PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 09:54   #3301
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
Witam
To już 14 część wątku a ja dopiero teraz chciałabym dołączyć
Otóż zacznę od tego, że ja i TŻ będziemy ślubować 14.08.2010r. Czyli już niedługo
Sukienki jeszcze nie mam i mam w planach zakupić ją dopiero jakieś 2 miesiące wcześniej, bo aktualnie muszę zrzucić zbędne kg po ciąży, od miesiąca i dwóch dni jestem mamą cudownej Julii
Ogólnie to trochę jeszcze jesteśmy ze wszystkim w lesie, mamy ustalony termin w usc i salę od pół roku a cała reszta to tak "prawie" jest Teraz były troszkę inne sprawy na głowie ale musimy lada dzień zacząć wszystko dopinać na ostatni guzik, żeby później nie działać w pośpiechu.
Na ile czas mi pozwoli tyle będę podczytywać i starać się udzielać
Pozdrawiam wszystkie PM 2010
witamy witamy

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
witam w czwartek
a pamiętacie jaki zeszły czwartek był fajny?

Ellin bardzo fajnie że macie już obrączki! gratulacje
(ale mi też się średnio podobają)
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 09:56   #3302
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
dobrze jest mieć taką uzdolnioną siostrę

Ja za obraczki zapłacilam 1100 (2 paski żółtego, 1 pasek białego złota), więc 900 zł taniej, niż podana przez ciebie pierwsza cena, a ceny zaczynały się od 700zł za parę. Nie uważam, by te za 700 były gorsze od tych za 1700, czasem nawet różnyc nie było widać
Grawerujecie? Fajnie móc popatrzeć na swoje obrączki nie? Ja sie "jaralam" chyba z pół godziny ich widokiem
noooo tylko szkoda, że ja trochę tego talentu nie odziedziczyłam

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:00   #3303
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Już malutko zostało do jego powrotu Dużo więcej czasu bez niego masz już za sobą I tak się dzielnie trzymasz

Racja Teraz już liczę dni do powrotu tżta. Te 2 tyg. i 6 dni to juz bardzo malutko w porównaniu do 8 tyg. i 4 dni, które juz tam jest.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:04   #3304
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Pewnie, że to nam powinny się podobać!
To najważniejsze.
Poważnie ok 1000zł? kiedy my oglądaliśmy obrączki dla siebie w normalnym salonie, kosztowały w przedziale 1500-1700 za parę. Chyba że mielibyśmy swoje złoto ale my nie mamy...
Białe złoto jest średnio 200 zł droższe niż żółte- być może stąd też ta różnica. A ile kosztowały wasze?
Te gładkie, bez niczego kosztują ok 600 zł za sztukę, ale czasem jak sie kupi takie niefirmowe to nawet za 400 zł za sztuke można dostać. My za swoje plailiśmy 1890 zł, albo 1980.... nie pamiętam...., bo to jednak było przed cywilnym slubem. I wygladają tak:
Stary 2010-02-18, 10:07   #3305
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za obraczki zapłacilam 1100 (2 paski żółtego, 1 pasek białego złota), więc 900 zł taniej, niż podana przez ciebie pierwsza cena, a ceny zaczynały się od 700zł za parę. Nie uważam, by te za 700 były gorsze od tych za 1700, czasem nawet różnyc nie było widać
Grawerujecie? Fajnie móc popatrzeć na swoje obrączki nie? Ja sie "jaralam" chyba z pół godziny ich widokiem
Ooo... to bardzo tanio kupiliście te obrączki. My zapłacimy za takie złożone z 3 pasków (ale chyba będziemy mieć 2 białe i 1 żółty) 700 zł, ale tylko jeśli będziemy mieć swoje złoto. Normalnie u tego jubilera kosztują w przedziale 1300-1700 (jeszcze nie wybraliśmy konkretnego wzoru).

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Racja Teraz już liczę dni do powrotu tżta. Te 2 tyg. i 6 dni to juz bardzo malutko w porównaniu do 8 tyg. i 4 dni, które juz tam jest.
Aż się zdziwiłam jak spojrzałam na Twój suwaczek, że już tak mało dni zostało
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:08   #3306
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ohhhh zołzo!!! mówiłaś, że pamiętasz Nooo trudno
yyyyyyy przepraszam

Cytat:
Jeśli chodzi o spisanie protokołu to my od razu dostaliśmy informację, że trzeba wcześniej się umówić z proboszczem. I wcale mnie to nie dziwi, bo przecież takie spisanie protokołu trochę czasu zajmuje i bez sensu, żeby wtedy pod biurem parafialnym ustawiała się kolejka zdenerwowanych ludzi, którzy chcą jakąś inną sprawę załatwić Tyle, że u nas to było od razu powiedziane (a w zasadzie napisane na tej karteczce z e spisem potrzebnych dokumentów). Powinien Was ksiądz wcześniej uprzedzić, żebyście się z nim umówili na takie spotkanie.

A co do tych grajków to widocznie jestem niedoinformowana

A tak w ogóle to dzień dobry
w tym kosciele w ktorym my bierzemy slub nie dostalismy zadnej kartki z informacja co trzeba przyniesc i ksiadz nie wyznacza konkretnego czasu na spisanie protokolu, po prostu przychodzi sie w godzinach pracy kancelarii, sami kiedys czekalismy w takiej kolejce, ja tego nie rozumiem, jak pisalam jest 5 ksiezy i spokojnie mozna to bylo zalatwic,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:11   #3307
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
yyyyyyy przepraszam

w tym kosciele w ktorym my bierzemy slub nie dostalismy zadnej kartki z informacja co trzeba przyniesc i ksiadz nie wyznacza konkretnego czasu na spisanie protokolu, po prostu przychodzi sie w godzinach pracy kancelarii, sami kiedys czekalismy w takiej kolejce, ja tego nie rozumiem, jak pisalam jest 5 ksiezy i spokojnie mozna to bylo zalatwic,
a u nas ksiądz jak poszliśmy zaklepać datę, to dał nam takie jakby książeczki na nauki i dyktował wszystko a my sobie zapisaliśmy co i kiedy trzeba przynieść, także konkretnie i bez zamieszania

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-02-18, 10:17   #3308
lain
Zakorzenienie

Czesc

Cytat:
Napisane przez wife_to_be Pokaż wiadomość
sluchajcie, a wiecie juz jak u was bedzie wygladalo wyjscie do kosciola? chodzi mi o jak pan mlody przyjezdza po panne mloda, blogoslawienstwo, moze ew. przy tym jakies hece
najnormalniej w swiecie TZ przyjedzie samochodem, wejdzie po mnie, da mi kwiatki i jedziemy do kosciola blogoslawienstw ani zadnych cyrkow z orkiestra nie przewiduje z reszta dla mnie to troche egzotyka jak sie dowiedzialam, ze gdzieniegdzie wychodzi sie przy grajacej orkiestrze na pewno czegos takiego u mnie nie bedzie nawet klatki czy drzwi nie mam zamiaru przystrajac, bo zlodziej nie spi

Cytat:
Napisane przez jozia Pokaż wiadomość
No wiesz jak ktoś ma orkieste to normalna rzecza jest ze orkiesta przygrywa przy przyjedzie Pana Mldego do Panny Mlodej i jak wychodza po blogoslawieństwu tez graja, aż Państwo Mlodzi odjadą dopiero sie zbieraja na sale juz.
dla mnie to nie jest taka normalna rzecza a orkiestre mam wystarczy jak zagraja na weselu

Cytat:
Ellin_ak przepraszam ale jak dla mnie te obraczki sa brzydkie, no ale chyba jestem tradycjonalistka
ja sie podpisuje pod wypowiedzia metki, choc chyba do konca tradycjonalistka nie jestem, bo mi sie podobaja z odciskami palcow, ale kompletnie inne no ale grunt, ze Ellin_ak z TZem sa zadowoleni
wiec jeszcze raz gratuluje obraczek

ale dzis pieekna pogoda szkoda, ze jeszcze ferie i tlumy na stokach... pewnie jak sie ferie skoncza to przyjdzie odwilz
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:18   #3309
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba mamy wyjątkowe szczęście, że mamy takiego proboszcza. Mu się nie chce wszystkiego milion razy Młodym powtarzać, więc sobie przyszykował takie ładne wydrukowane karteczki ze zdjęciem naszego kościoła, nr telefonu, adresem i na odwrocie właśnie wszystkie te informacje - co trzeba przynieść, kiedy trzeba się zgłosić, jakich dekoracji nie wolno stosować, itp. Przynajmniej on ma spokój, bo nikt za nim nie łazi i mu się nie pyta co, jak, gdzie, bo wszystko jest napisane, a i Młodym jest dużo łatwiej, bo wszystko od początku mają zapisane

No ale ten nasz ksiądz taki bardzo postępowy jest. W innych parafiach tak fajnie nie mają. U nas nawet przy kościele ksiądz chciał siłownię zorganizować Mamy przy kościele kafejkę internetową, kawiarnię, w której można sobie po Mszy pączusia zjeść i kawkę wypić, jest "ochronka" dla dzieci (takie przedszkole w zasadzie)
Raz na rok mamy festyn organizowany i wtedy pod kościołem ludzie wcinają kiełbaski z grilla i ciasta i jest masa atrakcji dla dzieciaków (dmuchane zjeżdżalnie, konkursy)
Stary 2010-02-18, 10:27   #3310
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba mamy wyjątkowe szczęście, że mamy takiego proboszcza. Mu się nie chce wszystkiego milion razy Młodym powtarzać, więc sobie przyszykował takie ładne wydrukowane karteczki ze zdjęciem naszego kościoła, nr telefonu, adresem i na odwrocie właśnie wszystkie te informacje - co trzeba przynieść, kiedy trzeba się zgłosić, jakich dekoracji nie wolno stosować, itp. Przynajmniej on ma spokój, bo nikt za nim nie łazi i mu się nie pyta co, jak, gdzie, bo wszystko jest napisane, a i Młodym jest dużo łatwiej, bo wszystko od początku mają zapisane

No ale ten nasz ksiądz taki bardzo postępowy jest. W innych parafiach tak fajnie nie mają. U nas nawet przy kościele ksiądz chciał siłownię zorganizować Mamy przy kościele kafejkę internetową, kawiarnię, w której można sobie po Mszy pączusia zjeść i kawkę wypić, jest "ochronka" dla dzieci (takie przedszkole w zasadzie)
Raz na rok mamy festyn organizowany i wtedy pod kościołem ludzie wcinają kiełbaski z grilla i ciasta i jest masa atrakcji dla dzieciaków (dmuchane zjeżdżalnie, konkursy)
A jakich dekoracji nie wolno stosować?
Stary 2010-02-18, 10:33   #3311
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
A jakich dekoracji nie wolno stosować?
"Zgodnie z przepisami liturgicznymi w związku z zawieraniem małżeństwa w kościele nie należy stosować sztucznych kwiatów i bram triumfalnych; przyniesionych do dekoracji kościoła kwiatów żywych nie należy po liturgii zabierać z kościoła ().
W tutejszym kościele nie należy również przykrywać klęczników i krzeseł nowożeńców i świadków żadnymi tkaninami"

Co do tych sztucznych kwiatów, to nie wiem czy wszędzie tak jest, bo jak byliśmy na ślubie w Zielonej Górze to kościół był sztucznymi kwiatami przystrojony

Wypiszę Wam wszystkie informacje, które mam na tej ściądze - może się komuś przydadzą:
"Fotografowie i operatorzy sprzętu audiowizualnego, któzy zamierzają wykonywać swoje czynności podczas celebracji liturgii, są zobowiązani ukończyć odpowiedni kurs i otrzymać pisemne upoważnienie z Kurii Metropolitalnej.
Ponadto 10 minut przed rozpoczęciem liturgii, winni zgłosić się do kapłana, który ma przewodniczyć celebracji, aby z nim uzgodnić wszystkie szczegóły związane z miejscem i sposobem wykonywania swej posługi."

I później jest lista dokumentów, którą wczoraj wrzuciłam i pod tą listą napisane:
"Z powyższymi dokumentami należy zgłosić się w biurze parafialnym na 3 miesiące przed planowanym terminem zawarcia małżeństwa. Termin spotkania należy uzgodnić z księdzem proboszczem osobiście lub telefonicznie. Ofiary za ślub należy składać w biurze parafialnym."

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-02-18 o 10:38
Stary 2010-02-18, 10:42   #3312
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
noooo tylko szkoda, że ja trochę tego talentu nie odziedziczyłam
wiesz... nie można mieć wszystkiego
Stary 2010-02-18, 10:42   #3313
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Nie grawerujemy bo juz mamy nasze odciski- stwierdziliśmy że to już byłoby za dużo...
Cudnie mieć!! Chociaż Tż je schował żebym się nie podniecała nimi co 5 min
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 11:02   #3314
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
wiesz... nie można mieć wszystkiego

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-02-18, 11:02   #3315
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Witam
Otóż zacznę od tego, że ja i TŻ będziemy ślubować 14.08.2010r. Czyli już niedługo
Sukienki jeszcze nie mam i mam w planach zakupić ją dopiero jakieś 2 miesiące wcześniej, bo aktualnie muszę zrzucić zbędne kg po ciąży, od miesiąca i dwóch dni jestem mamą cudownej Julii
Ogólnie to trochę jeszcze jesteśmy ze wszystkim w lesie, mamy ustalony termin w usc i salę od pół roku a cała reszta to tak "prawie" jest Teraz były troszkę inne sprawy na głowie ale musimy lada dzień zacząć wszystko dopinać na ostatni guzik, żeby później nie działać w pośpiechu.
Witam na wątku i gratuluję małej dzidzi

Cytat:
yyyyyyy przepraszam
a ja się wcale nie dziwię, że akurat wczoraj odesłali Was z kwitkiem... co jak co, ale w środę popielcową są tłumy w kościele i wszyscy księża są zazwyczaj potrzebni, a spisanie protokołu tak jak dziewczyny wcześniej pisały trochę trwa...

Ellin_ak gratuluję udanego dla Was zakupu, ale jak dla mnie to są średnie...

mariiasia ja cie też zazdroszczę takiej uzdolnionej siostry...

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 11:11   #3316
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
mariiasia ja cie też zazdroszczę takiej uzdolnionej siostry...
Oj fajnie mieć taką osobę w rodzinie lub wśród znajomych. Ja strasznie żałuję, że rozleciał się zespół, w którym kiedyś śpiewałam, bo dziewczyny mogłyby nam zaśpiewać w kościele i może coś na sali No ale na szczęście znalazłam fajny zespół do śpiewania w kościele, a na sali nikt nam fałszować nie będzie, bo mamy DJa
Stary 2010-02-18, 11:18   #3317
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Oj fajnie mieć taką osobę w rodzinie lub wśród znajomych. Ja strasznie żałuję, że rozleciał się zespół, w którym kiedyś śpiewałam, bo dziewczyny mogłyby nam zaśpiewać w kościele i może coś na sali No ale na szczęście znalazłam fajny zespół do śpiewania w kościele, a na sali nikt nam fałszować nie będzie, bo mamy DJa
ojjj ja się właśnie tego fałszowania strasznie boję... niestety teściowie nie zgodzili się na DJ, więc musieliśmy wybrać zespół, ale nie braliśmy w ogóle pod uwagę takich gdzie śpiewa babeczka, bo mi się wydaje, że te, które naprawdę potrafią śpiewać, to nie bawią się w coś takiego jak granie na weselach

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
Stary 2010-02-18, 11:18   #3318
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
fajnie fajnie tylko już mi powiedziała, że nie wiadomo co z tego będzie, bo ona będzie taka wzruszona, że się poryczy
a ja zaraz po niej, bo jak słyszę jak śpiewa albo gra to normalnie łzy same lecą i aż w gardle ściska

a my mamy zespół na salę, nie dj, bo nikt z rodziców się na dj nie zgodził a że mój tata zespół sponsoruje, to my niewiele mieliśmy w tej kwestii do gadania. ale zespół rewelka więc

mój mały wielki cud

72--65--->62

Edytowane przez mariiasia
Czas edycji: 2010-02-18 o 11:19
Stary 2010-02-18, 11:20   #3319
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
"Zgodnie z przepisami liturgicznymi w związku z zawieraniem małżeństwa w kościele nie należy stosować sztucznych kwiatów i bram triumfalnych; przyniesionych do dekoracji kościoła kwiatów żywych nie należy po liturgii zabierać z kościoła ().
W tutejszym kościele nie należy również przykrywać klęczników i krzeseł nowożeńców i świadków żadnymi tkaninami"

Co do tych sztucznych kwiatów, to nie wiem czy wszędzie tak jest, bo jak byliśmy na ślubie w Zielonej Górze to kościół był sztucznymi kwiatami przystrojony

Wypiszę Wam wszystkie informacje, które mam na tej ściądze - może się komuś przydadzą:
"Fotografowie i operatorzy sprzętu audiowizualnego, któzy zamierzają wykonywać swoje czynności podczas celebracji liturgii, są zobowiązani ukończyć odpowiedni kurs i otrzymać pisemne upoważnienie z Kurii Metropolitalnej.
Ponadto 10 minut przed rozpoczęciem liturgii, winni zgłosić się do kapłana, który ma przewodniczyć celebracji, aby z nim uzgodnić wszystkie szczegóły związane z miejscem i sposobem wykonywania swej posługi."

I później jest lista dokumentów, którą wczoraj wrzuciłam i pod tą listą napisane:
"Z powyższymi dokumentami należy zgłosić się w biurze parafialnym na 3 miesiące przed planowanym terminem zawarcia małżeństwa. Termin spotkania należy uzgodnić z księdzem proboszczem osobiście lub telefonicznie. Ofiary za ślub należy składać w biurze parafialnym."
U nas widziałam juz bramy i sztuczne kwiaty na tych bramach (tzn. u tżta, bo my tam ślub bierzemy), z krzesłami to nie pamiętam.
Ale to z żywymi kwiatami takie śmieszne jest - nie przyszłoby mi do głowy, żeby zabrać kwiaty z kościoła
No ale dobrze, że taką listę zrobił - przynajmniej wiadomo co i jak, i nie wypali w środku uroczystości do fotografa - "proszę mnie nie fotografować z tej strony, bo tę mam brzydszą":d , a u nas się tak podobno zdarzyło.
Stary 2010-02-18, 11:20   #3320
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
ojjj ja się właśnie tego fałszowania strasznie boję... niestety teściowie nie zgodzili się na DJ, więc musieliśmy wybrać zespół, ale nie braliśmy w ogóle pod uwagę takich gdzie śpiewa babeczka, bo mi się wydaje, że te, które naprawdę potrafią śpiewać, to nie bawią się w coś takiego jak granie na weselach
no nie tak do końca. te ktore umieją śpiewać też od czegoś muszą zacząć, a poza tym na śpiewaniu na weselach niezłą kasę się zarabia
(btw, u nas w zespole są sami faceci )

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-02-18, 11:22   #3321
chilanes
Zakorzenienie

My też mamy Dj i to była wg mnie jedna z lepszych decyzji (po przesłuchaniu miliona demo zespołow i zespolików )

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2010-02-18 o 11:23
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 11:22   #3322
anesh_
Zakorzenienie

[QUOTE=aicila;17270220]
a ja się wcale nie dziwię, że akurat wczoraj odesłali Was z kwitkiem... co jak co, ale w środę popielcową są tłumy w kościele i wszyscy księża są zazwyczaj potrzebni, a spisanie protokołu tak jak dziewczyny wcześniej pisały trochę trwa...
QUOTE]

No tak... wszystko się zgadza - środa popielcowa, duzo ludzi, spisanie protokolu trwa, ale metka wyraźnie napisała, że on im powiedział, że mają przyjść 17 lutego.... czyli jakby nie patrzeć trafiło na środę popielcową.
Stary 2010-02-18, 11:23   #3323
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
aczkolwiek spory przeskok, bo w drugiej klasie mialam dst moze katechetka wpisala mi cela za caloksztalt - przez 3 lata intensywnie z nia dyskutowalam i zadawalam klopotliwe pytania
A mi ksiadz w trzeciej klasie liceum postawil miernyW owczesnym okresie bylam z tej oceny baaardzo dumna, bo za pyskowanie ja dostalamTaka ze mnie rebeliantka byla

Cytat:
Witam
Witam serdecznie

Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
Bierzmowanie napewno jest konieczne, ale kwestia załatwienia tego zależy od księdza. Mój znajomy nie miał bierzmowania, dopiero w dniu slubu je otrzymał, było połączone z mszą slubną, tylko teraz Wam nie powiem czy przed całą ceremonią zaslubin czy po, bo nie pamietam
Ale bierzmowania biskup udziela, a nie ksiadz proboszcz z tego co wiem. No chyba, ze slubu im biskup udzielal...

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Mamy już obrączki! Było wielkie przymierzanie, wzruszenie i radość
Są idealne, wymarzone i piękne!
Dodaje kilka zdjęć, bo trudno było zrobić jakieś nie prześwietlone.
Załącznik 2878252

Załącznik 2878253

Załącznik 2878254
A mi sie podobaja, sa takie inne
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 11:26   #3324
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
No my też mieliśmy na oku zespół bez kobitki, 4 facetów, śpiewali na weselu kuzyna TŻta, tylko, że w ciągu 2 lat podnieśli cenę o 100% i niestety musieliśmy zrezygnować, bo nasz budżet by tego nie wytrzymał Niestety nie mieliśmy żadnego sprawdzonego tańszego zespołu na oku.
No ale wolę mieć DJa niż zespół np. z dziewczyną z wadą wymowy (byliśmy an weselu, gdzie dziewczyna śpiewała na podziękowaniu "Tudownych rodzitów mam" )

Cytat:
fajnie fajnie tylko już mi powiedziała, że nie wiadomo co z tego będzie, bo ona będzie taka wzruszona, że się poryczy
a ja zaraz po niej, bo jak słyszę jak śpiewa albo gra to normalnie łzy same lecą i aż w gardle ściska

a my mamy zespół na salę, nie dj, bo nikt z rodziców się na dj nie zgodził a że mój tata zespół sponsoruje, to my niewiele mieliśmy w tej kwestii do gadania. ale zespół rewelka więc
No to będzie zbiorowy płacz
Oj jak ja się cieszę, że nam rodzice nie sponsorują wesela Przynajmniej nikt nam się nie wtrąca
Stary 2010-02-18, 11:27   #3325
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja siostra tez mi juz zapowiedziala, ze bedzie plakac, ja nie wiedzialam, ze to dla niej jest takie wzruszajace przezycie
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 11:28   #3326
aicila
Rozeznanie

Cytat:
no nie tak do końca. te ktore umieją śpiewać też od czegoś muszą zacząć, a poza tym na śpiewaniu na weselach niezłą kasę się zarabia
(btw, u nas w zespole są sami faceci )
nie no na pewno są jakieś wyjątki od reguły, ale tam gdzie mamy wesele, dobrze śpiewających babeczek w takich zespołach brak. co prawda, jest jedna nauczycielka z technikum, która robi się za gwiazdę i śpiewa w zespole, ale jak ja ją usłyszałam to myślałam, że ze śmiechu padnę wszystkie piosenki śpiewa tak samo... jej melodia wcale nie jest potrzebna. jej wystarczy własny styl śpiewania...

A kto to jest jarosz?
Stary 2010-02-18, 11:29   #3327
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
No ale dobrze, że taką listę zrobił - przynajmniej wiadomo co i jak, i nie wypali w środku uroczystości do fotografa - "proszę mnie nie fotografować z tej strony, bo tę mam brzydszą":d , a u nas się tak podobno zdarzyło.

Cytat:
No tak... wszystko się zgadza - środa popielcowa, duzo ludzi, spisanie protokolu trwa, ale metka wyraźnie napisała, że on im powiedział, że mają przyjść 17 lutego.... czyli jakby nie patrzeć trafiło na środę popielcową.
Pewnie wtedy nie pomyślał o tym, że 17 akurat wypadnie w środę popielcową

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
A mi ksiadz w trzeciej klasie liceum postawil miernyW owczesnym okresie bylam z tej oceny baaardzo dumna, bo za pyskowanie ja dostalamTaka ze mnie rebeliantka byla
I jak Ty teraz takie świadectwo księdzu pokażesz
Stary 2010-02-18, 11:31   #3328
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
nie no na pewno są jakieś wyjątki od reguły, ale tam gdzie mamy wesele, dobrze śpiewających babeczek w takich zespołach brak. co prawda, jest jedna nauczycielka z technikum, która robi się za gwiazdę i śpiewa w zespole, ale jak ja ją usłyszałam to myślałam, że ze śmiechu padnę wszystkie piosenki śpiewa tak samo... jej melodia wcale nie jest potrzebna. jej wystarczy własny styl śpiewania...
co tam umiejętność śpiewania! zobacz jaka z niej gwiazda, nawet na wizazu o niej wspominasz
Stary 2010-02-18, 11:33   #3329
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Moja siostra tez mi juz zapowiedziala, ze bedzie plakac, ja nie wiedzialam, ze to dla niej jest takie wzruszajace przezycie
Ja tylko mam nadzieję, że mój tata się nie popłacze na błogosławieństwie Bo jeszcze nigdy nie widziałam go płaczącego, więc jak mi wytnie taki numer to ja się na pewno poryczę, a nie mogę przecież rozmazać makijażu Dobrze, że umiem płakać do środka ]

Eeejj... niech któraś za mnie posprząta
Stary 2010-02-18, 11:37   #3330
obca7
Wtajemniczenie

Hello

U nas kiedyś było granie pod domem Pm ale już bardzo rzadko to się praktykuje I u nas tego tez nie będzie.

Aicila zgadzam się z Tobą:0 u nas brak śpiewających kobitek Dobzre śpiewających
Głównie faceci wiodą prym nasz zespół tez składa się z 5 facetów Ale sprawdzeni są, na wizażu same pozytywy hehehe więc się nie martwie
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości