|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
od 7 miesiąca czyli po skończeniu 6, mała ma 6,5 miesiąca i od 2 tygodni jej daję ![]() hula hop mam takie z wypustkami, kosztowało coś ok 70 zł...tych zwykłych to raczej nie opłaca się kupować bo cięzko się nimi kreci i efekty podobno marne...tylko liczyc się musisz z tym że na początku jak cię wymasuje
|
|
#2732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie dałam jej bo się bałam, ze jakąś część zje
![]() Cytat:
Do klubu zapisane są jeszcze moja Amela i Wercia Czeko, ktoś jeszcze? ![]() aannuullaa agga19851985 ja też mam słabą silną wolę więc na razie się nie zabieram za dietę ![]() Czekam na Tż może zajmie się małą to spokojnie Majkę obejrzę
|
|
#2733 |
|
Wtajemniczenie
|
wypatrzyłam na allegro takie hula z podwójnymi wypustaki za ok 80 zł, i takie chyba kupie. Zniosę te siniaki oby tylko ten brzuchol się poprawił. A ja myśłała mże trzeba na goły brzuch kręcić? nie ma wtedy lepszych efektów? No i te siniaki to chyba tylko po pierwszym razie, co ? czy cały czas?
heh a ja nie mam tv już ze dwa tygodnie:-( mamy(tzn mielismy) cyfrowy polsat i w grudniu popsuł się dekoder, mąż zaniósł go do punktu cyfrowego polsatu żeby coś z tym zrobili, oni dali zastępczy, który działa dwa miesiące a potem wyłączają sygnał żeby klient sobie kupił nowy dekoder a nie cały czas korzystał z zastępczego. No i nam właśnie ten sygnał wyłączyli. Już jakiś tydzień dekoder stoi na fotelu bo nie ma komu zawieżć go do punktu(nie odzywam się z mężem już ze 3 tygodnie:-(, więc nie ma komu go pogonić ) Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-02-15 o 17:39 |
|
|
|
#2734 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze nic mu sie nie staloCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a widzisz jaka zapominalska jestem wiem ze dzwonilas ale nie moglam akurat odebrac , chcialam potem zadzwonic do ciebie i zapomnialam a cos waznego???
|
|
#2735 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wow jestem pod wrazeniem. Moja godzine max dwie A o ktorej chodzi ci spac wieczorem i o ktorej wstaje? Marzy mi sie dluzszy sen mojej ksiezniczki zebym wreszcie miala czas na swoje sprawy czyt wizaz itp![]() ![]() Cytat:
O 6tej jestem nieprzytomna tym bardziej ze nadal czesto ja karmie![]() Cytat:
Powazna sprawa chyba![]() Lena spi, maz sie kapie a ja buszuje chociaz prasowanie czeka ![]() Dziewczyny to co z tym kacikiem z przepisami w klubie????? Mysle ze to dobry pomysl Moze jeden z przepisami dla dzieci co???? A drugi z przepisami dla nas Ktos podawal kiedys jakis przepis na makaron z pomidorami z puszki Poprosze o przypomnienie
|
|
#2736 | |||
|
Zakorzenienie
|
jedno, jedno
ja daje jedno choc zalecaja poł? duze przestępstwo popelniam? Cytat:
![]() W kazdym razie polubila nieco bardziej i z siadu sama kładzie sie na brzucholek Czasem nóżka jej sie wymknie, czasem musze pomoc.Czasem chwilke polezy a czasem sekunde i krzyk Cytat:
no i pomogla mialam kilka pytan o bezrobocie Cytat:
spać chodzi poźniej, budzi sie nieco później (sa wyjątki-jak dzis )za to co noc od dluzszego czasu musi wytrąbić butle mleka wygrzebalam,proszę (choc to nie ja wstawialam) 2 serki topione, puszka pomidorów z biedronki, 3 torebki ryżu ugotowane ulubion e przyprawy(ja dodaję wloskie z kamisa), pieprz , sól, papryka, serki i całą puszkę pomidorów wrzucam do garnka, przyprawy i gotuję na maym ogniu od czasu do czasu mieszając, gdy już bedzie jednolita masa, wlewam na ryż i szamu szamu SMACZN EGO
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#2737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
J zrobie tak samo, kupie warzywek mięska(ciekawe czy królika gdzieś dostane?) i bede gotowała A dziewczyny zastanawiałyście się czemu w tym słoiczkowym jedzeniu nie ma żadnych dań z burakiem?? Czy ja poprostu nie widziałam. Szczerze mówiąc to już nawet nie pamiętam o co poszło, a teraz to cały czas mąż coś bąka pod nosem i tylko mnie wkurza i jakos tak się nie odzywamy, a jak już coś powiemy to i tak jest znowu kłótnia, np. pół godziny temu przyszedł i nawet przeprosił a niecałe 15 minut później znowu kłótnia i znowu się nie odzywamy. Chciałam coś na ten temat skrobnąć w klubie bo to długa i wyboista historia, ale jakoś tak nawet nie wiem od czego zacząć gdzie wy wszystkie się podziewacie??? |
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
prosze niesmialo o klikanie na moj link w podpisie i oddanie glosu
![]() :prosi :
|
#2739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie no co Ty DOBRA DOBRA ![]() Kazałam Tż kupić płyn do higieny z Ziaji i oczywiście kupił, ale... dla kobiet dojrzałych i z menopauzą coś mi sugeruje ? Trzydziestkę dopiero za rok zacznę ładnie pachnie nagietkowy ![]() Kasiu ja też przepis zmałpuję
|
|
#2740 |
|
BAN stały
|
no i musiałam jeszcze zajrzeć
![]() syla, Amelka chodzi spać ok 20 najczęściej po, a wstaje ok 7 - kiedyś spała do 8-9 (dobre czasy). w dzień drzemki co 2- 2.5 godz średnio i śpi po ok godzinie. koło 9-10, spacer 12-13, potem 15-16 prześpi do ok 17 czasami inaczej i potem do tej 20 ciężko mi ją dotrzymać, ale się udaje najczesciej. także ze 3 godz na pewno śpi, myślę ze to przez to że teraz duzo energii poświęca na przewracanie się, stawanie na czterech. może tak reaguje na ząbkowanie - bo innych objawów nie ma. takie spanko w dzień ma od jakiegoś miesiąca nie narzekam ![]() oki uciekam, dobrej nocki gdzie wy macie ten klub, dajcie linka Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-02-15 o 21:15 |
|
|
|
#2741 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I sama jestem zdziwiona, że ćwicząc tylko 2 razy w tyg takie efekty mam. W życiu nie miałam tak twardego brzucha Myślałam, że babcia dała wnuczce od razu się pobawić Cytat:
Musi być coś poważnego bo tyle ze sobą nie rozmawiać? Ja bym nie wytrzymała. Cytat:
Z przepisami dla nas już jest kącik. Ale ten drugi można by założyć. Cytat:
![]() Katarzynko składasz wypowiedzenie? ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- No i cytowanie mi nie działa ![]() Megi ale sie usmiałam Syla cudny avatarek
|
||||
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
mam w szklance ,przykryte folia i w lodowce,potem odgrzewam i tyle
|
#2743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
agga19851985 czasem tak jest. Mój też ostatnio co by nie zrobił jest źle Ja się zbieram do klubu wyżalić, ale jakoś mi trudno bo wiem, że się poryczę i tyle
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie moge dlatego ja mojego po takie rzeczy nie wysyłam, w ogóle nie lubie jak chodzi po zakupy, napisze mu na kartce co ma kupic, a ten nawet do niej nie zajrzy, wysyłam go po ser, a ten mi przynosi pomidory masakra
|
|
#2745 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Moze trzeba siasc porozmawiac i wyrzucic z siebie wszystko zeby nie bylo zadnych niedomowien????Cytat:
![]() Cytat:
Katarzynko cos sie święci ?
|
|
#2746 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
żeby badania wyszły dobre.Ehhh,chyba ostatni kulig w którym brałam udział miał miejsce w dzieciństwie(kiedy to było?)Zazdraszczam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czy u Was też tak wizaż muli? Idę czytać dalej,choć nie ma dużo Dużo źle,za mało jeszcze gorzej
|
||||||||
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko oddałam głos
a o co w tym chodzi?
|
#2748 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
i dupa nie cytuje
![]() dzieki mamusie za oddanie glosu Sweet nie moge za duzo napisac bo to TAJEMNICA ale biore udzial w testowaniu pewnego kosmetyku i dzieki waszym glosom moge wygrac fajne nagrody ![]() wiecej szczegolow moge napisac dopiero pod koniec marca bo tak dlugo trwa ta akcja wiec chyba mozecie dziennie oddawac glosy
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
nie mam nic przeciwko
![]() Syla, cool avek nie, nie Cytat:
ponarzekamy zbiorowo tez mialabym kilka zdan ![]() A dziś w luźnej rozmowie wybralismy imiona... Blanka i Kajtek/Kajetan
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2751 |
|
Wtajemniczenie
|
Cieszę się, że poprawiłam Wam humor
Powiedziałam Tż, ze się poskarżę dziewczynom na Wizażu Czeko dzięki za odp głos oddany ![]() Mi Wizaż rzęzi, ale to raczej wina mojego internetu ![]() Nieeee no padnę trupem do rana myślałam, że tylko sufit będzie do malowania, a tu już ściana mokra i w kuchni sporo zacieków
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też poproszę o wasze głosy
kliknijcie w baner w podpisie jesli chcecie oczywiscie.Cytat:
to konkurs jest, nie wiem dlaczego czeko chciała napisac o nim, to przeciez nie tajemnica jest, kazdy może brac udział w konkursie. u nas oki, oliwka zasnela a ja biorę się do pracy. czeko klikne na ciebie
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-15 o 22:12 |
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
czeko-oddalam
jak szepniesz codzien slowko to bede klikac Cytat:
cichcem glowe wsadzilam przez drzwi i mnie równiez zmrozilo, bo kombinowala.Zrobie to na dniach, albo w srode, bo mąż ma wolne, a wiecie, ze wszystko musi nabrac mocy w czasie zaczął mulic wrrrr Ide do wyra. Wyrobilam sie z czym chcialam.Przytargalam dzis siate ciuchow od siory po jej synku wiec teraz bede miec takie domowe.Na jej kulanie sie po podlodze i jedzenie marchwi i burakow. Choc wiekszosc plam opanowalam wczesniejszym namoczeniem a do prania dosypuje odrobine odplamiacza. Acha, mlodej rzucil sie wlos zrobily sie gęściejsze i niektore pojydyncze sa dluższe, ale smiesznie to wyglada
|
|
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
Syla chodzę dwa razy w tyg na aerobik. Zaczęłam od września. W styczniu miałam ponad 3 tyg przerwy.
Ćwiczenia mamy różne. Stepy, ciężarki, układy, czasem trochę tańca. Zawsze na koniec ok. 20 min mamy ćwiczenia na macie - wzmacniające, rozciągające. Jeśli chodzi o brzuch to mniej więcej takie: 1. leżysz na plecach, prawa noga ugięta w kolanie i stoi na podłodze, lewa założona na prawą. Obie ręce po bokach głowy (nie na karku bo będziesz rękoma podnosiła głowę a tak nie można) i robisz skośne brzuszki do kolana lewego. My robimy np. tak ze 2-3 razy po 8 i bez przerwy żadnej unosimy nogę prawą do góry, musi być wyprostowana w kolanie (lewa pozostaje tak jak była i kolejne 2-3 serie po 8). Wysiadam przy tym. Później zmiana nóg. 2. Leżysz na plecach, ręce wzdłuż tułowia. Podnosisz obie nogi do kąta prostego, zaczynasz robić bardzo wolno koło rozdzielając nogi. Jak zatoczysz koło to wyprostowane nogi podnosisz znów do kąta prostego i tak kilka razy. Pamiętając, że koła trzeba robić bardzo wolno, brzuch cały czas napięty. 3. Leżąc na plecach obie nogi podnosisz lekko do góry. Prawą nogę zginasz w kolanie, ręce za głową i lewym łokciem brzuszki do prawej nogi i szybko prostując prawą nogę - zginasz lewą i prawym łokciem do lewej nogi. Nogi cały czas w górze. My znów robimy kilka serii po 8 ale bez przerwy żadnej. 4. Leżysz na plecach, ręce wzdłuż ciała, nogi znów do kąta prostego i znów zataczasz koła bardzo bardzo wolno z tym że nóg nie rozdzielasz. I znów kilka razy. 5. Leżysz na plecach, nogi znów wyprostowane do kąta prostego i podnosisz tułów dotykając prawą ręką lewej stopy, lewą ręką prawej stopy. Kilka powtórzeń po 8 bez żadnej przerwy. 6. Leżysz na plecach, nogi zgięte w kolanach. Wyciągasz ręce do góry i podnosisz górną część pleców (nie całe), ręce cały czas wyprostowane. Jak coś niejasno opisałam to napiszę jeszcze raz. Mnie te ćwiczenia bardzo pomogły i wiem, że krzywdy mi nie zrobią. I zaznaczam, że nie na każdych zajęciach je robimy. Bo to zależy od humoru prowadzącego
|
|
|
|
#2755 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() a tak na marginesie - z glosu nie brzmisz na taka wredna na jaka wygladasz z pisma dziewczyny ja tez prosze o klikanie w linka w podpisie ![]() ![]()
|
|
|
#2756 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Śliczne imionka Jezu tak muli, że chyba wyłączę zaraz lapka ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- dubel :/
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2010-02-15 o 22:12 |
||
|
|
|
#2757 |
|
Rozeznanie
|
nie no wysiadam nerwowo z tym dzisiejszym wizażem, jak mnie nie chciał wpuścic to kurde jak się rozpisalam to mi błąd wyskoczył i wszystko skasowało kurde blaszka ale mnie wkurza dziś <mur>
wpadłam powiedzieć, że wróciłam cala i chyba jakoś poszło z 4 napewno pozytywnie ale 1 był za***iście trudny pilnował nas dodarkowo gościu z ministerswa i nawet ściągać nie było jak ale zobaczymy wyniki 27, więc narazie za kciuki nie dziękuję bo jeszcze sa mi potrzebne . wrócilam strasznie późno dlatego mąż nadrabia dzis walentynki i zapowiada się ciekawa noc <brzydal> to spadam sie szykować buziaki kolorowych snów do jutra
|
|
|
|
#2758 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Jak Damian był mały nie było jakoś problemu z kupieniem jakiegoś kuraka z wiadomego źródła.Teraz ludzie mało co chowająCytat:
![]() Syla słodki avatarek. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dobry wieczór mamusie!!! Jestem mega zła,jak mam chwilę czasu,to wizaż dzisiaj tak chodzi,że chyba na piechty szybciej bym zaszła do Krakowa 2 tygodnie po feriach,a nauczyciele też świrują-Damian ma same sprawdziany w tym tygodniu,przecież chyba nie może być więcej niż 3 w tygodniu.Biedne dzieci ![]() Dzisiaj się dowiedziałam,że moja o rok młodsza koleżanka,będzie miała bliźniaki.Ona tak długo przebierała,mało nie wpadła w depresję bo tak chciała dzidziusia a nie miała faceta,dochodziło do tego,że mówiła że sobie z kimś zrobi i wychowa sama.W tamtym roku,poznała faceta,po 2miesiącach(w październiku) wzieli ślub,no i spodziewają się bliźniąt.Śmiałam się że to nagroda za to,że tak długo czekała.Jej rodzice też się cieszą,bo nie mają jeszcze wnuków i nie mogli się ich doczekać. Idę pod prysznic,jeszcze zaglądnę. |
|||||
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez poproszę
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
Kliknęłam chyba na wszystkie 3 linki. Wizaż wariuje i nie wiem czy poszło.
Kat imionka bardzo ładne. A tak przy okazji. Ale ja wścibska jestem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.

. Jędrności też by się troche przydało. Domyślam sie że tego brzuchola to nic nie wciągnie, no chyba że operacja plastyczna, na która zbieram do skarbonki po 5zł
, mam juz ponad 1100zł, jeszcze dozbieram jakieś 13000 zł i fundne se operacje plastyczna brzucha, a co
od 7 miesiąca czyli po skończeniu 6, mała ma 6,5 miesiąca i od 2 tygodni jej daję 
do tej pory to wiele może się zdarzyć

podjem trochę, a w między czasie zamówię rowerek na all
dzwonilam dzis do ciebie
wow jestem pod wrazeniem. Moja godzine max dwie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

czasem tak jest. Mój też ostatnio co by nie zrobił jest źle
. Moze trzeba siasc porozmawiac i wyrzucic z siebie wszystko zeby nie bylo zadnych niedomowien????
żeby badania wyszły dobre.
ale zobaczymy wyniki 27, więc narazie za kciuki nie dziękuję bo jeszcze sa mi potrzebne
)Jak Damian był mały nie było jakoś problemu z kupieniem jakiegoś kuraka z wiadomego źródła.Teraz ludzie mało co chowają