Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja' - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-15, 23:09   #4141
mtynai
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'

ale jak musiało mu to na psychikę siąść masakra.
a laskę teraz pewnie obwiniają za jego śmierć.

a może w sumie miał inny powód.

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 23:12   #4142
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mtynai Pokaż wiadomość
ale jak musiało mu to na psychikę siąść masakra.

a może w sumie miał inny powód.
Na pewno wina spada na nią. Nie chciałabym być na jej miejscu. Wyrzuty sumienia by mnie zjadły.

Rok temu mój kolega popełnił samobójstwo przez dziewczynę. Dobrze z nią nie było.

~ Thomas Fuller ~
BeaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 23:13   #4143
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeaS Pokaż wiadomość
A jadłaś malinowy?
nie
z jakiej firmy?
Cytat:
ej, nie pamiętam która z was pokazywała ten filmik.. kojarzycie.. taka laska co mówiła o seksie w parku, taka tleniona blond...

patrzcie :

KLIK !<<

bziii ♡.
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 23:14   #4144
mtynai
Zakorzenienie

Beata, i tego kolegi też nie szanujesz?

Warren Buffet
Stary 2010-02-15, 23:23   #4145
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rehab4181 Pokaż wiadomość
nie
z jakiej firmy?
yyy...chyba z biedronki.

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Beata, i tego kolegi też nie szanujesz?
Może trochę źle się wyraziłam. Raczej na pewno źle. Chodzi o to, że nie jest mi go szkoda i nie jest mi z tego powodu przykro, bo to był jego wybór. To, że nie żyje jest tylko i wyłącznie jego sprawką. Szkoda tylko, że takie osoby nie myślą o najbliższych, o tym ile cierpienia przynoszą swoim rodzinom. Uważam, że z każdej sytuacji jest wyjście tylko trzeba go poszukać, a popełnianie samobójstwa jest bardzo egoistyczne ze strony tych osób. Ja nie przeczę, że nie myślą o tym bólu, który przyniosą rodzinie. Raczej jestem skłonna uwierzyć, że myślą o tym. Tylko dlaczego mimo to robią to, co robią?

~ Thomas Fuller ~
Stary 2010-02-15, 23:26   #4146
Weronika112
Zadomowienie

Cytat:
ej, nie pamiętam która z was pokazywała ten filmik.. kojarzycie.. taka laska co mówiła o seksie w parku, taka tleniona blond...

patrzcie :

KLIK !<<
Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Widziałam dziś reportaż o tym w tv.
A ten filmik jeszcze gdzieś jest ?
Cytat:

Widziałam ten filmik [choć na pewno wiedziałam o nim z innego źródła, nie z wizażu].
Nie napiszę, że mi przykro. Nie szanuję ludzi, którzy popełniają samobójstwo.
Szkoda mi tylko tej dziewczyny z filmiku i rodziny tego chłopaka.
Widziałam to.
A mi szkoda, bo to psychika, a nie wola w tym wypadku. Ten chłopak potrzebował pomocy psychologa już wcześniej, po stracie matki, bo jego siostra mówiła w nagraniu, że przeżył to najbardziej. A potem ta sytuacja i nie wytrzymał. Nieoceniona byłaby pomoc specjalisty, której nie dostał.
Większość samobójstw na pewno nie jest tchórzostwem. Wszystko zależy od psychiki człowieka. Gdy problemy przerastają człowieka, wpada w depresje i przestaje myśleć realnie. Wtedy najczęściej dochodzi do samobójstwa. I tutaj winna jest już psychika człowieka.

(coś o tym wiem, mój tata choruje na depresje i bez pomocy specjalistów nie wiem jak wyglądałoby nasze życie)

Chociaż z drugiej strony, masz rację, niektóre samobójstwa trzeba potępiać. Na przykład te w więzieniach, popełniane, żeby uniknąć kary (dożywotniej przede wszystkim)

Patrzcie:
http://demotywatory.pl/31584#comments

Ale z nami będzie inaczej, prawda?

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words
Weronika112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 23:35   #4147
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronika112 Pokaż wiadomość
Widziałam to.
A mi szkoda, bo to psychika, a nie wola w tym wypadku. Ten chłopak potrzebował pomocy psychologa już wcześniej, po stracie matki, bo jego siostra mówiła w nagraniu, że przeżył to najbardziej. A potem ta sytuacja i nie wytrzymał. Nieoceniona byłaby pomoc specjalisty, której nie dostał.
Większość samobójstw na pewno nie jest tchórzostwem. Wszystko zależy od psychiki człowieka. Gdy problemy przerastają człowieka, wpada w depresje i przestaje myśleć realnie. Wtedy najczęściej dochodzi do samobójstwa. I tutaj winna jest już psychika człowieka.

(coś o tym wiem, mój tata choruje na depresje i bez pomocy specjalistów nie wiem jak wyglądałoby nasze życie)

Chociaż z drugiej strony, masz rację, niektóre samobójstwa trzeba potępiać. Na przykład te w więzieniach, popełniane, żeby uniknąć kary (dożywotniej przede wszystkim)

Patrzcie:

Ale przecież problemy, przez które siada psychika nie biorą się w ciągu sekundy. Trzeba w porę się ocknąć i szukać rozwiązania. Jestem zdania, że każdy jest kowalem własnego losu. Naprawdę na wiele rzeczy mamy wpływ, często nieświadomie. Nawet chociażby głupie pozytywne myślenie. To naprawdę pomaga. Może nie bezpośrednio, ale pośrednio tak.
Jeszcze raz się powtórzę - nie ma sytuacji bez wyjścia. Trzeba tylko chcieć. A jeśli ktoś nie chce, cóż, dla mnie jest tchórzem.

Okaże się. xD

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Idę do łóżka, bo zimno tutaj.
Dobranoc.

~ Thomas Fuller ~
Stary 2010-02-15, 23:36   #4148
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Patrzcie:

Zapomnieli tam o wizażu wspomnieć
Stary 2010-02-15, 23:41   #4149
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Kąpiel stópek pomaga.
Przygotuj sobie miskę z ciepłą wodą, wsyp jakiejś soli (żeby rozmiękczyć skórę), pochlup sobie trochę, wymasuj stopy i nasmaruj kremem.
Powinno trochę pomóc.
Spróbuję
Cytat:
A ten filmik jeszcze gdzieś jest ?
Nie ma, szukałam.... Policja wszystkie usunęła.
Cytat:

Widziałam ten filmik [choć na pewno wiedziałam o nim z innego źródła, nie z wizażu].
Nie napiszę, że mi przykro. Nie szanuję ludzi, którzy popełniają samobójstwo.
Szkoda mi tylko tej dziewczyny z filmiku i rodziny tego chłopaka.
Tej dziewczyny? W jakimś komentarzu pod artykułem o tej sprawie przeczytałam, że właśnie dla takich osób jak ona powinni karę śmierci zalegalizować

Moja daleka kuzynka powiesiła się prawie dwa lata temu też przez chłopaka. Podobno (?) była z nim w ciąży...

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 23:56   #4150
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość

Moja daleka kuzynka powiesiła się prawie dwa lata temu też przez chłopaka. Podobno (?) była z nim w ciąży...
Moja koleżanka, sąsiadka rzuciła się pod pociąg, dwa lata temu. Nikt nie wie dlaczego to zrobiła.

Chyba spać pójdę, nic w tym necie nie ma.
Stary 2010-02-16, 00:03   #4151
Weronika112
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze raz się powtórzę - nie ma sytuacji bez wyjścia. Trzeba tylko chcieć. A jeśli ktoś nie chce, cóż, dla mnie jest tchórzem.
Ale takie osoby chcą, bardzo...
Nie chcą być ciężarem dla innych, stąd samobójstwo (dla nich) jest najlepszym wyjściem.
Nie wiem czy ten chłopak chorował na depresję, ale z nią nie można wygrać bez leczenia. Wiele osób nie odróżnia depresji od "doła". To są dwie różne sprawy, przy czym ta pierwsza TYLKO leczona może przejść (choć i tak po kilku latach może nawracać). Jest taka choroba - depresja. Ja nie zamierzam negować zdania lekarzy...

To jest choroba i tak jak inne, musi być leczona.
Ech, to trochę przykry temat dla mnie, ale ja po prostu nie chciałabym aby ktoś myślał o moim tacie jako o tchórzu, tylko dlatego choruje na tę chorobę...
Dla mnie jest właśnie bohaterem, bo żyje dla nas i każdego dnia stara się funkcjonować normalnie, wstawać z łóżka i czasami się uśmiechnąć...
Codziennie widzę smutek na jego twarzy, bo wiem, że chciałby być inny.
Pamiętam go jako wspaniałego człowieka, zawsze wesołego i z poczuciem humoru. Ta choroba może dotknąć każdego i dopóki ktoś nie będzie miał z tym do czynienia, nie zrozumie co to jest.
Nie chciałam się tak uzewnętrzniać, no ale, no, trochę trudny temat dla mnie.

Cytat:
Na pierwszym miejscu powinien być !

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words
Stary 2010-02-16, 00:24   #4152
mtynai
Zakorzenienie

Weronika, łzy mi napłynęły do oczu, kiedy przeczytałam, co napisałaś.

poza tym zgadzam się z Tobą we wszystkim co napisałaś o depresji i samobójstwach.

to nie jest takie proste jak się wydaje, nikt nie był w sytuacji tego chłopaka, nie wie co czuł.. bo nikomu o tym nie powiedział, nikt pewnie nawet nie chciał wiedzieć.

tak samo moja mama ciągle mowi o swojej koleżance, którą zostawił mąż.
'jak mnie by tak zostawił, to ja bym wszystkim pokazała, bym się ubrała, odwaliła, tak, że wszystkim by gały wyszły'.

tylko, że kobieta choruje na depresję, została sama, po 15 latach małżeństwa, bez dzieci, nawet psa jej zabrał były mąż.
na tle nerwowym ma łuszczycę, której nie może wyleczyć, schudła tak, że jej nie widać prawie.. każda kość na wierzchu..

i nikt nie wie co ona przeżywa, każdy ją obwinia, że nie chce się z nikim spotykac, wszyscy ją obgadują.
przecież głupia nie jest, a choroba robi swoje, tym bardziej, że nie jest leczona u specjalisty.

smutne.

dobranoc ;**

Warren Buffet
Stary 2010-02-16, 08:49   #4153
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
Ona bokiem stoi. Tylko zagadka brzmi: plecy są po prawej czy po lewej stronie tego zdjęcia?
Wydaje mi się, że po lewej plecy, po prawej - rzekomy biust.
Jak myślicie?
no właśnie też się nad tym zastanawiałam . hmmm

Cytat:
a ja mam ochotę na kisiel
budyniu nie lubię

chodź do mnie
ja natomiast odwrotnie .kiślu nie lubię -uraz z dzieciństwa. budyń zjem chętnie

;*

Cytat:

patrzcie :

KLIK !<<
czytałam o tym już wcześniej

Miał chłopak problem. możliwe ze mógł go jakoś rozwiązac.tak jak Beata mówi zawsze jest jakieś wyjście ale to nie jest takie łatwe. ogólnie zgadzam się z Weroniką.niewiemy co czuł.ehh.mi się robi smutno jak ktoś popełnia samobojstwo z takich powodów.ewidentnie miał psychikę słabą,nie miał matki,byc może nie wiedział do kogo ma się z tym zwrócic..( nie potępiam go, bo poniekąd sama wiem jak to jest gdy niewiesz do kogo się zwrócic po pomoc .miałam wczesniej taki okres w życiu że myślałam o tym jako o jedynym rozwiązaniu.wiem,przykre to.w porę znalazł się ktoś kto mi pomógł. teraz jestem już mądrzejsza i wiem że nie zrobiłabym tego. Weronika Twój tata nie jest tchórzem,bo walczy ! na pewno trudno mu jest,ale jest dzielny bo Was kocha i to jest najwazniejsze ;* .

dzień dobry ;*.
zimnooo.niech już ten pan przyjedzie to naprawic
pojadę chyba do lekarza się zbadac.i na małe zakupy .

miłego dniaa ;*
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 09:11   #4154
BeaS
Zakorzenienie

Dzień dobry.
chyba czuję nawrót choroby. mam ochotę wszystko roztrzaskać! kiedy mi to przejdzie?

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Tej dziewczyny? W jakimś komentarzu pod artykułem o tej sprawie przeczytałam, że właśnie dla takich osób jak ona powinni karę śmierci zalegalizować
biedna.

Cytat:
Ale takie osoby chcą, bardzo...
Nie chcą być ciężarem dla innych, stąd samobójstwo (dla nich) jest najlepszym wyjściem.
Nie wiem czy ten chłopak chorował na depresję, ale z nią nie można wygrać bez leczenia. Wiele osób nie odróżnia depresji od "doła". To są dwie różne sprawy, przy czym ta pierwsza TYLKO leczona może przejść (choć i tak po kilku latach może nawracać). Jest taka choroba - depresja. Ja nie zamierzam negować zdania lekarzy...

To jest choroba i tak jak inne, musi być leczona.
Ech, to trochę przykry temat dla mnie, ale ja po prostu nie chciałabym aby ktoś myślał o moim tacie jako o tchórzu, tylko dlatego choruje na tę chorobę...
Dla mnie jest właśnie bohaterem, bo żyje dla nas i każdego dnia stara się funkcjonować normalnie, wstawać z łóżka i czasami się uśmiechnąć...
Codziennie widzę smutek na jego twarzy, bo wiem, że chciałby być inny.
Pamiętam go jako wspaniałego człowieka, zawsze wesołego i z poczuciem humoru. Ta choroba może dotknąć każdego i dopóki ktoś nie będzie miał z tym do czynienia, nie zrozumie co to jest.
Nie chciałam się tak uzewnętrzniać, no ale, no, trochę trudny temat dla mnie.
Nie uważam, Twojego tatę za tchórza, bo walczy, stara się. Nie chciałam, żebyś tak to odebrała.

~ Thomas Fuller ~
Stary 2010-02-16, 10:06   #4155
Weronika112
Zadomowienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17218931]
nie potępiam go, bo poniekąd sama wiem jak to jest gdy niewiesz do kogo się zwrócic po pomoc .miałam wczesniej taki okres w życiu że myślałam o tym jako o jedynym rozwiązaniu.wiem,przykre to.w porę znalazł się ktoś kto mi pomógł. teraz jestem już mądrzejsza i wiem że nie zrobiłabym tego. Weronika Twój tata nie jest tchórzem,bo walczy ! na pewno trudno mu jest,ale jest dzielny bo Was kocha i to jest najwazniejsze ;* .

zimnooo.niech już ten pan przyjedzie to naprawic
pojadę chyba do lekarza się zbadac.i na małe zakupy .
miłego dniaa ;*[/QUOTE]

Zakupyyy .
A ja zamiast myśleć o samej maturze, to zastanawiam się od jakiegoś czasu jak się ubrać . Wymyśliłam sobie sukienkę z podwyższonym stanem i bluzkę z bufami.
Ale badania kontrolne, tak ?

Cytat:
chyba czuję nawrót choroby. mam ochotę wszystko roztrzaskać! kiedy mi to przejdzie?

Nie uważam, Twojego tatę za tchórza, bo walczy, stara się. Nie chciałam, żebyś tak to odebrała.

A lekarz nadal nie wchodzi w grę ?

Wiem .

Słyszałaś o stronie biolog.pl ? Ja na tam na forum codziennie siedzę, bo całą masę zadań tam rozwiązują, a ja obserwuję i przy okazji się uczę .

Miłego dnia

PS Martyna, a gdzie twoje poranne powitanie przed szkołą ?

I'd like to talk
But you know i hate
All ordinary words
Stary 2010-02-16, 11:09   #4156
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
Heej

przyszłam oczywiście zmęczona do domu, obejrzałam trochę Gladiatora do prezentacji, przyszłam do was, przeczytałam i na pożegnanie pięknie gratuluję Kamili i cholernie zazdraszczam (;.

I Ali życzenia imieninowe złożę wszystkiego najlepszego

Dziekuje Ci bardzo
Ja również Kamili chciałam bardzo bardzo pogratulować

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość

mój też
ale mojemu to nie przeszkadza bo sam lubi gotować, więc mówi, że może się tym zajmować
A ja dzisiaj zepsułam budyń wyszedł mi za rzadki, bo wlałam chyba za dużo mleka i musiałam cały wyrzucić
Mój też, ale to nie ciężkie, bo ja nie umiem nic zrobić. Raz ziemniaki smakowały mi jak żółta kukurydza, ale naprawdę zero w nich było ziemniaka :P

Cytat:
Co oglądaliście?
Oglądaliśmy "Narzeczony mimo woli" i "Gran Torino", oba fajne, ale ten drugi to już naprawdę coś

Cytat:
Patrzcie:

No ja myślę, przynajmniej staram się to wszystko ograniczać

A to co napisałaś odnośnie choroby, jest naprawdę bardzo smutne Wg mnie nie powinniśmy oceniać ludzi, którzą walczą o swoje życie lub już nie z wielu powodów (nawet jeśli nie są chorzy), bo nie wiemy co im w głowie siedzi, każdy decyduje za siebie.

Ja idę do ang
Stary 2010-02-16, 14:04   #4157
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
yyy...chyba z biedronki.
muszę się wybrać
Cytat:
właśnie

widzę, że poruszacie smutne tematy.
znajomy z bloku się powiesił kiedyś, chodziły plotki, że to przez moją starszą siostrę.
nie chciała z nim być. co miała się zmusić ?miała już kogoś, kogo bardzo kochała. ja nie rozumiem samobójstw z powodu miłości, załamanie nerwowe owszem, ale nie taki krok z powodu niespełnionej miłości.

dzisiaj mam zły dzień, bÓ.
mieliśmy jechać ze znajomymi na clubu, gdzie mój TŻ gra i wyszło tak, że na 4 osoby jadące tam, składają się tylko dwie w tym najwięcej ja.
jakoś mi się to nie widzi. ja jadę, ja się składam najwięcej. jestem spłukana, nawet na cole nie wiem czy będę miała

bziii ♡.
Stary 2010-02-16, 14:35   #4158
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

dzisiaj mam zły dzień, bÓ.
mieliśmy jechać ze znajomymi na clubu, gdzie mój TŻ gra i wyszło tak, że na 4 osoby jadące tam, składają się tylko dwie w tym najwięcej ja.
jakoś mi się to nie widzi. ja jadę, ja się składam najwięcej. jestem spłukana, nawet na cole nie wiem czy będę miała
To powiedz, że chcesz równo rozłożyć koszty, bo wydaje Ci się to nieuczciwe.

Byłam u koleżanki, tej u której w sobotę byłam.
Musiałam portfel odebrać.
Wymieniłyśmy się danymi dotyczącymi imprezy

A teraz idę coś do jedzenia sobie upichcić.

Chce która do mnie przyjechać ? Bo mi się już powoli nudzi samej.
Stary 2010-02-16, 14:39   #4159
BeaS
Zakorzenienie

Cytat:

A lekarz nadal nie wchodzi w grę ?

Wiem .

Słyszałaś o stronie biolog.pl ? Ja na tam na forum codziennie siedzę, bo całą masę zadań tam rozwiązują, a ja obserwuję i przy okazji się uczę .
Cały czas mam nadzieję, że już najgorsze ze mną i niepotrzebny mi lekarz. Chcę być już zdrowa i chyba dlatego nie dopuszczam do siebie lekarza. Tak jakbym w ten sposób przeganiała chorobę. Zresztą - nie chce mi się wychodzić z domu na to zimno. Przychodnię mam daleko od domu, pomoc nocną trochę bliżej. Kalkulując wydaje mi się, że lepiej siedzieć w domu, żeby przeszło niż wychodzić na to zimno i jeszcze bardziej się przeziębić. Rozumiesz o co mi chodzi?

Już się bałam.

Znam, znam. Też czasem sobie wchodzę.
Jest taka jedna dziewczyna, Julka chyba. Jeśli to wszystko, co pisze po prostu wie, a nie skądś tam przepisała to jestem pod wrażeniem.

------------------

Obejrzałam 'Efekt motyla 2' i 'Efekt motyla 3'. Znacie te filmy? Rewelacyjne.

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Kude, nie zacytowało mi Ali.
'Narzeczony mimo woli' oglądałam. Takie lekkie i przyjemne. Ale 'Gran Torino' nie miałam okazji obejrzeć. Wysokie noty ma.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Dlaczego Ty masz się dołożyć najwięcej?

~ Thomas Fuller ~
Stary 2010-02-16, 14:43   #4160
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:

no bo to troszkę nie fair

smacznego ja jem pączki i ciastka, ahhh te kobiece ciężkie dni

ja! ja!

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

http://demotywatory.pl/985407/Prezerwatywy-poprosze

bziii ♡.
Stary 2010-02-16, 15:01   #4161
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja oglądałam 2, świetny
Cytat:
no bo to troszkę nie fair

smacznego ja jem pączki i ciastka, ahhh te kobiece ciężkie dni

ja! ja!

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

http://demotywatory.pl/985407/Prezerwatywy-poprosze
No tak, jak ktoś z Tobą jedzie to powinien się dołożyć a nie za darmo jechać.

A ja chyba nie mam nic słodkiego w domu, chyba tylko wczorajsze gofry, do jak dla armii napiekłam Ale już nie są takie chrupiące jak wczoraj.

Na obiad sobie zrobiłam penne w sosie pomidorowo-serowym, tak na szybko coś chciałam. Nawet dobre. Wkładu mięsnego mi brakuje

Wbijaj, mam pełną piwnice wina

Jaaa
Stary 2010-02-16, 15:21   #4162
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
A ja chyba nie mam nic słodkiego w domu, chyba tylko wczorajsze gofry, do jak dla armii napiekłam Ale już nie są takie chrupiące jak wczoraj.

Na obiad sobie zrobiłam penne w sosie pomidorowo-serowym, tak na szybko coś chciałam. Nawet dobre. Wkładu mięsnego mi brakuje

Wbijaj, mam pełną piwnice wina
lubię gofry jak robię to 6, bo mam przepis na 12 a składników biorę zawsze pół. i tak nigdy nie zjadam wszystkich

a co to jest penne w sosie pomidorowo- serowym? (rozmawiasz z antytalentem kulinarnym )

taaaa i będziemy się uczyć do matury

chyba wyjdzie tak, że nie pojedziemy do tego clubu.
nie rozumiem jak kogoś może zbawić 10 zł? skoro i tak jedzie wydawać pieniądze

bziii ♡.
Stary 2010-02-16, 15:30   #4163
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
lubię gofry jak robię to 6, bo mam przepis na 12 a składników biorę zawsze pół. i tak nigdy nie zjadam wszystkich

a co to jest penne w sosie pomidorowo- serowym? (rozmawiasz z antytalentem kulinarnym )

taaaa i będziemy się uczyć do matury

chyba wyjdzie tak, że nie pojedziemy do tego clubu.
nie rozumiem jak kogoś może zbawić 10 zł? skoro i tak jedzie wydawać pieniądze
A ja to mam na 20 chyba i tak zrobiłam też. Zjem, nie ma obawy
Penne to jest taki makaron rurki ścięte pod skosem. A sos z pomidorów z puszki, oliwa z oliwek, ser, czosnek, przyprawy. Tak na szybko co tam w szafce znalazłam

Ehe

No nie wiem właśnie, niektórzy tak na te pieniądze patrzą jakby to nie wiadomo co było.
Stary 2010-02-16, 16:05   #4164
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
A ja to mam na 20 chyba i tak zrobiłam też. Zjem, nie ma obawy
Penne to jest taki makaron rurki ścięte pod skosem. A sos z pomidorów z puszki, oliwa z oliwek, ser, czosnek, przyprawy. Tak na szybko co tam w szafce znalazłam

Ehe

No nie wiem właśnie, niektórzy tak na te pieniądze patrzą jakby to nie wiadomo co było.
musisz dać mi przepis jak się robi ten sos
ten makaron to jaki dokładnie?

ja gdybym miała więcej kasy w tym momencie, a nie tylko 15 zł to bym zalała i problemu nie robiła. a skąd mam wziąć jak mama w pracy? wytnę sobie.
teraz już nagle ten chłopak z dziewczyną nie jadą, bo niby on nie mógł się zamienić w pracy i musi iść na rano.
pfff, 5 zł do benzyny mu szkoda

bziii ♡.
Stary 2010-02-16, 16:24   #4165
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
prawdę mówiąc mi tej dziewczyny nie jest żal. Wyjechała do Niemiec, pewnie już nie wróci.
Co trzeba mieć w głowie, żeby opowiadać takie pierdoły i przy tym jeszcze to nagrać?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 16:55   #4166
star15
Zakorzenienie

Dzień dobry. ;**

Cytat:
koleżance, którą zostawił mąż.
'jak mnie by tak zostawił, to ja bym wszystkim pokazała, bym się ubrała, odwaliła, tak, że wszystkim by gały wyszły'.

tylko, że kobieta choruje na depresję, została sama, po 15 latach małżeństwa, bez dzieci, nawet psa jej zabrał były mąż.
na tle nerwowym ma łuszczycę, której nie może wyleczyć, schudła tak, że jej nie widać prawie.. każda kość na wierzchu..

i nikt nie wie co ona przeżywa, każdy ją obwinia, że nie chce się z nikim spotykac, wszyscy ją obgadują.
przecież głupia nie jest, a choroba robi swoje, tym bardziej, że nie jest leczona u specjalisty.
A, oglądałam o tym chłopaku w Interwencji chyba.. jak to mój tata stwierdził: dziewczyna bardziej bezczelna niż chłopak.
No właśnie o to chodzi, że człowiekowi z depresją się nic nie chce, a już na pewno nie stroić, żeby im pokazać, co stracili.. Dobrze mówisz, to strasznie smutne.
Ale czytałam taką książkę, w której napisano, że stany depresyjne miewa każdy z nas i to zupełnie normalne, chodzi o takie zwykłe "doły", kiedy to nam się nic nie chce, na prawie niczym nam nie zależy i nic nam nie pasuje. Nikt tego depresją oczywiście nie nazywa, ale to właśnie takie stany, trwające dzień czy kilka dni.

Cytat:

Mhy, jasne. Jak na penne z sosem to jak najbardziej

Cytat:
Jedynkę i dwójkę oglądałam, trójki nie. Fajne.
Podobał mi się moment, gdy wysadzali skrzynkę na listy.

Cytat:
smacznego ja jem pączki i ciastka, achh te cięzkie kobiece dni
Też je mam.
Z tym, że ja apetyt na słodycze mam przed okresem, w trakcie mogłabym prawie nic nie jeść.

---

Jeżu, nieprzyjemny dzień dzisiaj mam. Oglądamy na lekcjach Przedwiośnie, jaki Damięcki! On i Małaszyński mają w sobie to coś. Idę zaraz do angola.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-02-16 o 16:57
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 17:19   #4167
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość

Jeżu, nieprzyjemny dzień dzisiaj mam. Oglądamy na lekcjach Przedwiośnie, jaki Damięcki! On i Małaszyński mają w sobie to coś.
o takk, Damięcki niczego sobie
Małaszyński podobał mi się za czasów "Białej sukienki" teraz mi się nie podoba
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 17:34   #4168
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość

Mhy, jasne. Jak na penne z sosem to jak najbardziej

A jakby nie było to już nie ?

Oglądałam sobie Juno, trzeci już raz, ale ciągle mi się podoba.

I sobie słucham http://www.youtube.com/watch?v=20PQBtyfNZY teraz
Stary 2010-02-16, 17:35   #4169
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:

Zakupyyy .
A ja zamiast myśleć o samej maturze, to zastanawiam się od jakiegoś czasu jak się ubrać . Wymyśliłam sobie sukienkę z podwyższonym stanem i bluzkę z bufami.
Ale badania kontrolne, tak ?
w sumie też muszę pomyslec o stroju na maturę
kontrolnemuszę zrobic badanie krwi.

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
Dziekuje Ci bardzo
Ja również Kamili chciałam bardzo bardzo pogratulować
dziękuję

Cytat:
tym bardziej że Dorota jedzie swoim samochodem

hej ;*.
piec już naprawili ale niewiadomo jak długo będzie działałtrzeba kupic nowy.
dzisiaj siedziałam w salonie i tak sobie chuchałam i normalnie para z ust leciała .odloot

idę do ang. ;*
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 17:39   #4170
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
o takk, Damięcki niczego sobie
Małaszyński podobał mi się za czasów "Białej sukienki" teraz mi się nie podoba
Jeszcze w tym "paniczowskim" ubraniu, jak to za dawnych czasów..
A mi się podobał, gdy oglądałam Magdę M., kiedyś namiętnie.

Cytat:
A jakby nie było to już nie ?
No, wtedy też.. tylko, że na penne przyjechałabym ekspresowym, a bez penne to zwykłym.

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17231525]wdzisiaj siedziałam w salonie i tak sobie chuchałam i normalnie para z ust leciała .odloot
[/QUOTE]

Jakim salonie ;>?
Moja koleżanka to się podnieca, jak jej delikatnie mówiąc, zawartość nosa zamarza.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości