Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-15, 12:13   #421
Wisienka_81
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5

Witam Wszystkich bardzo serdecznie

U mnie dzisiaj minęły dwa tygodnie dukania a na wadze tylko 3,2 mniej - szkoda, że nie więcej. Ale w cm też poleciało więc chyba nie jest najgorzej?

Do dziewczyn, które wstawiły zdjęcia - klask i:
Też bym tak chciała.... i mam nadzieję, że mnie się uda.

Widzę, że bardzo dużo nowych osób dołączyło do naszego grona więc wszystkich gorąco witam

Wisienka_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:14   #422
kwiatek99
Raczkowanie

oczywiście macie racje że nie należy przesadzać i używać tych wspomagaczy non stop.
kwiatek99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:14   #423
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniasss Pokaż wiadomość
aaa pytanko mam jest ktos z podkarpacia?? mianowicie o okolice ropczyc, rzeszowa mi chodzi..
ja jestem z Rzeszowa jakby co

Cytat:
Napisane przez Syla1984 Pokaż wiadomość
A co sądzicie o cukrze trzcinowym zamiast słodzika? Bo zastanawiam się czy nie odstawić słodzika.
a ja zamierzam kupic sevie, stosował ktoś? w jakiej formie najlepsza? tabletki, proszek czy płyn
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:17   #424
marg2002
Raczkowanie

A czy można jeść siemie lniane ? oprócz otrąb - cały czas mam nadzieję że przejdzie mi wzdęcie po ich użyciu(((( pewnie oragnaizm musi się przyzwyczaić (a to dopiero 4 dzień)
marg2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:19   #425
Mariolcia =P
Zakorzenienie

hehe do 3 fazy to tylko smrod po nich zostanie ale moze dam wspollokatorom

dziewczyny czy na PW jest dozwolony przecier pomidorowy taki wodnisty wiecie co mam na mysli? i pomidory z puszki?

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:22   #426
_kasiulka_
Rozeznanie

ja tez zadnych wspomagaczy nie bralam zeby zawitac w wc.
raz tylko dostalam w rosmanie probke xenny co wcale nic mi nie pomoglo.
i tez nie mialam jakis wiekszych problemow z tymi sprawami.
ciezko jest pozniej jak przestaniecie to jesc

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:22   #427
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość

dziewczyny czy na PW jest dozwolony przecier pomidorowy taki wodnisty wiecie co mam na mysli? i pomidory z puszki?

na PW jest dozwolony każdy przecier, wodnisty i nie wodnisty, pomidory też.
Stary 2010-02-15, 12:24   #428
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megilay Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim, zwłaszcza nowoprzybyłym

Ja tak parę słów, o tym "nie daniu zwariować się" ..., jeśli można...

Dobrze zachować rozsądek w kwestii dawkowania słodzika, zwłaszcza do wypieków. Tutaj naprawdę sprawdza się melasa i cukier trzcinowy, a słodziki robią się pod wpływem wysokiej temperatury niesłodkie i prawdopodobnie szkodliwe. (Na pewno nie wiem, osobiście badań nie rozbilam w tym zakresie hyhyh)
Ale moim skromnym zdaniem, należy pamiętać - że ani cukier ani slodkie wypieki tak na prawdę nie są podstawą diety Doktorka. Ratujemy się, jak możemy by nie zwariować od braku łakoci, ale zachowajmy umiar we wszystkim! Jeśli już cukier - to ten zdrowszy, trzcinowy i jak już to tylko tam gdzie nie można słodzika - czyli do ciasta. A to - od święta a nie jako stały element diety... A Desery na zimno, kawę, herbatę, jeśli nie możemy zrezygnować ze słodzenia- to jednak może słodzikiem, a nie z cukrem? W diecie chodzi o WYELIMINOWANIE cukrów wogóle - również tego obecnego w owocach, alkoholu i mleku (stąd ograniczenie ilości spożywanego mleka).

Odnośnie tłuszczy- Doktor mówi NIE tłuszczom. To dlatego mamy jeść wszytko jak najbardziej odtłuszczone. I żadne smażenie na oliwie! Smażymy na teflonie W książce dokładnie opisana jest kaloryczność jednej łyżki oliwy i jej zgubny wpływ na dietę. Po co? Byśmy, dukając, zapomnieli o oliwie. Jedyny dopuszczalny wyjątek - -kropla oliwy na ręczniku papierowym - przetrzeć patelnię teflonową (ta po przetarciu pozostaje sucha) przed smażeniem dukanowych placków otrębowych. Przetarcie tworzy mikrofilm na powłoce patelni zapobiegający przywieraniu tych suchych beztłuszczowych placków. Tyle. A olej parafinowy (parafinum liquidum ) stosuje się do protomajonezu, vinegretu tudzież naleśników Berlinianki . Ale olej parafinowy nie jest wchłaniany do organizmu. Przelatuje przez nas swobodnie. Dlatego wspomaga w walce z porcelanowymi problemami.

Dlatego - moim zdaniem - przy czym nie ma obowiązku, by się każdy ze mną musiał zgadzać , nie należy zbyt daleko odchodzić od "reżimu" Dukana - dotyczy to mNowodukających - bo nim się obejrzycie - z cukru do ciasta od święta - zrobi się cukier w herbacie, kawie, serku; z odtluszczonego jogurtu - 3%owy, z naturalnego - owocowy, z twarogu chudego 0% - półtłusty, mleka 0% - 3,2%, z chudego kurzego cycka - kurczak z rożna z budy - słony ze spieczoną skórą... I nie chcę być złym prorokiem, ale potem może być zdziwienie, że dieta nie działa, waga wolno leci w dół i takie tam...

Pozdrawiam ciepło

A teraz możecie na mnie pluć jadem
Tak to jest super podsumowanie,zgadzam się twoją opiną jak najbartdziej.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:25   #429
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
a ja zamierzam kupic sevie, stosował ktoś? w jakiej formie najlepsza? tabletki, proszek czy płyn
trafilam na nia wczoraj i mnei zaciekawila. Mam zamiar jej poszukac ale w zadnym sklepie jeszcze mi nei wpadla. Dla ciekawych tu kilka info. Nie podoba mi sie tylko ten lukrecjowy posmak, ktorego nie lubie

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:25   #430
OnlyMee
Raczkowanie

Cześć dziewczynki.
Przyjmiecie mnie do swojego grona? Zaczynam dietkę od 22 luty, niestety weekend spędzę u rodzinki i trudno byłoby się trzymać diety. Ale od poniedziałku ruszam pełną parą.
Zakupiłam wszystkie trzy książki Dukana, jestem już po ich lekturze i zastanawiam się nad kilkoma sprawami, byłabym wdzięczna za udzielenie mi odpowiedzi Obecnie ważę 60 kg przy 172 cm wzrostu, niby nie dużo, ale cóż jak to mój mąż przyzwyczaił się mówić mam "klucha" a czego się nie robi dla męża... chcę schudnąć może 8 kg i mieć płaski brzuszek. Na francuskiej stronie z testem wyszło mi, że schudnę do 57 kg, mimo, iż wpisywałam, że chcę więcej, czy to znaczy, że nie schudnę nic ponad 57 kg?
- w książce jest napisane, że najlepsze efekty się osiąga rytmem 5/5, ale równie dobre rytmem 1/1 - stosuje ktoś rytm 1/1? jakie są efekty?
- ile mogę jeść jajek? kocham jajka, od dłuższego czasu codziennie wcinam omlety. Dukan pisze, że jak mamy podwyższony cholesterol, to ograniczamy spożycie żółtek do 3-4 na tydzień, a jak mamy w normie? to mogę jeść jajka do bólu?
- kawa, Ducan wymienia kawę zbożową, tzn. że tylko Inka jest dozwolona? a co z normalną kawusią?
- wasze przepisy na dukanowe potrawy są z głowy, czy z książki doktorka?
- ile wydajecie tygodniowo na zakupy dietowe?

na razie chyba tyle pytań, jak będę miała więcej, to napiszę postaram się Was nie zamęczyć, w końcu od tego mam książki, jednak niektóre sprawy nie są do końca oczywiste, więc wolę zapytać doświadczone
W razie książkowych pytań dotyczących diety służę pomocą

buziaki i z góry dziękuję za odpowiedzi
-

— Paulo Coelho

Dukam od 25 luty 2010
waga początkowa 60,8 kg
- 04 maja 54,1 kg zaczynam III faze

i po wakacjach znowu 58 ;( załamka
OnlyMee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:28   #431
Berlinianka
Zadomowienie

http://www.zaparcia.com.pl/index.php - poczytajcie sobie.

Często fakt, że zmniejszyła się nam regularność wydalania nie oznacza, że mamy zaparcie.
Wspomaganie farmakologiczne powinno być ostatecznością i nie powinno być nieustanne, bo potem bez tych środków naprawdę zaczną się problemy.

Tyle ode mnie, odchodzę w świat socjologii polityki.

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:29   #432
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_81 Pokaż wiadomość

U mnie dzisiaj minęły dwa tygodnie dukania a na wadze tylko 3,2 mniej - szkoda, że nie więcej. Ale w cm też poleciało więc chyba nie jest najgorzej?

Do dziewczyn, które wstawiły zdjęcia - klask i:
Też bym tak chciała.... i mam nadzieję, że mnie się uda.

Widzę, że bardzo dużo nowych osób dołączyło do naszego grona więc wszystkich gorąco witam
Kochana 3,2kg taki czasie to super wynik klaski::ro za:.
Stary 2010-02-15, 12:30   #433
duleczka
Raczkowanie

Dla chętnych na stosowanie spożywcze parafiny, znalazłam kartę charakterystyki. Podobno w najbliższym czasie ma być opracowana nowa. http://hipernet.com.pl/katalog/927.html
Więc ja osobiście daruje sobie parafinkę jednak
duleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:30   #434
anielka775
Raczkowanie

Cześć. Jestem 9 dzień na diecie. Ważyłam sie w 6 dniu- spadło mi 3 kg. Jutro ważę się ponownie. Mam nadzieję, że schudłam jeszcze coś trochę.
Wzrost 168
Waga 83
waga docelowa 65
Dużo jeszcze do pokonania...
anielka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:31   #435
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OnlyMee Pokaż wiadomość
Zakupiłam wszystkie trzy książki Dukana, jestem już po ich lekturze i zastanawiam się nad kilkoma sprawami, byłabym wdzięczna za udzielenie mi odpowiedzi Obecnie ważę 60 kg przy 172 cm wzrostu, niby nie dużo, ale cóż jak to mój mąż przyzwyczaił się mówić mam "klucha" a czego się nie robi dla męża... chcę schudnąć może 8 kg i mieć płaski brzuszek. Na francuskiej stronie z testem wyszło mi, że schudnę do 57 kg, mimo, iż wpisywałam, że chcę więcej, czy to znaczy, że nie schudnę nic ponad 57 kg?
57 to chyba maksymalnie najniższa (wg mnie)waga jaką powinnaś mieć i jaką będzie łatwo utrzymać (wg Dukana). Więcej zakrawa o niedowagę. Zaprowadź męża do okulisty, bo chyba mu się pomieszało... Przy tej wadze i wzroście nie powinnaś mieć z czego się odchudzać

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:36   #436
jolka65
Raczkowanie

Witam wszystkich. U mnie bez zmian dalej 1 z przodu. Chyba nigdy nie doczekam się tego serniczka. Z Bisakodylem proszę bardzo uważać jest to dość mocny środek przeczyszczający, bardzo mocno szarpie (jak ja to określam) jelitami mogą być długo bóle brzucha.
Cały czas zastanawiam się co u mnie spowodowało zastój spadku wagi, @ już się skończyła, jestem na P a waga ani drgnie, przestrzegam ściśle zaleceń. Może za mało ruchu, ale mam na razie ograniczenia.
jolka65 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:38   #437
duleczka
Raczkowanie

Cytat:
Obecnie ważę 60 kg przy 172 cm wzrostu, niby nie dużo, ale cóż jak to mój mąż przyzwyczaił się mówić mam "klucha" a czego się nie robi dla męża... chcę schudnąć może 8 kg i mieć płaski brzuszek. Na francuskiej stronie z testem wyszło mi, że schudnę do 57 kg, mimo, iż wpisywałam, że chcę więcej, czy to znaczy, że nie schudnę nic ponad 57 kg?
Dołączam się do Berlinianki - posłać męża do okulisty a siebie na kurs asertywności
Obstawiam jednak że zdrowie jest w normie a szanowny małżonek ironizuje sobie w ten pokrętny sposób No chyba że faktycznie jest zapatrzony w anorektyczki ze światowych wybiegów. Ale powiedz mu to nie są prawdziwe kobiety
duleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:39   #438
OnlyMee
Raczkowanie

Dzięki Berlinianka, jednak wiesz, chłopu nie przetłumaczysz... a co ma mi się za innymi laskami oglądać? Zresztą sama chcę mieć płaski brzuch jak deska a do tego jeszcze trochę mi brakuje. Może nawet te 3 kilo coś zmieni. Do tej pory stosowałam MŻ i z 70 doszłam do 60. Teraz czas na zmiany i na dukanie Mam jednak nadzieję, że uda mi się dojść do 55 kg. To mój cel. Odpowiecie na resztę moich pytań?

— Paulo Coelho

Dukam od 25 luty 2010
waga początkowa 60,8 kg
- 04 maja 54,1 kg zaczynam III faze

i po wakacjach znowu 58 ;( załamka
OnlyMee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:40   #439
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
C Obecnie ważę 60 kg przy 172 cm wzrostu, niby nie dużo, ale cóż jak to mój mąż przyzwyczaił się mówić mam "klucha" a czego się nie robi dla męża... chcę schudnąć może 8 kg i mieć płaski brzuszek.
-

Mój mą mówi do mnie "Kwiatuszku" mimo, ze moja waga docelowa jest taka jak twoja startowa a mam podobny wzrost...

Ja się odchudzam dla SIEBIE

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-15, 12:42   #440
_kasiulka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
57 to chyba maksymalnie najniższa (wg mnie)waga jaką powinnaś mieć i jaką będzie łatwo utrzymać (wg Dukana). Więcej zakrawa o niedowagę. Zaprowadź męża do okulisty, bo chyba mu się pomieszało... Przy tej wadze i wzroście nie powinnaś mieć z czego się odchudzać
swieta racja facet jak nic potrzebuje okulary a ty dziewczyno jakbys chciala wazyc 52?tak?p rzy 172???matko jedyna to jak te szkielety na wybiegu chyba. ja sobie bije brawo przy moim krasnali wzroscie 160 i z waga 66 chce wazyc 60 to w ogole bede w niebie. i bede biegac zima w bikini (ktoras ma taki podpis kocham go)

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:42   #441
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Berlinianka Pokaż wiadomość
Tyle ode mnie, odchodzę w świat socjologii polityki.
A co Ty kochana studiujesz, że uczysz się socjologii polityki? Też miałam z tego egzamin i miło wspominam
Stary 2010-02-15, 12:46   #442
Mariolcia =P
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny czuje, ze czesto bede tu o cos pytac i co z nalesnikami kiedy mozna?

Edytowane przez Mariolcia =P
Czas edycji: 2010-02-15 o 12:48
Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:53   #443
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Mój mą mówi do mnie "Kwiatuszku" mimo, ze moja waga docelowa jest taka jak twoja startowa a mam podobny wzrost...

ps. jak mala jest twoja patelnia do nalesnikow? jezeli ponizej 20 cm to gdzie kupilas?
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-15, 12:53   #444
Thercia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jolka65 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich. U mnie bez zmian dalej 1 z przodu. Chyba nigdy nie doczekam się tego serniczka. Z Bisakodylem proszę bardzo uważać jest to dość mocny środek przeczyszczający, bardzo mocno szarpie (jak ja to określam) jelitami mogą być długo bóle brzucha.
Cały czas zastanawiam się co u mnie spowodowało zastój spadku wagi, @ już się skończyła, jestem na P a waga ani drgnie, przestrzegam ściśle zaleceń. Może za mało ruchu, ale mam na razie ograniczenia.
Po środki wspomagające powinno sie siegac przy zaparciach powaznych, powyżej 3, 4 dni i chronicznych. W innym przypadku - NIE. Mozna sobie kłopotów tylko narobić.

A jesli chodzi o Twój wagowy zastój - zacisnij zeby i przeczekaj. ja tak miałam i byłam na granicy załamki, a tu nagle z kopyta ruszyło. I nie tylko ja tak miałam, wiele dziewczyn też. Zobaczysz - wytrzymaj, a będzie Ci to nagrodzonym
Thercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:54   #445
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczynki.
Przyjmiecie mnie do swojego grona? Zaczynam dietkę od 22 luty, niestety weekend spędzę u rodzinki i trudno byłoby się trzymać diety. Ale od poniedziałku ruszam pełną parą.
- w książce jest napisane, że najlepsze efekty się osiąga rytmem 5/5, ale równie dobre rytmem 1/1 - stosuje ktoś rytm 1/1? jakie są efekty?
- ile mogę jeść jajek? kocham jajka, od dłuższego czasu codziennie wcinam omlety. Dukan pisze, że jak mamy podwyższony cholesterol, to ograniczamy spożycie żółtek do 3-4 na tydzień, a jak mamy w normie? to mogę jeść jajka do bólu?
- kawa, Ducan wymienia kawę zbożową, tzn. że tylko Inka jest dozwolona? a co z normalną kawusią?
- wasze przepisy na dukanowe potrawy są z głowy, czy z książki doktorka?
- ile wydajecie tygodniowo na zakupy dietowe?

na razie chyba tyle pytań, jak będę miała więcej, to napiszę postaram się Was nie zamęczyć, w końcu od tego mam książki, jednak niektóre sprawy nie są do końca oczywiste, więc wolę zapytać doświadczone
W razie książkowych pytań dotyczących diety służę pomocą

buziaki i z góry dziękuję za odpowiedzi
-
Witaj!Odpoiem oczywiście w swiom i mieniu,bo każdy pewnie robi inaczej.Więc jeśli chodzi o system 5/5 to jest różnie każda ma swój ulubiony ,ja od poczatku ide właśnie tym 5/5,jest dla mnie nalepszy.Co do jaj to ja jem ich sporo,ale jeśli ktoś ma problemy z cholesterolem to poprostu nie jada żółtek.Kawę piję tylko tylko czarną bez tego ani rusz i jak widać efekty są.Jeśli chodzi o to ile wydaję to niewiem nigdy nie liczyłam.Muszę się przyznać że byłam strasznym łasuchem na słodkości,w tej chwili choć dziewczyny pieką sobie dukanowskie przysmaki ja tego nie robię,co prawda to są produkty dozwolone ale mogą powodować zastoje wagowe,lub nawet [powiększenie sie wagiCóż każdy organizm jest inny i to na co niektórzy mogą sobie pozwolić dla mnie jest zabronione.
Stary 2010-02-15, 12:57   #446
Wisienka_81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez betii5 Pokaż wiadomość
Kochana 3,2kg taki czasie to super wynik klaski::ro za:.
Dzięki.
Takie słowa od ciebie wiele dla mnie znaczą - szczególnie patrząc na twoje wyniki i zdjęcia.

Stary 2010-02-15, 12:58   #447
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anielka775 Pokaż wiadomość
Cześć. Jestem 9 dzień na diecie. Ważyłam sie w 6 dniu- spadło mi 3 kg. Jutro ważę się ponownie. Mam nadzieję, że schudłam jeszcze coś trochę.
Wzrost 168
Waga 83
waga docelowa 65
Dużo jeszcze do pokonania...
Witam,widzę że startujesz z podobnej wagi jak ja.Idzie ci super,trzymam kciuki
Stary 2010-02-15, 12:59   #448
Wisienka_81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość

To tak jak ja i wydaje mi się, że takie podejście do diety jest najzdrowsze.

A mój mąż mówi do mnie KRUSZYNKO

Stary 2010-02-15, 13:02   #449
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Thercia Pokaż wiadomość
Po środki wspomagające powinno sie siegac przy zaparciach powaznych, powyżej 3, 4 dni i chronicznych. W innym przypadku - NIE. Mozna sobie kłopotów tylko narobić.

A jesli chodzi o Twój wagowy zastój - zacisnij zeby i przeczekaj. ja tak miałam i byłam na granicy załamki, a tu nagle z kopyta ruszyło. I nie tylko ja tak miałam, wiele dziewczyn też. Zobaczysz - wytrzymaj, a będzie Ci to nagrodzonym
Podpisuję się pod Twoim tekstem wszystkimi kończynami.
Stary 2010-02-15, 13:03   #450
Thercia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_81 Pokaż wiadomość

To jest SUPER wynik. Mi przez 6 tygodni zeszło tylko 5 kg, a i tak jestem mega szczesliwa i juz widac róznicę. Gratuluję
Thercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości