Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-17, 19:01   #1681
ewurka
Wtajemniczenie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

fluidki wiadomo dla kogo

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Edytowane przez ewurka
Czas edycji: 2010-02-17 o 19:02
ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 19:10   #1682
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez agness813 Pokaż wiadomość
Hmmm,moje cykle bywają bardzo przewrotne...miewałam już 40-dniowe...jak zrobię test jutro i wyjdzie negatywny to będę się łudzić że może za wcześnie,w końcu od pierwszych przytulanek w których mogło się udac minęły dopiero nieco ponad dwa tygodnie...

Poczekam do soboty,także bardzo prosze o cierpliwość i kciuki (fluidki też nie zawadzą )
Trzymam kciuki!!!!

Cytat:
Napisane przez Awenturyn Pokaż wiadomość
a ja mam dzisiaj dzień do bani
nawet brak mi weny aby cokolwiek wam napisać
CZemu do bani?

DZiewczyny, zapisałam się dzisiaj na egzamin na prawko... To będzie moje 4 podejście, 4 marca, w czwartek. Będzie nieładnie jak mnie obleją
Stary 2010-02-17, 19:23   #1683
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki!!!!

CZemu do bani?

DZiewczyny, zapisałam się dzisiaj na egzamin na prawko... To będzie moje 4 podejście, 4 marca, w czwartek. Będzie nieładnie jak mnie obleją
Lenka trzymam kciuki ja dziś miałam pierwszą lekcje z angielskim instruktorem, powiedział, że jest dobrze i że mam się zapisać na egzamin za jakieś 6 tygodni już zapomniałam jak fajnie się jeżdzi, nie jeżdziłam od świąt ale ma fajną Astre

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 19:49   #1684
weruczek
Zadomowienie

Awenturyn, a co sie dzieje?
Aldii, a to długo historia, nie chce o tym tutaj pisać:/
Lenka, tzrymam kciukresy!
Ewurka, a ty w Anglii mieszkasz? Co tam porabiasz?
Ja posprzatałam, dzis na nic nie mam ochoty, zero motywacji, chyba pojde spac...

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 20:06   #1685
danika
Zakorzenienie

nadrabiam

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Masz rację, ja też mam dość bycia biernym a szkoda mi czasu na bezowocne starania. Muszę je chyba jeszcze czymś podeprzeć..
Napisz mi proszę jakie dokładnie badania robiłaś, gdzie, ile Cię one kosztowały itp.
ja robiłam na razie tak:
- LH i FSH na pocz. cyklu (chyba 4 dc) kosztowały po ok 20 zl za hormon i powinny wyjsc tak, żeby stosunek FSH/LH był najbliżej 1:1

- tarczyca: TSH i FT4 też po ok 20 zł każdy, dzień obojętny

- prolaktyna - dzień obojętny, też chyba ok 20 zł kosztowała

-progesteron i estradiol w 21 dc, też coś po 20 zł

Wszystkie badania robiłam w prywatnym laboratorium diagnostycznym, takim gdzie wyniki są w kilka godzin.

Oprócz hormonów robilam tylko USG dopochwowe, żeby zobaczyć czy są pęcherzyki na jajnikach i jaka grubość endometrium, to było przed połową cylku, chyba 10 dc.

Wszystko wyszło mi ok. Tylko tą tarczyce musze powtorzyc, bo wynik TSH cos był niepewny. Potem robilam na NFZ i zgubili mi probki

Gin powiedział, że jeszcze 3 miesiace mamy dac na wstrzymanie, potem badania Mężulka i ewentualnie mój monitoring owulacji

Matko jak to napisałam to az sie zestresowałam

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

odpisuje hurtem bo na chwile dorwalam sie do kompa

weruczek -- > ja też niby skończyłam niesamowicie przyszłościowe studia - biotechnologie -- no i co, o pracy w zawodzie moge zapomniec bo wogole ona w tym kraju nie istnieje ale na szczescie, głównie własnie dzieki technicznym studiom w połączeniu z bdb angielskim udało mi sie załapać od razu po studiach na staż i zostałam

A nie myslałyście dziewczyny anglistki o tłumaczeniach? ja chce zrobic podyplomowke z tłumaczenia tekstów specjalistycznych i specjalizowac się w tłumaczeniu technicznym i naukowym. Trenuje to ostro w pracy

agness813--- >

Ide do wanny
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 20:29   #1686
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
Lindsley coś nie słychać, wyjechała znowu? Smutno bez niej jest:/
Ostatnio trochę zabiegana jestem, nie siedzę całymi dniami na necie jak kiedyś... Poza tym brak mi weny na pisanie, czytam na bieżąco ale nie wiem co pisać...
Cytat:
Poczekam do soboty,także bardzo prosze o cierpliwość i kciuki (fluidki też nie zawadzą )
To trzymam mocno kciuki...
Cytat:
Co się stało?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 20:42   #1687
Ollliwka
Zakorzenienie

a u mnie @ się chyba rozkręca trochę się podłamałam , ale to tym ,że 34 dc mam i za wcześnie jak na moje długaśne cykle.. to oznacza ,że w pon. najprawdopodobniej do szpitala idę na te badania hormonów..

a teraz mam pytanie do Was kochane , czy badanie z krwi DHEA-S i fT to ja mam na czczo zrobić? bo prosiła żebym te dwa zrobiła sama bo nie ma możliwości w szpitalu , danika sporo robilas badan to prosze o pomoc

lindsley jak tam w SR ?

i czy ja moge te badania hormonow zrobić jutro jak juz mam @ niby? no ja nie wiem czy to ma jakies znaczenie , jutro tak czy siak do ginki dzwonie , ale moze mi napiszecie Wy co i jak

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2010-02-17 o 20:45
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 21:11   #1688
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Co się stało?

Cytat:
Hmmm,moje cykle bywają bardzo przewrotne...miewałam już 40-dniowe...jak zrobię test jutro i wyjdzie negatywny to będę się łudzić że może za wcześnie,w końcu od pierwszych przytulanek w których mogło się udac minęły dopiero nieco ponad dwa tygodnie...
To trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na wynik
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki!!!!

CZemu do bani?

No to musi się udać Kciuki!

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 21:15   #1689
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dobry wieczór, czytam cały dzień, ale nie mam weny
Lenka
Agnes

A mi powoli @ się rozkręca

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 21:23   #1690
weronia83
Rozeznanie

Lenka za egzamin

Dobranoc dziewuchy
Stary 2010-02-17, 21:23   #1691
weruczek
Zadomowienie

widze, że wszystkie jakieś jesteśmy nie w humorze
Danika, to fajnie, że sie załapałaś, a jesli chodzi o tłumaczenia, to też nie ma ich za dużo niestety:/

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 21:46   #1692
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
lindsley jak tam w SR ?
Skopiowałam z drugiego wątku bo nie mam siły pisać...

Byłam na SR. Poćwiczyłam sobie troszkę... Dobrze bo czuję jak mi kręgosłup siada a w domu jakoś nie mam motywacji do ćwiczeń...
Na wykładzie było o porodzie... Padło pytanie o zoo i wywiązała się dyskusja między położną a jedną z mamuś... U nas oczywiście nie ma zoo no i argumenty takie, że wydłuża poród, że często wtedy jest cc, że szkodzi dziecku... Trochę mówiła jednostronnie Poza tym u nas w szpitalu są do dyspozycji sale z kołem porodowym i wanną... Mówiła jakie trzeba spełniać warunki, żeby rodzić w wodzie... Muszę się nad tym zastanowić...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 22:08   #1693
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
A nie myslałyście dziewczyny anglistki o tłumaczeniach? ja chce zrobic podyplomowke z tłumaczenia tekstów specjalistycznych i specjalizowac się w tłumaczeniu technicznym i naukowym. Trenuje to ostro w pracy
Ja akurat za tłumaczeniami nie przepadam i z tego co wiem egz. na tłumacza do najłatwiejszych i najtańszych nie należy..
Dzięki za odp. dot. badań . Trochę mnie to wszystko przeraża...Tyle tego...

Cytat:
Kciuki mocno zaciśnięte!

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
Dzięki Virginia za info. Kurcze, z tymi etatami to prawda, generalnie jak sie nie ma znajomosci, to nie ma pracy w panstwowej szkole, a mieszkam przeciez w waw więc powinno tu być teoretycznie dużo wakatów, a tu zonk:/
A ty Virginia, gdziesz mieszkasz?
A z uczniami podpisujesz umowe i od razu platnosc z gory czy jakos inaczej sie rozliczasz? ja sie boje, czy jakbym miala dzialalnosc, to czy by sie chetni znalezli...A trudno bylo ich znalezc czy łatwo? masz jakas swoja stronke czy sie oglaszasz w gazetach?
Sorki, ze tak wypytuje, ale tez sie zastanawiam , co tu robic. Bo narazie mam pare umow o dzielo, takich np. 1 godzina w tygodniu, i dupa. Ani ubezpieczenia zdrwotnego ani emerytury, jakbym teraz nie daj Boze w szpitalu wyladowala, to mogiła:/
Ech, STRES!
CZyli już 2 lata prawie masz działalonosc? A twoj tż też ma dzialanosc czy etat? My o tyle w glupiej sytaucji jestesmy, ze TŻ tez nie ma etatu, bedzie działalność zakładał: a wtedy 2 zusy po okresie ochronnym to 2000miesiecznie a do tego 2000co miesiac na wynajem mieszkanai bulimy. To wtedy nie wiem, za co bysmy zyli...
A dużo Virginia za godzine bierzesz?
O kurczę, ile pytań Aż je sobie wypunktuję:
1. Mieszkam w Suwałkach
2. Z uczniami nie podpisuję umów, myślę, że to by mi odstraszyło większość klientów. Płacą mi zazwyczaj po każdej lekcji, niektórzy z góry.
3. Czy trudno ich znaleźć...Na to Ci chyba w ogóle nie odpowiem, bo to zależy od wielu rzeczy. Primo: od tego, jak uczysz (jak dobrze, to polecają Cię dalej), secundo: na ile się cenisz , tertio: w jakim okresie szukasz (wiadomo, że w wakacje trudniej) itd., itp.
Swoją stronkę mam. W gazetach się nie ogłaszam. Sporadycznie umieszczam jakieś ogłoszenia w necie.
4. Tak, prowadzę działalność 2 lata
5. Nie, TŻet ma umowę na czas nieokreślony, a poza tym nie jest nauczycielem .
6. Ile biorę zależy od min. od kogo biorę (dziecko, maturzysta, dorosły), od ilości godzin w tyg., od ilości uczniów na 2 lekcji (przy lekcjach w grupie), od rodzaju korków.
No . To chyba z grubsza tyle.

Wszystkich z @ mocno cmokam .

U mnie okresu dalej niet, ale to zapewne tylko kwestia czasu. Coś tam czuję w podbrzuszu a ostatnim razem to się skończyło okresem, więc... .
Obejrzałam właśnie 'Galerianki'. Słyszałam o tym filmie różne opinie ale mi się nawet podobał. Myślę, że daje do myślenia, i ma przekaz (o co w polskich filmach trudno, zazwyczaj są o niczym). A to, że dziewczyny się tam odzywają tak, jak się odzywają - no cóż, myślę, że film jest dzięki temu tylko bardziej autentyczny.
Zmykam,
miłego wieczorku
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 22:26   #1694
Nanucha
Raczkowanie

agness813 - trzymam trzymam !!!!!

na kwasie
foliowym oczywiście
[vichy]462184[/vichy]
Nanucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 23:05   #1695
agness813
Raczkowanie

Dziękuję Wam bardzo dziewczynki za kciuki,kochane jesteście
Wybaczcie że mało oststnio piszę ale jestem mega zmęczona i brak mi tak jakoś motywacji do czegokolwiek może to ciśnienie....
Oczywiście pierwsze się dowiecie o wyniku sobotniego testu...o ile @ nie przylezie (tfu,tfu!!)

Dobrej nocy wszystkim!!
Stary 2010-02-18, 07:36   #1696
danika
Zakorzenienie

Cytat:

a teraz mam pytanie do Was kochane , czy badanie z krwi DHEA-S i fT to ja mam na czczo zrobić? bo prosiła żebym te dwa zrobiła sama bo nie ma możliwości w szpitalu , danika sporo robilas badan to prosze o pomoc

lindsley jak tam w SR ?

i czy ja moge te badania hormonow zrobić jutro jak juz mam @ niby? no ja nie wiem czy to ma jakies znaczenie , jutro tak czy siak do ginki dzwonie , ale moze mi napiszecie Wy co i jak
Wywołana do odpowiedzi zgłaszam się jeśli chodzi o badania hormonow to nie ma raczej znaczenia zeby byc na czczo, to jest chyba hormon nadnerczy wiec dzien cyklu kiedy zrobisz tez nie ma znaczenia, ale z tego co wiem podczas @ nie robi sie wogole badan krwi, ale to chyba ze względu na utratę krwi.

A teraz do pracy rodacy
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 08:22   #1697
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A mi powoli @ się rozkręca

Ja się już wczoraj wystraszyłam, że znowu plamienie będzie bo śluz był jakiś odbarwiony, ale na razie spokój, chociaż brzuch boli jak na @ momentami, czyli tak jak przy plamieniach

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 09:20   #1698
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc

Tity dziękuje

U mnie jedna kreska

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-18, 09:48   #1699
Pomidora
Zakorzenienie

Witam drogie panie

Ja tak wpadam z ogromną prośbą odnośnie konkursu vichy - przez problemy z kompem jestem dwa dni do tyłu, dopiero wczoraj w nocy udało mi się zamieścić banerek. Gdybyście mogły dziś pomóc mi odrobić straty i dzisiaj kliknąć na mnie, byłabym wdzięczna

U mnie jakoś mdłości się normują, właściwie to przestaję czuć tę ciążę. W pracy mnie strasznie cisną, nie czuję, ze jestem na L4, bo ciągle jakieś sprawozdania i nerwy Czytam was regularnie cały czas. W końcu to wątek, na którym byłam od samego początku Za testujące trzymam kciuki, a dla wszystkich fluidki od mojego 12tygodniowego maluszka

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:13   #1700
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Witam drogie panie

Ja tak wpadam z ogromną prośbą odnośnie konkursu vichy - przez problemy z kompem jestem dwa dni do tyłu, dopiero wczoraj w nocy udało mi się zamieścić banerek. Gdybyście mogły dziś pomóc mi odrobić straty i dzisiaj kliknąć na mnie, byłabym wdzięczna

U mnie jakoś mdłości się normują, właściwie to przestaję czuć tę ciążę. W pracy mnie strasznie cisną, nie czuję, ze jestem na L4, bo ciągle jakieś sprawozdania i nerwy Czytam was regularnie cały czas. W końcu to wątek, na którym byłam od samego początku Za testujące trzymam kciuki, a dla wszystkich fluidki od mojego 12tygodniowego maluszka

zabieram jednego

Dziś mam wolne i zaraz lece na miast pozałatiac troche spraw Miłego dnia
Stary 2010-02-18, 10:53   #1701
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Myślałam, że agnnesko dziś zatestujesz, a tu zonk... W takim razie trzymam mocno kciukasy i przesyłam a pozytywny wynik
Virginia, to ja mam do Ciebie pytanko... Co bardziej plecasz, naukę języka w szkole językowej czy właśnie prywatnie/indywidualnie??
Weruczko oby szybko się pracka znalazła i kt by pomyślał, żebyś w stolicy nie mogła znaleźć zajęcia

To i ja się przyłączam do prośby Pomi, jak macie chęć to kliknijcie w banerek Z góry dziękuje

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Lenko
Olliwko to już w pon lecisz do szpitala? W takim razie niech się Tobą odpowiednio zajmą

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 11:28   #1702
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Dzięki za kciuki, dziewczyny

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Ja akurat za tłumaczeniami nie przepadam i z tego co wiem egz. na tłumacza do najłatwiejszych i najtańszych nie należy..
Dzięki za odp. dot. badań . Trochę mnie to wszystko przeraża...Tyle tego...
Żeby tłumaczyć teksty techniczne i inne specjalistyczne wcale nie trzeba być przysięgłym tłumaczem, ja zamierzam tłumaczyć i nie będę się bawić w przysięgłego raczej.. U mnie wszyscy moi wykładowcy są świetnymi tłumaczami (tłumaczą głównie ustnie) i mają z tego niezłą kaskę, a tylko kilku z nich ma przysięgłego- warto chyba wtedy kiedy ktoś się chce skupić głównie na prawniczych tekstach, umowach itd. Ja siedzę cały czas w tej technologii żywności i biotechnologii, bo chciałabym się w tym specjalizować, może mi się to kiedyś przyda..

Cytat:
Dziękuję Wam bardzo dziewczynki za kciuki,kochane jesteście
Wybaczcie że mało oststnio piszę ale jestem mega zmęczona i brak mi tak jakoś motywacji do czegokolwiek może to ciśnienie....
Oczywiście pierwsze się dowiecie o wyniku sobotniego testu...o ile @ nie przylezie (tfu,tfu!!)

Dobrej nocy wszystkim!!
agness, nie mogę się doczekać Twojego teściku

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Witam drogie panie

Pomidorko, głos oddany Czemu oni Ci nie dadzą spokoju w tej pracy....
Stary 2010-02-18, 11:29   #1703
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość

Olliwko to już w pon lecisz do szpitala? W takim razie niech się Tobą odpowiednio zajmą

dzwoniłam godzinę temu do lekarki i w poniedziałek zaprasza mnie na izbę przyjęć akurat w pon./wt. skończy mi się @.

A ja jednak na czczo pojechałam na te hormony..wystałam się 2 h
wyniki za 8 tygodni no to się zabrałam "wcześnie" za te badania
Stary 2010-02-18, 11:36   #1704
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Jestem chyba niewidzialna

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-18, 11:54   #1705
abz
Zakorzenienie

Cytat:
po usg napewno dasz nam znać co i jak
z mężem idziesz?
wczoraj już nie siadałam w domu do kompa, ale juz piszę. Gin pamietał nawet, ze jestem w ciąży, mówiłam, ze miałam też torbiel to powiedział, ze sobie jeszcze obejrzymy Zawołałam męża co by też mógł fasolkę obejrzeć. Tak nam się dobrze gadało, ze chyba nie zmierzylismy dokładnie Fasolki, ale ma coś ok 3 cm i juz powoli tworzą się kończyny Serduszko ładnie biło. Torbiel sie wchłania, bo już jest mniejsza niż ostatnio. Dostałam skierowanie na badania no i kartę ciąży założymy na następnej wizycie jak już bedę miała wyniki...cóż poczekam jeszcze.
Na pobranie krwi poleciałam zaraz rano, jutro wyniki.

agness

Awenturyn co znowu nie tak?

Lenka 4 marca moja przyjaciółka ma urodziny wiec powinnam zapamietac kiedy masz egz.

ewurka to ty lewą stroną śmigasz, długo sie przyzwyczajałaś zeby nie szukać gałki zmiany biegów po prawej stronie? Będac w Anglii przyzwyczaiłam sie do ruchu lewostronnego, ale samochodem nie odważyłabym sie tam jeździć, jeszcze tam u nas w górach były takie wąskie, kręte uliczki.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Scio oczywiście, ze nie jesteś niewidzialna

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 12:07   #1706
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Abz

Ale nikt nie zauważył mojego postu, ze nam się znów nie udało

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-18, 12:26   #1707
Ollliwka
Zakorzenienie

scio ja wczoraj zauważyłam Twój post ,że rozkręca się @ tylko widzisz jak nie staram się póki co to nawet nie mogę sobie wyobrazić jak bardzo to potrafi rozczarować , a wiem ,że bardzo a jak napiszę ,że mi przykro to takie będzie banalne.. ale ja i tak wierzę ,że uda się każdej z nas w dobrym dla nas czasie dużo wiary

abz za 3 cm Szczęścia

danika thx i tak na czczo poszłam
Stary 2010-02-18, 12:44   #1708
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Oliwko

a już się bałam, ze mnie nie lubicie.

Oliwko coza badania, bonie mogę doczytać nigdzie?

Abz

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-18, 12:56   #1709
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Oliwko coza badania, bonie mogę doczytać nigdzie?
jakie badania te na których byłam ?

byłam dzisiaj na DHEA-S i FT ( mam nadzieję ,że nazw nie pomyliłam bo nie mam tej karteczki)

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2010-02-18 o 12:58
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 12:58   #1710
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Oliwko tak te na których byłaś

Agatka jest już z nami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości