|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki:) Część V - Nareszcie:D
pewnie masz rację, ale mam nadzieję, ze nigdy nie będe zmuszona do spożywanie zwierząt
![]() dobrze, ze ja lekcji gotowania nie mam lancome testuje ![]() tutaj masz naajaktualniejszą listę firm testujących i nie napewno cos powybierasz https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 moze dosc o wegeterianiźmie, bo to temat budzący kontrowersje |
|
|
|
#1622 | ||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Dziwnie mi te zdjęcia wyszły - na zbliżeniu różowe, a ja trochę odsunęłam aparat to żółte. Cytat:
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam szyje zółtą a twarz różową i muszę używac żółtych podkładów mi te minerałki i tak niepotrzebne, kupiłam, bo głupia byłam i myslałam, ze od razy trafie ![]() z tym, że perfect i tak juz niedosstepny, więc jak Ci podpasuje to nie bij, bo go juz nie kupisz ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- jak chcesz to mam jeszcze jakies jasne inerałki buff'd, lumiere i cos meowa |
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wybiore, dzięki |
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
ja się idę szykowac, bo nikog juz nie ma
![]() do jutra |
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1627 | |
|
|
Cytat:
Zrób wedle uznania, ale nie szalej, nie szalej ![]() Aj, ale masz fajnie Sama pohasałabym chętnie na jakich ostatkach ![]() Udanej zabawy zatem i daj znać, jak było
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo fajnie było
![]() trochę przecholowałam i dzisiaj cierpię, ale warto było ![]() impreza troche wcześnie się skonczyła, bo zaraz jakos po północy, ale znajomi mieli ostatni autobus na swoją wieś (za tą wieś by mnie zabili ) i stwierdziłysmy z koleżanką, ze tez idziemy![]() Estelle to ja bym Ci wysłała te minerałki razem z minerałkami, które do nas lecą ok? |
|
|
|
#1629 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1631 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hello
Cytat:
![]() Fajna taka odmiana, zycze wszystkiego najlepsiejszego! I w ogole planujesz powrot do gda?Cytat:
A u mnie? W duzym skrocie: rzucilam chemie na ug, studiuje teraz projektowanie mody, od kilku miesiecy mieszkam spowrotem w wawie, to przez TZ, ale na wiosne, ew. na poczatku wakacji wracamy do le sopot ![]() Cytat:
![]() A ostatnio zakupilam ten kremik na wizazu wychwalany, do cery naczynkowej, Rilastil. Przyjdzie do mnie jutro wiec dam znac, ktoras moze uzywala? ![]() Cytat:
![]() przyjze sie jeszcze, bo akurat wege byl moim stylem zycia przez x lat, ale spustoszenie w organizmie mi zrobil wielkie (chociaz wiem, ze nie tylko to, cierpialam tez na inne schorzenia, kiedys wspominalam, i to wszystko naraz niezle mnie podniszczylo), no i TZ wielki miesozerca, takze chwilowo do jedzenia miesa wrocilam. Ale uzywanie kosmetykow nietestowanych zostalo mi i troche sie tym interesuje edit: nie no, to jest jakies powazne nieporozumienie!! ok, stella mccartney (moja guru w kwestii zawodowej, pisalam zreszta o niej dwie obszerne prace) wspolpracuje z gucci group, pomagali jej na poczatku kariery, ale ani jej ubrania, ani przede wszystkim linia kosmetykow na 1000000% nie jest testowana na zwierzetach!! wtf, kto to pisal?!
-Well, sometimes I do... Edytowane przez blonndee Czas edycji: 2010-02-16 o 15:51 |
||||
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja bym w życiu się nie wybawiła do północy jak jestem na miescie to minimum druga, ale i tak nigdy nie chce wychodzić, a jak domówka to moge całą noc siedzieć![]() W ogóle to rzucam słodycze Myślicie, ze jak nie bede jadła słodyczy, fast foodów itp to schudne? Bo do takiej typowej diety to nie mam nerwów, zresztą lubie sobie zjeść normalny obiad z ziemniaczkami z masełkiem itp
|
|
|
|
|
#1633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fakt faktem tez z chęcią pobawiłabym się dłużej...najpierw rzuć te słodycze mi się nie udało, po 100 dniach bez, wróciłam z podkulonym ogonem...Cytat:
liste pisały wizażanki stella mccartney nie znam tej firmy, a masz pewnosc 100% pewnosc, ze nie uzywa tez produktów, które zostały przetestowane? na tej liście lądują też firmy, które nie raczą odpisywac na emaile w sprawie testowania, więc moze dlatego... albo firmy niepewne zielona lista to firmy w 100% nie testujące np Lirene jest na czerwonej choć szczycą się nietestowaniem, a w ich mailu dziewczyny dopatrzyły się, ze zdaza im się przetestowac jakis produkt/ albo zdazyło, a to niewiadome jest.. jak masz pewnosc, ze stella nie testje, nie zleca testowania i nie uzywa produktów testowanych to mozna to zmienic, ale to napewno ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- zdałam sobie sprawę, że przez minerałki pokończyły mi się kosmetyki do wlosów i wyruszyłam, po żel aloesowy palomy (dawno go nie miałam). On powinien być w naturze i co nie było... podobno w ogóle go nie mają, więc poszłam poszukac w rossmanie choć nie wierzyłam, ze znajdę... i nie znalazłamna pocieszenie kupiłam sobie mgiełke radical i teraz tak sobie myślę, czy ona nie wysusza czy cos... a i wypatrzyłam w naturze to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...a-Ghassoul.htm myslicie, ze dla Włosomaniaczki się nada?
Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-02-16 o 19:27 |
||
|
|
|
#1634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musze sie przyjzec strukturze wspolpracy bs i innych z l'orealem, bo w takim razie skoro te kosmetyki nie sa testowane na zwierzetach, sa ekologiczne, z naturalnych skladnikow to w takim razie jak taka firma moze sobie pozwolic na koligacje z marka, ktora jest wrecz kontrowersyjna pod tym katem? juz pomijajac to wszystko (i sam fakt, ze lista podpisana jako lista kosmetykow testowanych i nietestowanych na zwierzetach okazuje sie lista dalekoidacych koligacji firm takich i takich ze soba, co jest jakby nie patrzec paranoja!), i tak uwazam, ze wiekszosc to czysta przesada. no bo skoro idziemy juz tak daleko ze 'nie bede kupowala kosmetykow firmy, ktora moze i sama nie testuje na zwierzetach ale wspolpracuje z ta testujaca wiec jest fe!' to w takim razie ciekawa jestem opini tej samej osoby o lekach, ktore jakby nie patrzec na czym maja testowac w pierwszych fazach? albo czy posiada buty, torebki, paski etc ze skory? czy jezdzi samochodem ze skorzana tapicerka? czy spozywa cos z konserwantami i chemikaliami? hmm. podsumowanie wymysle jak dokladnie sie tej liscie przyjze co teraz zamierzam wykonac
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
to, ze the body shop, który zawsze kojarzony był z ekologią i wszystkim co najlepsze, naturalne sprzedał się firmie loreal, która kojarzona jest zupełnie inaczej to jest straszne, a dlaczego? dla kasy... ludzie są tego nieswiadomi, a oni czerpią z tego zyski
osobiscie nie wyobrazam sobie nie kupowania ksometyków testowanych a kupowanie ubrań skórzanych ![]() ubrania skórzane, kosmetyki testowane to całe ideologia z jaką patrzy się na świat, nie kazdy z tych osób jest od razu wege, ale te 2 rzeczy sa wiazace leki testowane na zwierzętach to inna bajka, leki sa kniecznością dla naszego zdrowia, a co to za różnica czy kupię sobie tusz taki czy taki? to juz zwykły wymysł. jak sama pewnie zauwazyłas ta lista pwostała niedawno i cały czas jest zmieniana, ulepszana, zrobiła ją jedna wizażanka i nie można oczekiwac od niej nieograniczonej wiedzy. To, że jakies firmy nietestujące są na czerwonej liście może się zdarzyc, dlatego cały czas wyłapywane są błędy według mnie to i tak jedna z najlepszych list jakie powstały ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Iza wypowiadaj się w tym wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749&page=43 tamten nie służy do dyskusji |
|
|
|
#1636 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja jedynie nie rozumiem intencji, skoro jest juz jedna b.dobra lista i to z uwglednieniem tym o czym sobie rozmawiamy wyzej to po co robic druga? jesli dochodza jakies nowe pozycje to mozna poprosic modka zeby edytowal pierwszy post
![]() napisalam juz tam bo ten drugi watek znam i nie chce sie wgryzac jako iz chodzi mi o konkretnie te liste ![]() jeszcze a propos tego co wyzej taka anegdotka: u mnie na uczelni strasznie wgryzl sie ten ekologiczny trend, do tego stopnia, ze mamy w statucie zapis, iz osoba, ktora w swoich projektach uzyje skor lub futer automatycznie zostaje ze szkoly wywalona. wiecej... pewnego dnia dostalismy wiadomosc, ze zaczynamy cykl wykladow 'antyfutrzarskich' prowadzonych przez dyrektorke szkoly. przychodzimy, a tu wyklada... pani w skorzanych butach, ze skorzana torebka. jej argumenty na wszystko o wyzej napisalam? 'od czegos trzeba zaczac, kazdy krok jest wazny' czyli wymowka wielu wege na tego typu sprawy
-Well, sometimes I do... Edytowane przez blonndee Czas edycji: 2010-02-16 o 22:48 |
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
lista jest cały czas ulepszana,a proszenie by moderator cały czas edytował post to dodatkowa praca dla obydwu stron
chodzi o to żeby nie zasmiecać tamteg watku, miało tam w ogole nie byc postów a pojawiają sie... jak sie znowu nie zmiescimy w dwóhc postac to będzie trzeba zajezdzac w dół szukając listy i znowu zrobi się bałagan... a jak napisze jedna osoba to i druga i lista zaczyna się gubic ekolodzy bez powołania, wege dla szpanu, nauczyciele bez powołania... można by tak wymieniac... a stellamccartney jest na zielonej i cały czas była, tylko była i na zielonej i na czerwonej ze względu na współprace z gucci, ale skoro masz pewnosc co do tego to usuwamy z czerwonej Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-02-16 o 22:39 |
|
|
|
#1638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam Was Miłe Dziewoje !
O wegetarianizmie i innych sposobach na życie doczesne dyskutować można do upadłego. To tak jak dysputa pt. "O wyższości Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia". Bądźmy tolerancyjni i nie dajmy się zwariować. Pozwólmy żyć innym zgodnie z ich przekonaniami {jeśli takowe mają}. A argumenty "za" lub "przeciw" do każdej koncepcji życia znaleźć można. Cytat:
Dzięki naszej niezastąpionej Asi - miałam możliwość poznać krem NUXE z serii - Reve de Miel. Żadna rewelacja - jak na mój gust : za suchy i czerwienił. Cytat:
Cytat:
blonndee - jak mój Lalunia uczył się "fonetycznie" {bo i tak nic nie rozumiał} śpiewania pieśni w języku kaszubskim, zaczynał od tego "abecadła". Nawet kubas do kawy z tekstem i rysunkami sobie sprawił. Teraz - przynajmniej tu u mnie - powraca się do korzeni. W szkołach są lekcje języka kaszubskiego. Przeszłam wczoraj wszerz i wzdłuż "moje" miasto w poszukiwaniu kosmetyków JOKO. Wielka d..a ! Nawet o takich nie słyszeli. Cóż to za wiocha paskudna ! Znalazłam ten podkład do powiek w sklepie internetowym. Ale grzechem byłoby płacić za przesyłkę drożej niż za artykuł. Podpowiedzcie mi może co jeszcze jest dobrego do przetestowania z JOKO, cobym się nie musiała na wstyd i posądzenie o "zakupoholizm" { ![]() .Kołdry też oglądałam . Tu też mam dylemat. W sklepie stacjonarnym macałam kołdrę o innej wadze niż ja chcę. Tą "moją" mogą zrobić na zamówienie, już bez próbnego macania. Ale jej cena byłaby o około 100 złotych. wyższa niż cena kołdry "znalezionej" przeze mnie w sklepie internetowym i to kołdry + dwie poduszki. Ale produkt ten kupowałabym jedynie na podstawie opisu, bez macanki. Z tym, że wymiary i waga zgadzają się z moimi wymaganiami. Na Allegro też są takie kołdry, ale opinie kupujących co do jakości produktów tej "wystawiającej się" firmy {zppswit} są bardzo różne. CO ROBIĆ ??? Robię sobie trzecią kawę "rozpustnicę" i do TV. U mnie carnaval jeszcze trwa {powtórki z wczorajszego dnia}. Do miłego ! |
|||
|
|
|
#1639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc...a co do serów to zalezy czy unika podpuszczki zwierzęcej, bo jak unika to jedyne pewne sery to mlekowita, więc wybór nieduzy ![]() wycofują? ja juz na fryzjerski nie zaglądam ![]() ja dzisiaj na obiad zapiekanki robię ![]() Blondee jeszcze co do stellamccartney to tutaj masz wycinek artykułu o niej Cytat:
jest na zielonej liscie, ale tez na czerwonej jako, ze nalezy do gucciego |
||
|
|
|
#1640 | |||||
|
|
Cytat:
A to błoto fajne, kusi mnie i=od dawna, ale moje zapasy jakoś nie chcą się kończyć i jeszcze jej nie kupiłam ![]() Witamy Cię Miła Dzierlatko [za słownikiem slangu ]Cytat:
Powiedz lepiej, czy tam co w tej próbce było. A pytam dlatego, że parę dni później testowałam jakąś inną próbkę w tubce od tego sprzedawcy i miałam wrażenie, że ktoś już z niej przede mną korzystał bo kremu w niej jak na lekarstwo było ![]() A jak krem Ava się spisuje? Cytat:
Cytat:
Z tego co się orientuję, to prawo jest takie, że do 10 dni bez uzasadnienia można oddać, ale warto przed transakcją jeszcze dopytać. Cytat:
a ja czasu oglądać nie mam O Tyyyyy
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a przez to ze mi żel aloesowy wycofali to idę z parapetu skoczyć ![]() oj, ale po co? czego się tam dowiem czego juz nie wiem, ? ja wiem, że powinnam ratowac swoje włosy, ale mi się nie chce![]() wczoraj pusciłam przelew za cienie
|
|
|
|
|
#1642 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hejoo
pofolgowalam sobie, spalam do 12![]() alez na siebie zla jestem! ostatnio wysylalam cv do paru firm i tak czekam i czekam... coz, mam pewna wade, ze telefon komorkowy to dla mnie bardziej problem niz pomoc, wiecznie go gdzies zostawiam, zapominam, ze sie rozladowal, gubie... no i tak i wczoraj bylo, rozladowal sie i dopiero dzis przypomnialam sobie co by go podlaczyc. patrze? a tam kilka nieodebranych polaczen od kilku nieznanych numerow, wiec jestem pewna ze cos z tego to moi niedoszli pracodawcy Cytat:
![]() co do nuxe, to miela nie probowalam, kwasilam sie tym etincalente czy jakos tak, chwalilam sobie, calkiem calkiem ![]() Cytat:
a na uniwersytecie powstal nawet kierunek, bodajze pedagogika z nauczaniem jezyka kaszubskiego, co moim zdaniem-fajna sprawda ![]() Cytat:
jak pracowalam dla greenpeacu to mialam cale rozpiski kto z kim jak i dlaczego, poszukam tego jeszcze moze bo to wcale nie jest takie oczywiste jak by sie wydawalobuziolepyszniole, lece... chyba nic nie robic, a sprzatanie i obiad czekaja mnie jeszcze ![]() nic to, pudelek i kawa, poki co
|
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam tez z tej serii capillin na zaczerwienienia, ale to juz nie to;/ zapychał mnie... ten "lepszy" to dokładnie ten http://www.iwostin.pl/products.php?id=84 a powiem, ze dzis piewrszy raz uzyłam czrwonej glinki i nawet nawet ![]() co prawda efektów narazie nie widac, ale to takie prywatne spa za niewielkie pieniądze ![]() glinka na twarz, na to płótno i pół godziny lezenia z tym na buźce ![]() bardzo ładnie schodzi z skóry ![]() moja mama ma białą, ale jeszcze nie uzywała ![]() próbowałam tez to mydło co kupiłam i średnio zadowolona jestem napewno nie mogę powiedziec, ze to mydłe jest złe, ale przy zmywaniu tuszu szczypią oczy i po umyciu lekko zaczerwienia mi buźke ale za taka cene przy okazji, ze starcza na długo i w razie czego fajne do ciała to nie żałuje ![]() ale musze zainwestowac w mydła EGM, bo podobno cudne są ![]() ale trochę mi szkoda, bo to mydło to ok 40 zł wyjdzie... a nie wiem czy z w wikpedii ja tam z wikipedii zawsze zadanie do szkoły robię![]() sprawdzź to, bo to ciekawa sprawa czy kasa idzie do gucciego czy nie... Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-02-17 o 17:11 |
|
|
|
|
#1644 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiaj mam placek, swieżo upieczony i wez tu się odchudzaj![]() Cytat:
Tzn koleżanki mówią, ze dobrze wyglądam, a same mówią są grube, chociaż sa szczupłe Wiem, ze samemu się zawsze wyolbrzymia no ale co ja zrobie ze mi sie moja figura nie podoba, głównie talia Soków w ogóle nie pije, tylko herbate. A sery jem, dzisiaj zjadłam trzy plasterki i co najlepsze pełnotłustego ![]() Cytat:
A serki wiejskie jakie jesz? Znasz jakieś bez podpuszczki?Ja też nie wchodze na fryzjerskie już mam wrażenie ze pisze sie tam w kółko to samo, a jak jest jakas nowosc to od razu bankrutuje, bo przeciez wszystkiego musze spróbować
|
|||
|
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wiejskie jem z piątnicy... nie znam innych |
|
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle na wizazu chyba wszyscy je jedzą
Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-02-17 o 18:41 |
|
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobrze by było jakby nie miały ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Asiu jak tam Twoje kręcenie hula hopem? Kręcisz nadal? Jak tak to widzisz jakieś rezultaty? I jakie masz? Takie zwykłe czy z jakimiś masażerami?---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Mirelka, widze ze jesteś zorientowana w sprawie testowania kosmetyków to zapytam czy nie weszła czasem teraz taka ustawa w UE, że tylko nowe składniki mogą być testowane? |
|
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie można testowac kosmetyków na zwierzętach, ale wiesz prawo można obejsc;/ firmy zlecają testowanie komus innemu, albo uzywają juz przetestowanych porduktów |
|
|
|
|
#1650 | ||||||
|
|
Cytat:
![]() Jest Cytat:
A z telefonem problem mam taki, że de facto mogłabym go nie mieć. Moje kontakty tą drogą są w sumie bardzo okrojone, czasem zapominam go zabrać, to nawet nie wiem, że go nie mam przy sobie Cytat:
Bo jak patrzę na skład to on de facto kwasów w sobie nie ma ![]() A nie rolował się on na twarzy? Bo ja kupiłam ten krem jakoś kilka miesięcy temu, mając w pamięci naszą dyskusję i Twoją pozytywną ocenę i co? ZONK ![]() Żadnego działania Wnerwiające rolowanie. A w dodatku coś mnie podkusiło, patrzę - a tam zmieniony skład - wszystkie wartościowe skłądniki za konserwantami ![]() I Cytat:
![]() Cytat:
EveryGay Minerals Cytat:
Z drugiej strony w spodnie jakoś tak jakby bardziej się mieściłam Potem zmierzyłam się raz jeszcze i jednak coś uciekło z obwodu... pokręcone to ![]() Ale ja ręciłam takim zwykłym, nieobciążonym, bez masażerów. Teraz chcę wlać tam wodę, albo wsypać ryż i spróbować, bo takim lekkim to lipa...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

Dziękuję ślicznie za piękne komplementy

i jeszcze jej nie kupiłam
bo kremu w niej jak na lekarstwo było
a ja czasu oglądać nie mam