![]() |
#451 |
Raczkowanie
|
Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy
Dziewczyny, a jak Wasze włosy po QLAIRZE?
Czytałam na http://www.wypadaniewlosow.com.pl/bl...sie-leczy.html że w przypadku przerzedzania włosów u kobiet, które jest spowodowane zaburzeniami genetycznymi, stosuje się leczenie tabletkami z zawartością żeńskich hormonów płciowych – estrogenów. Korzystnie oddziałują na włosy tabletki o działaniu antyandrogenowym oraz pigułki antykoncepcyjne III i IV generacji. Czy którejś z Was QLAIRA pomogła w ten sposób przy okazji? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Przyczajenie
|
w Koninie Q można kupić za 43 zł. i to jest hicior.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w której aptece? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny,
Jestem pod koniec 1-go opakowania Qlairy i jestem bardziej zadowolona a tych pigulek niz z Yasminelle i Yaz, po których wypadały mi włosy i okropnie łamały sie pazokcie. Musiałam pół roku stosoawac kuracje by wszystko wróciło do normy. Obecnie włosy nie wypadaja i nawet ich ogólna kondycja poprawila sie bardzo a prócz tego nie przetłuszczaja sie tak. Cera lepsza, waga bez zmiantylko libido troche spadło i pojawiła sie infekcja. Musiałam sie leczyc ,ale narazie jest ok. Co jeszcze zuważyla to czsem dziwne ukłucia na poczatku brania żółtych tabletek i mam czasem skurcze, przewaznie łydek, ale krotkotrwałe. Co jest niepokojace to to,że lekarze nie informują,że kobiety przy antykoncepcji powinny stosowac witaminy (np.Falwit) oraz potas z magneze, które są wypłukiwane. Stąd skurcze mięśni lub problemy z sercem (arytmia i wahania ciśnienia).Ja dopiero wyczytałam na forach,że należy to przyjmowac. A kiedy zapytałam gina to powiedził~`No oczywiscie, że należy to przyjmowac` tylko jakoś wcześniej na to nie zwrócił uwagi. Kiedy brałam Yaz czy Yasminelle tak mi wsystko wypłukało, że oprócz bólu łydek miała takie spadki ciśnienia,że prawie mdlałam. Sorry,że napisałam takiego tasiemca, ale wydajje mi sie, że powinnam sie z Wami tym podzielić. Pozdrawiam. ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Przepraszam za te wszystkie literówki, ale pisałam szybko i nie sprawdziłam . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
cieszę się, że One_display nie narzeka na włosy. Ja kupiłam Q dziś za 46,49 zł, zacznę brać za 3 tygodnie, mam nadzieję, że nie będzie źle. Pozdrawiam Was wszystkie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
brałam dwa opakowania - kupilam za 39,90
![]() zmienilam, bo praktycznie przez te 2 mies. miałam non stop plamienia, poza tym zly nastroj itp Ale schudlam 4 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Przyczajenie
|
ja płacę za Qlairę 39,50 w Profilaktyce
a terminu miesiączki tymi tabletkami nie da się przesunąć i nigdy nie przesuniesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.Potrzebuję pilnie waszej porady
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Przyczajenie
|
Ja jestem przy 16 tabletce pierwszego opakowania i jak na razie jestem bardzo zadowolona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Przyczajenie
|
Cześć,
chciałam zapytać czy którejś z Was zdarzyło się zapomnieć wziąć tabletkę? Ja zapomniałam wczoraj 23 i teraz ulotka karze mi przejść do następnego blistra, tzn że nie będę mieć okresu? Wolałabym mieć okres... Poza tym, jestem przeziębiona, biorę duże dawki wit C, więc ochrona tabletek i tak jest zaburzona i muszę się dodatkowo zabezpieczać później. Przeszłybyście do następnego blistra czy dalej brały tabletki normalnie? Proszę o odp, bo nie wiem co robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Konto usunięte
|
Ja też biorę Qlairę. Lekarka przepisała mi je głównie na moje bolesne miesiączki. Jestem w połowie drugiego opakowania i na razie nie narzekam. Miesiączka rzeczywiście była mniej bolesna i dużo mniej obfita niż zazwyczaj (trwała raptem 2 dni). Skutków ubocznych nie mam, cera w porządku, libido też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Raczkowanie
|
witam
mija 6 opakowanie Qlairy bałam się i chyba niesłusznie, ale będę jeszcze się konsultować z innym lekarzem w spr tych tabletek... z plusów- regularność miesiączki- jak przy każdych tabletkach, skuteczność ![]() z minusów- wydaje mi się, że włosy na wąsiku powróciły lekko- miałam robione laserem,więc efekt nawrotu owłosienia widac od razu. lekarka-pipa- mówi, że włosy trzeba laserem, bo kazdych tabletkach rosną. dziwne, bo po diane miałam o wiele mniej i kolejny- plamki przebarwieniowe- w ulotce piszą o ich możliwości- dostałam sporo- głownie na dekolcie i brzuchu, małe plamki, wielkości pieprzyków, lekko ciemniejsze do skóry, ale nie tak ciemne jak pieprzyki. konsultacja dermatologa potwierdziła pochodzenie-ze mogą być od tych tabl. generalnie innych skutków ubocznych brak, dobre samopoczucie, brak bólu głowy. powiem, że dośc mocno nieufnie podeszłam do tych tabl, i nawet dziś gdyby się dało zmieniałbym je na diane- chyba jednak mocno się przyzwyczaiłam... w spr antykoncepcji martwi mnie tylko jedno- lekarze przepisują tabletki antykonc bez badań hormonalnych, tylko morfologia itp. mnie dawno temu pewna pani endokrynolog wytłumaczyła, że takie pigułki pisze się po analizie poziomu hormonów w kilku konkretnych dniach cyklu.wówczas zrobiła mi pełna analizę wyników i dała diane-35. efekty były inesamowite. teraz właściwie nikt nie umie powiedzieć, dlaczego wycofują diane ze sprzedaży, a generalnie dziś ginekolog pisze recepty takie, jakie mu "poleci" przedstawiciel medyczny. ostatnio byłam z dzieckiem w przychodni u pediatry i własnie taki odstawiony laluś reklamował swoje produkty od koncerny farmaceutycznego i prosił panią dr o wpisanie swoich danych na kartkę, bo będą wyrabia pieczątki dla lekarzy, u których byli. a ta baba aż podskoczyła z radości, zreflektowała się, że jednak ja tego słucham i kazała wyjśc facetowi. tanio się dziś sprzedają lekarze... wracając do Qlairy- obdzwoniłam wszystkie apeki we wrocławiu, dosłownie- najtaniej doz, joannitów-lege artis, i św macieja, w granicach 40 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Raczkowanie
|
Hej, może jednak znajdzie się jakaś dobra duszyczka, która powie co kazal jej zrobić lekarz podczas zmiany qlairy na cos innego? Moja pani doktor miała duzy problem z określeniem kiedy zaczać brać nowe tabletki(cilest) i tak mieszała, że nie wiem, czy miala pełną świadomośc tego, co mówiła. Sugerowała zmianę po białych tabletkach, potem po czerwonych, a potem to w ogóle jak się krwawienie zacznie. Ktoś już przez to przechodził? Bedę wdzięczna za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Przyczajenie
|
Ja zmieniając Qlairę na inne tabletki(Harmonet),nową tabletkę zaczęłam po skończeniu całego opakowania Q. Niestety nie mogłam sie dodzwonić do lekarza musiałam sama sobie poradzić. Stwierdziłam,że opakowanie Q musi być jakąś skończoną całością(cyklem) i nowe opakowanie innych tabletek rozpocznie nowy cykl, a poza tym w ulotce H,było napisane,by zacząć nie póżńiej niż 7 dnia po przyjęciu ostaniej tabletki. Narazie u mnie jest nic się nie dzieje,a jeśli chodzi o skuteczność zawsze mozna poczekać te 7 dni na innej metodzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Przyczajenie
|
Witam, ja własnie skończyłam 1 op i jestem bardzo zadowolona.
Zadnych skutkow ubocznych i wszystko w normie, lepiej niz po Yaz czy Yasminelle. pozdro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Przyczajenie
|
Do dziewczyn, które zmieniały z qlairy na inne - ja zdecydowałam się na zmianę na Nuva Ring. Zainstalowałam sobie pierścień po skończeniu całego opakowania qlairy, czyli tak jak powinnam zaczynać następne opakowanie. Tak mi zalecił lekarz, a poza tym w ulotce NR jest wyraźnie napisane, że gdy op. tabletek zawiera tabletki bez substancji czynnej, to należy zacząć stosowanie najpóźniej w dniu następnym po ostatniej takiej tabletce. I nie ma nic o potrzebie dodatkowego zabezpieczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Przyczajenie
|
mam pytanie. zamierzam właśnie zmienić tabletki (dzisiaj ostatnia Sylvie30). w ulotce jest napisane, że mam wziąć pierwszą tabletkę Qlairy następnego dnia po ostatniej aktywnej tabletce tzn jutro, ale pani gin. powiedziała, że Q. mam zacząć pierwszego dnia "miesiączki". doradźcie co mam zrobić. tabletki zmieniam ze względu na zatrzymywanie wody w organizmie. brałam już logest, yasmin, yasminelle, yaz, sylvie30 i cały czas ten sam problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Przyczajenie
|
witam was
![]() przeglądałam wątek i znalazłam kilka ciekawych info, jednak wolę się dopytać ![]() mianowicie w życiu brałam już kilka różnych tabletek: Harmonet, Diane 35, Cilest, nawet Rigevidon i różnie się to odbijało na moim zdrowiu. Harmonet bardzo źle wspominam, bóle głowy, nabrzmiałe, bolące piersi, bóle głowy i do tego straszne zamieszanie na mojej twarzy. to z ich powodu (tak przypuszczam) w ogóle musiałam zacząć poważniej leczyć twarz. Diane też nie najlepsza. głowa bolała, skóra raczej bez zmian. Cilest raczej neutralnie, a najlepiej Rigevidon wspominam. tyle, że na skóre nie bardzo działał. potem miałam prawie 4 lata przerwy. ostatnio leczę się dermatologicznie i p. doktor najpierw przepisała mi Diane, ale znowu powróciły moje bóle głowy. Dlatego ostatnio przeszłam na Yasminelle. samopoczucie ok, ale uważam, że moja cera się pogorszyła. Jakoś tak mój organizm, a raczej twarz, gorzej reaguje na te niby "lepsze" leki. Dlatego mam do was pytanie, zwłaszcza do dziewczyn, które brały Yasminelle i przeszły na Qlaire, jak to u was wygląda z cerą? ![]() co prawda p. doktor mówiła, że tabletki mam brać pół roku i właśnie niedługo będę przyjmować 6 opakowanie, jednak gdybym miała dalej brać, to chciałabym wiedzieć czy mam jakąś inną opcję ![]() z góry dzięki za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wracając do Twojego pytania odnośnie cery, to mialam ogólnie podobny problem. Z mojego doświadczenia cera nie poprawi się od samych pigułek, trzeba też stosować leki na twarz, ja używalam Zorac i Retin A. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Raczkowanie
|
A ja wzięłam 4 op Q i niestety muszę zmienic tabletki... po 1 op miałam okres jak trzeba ale w kolejnych 3 już się nie pojawił, tylko taki ból brzucha jak przy okresie... Test zrobiłam wyszedł nedatywnie, a Gin pow. że widocznie są one dla mnie za silne, i zmienił na Yasmin... I mi akurat kazał czekac z pierwszym op. Yasmin na okres, ale to pewnie dlatego ze go już tak dawno nie miałam
![]() EDIT: wiedziałam że tak będzie!:P jak poszłam do lekarza z tym że nie mam okresu, (tego dnia do wzięcia zostały mi 2 tabletki placebo) to jak na złośc teraz go dostałam! i nie wiem dalej co mam zrobic;/ chyba pójdę do niego jutro znowu bo właśnie jutro powinnam zacząc normalnie kolejne op. Q... Edytowane przez Aśkun19 Czas edycji: 2010-02-10 o 23:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Przyczajenie
|
Cześć. Biorę 4 opakowanie qlairy nie mam ochoty na sex,mam bóle w klatce piersiowej, przytyłam 6 kg, jestem drażliwa, zmęczona i ogólnie mam doła. Raczej skończę z tym bo jeśli nie mam ochoty na nic to po co faszerować się chemią?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Przyczajenie
|
hej Wam,
ja bralam yaz 5 miesiecy ale zmienilam na qlaire. przy 1 opakowaniu przy 12 tabl pojawilo mi sie plamienie ktore polaczylo sie z okresem. przez kolejne 2 opakowania wszytstko bylo ok. przy 4 opakowaniu przy 19 tabl dostalam lekkich brazowych plamien ktore znowu trwały do okresu (raczej troszke bardziej obfitych plamien). w 5 dniu brania tabl z nowego opakowania kochalam sie z moim chłopakiem. teraz fiksuje czy one trzymały cykl i czy były skuteczne. (przy obecnym opakowaniu 5 - nie mam plamien a dzisiaj biore 20 tabl) . uspokojcie mnie please! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 |
Przyczajenie
|
hej,
dzieki za odpowiedz. bralam/biore regularnie zawsze o tej samej porze (no moze zdazy sie czasem poslizg 2 max 3 h ale nigdy dłuzszy). mam po prostu stresa bo kiedys nie zadzialal na mnie postinor duo mimo tego ze wzielam go po 1,5 h od stosunku. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() lekarka przepisała mi qlaire jako pierwsze tabletki. 3 dni temu zaczęłam opakowanie. Czy nie są one za silne dla dziewczyny w wieku 17 lat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny mam pytanie, bo zaczyna mnie to niepokoić. Q zaczęłam brać dokładnie 1 stycznia od 12 stycznia zaczęłam mieć pewnie problemy z oddychaniem, nie mogę złapać pełnego oddechu, coś takiego jak człowiek po długom biegu ma taką jaby zadyszkę. Nie zdaża się to codziennie powiedzmy średnio co 2-3 dni,c zasem jest silniejsze czasem lżejsze. Myślałam, że to od stresu, ale teoretycznie stresowe sytuacje minęły. Zaczęłam się zastanawiać czy to nie od tabletek, ale nie mam żandej pewności czy to jest ich wina. Miałyście coś takiego albo syłyszałyście i podobnym przypadku ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.