|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2010-02-17 o 19:02 |
|
|
|
#1682 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() DZiewczyny, zapisałam się dzisiaj na egzamin na prawko... To będzie moje 4 podejście, 4 marca, w czwartek. Będzie nieładnie jak mnie obleją
|
|
#1683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dziś miałam pierwszą lekcje z angielskim instruktorem, powiedział, że jest dobrze i że mam się zapisać na egzamin za jakieś 6 tygodni już zapomniałam jak fajnie się jeżdzi, nie jeżdziłam od świąt ale ma fajną Astre
|
|
|
|
|
#1684 |
|
Zadomowienie
|
Awenturyn, a co sie dzieje?
Aldii, a to długo historia, nie chce o tym tutaj pisać:/ Lenka, tzrymam kciukresy! Ewurka, a ty w Anglii mieszkasz? Co tam porabiasz? Ja posprzatałam, dzis na nic nie mam ochoty, zero motywacji, chyba pojde spac... |
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
nadrabiam
![]() Cytat:
- LH i FSH na pocz. cyklu (chyba 4 dc) kosztowały po ok 20 zl za hormon i powinny wyjsc tak, żeby stosunek FSH/LH był najbliżej 1:1 - tarczyca: TSH i FT4 też po ok 20 zł każdy, dzień obojętny - prolaktyna - dzień obojętny, też chyba ok 20 zł kosztowała -progesteron i estradiol w 21 dc, też coś po 20 zł Wszystkie badania robiłam w prywatnym laboratorium diagnostycznym, takim gdzie wyniki są w kilka godzin. Oprócz hormonów robilam tylko USG dopochwowe, żeby zobaczyć czy są pęcherzyki na jajnikach i jaka grubość endometrium, to było przed połową cylku, chyba 10 dc. Wszystko wyszło mi ok. Tylko tą tarczyce musze powtorzyc, bo wynik TSH cos był niepewny. Potem robilam na NFZ i zgubili mi probki ![]() Gin powiedział, że jeszcze 3 miesiace mamy dac na wstrzymanie, potem badania Mężulka i ewentualnie mój monitoring owulacji Matko jak to napisałam to az sie zestresowałam ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- odpisuje hurtem bo na chwile dorwalam sie do kompa ![]() weruczek -- > ja też niby skończyłam niesamowicie przyszłościowe studia - biotechnologie -- no i co, o pracy w zawodzie moge zapomniec bo wogole ona w tym kraju nie istnieje ale na szczescie, głównie własnie dzieki technicznym studiom w połączeniu z bdb angielskim udało mi sie załapać od razu po studiach na staż i zostałam A nie myslałyście dziewczyny anglistki o tłumaczeniach? ja chce zrobic podyplomowke z tłumaczenia tekstów specjalistycznych i specjalizowac się w tłumaczeniu technicznym i naukowym. Trenuje to ostro w pracy ![]() agness813--- > ![]() Ide do wanny
|
|
|
|
|
#1686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio trochę zabiegana jestem, nie siedzę całymi dniami na necie jak kiedyś... Poza tym brak mi weny na pisanie, czytam na bieżąco ale nie wiem co pisać...
Cytat:
Cytat:
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie @ się chyba rozkręca
trochę się podłamałam , ale to tym ,że 34 dc mam i za wcześnie jak na moje długaśne cykle.. to oznacza ,że w pon. najprawdopodobniej do szpitala idę na te badania hormonów..a teraz mam pytanie do Was kochane , czy badanie z krwi DHEA-S i fT to ja mam na czczo zrobić? bo prosiła żebym te dwa zrobiła sama bo nie ma możliwości w szpitalu , danika sporo robilas badan to prosze o pomoc ![]() lindsley jak tam w SR ? ![]() i czy ja moge te badania hormonow zrobić jutro jak juz mam @ niby? no ja nie wiem czy to ma jakies znaczenie , jutro tak czy siak do ginki dzwonie , ale moze mi napiszecie Wy co i jak
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-02-17 o 20:45 |
|
|
|
#1688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki!
|
|||
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór, czytam cały dzień, ale nie mam weny
![]() Lenka ![]() Agnes ![]() A mi powoli @ się rozkręca
|
|
|
|
#1690 |
|
Rozeznanie
|
Lenka za egzamin
![]() Dobranoc dziewuchy
|
#1691 |
|
Zadomowienie
|
widze, że wszystkie jakieś jesteśmy nie w humorze
Danika, to fajnie, że sie załapałaś, a jesli chodzi o tłumaczenia, to też nie ma ich za dużo niestety:/ |
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Skopiowałam z drugiego wątku bo nie mam siły pisać...
Byłam na SR. Poćwiczyłam sobie troszkę... Dobrze bo czuję jak mi kręgosłup siada a w domu jakoś nie mam motywacji do ćwiczeń... Na wykładzie było o porodzie... Padło pytanie o zoo i wywiązała się dyskusja między położną a jedną z mamuś... U nas oczywiście nie ma zoo no i argumenty takie, że wydłuża poród, że często wtedy jest cc, że szkodzi dziecku... Trochę mówiła jednostronnie Poza tym u nas w szpitalu są do dyspozycji sale z kołem porodowym i wanną... Mówiła jakie trzeba spełniać warunki, żeby rodzić w wodzie... Muszę się nad tym zastanowić...
|
#1693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za odp. dot. badań Cytat:
Cytat:
Aż je sobie wypunktuję:1. Mieszkam w Suwałkach 2. Z uczniami nie podpisuję umów, myślę, że to by mi odstraszyło większość klientów. Płacą mi zazwyczaj po każdej lekcji, niektórzy z góry. 3. Czy trudno ich znaleźć...Na to Ci chyba w ogóle nie odpowiem, bo to zależy od wielu rzeczy. Primo: od tego, jak uczysz (jak dobrze, to polecają Cię dalej), secundo: na ile się cenisz , tertio: w jakim okresie szukasz (wiadomo, że w wakacje trudniej) itd., itp.Swoją stronkę mam. W gazetach się nie ogłaszam. Sporadycznie umieszczam jakieś ogłoszenia w necie. 4. Tak, prowadzę działalność 2 lata ![]() 5. Nie, TŻet ma umowę na czas nieokreślony, a poza tym nie jest nauczycielem .6. Ile biorę zależy od min. od kogo biorę (dziecko, maturzysta, dorosły), od ilości godzin w tyg., od ilości uczniów na 2 lekcji (przy lekcjach w grupie), od rodzaju korków. No . To chyba z grubsza tyle.Wszystkich z @ mocno cmokam U mnie okresu dalej niet, ale to zapewne tylko kwestia czasu. Coś tam czuję w podbrzuszu a ostatnim razem to się skończyło okresem, więc... .Obejrzałam właśnie 'Galerianki'. Słyszałam o tym filmie różne opinie ale mi się nawet podobał. Myślę, że daje do myślenia, i ma przekaz (o co w polskich filmach trudno, zazwyczaj są o niczym). A to, że dziewczyny się tam odzywają tak, jak się odzywają - no cóż, myślę, że film jest dzięki temu tylko bardziej autentyczny. Zmykam, miłego wieczorku
|
|
#1694 |
|
Raczkowanie
|
agness813 - trzymam trzymam !!!!!
![]()
|
#1695 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam bardzo dziewczynki za kciuki,kochane jesteście
Wybaczcie że mało oststnio piszę ale jestem mega zmęczona i brak mi tak jakoś motywacji do czegokolwiek może to ciśnienie....Oczywiście pierwsze się dowiecie o wyniku sobotniego testu...o ile @ nie przylezie (tfu,tfu!!)Dobrej nocy wszystkim!!
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o badania hormonow to nie ma raczej znaczenia zeby byc na czczo, to jest chyba hormon nadnerczy wiec dzien cyklu kiedy zrobisz tez nie ma znaczenia, ale z tego co wiem podczas @ nie robi sie wogole badan krwi, ale to chyba ze względu na utratę krwi.A teraz do pracy rodacy
|
|
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się już wczoraj wystraszyłam, że znowu plamienie będzie bo śluz był jakiś odbarwiony, ale na razie spokój, chociaż brzuch boli jak na @ momentami, czyli tak jak przy plamieniach
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Tity dziękuje U mnie jedna kreska
|
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Witam drogie panie
Ja tak wpadam z ogromną prośbą odnośnie konkursu vichy - przez problemy z kompem jestem dwa dni do tyłu, dopiero wczoraj w nocy udało mi się zamieścić banerek. Gdybyście mogły dziś pomóc mi odrobić straty i dzisiaj kliknąć na mnie, byłabym wdzięczna U mnie jakoś mdłości się normują, właściwie to przestaję czuć tę ciążę. W pracy mnie strasznie cisną, nie czuję, ze jestem na L4, bo ciągle jakieś sprawozdania i nerwy Czytam was regularnie cały czas. W końcu to wątek, na którym byłam od samego początku Za testujące trzymam kciuki, a dla wszystkich fluidki od mojego 12tygodniowego maluszka ![]() |
|
|
|
#1700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś mam wolne i zaraz lece na miast pozałatiac troche spraw Miłego dnia
|
|
#1701 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że agnnesko dziś zatestujesz, a tu zonk... W takim razie trzymam mocno kciukasy i przesyłam
![]() Virginia, to ja mam do Ciebie pytanko... Co bardziej plecasz, naukę języka w szkole językowej czy właśnie prywatnie/indywidualnie?? Weruczko oby szybko się pracka znalazła i kt by pomyślał, żebyś w stolicy nie mogła znaleźć zajęcia To i ja się przyłączam do prośby Pomi, jak macie chęć to kliknijcie w banerek Z góry dziękuje ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Lenko ![]() Olliwko to już w pon lecisz do szpitala? W takim razie niech się Tobą odpowiednio zajmą
|||||||||||||||||||||
|
|
#1702 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzięki za kciuki, dziewczyny
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czemu oni Ci nie dadzą spokoju w tej pracy....
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzwoniłam godzinę temu do lekarki i w poniedziałek zaprasza mnie na izbę przyjęć A ja jednak na czczo pojechałam na te hormony..wystałam się 2 h wyniki za 8 tygodni ![]() ![]() no to się zabrałam "wcześnie" za te badania
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem chyba niewidzialna
|
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj już nie siadałam w domu do kompa, ale juz piszę. Gin pamietał nawet, ze jestem w ciąży, mówiłam, ze miałam też torbiel to powiedział, ze sobie jeszcze obejrzymy
Zawołałam męża co by też mógł fasolkę obejrzeć. Tak nam się dobrze gadało, ze chyba nie zmierzylismy dokładnie Fasolki, ale ma coś ok 3 cm i juz powoli tworzą się kończyny Serduszko ładnie biło. Torbiel sie wchłania, bo już jest mniejsza niż ostatnio. Dostałam skierowanie na badania no i kartę ciąży założymy na następnej wizycie jak już bedę miała wyniki...cóż poczekam jeszcze.Na pobranie krwi poleciałam zaraz rano, jutro wyniki. agness Awenturyn co znowu nie tak? ![]() Lenka 4 marca moja przyjaciółka ma urodziny wiec powinnam zapamietac kiedy masz egz.ewurka to ty lewą stroną śmigasz, długo sie przyzwyczajałaś zeby nie szukać gałki zmiany biegów po prawej stronie? Będac w Anglii przyzwyczaiłam sie do ruchu lewostronnego, ale samochodem nie odważyłabym sie tam jeździć, jeszcze tam u nas w górach były takie wąskie, kręte uliczki.---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Scio oczywiście, ze nie jesteś niewidzialna
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Abz
Ale nikt nie zauważył mojego postu, ze nam się znów nie udało
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
scio
a jak napiszę ,że mi przykro to takie będzie banalne.. ale ja i tak wierzę ,że uda się każdej z nas w dobrym dla nas czasie dużo wiary abz za 3 cm Szczęścia danika thx i tak na czczo poszłam
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwko
![]() a już się bałam, ze mnie nie lubicie. ![]() Oliwko coza badania, bonie mogę doczytać nigdzie? Abz |
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
jakie badania
te na których byłam ?byłam dzisiaj na DHEA-S i FT ( mam nadzieję ,że nazw nie pomyliłam bo nie mam tej karteczki)
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2010-02-18 o 12:58 |
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwko tak te na których byłaś
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

(fluidki też nie zawadzą 
ja dziś miałam pierwszą lekcje z angielskim instruktorem, powiedział, że jest dobrze 

trochę się podłamałam , ale to tym ,że 34 dc mam i za wcześnie jak na moje długaśne cykle.. to oznacza ,że w pon. najprawdopodobniej do szpitala idę na te badania hormonów..

może to ciśnienie....
Czytam was regularnie cały czas. W końcu to wątek, na którym byłam od samego początku 

za 3 cm Szczęścia