![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Głupia sprawa i dość dziwna
Witam Was drogie Wizażanki
![]() otóż mam pytanie, bo być może Wy się bardziej orientujecie. Od prawie 2 lat biorę tabletki antykoncepcyjne (diane 35). Od jakiegos czasu wspolzyje z moim chlopakiem no i ostatnio 14 lutego doszło pomiędzy nami do zbliżenia, jednak chłopak nie doszedł (bo ja się zorientowałam,że na wzgorzu lonowym mam dizwnie mokro i od razu zareagowalismy), ale zbiorniczek był jakby uszkodzony paznokciem. I podejrzewamy ze lekko uszkodzilam przy zakladaniu. Dodam jeszcze ze to byl pierwszy tydzien brania tabletek i 12 lutego zapomnialam wziac jednej tabletki, przez co 13 lutego musialam wziąć dwie (jedną rano - ale minęło więcej niż 12h, a druga wieczorem - o zwykłej porze) no i 14 lutego nie bralam jeszcze bo stosunek odbyl sie w godzinach popołudniowych a tabletki zwykle biore o 19. Powiedzcie mi czy jest jakieś ryzyko zajscia w ciąże? Nie zdazylam jeszcze pojsc do ginekologa. Na razie planujemy zrobic za 2 tygodnie test (nawet jak bedzie okres). Miała już któraś z Was taki przypadek? Może przypadek błahy i niektórym wydać się może śmieszny, ale ja czuje lekkie przerazenie. Pozdrawiam ![]()
22.04.2009 - ...? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ...stop falling down, hold my hand! Edytowane przez glapa07 Czas edycji: 2010-02-16 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Głupia sprawa i dość dziwna
Ryzyko zajścia w ciąże jest zawsze. Nie ma czegoś takiego jak bezpieczny seks. "Był jakby" czy na pewno był?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
podejrzewamy, że był, chociaż tego nie sprawdzilismy pod wodą bo ja zbyt spanikowałam, że aż sie popłakałam i kazałam mu przestać
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Rozumiem. Myślę, że w tej sytuacji nie masz co się zamartwiać na zapas, bo ilość plemników na pewno nie jest wystarczająca do zapłodnienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
no własnie potrzebuje szybkiego uspokojenia. Co prawda zycie by nam sie poprzewracalo do gory nogami ale coz... gdybym sie z tymi tabletkami nie pomylila, to mysle, ze az takiej paniki bym nie czula. Milo byloby, gdyby wiecej Pań się wypowiedziało
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Co prawda zapładnia jeden plemnik ale potrzeba ich około 200 mln by procent zapłodnienia był duży więc spokojnie, do zapłodnienia nie dojdzie. Zwłaszcza, że nie miał wytrysku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
nie szkodzi że nie miał, bywa że plemnior się wydostaje w płynie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Uspokój się tabletki <nawet jak zapomniałaś o jakiejś > i prezerwatywa to wystarczające zabezpieczenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja nic nie rozumiem, piszesz że bierzesz tabletki od 2 lat, ale że to był pierwszy tydzień brania.
do tego coś Ci pękło... prezerwatywa pękła? I na wzgórku łonowym miałaś mokro choć chłopak w ogóle nie doszedł? A moze mieliście prezerwatywy z lubrykantem po prostu?
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
<3 M. 07.11.2007 ! ...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:. ![]() 24.07.2010- rzuciłam! ![]() 3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn "Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom, Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jjak to od jakiegoś czasu współżyjesz z chłopakiem,a od dwóch lat bierzesz tabletki? Znaczy to nieistotne,ale nie rozumiem
![]() Edytowane przez Felka_ Czas edycji: 2010-05-08 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Autorka bierze Diane 35,a to są chyba tabletki, które przepisywało się/przepisuje także na problemy z cerą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Po co niby chcesz robic test "nawet jak bedzie okres"?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Felka_ Czas edycji: 2010-05-08 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ironię też trzeba umieć stosować...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Nie martw się, co trzeba to wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny spokojnie
![]() wyjasnie kilka niedomowien tak jak tutaj już jedna z Was wspomniala - te tabletki są również na cere i dlatego je też biore, a wspolzyje od hmmm 7 miesiecy. kolejna sprawa to pierwszy tydzien nowego opakowania a nie pierwszy tydzien brania ![]() prezerwatywy to byly durexy (prawodpodobnie classic ale pewna nie jestem, bo kiedys uzywalismy elite ale zmienilismy) napisalam to tutaj bo troche spanikowalam i potrzebuje porad poki nie wybiore sie do ginekologa. a test warto zrobic nawet jak dostane okres bo nigdy nic nie wiadomo. Czytalam, ze zdarzaja sie przypadki, ze kobiety moga dostac jeszcze okres nawet jak są w ciazy. Chlopak moj nie doszedl ale jak wiadomo wydzielal inne plyny i obawiamy się, ze po prostu to przecieklo i sie dostalo. Na szczescie w miare szybko sie zorientowalam, ze mam dziwnie mokro na wzgorzu lonowym (nigdy nie zdarzyło nam sie takie cos, stad wybuchla we mnie lekka panika)
22.04.2009 - ...? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ...stop falling down, hold my hand! Edytowane przez glapa07 Czas edycji: 2010-02-17 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
A zrób sobie nawet 100 testów, nawet jakbyś ze 3 okresy dostała, bo przecież "nigdy nic nie wiadomo"....Jak dla mnie w ciąży nie jesteś.
I nigdy nie zrozumiem używania naraz tabletek i prezerwatyw. Niektórzy lubią sobie komplikować życie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
ja niestety wole dmuchac na zimno
![]() ![]()
![]() |
#23 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
P.S. Ja też wolę dmuchać na zimne. ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
Prezerwatywy to nie tylko antykoncepcja ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
ale tak to jest, jak się niedojrzałe osoby biorą za seks... Cytat:
![]() śmiech na sali po prostu... ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
wiesz, ja nie mam obaw przed chorobami wenerycznymi, wiem z kim do łóżka chodzę i ufam swojemu narzeczonemu w 100%
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I ja nie pisze tego ,żeby Cie wystraszyc, ale mialam ostatnio podobny przypadek (pogrubione) , wczoraj zrobilam test i wyszedł pozytywnie. Okresu nie mam. Za godzine mam wizyte u lekarza. Nie mowie tego zebys teraz panikowała ,bo przez całe moje (współ)życie mialam kilka takich przypadków i zawsze wychodzilam z opresji calo, teraz jednak stalo sie chyba ciut inaczej ![]() No i dodam tylko że ja nie biore zadnych tabletek i mysle ze prawdopodobienstwo zajcia w ciaze w Twoim przypadku jest znikome. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
po postinor po to chce isc, zeby miec na zapas na pozniej i miec zawsze przy sobie takie tabletki. przeciez doskonale wiem, ze teraz nic to nie da. niestety ja uzywam obu zabezpieczen - przed niechciana ciaza i przed chorobami wenerycznymi (wiadomo co). I nie ma co mowic, ze jestem nie odpowiedzialna bo to brzmi smiesznie. Gdybym nie byla odpowiedzialna to raczej tabletek bym nie brala i jechała na "sucho". Zreszta tabletki tak moje libido obnizaja, ze nawet rzadko kiedy sie kochamy.
Wiem, ze to krwawienie z odstawienia ale nazywam to okresem ![]() Poza tym juz mam swoje lata i mysle, ze jestem bardziej odpowiedzialna niz dziewczyny mlodsze ode mnie, ktore biorąc się za seks nie maja zadnej wiedzy o tym. Ja po prostu spanikowalam... chociaz czytaja Wasze wypowiedzi coraz mniej o tym mysle ![]() A co do wypowiedzi wyzej, wspolczuje. Sama bym nie chciala być w takiej sytuacji (bo chcąc nie chcąc , jesteś w o wiele gorszej ode mnie). Oby Twój test się mylił, bo nikomu nie życze nie chcianej ciąży, bo potrafie sobie to wyobrazic, jak to komplikuje życie. Gdybym ja zaszła, to studia by poszły na bok, a żadnego zawodu po liceum nie mam ;/ ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- po postinor po to chce isc, zeby miec na zapas na pozniej i miec zawsze przy sobie takie tabletki. przeciez doskonale wiem, ze teraz nic to nie da. niestety ja uzywam obu zabezpieczen - przed niechciana ciaza i przed chorobami wenerycznymi (wiadomo co). I nie ma co mowic, ze jestem nie odpowiedzialna bo to brzmi smiesznie. Gdybym nie byla odpowiedzialna to raczej tabletek bym nie brala i jechała na "sucho". Zreszta tabletki tak moje libido obnizaja, ze nawet rzadko kiedy sie kochamy. Wiem, ze to krwawienie z odstawienia ale nazywam to okresem ![]() Poza tym juz mam swoje lata i mysle, ze jestem bardziej odpowiedzialna niz dziewczyny mlodsze ode mnie, ktore biorąc się za seks nie maja zadnej wiedzy o tym. Ja po prostu spanikowalam... chociaz czytaja Wasze wypowiedzi coraz mniej o tym mysle ![]() A co do wypowiedzi wyzej, wspolczuje. Sama bym nie chciala być w takiej sytuacji (bo chcąc nie chcąc , jesteś w o wiele gorszej ode mnie). Oby Twój test się mylił, bo nikomu nie życze nie chcianej ciąży, bo potrafie sobie to wyobrazic, jak to komplikuje życie. Gdybym ja zaszła, to studia by poszły na bok, a żadnego zawodu po liceum nie mam ;/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Zabezpieczać się naraz pigułkami, gumkami i jeszcze mieć Postinor w zapasie.
Naprawdę, dziwię się jakim cudem mozna mieć jakąkolwiek radość z seksu przy takich schizach... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
lepiej wczesniej sie zabezpieczac niz potem zalowac ze sie tego nie zrobilo, czyż nie?
![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
a zrobil sobie chociaz testy czy nie jest zarazony? chyba, ze bylas jego pierwsza. Bo tak to nie mozesz miec 100% pewnosci , ze jakies paskudztwo sie do niego nie przyczepilo. Samo zaufanie tutaj nie wystarczy. wiesz to jest tak, ze wielu obiecuje, ze jestesmy tymi jedynymi (i ufamy im w 100%) a za plecami nam rogi potrafia dowalic. nie mowie, ze kazdy taki jest, ale niczego w 100% nie mozesz byc pewna.
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Przepraszam, że się wtrącę, ale moim skromnym zdaniem lepiej zapobiegać niż leczyć
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.