Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-16, 19:32   #2281
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Filip to taki myśliciel

Powiedz mi Brombi proszę jak się te zdjęcia w poście wstawia? Wiem, że już wcześniej o tym pisałaś, ale nie mogłam znaleźć tego posta

A tak w ogóle to jakaś podnerwiona jestem Nie wiem, czy to to przeziębienie i wszystko z tym związane, ból głowy, zatkany nos, ból gardła i czuję, że znów mam zatoki zawalone I nie mam zupełnie na nic ochoty
Myśliciel po Mamusi

Jak otworzy Ci się okienko posta i załadujesz pliki, to u góry obok czcionki, rozmiaru czcionki, koloru, obok buźki czyli emotów jest spinacz, klikasz w niego i masz "wstaw załącznik"

Co do zatok, to współczuję, a przy karmieniu niestety nie wolno nic z pseudoefedryną. Mnie pomaga okład z soli. Podgrzewam sól na suchej patelni i wsypuję do czystej skarpety, taki ciepły okład przykładam na zatoki (w moim przypadku najczęściej bolą te czołowe).

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Ale to już "mężczyzna"i jak już poważnie patrzę
Ślicznot ( chyba może być taka forma męska od ślicznotki)
Dziękujemy
Może być też ślicznotek

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
My juz po zastrzyku, Kamilka byla dzis bardzo dzielna bez znieczulenia prawie wcale nie plakala tak cos tylko troszke jeknela. ALE JESTEM Z NIEJ DUMNA
dla Kamilki
Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
az tyle do nadrabiania!!!
Tak to jest, jak się nie zagląda systematycznie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
MY niedawno wrocilismy od ortopedy. Poogladal dokladnie Niunke, zorbil usg bioderek (mimo, ze juz mielismy w szpitalu robione). Co do głowki tego odksztalcenia to powiedzial, zeby sie tym nie przejmowac bo to najmniejszy problem tylko kazal pieluszkowac, bo widzi lekki przykurcz w prawej nozce ale kazal sie tym nie martwic Dobrze, ze poszlismy. Fajnie, ze z ta głowka okej.
No to super, że główka ok. A kazał coś podkładać czy coś?
A pieluszkowanie na pewno pomoże na przykurcz

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2010-02-16 o 19:38
brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 19:50   #2282
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
oj dziewczyny zazdroszczę tych ślicznych sukien ślubnych, będziecie wyglądać bosko!!

wróciłam od mojej ginki zakonnicy i co?????

ona niedaje tabletek antykoncepcyjnych ale też tak myślałam i powiedziała mi żebym pilnowała swojej owulacji i wyliczyła dni płodne i kiedy mam ten cholerny śluz i tak sie po prostu zabezpieczać bo kościół jest przeciwny tabletkom a i tak samo ponoć jak sie bierze tabletki to sie komunii nieprzyjmuje bo w tym przypadku wypisuję się z kościoła biorąc te tabletki MASAKRA

ale powiedziala że mam przyjść jeszcze w piątek na usg do kontroli a potem ona mi pomoże wynaleść te dni owulacyjne żebym miała łatwiej i pewniej

A MÓJ MA DZIŚ 30 URODZINY I tak widzę że ma chęci juz zanurkować więc trzabyłoby na te urodziny mu nieodmawiać co nie? ale ja się BOJĘ
Ja jeszcze nie odwarzyłam się z Tż-tem... zresztą skończyłam krwawić a potem plamić po porodzie to okres mam
Ale masz ginke masakraaaa! a kalendarzykiem to bym jej kazała sobie D... podetrzeć:P takie to skuteczne jak ona mądra. Wybaczcie mi ale niecierpie takich jak to się brzydko mówi świętoje... Powinna zawód zmeinić skoro nie potrafi tabletek przepisywać
Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
To ja też wrzucam dzisiejszego Filusia, a co

Załącznik 2874797

Wybaczcie te bety w tle

I chciałam jeszcze napisać, że kliknęłam Was wszystkie w Vichy
Ach chciałabym żeby mój tak pewnie już główkę trzymałon rączek tak przed siebie nie umie dać jeszcze. Jak podnosi główkę to ma je po bokach.
Cytat:
Witam mamusie

My juz po zastrzyku, Kamilka byla dzis bardzo dzielna bez znieczulenia prawie wcale nie plakala tak cos tylko troszke jeknela. ALE JESTEM Z NIEJ DUMNA
no nie dziwie się
Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość
Martwię się o Dominika od kilku dni bardzo mało je, ale co 3 godzinki na jedno posiedzenie niecałe 90ml, a w noc na jednym karmieniu tylko 40ml. Nie wiem jak go zmuszać do jedzenia, dobrze że chociaż wodęz glukozą pije...
Hmmm ja bym kontrolowała mu wagę i jeżeli przybywa jak trzeba to bym nie przymuszała... może nie potrzebuje akurat aż tyle... Moje dziecko je po 60-70 co 2 godziny, jeśli ma dłuższą przerwe to 90-100. Ale na to tez nie ma regły. Ma dni, że je jak smok a w inne mam wrażenie właśnie, że mniej Dawałabym mu mniej tej wody z glukozą, bo glukoza może zapychać- jak nam kazała lekarka dopajać wodą z glukozą z racji żółtaczki to zawsze potem pytała czy dziecko nie je przez to mniej.

Moje dziecie po 2 godzinach od posiłku było tak głodne teraz, ze wciągnął 90 na raz może teraz pośpi dłużej dzięki temu... chciałabym żeby w dzień jadł co 3 godziny ale on często chce co 2 i czasem co 3... dziś nawet raz 4 h miał przerwy.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 20:15   #2283
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Myśliciel po Mamusi

Jak otworzy Ci się okienko posta i załadujesz pliki, to u góry obok czcionki, rozmiaru czcionki, koloru, obok buźki czyli emotów jest spinacz, klikasz w niego i masz "wstaw załącznik"

Co do zatok, to współczuję, a przy karmieniu niestety nie wolno nic z pseudoefedryną. Mnie pomaga okład z soli. Podgrzewam sól na suchej patelni i wsypuję do czystej skarpety, taki ciepły okład przykładam na zatoki (w moim przypadku najczęściej bolą te czołowe).
dziękuję czyli najpierw trzeba załadować pliki, a dopiero potem spinacz
to tak na próbę
Załącznik 2875353

a z zatokami to ja mam zwykle problem z tymi przynosowymi i zazwyczaj tylko lewą stroną Ale tak sobie pomyślałam, czemu ja inhalacji nie robię Twój sposób też wypróbuję. Może być sól morska?
Stary 2010-02-16, 20:19   #2284
tarasia
Wtajemniczenie

i ja wypróbuję wstawianie tych zdjęć
Załącznik 2875391

Edytowane przez tarasia
Czas edycji: 2010-02-16 o 20:24
tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 20:20   #2285
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
to tak na próbę
Załącznik 2875353

a z zatokami to ja mam zwykle problem z tymi przynosowymi i zazwyczaj tylko lewą stroną Ale tak sobie pomyślałam, czemu ja inhalacji nie robię Twój sposób też wypróbuję. Może być sól morska?
słodkie maleństwo

Stary 2010-02-16, 20:28   #2286
domi7ks
Zakorzenienie

Aniulka zanurkowac
widze, ze gadacie na ulubione tematy Domi kiedys- przytulanki itp
Ja sobie sama pozwoliłam w koncu, nie bylo wcale źletylko moglabym w tym czasie siedziec na wizazu albo cyztac ksiazke zeby sie nie nudzic:P

a co do kalendarzykow i metod naturalnych to mnie nas tak wyszkolila babka na poradni w tamtym roku w lutym, ze w marcu w brzuszku juz byla moja ksiezniczka

Brombi czy aby Twoj Filipek jest wolny?bo nei pamietam czy go ktoras panienka z watku ma zaklepanego
a co do główki to nie kazal nc podkladac. Ale powiem Ci, ze ja codziennie na noc podkladam rulonik z pieluchy tetrowej i teraz aby zoabczyc odksztalcenie trzeba sie przypatrzec (a wczesniej bylo widac golym okiem). Takze polecam

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Gucia slodkosci a zdjecie zrobione tym Canonem?kurcze ja tak ładnie nie umiem robic, ciagle beznadziejnie ustawiam

Tarasia slicznotka rowniez i widze, ze wymiarowo Nila jest podobna do mojej Poli

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2010-02-16 o 20:30
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 20:28   #2287
aniulka8204
Wtajemniczenie

dzięki że trzymałyście kciuki za mnie

KACHULA gratulujemy wam obrotów na brzuszek i ogromnego postępu

MAGDAWIK no proszę masz juz przyszłego zięcia hihi

BROMBUSIA I GUCIA dzięku a nurkowania boję się chyba bardziej niż mojego pierwszego razu czuję sie jak dziewica haha
BROMBUSIA synuś pięknie główkę dzwiga tak silnie wysoko i stabilnie super

KROPKA myślałam o prezerwatywkach ale nielubię ich bo jest mi z nimi jakoś niewygodnie i nieprzyjemnie chyba mój bedzie musiał szybciej wyskakiwac haha

PIETRUSIA to super ze niepłakała może jakoś to przetrwacie te zastrzyki i buziaczki dla dzielnej dziewczynki

SIMPATIKA troszke mnie wystraszyłaś że cie troche bolało AŁĆ!!
ale jakoś trzabedzie to wytrzymać

ZEBRA666 ja się nawet niedziwie że nieprzepisuje tabletek bo to wkoncu zakonnica a kościół jest przeciwny antykoncepcji
ale co do reszty to ona jest naprawde dobrym lekarzem

Te wasze dzieciaczki tak mało jedzą a moja urodziła się 31.12.2009r i zjada 100 lub 12oml zależy bo jak jej dam 100ml to czasami się jeszcze bardzo domaga no to przecież niemogę jej niedac więc zjada więcej
bedzie z niej kluska niezła a niechcę zeby była pulchna no cale co zrobic jak chce a je tak co 3-4 godziny bo tak czasami zasypia po godzinie 1,5 po jedzeniu to jej przecież niebede zaraz budzić zeby jadła

ciekawe jak bedzie dzis w nocy bo ostatnia noc to co 2godzinki jadła

mam nadzieje że nigdzie nic niepomylilam jak tak to sorki
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 20:28   #2288
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
to tak na próbę
Załącznik 2875353

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Załącznik 2875391
Próby udane
Ja też muszę popróbować, bo nie umiem
Cytat:
Aniulka zanurkowac
Ja sobie sama pozwoliłam w koncu, nie bylo wcale źletylko moglabym w tym czasie siedziec na wizazu albo cyztac ksiazke zeby sie nie nudzic:P

Brombi czy aby Twoj Filipek jest wolny?bo nei pamietam czy go ktoras panienka z watku ma zaklepanego
a co do główki to nie kazal nc podkladac. Ale powiem Ci, ze ja codziennie na noc podkladam rulonik z pieluchy tetrowej i teraz aby zoabczyc odksztalcenie trzeba sie przypatrzec (a wczesniej bylo widac golym okiem). Takze polecam
a tż o tym wie?
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 20:32   #2289
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Próby udane
Ja też muszę popróbować, bo nie umiem

a tż o tym wie?

wie wie
ale spoko-loko to dopiero poczatki

Stary 2010-02-16, 20:33   #2290
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Aniulka zanurkowac

a co do kalendarzykow i metod naturalnych to mnie nas tak wyszkolila babka na poradni w tamtym roku w lutym, ze w marcu w brzuszku juz byla moja ksiezniczka

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Gucia slodkosci a zdjecie zrobione tym Canonem?kurcze ja tak ładnie nie umiem robic, ciagle beznadziejnie ustawiam

Tarasia slicznotka rowniez i widze, ze wymiarowo Nila jest podobna do mojej Poli

Domi o ile pamietam to Fifcio chyba przypisany juz do Miriam ale moge sie mylic

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 20:36   #2291
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Załącznik 2875391
ślicznotka

dobra, spadam sie położyć... bo inaczej obsmarkam klawiaturę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-16, 20:41   #2292
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

no cos bylo takiego
ja to w sumie pytalam Malinki, ale mi odpisala, ze moje dziece kawalera sobie samo wybierze wiec nie wiem

acha!!co do rulonika to w poprzednim poscie mialo byc z pieluchy flanelowej a nie tetrowej

Stary 2010-02-16, 20:44   #2293
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Do Miriam to cała kolejka adoratorów, więc Filuś ma marne szanse

Guciu kochana udało się widzisz
Sandra słodka jak zawsze
A co do soli, to może być morska, nie wiem czy ta sól coś wydziela, czy chodzi tylko o to że długo ciepło trzyma, mnie w każdym bądź razie pomaga

Tarasiu Nila śliczna jest

Domi ja podkładam mu pieluszke i w dzień i w nocy
Mam ciągle wizję tego kasku ze styropianu, więc nieco panikuję

Aniulka dzięki
A co Ty tu robisz?
Miałaś nurkować

Dziewczyny oglądam zabawki na allegro i normalnie wszystkie chciałabym Młodemu kupić .
Już mam tyle typów że normalnie

Stary 2010-02-16, 20:44   #2294
aniulka8204
Wtajemniczenie

spadam zamówić tego konika morskiego co DOMI go pokazała bo mój sie juz pyta czy go zamówiłam a ja jeszcze nie

to spokojnych nocek mamuski i dzidziuski
a ja dziś poszaleję jak strach przejdzie
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 20:46   #2295
zebra666
Zakorzenienie

Domi na następny raz weź lapka do sypialni hehe

Aniulka to na serio zakonnicaosz w morde myślałam, ze ja tak ironicznie przezywasz z racji poglądówumarłam noooo. Ale wtopa
Szczerze mówiąc nie sądziłam, że zakonnica moze być ginekologiemale ja zacofana jestemw takim układzie bym po tabletki szła do innego gina. Z kalendarzyków najwięcej dzieci się rodzi

Stary 2010-02-16, 20:50   #2296
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
wie wie
ale spoko-loko to dopiero poczatki
Początki bywają trudne...
Cytat:
Do Miriam to cała kolejka adoratorów, więc Filuś ma marne szanse

Guciu kochana udało się widzisz
Sandra słodka jak zawsze
A co do soli, to może być morska, nie wiem czy ta sól coś wydziela, czy chodzi tylko o to że długo ciepło trzyma, mnie w każdym bądź razie pomaga

Tarasiu Nila śliczna jest

Aniulka dzięki
A co Ty tu robisz?
Miałaś nurkować

Dziewczyny oglądam zabawki na allegro i normalnie wszystkie chciałabym Młodemu kupić .
Już mam tyle typów że normalnie
Ja mam już pewniaki, mój synek ma prawie 2,5 roczku więc wiem mniej więcej co się sprawdziło co nie. Ale więcej takich dla ciut strszego maluszka
Cytat:
spadam zamówić tego konika morskiego co DOMI go pokazała bo mój sie juz pyta czy go zamówiłam a ja jeszcze nie

to spokojnych nocek mamuski i dzidziuski
a ja dziś poszaleję jak strach przejdzie
Strach ma wielkie oczy - ja wiem to od walentynek
Stary 2010-02-16, 20:58   #2297
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam już pewniaki, mój synek ma prawie 2,5 roczku więc wiem mniej więcej co się sprawdziło co nie. Ale więcej takich dla ciut strszego maluszka
Kochana, to podaj jakieś pewniaki, tak dla półroczniaka

Stary 2010-02-16, 21:02   #2298
kamilla123
Rozeznanie

Witam wieczorową porą!

Gratuluję ukończenia 1 miesiąca - Bartuś, 2 miesięcy - Madzia, 3 miesięcy Olka, 4 miesięcy - Andreklaski : Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam

No i brawa dla dzielnych dzieciaczków za obroty z brzuszka na plecy i odwrotnieklask i:

Kropka i Domi - będziecie ślicznie wyglądać, zresztą co ja piszę - już wyglądacie

No i gratuluję nowych zakupów, prezentów walentynkowych, itp. My chociaż jesteśmy antywalentynkowi to wyrwaliśmy się na kolację do restauracji, a że babcia pod ręka to nie było problemu. I nawet stolik wolny się znalazł. A najlepsze było to, że spotakilśmy tam byłą dziewczynę mojego tż, ale to bardzo byłą bo jeszcze z czasów liceum

Co do planów wakacyjnych to my mamy zamiar wyjechać nad morze na jakies 2-3 tygodnie. Też się zastanawaim jak my się z tym wszystkim zabierzemy Mąż się śmieje, że on pojedzie z bagażami samochodem, a my z małym pojedziemy pociągiem

Może też jestem szalona jak Gucia, ale równiez chciałabym mieć bliźniaki. Zawsze to jeden poród, a nie dwa. A ci co mają bliźniaki to podobno mówią, że przy jednym to w ogóle roboty nie ma
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 21:14   #2299
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

tamte dzieci maja naprawde wielkie odksztalcenia, tak ze nie mysl tak drastycznie

a co do ogladania zabawek na allegro to mam to samo i one sa takie śliczne
narazie choruje na tego konika morskiego, ale musze przystopowac z wydawaniem kasy.
Wczoraj poszlam tylko do banku a wrocilam z nowymi spodniami i dwiema bluzkami. Oprocz tego w rossmanie zrobilam zakupy. A niedlugo wesele....buuuu
Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Kropka i Domi - będziecie ślicznie wyglądać, zresztą co ja piszę - już wyglądacie

Kamila jak sie srawdza wozeczek?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-16, 21:20   #2300
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Ojoj - to tak dawno było Z pewniaków dla półroczniaka to tak:

- gazety - szeleszczą, gniotą, drą się...
- reklamówki - to nic, że niebezpieczne i zawsze mi zabierają, ale fajnie szeleszczą i można je elegancko obślinić
- paczka chustek higienicznych - smakuje
wybornie
- sitko na przykład albo pokrywka (i inne przyrządy kuchenne) - nie gra , nie świeci, a tyle z nim zabawy
-
kółeczka, kółka - czadersko się kręcą
- pampers - hmmm do czego to służy - to pewnie kapelusik...
- zabawki starszego rodzeństwa- oj, poczekajcie już niedługo się do was dobiorę!
- moja własna skarpetka albo bucik - jakie to mięciutkie

- telefon komórkowy - popstrykam jak mamusia

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą!

Gratuluję ukończenia 1 miesiąca - Bartuś, 2 miesięcy - Madzia, 3 miesięcy Olka, 4 miesięcy - Andreklaski : Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam

No i brawa dla dzielnych dzieciaczków za obroty z brzuszka na plecy i odwrotnieklask i:

No i gratuluję nowych zakupów, prezentów walentynkowych, itp. My chociaż jesteśmy antywalentynkowi to wyrwaliśmy się na kolację do restauracji, a że babcia pod ręka to nie było problemu. I nawet stolik wolny się znalazł. A najlepsze było to, że spotakilśmy tam byłą dziewczynę mojego tż, ale to bardzo byłą bo jeszcze z czasów liceum

Co do planów wakacyjnych to my mamy zamiar wyjechać nad morze na jakies 2-3 tygodnie. Też się zastanawaim jak my się z tym wszystkim zabierzemy Mąż się śmieje, że on pojedzie z bagażami samochodem, a my z małym pojedziemy pociągiem

Może też jestem szalona jak Gucia, ale równiez chciałabym mieć bliźniaki. Zawsze to jeden poród, a nie dwa. A ci co mają bliźniaki to podobno mówią, że przy jednym to w ogóle roboty nie ma
Dziękujemy
O matko - bliźniaki suuuper

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
tamte dzieci maja naprawde wielkie odksztalcenia, tak ze nie mysl tak drastycznie

a co do ogladania zabawek na allegro to mam to samo i one sa takie śliczne
narazie choruje na tego konika morskiego, ale musze przystopowac z wydawaniem kasy.
Wczoraj poszlam tylko do banku a wrocilam z nowymi spodniami i dwiema bluzkami. Oprocz tego w rossmanie zrobilam zakupy. A niedlugo wesele....buuuu

Domi - na zabawkach można zaoszczędzić - patrz mój wpis powyżej

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2010-02-16 o 21:26
Stary 2010-02-16, 21:30   #2301
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
To ja też wrzucam dzisiejszego Filusia, a co

Załącznik 2874797

Wybaczcie te bety w tle

I chciałam jeszcze napisać, że kliknęłam Was wszystkie w Vichy
piekny jest
dziekuje za glos

Cytat:
i tak mi jej szkoda

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość

prosze zwolnijcie tepo... bo ja nie nadazam za wami
4 dni poslizgu i juz sie gubie.
nie ma mowy
my to jeszcze nic a widzialas michaelowa nibylandie?? tam laski 5000 postow bija w niecaly tydzien i sa juz w chyba 30stej czesci

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

będzie fajnie ja też się bałam i trochę bolało. mozna powiedziec że Tż mnie rozdziewiczył i jest ok
u nas przez pierwsze 1,5 miesiaca nie dalo sie bez zelu ale jakies 2 tygodnie juz jest luzik i moge sobie plywac jak Ravenne z moim piratem

Cytat:
KROPKA myślałam o prezerwatywkach ale nielubię ich bo jest mi z nimi jakoś niewygodnie i nieprzyjemnie chyba mój bedzie musiał szybciej wyskakiwac haha
i tak wlasnie moj tz zrobil mi Tomka
wiec pilnuj aby zdazyl

Cytat:

Cytat:
no cos bylo takiego
ja to w sumie pytalam Malinki, ale mi odpisala, ze moje dziece kawalera sobie samo wybierze wiec nie wiem
no bo jeszcze jej nie takiego wybierzesz co by chciala

Cytat:
Aniulka dzięki
A co Ty tu robisz?
Miałaś nurkować

Cytat:
moj Adus nie przepadal zbytnio za zabawkami. wolal piloty, telefony itp.
ale sprawdzily sie kulki sensoryczne, zyrafka z klockami sensorycznymi z fisher price, garnuszek na klocuszek ale to jak juz Adus byl starszy.
jak juz siedzial to kupilam mu w ikei to:http://www.allegro.pl/item913653386_...ukladanka.html
i bawi sie do tej pory

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 21:36   #2302
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
piekny jest
dziekuje za glos

i tak mi jej szkoda

nie ma mowy
my to jeszcze nic a widzialas michaelowa nibylandie?? tam laski 5000 postow bija w niecaly tydzien i sa juz w chyba 30stej czesci

u nas przez pierwsze 1,5 miesiaca nie dalo sie bez zelu ale jakies 2 tygodnie juz jest luzik i moge sobie plywac jak Ravenne z moim piratem

i tak wlasnie moj tz zrobil mi Tomka
wiec pilnuj aby zdazyl

no bo jeszcze jej nie takiego wybierzesz co by chciala

moj Adus nie przepadal zbytnio za zabawkami. wolal piloty, telefony itp.
ale sprawdzily sie kulki sensoryczne, zyrafka z klockami sensorycznymi z fisher price, garnuszek na klocuszek ale to jak juz Adus byl starszy.
jak juz siedzial to kupilam mu w ikei to:http://www.allegro.pl/item913653386_...ukladanka.html
i bawi sie do tej pory
No własnie - piloty, telefony, łyżki, garnki itd.
kropka ma rację - to pewniaki: O żyrafce fisher price'owej i zabawce z ikei miałam pisać ale to już dla ciut strszego maluszka - półroczniak mógłby nie zaczaić
Szczególnie zabawka z Ikei zajmowała mojego synka

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2010-02-16 o 21:38 Powód: ale zjadam literki;-)
Stary 2010-02-16, 21:40   #2303
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Trzeba tego pilnować, bo jak widziałam te zdjęcia na tej stronie o kaskach to normalnie masakra. Dobrze, że daje się to naprawić dzięki takim kaskom, ale wiadomo że lepiej zapobiegać. Ja mam taką zabawkę piłeczkę pluszową z takim dzwoneczkiem w środku i ją często przykładam z jednej lub z drugiej strony.

Cytat:
Ja jestem zadowolona, bardzo fajnie mi się go prowadzi Dzięki tym dużym kołom jakoś dałam radę przejechać przez nieodśnieżone chodniki. Dużo też korzystam z niego w domu z gondolą albo z nosidełkiem na stelażu. Ale jak sama dobrze wiesz ma jedną wadę - jest meeeega ciężki. Razem z dzieckiem to jest dla mnie prawie 23 kg na dzień dzisiejszy jedyne co dobre to to, że mieszkam na parterze i mam do pokonania 2 schody, bo inaczej to chyba bym nie dała rady. Tak więc podziwiam cię jeśli znosisz go z 3 pietra.
No a drugi minus jest dla mnie taki, że robi się trochę ciasny, bo młody jest długi, ma już jakieś 67 cm i jak dochodzi do tego jeszcze czapka i kombinezon to juz jest tak na styk. Tak więc z niecirpliwością czekam na wiosnę coby do spacerówki się szybko przesiaść

Cytat:
Ojoj - to tak dawno było Z pewniaków dla półroczniaka to tak:

- gazety - szeleszczą, gniotą, drą się...
- reklamówki - to nic, że niebezpieczne i zawsze mi zabierają, ale fajnie szeleszczą i można je elegancko obślinić
- sitko na przykład albo pokrywka (i inne przyrządy kuchenne) - nie gra , nie miga, a tyle z nim zabawy

-
kółeczka, kółka - czadersko się kręcą
- zabawki starszego rodzeństwa- oj, poczekajcie już niedługo się do was dobiorę!
- moja własna skarpetka albo bucik - jakie to mięciutkie
- paczka chustek higienicznych - smakuje
wybornie
- telefon komórkowy - popstrykam jak mamusia

Dobre zabawki w czasach kryzysu Jeszcze podobno dobre są takie folie- koszulki na kartki, bo fajnie szeleszczą
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 21:47   #2304
kropka241
Zakorzenienie

Ditu no wlasnie te zyrafki, garnuszek i ukladanka z ikei to raczej tak blizej roczku interesowaly mojego delikwenta.

aa mojej chrzesnicy kupilam bebenek http://www.allegro.pl/item920729650_...ra_swieci.html mala ma 7 miesiecy i od kilku tygodni to jej ulubiona zabawka

Stary 2010-02-16, 21:59   #2305
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Ditu no wlasnie te zyrafki, garnuszek i ukladanka z ikei to raczej tak blizej roczku interesowaly mojego delikwenta.

aa mojej chrzesnicy kupilam bebenek http://www.allegro.pl/item920729650_...ra_swieci.html mala ma 7 miesiecy i od kilku tygodni to jej ulubiona zabawka
Bębenek wygląda fajnie No więc właśnie - dla starszego dzieciaczka to mam sprawdzone takie już bardzej "zabawkowe" zabawki - cywilizowane
Zjeżdzalnia z możliwością podłączenia węża ogrodowego, jeździdełka, konie na biegunach, kręgle, samochody, które można rozkręcić na części pierwsze (skręcić, przykręcić, śruby, wkrętarki) i jeszcze parę ciekawych rzeczy. Np. mój synek (kończy jutro 2 latka i 5 miesięcy) układa puzzle z Trefla 5+ 100-elementowe... Te o mniejszej ilości elementów - za drugim trzecim razem wkładał już prawie nie przykładając. Spojrzy na element i wie gdzie mu będzie pasował. Z tymi setkami to się chociaż chwilę dłużej zajmie
Stary 2010-02-16, 22:00   #2306
brombusia
Zakorzenienie

Dziewczyny dzięki za typy

Na razie czaję się na jakąś przytulankę, ale taką bez żadnych pozytywek itp. z "krótkim włosiem" bo Młody dostał dwa misie, ale duże i takie włochate. Mam co prawda mojego Misia Czesia, ale mu go nie dam bo to już vintage, ma prawie 30 lat

Stary 2010-02-16, 22:07   #2307
kropka241
Zakorzenienie

Ditu no to niezle smiga puzle. moj z 30 elementami sobie nie poradzi sam. ale to nic bo ja lubie razem z nim ukladac..

Stary 2010-02-16, 22:15   #2308
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Ditu no to niezle smiga puzle. moj z 30 elementami sobie nie poradzi sam. ale to nic bo ja lubie razem z nim ukladac..
Do pewnego momentu myśleliśmy, że to normalne, że on tak te puzzle składa - do kiedy znajoma pochwaliła się, że jej pięciolatka już sama puzzle układa... Kiedy udaję, że nie wiem gdzie dany puzzelek położyć, Piotruś z pobłażliwą minką mówi " Mama - nie wiedziałaś - tu pasuje"
Stary 2010-02-16, 23:01   #2309
brombusia
Zakorzenienie

DiTu z Twojego synka to zdolniacha

Przytulanka kupiona, mogę iść spać
Ciekawe, czy przypadnie pierworodnemu do gustu

Dobranoc

Stary 2010-02-16, 23:17   #2310
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
DiTu z Twojego synka to zdolniacha

Przytulanka kupiona, mogę iść spać
Ciekawe, czy przypadnie pierworodnemu do gustu

Dobranoc

Nie na darmo na wykłady chodził i pracę ze mną bronił zanim się jeszcze urodził
Zdaj relację czy przypadła
Dobranoc mamusie i dzidziusie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości