|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
faktycznie 6 ząbków to rekord, mojej Oliwci wychodzi piąty właśnie.... 90 głosów moze ją dogonimy jakoś ....
|
|
|
|
|
#2822 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
nio wreszcie troszke naskrobałyście wiec:
Cytat:
Cytat:
proszę oddać Ameli wanienke. A tak na poważnie to ja bym chyba do sądu poszła, przecież mała może się rozchorować od tego wszystkiegoCytat:
kliknięte powariowały z tym klikaniem, kliknięte Cytat:
Bartek chyba sam powinien się uczyc raczkowac, nie? Przecież nie wolno tak na siłe walentynek ja też zazdroszczę, mi mąż na walentynki zafundował kolejną kłótnie. Cytat:
A mi się wydaje żeeleeri się troszkę obraziła po ostatniej kłótni i dlatego nie wpada . Ale to tylko moje zdanie, proszę nie bić niewinnej ![]() Cytat:
![]() Ja nie daje danonków i narazie nie zamierzam. Są przecież specjalne jogurty dla naszych brzdąców, wiec po co dawać coś czego nie powinni jeszcze? Ale już o tym była rozmowa Cytat:
Cytat:
![]() alanowi tez juz kudełi rosną, i nawet irokeza juz mozna mu postawić właś niała isc do klubu wylac zale ale młody sie obudził, wiec zrobie to na nastepnej drzemce Cytat:
.nie zazdroszcze AZS, alan tez ma., ale naszczescie lekkie miałam jeszcze cos napisac ale młody juz mi siedzi na kolanach i teraz niestety nie dam rady.
|
|||||||||
|
|
|
#2823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ ja nie mam zamiaru oceniać, czy jesteś dobrą czy złą matką Poza tym "ja dalej swoje" napisałam, zanim Ty się "przyznałaś".Czy my naprawdę umiemy rozmawiać tylko wtedy, gdy każda każdej przytakuje? Nie daję Kubie czekolady, bo uważam, że to nie jest czas na czekoladę, nic dobrego do Jego organizmu ona nie wniesie, podobnie jak Danonki. I na jedno i na drugie Mały ma jeszcze duuużo czasu. Cytat:
![]() U Wojtusi już działa, u czekoladki nadal nie ma nic w podpisie związanego z konkursem
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-02-16 o 11:46 |
||
|
|
|
#2824 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a AZS nie zazdroszczeno wlasnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- zapomnialam napisac ze bylam wcoraj w aptece i powiedzialam co sie Werci robi na cialku i babka stwierdzila ze skora moze byc przesuszona przez ogrzewanie kupilam jej do kapieli Oilatum soft(podobno lepsze od emolium) a do smarowania cialka emulsje specjalna emolium(zwykla emulsja jakas nie bardzo, a ta jest fajna tlusta) dzisiaj juz widze ze skora jest mniej szorstka ciekawa jestem co powie lekarka -dzisiaj bede dzwonic zeby umowic sie na szczepienie
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jest tylko o Werci
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
czeko damy rade jak codziennie wszystkie bedziemy głosowały na siebie na wzajem i pozostałe mamusie nam pomogą
![]() masz dużą szansę mam pytanko, jak mam słoczek do butelki z aventu ten z jedną dziurkę, to mogę sama zrobić jeszcze dwie tak, zeby ten smoczek nadawał sie do picia kaszki? czy muszę kupić nowy trojprzepływowy..... zniszczony on nie jest jeszcze |
|
|
|
#2827 |
|
BAN stały
|
Miramejku, witaj
Ulcia wy też my po wizicie u lekarza. zdecydowanie nie chce przepisać tego mleka spacjalnego bo wg niej musze karmić piersią najmniej do roku a najlepiej do 1,5. do roku pokarmię ale dalej pomyślę, czy ja muszę być nan stop uwiązana no ale nie naciskałam bo widać że babka by nie przepisała. testy wg niej to męczenie dziecka i w sumie też z tym poczekam. do roku pokarmię Amelkę piersią ze słoiczkami i kaszkami a potem się zobaczy. może się uda z innym mleczkiem, zobaczymy...ale nastukałyście, miło czytać. ide na śniadanko bo wyleciałam bez miłego dnia Kasiu to teścik zrób, ja też w sumie powinnam ale bym nie rozpaczała
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2828 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie oddam Cytat:
![]() sylka79 się przyznała, że nie wiedziała że źle robi to o co cho a zresztą każdy robi po swojemu
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W rozmowie o Danonkach? Bo mam inne zdanie i je napisałam? Tym bardziej, że sylka wcześniejszej dyskusji nie doczytała?Każdy robi po swojemu
|
|
|
#2830 | ||
|
Zakorzenienie
|
a inne mamusie widzicie????
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2831 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już mówiłam,że nie było mnie przy tej rozmowie,bo pewnie postąpiłabym inaczej. Ale co przestańcie?Nikt się przecież nie kłóci Cytat:
Umiemy rozmawiać
|
||
|
|
|
#2832 |
|
Wtajemniczenie
|
mam chwilke bo alan wyciska z siebie kupke wiec jest spokój przez 2 minuty
![]() Dopisze czego nie zdążyłam, 6 zębów??? ojej a ja myśłałam że jak wyjda te dwa na dole to będzie chwila przerwy, a tu nie??? To może dlatego moje dziecko jest nadal takie rozhisteryzowane bo mu dalsze zęby idą? i tak jakoś pcha te rączki do buzi ale teraz jakby paluszkami jeździ po górnym dziąśle. Poradźcie co mogę zrobić z żeberkami?? Mam 3 takie pasy po 5 żeberek i nie chce znowu tak normalne z majerankiem u juz, tylko jakoś inaczej bym zrobiła, ale nie wiem jak??? ![]() Wczoraj chyba Kasia pisała że niechcacy dała Laurze słoiczki po 9 m-cu , a ja dziś patrze i co widze? Dwa słoiczki : jeden to jabłka i morele z twarożkiem po 9 m-cu a drugi owsianka z kremową śmietanką po 9 m-cu Teściowa moja dziś przepełniła szalę goryczy
|
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuje w tym smoczku dziurkę zrobić |
|
|
|
|
#2834 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stwierdzam tylko,że to,że dałam wcześniej danonki nie oznacza,że podam różne rzeczy których nie powinnam
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-02-16 o 12:11 |
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że napisałaś, ale jak pisałam pierwszą odpowiedź, to Twojego posta jeszcze nie było, dlatego jak ją zobaczyłam, to napisałam, że tylko rozmawiamy. Nie wynika, ale chciałam poznać Twój punkt widzenia, a można i taką logikę zastosować, prawda? Słowo pisane nie wyrazi intonacji głosu, emocji i dlatego mogą wyniknąć nieporozumienia. I wcale nie chodzi mi o to, żebyś przyznała mi rację, ale wydaje mi się, że nie obraziłam Cię w żaden sposób (bynajmniej nie miałam takiego zamiaru), a mogę bronić swojego stanowiska jak niepodległości , jeśli uważam je za słuszne, czy nie?
|
|
|
#2837 |
|
BAN stały
|
mamusie gdzie wy ten klub macie
dajcie linka albo zaproszenie ja też chcę chyba ze to czymś zasłużyć trzeba
|
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Cze
![]() Spac powinnam po pracy, a nie umiem zasnac ![]() Ide wiec ugotowac obiad ![]() Miramejku, bardzo sie ciesze, ze jestes ![]() Odnosnie Twojego pytania, to uwazam, ze jak najbardziej powinnysmy wyrazac swoje zdanie nawet jesli jest odmienne od ogolu czy jednostki. Nauczmy sie rozmawiac takze o tych niewygodnych dla nas tematach ![]() ---------- Wiem, ze w PL z polityka rodzinna nie jest najlepiej, ale na mojej wyspie naprawde tragicznie. Nie dosc, ze nie ma ustalonego rownego macierzynskiego dla wszystkich (w niektorych pracach macierzynski jest bardzo krotki i nabywa sie go po okreslonej liczbie przepracownych miesiecy), dodatek na dziecko jest symboliczny, to zapomnialam wam napisac, ze jak mam chore dziecko, to nie przysluguje mi opieka nad dzieckiem itp. Musze wziac urlop . Nie dostane zadnego swistka od lekarza, ktory uprawnia mnie do zwolnienia z pracy na okres choroby dziecka ![]() Tragicznie. Zmykam do garow, a pozniej do lozka. papatki
|
#2839 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ile razy dziennie mozna? Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak a propos, pytanie do mam karmiacych piersia uzebione lobuzy- czy Wasze dzieci tez Was gryza? Ania czasem tak mi chrupnie w sutek, ze doslownie gwiazdki widze. Dotad ma zeby tylko na dole, ale drze przed dniem, gdy pojawia sie te gorne...Corenka wstala o 8, wzielam Ja na karmienie do lozka i pospalysmy jeszcze godzine. Lubie te nasze chwile w ciagu dnia, kiedy wtulona we mnie chrapie, a ja Ja obejmuje i czuje, ze mam caly swiat przy sobie Maz mowi, ze codziennie gdy wraca do domu Ania jest inna, potrafi cos nowego, nawet inaczej patrzy. Rosna te nasze dzieciaki Pytanie: czy jest tu jeszcze jakas mama, ktorej pociecha NIE potrafi obracac sie na brzuszek lub na plecy? Codziennie dzowni do mnie tesciowa pytajac, czy to juz, czy to juz A Aneczce jakos sie nie chce...a gdzie Mariola? a Eleeri? Frida? edit: Mariolka juz sie znalazla
Kocham mojego Meza Kocham moja Coreczke ![]() Ania 28.08.2009 Edytowane przez Tulipfever Czas edycji: 2010-02-16 o 12:17 |
||||
|
|
|
#2840 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Ja jestem przeciwniczką dawania ich niemowlętom (jak i sam producent) i wyraziłam (nie pierwszy raz ) swoje zdanie na ten temat, a jeśli chcesz, to przecież możesz dawać Chciałabym tylko, żebyś miała świadomość, że nie są dla tak małych dzieci No tak - to już ten wiek ![]() Wzajemnie Cytat:
Cytat:
Nie dziwi Cię to, że producent sam sobie odbiera klientów-niemowlaki? Nie chce zarobić? ![]() Cytat:
Proponuję Monte - też jest przeznaczone dla dzieci ![]() O ile można to nazwać dyskusją ![]() Fajnie, że piszesz i fajnie piszesz
|
|
#2841 | |||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
po porannej pobudce udalo mi sie jeszcze przykimac godzinke ![]() Cytat:
wysle Ci zaproszenie ![]() no dokladnie ale straszna czy nie straszna i tak ja uwielbiam ![]() Cytat:
![]() Marcel tez nie znowsi ziemniakow ze szpinakiem ![]() hehe podziekuj bo to komplement na wizazu najbardziej pasuje do Ciebie ta buzka hehe a przez telefon taka grzeczniutka dziewczynka jestes ![]() ale uwielbiam Twoja wredowatosc zeby nie bylo hahaCytat:
Cytat:
mam nadzieje, ze szybko bedzie poprawa ![]() Cytat:
wspolczuje bardzo zaraz lookne
|
|
|
#2842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Amen
![]() Cytat:
Ja ostatnio też tu się radziłam w sprawie żeberek Zrobiłam żurek śląski
|
|
#2843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdy mi coś w smoczku nie pasuje, czyt. za mała dziurka, to biorę sprawy w swoje ręce i ją powiekszam Ty nie wiesz ale Ania już trenuje podrywanie mężczyzn dobra spadam bawic sie z dzieckiem bo mlody tak sie drze na podlodze ze az uszy bola. wpadne potem i czekam na rady odnosnie zeberek, zurek odpada. Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-02-16 o 12:28 |
|
|
|
|
#2844 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a ja mam najmniej glosow z Was
od razu widac, ze mnie nie lubicie ide dac malemu jesc i odkurzyc chate
|
|
#2845 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Widzę, że dziewczyn jakoś mało na wątku? Małż nadal chory, Bartek śpi, a mnie boli głowa Nocka dzisiaj do bani, nie pamiętam kiedy tak ostatnio było Położyłam się spać o 23, nie mogłam zasnąć, więc Bartek postanowił obudzić się o 23.30, po czym zasnął o północy, obudził się o 00.30 a zasnął ok 2 i oczywiście wstał o 5. (tym razem) 52 także jestem niewyspana:ziewa: Tuli bardzo lubie czytać jak piszesz o swojej Aneczce ja niestety jestem strasznie na siebie zła i wstyd mi, bo nakrzyczałam na Bartka chciałam o tej 6 jeszcze przekimać chwile, a Bartek włączył syrene no i na niego nakrzyczałam![]() nie lubie siebie, bo brak mi cierpliwości ![]() Ulcia, gratuluje 6 ząbków!Łał, niezła liczba.Natomiast współczuje AZS ![]() Cass jakoś mniej, o Eleeri, Fridzie, Chryzolit nie wspomnę.A Aannuulla się odzywała? Miramej, super, że Kubusiowi smakują nowe przysmaki ![]() Dzisiaj gotuje Bartkowi zupke brokułową.Ciekawe czy będzie pluł ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Svi, oj już nie płacz, zaraz zrobie klik i będziesz miała 7
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja oliwka znowu ma mały apetyt zrobiłam jej 180 a zjadła zaledwie 80, rano to samo było... |
|
|
|
|
#2848 | |||
|
Zadomowienie
|
Te moje "błędy" oczywiście były celowym zamierzeniem
Mam nadzieję, że ktoś nie pomyśli, że to mój naturalny styl pisania Biedna jesteś z tą wodą Ale jakie darcie kotów? Ja zawsze piszę, co myślę i uważam to za zaletę Robię tak też w życiu codziennym i gdyby moja Przyjaciółka dawała dziecku Danonki to na pewno powiedziałabym Jej to samo, co tutaj Co Ona by z tą wiedzą zrobiła - to już Jej sprawa, ale na pewno nie obraziłaby się za szczerość Od nieszczerego, wiecznego słodzenia sobie czasem może też zemdlić ![]() Dziwne, że jeśli ktoś tutaj napisze co myśli, to od razu jest darcie kotów lub afera? A gdzie się podziała zdrowa dyskusja? ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
No dobra, kliknę
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
o to tak na litość trzeba ![]() to ja tak strasznie płaczę ze mnie nie lubicie i nie klikacie hehe mamusie - czy wszystkie dzieciaczki już same siedzą? bo moja Oliwka jakas niechętna do samodzielnego siedzenia, wiem ze ma jeszcze czas, ale tak z ciekawosci pytam |
|
|
|
#2850 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Każdy ma prawo do swojego zdania Nie obraziłaś mnie i mam nadzieję że Ty też się nie gniewasz? Cytat:
Chory system tam macie ![]() Odpocznij Cytat:
![]() Cytat:
Nie chcę się tłumaczyć,ale nie miałam komputera ponad miesiąc,a do głowy mi nie przyszło,żeby dzwonić na infolinię. Pewnie ja z tych naiwnych. Informacja powinna być na opakowaniu,tak myślę. Coś sugerujesz?
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.

najwięcej na wątku 

proszę oddać Ameli wanienke. A tak na poważnie to ja bym chyba do sądu poszła, przecież mała może się rozchorować od tego wszystkiego
więcej kłaść Bartosza na rzuch, żeby sie uczył raczkować i 21 kwiwetnia na ostatnie kontrolne usg 

Poza tym "ja dalej swoje" napisałam, zanim Ty się "przyznałaś".

Przy tym nic Ja nie boli, nie uderzyla sie, wiec to chyba tylko taka ciekawostka
nie wiem co powiedziec
otworzyłam drzwi na klatkę, żeby powietrze jakieś wpadło i jak mała woła mama mama to echo na 4 piętra słychać