bo się już dzidkowe rzeczy wysypują. [COLOR="Silver"]
u mnie ten sam problem... wszystkie szafy w pokoju, w którym śpimy ...

Cytat:
bardzo ładny

Cytat:
będzie ok, trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez kociakowa Pokaż wiadomość
hejka dziewczyny......:cm ok:

tesknilam sie za wizazem....:rolleye s:

przez te sniegi nieta nie mialam....

u mnie dobrze... synus sie rozwija...bylam w piatek na USG inadal jest synus... ale soatnio cos mi sie SZymke przestal podobac...ehhe moze cos nowego wymysle...hehe

A tak to pokoik zrobiony...juz...extra wyszedl i wuzek zakupiony....

pozdrawiam
gratki dla Szymusia, pokoiku i wózeczka

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
super, macie fajną pamiątkę i pewnie spokojniejsza jesteś, a to najważniejsze

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

to trzymamy kciuki za pozytywne zakończenie szalonego poniedziałku

Cytat:

musisz sprawdzić, czy Twój pracodawca przesłał wszystkie papiery i zwolnienia do zus-u... u mnie zgubili jedno zwolnienie i obcięli mi zasiłek za ten okres o 25%... już złożyłam odwołanie, mam nadzieję, że mi wyrównają... a mojej koleżance od grudnia babka jeszcze nie złożyła papierów... i nie dostała ani złotówki...

Cytat:

za Blankę trzymamy kciuki, a niuniua słodziutka, mój Kenio też tak ąpi ale tylko u Oli w pokoju

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
słodziak uwielbiam psy, ubolewam nad tym że nie mogę mieć, mamy za małe mieszkanie, nie chciałabym by się męczyła psinka tym bardziej że ja lubię duże pieski

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

W tym problem że dostarczam wszystko na czas, w pracy nasz księgowa sama wypełnia wszystko i zanosi do zus, ona też nie rozumie czemu się tak dzieje, dziś będę miała kolejne zwolnienie, dostarczę je do pracy i pogadam z księgową może się dowie co się dzieje.
a po co czekać? sama zadzwoń do zusu i dowiedz się co się dzieje z Twoim zasiłkiem

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 11:15   #1917
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:

Ja na twoim miejscu nie czekalalabym tyle czasu...zaraz po pierwszej "nie-wyplacie" dzwonilabym do ksiegowej do Zus-u.... i wyjasnila sprawe. Byc moze podano jakies dane blednie, zly numer konta itd, itp....
Stary 2010-02-15, 11:15   #1918
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Cytat:
Lepiej sama zadzwoń do ZUSu, do wydziału zasiłków i się dowiedz na jakim etapie jest Twoja sprawa...ja miałam podobnie. Od października jestem na zwolnieniu i do dziś kasy nie mam, zadzwoniłam do ZUSu i tam mi powiedzieli, że żadne papiery nie wpłynęły, więc problem tkwił w kadrach. Ruszyłam niebo i ziemię, rzecz się oparła o szefostwo firmy i na dzień dzisiejszy wypłatę zaległych zwolnień i bieżącego mam na 19 lutego...Zatem nie czekaj, bierz telefon i dzwoń a potem daj znać czego sie dowiedziałaś...być może brakuje tylko jakiegoś dokumentu i to blokuje wypłaty. Powodzenia

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 11:16   #1919
yustyna777
Raczkowanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17192133]gratki za córeczkę.
patrze, na tą naszą listę, patrzę, i albo mi na wzrok siadło, albo nie wiem co...ale ja Cię na liście nie widzę, ... nie wpisałam Cię? ..., nie wiem czemu....
Podaj, proszę pełne dane raz jeszcze.
[/QUOTE]
Wysłałam Ci na PW. Jeszcze tydzień temu byłam na liście. Pewnie przy porządkowaniu mnie niechcący usunęłaś. Zdarza się
I dziękuję wszystkim na różowe gratki Bardzo się cieszę i trochę niepokoję tymi moimi skurczami Ale jestem dobrej myśli, musi być dobrze.
Cytat:
Uwielbiam takie rozkoszne zdjęcia. Śliczny psinek
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 11:19   #1920
kardashi
Zakorzenienie

Ewaw też bym sama zawitała do Zusu. A wiadomo, może księgowa wredna i 'przypadkiem' zapomniała dostarczyć czegoś
Pojdziesz, upewnisz sie co jest grane..

a co do szafy, ja wszystko poukładałam W przegródkach, rozmiarami i 'typem' ubranka, elegancko Tylko troche zawalone bo i te wszystkie duperele leżą i butelki i rożek i jakieś takie, co się wyjmie jak bejbi bedzie

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości