|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() Jak otworzy Ci się okienko posta i załadujesz pliki, to u góry obok czcionki, rozmiaru czcionki, koloru, obok buźki czyli emotów jest spinacz, klikasz w niego i masz "wstaw załącznik" ![]() Co do zatok, to współczuję, a przy karmieniu niestety nie wolno nic z pseudoefedryną. Mnie pomaga okład z soli. Podgrzewam sól na suchej patelni i wsypuję do czystej skarpety, taki ciepły okład przykładam na zatoki (w moim przypadku najczęściej bolą te czołowe). Cytat:
![]() Może być też ślicznotek ![]() Cytat:
![]() Tak to jest, jak się nie zagląda systematycznie ![]() Cytat:
A pieluszkowanie na pewno pomoże na przykurcz ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-02-16 o 19:38 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() Ale masz ginke masakraaaa! a kalendarzykiem to bym jej kazała sobie D... podetrzeć:P takie to skuteczne jak ona mądra. Wybaczcie mi ale niecierpie takich jak to się brzydko mówi świętoje... Powinna zawód zmeinić skoro nie potrafi tabletek przepisywać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje dziecie po 2 godzinach od posiłku było tak głodne teraz, ze wciągnął 90 na raz ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to tak na próbę ![]() Załącznik 2875353 a z zatokami to ja mam zwykle problem z tymi przynosowymi i zazwyczaj tylko lewą stroną ![]() ![]()
![]() |
#2284 |
Wtajemniczenie
|
i ja wypróbuję wstawianie tych zdjęć
Załącznik 2875391 Edytowane przez tarasia Czas edycji: 2010-02-16 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Zakorzenienie
|
Aniulka zanurkowac
![]() widze, ze gadacie na ulubione tematy Domi kiedys- przytulanki itp ![]() Ja sobie sama pozwoliłam w koncu, nie bylo wcale źle ![]() ![]() a co do kalendarzykow i metod naturalnych to mnie nas tak wyszkolila babka na poradni w tamtym roku w lutym, ze w marcu w brzuszku juz byla moja ksiezniczka ![]() Brombi czy aby Twoj Filipek jest wolny? ![]() ![]() a co do główki to nie kazal nc podkladac. Ale powiem Ci, ze ja codziennie na noc podkladam rulonik z pieluchy tetrowej i teraz aby zoabczyc odksztalcenie trzeba sie przypatrzec (a wczesniej bylo widac golym okiem). Takze polecam ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Gucia slodkosci ![]() ![]() Tarasia slicznotka rowniez i widze, ze wymiarowo Nila jest podobna do mojej Poli ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-02-16 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Wtajemniczenie
|
dzięki że trzymałyście kciuki za mnie
![]() KACHULA gratulujemy wam obrotów na brzuszek i ogromnego postępu ![]() ![]() MAGDAWIK no proszę masz juz przyszłego zięcia hihi ![]() BROMBUSIA I GUCIA dzięku a nurkowania boję się chyba bardziej niż mojego pierwszego razu ![]() BROMBUSIA synuś pięknie główkę dzwiga tak silnie wysoko i stabilnie super ![]() ![]() KROPKA myślałam o prezerwatywkach ale nielubię ich bo jest mi z nimi jakoś niewygodnie i nieprzyjemnie ![]() ![]() PIETRUSIA to super ze niepłakała może jakoś to przetrwacie te zastrzyki i buziaczki dla dzielnej dziewczynki ![]() SIMPATIKA troszke mnie wystraszyłaś że cie troche bolało AŁĆ!! ale jakoś trzabedzie to wytrzymać ![]() ZEBRA666 ja się nawet niedziwie że nieprzepisuje tabletek bo to wkoncu zakonnica a kościół jest przeciwny antykoncepcji ale co do reszty to ona jest naprawde dobrym lekarzem ![]() Te wasze dzieciaczki tak mało jedzą a moja urodziła się 31.12.2009r i zjada 100 lub 12oml zależy bo jak jej dam 100ml to czasami się jeszcze bardzo domaga no to przecież niemogę jej niedac więc zjada więcej bedzie z niej kluska niezła a niechcę zeby była pulchna no cale co zrobic jak chce a je tak co 3-4 godziny bo tak czasami zasypia po godzinie 1,5 po jedzeniu to jej przecież niebede zaraz budzić zeby jadła ciekawe jak bedzie dzis w nocy ![]() mam nadzieje że nigdzie nic niepomylilam jak tak to sorki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2288 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też muszę popróbować, bo nie umiem ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
wie wie ![]() ale spoko-loko to dopiero poczatki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi o ile pamietam to Fifcio chyba przypisany juz do Miriam ale moge sie mylic
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra, spadam sie położyć... bo inaczej obsmarkam klawiaturę ![]()
![]() |
#2292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cos bylo takiego ![]() ja to w sumie pytalam Malinki, ale mi odpisala, ze moje dziece kawalera sobie samo wybierze wiec nie wiem ![]() acha!!co do rulonika to w poprzednim poscie mialo byc z pieluchy flanelowej a nie tetrowej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Guciu kochana udało się widzisz ![]() Sandra słodka jak zawsze ![]() A co do soli, to może być morska, nie wiem czy ta sól coś wydziela, czy chodzi tylko o to że długo ciepło trzyma, mnie w każdym bądź razie pomaga ![]() Tarasiu Nila śliczna jest ![]() Domi ja podkładam mu pieluszke i w dzień i w nocy ![]() Mam ciągle wizję tego kasku ze styropianu, więc nieco panikuję ![]() Aniulka dzięki ![]() A co Ty tu robisz? Miałaś nurkować ![]() Dziewczyny oglądam zabawki na allegro i normalnie wszystkie chciałabym Młodemu kupić . Już mam tyle typów że normalnie ![]()
![]() |
#2294 |
Wtajemniczenie
|
spadam zamówić tego konika morskiego co DOMI go pokazała bo mój sie juz pyta czy go zamówiłam a ja jeszcze nie
![]() to spokojnych nocek mamuski i dzidziuski ![]() a ja dziś poszaleję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Zakorzenienie
|
Domi
![]() Aniulka to na serio zakonnica ![]() ![]() ![]() Szczerze mówiąc nie sądziłam, że zakonnica moze być ginekologiem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | ||
Zakorzenienie
|
Początki bywają trudne...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2298 |
Rozeznanie
|
Witam wieczorową porą!
Gratuluję ukończenia 1 miesiąca - Bartuś, 2 miesięcy - Madzia, 3 miesięcy Olka, 4 miesięcy - Andre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i brawa dla dzielnych dzieciaczków za obroty z brzuszka na plecy i odwrotnie ![]() ![]() Kropka i Domi - będziecie ślicznie wyglądać, zresztą co ja piszę - już wyglądacie ![]() ![]() No i gratuluję nowych zakupów, prezentów walentynkowych, itp. My chociaż jesteśmy antywalentynkowi to wyrwaliśmy się na kolację do restauracji, a że babcia pod ręka to nie było problemu. I nawet stolik wolny się znalazł. A najlepsze było to, że spotakilśmy tam byłą dziewczynę mojego tż, ale to bardzo byłą bo jeszcze z czasów liceum ![]() Co do planów wakacyjnych to my mamy zamiar wyjechać nad morze na jakies 2-3 tygodnie. Też się zastanawaim jak my się z tym wszystkim zabierzemy ![]() ![]() Może też jestem szalona jak Gucia, ale równiez chciałabym mieć bliźniaki. Zawsze to jeden poród, a nie dwa. A ci co mają bliźniaki to podobno mówią, że przy jednym to w ogóle roboty nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do ogladania zabawek na allegro to mam to samo ![]() ![]() narazie choruje na tego konika morskiego, ale musze przystopowac z wydawaniem kasy. Wczoraj poszlam tylko do banku a wrocilam z nowymi spodniami i dwiema bluzkami. Oprocz tego w rossmanie zrobilam zakupy. A niedlugo wesele....buuuu Cytat:
![]() Kamila jak sie srawdza wozeczek? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2300 | ||
Zakorzenienie
|
Ojoj - to tak dawno było
![]() - gazety - szeleszczą, gniotą, drą się... - reklamówki - to nic, że niebezpieczne i zawsze mi zabierają, ale fajnie szeleszczą i można je elegancko obślinić - paczka chustek higienicznych - smakuje wybornie - sitko na przykład albo pokrywka (i inne przyrządy kuchenne) - nie gra , nie świeci, a tyle z nim zabawy - kółeczka, kółka - czadersko się kręcą - pampers - hmmm do czego to służy - to pewnie kapelusik... - zabawki starszego rodzeństwa- oj, poczekajcie już niedługo się do was dobiorę! - moja własna skarpetka albo bucik - jakie to mięciutkie - telefon komórkowy - popstrykam jak mamusia ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() O matko - bliźniaki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-02-16 o 21:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuje za glos ![]() Cytat:
Cytat:
![]() my to jeszcze nic a widzialas michaelowa nibylandie?? tam laski 5000 postow bija w niecaly tydzien i sa juz w chyba 30stej czesci ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiec pilnuj aby zdazyl ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() moj Adus nie przepadal zbytnio za zabawkami. wolal piloty, telefony itp. ale sprawdzily sie kulki sensoryczne, zyrafka z klockami sensorycznymi z fisher price, garnuszek na klocuszek ale to jak juz Adus byl starszy. jak juz siedzial to kupilam mu w ikei to:http://www.allegro.pl/item913653386_...ukladanka.html i bawi sie do tej pory
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kropka ma rację - to pewniaki: O żyrafce fisher price'owej i zabawce z ikei miałam pisać ale to już dla ciut strszego maluszka - półroczniak mógłby nie zaczaić ![]() Szczególnie zabawka z Ikei zajmowała mojego synka ![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-02-16 o 21:38 Powód: ale zjadam literki;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem zadowolona, bardzo fajnie mi się go prowadzi ![]() ![]() No a drugi minus jest dla mnie taki, że robi się trochę ciasny, bo młody jest długi, ma już jakieś 67 cm i jak dochodzi do tego jeszcze czapka i kombinezon to juz jest tak na styk. Tak więc z niecirpliwością czekam na wiosnę coby do spacerówki się szybko przesiaść ![]() Cytat:
Dobre zabawki w czasach kryzysu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
Ditu no wlasnie te zyrafki, garnuszek i ukladanka z ikei to raczej tak blizej roczku interesowaly mojego delikwenta.
aa mojej chrzesnicy kupilam bebenek http://www.allegro.pl/item920729650_...ra_swieci.html mala ma 7 miesiecy i od kilku tygodni to jej ulubiona zabawka ![]()
#2305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zjeżdzalnia z możliwością podłączenia węża ogrodowego, jeździdełka, konie na biegunach, kręgle, samochody, które można rozkręcić na części pierwsze (skręcić, przykręcić, śruby, wkrętarki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki za typy
![]() Na razie czaję się na jakąś przytulankę, ale taką bez żadnych pozytywek itp. z "krótkim włosiem" bo Młody dostał dwa misie, ale duże i takie włochate. Mam co prawda mojego Misia Czesia, ale mu go nie dam bo to już vintage, ma prawie 30 lat ![]()
#2307 |
Zakorzenienie
|
Ditu no to niezle smiga puzle. moj z 30 elementami sobie nie poradzi sam. ale to nic bo ja lubie razem z nim ukladac..
#2308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Zakorzenienie
|
DiTu z Twojego synka to zdolniacha
![]() Przytulanka kupiona, mogę iść spać ![]() Ciekawe, czy przypadnie pierworodnemu do gustu ![]() Dobranoc ![]()
#2310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie na darmo na wykłady chodził i pracę ze mną bronił zanim się jeszcze urodził ![]() Zdaj relację czy przypadła ![]() Dobranoc mamusie i dzidziusie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.