|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Jak miałam dłuższe włosy to też mi się tak śmiesznie wywijały, tak jakby wiatr mi wiał w jedną stronę cały czas
Oby jutro było słońce, bo mam już doła przez to siedzenie w domu i patrzenie na chmury. Od paru dni, nie mam w ogóle chęci na nic, smutno mi ciągle, płaczliwa jestem, wszystko mnie wkurza, wszystko widzę w czarnych barwach, a właściwie to mi większość rzeczy jest obojętna...trzeba chyba na jakieś Karaiby wyjechać bo na prawdę depresji dostanę....
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-02-16 o 21:17 |
|
|
|
#1652 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim dziękuję Wam za słowa otuchy
Cytat:
Cytat:
Chodzi tylko o to, że nigdy nie wiem, co robić, bo np. regularnie chodzę na saunę, a wiem, że w ciąży (zwłaszcza na początku) nie bardzo można itd. I żeby pozbyć się niepewności robię test. Albo tak to sobie tłumaczę bo oczywiście zawsze są wielkie nadzieje. Nawet jeśli rozsądek podpowiada co innego. Cytat:
Napisz mi proszę jakie dokładnie badania robiłaś, gdzie, ile Cię one kosztowały itp. Cytat:
Tak, mam własną działalność. A tzw. korków więcej niż etatu w szkole. Dziewczyny wiedziałam, że dziś nie będzie mój dzień. Rano z tym testem, potem ciągle coś nie tak to rozlałam kawę, to jakoś dziwnie buchał mi gaz, przez cały dzień powstrzymywałam płacz (zresztą raz sobie popłakałam) i chyba wściekłość. Dopiero niedawno wyrwałam się na basen, i jak tylko to nieco poprawiło mój humor miałam stłuczkę. Na szczęście nic poważnego się nie stało. A było to tak: wyjeżdżałam z parkingu, przede mną inny samochód, który ni z tego ni z owego zahamował i bez chwili wahania (czy zerknięcia w lusterko) zaczął cofać. Ja dawaj trąbić a ten nic, zatrzymał się dopiero na mnie. Dodam, że samochód pełen młodzieży, którzy na tylnej szybie mieli napis 'ci po'... Ponieważ humor dziś mam z tych 'nie podchodź' kierowca wolał chyba ze mną nie zaczynać i był ujmująco wręcz grzeczny i koniec końców jakoś się dogadaliśmy (wiem z doświadczenia TŻeta, że policji lepiej czasem nie wzywać, bo oni przyjmują najłatwiejsze tłumaczenie i najczęściej winny jest ten z tyłu). Ale: jak tak staliśmy i próbowaliśmy to jakoś załatwić przejechał obok nas inny samochód, na marginesie z podobnym towarzystwem jak ci, którzy we mnie zaparkowali, i jakiś chłystek otworzył drzwi i krzyknął: 'naucz się jeździć!'. Jak myślicie do kogo to było? Baba za kierownicą i wszystko jasne .Do tego wkurzył mnie TŻet. Dzwoniłam do niego po poradę, co robić (z tą stłuczką). On na to, że nie wie, bo go tam nie ma, nie widzi, jakie są straty itd. Wiem, że pewnie tylko to miał na myśli ale ja (z moim dzisiejszym humorem) usłyszałam: rób, co chcesz. To Twoja sprawa nie moja. A i jeszcze wcześniej mu powiedziałam, że dziś się popłakałam, spytał dlaczego, powiedziałam, że robiłam test. On na to 'to po co go robiłaś?' Zmykam, dziś nic pozytywnego z siebie nie wydobędę .
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2010-02-16 o 21:45 |
||||
|
|
|
#1653 |
|
Rozeznanie
|
VIRGINIA RZECZYWIŚCIE O NIE BYŁ TWÓJ DOBRY DZIEŃ ALE NA POCIESZENIE
Żadnego pożytku z tego Twojego TŻta. Nie mógł jakoś dojechac do Ciebie??? Faceci narzekająie . jak kobiety jeżdza. A sami nie są lepsi, znam takich. NIE jedne kobieta lepiej jeździ niż oni. A tak wogóle to mialaś zrobic jak tak bez żadnego ostrzeżenia cofał??
|
#1654 |
|
Raczkowanie
|
gimiks - wytnij jak najszybciej, ja miałam tak samo leczyli, leczyli i aż tak wyleczyli ze traciłam glos bądź mutowałam hahaha. krotki zabieg i będzie ok naprawdę nie warto się truć
virginia - ale masz przygody a jesli chodzi o staranka to spokojnie nie jestes sama z tym problemem. Ja ostatnia @ mialam 3 stycznia i dostalam dopiero teraz @ 15.02 - a tak bym chciala zeby jednak nie przyszla. Ja biore kwas foliowy i falvit, jestem osoba twarda psychicznie idt nie wzruszam sie, jednak moje cialo na jakiekolwiek zmiany reaguje bardzo mocno a od kiedy staramy sie z TŻ o baby moj cykl sie " rozregulował" :P:P jednak spokojnie spokojnie poczekamy, zobaczymy - moze problem nie tkwi w nas tylko w nich ja tak sie przyznam sie do tych staranek tak na 3+ podchodzilam dotychczas. Chce to zmienić, troche poczytac, poszperac cos kupic ( witaminki i inne *******ki) i zobaczymy co z tego bedzie - tzn mam nadzieje ze wiecie 1 glowa, 2 raczki, 2 nozki, dupka, brzuszek i tak raczej aby mialo DNA czlowieka hahahaha - zartuje oczywiscie... Jedak zycze wszystkim zdrowia przede wszystkim ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- http://www.65redroses.com/?p=302 http://65redroses.livejournal.com/134498.html kobitki napiszcie do Evy to jej zyczenie - chyba ostatnie ...
na kwasie ![]() ![]() foliowym oczywiście [vichy]462184[/vichy] Edytowane przez Nanucha Czas edycji: 2010-02-16 o 22:50 |
|
|
|
#1655 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze Virginia, to rzeczywiście niezła akcja, mnie wczoraj też znów musieli pchać, wszystko przez ten śnieg. A faceci no tak, jakoś powolnie reagują zawsze:P
Co do pracki: a czego uczysz? Angielskiego? No ja sie też teraz zastanawiam,m czy tak nie zrobić jak ty, ale troszkę się boję... Oliwka, mam takie male kontrakty np. na 1, 2 godziny ze szkolami. A stażu w końcu nie robię. Dzięki za pamięć Jakoś nie wiem, zniechęcona jestem wszystkim:/
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
virginia współczuje bardzowczorajszej stłuczki
![]() No miałaś prawo na TŻ się wkurzyć, tak to jest... ale pożytek z niego masz tak czy siak gimikis a nie jeden facet lepiej jeździ od kobiet Może dlatego ,że częstym obrazkiem jest kobieta za kierownicą , która nie wie co ma zrobić na drodze , po prostu nie wie.. stoi i patrzy przestraszona denerwuje mnie to strasznie tymbardziej ,że jako pasażer jeżdzę sporo z TŻ. Nie piszę o wszyskich kobietach , ale o większości.
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
virginia no to miałaś smutny dzień, ale dzisiejszy pewnie będzie lepszy. Ze stłuczką i policją masz racje, zawsze jest winny ten z tyłu, bo odległość ble ble ble. A ty pewnie nie miałabys świadka, ze on cofał, takze chyba lepiej, że sie dogadaliście.
Dzisiaj w końcu idę do gina
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
virginia no to faktycznie miałaś fatalny dzień. Oby dzisiejszy był lepszy
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Wam dziewczyny za wsparcie
|
#1660 |
|
Zadomowienie
|
a na dzsiaj jakie masz plany?
|
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
ale ładna pogoda się zrobiła
wróciłam niedawno z poczty , paranoja żeby pocztę mieć 3 km od domu jak inna jest o wiele wiele bliżej
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja?
Właśnie pozmywałam, z lekka posprzątałam i gotuję ziemniaki bo na dzisiaj zaplanowałam kopytka. Od 12 do 19 z małymi przerwami korkuję.Cytat:
pracowałam już w LO, gimnazjum, szkole wyższej (oczywiście w prywatnych też ale tu chcę mówić o etatach więc państwówki). Niestety (?) wszystko to były zastępstwa i nie udało mi się zagrzać miejsca na dłużej (dostać umowy na czas nieokreślony). Jestem z miasta, gdzie ludzie mają dość specyficzną mentalność. W szkołach anglistki to w przeważającej części kobiety po 40-tce, 50, które skończyły jakiś podrzędny college a potem dorobiły sobie pedagogikę i tak oto mają magicznego magistra. Pieczołowicie trzymają się swoich stołków. Ja to oczywiście rozumiem, że one też chcą mieć pracę ale.... Zauważyłam, że, bynajmniej w moim mieście, lepiej się nie wychylać, nie mieć za dużo pomysłów, robić tylko to, co do Ciebie należy i nic więcej. Lepiej nie mieć swojego zdania, tylko o wszystko pytać starsze koleżanki... Poza tym wiele etatów dostaje się po znajomości. Oczywiście nie wszystkie, ale sporą część na pewno. Sama w zeszłym roku byłam na rozmowie, która zaczęła się od pyt.'Czy Pani jest od Pani takiej a takiej..?' i właściwie na tym pytaniu się skończyła. A korków udzielam od zawsze (zaczęłam zaraz po maturze).Uczę wszystkich - dzieci, młodzież, maturzystów, dorosłych, prowadziłam też kursy profilowane/w firmach. Co do działalności - ma to oczywiście swoje plusy i minusy. Kaska nie spływa magicznie na konto co miesiąc. Masz tyle, ile sobie zapracowałaś. Jest dużo mniej przywilejów, typu trzynastki, wszelkie urlopy zdrowotne/macierzyńskie itd. No i nieszczęsne zusy, które co miesiąc musisz płacić, nieważne czy masz uczniów czy nie (takie np. wakacje). Ja jeszcze jestem w tym ochronnym okresie, i mam niższe ZUSy, ale to się skończy w październiku. I szczerze to nie wiem, co wtedy zrobię, bo jak przyjdzie zapłacić mi 1000 za zusy to już mi się to nie będzie opłacać... Ok babeczki lecę bo zaraz mój korkowicz przyjdzie. Miłego dnia!
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
virginia a ja się dziwię ,że anglistek nie szukają tak w szkołach , w sumie nie znam teraz sytuacji , ale do tej pory byłam prawie pewna ,że jak ktoś zna język i chce go uczyć to problemów z etatem mieć nie będzie a tu zonk taki z tego co czytam
A swoją drogą bogate doświadczenia już masz , LO , gim. , szkoła wyższa , prywatne itd. a długo uczysz się angielskiego? chodziłaś na kursy czy samouk? a może wyjeżdzałaś z PL?
|
#1664 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
![]() Dziewczyny...zaczynam świrować plamienie ustało,dzisiaj 38dc i @ nie ma....boję się zrobić test tzn boję się rozczarowania
|
|
#1665 | |
|
Zadomowienie
|
Olliwka, kretencja
virginia jakiś pechowy dzień miałaś, dzisiaj pewnie już lepiej ![]() abz, a o której masz wizytę?? Cytat:
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
agness zrób jutro z rana test
![]() a ja zjadłam sobie obiadek , marchewka z jabłkiem , ziemniaki i miruna a do popicia coca cola
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zrób chyba, bo my ciekawe ![]() na 17.30
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1670 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Virginia
![]() Abz daj znać po wizycie u gin ![]() To się rozpisałam
|||||||||||||||||||||
|
|
#1671 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Virginia za info. Kurcze, z tymi etatami to prawda, generalnie jak sie nie ma znajomosci, to nie ma pracy w panstwowej szkole, a mieszkam przeciez w waw więc powinno tu być teoretycznie dużo wakatów, a tu zonk:/
A ty Virginia, gdziesz mieszkasz? A z uczniami podpisujesz umowe i od razu platnosc z gory czy jakos inaczej sie rozliczasz? ja sie boje, czy jakbym miala dzialalnosc, to czy by sie chetni znalezli...A trudno bylo ich znalezc czy łatwo? masz jakas swoja stronke czy sie oglaszasz w gazetach? Sorki, ze tak wypytuje, ale tez sie zastanawiam , co tu robic. Bo narazie mam pare umow o dzielo, takich np. 1 godzina w tygodniu, i dupa. Ani ubezpieczenia zdrwotnego ani emerytury, jakbym teraz nie daj Boze w szpitalu wyladowala, to mogiła:/ Ech, STRES! CZyli już 2 lata prawie masz działalonosc? A twoj tż też ma dzialanosc czy etat? My o tyle w glupiej sytaucji jestesmy, ze TŻ tez nie ma etatu, bedzie działalność zakładał: a wtedy 2 zusy po okresie ochronnym to 2000miesiecznie a do tego 2000co miesiac na wynajem mieszkanai bulimy. To wtedy nie wiem, za co bysmy zyli... A dużo Virginia za godzine bierzesz? Agness, zrób test dla spokoju, ale ja tak kiedyś miałam, ale bebika z tego niestety nie było... Daj znaka, co i jak![]() Lindsley coś nie słychać, wyjechała znowu? Smutno bez niej jest:/ Oliwka, a co u ciebie, co porabiasz poza przygotowywaniem ślubu? ![]() Głupio w tym kraju, konczy sie studia, niby najlepsza uczelnia, a potem życie daje ci w dupę. wrrr... ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Hej Gimiks A ty co dzisiaj robisz?
|
|
|
|
#1672 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!!!
Mój dzionek: w skrócie 8.40- pobudka przy boku TŻ 9.50- wyjazd na małe spożywcze zakupy i po bilet na PKP na weekend 11.45- powrót do domku i kawka z TŻ 13.00- obiadek i wyprawka TŻ do pracy ![]() 14.00- prasowanko zaległego prania- a się trochę nazbierało 15.00- naszykowałam materiały do nauki hehehe, sałatka warzywna dla TŻ (bardzo ładnie poprosił o jej zrobienie) 16.15- internet i wszystko z nim związane Dalsze plany na wieczór. Mam zamiar się pouczyć bo w weekend mam 2 egzaminy i 1 zaliczenie. Ale coś nie mam weny.
|
#1673 |
|
Rozeznanie
|
Tity mnie też słońce się marzy, jakaś taka bez sił chodze, bez żdnych pomysłów, wyjść ggzieś to dla mnie jak podróż dookoła świata tak mało energii
mam i spałabym cały boży dzieńvirginia agness813 jurto z rana nasiusiaj Abz daj znać po wizycie jak sie ma kruszynka gimikis ucz się ucz bo nauka to potęgi klucz (jakoś tak to leciało)
16.08.2008r. połaczenie dwóch serc Edytowane przez weronia83 Czas edycji: 2010-02-17 o 16:40 |
|
|
|
#1674 |
|
Zadomowienie
|
Gimiks,a gdzie na weekend jedziesz?
kurcze mialam pranie robic juz osd godziny, a tylko na necie siedze;/ łee! |
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Weronia oj zebys wiedziala, ze ona tez tak robi
Weruczku a czemu nie robisz jednak tego stazu ? Tity tez chce na karaiby ![]() Abz kciuki za wizyte u gina Zgadnij Agness a mowilam, ze toplamienie to moze wcale nie na @
|
|
|
|
#1676 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm,moje cykle bywają bardzo przewrotne...miewałam już 40-dniowe...jak zrobię test jutro i wyjdzie negatywny to będę się łudzić że może za wcześnie,w końcu od pierwszych przytulanek w których mogło się udac minęły dopiero nieco ponad dwa tygodnie...
![]() Poczekam do soboty,także bardzo prosze o cierpliwość i kciuki (fluidki też nie zawadzą )
|
|
#1677 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam dzisiaj dzień do bani
nawet brak mi weny aby cokolwiek wam napisać |
|
|
|
#1678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1679 |
|
Rozeznanie
|
Na uczelnie
Poznań welcome!!! No jakiego mam lenia... zrobiłam chyba już wszystko. Nawet podłogi pomyłam żeby tylko nie brac sie za nauke... Wrrrr...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

a co do testów, ja też już nie kupuje, co ma byc to i tak będzie...
.
a jesli chodzi o staranka to spokojnie nie jestes sama z tym problemem. Ja ostatnia @ mialam 3 stycznia i dostalam dopiero teraz @ 15.02 - a tak bym chciala zeby jednak nie przyszla. Ja biore kwas foliowy i falvit, jestem osoba twarda psychicznie idt nie wzruszam sie, jednak moje cialo na jakiekolwiek zmiany reaguje bardzo mocno a od kiedy staramy sie z TŻ o baby moj cykl sie " rozregulował" :P:P jednak spokojnie spokojnie poczekamy, zobaczymy - moze problem nie tkwi w nas tylko w nich 
Jakoś nie wiem, zniechęcona jestem wszystkim:/

plamienie ustało,dzisiaj 38dc i @ nie ma....boję się zrobić test 
Ale zrób chyba, bo my ciekawe 

mam i spałabym cały boży dzień