|
|
#751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zespół Sztywnych Kolan: 13.sezon terapii :D
Cytat:
mi się płaszczyki podobały bardzo i taki sweterek w paski
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
DOSTAŁAM PODWYŻKĘ!!!!
|
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Gratuluję ![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:![]()
|
|
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Carmi gratulacje!!!
:brzydal :
|
#755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro wtedy będziesz mogła ruszyć się poza Wro, to chcę mrozy Przenocuję Cię, nakarmię, zadbam o dobre samopoczucie i w ogóle ![]() Cytat:
![]() Carmi Nooo teraz to wymiatasz
|
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poznaliśmy się na forum fotograficznym.... Wyciągnął mnie z bagna o nazwie "Piotr".... Reszta informacji wkrótce (mam nadzieję )ale w życiu się nie spodziewałam, że mogę być jeszcze tak szczęśliwa ![]() carmi gratulacje!!!
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczyny
Wasze kciuki były nieocenione Dostałam nawet więcej niż prosiłam ![]() ![]()
|
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. oświadczyny w kinie to koszt minimum 300 zł (a przecież można samemu się dogadać z kinem ). I wtedy przygotowują też faceta na publiczną odmowę ![]() Gratulacje Nie mam jeszcze wyników ostatniego egzaminu... A babka mówiła, że prawdopodobnie będą przed jej dyżurem, który jest dziś. A pisaliśmy tydzień temu... Ileż można czekać
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#761 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje!!!!
Myślę,że podwyżka bez awansu bardziej cieszy niż awans bez podwyżki
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem trzeba po prostu prawdzie w oczęta spojrzeć Apropos tego wzoru na zaręczyny mam jeszcze spostrzeżenie takie, że co by nie mówić, czy się nam podoba czy nie podoba liczba, która wyszła, to te z nas, których faceci ten wzór uzupełnili i coś im tam wyszło, powinny się cieszyć Bo oznacza to, że jednak jest tam jakaś liczba, która oznacza wiek, w którym pomyśleli o nas jak o żonie Ja się Tusiulka Twojemu facetowi nie dziwię, bo jak ja miałam lat 20, to też bym w życiu o ślubie nie pomyślała. Powiem więcej - jak ktoś brał, to wydawało mi się dziwne Każdy ma inaczej. A co do kasy..... szczerze mówiąc jakby mi się mój facet oświadczył, to bym się nie zastanawiała nad tym, czy stać nas na wynajęcie pokoju, czy na willę. Takie decyzje podejmuje się chyba jednak bardziej sercem niż rozumem. W życiu jak to w zyciu. Kasa raz jest a raz jej nie ma. To że jest dzisiaj, czy że dzisiaj jej nie ma nie znaczy, że jutro będzie tak samo. A ślub/wesele czy mniej wystawne, czy bardziej, to co to za różnica tak naprawdę? Moim zdaniem tylko to co między ludźmi jest się liczy, a to w jakiej to oprawie to już nie bardzo Ludzie się pobieraja i nie mają nic i razem dochodzą do wszystkiego i to jest moim zdaniem piękne ![]() A i myślę, że facet jak mówi, że nie oświadcza się bo nie ma warunków to nie mówi prawdy - to jest argument, który jakoś do większości kobiet trafia. A wyobraźmy sobie, że mówi, że się nie oświadcza, bo nie jest pewien/nie chce.... No histeria murowana a przecież jakby chciał, to jak mówię - nic by go nie powstrzymało![]() GRATULUJĘ!!!
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W całej rozciągłości przyjmuję to co piszesz jako prawdę objawjoną )Luffka, no to gratuluję i cieszę się Twoim szczęściem. Oby to był TEN mężczyzna, to Słoneczko na caaałe życie
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2010-02-18 o 11:31 |
|
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale doceń że Ci powiedział - szczery jest
|
|
#766 |
|
Zadomowienie
|
Gwizdak przekonujesz mnie, myślę, że pewnie masz rację, ale ja chyba patrzę bardziej rozumem
![]() zresztą mnie to już nie dotyczy ![]() Carmi GRATULACJE!
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że na kwestie finansowe też się inaczej patrzy mając lat 20 i 30. Jak jest się studentem i jest krucho to myślisz, że za jakiś czas znajdziesz dobrą pracę i będzie cie stać na mieszkanie, wystawne wesele itd. Bo wiadomo, że dopiero zaczynasz. A jak masz lat 30 to już wiesz, że twoje zarobki za 2 lata pewnie nie będą drastycznie większe i w zasadzie nie ma na co czekać. Poza tym podejście do pieniędzy jest też kwestią indywidualną, zależną między innymi od tego jaką sytuację mieliśmy w domu rodzinnym. Ja wiem, że dla mojego tż ważne jest abym miała stałą pracę zanim zaczniemy planować ślub. Wychowała go samotna matka i w domu było niebogato, więc teraz stabilna sytuacja finansowa jest dla niego bardzo ważna. Nie uważam, żeby mówił mi tak bo chce się wykręcić od zaręczyn.
|
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Szczery był tylko dlatego, że przycisnęłam go do ściany, bo wyczułam, że kłamie. Jedna szczerość nie zmazała winy za cały rok, kiedy to kłamał sam z siebie i mnie nakręcał, choć wiedział, że TEGO nie zrobi.
|
|
|
#769 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
od wczoraj przyjmuję zapisy
Edytowane przez _Remedios Czas edycji: 2010-02-18 o 11:45 |
||
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Zaręczyny zaręczynami, ale kumpela z pracy powiedziała mi że rozmawiała wczoraj ze swoją koleżanką. Ona ma 27 lat, była ze swoim facetem 6 lat, tworzyli podobno bardzo fajną parę, mieszkali ze sobą ze 4 lata. I wczoraj Agata się dowiedziała, że chłopak rzucił jej koleżankę. Powodem tego było to, że ona jest w ciąży a on nie chce mieć rodziny. Spakował się, wyprowadził, a ona jest sama z dzieckiem w drodze... A wydawałoby się że to fajny, normalny, czuły facet...
|
|
|
|
#771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
powodzenia zycze i trzymam ![]() GRATULUJE!!!!!
|
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale myślę, że to jest też ważne, co się w tym rodzinnym domu przekazuje. Pochodzę z domu, w którym nigdy się nie przelewało specjalnie. Kiedy byłam dzieckiem moi rodzice tonęli w długach. A mimo to wpoili mi że nie jest najważniejsze to ile będę zarabiać i co mieć, ale z kim będę to dzielić i żebym była szczęśliwa. Mama Twojego tż sama była w ciężkiej sytuacji, więc swojemu synowi wpoiła, że najważniejsze to dać sobie rade. Pewnie, że to zależy od wielu czynników. Ale nadal twierdzę - jak facet naprawdę chce, to nic go nie powstrzyma.Apropos zmiany spojrzenia na sytuację finansową z wiekiem, to pewnie Jak miałam 20 lat najbardziej mnie obchodziło, żeby mieć kasę na imprezkę, wyjazd ze znajomymi i książki na Uczelnię Nie myślalam o rzeczach tak abstrakcyjnych jak mieszkania, czy rachunki do spłacenia
|
|
#773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, ja wiem jak to jest żyć w biednie i wiem, jak to jest mieć kasę. I pewnie, że z pieniędzmi się żyje łatwiej i bezpieczniej. Ale żeby od tego uzależniać to czy jestem gotowa na związek z drugą osobą....? No to nie dla mnie zdecydowanie
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
|
#776 | ||
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Wierzyć mu, czy nie ![]() luffka, oo... a ja nie na bieżąco, nic nie wiem... no, ale gratuluję, skoro jesteś szczęśliwa Carmi, gratuluję, należała Ci się! Cytat:
i ja np. nie uważam, żeby za dwa lata nasza sytuacja finansowa jakoś specjalnie się zmieniła. Myślę, że nie będzie to zmiana, która determinowałaby jakieś zmiany - albo mocne oszczędzanie, albo nagły przypływ kasy... No po prostu myślę, że nie mamy na co liczyć. Z kolei TŻ - jak już kiedyś pisałam - czeka na mannę z nieba....U mnie w domu akurat zazwyczaj było tak sobie. Czasami bardzo biednie, czasami nawet normalnie - pod względem finansowym. U TŻ zawsze jakoś nie za bogato, ale też bez przesady z biedą. Dla porównania - u mnie w domu jadło się kromkę chleba ze smalcem, dzieląc ją na 3, u TŻta - nie Ale myślę, że takie porównania są niekorzystne, dlatego, że mieszkanie we "własnym" domu nie niesie ze sobą takich kosztów, jak wynajem... Za mieszkanie spółdzielcze płaci się powiedzmy 400-500zł czynszu (i to za całkiem spore... my za 60m2 płaciliśmy jakieś 450zł zimą, latem mniej) + opłaty. My obecnie płacimy 1000zł + opłaty, więc samo mieszkanie wychodzi nas dwa razy drożej.... Myślę, że nasza sytuacja się raczej nie zmieni (chyba, że wygramy w totka/odziedziczymy jakiś spadek nieznanego wuja z Ameryki, albo co....), no i niestety NASZA sytuacja też się nie zmieni... Ta prywatna już, nie materialna, niestety.
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
tak mi mój np powiedział... teraz pójdę do pracy żebyś była szczęśliwa
![]() przecież skądś muszę wziąc kase na pierścień.. ja mówię to może jakiś tańszy a on... no co Ty nie możesz być gorsza od jakiejś tam dziewczyny której sie kolega oświadczyl i ma tańszy pierścionek :| ja mu że przecież nie jestem a on że wie o tym ale pierścionek to pierścionek faceci jakoś dziwnie na to patrzą... już chyba z 6 razy się mnie pytał ostatnio czy ten co oglądaliśmy to jest okej czy mi się podoba czy może inny czy napewno zapytałam Panią dokładnie o roozmiar i jak przymocowany jest kamień...
|
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurzona jestem. We wtorek siedział u mojego Taty taki znajomy, co to nie dawał mu leżeć spokojnie ani spać, kazał siadać i zmuszał do jedzenia, jak Tata już nie mógł. Dziś przyjechał ten sam znajomy z żoną (która nota bene w grudniu kazała mi już szukać hospicjum dla taty
) i opowiadają mojemu CHOREMU (!) Tacie, jacy to lekarze są kiepscy i że ktoś tam umarł na raka, bo za późno poszedł do lekarza. Normalnie kipię złością. ![]() Jak to mówi moja ciocia... Oni mają taki wyraz twarzy, że trzeba od razu umierać.
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
Ins ale u was to jakoś na odwrót jest. Ty jesteś młodsza a dojrzalsza od niego i jak czytam co piszesz to Ty w tym domu nosisz spodnie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

i taki sweterek w paski

klask i:
:brzydal :

masz u mnie dług wdzęczności