QLAIRA - wątek zbiorczy - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-27, 20:46   #451
fortunata
Raczkowanie

Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy

Dziewczyny, a jak Wasze włosy po QLAIRZE?
Czytałam na http://www.wypadaniewlosow.com.pl/bl...sie-leczy.html
że w przypadku przerzedzania włosów u kobiet, które jest spowodowane zaburzeniami genetycznymi, stosuje się leczenie tabletkami z zawartością żeńskich hormonów płciowych – estrogenów. Korzystnie oddziałują na włosy tabletki o działaniu antyandrogenowym oraz pigułki antykoncepcyjne III i IV generacji.
Czy którejś z Was QLAIRA pomogła w ten sposób przy okazji?
Pozdrawiam
fortunata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 06:23   #452
niezniszczalna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość
dzięki
a jak dlugo bierzesz Q? ja zacznę za jakieś 2 tygodnie, bo wtedy powinnam dostać @

Dziewczyny, wciąż nie mogę znaleść*informacji o tym, że biorąc Q można przesunąć termin miesiączki
właśnie 6 opakowanie
niezniszczalna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 08:10   #453
eyesmayshine
Przyczajenie

w Koninie Q można kupić za 43 zł. i to jest hicior.
eyesmayshine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 08:44   #454
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fortunata Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak Wasze włosy po QLAIRZE?
Czytałam na http://www.wypadaniewlosow.com.pl/bl...sie-leczy.html
że w przypadku przerzedzania włosów u kobiet, które jest spowodowane zaburzeniami genetycznymi, stosuje się leczenie tabletkami z zawartością żeńskich hormonów płciowych – estrogenów. Korzystnie oddziałują na włosy tabletki o działaniu antyandrogenowym oraz pigułki antykoncepcyjne III i IV generacji.
Czy którejś z Was QLAIRA pomogła w ten sposób przy okazji?
Pozdrawiam
oooooo...ja też*byłabym bardzo wdzięczna za tą informacje

Cytat:
Napisane przez eyesmayshine Pokaż wiadomość
w Koninie Q można kupić za 43 zł. i to jest hicior.
a w której aptece? bo czasami w koninie bywam
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 13:36   #455
One_display
Przyczajenie

Czesc dziewczyny,
Jestem pod koniec 1-go opakowania Qlairy i jestem bardziej zadowolona a tych pigulek niz z Yasminelle i Yaz, po których wypadały mi włosy i okropnie łamały sie pazokcie. Musiałam pół roku stosoawac kuracje by wszystko wróciło do normy. Obecnie włosy nie wypadaja i nawet ich ogólna kondycja poprawila sie bardzo a prócz tego nie przetłuszczaja sie tak. Cera lepsza, waga bez zmiantylko libido troche spadło i pojawiła sie infekcja. Musiałam sie leczyc ,ale narazie jest ok.
Co jeszcze zuważyla to czsem dziwne ukłucia na poczatku brania żółtych tabletek i mam czasem skurcze, przewaznie łydek, ale krotkotrwałe.
Co jest niepokojace to to,że lekarze nie informują,że kobiety przy antykoncepcji powinny stosowac witaminy (np.Falwit) oraz potas z magneze, które są wypłukiwane. Stąd skurcze mięśni lub problemy z sercem (arytmia i wahania ciśnienia).Ja dopiero wyczytałam na forach,że należy to przyjmowac. A kiedy zapytałam gina to powiedził~`No oczywiscie, że należy to przyjmowac` tylko jakoś wcześniej na to nie zwrócił uwagi. Kiedy brałam Yaz czy Yasminelle tak mi wsystko wypłukało, że oprócz bólu łydek miała takie spadki ciśnienia,że prawie mdlałam.
Sorry,że napisałam takiego tasiemca, ale wydajje mi sie, że powinnam sie z Wami tym podzielić.
Pozdrawiam.

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Przepraszam za te wszystkie literówki, ale pisałam szybko i nie sprawdziłam .
One_display jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-28, 13:39   #456
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez One_display Pokaż wiadomość
Co jest niepokojace to to,że lekarze nie informują,że kobiety przy antykoncepcji powinny stosowac witaminy (np.Falwit) oraz potas z magneze, które są wypłukiwane. Stąd skurcze mięśni lub problemy z sercem (arytmia i wahania ciśnienia).Ja dopiero wyczytałam na forach,że należy to przyjmowac. A kiedy zapytałam gina to powiedził~`No oczywiscie, że należy to przyjmowac` tylko jakoś wcześniej na to nie zwrócił uwagi.
a mi gin powiedziała, żebym odstawila wszystkie suplementy, szczególnie żelazo, bo zageszczają krew i to może przyczynic się do zatorów i problemów z krążeniem
Stary 2010-01-28, 22:32   #457
fortunata
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny,
cieszę się, że One_display nie narzeka na włosy. Ja kupiłam Q dziś za 46,49 zł, zacznę brać za 3 tygodnie, mam nadzieję, że nie będzie źle.
Pozdrawiam Was wszystkie
fortunata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-01, 12:00   #458
marynka42
Zakorzenienie

brałam dwa opakowania - kupilam za 39,90

zmienilam, bo praktycznie przez te 2 mies. miałam non stop plamienia, poza tym zly nastroj itp
Ale schudlam 4 kg
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 13:20   #459
klaudiii890
Przyczajenie

ja płacę za Qlairę 39,50 w Profilaktyce
a terminu miesiączki tymi tabletkami nie da się przesunąć i nigdy nie przesuniesz.
klaudiii890 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 14:09   #460
rodos1
Przyczajenie

Cześć dziewczyny.Potrzebuję pilnie waszej porady Otóż chodzi o to,że po prawie nieustających plamieniach przy Q lekarka poradziła zmienić na Harmonet,tylko ja trąba nie dopytałam kiedy mam zacząć brać pierwszą tabletkę Czy mam ją przyjąć po dwóch białych,czy białe pominąć. Pytam Was,bo widzę,że już niektóre zmieniły tabletki na jednofazowe.
rodos1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 14:47   #461
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudiii890 Pokaż wiadomość
ja płacę za Qlairę 39,50 w Profilaktyce
a terminu miesiączki tymi tabletkami nie da się przesunąć i nigdy nie przesuniesz.
szkoda wielka szkoda, bo jednak to wielki komfort móc czasem przesunąć niechcianą @
Profilaktyka jest tylko w śremie?
Stary 2010-02-02, 15:03   #462
niezniszczalna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rodos1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.Potrzebuję pilnie waszej porady Otóż chodzi o to,że po prawie nieustających plamieniach przy Q lekarka poradziła zmienić na Harmonet,tylko ja trąba nie dopytałam kiedy mam zacząć brać pierwszą tabletkę Czy mam ją przyjąć po dwóch białych,czy białe pominąć. Pytam Was,bo widzę,że już niektóre zmieniły tabletki na jednofazowe.
lepiej zadzwoń do swojego ginekologa i się upewnij; on da Ci 100% pewną odpowiedź i będziesz mogła spać spokojnie
niezniszczalna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-02, 16:43   #463
paulax18
Przyczajenie

Ja jestem przy 16 tabletce pierwszego opakowania i jak na razie jestem bardzo zadowolona . Żadnych skutków ubocznych, waga stoi w miejscu, cera raczej bez zmian... Ale najbardziej dobijająca jest cena u mnie 55 zł
paulax18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-03, 10:57   #464
magnum21
Przyczajenie

Cześć,
chciałam zapytać czy którejś z Was zdarzyło się zapomnieć wziąć tabletkę? Ja zapomniałam wczoraj 23 i teraz ulotka karze mi przejść do następnego blistra, tzn że nie będę mieć okresu? Wolałabym mieć okres...
Poza tym, jestem przeziębiona, biorę duże dawki wit C, więc ochrona tabletek i tak jest zaburzona i muszę się dodatkowo zabezpieczać później.
Przeszłybyście do następnego blistra czy dalej brały tabletki normalnie? Proszę o odp, bo nie wiem co robić i to jest moje pierwsze opakowanie Q, wcześniej brałam Yaz.
magnum21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-04, 07:51   #465
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Ja też biorę Qlairę. Lekarka przepisała mi je głównie na moje bolesne miesiączki. Jestem w połowie drugiego opakowania i na razie nie narzekam. Miesiączka rzeczywiście była mniej bolesna i dużo mniej obfita niż zazwyczaj (trwała raptem 2 dni). Skutków ubocznych nie mam, cera w porządku, libido też
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 13:40   #466
madame tissot
Raczkowanie

witam
mija 6 opakowanie Qlairy
bałam się i chyba niesłusznie, ale będę jeszcze się konsultować z innym lekarzem w spr tych tabletek...
z plusów- regularność miesiączki- jak przy każdych tabletkach, skuteczność , miesiączka 2 dni- a zawsze miałam tydzień, zero bólu, stała waga
z minusów- wydaje mi się, że włosy na wąsiku powróciły lekko- miałam robione laserem,więc efekt nawrotu owłosienia widac od razu. lekarka-pipa- mówi, że włosy trzeba laserem, bo kazdych tabletkach rosną. dziwne, bo po diane miałam o wiele mniej

i kolejny- plamki przebarwieniowe- w ulotce piszą o ich możliwości- dostałam sporo- głownie na dekolcie i brzuchu, małe plamki, wielkości pieprzyków, lekko ciemniejsze do skóry, ale nie tak ciemne jak pieprzyki. konsultacja dermatologa potwierdziła pochodzenie-ze mogą być od tych tabl.
generalnie innych skutków ubocznych brak, dobre samopoczucie, brak bólu głowy. powiem, że dośc mocno nieufnie podeszłam do tych tabl, i nawet dziś gdyby się dało zmieniałbym je na diane- chyba jednak mocno się przyzwyczaiłam...
w spr antykoncepcji martwi mnie tylko jedno- lekarze przepisują tabletki antykonc bez badań hormonalnych, tylko morfologia itp. mnie dawno temu pewna pani endokrynolog wytłumaczyła, że takie pigułki pisze się po analizie poziomu hormonów w kilku konkretnych dniach cyklu.wówczas zrobiła mi pełna analizę wyników i dała diane-35. efekty były inesamowite. teraz właściwie nikt nie umie powiedzieć, dlaczego wycofują diane ze sprzedaży, a generalnie dziś ginekolog pisze recepty takie, jakie mu "poleci" przedstawiciel medyczny.

ostatnio byłam z dzieckiem w przychodni u pediatry i własnie taki odstawiony laluś reklamował swoje produkty od koncerny farmaceutycznego i prosił panią dr o wpisanie swoich danych na kartkę, bo będą wyrabia pieczątki dla lekarzy, u których byli. a ta baba aż podskoczyła z radości, zreflektowała się, że jednak ja tego słucham i kazała wyjśc facetowi. tanio się dziś sprzedają lekarze...

wracając do Qlairy- obdzwoniłam wszystkie apeki we wrocławiu, dosłownie- najtaniej doz, joannitów-lege artis, i św macieja, w granicach 40 zł.
madame tissot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 15:08   #467
blablinka
Raczkowanie

Hej, może jednak znajdzie się jakaś dobra duszyczka, która powie co kazal jej zrobić lekarz podczas zmiany qlairy na cos innego? Moja pani doktor miała duzy problem z określeniem kiedy zaczać brać nowe tabletki(cilest) i tak mieszała, że nie wiem, czy miala pełną świadomośc tego, co mówiła. Sugerowała zmianę po białych tabletkach, potem po czerwonych, a potem to w ogóle jak się krwawienie zacznie. Ktoś już przez to przechodził? Bedę wdzięczna za pomoc
blablinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 19:34   #468
rodos1
Przyczajenie

Ja zmieniając Qlairę na inne tabletki(Harmonet),nową tabletkę zaczęłam po skończeniu całego opakowania Q. Niestety nie mogłam sie dodzwonić do lekarza musiałam sama sobie poradzić. Stwierdziłam,że opakowanie Q musi być jakąś skończoną całością(cyklem) i nowe opakowanie innych tabletek rozpocznie nowy cykl, a poza tym w ulotce H,było napisane,by zacząć nie póżńiej niż 7 dnia po przyjęciu ostaniej tabletki. Narazie u mnie jest nic się nie dzieje,a jeśli chodzi o skuteczność zawsze mozna poczekać te 7 dni na innej metodzie
rodos1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 20:08   #469
Roxane33
Przyczajenie

Witam, ja własnie skończyłam 1 op i jestem bardzo zadowolona.
Zadnych skutkow ubocznych i wszystko w normie, lepiej niz po Yaz czy Yasminelle.
pozdro
Roxane33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-08, 08:12   #470
kanadyjka7
Przyczajenie

Do dziewczyn, które zmieniały z qlairy na inne - ja zdecydowałam się na zmianę na Nuva Ring. Zainstalowałam sobie pierścień po skończeniu całego opakowania qlairy, czyli tak jak powinnam zaczynać następne opakowanie. Tak mi zalecił lekarz, a poza tym w ulotce NR jest wyraźnie napisane, że gdy op. tabletek zawiera tabletki bez substancji czynnej, to należy zacząć stosowanie najpóźniej w dniu następnym po ostatniej takiej tabletce. I nie ma nic o potrzebie dodatkowego zabezpieczenia
kanadyjka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-08, 14:21   #471
andziaaa1987
Przyczajenie

mam pytanie. zamierzam właśnie zmienić tabletki (dzisiaj ostatnia Sylvie30). w ulotce jest napisane, że mam wziąć pierwszą tabletkę Qlairy następnego dnia po ostatniej aktywnej tabletce tzn jutro, ale pani gin. powiedziała, że Q. mam zacząć pierwszego dnia "miesiączki". doradźcie co mam zrobić. tabletki zmieniam ze względu na zatrzymywanie wody w organizmie. brałam już logest, yasmin, yasminelle, yaz, sylvie30 i cały czas ten sam problem mam nadzieję, że przy Q będzie lepiej. niby nie mają właściwości zapobiegających zatrzymywaniu wody tak jak yasmin itp, ale na yasminopodobnych mam straszne depresje. doradźcie co z tą pierwszą tabletką bo zgłupiałam kompletnie
andziaaa1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 20:44   #472
makt
Przyczajenie

witam was

przeglądałam wątek i znalazłam kilka ciekawych info, jednak wolę się dopytać
mianowicie w życiu brałam już kilka różnych tabletek: Harmonet, Diane 35, Cilest, nawet Rigevidon i różnie się to odbijało na moim zdrowiu.
Harmonet bardzo źle wspominam, bóle głowy, nabrzmiałe, bolące piersi, bóle głowy i do tego straszne zamieszanie na mojej twarzy. to z ich powodu (tak przypuszczam) w ogóle musiałam zacząć poważniej leczyć twarz.
Diane też nie najlepsza. głowa bolała, skóra raczej bez zmian.
Cilest raczej neutralnie, a najlepiej Rigevidon wspominam. tyle, że na skóre nie bardzo działał.
potem miałam prawie 4 lata przerwy. ostatnio leczę się dermatologicznie i p. doktor najpierw przepisała mi Diane, ale znowu powróciły moje bóle głowy. Dlatego ostatnio przeszłam na Yasminelle. samopoczucie ok, ale uważam, że moja cera się pogorszyła. Jakoś tak mój organizm, a raczej twarz, gorzej reaguje na te niby "lepsze" leki.
Dlatego mam do was pytanie, zwłaszcza do dziewczyn, które brały Yasminelle i przeszły na Qlaire, jak to u was wygląda z cerą?
co prawda p. doktor mówiła, że tabletki mam brać pół roku i właśnie niedługo będę przyjmować 6 opakowanie, jednak gdybym miała dalej brać, to chciałabym wiedzieć czy mam jakąś inną opcję
z góry dzięki za odpowiedź
makt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 21:54   #473
*moonlight eyes*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez makt Pokaż wiadomość
witam was

przeglądałam wątek i znalazłam kilka ciekawych info, jednak wolę się dopytać
mianowicie w życiu brałam już kilka różnych tabletek: Harmonet, Diane 35, Cilest, nawet Rigevidon i różnie się to odbijało na moim zdrowiu.
Harmonet bardzo źle wspominam, bóle głowy, nabrzmiałe, bolące piersi, bóle głowy i do tego straszne zamieszanie na mojej twarzy. to z ich powodu (tak przypuszczam) w ogóle musiałam zacząć poważniej leczyć twarz.
Diane też nie najlepsza. głowa bolała, skóra raczej bez zmian.
Cilest raczej neutralnie, a najlepiej Rigevidon wspominam. tyle, że na skóre nie bardzo działał.
potem miałam prawie 4 lata przerwy. ostatnio leczę się dermatologicznie i p. doktor najpierw przepisała mi Diane, ale znowu powróciły moje bóle głowy. Dlatego ostatnio przeszłam na Yasminelle. samopoczucie ok, ale uważam, że moja cera się pogorszyła. Jakoś tak mój organizm, a raczej twarz, gorzej reaguje na te niby "lepsze" leki.
Dlatego mam do was pytanie, zwłaszcza do dziewczyn, które brały Yasminelle i przeszły na Qlaire, jak to u was wygląda z cerą?
co prawda p. doktor mówiła, że tabletki mam brać pół roku i właśnie niedługo będę przyjmować 6 opakowanie, jednak gdybym miała dalej brać, to chciałabym wiedzieć czy mam jakąś inną opcję
z góry dzięki za odpowiedź
hej. Nie brałam co prawda Yasminelle, ale Yasmin i własnie zmieniłam na Qlaira, wlasnie wzięłam drugą tabletkę z drugiego op. Cera się pogorszyła, mam kilka dużych ropnych krostek czego przy Yasmin nie było Co gorsza nie dostalam krwawienia z odstawienia po 1 op Qlaira. Test zrobilam, negatywny.
Wracając do Twojego pytania odnośnie cery, to mialam ogólnie podobny problem. Z mojego doświadczenia cera nie poprawi się od samych pigułek, trzeba też stosować leki na twarz, ja używalam Zorac i Retin A.
Pozdrawiam
*moonlight eyes* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 19:31   #474
Aśkun19
Raczkowanie

A ja wzięłam 4 op Q i niestety muszę zmienic tabletki... po 1 op miałam okres jak trzeba ale w kolejnych 3 już się nie pojawił, tylko taki ból brzucha jak przy okresie... Test zrobiłam wyszedł nedatywnie, a Gin pow. że widocznie są one dla mnie za silne, i zmienił na Yasmin... I mi akurat kazał czekac z pierwszym op. Yasmin na okres, ale to pewnie dlatego ze go już tak dawno nie miałam I kurcze boje się aż zaczynac tych kolejnych tabletek...;/ mam nadzieje że te już będą ostatnie...

EDIT: wiedziałam że tak będzie!:P jak poszłam do lekarza z tym że nie mam okresu, (tego dnia do wzięcia zostały mi 2 tabletki placebo) to jak na złośc teraz go dostałam! i nie wiem dalej co mam zrobic;/ chyba pójdę do niego jutro znowu bo właśnie jutro powinnam zacząc normalnie kolejne op. Q...

Edytowane przez Aśkun19
Czas edycji: 2010-02-10 o 23:55
Aśkun19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 21:17   #475
kyc
Przyczajenie

Cześć. Biorę 4 opakowanie qlairy nie mam ochoty na sex,mam bóle w klatce piersiowej, przytyłam 6 kg, jestem drażliwa, zmęczona i ogólnie mam doła. Raczej skończę z tym bo jeśli nie mam ochoty na nic to po co faszerować się chemią? Wspomnę tylko,że wcześniej brałam mercilon przez ok 2,5 roku i też nie czułam się za dobrze miałam migreny z aurą i dlatego pani gin. zmieniła mi na qlaire bo ona jest zgodna z " naturą kobiety". Niestety chyba nie z moją. Aha i pojawiły mi się dziwne krostki ale nie trądzik a to u mnie nowość bo nigdy nie miałam z tym problemów. Mam pytanie czy tabletki mogę odstawić w każdej chwili czy lepiej skończyć rozpoczęte opakowanie?
kyc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-13, 09:00   #476
Maggieee
Przyczajenie

hej Wam,
ja bralam yaz 5 miesiecy ale zmienilam na qlaire. przy 1 opakowaniu przy 12 tabl pojawilo mi sie plamienie ktore polaczylo sie z okresem. przez kolejne 2 opakowania wszytstko bylo ok. przy 4 opakowaniu przy 19 tabl dostalam lekkich brazowych plamien ktore znowu trwały do okresu (raczej troszke bardziej obfitych plamien). w 5 dniu brania tabl z nowego opakowania kochalam sie z moim chłopakiem. teraz fiksuje czy one trzymały cykl i czy były skuteczne. (przy obecnym opakowaniu 5 - nie mam plamien a dzisiaj biore 20 tabl) . uspokojcie mnie please!
Maggieee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-13, 19:31   #477
*moonlight eyes*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maggieee Pokaż wiadomość
hej Wam,
ja bralam yaz 5 miesiecy ale zmienilam na qlaire. przy 1 opakowaniu przy 12 tabl pojawilo mi sie plamienie ktore polaczylo sie z okresem. przez kolejne 2 opakowania wszytstko bylo ok. przy 4 opakowaniu przy 19 tabl dostalam lekkich brazowych plamien ktore znowu trwały do okresu (raczej troszke bardziej obfitych plamien). w 5 dniu brania tabl z nowego opakowania kochalam sie z moim chłopakiem. teraz fiksuje czy one trzymały cykl i czy były skuteczne. (przy obecnym opakowaniu 5 - nie mam plamien a dzisiaj biore 20 tabl) . uspokojcie mnie please!
spokojnie, to że są plamienia nie znaczy, że pigułki nie działają. Ja mialam tak non stop przy Yasmin. Jeżeli bralaś wszystkie regularnie to nie masz się czym martwić. Plamienia to częsty skutek uboczny, tak jak trądzik czy ból głowy i tyle.
*moonlight eyes* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-14, 11:09   #478
Maggieee
Przyczajenie

hej,
dzieki za odpowiedz. bralam/biore regularnie zawsze o tej samej porze (no moze zdazy sie czasem poslizg 2 max 3 h ale nigdy dłuzszy).
mam po prostu stresa bo kiedys nie zadzialal na mnie postinor duo mimo tego ze wzielam go po 1,5 h od stosunku.
pozdrawiam
Maggieee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-15, 13:44   #479
_vanity
Przyczajenie

Witam
lekarka przepisała mi qlaire jako pierwsze tabletki. 3 dni temu zaczęłam opakowanie. Czy nie są one za silne dla dziewczyny w wieku 17 lat?
_vanity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-15, 14:28   #480
anuteczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _vanity Pokaż wiadomość
Witam
lekarka przepisała mi qlaire jako pierwsze tabletki. 3 dni temu zaczęłam opakowanie. Czy nie są one za silne dla dziewczyny w wieku 17 lat?
To są wyjątkowo lekkie i mało obciążające organizm tabletki.

Dziewczyny mam pytanie, bo zaczyna mnie to niepokoić. Q zaczęłam brać dokładnie 1 stycznia od 12 stycznia zaczęłam mieć pewnie problemy z oddychaniem, nie mogę złapać pełnego oddechu, coś takiego jak człowiek po długom biegu ma taką jaby zadyszkę. Nie zdaża się to codziennie powiedzmy średnio co 2-3 dni,c zasem jest silniejsze czasem lżejsze. Myślałam, że to od stresu, ale teoretycznie stresowe sytuacje minęły. Zaczęłam się zastanawiać czy to nie od tabletek, ale nie mam żandej pewności czy to jest ich wina. Miałyście coś takiego albo syłyszałyście i podobnym przypadku ???

anuteczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości