|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
Ach te nasze szkraby,każde coś innego,coś nowego...Cytat:
Cytat:
My się chyba jeszcze nie znamy Cytat:
Tak na wiosnę,a do wiosny co? Cytat:
Cytat:
.Podczytuję,żeby później mieć mniej Jak Damian wróci ze szkoły,to już będą lekcje .Idę luknąć na dwór,może coś będzie z tego spaceru.Byle do wiosny bo mi dziecko z 3 kombinezonu wyrasta Zapomniałam napisać:drugi tydzień jemy danonki,Bartoszowi smakują |
||||||
|
|
|
#2702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale właśnie miałam alarm, ![]() :md leje: alan lezal sobie na podłodze na macie i spodobała mu sie pluszowa kostka wiec przekrecił sie na brzuch i zaczał buzia przytulać sie do tej kostki. gdy tak sie przytulał podniósł pupke do góry (tak wysoko ze az wspiął sie na paluszki u stóp) i z impetem przekrecił sie na plecy. nie było by w tym nic strasznego gdyby nie to ze trafił plecami na metalowy samochodzik stojący w rogu maty. wyobrazcie sobie jaki był straszny krzyk. i wcale sie nie dziwie bo to wkoncu metal a alan upadł na niego całym ciezarem. (samochodzik musi tam stać bo to prezent od babci i byłaby obraza stanu gdybym go nie dala alanowi). |
|
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słoiczki daję tylko jak nie mam czasu czasami ugotować, albo jak źle się czuje i nie mam siły. No i taniej oczywiście to wychodzi, ale to nie jest głownym powodem jak juz napisałam |
|
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
mala jadla az sie trzesla takie dobre bylo
zjadla 250mlCytat:
i wiecej zjada niz sloikowego , mam wrazenie ze ma lepszy apetyt po moich obiadkach
|
|
#2705 |
|
Zadomowienie
|
Czesc mamusie
Nikt za mną nie tęskni Nie no żartuje sobie. U nas leci dziś byłyśmy n pobraniu krwi Maleńka prawie nic nie płakała Jutro na odebranie wyników i wizyta u pediaty. Zobaczymy co nam powie i jak wyszły wyniki.Wogóle mała jest o wiele grzeczniejsza mniej płacze Wczorajsy walentynkowy dzień był mega udany. Dawno się tak nie wybawiłam i uśmiałam. Szkoda tylko że konie które miały ciągnąc kulig zamieniły sie w traktor a sanie w zwykłe sanki Oczywiście spadłam z sanek mam nabitego na plecach mega siniaka, zgubili mnie w środku lasu i nie poczekali bo nie zauważyli gapy ktróa spadła. Póżniej było ogniśko pieczenie kiełbasek, grzane winko i wygłupy na śniegu ![]() Cieszyłam i bawiłam się jak małe dziecko. Do domu wróciłam przemoczona do suchej nitki. Mała się obudziła lece dać jej obiadek
|
#2706 |
|
BAN stały
|
wpadam na chwilkę po spacerku, suuuuper pogoda, z dachów kapie a śnieg nie padał i na razie nie pada. Amelka od rana marudziła to w wózku padła i przespała godzinkę. poczytałam i lece robić obiad, muszę pomóc kurczakowi się rozmrozić. i zajrze wieczorkiem albo jutro po wizycie u lekarza bo mi się kaska kończy na karcie na internet. a takie przejrzenie kilku str wizazu, poczty i trochę innych rzeczy ok pół godz to ściągnie ponad 3 zł
ale będę zaglądać, mama ma mi konto doładować i jakiś pakiet darmowych będę miałamiłego dnia ja tez spróbuje Amelce ugotować sama obiadek, w sumie db pomysł. |
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() Zosia już po obiadku. Dzisiaj też gotowany przez mamę-marchew, ziemniak, udko kurczaka. Smakowało I uwielbiam jak w głos się śmieje. A najśmieszniejszy jest ostatnio pilot od tv, który do niej "idzie"
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Bartuś /przes sen/ dziekuje wszystkim ciociom za życzenia ![]() to juz 7 mieięcy!a teraz lecę pod prysznic, bo na 16.55 mamy usg bioderek - do kontroli - to juz chyba ostatni raz Mam nadzieję, ze dojedziemy bo u nas snieguuuu po pas wczoraj chłopaki musieli wywozić śnieg spod domu, bo juz nie ma gdzie go składać
|
|
|
|
#2709 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wychodzi nawet bardzo dużo taniej, ostatnio kupiliśmy 19 słoiczków z jedzonkiem, różne obiadki deserki itp i zapłaciliśmy 84zł ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nasze podwórko wygląda jak z epoki lodowcowej, tylko szyszuni brak Jest mnóstwo śniegu i też już niema co z nim robić.Ja chyba też zaczne troszkę gotować dla młodego , bo z tymi słoikami to idzie zbankrutować Kupiłabym zapas mrożonych warzyw, bo nie mam własnego ogródka, a mięsko to raz kurczaczek raz rybka i chyba będzie dobrze. Dziewczyny czy wasze blizny po cesarkach też są tak bardzo widoczne? Moja jest taka nierówna i czerwona , a lekarz mówił że bedzie piękna i nie będzie jej widać .Paza tym mam okropny brzusior, rozstepy i wisząca skóra i tutaj moje pytanie bo czytałam że któraś z was (przepraszam nie pamietam która) kręciła sobie hula hopem. Czy hula hop taki z kulkami masującymi ma szanse coś zaradzic? Pomaga to kręcenie? |
|||
|
|
|
#2710 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurczę zima w tym roku przesadza ![]() No to sprowadziłaś nas na ziemię ![]() No tak tylko "trochę" im zejdzie zanim oddadzą kasę ![]() Cytat:
Chyba namiot sobie rozbijemy koszykarz Ci rośnie ![]() Nerwy odebrały mi chęć na cokolwiek ![]() Teściowa przywiozła mi całą reklamówkę słodyczy podjem trochę, a w między czasie zamówię rowerek na all Amelka dzisiaj pobiła rekord, zawsze wytrzymuje bez spania w dzień ok 3 godziny a dzisiaj 5 walczyła dzielnie, ale padła
|
|
#2711 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Katarzynko dziś zrobiłam Zuzi na drugie śniadanko budyń i bardzo jej posmakował. Będę robiła co jakiś czas na pewno
Jak coś tam wyszperasz jeszcze w tych przepisach to podziel się ![]() Cytat:
![]() pamiętam ![]() Cytat:
zdrówka dla małża i żeby Bartusia nie zaraził ![]() Cytat:
![]() racja najlepsza Walentynka ![]() ![]() Cytat:
![]() Zosia młodsza od Zuzi prawie dwa miesiące, więc naprawdę sporo ![]()
|
||||
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, która z Was ma elektroniczną nianię???
Mój tato chce mi zrobić prezent i kupić nienię, ale z video ... i nie wiem na jaką się zdecydowac ... wiem, ze to troche późno, ale jeszcze się przyda, Bartosz zawsze śpi na górze a ja zawsze na dole i tak biegam sprawdzać czy nie płacze
|
|
|
|
#2713 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eleerii pracuje. Pisałam do niej pw chyba w piątek. Nie odpisała. Nie wiem co się dzieje Wyślę smsa zaraz i dam znać Chryzolit pakuje rzeczy do przeprowadzki. Będą mieszkać w Krakowie jednak Uprzedzała, że jej nie będzie.Cytat:
![]() o matko! no coś Ty, kazali Wam czekać do wiosny? czy oni powariowali? a grzyb? pleśń? czy oni wiedzą co to znaczy? jak to wszystko zacznie topnieć to popłyniecie Cytat:
Powtarzam jej w kółko mama, tata, baba, papa ![]() Cieszę się, że z Lenka tak dobrze. Miło widzieć uśmiech na twarzy dziecka. Od razu dzień piękniejszy ![]() Cytat:
mój siostrzeniec jak miał 1,5 roku to już nawijał jak nakręcony. Nie były to początki jego mowy. Znał dużo słów i dobrze je kojarzył. Wiadomo, że zdań nie składał. Każde dziecko jest inne. Czy gaworzenie czy mowa to cieszy tak samo. Zuzia jak widzi małża to mówi TATA i jest to świadome. Cytat:
Ja też byłam zachwycona.Lecę nadrabiać dalej. Widzę, że ruszyło się coś
|
|||||
|
|
|
#2714 | |||
|
Zakorzenienie
|
agga19851985 nie zacytowało mi wcześniej Twojego posta. Ja obiadki zaczęłam gotować ze względów finansowych. Słoiczki są za drogie dla mnie. Poza tym zauważyłam, że moje jej bardziej smakują. Słoiczki będzie dostawała jak będę miała lenia na gotowanie
![]() no i miałam napisać, że cudny ten Twój Alanek ![]() Cytat:
![]() za wynikiCytat:
![]() To hula-hop polecała Wojtusia i Aannuullaa. Chwaliły je. Ja przy następnej wypłacie zamierzam je kupić Cytat:
No i dopóki pamiętam. Chciałam złożyć życzenia dla Bartoszka i spóźnione dla Tymka ![]() Bartoszku i Tymonku moc życzeń dla Was. Dużo uśmiechu i zdrówka. Rośnijcie zdrowo ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- a teraz biorę się za obiad
|
|||
|
|
|
#2715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję właśnie oglądałam to hula na allegro i takie lepsze ok.90 zł kosztuje ale są i po 25 zł, ja zamierzam to za 90 se kupić bo już nie mogę patrzeć na ten mój brzuchol.
|
|
|
|
|
#2716 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hehe a ja myslalam, ze chodzi Ci o wczorajsza noc
|
|
#2717 |
|
BAN stały
|
Aniu wszystkiego dobrego dla BArtka
Syla cieszę się że z Lenką lepiej - ja do Amelki mówię i widzę że to daje rezultaty bo próbuje mnie naśladować i mówi tata, pa, ko prawie jej wychodzi... jak idziemy na spacerku i szczeka pies to mówię hał hał, jak w tv pokazują psa to też tak jej mówię a jak kotka widzi to miał...myślę że to pomaga dziecku i rozwija sweet, żey się Bartuś nie zaraził ![]() sylka, dzięki ![]() Mariolu jak Antoś troszkę lepiej? ten antybiotyk dajesz? trzymam mocno kciuki żeby szybko przeszło megi, współczuję zalanego pokoju i czekania to tak jak u nas ze śmieciami w styczniu było, nie wywieźli i zdziwienie że dzwonimy i pytamy dlaczego, przecież było ogłoszenie w urzedzie gminy ze w styczniu nie wywoża, a ja przecież tam codziennie jestem ![]() agga, super Alanek no to znowu uciekam. Amelka pospała i już jej lepiej bo siedziała w krzesełku jak zmywałam i się jej to strasznie nie podobało, płacz był aż sie zanosiła ale poczekałam aż przestane i dopiero wtedy ją wzięłam. serce się kraje, ale niech wie że nie zawsze może być na rękach i że jak się uspokoi to wezmę...teraz brzuszki trenuje w dzień mi śpi teraz więcej, łącznie ze 3-4 godzin...to papa |
|
|
|
#2718 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Siemanko babeczki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w sobote zjadłąm jedno ciastko, myslałam ze jezyk mi do tyłka ucieknie taka miałam ochote. Ale potem nie jadłam kolacji i wypiłam zioła na przeczyszczenie I czułam sie zle...Jutro ostatni dzien ONZ i w srode rano wskakuje na wage. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak Twoja dieta?? Cytat:
![]() Gratuluje pierwszego ząbka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sylka, chyba Cie jeszcze nie przywitałam Gargamelku, gratuluje pierwszego ząbka
|
|
|
#2719 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba tez zaliczył juz kilka upadków, zaczyna wspinac sie po meblach i czesto mocno upada na pupke i jest oczywiscie płacz. ![]() Cytat:
Zazdroszcze tak udanego wieczorku. Kulig, ognisko, grzane winko, kiełbaski...ah cos wspaniałego ![]() Cytat:
Ordynatorka sie dobrze spisała ![]() Cytat:
Nie krzyczcie tylko napiszcie go jeszcze raz Cytat:
Musimy kupic małemu krzesełko do karmienia - to najwazniejszy, podstawowy zakup
|
|
|
#2720 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale fajny facecik z Alanka
a on ci nie wypadnie z wyrka, nie kombinuje jeszcze? ja mam na derugim poziomie i na 3 chce obnizyc bo jak sie boje ze jak usiadzie i sie przewiesi to glowka ja przeważy i na dol poleci Cytat:
Cytat:
u mnie głównie siano ![]() ale radoche mam ze jej ugotuje i tez tego wiecej zjada Cytat:
a u nas idzie jeden duzy obiad ok 5zl i duzy deser tez ok 4-5złczasem bobofrut i sie robi łaaaadna sumka Cytat:
u nas tez smakuje bede sie starala robic co 2 dzien, bo tam jest zoltko, a wlasciwie do niczego jej nie dodaje to w budyniu bedzie miala A ja dzis ugotowalam danko buraczkowe, i mala tez wcinala, ale smakowo cienko bylo czuc buraka, u ciebie tez tak bylo? ja niczym nie doprawialam Nowa umiejetnosci ![]() Czeko dzwonilam dzis do ciebie ale nie odbieralas
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#2721 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakaś firma śnieg właśnie odgarnia z dachu ![]() A o nocce nic nie wiem Cytat:
te urzędy to Amelka jest śpioszek moja jak by tyle spała w dzień to w nocy by figlowała ![]() Cass Dałam Amelii pierwszy raz kaszkę zbożową Zdrowy brzuszek i po ok 2 godz ją przeczyściło ona jest z glutenem może dlatego ![]() Dzisiaj nawiedziła nas babcia i kupiła małej Barbie i koronę księżniczki
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2010-02-15 o 16:22 |
||
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, duzo, duzo zdrowka dla Bartusia i moc buziaków od Wizażowej ciotki
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Cass
180 mleka modyfikowanego żółtko (surowe )8g -łyżeczka mąki ziemniaczanej/skrobii Wszysto razem wymieszac i zagotowac ciagle mieszajac
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-02-15 o 16:24 |
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2725 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ja Ci dam Gargamelka ![]() ![]() Przepis na budyń już widzę, że Kasia podała ![]() Cytat:
Ja czasem dawałam Zuzi krem dyniowy z żółtkiem. Ale teraz gotuję więc będzie dostawała żółtko w budyniu ![]() Co do zupki buraczkowej to ja pewnie dałam więcej buraka bo było czuć bardzo bo próbowałam. Tak naprawdę czułam tylko buraka, a marchewkę i ziemniaka średnio. Mnie smakowało. Laurka opluje wszystko i wszystkich dookoła Cytat:
I jak prezent spodobał się Amelce?
|
||
|
|
|
#2726 |
|
Wtajemniczenie
|
cytowałam ale mi zrzarło wiec mam focha i nie cytuje.
doczytałam o koronie od babci ![]() CASS upadki u naszych pociech to teraz juz będzie powoli norma, jakoś muszą się nauczyć tych wszystkich rzeczy. KATARZYNKO Alan w łóżeczku świruje jak dziki osioł, wtedy posadziłam go tak tylko do zdjęcia wieć spoko. jeszcze nie potrafi się sam podciągnąć, ale i bez tego robi takie wygibasy że ho ho. Dzieki za miłe słówka odnośnie Alana Jezuśku jak mnie dziś wkurza ten wizaz, działa jakby chciał a nie mógł Ide dać młodemu obiadek, jeszcze słoiczek, dzis na tapecie jarzynki z rybką
|
|
|
|
#2727 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na spacerku, akurat zdążyliśmy wrócić i jak lunęło, aż świata nie było widać
![]() Dałam rosołku mężowi, teraz kurczak się piecze (oczywiście bez tłuszczu ), zrobiłam sałatke, a Bartek bawił się w wózku i zasnął na brzuchu.Od przedwczoraj spodobało mu się spanie na brzuchu, od narodzin nie chciał za chiny ludowe, a teraz przyłoży głowkę do podusi i śpiHm...jak pięknie pachnie kurak ![]() Cytat:
normalnie zegarek mozna ustawiać z nim teraz![]() Cytat:
![]() swoją drogą jestem pełna podziwu dla Ciebie i reżimu jaki sobie zarzuciłaś Cytat:
![]() nie mam już określonej diety, nie jem tylko białego pieczywa, ziemniaków,ryżu białego, nie smaruje masłem, przestałam słodzić herbaty,jem dużo warzyw, czasem kolacja białkowa się zdarzy, no i dużo, dużo pije wody + zielona herbata co lepsze ostatnio wskoczyłam na wage z ciekawości a tam 63 a nie spodziewałam sie, także miła niespodziankaa zaraz będę robić ciasto z brzoskwiniami, ale to dla tzta bo mi bidulka szkoda, a oczywiście kawałkiem się poczęstuje ![]() Cytat:
mam pytanko tylko, od którego miesiąca podaje się żółtko?chyba od 7, hm? ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Ach, zapomniałam naklikać Megi, kurcze strasznie mi przykro z powodu sufitu, ale że teraz trzeba będzie czekać do wiosny? do tej pory to wiele może się zdarzyć
Bartuś 29.08.2009 "Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota" /S.J.Lec/ Edytowane przez Sweet_21 Czas edycji: 2010-02-15 o 16:50 |
||||
|
|
|
#2728 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kat jedno zoltko do tego budyniu? bo mi sie jakos wydawalo, ze dwa
|
|
#2729 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to witamy w klubie porannych zombie ![]() ![]() według schematu dla butelkowych dzieci od 7 miesiąca co 2gi dzień 1/2 żółtka, dla piersiowych pewnie podobnie aa, gratuluję spadku wagi ![]() Cytat:
) ![]() Cytat:
![]() Co do hula i brzucha - ja kręcę i pomaga, ale to raczej na wcięcie w talii, zmniejszenie oponki niż na jędrność, przynajmniej u mnie...Mi też brzuch wisi jak worek, zawsze miałam okrąglejszy ale nigdy taki flak... Przyszła mi dzisiaj ta koszulka masująca będę nosić i zobaczymy ![]() Wszystkiego dobrego dla skarbusia-Bartusia
![]()
|
|
#2730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja jestem mama butelkowa i żółtko daję od 6 mca, na słoiczku jest napisane po 6 m-cu. nieeee, to tylko pozory że siedzi. Tzn, siedzi i nawet rwie się bardzo do tego ale sam nie umie jeszcze trzymać równowagi, czaaaasem zdaży się że usiedzi 3 sekundy. Mamusia cały czas musi być jako podparcie ![]() A masz to hula z tymi kuleczkami do masażu? czy zwykłe koło? Wciecie też może być bo od porodu to talii u mnie brak . Jędrności też by się troche przydało. Domyślam sie że tego brzuchola to nic nie wciągnie, no chyba że operacja plastyczna, na która zbieram do skarbonki po 5zł , mam juz ponad 1100zł, jeszcze dozbieram jakieś 13000 zł i fundne se operacje plastyczna brzucha, a coAle narazie zostaje mi hula hop Muszę wziąć się za jakieś dietowanie(moja podporą psychiczna będzie CASSANDRA ). Tylko problem w tym że ja mam słaba silną wolę:-( Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-02-15 o 17:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

Ach te nasze szkraby,każde coś innego,coś nowego...

Będą te profesjonalne to się wydębi od Młodej Pary
rano Tż mnie obudził, że coś mu kapie na głowę
Normalnie Alternatywy 4 
.

.
. Przeciez do tego czasu was calkiem zaleje i sufit zacznie gnic jak przyjda wieksze roztopy
. Nie daj Boze deszcz

podjem trochę, a w między czasie zamówię rowerek na all 

Wyślę smsa zaraz i dam znać 

Lena obudzila sie dzisiaj bez goraczki
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)