|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Rozeznanie
|
Dot.: Najlepsze farby BLOND
No proszę, czyżbym nie tylko ja nacięła się na tym odcieniu?
![]() ![]() kate12345 - koniecznie pochwal się włoskami po farbowaniu tym L'Orealem ![]() ![]() ![]() ![]()
#2582 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Wklejam zdjęcia moich włosów po dekoloryzacji i farbowaniu jakimś beżem L'Oreala. Jak widać kolor nie jest jednolity, a chciałabym to zmienić. Teraz tylko nie wiem jaką farbę nałożyć.. I jak. Na całość czy od połowy?
![]() Przekopałam wątek i rzuciło mi się kilka farb tylko nie wiem która będzie tą naj, naj.. Ah, i jeszcze mam jedno pytanie. Jeśli kupię farbę i będę chciała spróbować najpierw na jednym pasemku to czy jest sens rozrabiać całą farbę czy lepiej tylko na jedno pasmo? Słyszałam, że jeśli farba zostanie rozrobiona i stoi dłużej to traci swoje właściwości ![]() Dodam, że mam 3centymetrowe odrosty na tych zdjęciach. Po dekoloryzacji ciężko schodziła mi farba z końcówek jak widać.
3.10.2008 3.10.2009 - zaręczyny ![]() Wish You were here.. Zrzucam kilogramy ![]() ..jeszcze dwa. Edytowane przez Wiktoria M Czas edycji: 2010-02-15 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Zakorzenienie
|
kate12345 Ja tez bym Ci polecila farbke exellence 02 co Lola20 załączyła w załączniku.Sa bezpieczne ,zresztą już Ci o nich pisałam.
![]()
#2584 | |
Raczkowanie
|
Lola20patrzyłam na tą farbę w sklepie ale bałam się że mi nie wyjdzie i że moje ciemne odrost były by rude lub bardzo złote.Tak jak teraz mam.Zobaczymy co wyjdzie mi po tej. ![]() ![]() ![]() Ja też myślę że kolor mi wyjdzie. ![]() Wcześniej co trzy miesiące regularnie chodziłam do fryzjera i tam fryzjerka robiła mi pasemka rozjaśniaczem na 30-45min a po umyciu tego nakładała mi coś jak szampon koloryzujący tyle że niby mocniejsze ( nie pamiętam jak się to nazywa) ale również się zmywało przy myciu i przy odrostach to wyglądało jakbym biała zamiast 3cm odrost to 5-6cm I dwa tygodnie temu poszłam do niej ze zdjęciem które wam wcześniej tu pokazałam i powiedziałam żeby mi zrobiła taki kolor jedną farbą no i wyszło tak jak widziałyście odrost złoto rudy a reszta tak sobie ale na pewno nie to co na zdjęciu.Ale wiadomo że to aktorki i zdjęcie było robione przy odpowiednim świetle do tego pózniej pewnie takie zdjęcie idzie do poprawki dodają kolor i te bzdety a my patrzymy i myślimy o rany jakie cudne włosy oczy czy figura ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale chyba zjechałam z tematu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zobaczę co mi wyjdzie za dwa tygodnie. Wiktoria M -jak będziesz rozrabiać farbę to zrób na jedno pasmo n ie trzeba całej, tylko troszkę tak by ci starczyło na to jedno pasmo. Myślę że Ci pokryje już teraz farba.Ja bym położyła na całość a jeżeli się boisz tak to połóż najpierw na ten jaśniejszy na 15 min a resztę na dolną część na 8- 10 min .A teraz masz takie naturalne te włoski ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]()
![]() Ważne jest by nigdy nie przestać pytać.Ciekawość nie istnieje bez przyczyny.Wystarczy więc,jeśli spróbujemy zrozumieć choć trochę tej tajemnicy każdego dnia.Nigdy nie trać świętej ciekawości.Kto nie potrafi pytać nie potrafi żyć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Raczkowanie
|
Dzięki Kate12345
![]() ![]() Myślałam żeby wybrać farbę, która rozjaśni mi te rdzawe końce. Wiem, że jeśli nałożę na całe włosy to efekt będzie podobny tylko w jaśniejszych kolorach. Może na ciemniejsze włosy nałożę farbę i będę ją trzymać dłużej? A później na chwilę dam na reszę włosów.. Po prostu nie widać mi odrostów. Jeśli przyciemnię to znów będę się z nimi borykać ![]()
#2586 |
Przyczajenie
|
Jak uzyskać taki blond? którą farbką?
http://www.w-spodnicy.pl/g/Kobieta.o...y-blond-43.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2587 |
Raczkowanie
|
Myślę żebyś zrobiła tak jak piszesz teraz
![]() ![]() ![]()
![]() Ważne jest by nigdy nie przestać pytać.Ciekawość nie istnieje bez przyczyny.Wystarczy więc,jeśli spróbujemy zrozumieć choć trochę tej tajemnicy każdego dnia.Nigdy nie trać świętej ciekawości.Kto nie potrafi pytać nie potrafi żyć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2588 |
Zakorzenienie
|
No rzesz kurde szukałam!!! Ucałuj mamuśkę bo ja za nic nie mogła tam czegoś znaleźć! DZIĘKI!!!
#2589 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie czy ktorejs z Was udalo sie zejsc z rudego do bladu
![]() Edytowane przez *milka* Czas edycji: 2010-02-15 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Zakorzenienie
|
Milka ja tez ciągle próbuję i na razie nic nie daje rady
![]()
http://zwyczajnienic.blogspot.com o włosach, kosmetykach i takich tam ![]() Aby mi się tak chciało jak mi się nie chce... ![]() Edytowane przez Kachula82 Czas edycji: 2010-02-15 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kachula82 a powiedz mi jak tam ten blond na końcówkach się zachowuje, bo w dalszym ciągu nie mogę zdecydować się na odcień farby jaki kupić, najbardziej zależy mi żeby uzyskać taki beżowy(słomkowy) blond ( nie musi być popielaty, ale siwy żeby też nie był) Jaki ci ten odcień wyszedł, taki wpadający w fioletowo szary, czy właśnie beżowy? Zastanawiam się czy pomieszać jasne blondy z poziomu 10 ( naturalny i popielaty) czy wybrać coś z specjalnych blondów? Co myślicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2592 |
Zadomowienie
|
kate12345
dziękuję bardzo za rady ![]() ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Zakorzenienie
|
A od dawna walczytsz z tym kolorem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Zakorzenienie
|
Kajtolinka na początku odcień był taki fajny fioletowy w przebłysku, liliowy (trochę widac na tych zdjęciach po farbowaniu co wklejałam). Ciężko opisać ale fajny, podobny do włosków Superedzi po palette color & gloss mroźny blond. Niestety ja u dołu mam włosy rozjaśniane i teraz po drugim myciu jakby się to wymyło ale ten zrudziały odrost za to jak sie błyszczy w świetle! Wcześniej tak mi się nie błyszczały. W tej instrukcji co podałaś jest nawet zaznaczone że odcienie .../2 to fiolet więc poświata pewnie taka była.
Milka 8 stycznia poszłam z ciemnymi blond odrostami do fryzjerki po jednolity kolor i... zrobiła rudy. Potem farby dwa razy w domu resztę nie złapanych moich naturalnych zrobiły rude i teraz mam czubek rudy i dalej rudawe na przemian z pasemkami rozjaśnianymi. Po prostu kaszana... Włosy już sobie tak poniszczyłam a dalej wyglądam jak idź stąd i nie wracaj.
#2595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2596 |
Zakorzenienie
|
Jakieś blondy Joanny naturia i widziałam jak niosła jeszcze jakis miedziany
![]()
#2597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się udało ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-02-15 o 20:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
Ja balejaż miałam od paru lat i szlag mnie już trafiał z nim bo chciałam mieć jednolity blond i najlepiej robić go już sama. Poszłam dlatego do fryzjerki aby za pierwszym razem ona mnie farbnęła. I tak oto wyszłam rudo blond. I nadal jestem
![]()
#2599 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomocy!
Zdecydowałam wkońcu, że sama się pofarbuję tylko nie jestem pewna jaką farbę kupić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
- Prosiaczek wspiął się na paluszkach i szepnął: - Puchatku! - Co, Prosiaczku? - Nic rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za łapkę chciałem się tylko upewnić, czy jesteś... ![]() Edytowane przez DolceGabbana Czas edycji: 2010-02-15 o 21:45 Powód: brak zdjęcia |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2601 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A próbowałaś jakąś z tych farb, które wymieniłaś? Bo wiem, że też walczysz z rudym ![]()
![]() |
#2602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio polecają także Loreala ale musiałabyś się wczytać, które konkretnie. Cofnij się jakieś 5-góra10 stron bo nawet zdjęcia pokazywały. Dla mnie on odpada ze względu na cenę bo zazwyczaj potrzebuję dwóch farb a to już koszta są. Jedna wizażanka prezentuje wellaton i ładnie jej wychodzi. a tu ciekawy temat jak wychodzi jaka farba (zdjęcia bez komentowania): https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=364796 Jest tam chyba i coś z blondem, nie pamiętam już ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- są blondy i nawet już podobają mi się niektóre efekty...
![]() |
#2603 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2604 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kachula nic się nie martw - napewno znajdziesz w końcu swoją farbę. Mi trwało to pół roku!!! I pomimo tego ciągłego farbowania włoski zdrowe. Nic się nie bój tylko próbuj. Jedyny minus to czekanie. Ja to z braku efektów na początku chciałam farbować co 1-2 tygodnie ![]() A potem tylko odrosty... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Zadomowienie
|
poleci mi ktoś może jakąs farbę do 28 zmyć albo coś takiego łagodnego co nada blond włosom bardziej popielaty odcień? Po za płukankami oczywiście i tego typu rzeczami bo źle mi się kojarzą, włosy są po nich sztywne jak druty a efekt i tak tylko do 1-2 zmycia.
Pozdrawiam wszystkie blondynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Przyczajenie
|
witam. mam włosy średni blond i chciałabym zafarbować sobie na jasny, zimny blond bez żadnych zółci. teraz w tv reklamują palette cool blonds. czy ktoś ich już używał i mógłby dać jakieś wskazówki? chciałabym pofarbować się na odcień c12 to jest mroźny blond. czekam na rady i pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
Widziałam też taką saszetkę z Joanny-srebrny blond czy coś takiego. Myślę że to też może ochłodzić odcień włosów. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Kajtolinka jakoś do tego XXL jestem uprzedzona zresztą ja i tak juz mam poniszczone włosy a ona jest ponoć mocna, za mocna...
![]() |
#2609 |
Zakorzenienie
|
anngeli
Moze tam coś znajdziesz.Nie mam doświadczenia z farbkami zmywalnymi.https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=349104&page=28 Powinnaś coś znaleźć.Powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- DolceGabbana Przykro mi ale z rudości z chodziłam u fryzjera dwie wizyty i było po sprawie.Nie robiłam tego na własną rękę wiedz nie mogę pomoc.Teraz maluje się sama bo mam to już za sobą.Jeśli mogę wyrazić moje zdanie to szczerze mówiąc,jak widzę nie które przejścia i nieudane próby a trzeba się namęczyć to zastanawiam się czy nie lepiej jest się wybrać na farbowanie do fryzjera na te dwie pierwsze wizyty.Bo i tu i tu trzeba wydać kasę.A czasem za nie udane zabiegi domowe traci się znacznie więcej bo i kasiorke i kondycje włosów.Jak już byś była po takich wstępnych zabiegach wtedy na pewno farbka kupiona w sklepie bez problemu poradzi sobie z Twoimi włoskami .Powodzenia. ![]()
#2610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.