|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z mamą... Skłamać w Sądzie?
To, że twoja mama ma przyjaciela może nie mieć znaczenie jeżeli wasz ojciec zostawił was wcześniej i już od dawna nie żyją jako małżeństwo to jeżeli w tym czasie związała się twoja mama z innym to może to nie mieć żadnego wpływu, NIE KŁAM w sądzie bo narobisz sobie problemów a nie warto, powiedz to co po prostu wiesz, i faktem jest że w przypadku zeznać w sprawie rodziny możesz odmówić składania zeznań i jest to zgodne z prawem, sędzia cię zapyta czy chcesz zeznawać jeżeli podejmiesz decyzję że tak to mów prawdę, wiem że łatwo coś takiego napisać ale nie patrz na to co powie ci matka bo to ty do końca życie będziesz żyła ze swoim sumieniem i tym że skłamałaś a twojej mamy i tak nie będzie to obchodziło bo skoro już robi takie akcje że wchodzi ci na psychikę to oźniej też się nie będzie tym przejmowała.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
myślę że jako ich dziecko możesz odmówić zeznań. sprawdź to bo to najlepsze wyjście z tej sytuacji
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wrażenie, że mama autorki wątku nie jest taka do końca niewinna i pokrzywdzona w tym wszystkim, skoro jej mąż znalazł podstawy do wniesienia o rozwód z orzeczeniem o winie. Prawdę mówiąc to aż nie chcę zbyt wiele myśleć nad tą sytuacją, w której ojciec był alkoholikiem, zdradzał żonę i bił rodzinę a matka była z nim dla pieniędzy "bo sama sobie nie poradzi", a teraz gdy on się wyniósł matka znalazła sobie kolejnego gacha o podobnych predyspozycjach również dla kasy w postaci 400 zł...
Autorko masz prawo odmówić składania zeznań na sprawie rozwodowej jako osoba spokrewniona z obiema stronami (a więc taka, u której trudno o bezstronność), tyle, że przy podejściu twojej matki to także zakończy się pretensjami, bo mama najwyraźniej oczekuje, że będziesz zeznawać na jej korzyść szantażując cię brakiem pizzy i spaghetti....
|
|
#34 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wstretne. Takie baby powinno sie obowiazkowo sterylizowac. Jakby co, to radze w sadzie w ogole sie nie wypowiadac, a od matki uciekac najdalej i najszybciej jak sie da. |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak słyszę takie historie jak ta autorki wątku to mam ochotę taką "mamusię" solidnie sprać tu i tam, może zrozumie, że w życiu jej dupa nie jest najważniejsza na świecie, chociaż szczerze mówiąc to wątpię, że była by w stanie to pojąć...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-02-15 o 11:39 |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mówicie o czyjej matce, jakby nie było...
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
A ile masz lat? Ja (miałam lat 17) nie musiałam zeznawać w sądzie w sprawie rozwodowej rodziców. Zrobiono mi tylko testy psychologiczne. Zero pytań. Choć u nas była sprawa bez orzekania o winie, więc nawet moją pełnoletnią siostrę o nic nie pytano.
Aha - i jeśli były interwencje policji w domu z winy ojca, to w sądzie ten fakt będzie dowodził winy ojca, nie matki.
Edytowane przez lutien Czas edycji: 2010-02-15 o 15:35 |
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie to samo chcialam napisac.
dlatego moze nie rzucajcie tutaj zdzirami i innymi takimi... |
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
NIE KŁAMAĆ.
Jeśli Twój ojciec miał w papierach zaznaczone , że jest alkoholikiem, ( awantury itp) to sprawa rozwodowa będzie dla sędziego jasna. Wina jest zawsze po stronie alkoholika. Nic mu nie pomoże. A jeśli chodzi o Twoją mamę... bądź dorosła i zrozum, że ona też ma prawo do szczęścia. Niekoniecznie musi "kochać" swojego przyjaciela - dzięki niemu, może zapomnieć o złych przeżyciach. Ja w takiej sytuacji cieszyłabym się, że moja mama uwolniła się od jakiegoś "psychika" i znalazła by sobie kogoś innego.
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Matka...rozmnożyć się to jeszcze żaden sukces ani powód do bezwarunkowej chwały. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-02-15 o 16:08 |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi mi tylko o to, ze niektore epitety mozna sobie darowac. |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy ma matkę i potencjalnie każdy matką może być więc nie wiem co to ma do rzeczy. Kogoś nie można osądzać bo jest matką?
|
|
|
#44 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Aczkolwiek chciałabym z góry przeprosić autorkę wątku jeżeli czuje się dotknięta moją opinią o jej matce. |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwazam, ze jej mama robi zle, zgadzam sie z Waszymi wypowiedziami, ale wlasnie ze wzgledu na Autorke, mozna sie powstrzymac z takimi okresleniami. z mojej strony koniec offtopa. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
To mogłaby być jej babcia, ciocia, kuzynka i kompletnie nic by to nie zmieniło _-_
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
W sądzie, niestety, nie liczy się prawda, ale co kto powie
Świadkowie mówią co im pasuje a sąd daje temu wiarę, taka jest rzeczywistość (o czym przekonałam się dość boleśnie na własnej skórze i skutecznie wyleczyłam z idealizmu i mówienia prawdy i całej prawdy) Powiedz, tak jak uważasz, sąd nie dowie się że skłamałaś Jeśli masz wątpliwości możesz powiedzieć po prostu że nie wiesz, i tyle. Na temat niewłaściwego zachowania Twojej matki w stosunku do Ciebie nie będę już powtarzała się za wizażankami ![]() Trzymaj się.
|
|
#48 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
c
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
po 1 - masz prawo odmówić składania zeznań
po 2 jeżeli matka związała się z kimś po tym jak nastąpił trwały i zupełny rozkład pożycia (ewidentnie z winy ojca) to rozwód będzie z winy ojca,a związek matki nie będzie miał znaczenia bo nie był przyczyną rozkładu pożycia |
|
|
|
|
#52 |
|
BAN stały
|
Porozmawiaj z mamą, że nie powiedziałabyś w sądzie o jej "przyjacielu" gdyby nie wydarła się tak na Ciebie i po prostu wytłumaczyła dlaczego miałabyś tak postąpić. Twojej mamie na tobie zależy, więc nie chce aby Twój tata wygrał sprawę. Porozmawiaj także z siostrą (ile ma lat?) i razem podejmijcie decyzje co dalej zrobić. Jeżeli mama dobrze Cię traktuje to może uszanuj jej decyzję i spróbuj ją zrozumieć...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:04.

Świadkowie mówią co im pasuje a sąd daje temu wiarę, taka jest rzeczywistość
Jeśli masz wątpliwości możesz powiedzieć po prostu że nie wiesz, i tyle.