Meridia - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-17, 06:24   #4681
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24
Dot.: Meridia

beatrise

Z tego co ja wiem to nie ma takiego czegoś, że trzeba brać rok żeby była skuteczna...Mamy tu przykład choćby nawet Blondyny która brała tylko przez miesiąc i na tyle zmieniła swoje nawyki dodatkowo zastosowała dietę ale już bez Meridii i efekty są do dziś...
W ulotce natomiast jest wzmianka na ten temat i wyraźnie jest napisane że Meridię można stosować do roku czasu no i nie dłużej niż rok.
Ale to tylko moja sugestia myślę że są tu osóbki bardziej w tym temacie i będą konkretniejsze w swoich wypowiedziach na ten temat.

U mnie waga znowu lekko ruszyła
Dzisiaj pokazała: 86.4 kg

Faza II - trwa...

BYŁO: 97,2 KG
JEST: 73,8KG
BĘDZIE: 65 KG
Nadiia24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 07:44   #4682
justytutka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beatrise Pokaż wiadomość
wypisała Ci lekarka Tylko pozazdrościć
nie zazdrość mi nadwagi i skłonności do otyłości
mam pytanie: czy bierzecie tabletkę na czczo czy podczas posiłku? o której godzinie? czy odczułyście jakieś negatywne skutki łączenia jej z kawą?

Ja mam już nawyk, że rano piję kawę, później koło 12 drugą, pierwszy posiłek jem dopiero koło 14-15.. nie wiem za bardzo jak to zgrać, żeby było dobrze, czy muszę/powinnam jeść śniadanie?
justytutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 08:08   #4683
luuka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justytutka Pokaż wiadomość
mam pytanie: czy bierzecie tabletkę na czczo czy podczas posiłku? o której godzinie? czy odczułyście jakieś negatywne skutki łączenia jej z kawą?

Ja mam już nawyk, że rano piję kawę, później koło 12 drugą, pierwszy posiłek jem dopiero koło 14-15.. nie wiem za bardzo jak to zgrać, żeby było dobrze, czy muszę/powinnam jeść śniadanie?
Ja też rano piję kawe i jem kromkę ciemnego chleba z ziarnami, po śniadaniu meridia. Ok 12 piję drugą kawe. Meridia nie podnosi mi ciśnienia, ale bardzo obniża, dlatego potrzebuje drugiej kawy. Ok 14 jem mały obiad. Jednak po tygodniu stosowania meridii nic nie schudłam. Nie wiem dlaczego, pewnie popełniam jakiś błąd, może to kawa jest przyczyną ?
luuka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 08:25   #4684
beatrise
Raczkowanie

Cytat:
nie zazdrość mi nadwagi i skłonności do otyłości

hehe nie zazdroszcze Ci nadwagi i skłonności do tycia bo sama mam ten sam problem Zazdroszcze lekarza

Ja Meridie biorę rano w trakcie śniadnia ok. 9. Jak zjadam jedną kanapkę to potem biorę tabletkę i popijam szklanka wody. I przeważnie tak mi się żołądek zapełni, że już więcej nie mogę zjeść ( ale to nie zawsze ). Potem ok. 11/12 jem drugie śniadanie lub coś zawsze przekąsze np. jogust czy jabłko, potem o ok. 15 jem objadek i ok. 18 jem jakiś owoc, jogurt coś takiego lekkiego. No tak mniej więcej wygląda mój dzień z posiłkami.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
beatrise

Z tego co ja wiem to nie ma takiego czegoś, że trzeba brać rok żeby była skuteczna...Mamy tu przykład choćby nawet Blondyny która brała tylko przez miesiąc i na tyle zmieniła swoje nawyki dodatkowo zastosowała dietę ale już bez Meridii i efekty są do dziś...
W ulotce natomiast jest wzmianka na ten temat i wyraźnie jest napisane że Meridię można stosować do roku czasu no i nie dłużej niż rok.
Ale to tylko moja sugestia myślę że są tu osóbki bardziej w tym temacie i będą konkretniejsze w swoich wypowiedziach na ten temat.

U mnie waga znowu lekko ruszyła
Dzisiaj pokazała: 86.4 kg
No właśnie widziałam, że sa osoby na tym forum co nie stosowały Meridii rok, a ich kuracje były skuteczne i bez efektu jojo. Troszkę mnie uspokoiłaś. Ale jak wiadomo każdy ma inny organizm i różnie może zaaragować później. Ale to wyjdzie w praniu

spadających kilogramów. Fajnie masz, bo u mnie to ostatnio coś waga nie chce zdgnąć,a jak się już ruszy to bardzo powoli ehh
Stary 2010-02-17, 10:24   #4685
psiri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beatrise Pokaż wiadomość
wypisała Ci lekarka Tylko pozazdrościć
Moja już nie chciała mi przepisać ;( Z tego co wiem, to chyba już zakazali lekarzą wypisywania Meridii, a w aptekach jej sprzedaży ;/

A u mnie waga bez zmian, chyba mam jakiś chwilowy zastój ehhh
Ale jestem dobrej myśli chociaż zostało mi już nie wiele tabletek i już później będę musiała sobie jakoś sama dać radę. Martwi mnie tylko jedno, gdzieś ostatnio przeczytałam że aby kuracja z Meridią była w 100 % skuteczna trzeba ja brać min. rok. Czy to prawda?
Dokladnie zakazano jej sprzedazy. W calej unii europejskiej, obdzwonilam wczoraqj mnostwo aptek - jestem w grecji - i wszedzie mi powiedziano ze za sprzedaz meridii moga isc do wiezienia. Pani w aptece na swietokrzyskiej natomiast powiedziala ze trwaja badania nad meridia i jest cien szansy ze znowu bedzie dostepna. swoja droga u mnie w grecji jest ona bez recepty - ze tez nie wiedzialam o tym wczesniej -_-
psiri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 11:07   #4686
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Ja po przejsciu z Meridia ogromnego bolu watroby w zeszlym roku, czy dwa lata temu, zgodnie z propozycja lekarza zaczelam znowu nasza przygode (tym razem biore mniej lekow, wyniki mam <prawie> swietne, wiec skoro jest okazja, to dostalam recepte)
To ostatnia szansa przed operacja, niestety poniewaz otylosc czesciowo w moim wypadku jest wtorna same diety nic nie pomoga, cwiczenia rowniez... Mam nadzieje ze zwiekszona termogeneza przez meridie cos pomoze...
Jak na razie nic mi nie doskwiera ze strony tetna czy cisnienia, bo jednoczesnie biore leki regulujace tetno i cisnienie :P\

Jezeli chodzi o zakaz sprzedazy (na szczescie zostal mi sie listek z poprzedniego opakowania) to objade wojewodztwo mazowieckie a kupie cholerstwo!

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 12:24   #4687
justytutka
Raczkowanie

dzięki za odpowiedzi, wypiję dzisiaj kawę i zobaczę co się stanie
ale muszę przyznać, że jestem trochę zawiedziona :p dzisiaj wzięłam 2 tabletkę, spodziewałam się pobudzenia, większej ilości energii a tu nic.. a przydałoby się..

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Jezeli chodzi o zakaz sprzedazy (na szczescie zostal mi sie listek z poprzedniego opakowania) to objade wojewodztwo mazowieckie a kupie cholerstwo!
aptekarze nie proponowali ci substytutów?
Stary 2010-02-17, 18:12   #4688
malwa167
Przyczajenie

Hej!

Dziś byłam u lekarza i dowiedziałam się, ze jest zakaz wypisywania recept na Meridię (co idzie z tym, że bez recepty jej się nie kupi) i na wszystkie jej zamienniki w całej Uni Europejskiej.
A więc koniec z odchudzaniem Meridią.

Meridia działa bardzo indywidualnie. Biorę 15 od 8 miesięcy i nie widzę jakiś wielkich efektów, jedynie nie przytyłam. Z oromną zazdrością czytam, że niektóre z Was mogą nie jeść po niej cały dzień. U mnie głód występuje i mogłabym wtedy zjeść "konia z kopytami". Może mam inny organizm? U mnie tłuszcz nie wylewa się, choć jest, ale mam bardzo twarde ciało, jakby ubite, więc gorsety też nic nie dają. Może Meridia działa na inny typ ciała?

>Tak właśnie jest, objawy po Meridii są takie jak po amfetaminie. >Suchość w ustach, dużo energii, kołatanie serca, a po pewnym czasie >przeraźliwie zimno.

Z tych obiawów to tylko suchość w ustach. Zmniejszona ilość energii, obniżył mi się nastrój. Jestem smutna, to chyba najbardziej przykry objaw Meridii.
malwa167 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-17, 19:25   #4689
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za odpowiedzi, wypiję dzisiaj kawę i zobaczę co się stanie
ale muszę przyznać, że jestem trochę zawiedziona :p dzisiaj wzięłam 2 tabletkę, spodziewałam się pobudzenia, większej ilości energii a tu nic.. a przydałoby się..

aptekarze nie proponowali ci substytutów?
znalazlam juz... zelixie. Mialam 1op czyli 30tab, ale wydano mi owszem jedno, ale 60tabletkowe (w sensie dostalam podwojne opakowanie:P, innych nie bylo). A apteki obdzwonilam i albo zelixia albo nic, w sensie w jednej aptece mowili ze zadnej meridi (ani 10 ani 15) nie ma i nie bedzie, w drugiej ze obecnie nie ma i moga mi sprzedac Zelixie, ale w koncu w Tesco w aptece dopadlam

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2010-02-17 o 21:42
Stary 2010-02-18, 02:23   #4690
JoannaOne EuUsCom
Raczkowanie

Jak to

Edytowane przez JoannaOne EuUsCom
Czas edycji: 2017-06-23 o 05:38
JoannaOne EuUsCom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-18, 06:09   #4691
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Witam

No niestety póki co z tego co mi wiadomo trwają badania i hmmm w niektórych aptekach jest jeszcze możliwość zakupienia Meridii itp. Wycofana całkowicie została narazie tylko Lindaxa. W zasadzie głośno na temat tych leków jest już od końcówki stycznia, także niektóre z Was zbyt późno zabrały się za zdobywanie Meridii
Ja zaraz po pierwszych info wykupiłam recepte na podwójne opakowanie, ale szczerze mówiąc jestem strasznie zniesmaczona faktem że zrobili taki BUM! wokół leku Któraś z Nas pisała wcześniej że jesli wystąpiły jakieś drastyczne skutki uboczne typu zgon to pewnie nie z wyłącznej winy leku ale też osób które go przyjmowały, złe dawkowanie, nie odpowiednia pora zazywania, przeciwskazania zdrowotne itp. Czasem ludzie zadają takie banalne pytania na temat Meridii a wystarczyło by po prostu wziąć ulotkę do ręki zanim cokolwiek sie włoży do ust i wszystko jasne.
Przede wszystkim lek jest dla osób z BMI powyżej 30, czyli wspomaga w leczeniu otyłości, więc nie dla lasek które piszą że chcą schudnąc 2-3 kg bo to już przesada
Generalnie wydaje mi się że powinni zaostrzyć procesy zanim wogole lek trafi w czyjes rece, czyli np. więcej badań, może niech cena nie bedzie taka przystepna itp. aa nie odrazu wycofywac bo dla wielu z nas jest to jedyna deska ratunku dzieki ktorej mozemy pozbyc sie tluszczu ktory powoduje same skutki uboczne i znowu cieszyc sie zyciem, zreszta co Wam tu będe gadać kazda z nas nawet w momencie kiedy rozmiar zmniejszy sie nawet o 1 już chodzi z glowa w humorach.
Mam ogromna nadzieje ze cos wymysla ale ze nie wycofaja leku calowicie.

Ehhh no to troche posmęciłam hehe :P

U mnie dziś 46 dzień z Meridią 10 i 16,6 kg za mną
Do celu jeszcze 11 kg

A jak tam u Was ?? Nic sie nie chwalicie swoimi postepami Gdzie są moje stare Meridianki ??

Faza II - trwa...

Stary 2010-02-18, 07:18   #4692
beatrise
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JoannaOne EuUsCom Pokaż wiadomość
Jak to zakaz sprzedaży?
Przeraziłyście mnie teraz!
Ja wiem że Meridia jest na receptę, ale całkowite wycofanie?
Dlaczego? Jakie są tego powody?
Są jakieś donisienia? Badania?
Jak my teraz ją dostaniemy?

Mam też pytanie: Czy któraś z Was próbowała kupić ją za pomocą internetu?
zapraszam do przeczytania sobie kilku ostatnich stron w tym temacie. Znajdziesz tam odpowiedzi na wszystkie swoje pytania
Są tam też linki do informacji jakie są odnośnie tego w necie
Stary 2010-02-18, 07:26   #4693
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

beatrise

Hello :P

I jak tam ?? Waga coś ruszyła ??

Faza II - trwa...

Stary 2010-02-18, 07:37   #4694
beatrise
Raczkowanie

Cytat:
beatrise

Hello :P

I jak tam ?? Waga coś ruszyła ??

taaa aż, a może tylko 0,5 kg. Dosłownie śmiech na sali, nie wiem czemu tak się dzieje. Zaczyna mnie to martwić bo może już mój organizm się przyzwyczaił i to dlatego ehh. Jak na razie nie wchodzę na wagę bo dostałam okresu i czuję się jak balon hehe

A na dodatek jeszcze od jakis 2 tygodni mam spuchniętą stopkę. Byłam u lekarza bo pomyślałam, że to może od Meridii, ale lekarka mi powiedziała, że jak by mi spuchły dwie stopky to może i by to było od leku, a jak spuchła jedna to nie koniecznie. Ale ja kiedyś jak odchudzałam się z Meridiią to właśnie musiałam przewać leczenie gdyż zaczełam dostawać sporo skutków ubocznych ( spuchła mi stopka lub stopy nie pamiętam, drętwiały mi ręce czasem nie mogłam nic utrzymać, miałam zimne dłonie cały czas i zaczynałam być coraz bardziej zdołowona )

A teraz nie mam żadnych skutków ubocznych, miałam przez pierwszy miesiąc suchość u ustach i to tylko to

Edytowane przez beatrise
Czas edycji: 2010-02-18 o 07:39
beatrise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-18, 08:08   #4695
justytutka
Raczkowanie

Cytat:
Przede wszystkim lek jest dla osób z BMI powyżej 30, czyli wspomaga w leczeniu otyłości, więc nie dla lasek które piszą że chcą schudnąc 2-3 kg bo to już przesada
Ja muszę przyznać, że jestem przerażona, znalazłam wątek o meridii na innym forum i większość lasek, które ją biorą, waży po 60kg..
Stary 2010-02-18, 11:47   #4696
Jantra88
Raczkowanie

Cytat:
Ja muszę przyznać, że jestem przerażona, znalazłam wątek o meridii na innym forum i większość lasek, które ją biorą, waży po 60kg..

Dziewczynki,Ministerswo Zdrowia wycofało i zakazało sprzedaży Meridii,i jej pochodnych takich jak Zelixa gdyż są BARDZO NIEBEZPIECZNE DLA ZDROWIA.Co jak co,ale to trafiona decyzja min.kopacz
Jantra88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-18, 11:54   #4697
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

justytutka

Dokładnie...ja też trafiłam na wiele takich wątków na różnych forach i też robiłam wielkie oczy, przydało by sie tym głupim babom hehehe

Jantra88

Z tego co wyczytałam przed momentem w necie...Meridia nie została jeszcze całkowicie wycofana więc nie potrzebny zamęt wprowadzasz hehe
O ile mi wiadomo nic nie zmieniło się od koncówki stycznia...czyli niektóre apteki wstrzymały sie z jej sprzedaża, niektórzy lekarze nie chcą już jej przepisywać na czas badań. Ale sa miejsca gdzie można jeszcze ja dostać oczywiście na receptę...

beatrise

Oj nie płakusiaj 0.5 kg to nie jest tak mało, oczywiście zależy też w jakim czasie...Ale jak pisałaś masz teraz @ więc to pewnie powód. Zobaczysz jak @ juz sobie pójdzie to i wróci chęć do odchudzania i kg polecą w dół <przytul>
Ja np. w pierwszych 30 dniach pozbyłam się 10 kg aa teraz już nie lecą tak jak wcześniej ale nie poddaje się nawet 0,30 dag dziennie jest dla mnie sukcesem Aha aa z drugiej strony pewnie powodem jest tez to że zaczęłam w miare dobrze sie teraz odżywiać aa wcześniej nie jadłam praktycznie nic ;/ no ale w końcu poszłam po rozum do głowy hehe

Faza II - trwa...

Edytowane przez Nadiia24
Czas edycji: 2010-02-18 o 12:02
Stary 2010-02-18, 16:24   #4698
Jantra88
Raczkowanie

Cytat:

Jantra88

Z tego co wyczytałam przed momentem w necie...Meridia nie została jeszcze całkowicie wycofana więc nie potrzebny zamęt wprowadzasz hehe
O ile mi wiadomo nic nie zmieniło się od koncówki stycznia...czyli niektóre apteki wstrzymały sie z jej sprzedaża, niektórzy lekarze nie chcą już jej przepisywać na czas badań. Ale sa miejsca gdzie można jeszcze ja dostać oczywiście na recepte...
Nadiia 24,nie miałam zamiaru wprowadzać zamętu,Czytałam artykuł,z oświadczeniem Ministerstwa o wycofaniu ze sprzedaży Meridii,apteki zostały o tym poinformaowane przez samego producenta,więc sprzedaż jest nielegalna. Sumienie kazało mi zamieścić posta,bo sama ,po przeczytaniu superlatyw z forum namówiłam na nią moich rodziców.
Jantra88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-18, 23:29   #4699
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Jesli zostala wycofana przez producenta to zmienia postac rzeczy...w kazdym badz razie, szkoda

Faza II - trwa...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 07:29   #4700
justytutka
Raczkowanie

dziewczyny, proszę o radę.. wczoraj wzięłam trzecią tabletkę i wieczorem bardzo rozbolała mnie głowa, właściwie ból był nie tyle mocny co tępy, męczący.. bałam się brać jakiś lek przeciwbólowy, co robicie w takiej sytuacji? łykacie jakiś ibuprom? czy może ze względu na ten ból powinnam przerwać kurację?

Cytat:
Napisane przez Jantra88 Pokaż wiadomość
Nadiia 24,nie miałam zamiaru wprowadzać zamętu,Czytałam artykuł,z oświadczeniem Ministerstwa o wycofaniu ze sprzedaży Meridii,apteki zostały o tym poinformaowane przez samego producenta,więc sprzedaż jest nielegalna. Sumienie kazało mi zamieścić posta,bo sama ,po przeczytaniu superlatyw z forum namówiłam na nią moich rodziców.
Póki co została wycofana lindaxa.

"Zrobił to jednak sam producent lindaxy, który złożył do GIF-u wniosek o wycofanie leku w związku z tym, że Europejska Agencja Leków zaleciła wstrzymanie obrotu lindaksą na terenie Unii Europejskiej. Apteki w całym kraju wycofują ten specyfik, ale farmaceuci nie mają zakazu, by sprzedawać pozostałe medykamenty zawierające sybutraminę. "
http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...l?ticaid=19ab9

Edytowane przez justytutka
Czas edycji: 2010-02-19 o 07:31
Stary 2010-02-19, 10:45   #4701
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jantra88 Pokaż wiadomość
Dziewczynki,Ministerswo Zdrowia wycofało i zakazało sprzedaży Meridii,i jej pochodnych takich jak Zelixa gdyż są BARDZO NIEBEZPIECZNE DLA ZDROWIA.Co jak co,ale to trafiona decyzja min.kopacz
Jezeli dla kogos Meridia czy Zelixa jest ostatnia deska ratunku przed operacja Gastric Bypass, ktora owszem jest refundowana, ale wprowadza na stale zmiane w anatomii, moze spowodowac jak kazda interwencja chirurgiczna zgon to jest to bardzo nietrafiona decyzja. Jezeli bys dokladnie przeczytala artykul, to wiedzialabys ze badani SCOUT BYLO PRZEKLAMANE, poniewaz podano sibutramine osobom majacym do niej przeciwskazania czyli problem z ukladem naczyniowo krazeniowym. Mimo to, uznano wyniki badania za znaczace, gdyz u osob z nadwaga problemy z ukladem naczyniowym sa ... no nie wiem jak to wyrazic... "bardziej mozliwe do wystapienia" :P Wiec, wychodzi tutaj przesadne chuchanie na zime. Wyobraz sobie ze juz biore kolejna tabletke meridii, nie mam nawet o odrobinke podwyzszonego cisnienia i tetna a spie spokojnie. Jezeli ludzie bezmyslnie biora leki, to nawet panadol jest niebezpieczny dla zdrowia, jak byk przeciez bylo mowione, ze przed meridia nalezy wykonac badania (ekg, cholesterole, cisnienie, cukier, itp - dietetycy o tym trabili, nawet Ci w IZiZ), a nie ze idziemy do pierwszego lepszego lekarza i prosimy o recepte, badz kupujemy przez internet (zwlaszcza 15mg przy 3 kg nadwagi).
Podano informacje ze osoby biorace lek powinny go przestac brac, nie mam takiego zamiaru. Albo wykonczy nas nadwaga, fundujac powolna i bolesna smierc, albo Meridia.

Przesadzili z wycofaniem tego, serio.

justytutka - zmierzylas cisnienie? moze Ci skoczylo...? Ja na razie nie mam zadnych skutkow ubocznych (odpukac), wrecz przeciwnie, lepiej mi sie tym razem sypia, nie potrzebuje juz 10 godzin, 6 w zupelnosci wystarcza.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2010-02-20, 09:57   #4702
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Hello

Co tam u Was??
Pogoda dzisiaj u mnie nie wyjściowa aa ja chciałam okna myć
Normalnie jak na złość

Wczoraj pozwoliłam sobie na troszkę winka...ilość minimalna bo tylko 2 lampki aa dzisiaj czuje sie jakbym sie uchlała na maksa szok

Oprócz tego waga spadła, niewiele ale zawsze coś hehe
Dziś pokazała już 85.6 kg

Eeeeee kurcze prawie bym zapomniała, wczoraj odebrałam prawko heheh normalnie jestem driver hahah
Zrobiłam wczoraj moje pierwsze 40 km :P bywały momenty grozy ale ogólnie było miło hehe
Najgorsze było to że mój małż siedział i śledził każdy mój ruch jak jakiś Gestapo !! haha

Życzę Wam udanego weekendu i pozdrawiam cieplutko

Faza II - trwa...

Stary 2010-02-20, 18:20   #4703
beatrise
Raczkowanie

Ehh wreszcie się coś ruszyło od dłuższego czasu, czyli jest mnie mniej o dodatkowy 1 kg hehe Baaardzo mozolnie to u mnie ostatnio idzie, ale nie poddaję się i wieżę, że to tylko takie moje chwilowe załamanko odchudzające

Zawsze to coś

Nadiia24

Gratki sukcesów Takie sukcesy to potrafią motywować. Aż nabiera się ochoty i wiary w to co się robi i co najważniejsze, wieży się, że się uda dotrwać do końca i zrealizować swoje marzenia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 06:22   #4704
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

Hello

A co tu taka cisza...mija kolejny tydzień aa Wy śpicie !!!

Chwalić się tu swoimi sukcesami, porażkami i wszystkim innym...
Ja to dzisiaj niestety nie z sukcesem
Moja waga stoi poki co, ale nie martwie się bo wiem że ruszy heheh zastanawiałam się nad braniem przed końcem stosowania Meridii, BIO CLA z zieloną herbatą. Brał to ktoś z Was?? Pomaga?? Bo ja slyszałam że podobno człowiek nie rzuca sie jak dziki na jedzonko hehehe

Pozdrawiam

Faza II - trwa...

Stary 2010-02-23, 14:42   #4705
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Albo waga mi sie zepsula albo 4kg poszlo w niepamiec... w sumie dopielam spodnie (na styk co prawda) ktorych jeszcze pare mies temu w ogole wcisnac nie moglam.
Skutkow ubocznych dalej nie posiadam

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2010-02-23, 17:50   #4706
Nadiia24
Rozeznanie

GG do Nadiia24

SzpiegZKrainyDeszczowców

No to gratuluje !!! oby tak dalej...ja też na początku miałam wrażenie że waga zepsuta hehe
Ile dni już jesteś na Meridii ??

Pozdrawiam :P

Faza II - trwa...

Stary 2010-02-23, 20:21   #4707
BlueManiaczka
Raczkowanie

GG do BlueManiaczka

słuchajcie, dziewczyny, jak można sobie najłtwiej załatwić te tabletki? lekarzy znajomych nie mam, normalni mi nie dadzą a chyba ich potrzebuję bo w ciągu 3 tyg przytyłam 7kg ;/ taka praca
Stary 2010-02-23, 21:00   #4708
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlueManiaczka Pokaż wiadomość
słuchajcie, dziewczyny, jak można sobie najłtwiej załatwić te tabletki? lekarzy znajomych nie mam, normalni mi nie dadzą a chyba ich potrzebuję bo w ciągu 3 tyg przytyłam 7kg ;/ taka praca
a niesmialo spytam, ile wazysz po tym strasznym przytyciu 7kg i majac ile wzrostu?

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2010-02-23, 22:08   #4709
BlueManiaczka
Raczkowanie

GG do BlueManiaczka

82 kg a wzrostu mam 164. no to chyba nie tak malo ważę. pracuję w barze z makaronami i o...

Dodam, że zawsze miałam tendencję do tycia, żadne diety nie działają, brak silnej woli a ćwiczenia tylko wiosną i latem... Teraz nie mogłabym wyjść z domu w te zimno.

Edytowane przez BlueManiaczka
Czas edycji: 2010-02-23 o 22:10
BlueManiaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-23, 22:37   #4710
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlueManiaczka Pokaż wiadomość
82 kg a wzrostu mam 164. no to chyba nie tak malo ważę. pracuję w barze z makaronami i o...

Dodam, że zawsze miałam tendencję do tycia, żadne diety nie działają, brak silnej woli a ćwiczenia tylko wiosną i latem... Teraz nie mogłabym wyjść z domu w te zimno.
Kochana, to I stopien otylosci. Sprobuj sama na razie, bo Meridia to nie jest witaminka C czy apapik, to powazny lek. I tak musisz przed nim zrobic EKG, cisnienie sprawdzac i proby watrobowe. Poza tym przy BMI 30,5 watpie aby jakikolwiek lekarz wypisal, wiekszosc z nas normalnie ma meridie poniewaz bylo sie na wizycie, normalne metody nie pomagaja, albo mamy schorzenia wspolistniejace. Zdobycia z innych zrodel niz lekarz i apteka nie polecam, bo mozesz przypadkiem kupic dawke 30mg ktora konia jest w stanie powalic, pomijajac to ze moze byc zanieczyszczona, a przede wszystkim nie wiesz co tak naprawde jest w srodku.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości