|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Dzień dobry
Nie nadrobię, bo nie mam czasu za bardzo. Ciągle coś do zrobienia. Wciągnęłam się w wir porządkowania i teraz wszystko co nie jest na swoim miejscu, muszę od razu sprzątnąć ![]() Wiem, wiem odbiło mi. Ale przy trójce małych i większych bałaganiarzy to inaczej się chyba nie da... ![]() Wczoraj była premiera parowara. Jestem baaardzo zadowolona z zakupu zelmera. Łosoś z warzywkami i makaronem orkiszowym był pyyszny ![]() I drzwi zamówione Wczoraj wieczorem udało się Panu do nas przyjechać. Małż pilnował dzieci w pokoju, a ja domawiałam szczegóły ![]() Montaż za ok 2 tyg i jestem prawie pewna, ze wszystko będzie ok (zawsze jest jakiś margines błędu )Aa i bardzo dobrze, że oddaliśmy tamte drzwi do leroya, miałam dobre przeczucie. Pan nam wciskał 80, mimo, że ja kilka razy powtarzałam, że drzwi, które mamy mają 96 cm, a otwór 100.... Uparcie twierdził, że jak mają 90 w górę to to są 80-tki..... Dzisiaj Małż odbiera półkę od gościa z Allegro do sypialni, a jutro podjedzie zamówić te płyty fornirowane na ścianę. Jak już wszystko będzie trzeba działać ![]() Miramej, fajnie, ze jesteś
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-02-16 o 09:13 |
|
|
|
#2792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się,że Cass już dawno Kubusiowi dawała,jak nie chciał jeść. Nie oszukujmy się,co teraz nie zawiera syfiastych substancji,nie mam przekonania nawet do tych dziecięcych słoiczków.Jak było z wodą Żywiec niby dopuszczona dla dzieci,a dopiero tam podobno było syfiarstwo. Bez przesady czekolady bym nie dała Chyba mnie ominęła ta dyskusja.Być może,że gdybym w niej uczestniczyła,nie podałabym danonków wcześniej. |
|
|
|
|
#2793 |
|
Ola-Unhola
|
Może się przyda:
http://www.danonki.pl/index_mam3latk...JwMTE1MQ%3D%3D ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- kasiuuulka , widzę Cię
|
#2794 | |||
|
Zakorzenienie
|
czeko-oddalam
jak szepniesz codzien slowko to bede klikac Cytat:
cichcem glowe wsadzilam przez drzwi i mnie równiez zmrozilo, bo kombinowala.Zrobie to na dniach, albo w srode, bo mąż ma wolne, a wiecie, ze wszystko musi nabrac mocy w czasie zaczął mulic wrrrr Ide do wyra. Wyrobilam sie z czym chcialam.Przytargalam dzis siate ciuchow od siory po jej synku wiec teraz bede miec takie domowe.Na jej kulanie sie po podlodze i jedzenie marchwi i burakow. Choc wiekszosc plam opanowalam wczesniejszym namoczeniem a do prania dosypuje odrobine odplamiacza. Acha, mlodej rzucil sie wlos zrobily sie gęściejsze i niektore pojydyncze sa dluższe, ale smiesznie to wygladaCytat:
nie wiem co powiedziec kliknelam no ja mialabym kilka zdan.Wklikne je i napisze zebyscie wskoczyly do klubu dzieki thx wscibska, ale z czym ? ![]() wczoraj mi mulil wizaz i poszlam do łózka, nie doczytalam czegos? dlatego musi byc druga córunia ![]() Kajtka maz wymyslil ![]() Cytat:
![]() otóż to ![]() Miramej-witaj ![]() Aleeee sie wyspalam, jaaaaa
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#2795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to co ten mój lekarz? gdyby powiedził nie,to pewnie stanęłoby na nie.---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- No ja myślę
|
|
|
|
|
#2796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Unholy dzieki za link o danonkach, ja jeszcze ich nie podawałam i wstrzymam się z tym.
Moja Oliwka dalej robi twarde kupki, cos ja dosyc twarda pastelina. dawałam jej soczek jabłkowy, jabłko, śliweczki no i dalej tak samo. Kaszki ryzowej nie daję jej od kilku dni juz. wiec nie wiem po czym to. ps. kliknijcie w wolnym czasie na baner moj, svi i czeko też, chyba, ze któraś jeszcze bierze udział to niech da znac to kliknę
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-16 o 09:44 |
|
|
|
#2798 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny dostałam parę zł od małża i chciałam teraz sobie coś pokupować
![]() Jak Wam się podobają takie botki? http://www.allegro.pl/item920914005_...812_ro_37.html http://www.allegro.pl/item911710073_...re_roz_37.html http://www.allegro.pl/item919663908_...ybierz_37.html Ja jestem chyba najbardziej za środkowymi, ale moze Wy macie jakieś szare typy upatrzone?
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
a i jeszcze jedno
wczoraj pobolewal mnie brzuch, a na tabletkach nigdy mnie nie bolal, jakos zmeczona bylam, a na kolacje zjadlam chlebek ryzowy z bialym serem i dzemem-choc nie jadam tak, i na to przegryzlam płatem solonego sledzia... I zaraz na mysl przyszla mi kolezanka ktora syna ma z tabletek, a potem zalozyla sobie spirale...i tez zaszla ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- unholy mi tez srodkowe najbardziej sie podobaja, choc nie mialabym kompletnie ich do czego zalozyc Sportowy typ ze mnie, choc ze sportem niewiele mam wspolnego
|
|
|
#2800 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas nocka taka sobie, mala pojekiwala co jakis czas i wstawalam do niej pare razy ![]() Mamusie klikajcie w nasze banerki i linki codziennie ![]() ![]() :pro si:Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziekiiiiii wiec kliknijjjj ![]() Cytat:
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez miewam ostatnio dziwne zachcianki a TZ mi dogryza ze pewnie braciszek dla Oliwki będzie. Ale moim zdaniem zachcianki nie świadczą od razu o ciąży. Wkurza mnie np. jak kolezanki mówią, ze pewnie w ciązy jestem jak tylko powiem ze mam na cos dziwnego ochotę. |
|
|
|
|
#2802 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgłębiłam,przyznaję,że się pospieszyłam.Alergię i skazę,chyba mogę wykluczyć,przynajmniej pisze,że nie zawierają konserwantów(ale czy wierzyć w to co piszą? )Już nie bijcie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki waszym glosom jestem na 6 miejscu wiec moge wygrac
![]() no ale to sie zmienia co chwile
|
#2805 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie.
Przepraszam, że od tak dawna się nie odzywałam. Od 3 tygodni jestem w Polsce, ale niestety już w piątek wraca do Anglii, choć w sumie stety, bo już tęsknię za mężem. Kuba ma już 6 miesięcy( jak ten czas zleciał), waży 9,600 kg, mierzy 74 cm i mamy już 6 zębów Kuba przeszedł mężnie przez serię badań i wizyt lekarskich. Okazało się niestety, ze ma ciężki przypadek atopowego zapalenia skóry. Zostałam do tego zrugana, że zaniedbałam skórę małego i do tego źle go karmiłam, co podobno doprowadziło go niemal do anemii. Na szczęście trafiliśmy ostatecznie pod opiekę wspaniałej doktór pediatry. Dostaliśmy leki i skóra Kubko już dużo lepiej wygląda. Pediatra wprowadziła również dość poważne zmiany w jego diecie. W tej chwili je 5 posiłków dziennej-2 mięsno-warzywne, dwa na mleku i raz Sinlac. Największy problem był z mlekiem, bo Kuba musiał zacząć pić Nutramigen. Na szczęście mogę na nim robić kaszki, więc jakoś to idzie. Mamy wykluczony z diety nabiał i produkty pochodzenia mlecznego oraz selera. Za 3 miesiące zobaczymy co dalej. Uff, to tyle u nas. Pozdrawiam wszystkie mamusie i trzymam kciuki,żeby nase maleństwa zdrowo rosły.
|
#2806 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Cytat:
Małż był dzisiaj w administracji, nic nie wskórał bo twierdzą, że musi wszystko wyschnąć samo a ja mam czekać aż mi przestanie kapać Miramejku wróć do nas Cytat:
![]() Idę poklikać Wam w banerki ![]() U mnie kolejny dzień potopów w kuchni się tak leje po ścianie, że tylko patrzeć jak sąsiada zaleje ![]() Spałam z Amelką bo Tż na nockę w tym tygodniu chodzi, a we dwie nam tak słodko spać Oj ciężki tydzień przed nami. Jak bym miała gdzie to bym się przeprowadziła. Wilgotność w mieszkaniu mam 70%, siekierę można zawiesić mała zaczyna kaszleć i jeszcze jakiejś astmy się nabawimy otworzyłam drzwi na klatkę, żeby powietrze jakieś wpadło i jak mała woła mama mama to echo na 4 piętra słychać
|
|
#2807 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko prawda, trzeba mieć ograniczone zaufanie, niemniej jednak podajesz niemowlakowi coś, co sam producent kieruje do dużo starszych dzieci. Dlaczego więc nie dałabyś teraz Bartkowi czekolady? Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Też się cieszę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Współczuję AZS, mam nadzieję, że będzie lepiej ![]() Cytat:
Kurczę, patowa sytuacja
|
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo sie cieszę
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Ola-Unhola
|
Dzięki za opinię
Tylko, że jedna babka już ostatnie 37 sprzedała, a ta druga jeszcze mi nie odpisała..... Svi, w albumie wkleiłam dwie fotki mojego "salonu" - dodatku do kuchni ![]() Megi, kurcze, współczuję Ci tych przecieków. Oby jak najszybciej wyschło a spółdzielnia zabrała się do roboty
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Wojtusia, a u Ciebie gdzie trzeba kliknąć? Bo mi jakaś strona ze ślubami wyskakuje
|
|
#2811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2813 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Też marzy mi się wiosna
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że z takim apetytem je ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Szkoda, że nie macie dokąd się wyprowadzić. Oby Was bardziej nie zalało ![]() Dzień dobry mamusie Miłego dnia życzę ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Dziwne bo mi wyświetla się u Wojtusi link do głosowania i już oddałam
|
|||||
|
|
|
#2814 |
|
Ola-Unhola
|
Mi też się link u Wojtusi wyświetla do głosowania. Juz na wszystkie z Was kliknęłam
|
#2815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a innym dziewczynom tez tak sie wyświetla dziwnie mój baner?? mozecie kliknać? Svi, czeko- do kogo pisałyscie w sprawie tych kodów? Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-16 o 11:16 |
||
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , ja też się cieszę, a TŻ też karmi, ale deserkami, żeby Kubusiowi źle się tata nie kojarzył np. z jakąś ble-zupką ![]() Serio? No co jest? Mnie otwiera o ślubach ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- czekoladko a teraz u Ciebie nie widzę żadnego linka do głosowania w podpisie
|
|
|
#2818 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kubuś ma ładną wagę i tyle ząbków- u nas jeszcze ani jednegoWspółczuję AZS Cytat:
Z tego co wiem,to wiele mam,nie koniecznie tutaj podaje w tym wieku swoim dzieciom danonki. Już się przyznałam że podałam za wcześnie,a Ty dalej swoje.Nie czuję się z tego powodu złą matką. A czemu Ty nie podasz Kubusiowi czekolady? Mam podać dziecku czekoladę tylko dlatego,że podałam mu za wcześnie danonki?To że podałam wcześniej danonki,nie oznacza chyba że każdy produkt mam traktować w taki sam sposób? ![]() Wiem,wiem-tylko nie wiem dlaczego w taki sposób jakbym zrobiła coś strasznego.
|
||||
|
|
|
#2819 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczęta za kciuki
![]() A mnie się dobrze wyświetla link Wojtusia Nr 1 ma 90 głosów ![]() Ulcia2512 6 ząbków najwięcej na wątku
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2010-02-16 o 11:21 |
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój małż zawsze mówi do mnie, że jak on karmi to ja daję jakieś wynalazki i mała nie chce jeść, krzywi się ale jak się zamienimy to ode mnie zjada ![]() serio serio a u czeko jest juz ten obrazek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.

)

zrobily sie gęściejsze i niektore pojydyncze sa dluższe, ale smiesznie to wyglada
nie wiem co powiedziec 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

macie przynajmniej cieplo?
w kuchni się tak leje po ścianie, że tylko patrzeć jak sąsiada zaleje
otworzyłam drzwi na klatkę, żeby powietrze jakieś wpadło i jak mała woła mama mama to echo na 4 piętra słychać

, ja też się cieszę, a TŻ też karmi, ale deserkami, żeby Kubusiowi źle się tata nie kojarzył np. z jakąś ble-zupką
i tyle ząbków- u nas jeszcze ani jednego