Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-15, 12:24   #2701
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

to niesamowite ze nasze brzuszki juz takie rozgarniete

Wczorj probowalam malej tylek unosic do raczkowania, tak w zabawie, ze jest leń,a dzis sama dzwignęła pupke leżąc na brzuchu.Moja foczka
Mąż sie tak "podniecil" nowina ze zaczal jej bic brawo i malą przestraszyl
Ach te nasze szkraby,każde coś innego,coś nowego...

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Na walentynki nic nie dostalam i nic nie organizowalismy bo doszlismy do wniosku ze nasza Walentynka lezy w lozeczku
To też prawda

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!

Witam po kilku dniach przerwy
Gorgulek, Megi b gratuluję nowych umiejętności Waszych dzieciaczków!! Zazdroszczę Ale ma świadomość, że moja Zosia jest prawie najmłodsza na wątku, więc muszę uzbroić się w cierpliwość
Super, że Lenka juz lepiej się czuje

My po weselu. Nawet fajnie było. Wyluzowaliśmy się, potańczyliśmy, pośmieliśmy się. Potrzebna nam była taka imprezka Tuli nie mam zdjęć, bo ani ja ani mąż zacięcia w tym kierunku nie mamy Będą te profesjonalne to się wydębi od Młodej Pary A tak przy okazji to powiem, że pomysł z tym remontem domu wydaje mi sie bardzo dobry Fakt, że więcej zachodu, ale za to potem zamieszkalibyście w swoim wymarzonym domku, gdzie wszystko jest tak, jak chcecie.
Co do Walentynek to raz, ze nie było na nic czasu wczoraj, bo byliśmy na poprawinach, a dwa, że jak już pisałam trochę bojkotujemy to święto Ale powiem Wam, że nasz związek rozkwitł na nowo Drugi raz zakochałam się w swoim Mężu Cudowne uczucie... Motyle w brzuchu i tak dalej. I życzenia złożyliśmy sobie wczoraj dopiero wieczorem, w baaaardzo miłej atmosferze
Miłego dnia
Witaj!
My się chyba jeszcze nie znamy

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja się załamię, pokój Amelki pływarano Tż mnie obudził, że coś mu kapie na głowę Normalnie Alternatywy 4 Ze spółdzielni w końcu przyjechali, porobili zdjęcia i pocieszyli, że cokolwiek można robić dopiero na wiosnę jak wszystko wyschnie, a mi juz sufit tak podmókł, że farba się sypie musieliśmy się ewakuować do dużego pokoju

Tak na wiosnę,a do wiosny co?

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
czesc dziewuszki
Doczytałam was wreszcie, ale tylko dlatego że ostatnio jakiś zastój sie zrobił.
Unholy dziekujemy za życzonka, no tak to już 7 miesięcy alez mam mezczyzne duzego juz(własnie siedzi mi na kolanach i kopie mi w klawiature). nie wiem czy wam pisałam ale mamy juz dwa zabki, wyszły prawie równoczśnie.
Alan teraz wygląda jak mały kóliczek
A właśnie, nie wiem co temu mojemu szkrabowi sie porobiło, lubił leżeć na brzuszku i chetnie sam się przekręcał( na plecki w dalszym ciągu nie potrafi) a teraz gdy tylko sie przekeci na brzuch to od razu jest wielka histeria.
płacze, krzyczy, wrzeszczy. Pełza tylko na łóżku(miękko????). Tak sobie pomyśłam że powodem może byc mata którą Alanowi kupilismy ostatnio(duże piankowe puzzle, są tłoczone i może te tłoczenia go bolą), albo wymysliłam też ze powodem może być siedzenie. Alan bardzo chetnie chce siedzieć lub stać. I gdy go kłade to on nie umie sam usiąść ani stanąć i może dlatego tak się wkurza bo gdy tylko go posadzę to jest happy(nie siedzi sam, muszę go asekurować z każdej możliwej strony bo się przewraca).
A jak tam Svinecko Marcel?? zdobył jakieś umiejetności? bo czytałam że z niego taki sam leniuszek jak z Alana

Wreszcie skończyła mi się sesja, wczoraj miałam ostatnie dwa egzaminy i mam nadzieje że poszły ok.
Aha i jeszcze jedno, Mariolu wysłałam ci zaproszenie, bo bardzo bym chciała pooglądać zdjątka Antonia.

Gdy czytam te wszystkie wasze posty to tak sobie myśle jak to fajnie byc mama, dzieciaki robią taaaakie postepy że ho ho, aż żyć się chce.
Wszzystkie wasze dzieciaki są przesłodkie.
Załączam zdjęcia mojego małego Glutka.
Kurdeczka nie wiem czemu sie znowu przekręciły zdjęcia, sorki.
Zdjęcia super.Alanek uroczy

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
narescie cos ruszylo i jest co poczytac

ugotowalam malej warzywka z mrozonki i brokula kawalek i taki krem jej zrobie
U nas też dzisiaj brokuł króluje.

Podczytuję,żeby później mieć mniej.
Jak Damian wróci ze szkoły,to już będą lekcje.
Idę luknąć na dwór,może coś będzie z tego spaceru.Byle do wiosny bo mi dziecko z 3 kombinezonu wyrasta
Zapomniałam napisać:drugi tydzień jemy danonki,Bartoszowi smakują

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:42   #2702
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Ach te nasze szkraby,każde coś innego,coś nowego...z
zdjęcia super.Alanek uroczy
dzięki.

ale właśnie miałam alarm,:md leje: alan lezal sobie na podłodze na macie i spodobała mu sie pluszowa kostka wiec przekrecił sie na brzuch i zaczał buzia przytulać sie do tej kostki. gdy tak sie przytulał podniósł pupke do góry (tak wysoko ze az wspiął sie na paluszki u stóp) i z impetem przekrecił sie na plecy. nie było by w tym nic strasznego gdyby nie to ze trafił plecami na metalowy samochodzik stojący w rogu maty. wyobrazcie sobie jaki był straszny krzyk. i wcale sie nie dziwie bo to wkoncu metal a alan upadł na niego całym ciezarem. (samochodzik musi tam stać bo to prezent od babci i byłaby obraza stanu gdybym go nie dala alanowi).
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:51   #2703
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
heh dzięki.
a czemu mamusie zaczęłyście gotować dzidziom?? tak poprostu czy stwierdziłyście ze słoiczki to za mało i trzeba rozszerzyć diete dziecka?
ja gotuję głownie dlatego, że wolę dziecku dać coś co sama zrobię i wiem co w tym jest, co dodałam, zwłaszcza że warzywa mam ze swojego ogródka.

Słoiczki daję tylko jak nie mam czasu czasami ugotować, albo jak źle się czuje i nie mam siły.
No i taniej oczywiście to wychodzi, ale to nie jest głownym powodem jak juz napisałam
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 12:55   #2704
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mala jadla az sie trzesla takie dobre bylozjadla 250ml

Cytat:
.

a czemu mamusie zaczęłyście gotować dzidziom?? tak poprostu czy stwierdziłyście ze słoiczki to za mało i trzeba rozszerzyć diete dziecka?
ja zaczelam gotowac z powodow finansowych bo drogie te sloiczki a przy okazji mam frajde i ciesze sie jak malej smakuje
i wiecej zjada niz sloikowego , mam wrazenie ze ma lepszy apetyt po moich obiadkach

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 13:13   #2705
marysia_258
Zadomowienie

Czesc mamusie
Nikt za mną nie tęskni
Nie no żartuje sobie.
U nas leci dziś byłyśmy n pobraniu krwi Maleńka prawie nic nie płakała Jutro na odebranie wyników i wizyta u pediaty. Zobaczymy co nam powie i jak wyszły wyniki.
Wogóle mała jest o wiele grzeczniejsza mniej płacze sama umie się zabawić (odpukać w niemalowane)
Wczorajsy walentynkowy dzień był mega udany. Dawno się tak nie wybawiłam i uśmiałam. Szkoda tylko że konie które miały ciągnąc kulig zamieniły sie w traktor a sanie w zwykłe sankiale i tak było zarąbiście.
Oczywiście spadłam z sanek mam nabitego na plecach mega siniaka, zgubili mnie w środku lasu i nie poczekali bo nie zauważyli gapy ktróa spadła. Póżniej było ogniśko pieczenie kiełbasek, grzane winko i wygłupy na śniegu
Cieszyłam i bawiłam się jak małe dziecko. Do domu wróciłam przemoczona do suchej nitki.
Mała się obudziła lece dać jej obiadek

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 13:22   #2706
skierka1981
BAN stały

wpadam na chwilkę po spacerku, suuuuper pogoda, z dachów kapie a śnieg nie padał i na razie nie pada. Amelka od rana marudziła to w wózku padła i przespała godzinkę. poczytałam i lece robić obiad, muszę pomóc kurczakowi się rozmrozić. i zajrze wieczorkiem albo jutro po wizycie u lekarza bo mi się kaska kończy na karcie na internet. a takie przejrzenie kilku str wizazu, poczty i trochę innych rzeczy ok pół godz to ściągnie ponad 3 zł ale będę zaglądać, mama ma mi konto doładować i jakiś pakiet darmowych będę miała
miłego dnia

ja tez spróbuje Amelce ugotować sama obiadek, w sumie db pomysł.
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 13:53   #2707
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj!
My się chyba jeszcze nie znamy
Witaj

Zosia już po obiadku. Dzisiaj też gotowany przez mamę-marchew, ziemniak, udko kurczaka. Smakowało W ogóle coraz rozumniejsza się robi. Dużo mniej płacze niż kiedyś, ma taki... bardziej świadomy wzrok I uwielbiam jak w głos się śmieje. A najśmieszniejszy jest ostatnio pilot od tv, który do niej "idzie"

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 14:17   #2708
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

Bartuś /przes sen/ dziekuje wszystkim ciociom za życzenia
to juz 7 mieięcy!

Cytat:
Calusków moc dla Bartusia

Cytat:
Bartusiu!!!moc buziaczków

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Sto lat dla Bartusia

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA BARTUSIA !!

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego dla Bartoszka

Cytat:
Bartuś rośnij zdrowo

Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Bartusia

Cytat:
I przyłączam się do życzeń dla Bartusia

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Tylko sie witam, przesylam zyczenia dla Bartusia

a teraz lecę pod prysznic, bo na 16.55 mamy usg bioderek - do kontroli - to juz chyba ostatni raz
Mam nadzieję, ze dojedziemy bo u nas snieguuuu po pas wczoraj chłopaki musieli wywozić śnieg spod domu, bo juz nie ma gdzie go składać

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 14:51   #2709
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
ja gotuję głownie dlatego, że wolę dziecku dać coś co sama zrobię i wiem co w tym jest, co dodałam, zwłaszcza że warzywa mam ze swojego ogródka.

Słoiczki daję tylko jak nie mam czasu czasami ugotować, albo jak źle się czuje i nie mam siły.
No i taniej oczywiście to wychodzi, ale to nie jest głownym powodem jak juz napisałam
aha tak też właśnie myśałam.
Wychodzi nawet bardzo dużo taniej, ostatnio kupiliśmy 19 słoiczków z jedzonkiem, różne obiadki deserki itp i zapłaciliśmy 84zł

Cytat:
mala jadla az sie trzesla takie dobre bylozjadla 250ml
ja zaczelam gotowac z powodow finansowych bo drogie te sloiczki a przy okazji mam frajde i ciesze sie jak malej smakuje
i wiecej zjada niz sloikowego , mam wrazenie ze ma lepszy apetyt po moich obiadkach
chociaż dziecko docenia to co się dla niego gotuje.

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Bartuś /przes sen/ dziekuje wszystkim ciociom za życzenia
to juz 7 mieięcy!
Mam nadzieję, ze dojedziemy bo u nas snieguuuu po pas wczoraj chłopaki musieli wywozić śnieg spod domu, bo juz nie ma gdzie go składać
łooo Boziu, zapomniałam o życzonkach dla bartuśka, oczywiście moc całusków od Ciotecki agi i alanka

Nasze podwórko wygląda jak z epoki lodowcowej, tylko szyszuni brak Jest mnóstwo śniegu i też już niema co z nim robić.

Ja chyba też zaczne troszkę gotować dla młodego , bo z tymi słoikami to idzie zbankrutować.
Kupiłabym zapas mrożonych warzyw, bo nie mam własnego ogródka, a mięsko to raz kurczaczek raz rybka i chyba będzie dobrze.

Dziewczyny czy wasze blizny po cesarkach też są tak bardzo widoczne? Moja jest taka nierówna i czerwona, a lekarz mówił że bedzie piękna i nie będzie jej widać.
Paza tym mam okropny brzusior, rozstepy i wisząca skóra i tutaj moje pytanie bo czytałam że któraś z was (przepraszam nie pamietam która) kręciła sobie hula hopem. Czy hula hop taki z kulkami masującymi ma szanse coś zaradzic? Pomaga to kręcenie?
Stary 2010-02-15, 14:55   #2710
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
Megi jak to dopiero na wiosne. Przeciez do tego czasu was calkiem zaleje i sufit zacznie gnic jak przyjda wieksze roztopy. Nie daj Boze deszcz. Oszaleli
Ręce opadają

Cytat:
Współczuję Ci...

Cytat:
yyy ale kto powiedzial, ze byla udana?

wspolczuje kurcze bez sensu, ta zima jest okropna

Tztowi biura caly czas zalewa, dzierzawcy chca odejsc

nie musisz uczyc dziecka mowic
samo zacznie jak przyjdzie na to czas
wszyscy dookola mowia, wiec dziecko ma sie skad nauczyc

poza tym nie oszukujmy sie, dzieci zaczynaja, mowic jak maja ok poltorej roku
Jak się wraca o 4 to raczej za karę się nie siedzi na imprezie
Kurczę zima w tym roku przesadza
No to sprowadziłaś nas na ziemię

Cytat:
katastrofa
a na jakies odszkodowanie mozecie liczyc?

No tak tylko "trochę" im zejdzie zanim oddadzą kasę

Cytat:

Tak na wiosnę,a do wiosny co?

Idę luknąć na dwór,może coś będzie z tego spaceru.Byle do wiosny bo mi dziecko z 3 kombinezonu wyrasta

Chyba namiot sobie rozbijemy
koszykarz Ci rośnie

Nerwy odebrały mi chęć na cokolwiek
Teściowa przywiozła mi całą reklamówkę słodyczy podjem trochę, a w między czasie zamówię rowerek na all Amelka dzisiaj pobiła rekord, zawsze wytrzymuje bez spania w dzień ok 3 godziny a dzisiaj 5 walczyła dzielnie, ale padła

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 15:10   #2711
gorgulek
Zakorzenienie

Katarzynko dziś zrobiłam Zuzi na drugie śniadanko budyń i bardzo jej posmakował. Będę robiła co jakiś czas na pewno
Jak coś tam wyszperasz jeszcze w tych przepisach to podziel się

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Dzisiaj Małż z nich zrezygnuje, a ja już zadzwoniłam do jakiejś firmy. Podjadą, pomierzą i to będzie wtedy pewne...
Mamy się z tymi drzwiami, a jeszcze mnie Małż wkurza, bo to ja mam wszystko załatwiać. Zadzwoń, zapytaj, wytłumacz...Ja, kobita mam o drzwiach i ościeżnicach gadać...

Gorgulku, gratuluję nowych zdolności Zuzieńki
My na razie słyszeliśmy TATA
To chyba najlepsze rozwiązanie, żeby firma przyjechała

pamiętam

Cytat:
Gorgulek, ale super Mój małż mówi, że Bartek jak mnie nie ma w pokoju mówi MAMA, ale ja jeszcze tego nie słyszałam
A ogólnie teraz mówi często "du" więc czekamy teraz na "pa"

Małż chory, kicha, prycha, zrobiłam mu właśnie inhalacje i wygoniłam do łózka, modle sie, żeby tylko Bartek się nie zaraził
usłyszysz

zdrówka dla małża i żeby Bartusia nie zaraził

Cytat:
Prosze ile niespodzianek i prezentow dla mamy.
Jeju kiedy ja uslysze MAMA, Narazie slysze tylko uuu, łaaa, nieee itp

Na walentynki nic nie dostalam i nic nie organizowalismy bo doszlismy do wniosku ze nasza Walentynka lezy w lozeczku

racja najlepsza Walentynka

Cytat:
megi b, gorgulku gratulacje dla Waszych dzieciaczkow

Cytat:
Witam po kilku dniach przerwy
Gorgulek, Megi b gratuluję nowych umiejętności Waszych dzieciaczków!! Zazdroszczę Ale ma świadomość, że moja Zosia jest prawie najmłodsza na wątku, więc muszę uzbroić się w cierpliwość

Ale powiem Wam, że nasz związek rozkwitł na nowo Drugi raz zakochałam się w swoim Mężu Cudowne uczucie... Motyle w brzuchu i tak dalej. I życzenia złożyliśmy sobie wczoraj dopiero wieczorem, w baaaardzo miłej atmosferze
Miłego dnia

Zosia młodsza od Zuzi prawie dwa miesiące, więc naprawdę sporo

gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 15:10   #2712
Ania0104
Zakorzenienie

dziewczyny, która z Was ma elektroniczną nianię???

Mój tato chce mi zrobić prezent i kupić nienię, ale z video ... i nie wiem na jaką się zdecydowac ... wiem, ze to troche późno, ale jeszcze się przyda, Bartosz zawsze śpi na górze a ja zawsze na dole i tak biegam sprawdzać czy nie płacze

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 15:13   #2713
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam do Miramejka na pw,ale na razie cisza.

A Eleeri też się nie odzywa?Pracuje,ale nie zagląda już do nas?

A co z Chryzolit?
to mam nadzieję, że Miramejek odezwie się do nas dziś

Eleerii pracuje. Pisałam do niej pw chyba w piątek. Nie odpisała. Nie wiem co się dzieje Wyślę smsa zaraz i dam znać

Chryzolit pakuje rzeczy do przeprowadzki. Będą mieszkać w Krakowie jednak Uprzedzała, że jej nie będzie.

Cytat:
gorgulek gratuluję mamusiu

Dziewczyny ja się załamię, pokój Amelki pływarano Tż mnie obudził, że coś mu kapie na głowę Normalnie Alternatywy 4 Ze spółdzielni w końcu przyjechali, porobili zdjęcia i pocieszyli, że cokolwiek można robić dopiero na wiosnę jak wszystko wyschnie, a mi juz sufit tak podmókł, że farba się sypie musieliśmy się ewakuować do dużego pokoju

o matko! no coś Ty, kazali Wam czekać do wiosny? czy oni powariowali? a grzyb? pleśń? czy oni wiedzą co to znaczy? jak to wszystko zacznie topnieć to popłyniecie
mam nadzieję, że jakoś to rozwiążą inaczej

Cytat:
Uczycie swoje dzieci mowic czy jak? Bo ja do tej pory nie skupialam sie na tym. Nawet sie nad tym nie zastanawialm, w ogole to myslalam ze dzieci pozniej zaczynaja mowic. Jak powtarzalam dzisiaj do Leny 'powiedz Mama" cieszyla sie jak nie wiem Moze powinnam tak czesciej, predzej sie nauczy
Moje dziecko znowu sie usmiecha Juz dwa tygodnie nie widzialam u niej tyle radosci
Ja "uczę" Powtarzam jej w kółko mama, tata, baba, papa

Cieszę się, że z Lenka tak dobrze. Miło widzieć uśmiech na twarzy dziecka. Od razu dzień piękniejszy

Cytat:
poza tym nie oszukujmy sie, dzieci zaczynaja, mowic jak maja ok poltorej roku (ERyk tak zaczal) ale to jest i tak wczesnie bo przewaznie spotkalam sie z dziecmi, ktore zaczynaly ok 2lat

teraz ewentualnie gawoza (moj nie chce) i te mama i tata, z ktorych sie tak cieszycie sa zupelnie nieswiadome i to zalicza sie tez do gawozenia a nie mowy
a ja właśnie się nie zgodzę
mój siostrzeniec jak miał 1,5 roku to już nawijał jak nakręcony. Nie były to początki jego mowy. Znał dużo słów i dobrze je kojarzył. Wiadomo, że zdań nie składał. Każde dziecko jest inne.

Czy gaworzenie czy mowa to cieszy tak samo. Zuzia jak widzi małża to mówi TATA i jest to świadome.

Cytat:
Wczorajszy dzien byl wspanialy, najpierw lunch, a potem cudny, przecudny film "Avatar"- jestem zakochana w Pandorze te roslinki!!
Cieszę się, że film się podobał Ja też byłam zachwycona.

Lecę nadrabiać dalej. Widzę, że ruszyło się coś
Stary 2010-02-15, 15:33   #2714
gorgulek
Zakorzenienie

agga19851985 nie zacytowało mi wcześniej Twojego posta. Ja obiadki zaczęłam gotować ze względów finansowych. Słoiczki są za drogie dla mnie. Poza tym zauważyłam, że moje jej bardziej smakują. Słoiczki będzie dostawała jak będę miała lenia na gotowanie

no i miałam napisać, że cudny ten Twój Alanek

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
U nas leci dziś byłyśmy n pobraniu krwi Maleńka prawie nic nie płakała Jutro na odebranie wyników i wizyta u pediaty. Zobaczymy co nam powie i jak wyszły wyniki.
dzielna dziewczynka
za wyniki

Cytat:
Ja Dziewczyny czy wasze blizny po cesarkach też są tak bardzo widoczne? Moja jest taka nierówna i czerwona, a lekarz mówił że bedzie piękna i nie będzie jej widać.
Paza tym mam okropny brzusior, rozstepy i wisząca skóra i tutaj moje pytanie bo czytałam że któraś z was (przepraszam nie pamietam która) kręciła sobie hula hopem. Czy hula hop taki z kulkami masującymi ma szanse coś zaradzic? Pomaga to kręcenie?
no moja właśnie widoczna jest

To hula-hop polecała Wojtusia i Aannuullaa. Chwaliły je. Ja przy następnej wypłacie zamierzam je kupić

Cytat:

Mój tato chce mi zrobić prezent i kupić nienię, ale z video ... i nie wiem na jaką się zdecydowac ... wiem, ze to troche późno, ale jeszcze się przyda, Bartosz zawsze śpi na górze a ja zawsze na dole i tak biegam sprawdzać czy nie płacze
Ja miałam ale pozbyłam się bo była razem z monitorem oddechu i nie chciałam, żeby mnie ten monitor kusił i sprzedałam. Zanim kupiłam to czytałam opinie i ja miałam tą nianię AngelCare. Wiem, że Mariola i Unholy mają ale niestety nie wiem jakie.

No i dopóki pamiętam. Chciałam złożyć życzenia dla Bartoszka i spóźnione dla Tymka

Bartoszku i Tymonku moc życzeń dla Was. Dużo uśmiechu i zdrówka. Rośnijcie zdrowo

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

a teraz biorę się za obiad
Stary 2010-02-15, 15:44   #2715
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
agga19851985 nie zacytowało mi wcześniej Twojego posta. Ja obiadki zaczęłam gotować ze względów finansowych. Słoiczki są za drogie dla mnie. Poza tym zauważyłam, że moje jej bardziej smakują. Słoiczki będzie dostawała jak będę miała lenia na gotowanie

no i miałam napisać, że cudny ten Twój Alanek

To hula-hop polecała Wojtusia i Aannuullaa. Chwaliły je. Ja przy następnej wypłacie zamierzam je kupić
pierwszy obiadek ugotowany przeze mnie wylądował na śliniaku więc przerzuciłam sie na słoiki, ale tak jak mówisz są drogie

dziękuję

właśnie oglądałam to hula na allegro i takie lepsze ok.90 zł kosztuje ale są i po 25 zł, ja zamierzam to za 90 se kupić bo już nie mogę patrzeć na ten mój brzuchol.
Stary 2010-02-15, 15:44   #2716
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Jak się wraca o 4 to raczej za karę się nie siedzi na imprezie
hehe a ja myslalam, ze chodzi Ci o wczorajsza noc
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 16:01   #2717
skierka1981
BAN stały

Aniu wszystkiego dobrego dla BArtka niech rośnie zdrowo i za bioderka kciukasy, na pewno ok. my pojedziemy jak Amelka będzie dobrze siedzieć, widzę że to niedługo bo siedzi coraz lepiej
Syla cieszę się że z Lenką lepiej - ja do Amelki mówię i widzę że to daje rezultaty bo próbuje mnie naśladować i mówi tata, pa, ko prawie jej wychodzi... jak idziemy na spacerku i szczeka pies to mówię hał hał, jak w tv pokazują psa to też tak jej mówię a jak kotka widzi to miał...myślę że to pomaga dziecku i rozwija
sweet, żey się Bartuś nie zaraził
sylka, dzięki mam cichą nadzieję że problemów nie będzie
Mariolu jak Antoś troszkę lepiej? ten antybiotyk dajesz? trzymam mocno kciuki żeby szybko przeszło
megi, współczuję zalanego pokoju i czekania to tak jak u nas ze śmieciami w styczniu było, nie wywieźli i zdziwienie że dzwonimy i pytamy dlaczego, przecież było ogłoszenie w urzedzie gminy ze w styczniu nie wywoża, a ja przecież tam codziennie jestem
agga, super Alanek

no to znowu uciekam. Amelka pospała i już jej lepiej bo siedziała w krzesełku jak zmywałam i się jej to strasznie nie podobało, płacz był aż sie zanosiła ale poczekałam aż przestane i dopiero wtedy ją wzięłam. serce się kraje, ale niech wie że nie zawsze może być na rękach i że jak się uspokoi to wezmę...teraz brzuszki trenuje w dzień mi śpi teraz więcej, łącznie ze 3-4 godzin...
to papa
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 16:08   #2718
Cassandra 23
Zakorzenienie

Siemanko babeczki

Cytat:
Nocka wiercąca.O 1 mleko, a nad ranem to z 4x wstawalam poglaskac po glowce,dac smoczka, bo przez sen płakała, wierciła sie itp
No to juz od 5:20 na nogach jestesmy, ale zaraz dospimy.
U nas podobnie, Kuba obudził sie juz o 6 i nie miał zamiaru spac dalej. wiec zaniosłam go do TŻ-ta, bo od kilku miesiecy ani razu nie wstał rano do dziecka, powoli zaczyna mnie to wkurzać

Cytat:
Cass z waga stoje w miejscu, ale to i tak sukces, bo rozpaskudzilam sie od kilku dni udzielajac sobie dyspens.Niepotrzebnie
Ja Ci dam dyspense
Ja w sobote zjadłąm jedno ciastko, myslałam ze jezyk mi do tyłka ucieknie taka miałam ochote. Ale potem nie jadłam kolacji i wypiłam zioła na przeczyszczenie I czułam sie zle...
Jutro ostatni dzien ONZ i w srode rano wskakuje na wage.

Cytat:
Wracam do swiata zywych Lena obudzila sie dzisiaj bez goraczki. Wczoraj rano miala jeszcze 38st ale zbilismy syropem i od tamtej pory nic. Co prawda kupy jeszcze zostaly ale tez nie tak czeste i "mocne".
O rany jaka ulga
Super, ze Lence sie poprawiło

Cytat:
Wczorj probowalam malej tylek unosic do raczkowania, tak w zabawie, ze jest leń,a dzis sama dzwignęła pupke leżąc na brzuchu.Moja foczka
Zanim sie obejrzysz a mała bedzie raczkowała po całym domu.

Cytat:
Piszecie, że tak pusto, zastój, mało co kto pisze, więc się odzywam, niech już będzie, jeden post Słitowej więcej
Sweet, czesciej do nas zaglądaj
Jak Twoja dieta??

Cytat:
Współczuje, ale bym sie wkurzyła

Gratuluje pierwszego ząbka

Cytat:
Załączam zdjęcia mojego małego Glutka.
Kurdeczka nie wiem czemu sie znowu przekręciły zdjęcia, sorki.
Ale słodki smieszek

Cytat:
Wczorajszy dzien byl wspanialy, najpierw lunch, a potem cudny, przecudny film "Avatar"- jestem zakochana w Pandorze te roslinki!!
Wiedziałam, ze sie zakochasz w Pandorze

Sylka, chyba Cie jeszcze nie przywitałam Miło, ze znow jestes z nami

Gargamelku, gratuluje pierwszego ząbka

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 16:17   #2719
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
ale właśnie miałam alarm,:md leje: alan lezal sobie na podłodze na macie i spodobała mu sie pluszowa kostka wiec przekrecił sie na brzuch i zaczał buzia przytulać sie do tej kostki. gdy tak sie przytulał podniósł pupke do góry (tak wysoko ze az wspiął sie na paluszki u stóp) i z impetem przekrecił sie na plecy. nie było by w tym nic strasznego gdyby nie to ze trafił plecami na metalowy samochodzik stojący w rogu maty. wyobrazcie sobie jaki był straszny krzyk. i wcale sie nie dziwie bo to wkoncu metal a alan upadł na niego całym ciezarem. (samochodzik musi tam stać bo to prezent od babci i byłaby obraza stanu gdybym go nie dala alanowi).
Biedny Alanek

Kuba tez zaliczył juz kilka upadków, zaczyna wspinac sie po meblach i czesto mocno upada na pupke i jest oczywiscie płacz.

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Czesc mamusie
Nikt za mną nie tęskni
Nie no żartuje sobie.
Wogóle mała jest o wiele grzeczniejsza mniej płacze sama umie się zabawić (odpukać w niemalowane)
Wczorajsy walentynkowy dzień był mega udany. Dawno się tak nie wybawiłam i uśmiałam. Szkoda tylko że konie które miały ciągnąc kulig zamieniły sie w traktor a sanie w zwykłe sankiale i tak było zarąbiście.
Oczywiście spadłam z sanek mam nabitego na plecach mega siniaka, zgubili mnie w środku lasu i nie poczekali bo nie zauważyli gapy ktróa spadła. Póżniej było ogniśko pieczenie kiełbasek, grzane winko i wygłupy na śniegu
Cieszyłam i bawiłam się jak małe dziecko. Do domu wróciłam
Trzymam kciuki za dobre wyniki.

Zazdroszcze tak udanego wieczorku. Kulig, ognisko, grzane winko, kiełbaski...ah cos wspaniałego

Cytat:
Dziewczyny czy wasze blizny po cesarkach też są tak bardzo widoczne? Moja jest taka nierówna i czerwona, a lekarz mówił że bedzie piękna i nie będzie jej widać.
Moja blizna jest juz ładna, równa i lekko różowa.
Ordynatorka sie dobrze spisała A brzuch tez mam fatalny, chociaz zaczyna powoli wracac do normalnego wyglądu. Smaruje go codziennie jakims balsamem, czasami cwicze no i trzymam sie diety. Efekty juz widac

Cytat:
Katarzynko dziś zrobiłam Zuzi na drugie śniadanko budyń i bardzo jej posmakował. Będę robiła co jakiś czas na pewno
Wiem, ze juz Kasia podawała przepis na budyn ale oczywiscie go nie spisałam a juz mi sie nie chce szukac
Nie krzyczcie tylko napiszcie go jeszcze raz

Cytat:

Ja nie mam niani i uwazam, ze teraz nie byłaby mi potrzebna.
Musimy kupic małemu krzesełko do karmienia - to najwazniejszy, podstawowy zakup

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-02-15, 16:18   #2720
katarzynka00
Zakorzenienie

Ale fajny facecik z Alanka
a on ci nie wypadnie z wyrka, nie kombinuje jeszcze?

ja mam na derugim poziomie i na 3 chce obnizyc bo jak sie boje ze jak usiadzie i sie przewiesi to glowka ja przeważy i na dol poleci
Cytat:
ja powtarzam malej i pokazuje palcem- to jest baba, to jest dziadzia, to jest tata itd.

dziecko kojarzy takie slowka z jakas rzecza /osoba
Weronika na slowo"bimbam" patrzy na zegar
na slowo"cyku-cyku" na wylacznik swiatla
u nas podobnie, na tapecie imiona kotów, cioci, wuja itp
Cytat:
moja odpowiedz jest taka sama jak czeko
u mnie głównie siano
ale radoche mam ze jej ugotuje i tez tego wiecej zjada

Cytat:
aha tak też właśnie myśałam.
Wychodzi nawet bardzo dużo taniej, ostatnio kupiliśmy 19 słoiczków z jedzonkiem, różne obiadki deserki itp i zapłaciliśmy 84zł
no wlasnie...
a u nas idzie jeden duzy obiad ok 5zl i duzy deser tez ok 4-5złczasem bobofrut i sie robi łaaaadna sumka
Cytat:
ooo, ale fajnie
u nas tez smakuje
bede sie starala robic co 2 dzien, bo tam jest zoltko, a wlasciwie do niczego jej nie dodaje to w budyniu bedzie miala

A ja dzis ugotowalam danko buraczkowe, i mala tez wcinala, ale smakowo cienko bylo czuc buraka, u ciebie tez tak bylo?
ja niczym nie doprawialam

Nowa umiejetnosci mala dmucha.Ustka w rurke i jedzie.Policzki pełne powietrza i wydmuchuje.Slina w gratisie

Czeko dzwonilam dzis do ciebie ale nie odbieralas
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 16:20   #2721
megi b
Wtajemniczenie

Cytat:
o matko! no coś Ty, kazali Wam czekać do wiosny? czy oni powariowali? a grzyb? pleśń? czy oni wiedzą co to znaczy? jak to wszystko zacznie topnieć to popłyniecie
mam nadzieję, że jakoś to rozwiążą inaczej
no tak im się nie spieszy, a nam się na głowę leje
Jakaś firma śnieg właśnie odgarnia z dachu
Cytat:
hehe a ja myslalam, ze chodzi Ci o wczorajsza noc
A o nocce nic nie wiem

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
megi, współczuję zalanego pokoju i czekania to tak jak u nas ze śmieciami w styczniu było, nie wywieźli i zdziwienie że dzwonimy i pytamy dlaczego, przecież było ogłoszenie w urzedzie gminy ze w styczniu nie wywoża, a ja przecież tam codziennie jestem
w dzień mi śpi teraz więcej, łącznie ze 3-4 godzin...
to papa
Widzę, że i u Ciebie wesoło te urzędy to

Amelka jest śpioszek moja jak by tyle spała w dzień to w nocy by figlowała

Cass

Dałam Amelii pierwszy raz kaszkę zbożową Zdrowy brzuszek i po ok 2 godz ją przeczyściło ona jest z glutenem może dlatego

Dzisiaj nawiedziła nas babcia i kupiła małej Barbie i koronę księżniczki

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

Edytowane przez megi b
Czas edycji: 2010-02-15 o 16:22
megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 16:21   #2722
Cassandra 23
Zakorzenienie

Aniu, duzo, duzo zdrowka dla Bartusia i moc buziaków od Wizażowej ciotki

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-02-15, 16:23   #2723
katarzynka00
Zakorzenienie

Cass
180 mleka modyfikowanego
żółtko (surowe )
8g -łyżeczka mąki ziemniaczanej/skrobii
Wszysto razem wymieszac i zagotowac ciagle mieszajac
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-02-15 o 16:24
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 16:30   #2724
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Cass
180 mleka modyfikowanego
żółtko (surowe )
Dziękuję bardzo

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-02-15, 16:31   #2725
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Gargamelku, gratuluje pierwszego ząbka

ja Ci dam Gargamelka

Przepis na budyń już widzę, że Kasia podała

Cytat:
ja mam na derugim poziomie i na 3 chce obnizyc bo jak sie boje ze jak usiadzie i sie przewiesi to glowka ja przeważy i na dol poleci

ooo, ale fajnie
u nas tez smakuje
bede sie starala robic co 2 dzien, bo tam jest zoltko, a wlasciwie do niczego jej nie dodaje to w budyniu bedzie miala

A ja dzis ugotowalam danko buraczkowe, i mala tez wcinala, ale smakowo cienko bylo czuc buraka, u ciebie tez tak bylo?
ja niczym nie doprawialam

Nowa umiejetnosci mala dmucha.Ustka w rurke i jedzie.Policzki pełne powietrza i wydmuchuje.Slina w gratisie
Ja też już myślałam, żeby obniżyć już do poziomu 3, jest teraz na drugim a nigdy nie wiadomo co mała zrobi.

Ja czasem dawałam Zuzi krem dyniowy z żółtkiem. Ale teraz gotuję więc będzie dostawała żółtko w budyniu

Co do zupki buraczkowej to ja pewnie dałam więcej buraka bo było czuć bardzo bo próbowałam. Tak naprawdę czułam tylko buraka, a marchewkę i ziemniaka średnio. Mnie smakowało.

Laurka opluje wszystko i wszystkich dookoła

Cytat:
no tak im się nie spieszy, a nam się na głowę leje
Jakaś firma śnieg właśnie odgarnia z dachu

Dzisiaj nawiedziła nas babcia i kupiła małej Barbie i koronę księżniczki
Wieć może będzie lepiej. Oby już Was nie zalewało. Przecież tak nie da się mieszkać.

I jak prezent spodobał się Amelce?
Stary 2010-02-15, 16:38   #2726
agga19851985
Wtajemniczenie

cytowałam ale mi zrzarło wiec mam focha i nie cytuje.
doczytałam o koronie od babci
CASS upadki u naszych pociech to teraz juz będzie powoli norma, jakoś muszą się nauczyć tych wszystkich rzeczy.
KATARZYNKO Alan w łóżeczku świruje jak dziki osioł, wtedy posadziłam go tak tylko do zdjęcia wieć spoko. jeszcze nie potrafi się sam podciągnąć, ale i bez tego robi takie wygibasy że ho ho.

Dzieki za miłe słówka odnośnie Alana

Jezuśku jak mnie dziś wkurza ten wizaz, działa jakby chciał a nie mógł
Ide dać młodemu obiadek, jeszcze słoiczek, dzis na tapecie jarzynki z rybką
Stary 2010-02-15, 16:46   #2727
Sweet_21
Zakorzenienie

Byliśmy na spacerku, akurat zdążyliśmy wrócić i jak lunęło, aż świata nie było widać

Dałam rosołku mężowi, teraz kurczak się piecze (oczywiście bez tłuszczu), zrobiłam sałatke, a Bartek bawił się w wózku i zasnął na brzuchu.Od przedwczoraj spodobało mu się spanie na brzuchu, od narodzin nie chciał za chiny ludowe, a teraz przyłoży głowkę do podusi i śpi
Hm...jak pięknie pachnie kurak

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
U nas podobnie, Kuba obudził sie juz o 6 i nie miał zamiaru spac dalej. wiec zaniosłam go do TŻ-ta, bo od kilku miesiecy ani razu nie wstał rano do dziecka, powoli zaczyna mnie to wkurzać
mnie też drażni, że tz nie wstaje rano do dziecka, tylko ciągle ja, nawet pospać sobie dłużej nie moge, (tz pracuje na nocki, ale mi chodzi o dzień kiedy ma wolne), na dodatek Bartek zmienił sobie pore pobudki i zamiast o 7-7.30 wstaje o 6 albo o 5.42 normalnie zegarek mozna ustawiać z nim teraz

Cytat:
Napisane przez Cassandra23
Ja Ci dam dyspense
Ja w sobote zjadłąm jedno ciastko, myslałam ze jezyk mi do tyłka ucieknie taka miałam ochote. Ale potem nie jadłam kolacji i wypiłam zioła na przeczyszczenie I czułam sie zle...
Jutro ostatni dzien ONZ i w srode rano wskakuje na wage.
to trzymam kciuki, żeby waga byla posłuszna i wskazała cyferki, które Cie usatysfakcjonują
swoją drogą jestem pełna podziwu dla Ciebie i reżimu jaki sobie zarzuciłaś

Cytat:
Napisane przez Cassandra23
Sweet, czesciej do nas zaglądaj
Jak Twoja dieta??
ok

nie mam już określonej diety, nie jem tylko białego pieczywa, ziemniaków,ryżu białego, nie smaruje masłem, przestałam słodzić herbaty,jem dużo warzyw, czasem kolacja białkowa się zdarzy, no i dużo, dużo pije wody + zielona herbata

co lepsze ostatnio wskoczyłam na wage z ciekawości a tam 63 a nie spodziewałam sie, także miła niespodzianka

a zaraz będę robić ciasto z brzoskwiniami, ale to dla tzta bo mi bidulka szkoda, a oczywiście kawałkiem się poczęstuje

Cytat:
Cass
180 mleka modyfikowanego
żółtko (surowe )

mam pytanko tylko, od którego miesiąca podaje się żółtko?chyba od 7, hm?

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Ach, zapomniałam naklikać

Megi
, kurcze strasznie mi przykro z powodu sufitu, ale że teraz trzeba będzie czekać do wiosny? do tej pory to wiele może się zdarzyć

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/

Edytowane przez Sweet_21
Czas edycji: 2010-02-15 o 16:50
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 16:53   #2728
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kat jedno zoltko do tego budyniu? bo mi sie jakos wydawalo, ze dwa
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 17:01   #2729
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
na dodatek Bartek zmienił sobie pore pobudki i zamiast o 7-7.30 wstaje o 6 albo o 5.42 normalnie zegarek mozna ustawiać z nim teraz

mam pytanko tylko, od którego miesiąca podaje się żółtko?chyba od 7, hm?

no to witamy w klubie porannych zombie

według schematu dla butelkowych dzieci od 7 miesiąca co 2gi dzień 1/2 żółtka, dla piersiowych pewnie podobnie

aa, gratuluję spadku wagi

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

no to znowu uciekam. Amelka pospała i już jej lepiej bo siedziała w krzesełku jak zmywałam i się jej to strasznie nie podobało, płacz był aż sie zanosiła ale poczekałam aż przestane i dopiero wtedy ją wzięłam. serce się kraje, ale niech wie że nie zawsze może być na rękach i że jak się uspokoi to wezmę...teraz brzuszki trenuje w dzień mi śpi teraz więcej, łącznie ze 3-4 godzin...
to papa
oduczyłam w ten sposób Martynkę wymuszania płaczem żeby ją na ręce brać (babcia nauczyła dla szczegółu ) tylko że u nas o wiele łagodniej to przebiegało, była mniejsza, może dlatego

Cytat:

Nerwy odebrały mi chęć na cokolwiek

Cytat:
witaj
Alanek slodki

a Marci dalej len, nie pelza, nie raczkuje, nie gada, nie ma zebow....no nic
jedyne co mowi to mama mama jak sie rozzali hehe - Eryk tez tak gadal w zalu, chyba najprosciej mu to powiedziec
ee, ale siedzi

Co do hula i brzucha - ja kręcę i pomaga, ale to raczej na wcięcie w talii, zmniejszenie oponki niż na jędrność, przynajmniej u mnie...Mi też brzuch wisi jak worek, zawsze miałam okrąglejszy ale nigdy taki flak... Przyszła mi dzisiaj ta koszulka masująca będę nosić i zobaczymy

Wszystkiego dobrego dla skarbusia-Bartusia

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 17:12   #2730
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
no to witamy w klubie porannych zombie

według schematu dla butelkowych dzieci od 7 miesiąca co 2gi dzień 1/2 żółtka, dla piersiowych pewnie podobnie

ee, ale siedzi

Co do hula i brzucha - ja kręcę i pomaga, ale to raczej na wcięcie w talii, zmniejszenie oponki niż na jędrność, przynajmniej u mnie...Mi też brzuch wisi jak worek, zawsze miałam okrąglejszy ale nigdy taki flak... Przyszła mi dzisiaj ta koszulka masująca będę nosić i zobaczymy
do zombi to i ja się zaliczam do niedawna Alan spał do 8, 8.30 a teraz, 6,30 i już wyglada przez szczebelki łóżeczka żeby go wziąć

ja jestem mama butelkowa i żółtko daję od 6 mca, na słoiczku jest napisane po 6 m-cu.

nieeee, to tylko pozory że siedzi. Tzn, siedzi i nawet rwie się bardzo do tego ale sam nie umie jeszcze trzymać równowagi, czaaaasem zdaży się że usiedzi 3 sekundy. Mamusia cały czas musi być jako podparcie

A masz to hula z tymi kuleczkami do masażu? czy zwykłe koło? Wciecie też może być bo od porodu to talii u mnie brak. Jędrności też by się troche przydało. Domyślam sie że tego brzuchola to nic nie wciągnie, no chyba że operacja plastyczna, na która zbieram do skarbonki po 5zł, mam juz ponad 1100zł, jeszcze dozbieram jakieś 13000 zł i fundne se operacje plastyczna brzucha, a co.
Ale narazie zostaje mi hula hop

Muszę wziąć się za jakieś dietowanie(moja podporą psychiczna będzie CASSANDRA).
Tylko problem w tym że ja mam słaba silną wolę:-(

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2010-02-15 o 17:17
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości