Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-16, 08:06   #1711
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie,
chwaliłam się, jak to mi w tej ciąży dobrze i dzisiaj nie przespałam pół nocy - bolą mnie kości miednicy, pachwiny i nieco kręgosłup na dole. To tak ma być zaraz przed? Bo ja nie wiem.
Miałam plany zakupowe na dzisiaj, a mąż został w domu i "LEŻYSZ W ŁÓŻKU!!!!!!"... phi... A ja tylko po pampersy chciałam skoczyć, do apteki, po Lovelle i jakieś tam drobiazgi. A pod wieczór po jakiś mebelek dla maluszka
megi przecież to już czas na Ciebie jedź na zakupki, a nóż widelec się cuś ruszy mały Igorek no chyba że planujesz cierpliwie do 40 tyg

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 08:35   #1712
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ufff... jak ja się ciesz, że ta noc się wreszcie skończyła... To był jakiś koszmar. Spałam może ze dwie godziny, a co za tym idzie- mój tż niewiele więcej. Wierciłam się, przekładałam z boku na bok nie szczędząc pojękiwań. Pod kołdrą za gorąco, jak wyjęłam nogę czy rękę- marzły. No masakra. Do tego mam obolały brzuch na dole i mała dziś nie dawała spokoju. Po prostu rewelacja...

A ja dziś w planach zakupy lumpeksowe ale śnieg od rana sypie więc nie wiem co z tego wyjdzie...
Oj, czuję, że to będzie zły dzień...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 08:37   #1713
JoannM
Zadomowienie

No wczoraj powiedzialam TZ o tej szyjce i grozbie szpitala i przyspieszonego porodu to chyba chlopak sie w koncu przejął bo powiedzial, ze od tej chwili mam tylko lezec,a on sie wszystkim zajmie.hehe. Zreszta po tej wizycie u lekarza i wskoczeniu do paru sklepow, jak przyjechalam do domu to i tak nie moglam sie ruszac bo kazdy ruch to bol i klucie tam na dole. Czyli do sklepu jeszcze moge wyskoczyc po chleb, ale kazde dluzsze wyjscie musze odchorowac..
a dzis niestety musze jeszcze jechac(ale to juz autem) na badania,krew,mocz i posiew.
no zobaczymy jak wyjdzie w praktyce, czy naprawde bedzie mi pomagal, i czy zrobi dzisiaj obiad.. bede go nadzorowac z kanapy

Ja tez sie dobrze nie wysypiam, budze sie co jakis czas,wcale nie chce mi sie az tak do toalety, ale jakos tak chyba niewygodnie i sie krece w lozku jak smrod w gaciach..

Co do porodu mam zaplanowane, ze jak przyjda skurcze to jeszcze posiedze w domu,wezme prysznic,odpoczne, i jak juz sie pojawia takie czeste,mniej wiecej co 5-10 min,trwajace 0,5-1 min to jade do szpitala. jak odejda wody to powinno sie od razu jechac. tzn w ciagu godz. ale jak to bedzie to juz sie okaze w praktyce

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 08:41   #1714
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Dzień Doberek
To ja dołączam do grona tych niewyspanych. Każda noc to masakra. I widze że mój małż ma to samo chociaż jemu brzuch w niczym nie przeszkadza. On za to cała noc przez sen łazienkę fugował hehe. Bidulek wychodzi z siebie żebysmy zdązyli zanim sie rozpakuję.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 09:06   #1715
drcron
Zakorzenienie

i ja dolanczam do niewyspanych moje dziecie zlosliwe po tatusiu nie dalo mi spac jak probowalam na plecach kopala tak ze az bylo mi niedobrze na prawym boku to samo i lewym tez jak by ADHD dostala od rana to samo teraz klecze przed laptopm bo w tej pozycji daje mi spokoj chyba tak zaczne spac ale im blizej porodu tym bedziemy mogly mniej spac to ponoc jakis sygnal przepowiadajacy

ja do porodu pojade najprawdopodobniej 21 marca albo na poczatku kwietnia jeszcze jutro to ustale z lekarzem dokladnie kurcze mam tylko nadzieje ze niunia sie odwroci glowa w dol i mnie nie beda kroili bo ja sie tego boje gorzej niz ognia
dzisiaj na wyniki odrazu zrobie to badanie na cholestaze bo zas w nocy mnie wszystko swedzialo

a wczoraj poloznej pytalam jeszcze o puchniecia to mi powiedziala ze to tez jeden z sygnalow przepowiadajacych porod zatrzymanie wody w organizmie nasz organizm sie tak zabezpiecza przed mozliwa utrata wiekszej ilosci krwii

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 09:18   #1716
megi-megi
Zakorzenienie

Jakoś w grupie niewyspanych raźniej. Mój tż co chwilę w nocy się pytał, czy już jedziemy (na porodówkę), a ja sobie jęczałam, bo mnie co chwilę coś bolało. O 3 w nocy chciałam wstać i coś porobić - sprzątać czy co.
Niesamowite, że to już - tuż, tuż.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 09:29   #1717
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Mój tż jak tylko się ruszyłam, stęknęłam czy wzdychnęlam, zaraz dostawał oczy jak dwie kulki miodu i ze strachem pytał "kochanie, nic ci nie jest"?, "co cię boli"?. Chyba tez zaczyna się bać "tego" momentu
U mnie najgorsze w nocy jest to, że jak leżę to ciężko mi się oddycha, mam wrażenie, że tak płytko. I co jakiś czas muszę głośno i długo wzdychnąć... to może wyglądać dla mojego tż niepokojąco

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-02-16, 09:29   #1718
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dzien dobry.
U mnie kazda noc to koszmar juz od 1,5 tygodnia. Budze sie co 2 co 3 godziny ide siku nie moge usnac wierce sie krece jak sie przekrecam z boku na bok to boli.... wrrrr
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 09:34   #1719
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Witajcie brzuchatki

Ja na wstępie chciałam się Wam pochwalić moim uroczym synkiem i Jego ... Dodatkowo dołączam fotkę z dzisiaj rana mojego skończonego 34tc

Wczoraj byłam na SR i byłam ciążowo "najstarsza" Kobietka się śmiała, że doświadczeni rodzice rzutem na taśmę z zajęć korzystają Było super!! Mieliśmy o kamieniu piersią Rzecz jasna o zaletach I mój Tż powiedział że teraz już wie doskonale jak to ma wyglądać i będzie u mnie kontrolę przeprowadzał Po zajęciach brzuch mi się tak stawiał i krzyż bolał, że się śmiałam że syn wziął sobie do serca sprawę szkoły rodzenia, a że dodatkowo doszedł do wniosku że już wiem jak Go karmić to może wyskakiwać

Uciekam Was nadrabiać

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 09:41   #1720
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

o jejq ale masz malenki brzuszek
Jejku juz coraz blizej , 5,5 tygodnia zostalo mi do ostatecznego porodu-w sumie do pojscia na wywolanie
wiec jakby nie bylo to juz 34 tydzien leci a ja ciagle z podpisem 33;p
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 09:42   #1721
anakazar
Zakorzenienie

ehh czyli widzę,że dzisiaj wysyp jakiś nas niewyspanych-ja juz 3 okropną noc mam za sobą,jeszcze biedny Tż tak mnie dzisiaj denerwował,bo tulił się do mnie w nocy i jego ręce,nogi,wszystko mi przeszkadzało-cieszyłam się jak zadzwonił budzik.
Wczoraj poleciałam po ulubione jogurty do netto i patrze,a tam takie słodziuchne obrazki w kubusia puchatka-o matko cóż to była za radośc,wziełam dwa-a mam już w domku jeden wielki z tej kolekcji i już nie mogę się doczekac jak to wszystko powieszę.
Kurcze jak to się pozmieniało,nic mnie tak nie cieszy jak kupno czegoś dla dzidziulka,nawet moje ukochane,kolejne buty czy torebka.

Hmm Pop kupiła tą wanienke ze stojakiem za 175 w sklepie,a cholerka na allegro cały zestaw kosztuje 220zł-nie wie któraś z was czy w szczecinie można gdzieś ją dostac?

Idę umyc włoski

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 09:46   #1722
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Witajcie brzuchatki

Ja na wstępie chciałam się Wam pochwalić moim uroczym synkiem i Jego ... Dodatkowo dołączam fotkę z dzisiaj rana mojego skończonego 34tc
Oooo... jak bym widziała mój brzuszek Powiem szczerze, że trochę mnie pocieszyłaś tymi fotkami. Bo ja się cały czas przejmowałam tym, że mam za mały brzuszek a tu proszę... Twój podobny do mojego a "starszy"

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-02-16, 09:52   #1723
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Oooo... jak bym widziała mój brzuszek Powiem szczerze, że trochę mnie pocieszyłaś tymi fotkami. Bo ja się cały czas przejmowałam tym, że mam za mały brzuszek a tu proszę... Twój podobny do mojego a "starszy"
Asiulek wstawiłam właśnie żeby Cię pocieszyć Mój gin w ostatni piątek bardzo długo oglądał synka i powiedział, że jest mega super i absolutnie nie ma do Niego ŻADNYCH zastrzeżeń Dziecie zdrowe i duże (2,4kg), co na ten etap jest nieco powyżej 90centyla Taka nasza uroda Z Hania miałam większy, a moja mamusia miała dokładnie taki sam arbuzik z moim młodszym bratem więc się nie martwię Przynajmniej mi wygodnie Wieczorem rzecz jasna, po najedzeniu się ma znacznie większy hihihiihhh

Stary 2010-02-16, 10:12   #1724
asienka240
Rozeznanie

a ja się dziś wyspałam pięknie mi się spało...

ale wczesniejsza noc.. to był koszmar. obudziłam się punktualnie o 3 na siusiu i tyle spania było ( tak u mnie wygląda co druga noc

to dziewczyny jak z tym smarowaniem u dziewczynek??
jak i czym sie powinno smarowac zeby sie te wargi nie zrosly?
Stary 2010-02-16, 10:21   #1725
megi-megi
Zakorzenienie

Ale śliczny brzuszek - taki malusi. Pewnie wygodniejszy niż to wielkie, co się tak ciężko dźwiga.
Zaraz podejmuję kolejną próbę depilacji... strasznie to męczące się zrobiło.
Stary 2010-02-16, 10:24   #1726
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
to dziewczyny jak z tym smarowaniem u dziewczynek??
jak i czym sie powinno smarowac zeby sie te wargi nie zrosly?
Ja np córe przez cały pampersowy okres smarowałam Sudocremem i wargi są ok

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Ale śliczny brzuszek - taki malusi. Pewnie wygodniejszy niż to wielkie, co się tak ciężko dźwiga.
Megi, mi się marzy zobaczyć Twój już tak na wylocie

Stary 2010-02-16, 10:26   #1727
asienka240
Rozeznanie

Cytat:

hahaha
właśnie przypomniała mi się moja walka w łazience przed ostatnią wizytą u lekarza...
Mimo lusterka tak krzywo się ogoliłam, że w rezultacie skończyłam całkiem goluśka... czułam się jak 5 letnia dziewczynka ;P
Stary 2010-02-16, 10:28   #1728
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Megi, mi się marzy zobaczyć Twój już tak na wylocie
Ok. Robiłam z 3 dni temu. To niedługo podłączę kabel do komórki i wrzucę.
Stary 2010-02-16, 10:34   #1729
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Ok. Robiłam z 3 dni temu. To niedługo podłączę kabel do komórki i wrzucę.
Super !! A powiedz, Ty chodzisz na ktg?? Bo chyba tak pod koniec to się chodzi?? Ja to już nie pamiętam kurcze

Stary 2010-02-16, 10:34   #1730
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie brzuchatki

Wczoraj byłam na SR i byłam ciążowo "najstarsza" Kobietka się śmiała, że doświadczeni rodzice rzutem na taśmę z zajęć korzystają Było super!! Mieliśmy o kamieniu piersią Rzecz jasna o zaletach I mój Tż powiedział że teraz już wie doskonale jak to ma wyglądać i będzie u mnie kontrolę przeprowadzał Po zajęciach brzuch mi się tak stawiał i krzyż bolał, że się śmiałam że syn wziął sobie do serca sprawę szkoły rodzenia, a że dodatkowo doszedł do wniosku że już wiem jak Go karmić to może wyskakiwać

Uciekam Was nadrabiać
jejuuuuuuuuuu aż mi świeczki stanęły w oczach ale super zdjęcia - jesteśmy na tym samym etapie i z tym samym terminem, to mój mały pewnie też tak wygląda a jaki siusiak fajowy Jej a Twój brzdylek taki mikrusek, to ja do 7 m-ca marudziłam, że mam mały a teraz w porównaniu do Ciebie to mój jakby z trojaczkamiAle poważnie, śliczny brzusio i Ty też bardzo ładnie wyglądasz Córę masz śliczną, to i Zbysio??? też będzie przystojniak No jestem poprostu oczarowana

Stary 2010-02-16, 10:40   #1731
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Bardzo dziękujemy Syn mnie kiedyś przechrzci za te zdjęcia siusiakowe I aktualnie jest Marcelkiem bądź Wojtusiem - zależy dla kogo hehehehehehehehehhee

Stary 2010-02-16, 10:47   #1732
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Wczoraj bodajże był poruszany temat seksu z prezerwatywa podczas ciąży. Dziś znalazłam coś takiego:

Czy seks przyspiesza akcję porodową?

Teoretycznie jest to możliwe, ale praktycznie może się tak zdarzyć wyłącznie wtedy, jeśli akcja porodowa i tak miała już się rozpocząć. Jedna z substancji, która powoduje mięknięcie szyjki macicy i skurcze macicy w czasie akcji porodowej, występuje w spermie. Jest ona nazywana prostaglandyną, od gruczołu krokowego - prostaty, która produkuje spermę. Jednak dawka wymagana do wzbudzenia porodu jest zdecydowanie wyższa niż ilość wyrzucana w pojedynczym wytrysku. Wiele par niecierpliwie czekających na rozpoczęcie akcji porodowej, uprawia seks w nadziei, że tak właśnie zostanie przyspieszona. Nawet jeśli ten sposób się nie sprawdza, to przynajmniej dostarcza rodzicom trochę niezłej zabawy.

Dobrze, że się nie stosowałam do tych zaleceń heheh...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-02-16, 10:50   #1733
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

witam mamuśki!!

po pierwszeDAJCIE JUZ SPOKÓJ Z TYMI KREMAMI!!!!!sudocrem i inne,bo sie wkoncu pokłócicie a to nic nie zmieni,juz czytac nie moge tego tematu kazdy zrobi co bedzie chcial.

Gmyrelka,no nie mogę sie napatrzec,chyba mialam taki brzusio w 4 m-cu,tez bym tak chciala wygodniej by sie wszystko robiło i zdjecia synusia super,tutaj napewno pomyłki byc nie moze

Z tym spaniem to chyba juz tak bedzie,ja mam tak samo,wydaje mie sie,ze moze organizm sie juz przygotowuje do nocnego wstawania,karmienia itd.

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja tak po cichu sobie myslę i mam ogromną nadzieje, że przejde poród tak jak moja mama W sumie ciąże przechodze tak jak ona, bez mdłości, wymiotów i innych objawów. Ona rodziła dwójkę dzieci i oba porody były szybkie i bezproblemowe. Mamusiu!! Ja też tak chcę!!
moja mamcia miala tak samo,tez po ciuchutku na to licze

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość

A tak jeszcze myslalam.....bo coraz czesciej zaczynam myslec o porodzie, jak to bedzie i wogole... jesli pojawia sie skurcze (nie mialam jeszcze tych przepowiadajacych) to nie ma co w 5 min wybierac sie do szpitala prawda...bo moze byc tak ze odesla do domu itp itd....czytalam ze przy pojawieniu sie skurczy mozna nawet wziasc prysznic przed pojechaniem do szpitala (chociaz nie wiem ile w tym prawdy)
A jak jest jesli odejda wody? tez mozna jeszcze poczekac czy wtedy to juz od razu szpital?
Wogole nie wyobrazam sobie jak te wody odchodza, co sie czuje... czy moge tego nie zauwazyc np podczas oddawania moczu ( slyszalam i o takich przypadkach)...bo to chyba nie jest tak jak na filmach ze chlusnie jak z wiadra hehe
podobno uczucie jest takie,jakby sikala i nie mogla tego zatrzymac.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

No i jeszcze pępuszki niemowlaków, przemywałam za pierwszym razem roztworem ze spirytusu( około 40 zł w biedronce, odrobina do pępka a reszta dla męża na pępkowe )dziecko nie reaguje na takie przemywanie, więc nie jest bolesne.
pl_madzia dziękuję wlasnie o tego typu rady chodzilo mi w poprzednim poście.

Cytat:
Cześć Mamusie,
chwaliłam się, jak to mi w tej ciąży dobrze i dzisiaj nie przespałam pół nocy - bolą mnie kości miednicy, pachwiny i nieco kręgosłup na dole. To tak ma być zaraz przed? Bo ja nie wiem.
megi przeczytaj swojego poprzedniego posta i masz juz odpowiedź gotową wszystko Cie boli a sama pisalas jak to sie narobilas,nunu
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 11:02   #1734
ita83
Wtajemniczenie

dziendobry - ja od rana juz zapierdziel w pracy mam a ledwo co oczy otwarte trzymam - chyba znow mnie czeka kawa
Teraz pije prawie codziennie taka slabiutka - ale inaczej nie byla bym w stanie funkcjonowac

Wczoraj sie oczytalam o tej cCholestazie i zakupilam witaminki B complex - zobaczymy jak do piatku nie przejdzie to w weekend ide na te proby watrobowe - przynajmniej bede wiedziala czy wszystko w porzadku bo tu w Irl - nawet gdybym powiedziala lekarzowi o objawach to w najlepszym wypadku kazal by mi brac panadol i pic sprita
Stary 2010-02-16, 11:40   #1735
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Natala wejdź sobie na wątek "podzielcie się mamuśki wrażeniami z porodu" tam dziewczyny opisuja jak to bylo,kiedy wody,kapiel itd niektore porody sa calkiem przyjemne
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 11:43   #1736
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
AniaP, to u dziewczynek WCALE nie stosuje się sudocremu???
Nie jest powiedziane że wcale można go stosować ale oprócz niego muszą być przede wszystkim kremy tłuste typu linomag , bephanten itp. Sudokrem ma cynk który raczej wysusza. TEn linomag niezły i tani coś koło 8 zeta kosztuje .

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
AniaP- mi to już w szpilatu od samego początku ranę tym psikali parę razy dziennie. Więc TZ też mi kupił i w domu dalej psikałam kilka razy dziennie. Ale to chyba na bliznowza nie podziała. No to potrzebujesz jakiejś specjalnej maści. Ale to jest dobre na wszelkiego rodzaju rany, skaleczenia itp. Swietnie dezynfekuje i nie szczypie.
Muszę to sobie może nabyć drogą kupna . Na bliznowce są specjalne maści chyba na bazi cebuli z tego co pamiętam . Zreszta gość co mi to CC będzie robił ma mi dać dokładne zalecenia . Bo ja nie chce miec czerwonej blizny jak mam teraz bbuu

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
jakos przeraza mnie wizja przemywania tego rozcienczonym spirytusem, w koncu jednak kikucik +alkohol... nie bedzie za fajnie :/ na pewno szczypanie, pieczenie...chcialabym tego zaoszczedzic:/ e
Ten kikut dziecka nie boli to tak jakbyś przemywała sam strupek to jest martwe , suche . I nie boli .

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ania p zazdroszczę Ci tego basenu z małym u mnie jest basen miejski przy mojej szkole nawet, ale tam kąpią się wszystkie szkoły z całego powiatu i wogóle jakoś tak odkąd w szkole pracuję, i widzę jakie dzieci tam się kąpią itp. to już sama też tam nie chodzę...moja przyjaciółka złapała tam paciorkowca i nie mogli jej wytępić tego cholerstwa...więc ja nie mam co marzyć o basenie z dzieckiem Niby u mnie jest masa sanatoriów i chyba są tam baseny takie mniejsze...może bym tam popytała, ale na wodę ozonowaną to nie mam co liczyć
Co do waszych opinii o kosmetykach i pieluchowaniu - to dobrze, że ja na sr nie chodziłam hehehe bo pewnie jako jedyna z południa Polski bym miała jeszcze inne informacje Ja dużo na przykładzie mojej siostrzenicy się dowiedziałam, ale też nie zamierzam robić tak jak ona np. Sudocrem -stosuje cały czas (ja mam w razie gdyby, a tak to penathen), oilatum od poczatku przez 2 miesiące, bo ciagle jakieś wysypki miała, potem zwykłe mydełko bambino i było super, a teraz kupuje jej siostra żel tak z oliwą z oliwek z J&J i też jest super ( a ja mam żel z hippa i zamierzam od początku go stosować), a i od początku kąpała ją w wodzie z kranu ( tu chyba zrobię tak samo) Oczka myła rumiankiem co 2 dni, a w pozostałe wodą przegotowaną (ja też tak zamierzam). Na pępuszek miała ten rozcieńczony spirytus 2x dziennie rano i na noc, a przy zmianie pieluchy gazikiem leko i odpadł po kilku dniach (ja też tak będę),a pieluchować pieluchowała po wizycie u ortopedy przez 1,5 m-ca ( ja mam za płotem ortopedę i pediatrę i tam zamierzam się udać w razie co ale wolałabym nie pieluchować). Mleko jej daje NAN, a ja się uparłam na Bebiko Butelki miała Aventu (z syfem) a ja mam TT i Lovi. Każdy robi jak chce
A i dostanę masę ubranek firmowych od znajomej tylko mogła mi to powiedzieć wcześniej, a nie jak ja już tyle wszystkiego mam, no ale jak dają to wezmę
Macie jakiś pomysł co kupić chcrześnicy na roczek??Bo siostrzenica ma w połowie marca urodzinki pierwsze, na których raczej nie dam rady być i muszę coś wcześniej kupić a nie mam pojęcia co
JoannM, nie pamiętam w którym tyg jesteś, ale jak Ci się skraca szyja i masz leżeć to lepiej się stosuj bo skończysz z krążkiem tak jak ja
Pop gratuluję wygranej walki z kozą
Szkoda z tym basenem ale jak taki syf to nie ma się co pakować .
U mnie na zadupiu jest nowy basen wybudowany ze środków UE
http://www.aqua.zyrardow.pl/basen_sauna_solarium.html
kosztuje 9 zeta za godzine , mam karnet to nawet jeszcze mniej płace .
No i mam też blisko mszczonowskie termy ale chyba na odkryty w zime się z małym nie wybiore he he . To już by była przeginka .
http://termy-mszczonow.eu/index.php?ac=9&dz=28&idd=28
fajne to bo to gorące źródla i w zime można się na dworku kąpać

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
No i drugie zadanie dla męża to żeby zapałki po podłodze rozsypywał a rodząca ma pojedyńczo się schylać i zbierać hehe( to też ze SR)
.
Dobry sadyzm jak chodziłam na SR to własnie przede wszystkim na piłkach uczyli skakać i te piłki w kazdej sali porodowej były . Ale że miałam CC to nie wiem jak w praktyce .

Cytat:
Cześć Mamusie,
Miałam plany zakupowe na dzisiaj, a mąż został w domu i "LEŻYSZ W ŁÓŻKU!!!!!!"... phi... A ja tylko po pampersy chciałam skoczyć, do apteki, po Lovelle i jakieś tam drobiazgi. A pod wieczór po jakiś mebelek dla maluszka
Szoruj na zakupy może coś się ruszy . Po co masz latac z brzuszkiem dawaj na porodówke

Cytat:
Witajcie brzuchatki

Druga fota wymiata.

Co wy dziś taka nocka kiepska ja spałam jak zabita jak zwykle zresztą .jakos mało się w nocy budze chyba że raz na siku . Z Szymkiem tez tak było .

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
- nawet gdybym powiedziala lekarzowi o objawach to w najlepszym wypadku kazal by mi brac panadol i pic sprita
A na co ten sprite ?
Stary 2010-02-16, 11:58   #1737
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Szkoda z tym basenem ale jak taki syf to nie ma się co pakować .
U mnie na zadupiu jest nowy basen wybudowany ze środków UE
http://www.aqua.zyrardow.pl/basen_sauna_solarium.html
kosztuje 9 zeta za godzine , mam karnet to nawet jeszcze mniej płace .
No i mam też blisko mszczonowskie termy ale chyba na odkryty w zime się z małym nie wybiore he he . To już by była przeginka .
http://termy-mszczonow.eu/index.php?ac=9&dz=28&idd=28
fajne to bo to gorące źródla i w zime można się na dworku kąpać
ehhhh fajnie wam Ja mam góry w sumie jakieś 2,5 h jazdy przy dobrej pogodzie i jestem tam kilka razy w roku, jeździmy min. na baseny termalne do bukowiny i na termy podhalańskie ale tam też woda raczej chlorowana i ozonu nie widuje...ale jak mały będzie miał tak koło pół roku (sierpień/wrzesień) to może się wybierzemy z nim uwielbiam te baseny . Umówiłam się na piątek rano do okulisty na badanie mojej siatkówki i dna oka...mam nadzieję, że nie będzie przeciwwskazań do sn
A jutro oficjalnie stanę się posiadaczką mieszkania ale tylko na papierze

Stary 2010-02-16, 12:02   #1738
JoannM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
i ja dolanczam do niewyspanych moje dziecie zlosliwe po tatusiu nie dalo mi spac jak probowalam na plecach kopala tak ze az bylo mi niedobrze na prawym boku to samo i lewym tez jak by ADHD dostala
ciekawe po kim ma to ADHD

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Wczoraj poleciałam po ulubione jogurty do netto i patrze,a tam takie słodziuchne obrazki w kubusia puchatka-o matko cóż to była za radośc,wziełam dwa-a mam już w domku jeden wielki z tej kolekcji i już nie mogę się doczekac jak to wszystko powieszę.
Kurcze jak to się pozmieniało,nic mnie tak nie cieszy jak kupno czegoś dla dzidziulka,nawet moje ukochane,kolejne buty czy torebka.

Hmm Pop kupiła tą wanienke ze stojakiem za 175 w sklepie,a cholerka na allegro cały zestaw kosztuje 220zł-nie wie któraś z was czy w szczecinie można gdzieś ją dostac?
sliczne te obrazki kubusia w netto!! widzialam oferte.

a co do wanienki to niestety ale sie nie orientuje. ja bede miala jakas zwykla

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 12:10   #1739
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

A ja właśnie zwlekłam sie z wyrka bo próbowałam odespać noc. Ale teraz czuje sie jak wyrzuta i wypluta przez życie - jeszcze gorzej. Masakra. Brzuch mam twardy jak kamień i w ogóle wszytsko mnie ciagnie i boli. Chyba doszłam treaz do etapu marudzenia i narzekania, co u mnie raczej żadkie.

Jeszcze trzeba jakis obiad dla Kubaszewskiego wymyśleć a mi sie do sklepu nie chce nawet wychodzic.

Gmyrelka a tak w ogóle to nie załamuj ludzi . Bo ten Twój brzuszek wyglada jak mój pół roku temu taki malusi i słodki. A synus to juz w ogóle wymiata przystojniacha.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 12:15   #1740
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie brzuchatki

Uciekam Was nadrabiać
jejciu ale śliczny brzuszek dzidzuś i jajeczka hehe
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości