|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Morska, ja zrozumiałam, że Twoje ómrzenie było zamieżone, serjo
![]() no i sobie zmałpowałam i też wstawiłam baner, tylko nie wiem po jakie licho skoro do chociaż pierwszej dziesiątki dzieli mnie dłuuuuga droga
|
#2852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śmiesznie i treściwie ![]() Nie komentuję już więcej bo wyjdzie, że to ja zaczepiam
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
a będziecie klikać od czasu do czasu w mój baner
?
|
#2854 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także nie tłumacz się, bo nie masz z czego Ani komu ![]() Powinna - ale każdy producent chwyta się swoich sztuczek ![]() Kiedyś interesowałam się reklamami - tym jak są skonstruowane teksty i dlaczego - szok jakie to podchwytliwe Były też reklamy Danonków rozebrane na części pierwsze Nie Tobie - tak ogólnie tylko
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedziemy klikać. A to nie tylko pierwsza dziesiatka wygrywa tylko pierwsza setka. ale im wyzej tym lepsza nagroda. |
|
|
|
|
#2856 |
|
Ola-Unhola
|
Prawie 13, lecę na ajciu.
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo pocieszyłaś mnie, hehe a nawet nie wiem jakie są nagrody? może chociaż na próbke czegoś sie załapie
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
a my idziemy z oliwką się zdrzemnąć, bo to jej pora
|
|
|
|
#2859 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,ja już klikałam na Was wszystkie trzyCytat:
Cytat:
Czekam
|
|||
|
|
|
#2860 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kuruj sie, zebys sie nie rozlozylaNie obwiniaj sie, kazdemu sie zdarza, szczegolnie po takiej nocy Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do potem
|
|
|
#2862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Żartowałam,przecież
Idziemy na spacerek,pa ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Całkowitą rację Ci przyznaję kobieto.Pisząc nie możemy wiedzieć,jakie ktoś odczuwa emocje . |
|
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gotyk, fajnie staram sie nie obwiniać, ale wstyd jest mi nadal o superrr Ok
|
|
#2864 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry mamuśki
pokikołam w wasze linki i prosze o klikomie w mój banerek też <prosi> szpadam do pracy później wpadnę ponadrabiac was ;*
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi chodzi o takie siedzenie, jak są sama posadzisz, a nie sama usiadzie, o tym nawet nie marze jeszcze ![]() jak ja posadze oliwkę, tak bez oparcia, to sie chwieje na boki albo do przodu mocno wygina i sie boje ze sobie cos zrobi. i nie wiem czy ją sadzac tak, próbować? bo inaczej skąd mam wiedziec ze juz umie sama siedziec bez trzymania jej? z drzemki narazie nici, oliwka dalej szaleje Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-16 o 13:17 |
|
|
|
|
#2866 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wole nie eksperymentowac z J&J bo wiem ze moze uczulac a emolienty rzadko uczulaja Cytat:
![]() Cytat:
kliknelam ![]() ja uciekam bo malz lapka mi zabiera
|
|
#2867 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nieee no nawet morska sie szarpnela
a wy co dziolchy?? ![]() Wojtusiu no jak widac na litosc najlepiej te baby brac Cytat:
ale on ogolnie jest len Eryk tez byl len, zaczal siadac jak mial 8, raczkowac jak mial 10 - ale za to nie mial jeszcze roku jak juz chodzil, potorej roku jak zaczal mowic, dwa lata mial jak mowil calymi zdaniami a w wieku 3 lat zaczal wyraznie mowic rrrrr a dzieci w jego wieku do tej pory nie wszystkie umieja ![]() Cytat:
dzieki ![]() zaraz wysle, musialam poprzatac troche i dziada uspic
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
a ile razy dziennie można w to klikać?
ja juz wyklikałam w banery dziewczyn, a teraz z czystym sumieniem ide robić zapiekanke
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm chyba raz dziennie można. chociaz nigdzie nie mogę tego doczytać. Na watku jest nas ze 20 albo i wiecej, to jakby kazda zagłosowała to miałybysmy szanse |
|
|
|
|
#2870 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No doooobra, raz na kilka dni przecież mogę A na którym miejscu chcesz być? ![]() ------------- Poklikałam wszystkim "zestresowanym" i oddalam się na spacer, bo i tak jestem dzisiaj mocno spóźniona ![]() Miłej pozostałej części dnia
|
|
#2871 |
|
BAN stały
|
svi, kliknę a ty mi wyślij zaproszenie do klubu
na resztę też kliknę Amelka ma 2 ząbki na dole ale na razie mnie ani razu nie ugryzła. co do siedzenia to idzie jej coraz lepiej i juz się nie kiwa tak mocno i posiedzi sporo. i nauczyła się z brzuszka podpierać się i siadać wtedy. a czy wasze pociechy robią rączkami takie wywijasy?? Amelka albo jeddną albo drugą rączką - dłonią tak wywija, mąż śmieje się że jeszcze jej tej szrfy brakuje co są w gimnastyce artystycznej. a najlepiej jej się to podoba jak jakaś piosenka i tanczymy to wywija piąstkami
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Za duzo nie popisze, bo TŻ zabrał lapcia a stacjonarny komputer juz całkiem sie zawiesza Trzeba go oczyścić.Widze, ze nadal trwa dyskusja o Danonkach. ![]() Musze jeszcze raz wtracic swoje trzy grosze. ![]() Nie wiem co jest złego w tym, ze dziecko dostanie od czasu do czasu (2 razy w tyg.) małego Danonka? Przeciez nie daje tego codziennie i w duzych ilosciach. Powtorze sie, to nie trucizna. We wszystkich produktach mozna doszukac sie niezdrowych składników. Kazdy robi jak uwaza. Ja daje i bede dawac ![]() A druga sprawa dotyczy chodzika. Kuba świetnie sie rozwija, sam siedzi, raczkuje, a nawet wstaje na nozki i nie wiedze, zeby chodzik cos spowolnił w jego rozwoju a moze wrecz przeciwnie. Wszystko musi miec swoj umiar. Kuba przebywa w chodziku bardzo krotki czas w ciagu dnia bo teraz kiedy sam ładnie siedzi raczkuje moge go wszedzie posadzic i sie soba zajmie. I tak jak Sylka, wcale nie uważam, ze robie cos zle czy jestem złą matką. Chce dla swojego dziecka jak najlepiej i napewno nie chce go skrzywdzić.
|
|
#2873 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
skierko juz wysylam
|
|
#2874 |
|
Ola-Unhola
|
Myślę, że tutaj dobrze są ujęte wady chodzika.
Wydaje mi się, że przede wszystkim chodzi o to, że mięśnie inaczej pracują w chodziku niż jakby dziecko z niego nie korzystało. Dodatkowo przyzwyczaja się do bezpiecznego poruszania i na początku samodzielnej nauki chodzenia może to być problem.Każdy robi jak uważa ![]() http://www.erodzina.com/index.php?id=25,259,0,0,1,0 Przede wszystkim ogranicza zdobywanie umiejętności samodzielnego chodzenia. Kiedy dziecko chodzi w chodziku nie wszystkie mięśnie pracują. Najgorsze jednak, że wyeliminowany jest przy tym zmysł równowagi. Dziecko stale jest bezpieczne, ciągle podparte a przecież podczas swobodnego chodzenia tak nie będzie. Niemowlę używające przez dłuższy czas chodzika, zacznie chodzić dużo później i będzie częściej upadać, przy czym upadki mogą być bardziej niebezpieczne, ponieważ dziecko przyzwyczaiło się do szybkiego poruszania. Po wyjęciu z chodzika - a kiedyś trzeba wreszcie to uczynić - maluchowi wydaje się, że może sobie pobiec. Ale przecież nie umie utrzymać równowagi, więc upada co chwilę. Jeśli dzieci dla ich bezpieczeństwa są zbyt długo trzymane w łóżeczku lub kojcu, ich rozwój ruchowy, a co za tym idzie i psychiczny, będzie się opóźniał. Chodzik nie jest dobry ani dla dziecka, które zaczyna stawać i chodzić, ani dla takiego, które jeszcze raczkuje. Gdy dziecko wstaje i stawia pierwsze samodzielne kroki, uczy się obciążać stopy, nóżki, miednicę i całe ciało, a później przenosić ciężar ciała z nogi na nogę, nie tracąc równowagi. Rozwija świadomość własnego ciała, zaczyna oceniać wysokości i odległości, stopniowo uczy się unikać upadków. W ten sposób doskonali swoje ruchy i ich koordynację. Ten proces trwa wiele miesięcy. Chodzik zakłóca jego naturalny przebieg. Dziecko w chodziku inaczej obciąża stopy i miednicę, inaczej ocenia przestrzeń i zagrożenia. W niektórych krajach podnosi się też głośno problem wypadków, jakim ulegają dzieci w trakcie korzystania z chodzika My już po spacerku, ale pięknie. Słonko świeci, śnieg się topi i czuć cieplejsze powietrze. Chcę już wiosnę
|
#2875 |
|
Wtajemniczenie
|
nie chce mi się cytować.
poklikałam na te wasze banerki, i można chyba tak sobie klikać i klikać, bo na SVINECKE to poklikałam chyba z 5 razy żeby nie płakała ![]() Któraś pytała czy dzieciaki siedzą, mój wcale a wcale nie umie siedzieć, gdy go posadze to od razu na jeden lub drugi bok sie przewraca lub wygina się bardzo do przodu(tak że aż mu się ulewa). No i nie doczekałam się rady odnośnie żeberek więc już się pieką metodą tradycyjną:-( Od wczoraj próbuję wstawić zdjęcia do albumu i ni hu hu wca się nie da, ten wizaz jest do du**. Jakoś mam wrażenie że nie jestem mile widziana na tym forum, pewnie dlatego że się mało udzielam. Ale niestety mam wymagające dziecko i nie zawsze mam czas na klikanie. No trudno. To w takim razie spadam. pa pa |
|
|
|
#2876 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie zebym byla zwolenniczka chodzika - ale Eryk chodzil w chodziku, wtedy jeszcze nawet nie wiedzialam, ze jest niezdrowy i nie mial najmniejszych problemow z chodzeniem
pewnego dnia wstal, puscil sie stolu i poszedl - nigdy wiecej juz nie wrocil do raczkowania wcale nie chcial od razu biec ani nie mial zachwianej rownowagi - wszystko bylo w porzadku
|
|
#2877 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jestem sama w domu brrrr
mala zasnela a ja wkradlam sie do pokoju brata na kompa hihih ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2878 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ktoś chce dostać chyba w łeb ![]() Cytat:
![]() idę na rosołek
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chodzika nie kupuje ale jak stwierdze ze sie przyda to pozycze wlasnie od tej znajomej-sama sie zaoferowala ze pozyczy ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- lece zobaczyc czy mala spi
|
|
#2880 |
|
Ola-Unhola
|
No i na całym Allegro nie ma tych botków
Były tylko dwie szt. w rozm. 37 i zamiast kupić to się ociągałam I teraz mam Może spróbuję metodą na Svineckę? ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Ania, pytałaś o nianię elekt. My mamy zwyczajną Angelcare (bez monitoru oddechu). Ja jestem zadowolona, ale Ty chcesz z poglądem, a tu nie pomogę
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.

?

od razu widac, ze mnie nie lubicie
Położyłam się spać o 23, nie mogłam zasnąć, więc Bartek postanowił obudzić się o 23.30, po czym zasnął o północy, obudził się o 00.30 a zasnął ok 2
i oczywiście wstał o 5. (tym razem) 52
Kuruj sie, zebys sie nie rozlozyla

Całkowitą rację Ci przyznaję kobieto.

Trzeba go oczyścić.