Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-16, 22:41   #2131
clado
Przyczajenie

zapytanie

mam takie pytanie co do objawow, wiem ze test ciazowy kupic itp, ale...
wspolzylam 3 tyg temu potem byl okres krotki ale obfity, niedawno bylam przeziebiona bralam 3 dniowe antybiotyki po ktorych strasznie mnie bolal brzuch, teraz lekow juz nie biore ale mam bole podbrzusza (takie standardowe jak w owulacji) i ostatnio zauwazylam male mdlosci, ktore nie doprowadzaja do wymiotow, troche jestem skolowana, bo tu nie chodzi o mozliwosc ciazy ale czy cos moze dziac sie innego? nie mam mozliwosci poki co isc do lekarza--- wiadomo dostac sie na kase chorych jest ciezko a na prywatnego mnie niestac. czy ktos z was mial taka sytuacje?
clado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 22:50   #2132
tutaj
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez tutaj Pokaż wiadomość
Dziewczyny, spóźnia mi sie okres 9 dni, obecnie mija 40 dzien cyklu. Z tym, że boli mnie brzuch jak na miesiączkę już od prawie dwóch tygodni i to mnie niepokoi...
Ostatni seks byl 5 lutego z gumką, wcześniej też kilka razy się zdarzyło, zawsze z prezerwatywą, nic nie pękło ani się nie zsunęło. Więc teoretycznie jestem pewna, że żadnej ciązy z tego nie będzie... No ale planuję jutro zrobić test, żeby sie uspokoić. I teraz pytanie - lepiej sikany czy betę? Który opłaca mi się robić betę czy zwykły też wydjzie prawdziwy po takim czasie?

Kurczę, gdyby nie ten ból brzucha tak długo byłabym spokojna, a w tkaiej sytuacji już zaczynam myśleć
cytuję, żeby nie zginęlo na poprzedniej stronie
Stary 2010-02-16, 22:57   #2133
clado
Przyczajenie

za zrobienie testu na podstawie krwi zaplacisz 20 zl ale masz wtedy wieksza pewnosc, tez wane skoro jestes pewna ze ciaza nie powinna wystapic to wez pod uwage inne okolicznosci, moze tez byc fakt ze moga sie zdarzyc bezowulacyjne miesiace, jesli wystaczy ci test to zrob zwykly, ja tez mialam taka sytuacje i okres pojawil sie po tygodniu

Edytowane przez clado
Czas edycji: 2010-02-16 o 23:03
clado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 23:02   #2134
tutaj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clado Pokaż wiadomość
za zrobienie testu na hcg zaplacisz 20 zl ale masz wtedy wieksza pewnosc, tez wane skoro jestes pewna ze ciaza nie powinna wystapic to wez pod uwage inne okolicznosci, moze tez byc fakt ze moga sie zdarzyc bezowulacyjne miesiace, jesli wystaczy ci test to zrob zwykly, ja tez mialam taka sytuacje i okres pojawil sie po tygodniu
dzięki
co do Twojej sytuacji to myślę, że ciaża jest wykluczona a te obecne bóle brzucha to może być równie dobrze owulacja jak i bóle jelit czy żoładka (ja czasami tak mam, że nie potrafię ocenić co mnie boli) spowodowane antybiotykiem. Poczekaj jeszcze troszkę, a jeśli nie przejdą idź do lekarza pierwszego kontaktu, on na pewno coś poradzi.
Stary 2010-02-17, 01:20   #2135
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Napisane przez clado Pokaż wiadomość
za zrobienie testu na podstawie krwi zaplacisz 20 zl ale masz wtedy wieksza pewnosc, tez wane skoro jestes pewna ze ciaza nie powinna wystapic to wez pod uwage inne okolicznosci, moze tez byc fakt ze moga sie zdarzyc bezowulacyjne miesiace, jesli wystaczy ci test to zrob zwykly, ja tez mialam taka sytuacje i okres pojawil sie po tygodniu
Ze skierowaniem od lekarza - nie wiem czy musi być ginekolog - na bete nie płacisz...
wiem że ogólnie hormony nawet ze skierowaniem są płatne, ale beta-hcg jest wyjątkiem
Sama dostałam skierowanie na betę i prolaktynę - bo podejrzewałam u siebie ciążę (i słusznie) ale od kilku mies pojawiło mi się mleko w piersiach... generalnie pojawia się okresowo od 7 lat (skutek uboczny metokroplamidu)

Z badań wyszło mi że prolaktyny miałam przeszło 50 jednostek gdzie norma jest do 30... a mleko przed wizytą u lekarza zniknęło - badanie robiłam kilka dni później
ale nie przeszkodziło to w zajsciu w ciążę... badanie tego samego dnia wskazało na 181 jednostek - co wskazywało na 4tc.

A co do kosztów - oba miałam na skierowaniu - za prolaktynę musiałam zapłacić 25pln, za betę nie płaciłam.
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 08:35   #2136
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Dziewczyny, spóźnia mi sie okres 9 dni, obecnie mija 40 dzien cyklu. Z tym, że boli mnie brzuch jak na miesiączkę już od prawie dwóch tygodni i to mnie niepokoi...
Ostatni seks byl 5 lutego z gumką, wcześniej też kilka razy się zdarzyło, zawsze z prezerwatywą, nic nie pękło ani się nie zsunęło. Więc teoretycznie jestem pewna, że żadnej ciązy z tego nie będzie... No ale planuję jutro zrobić test, żeby sie uspokoić. I teraz pytanie - lepiej sikany czy betę? Który opłaca mi się robić betę czy zwykły też wydjzie prawdziwy po takim czasie?

Kurczę, gdyby nie ten ból brzucha tak długo byłabym spokojna, a w tkaiej sytuacji już zaczynam myśleć
Ja bym zrobiła na początek test sikany.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 08:49   #2137
wela11
Raczkowanie

Hej Dziewczynki,mam nadzieje ,ze mi pomozecie w tej sprawie
Otoz od pol roku biore tabletki anty yasminelle i nie zdarzylo mi sie zapomniec az do niedzieli -wtedy powinnam byla zazyc druga tabletke.Dzien wczesniejw sobote wzielam pierwsza normalnie i kochalam sie wtedy z chlopakiem. W niedziele mialam bardzo zabiegany dzien,pamietam ze trzymalam opakowanie w reku,ale musialam zapomniec,gdyz wyjatkowo bylam w pracy i wielki zawrot glowy ) W poniedzialek znowu wzielam tabletke i nawet nie zauwazylam ,ze zapomnialam wczorajszej ( z niedzieli ) W poniedzialek wspolzylismy,a gdy w we wtorek stwierdzilam ze ilosc tabletek sie nie zgadza to spanikowalam,i polecialam po tabletki escapelle ( tak mi ginekolog doradzil ) ....ale nie mam teraz pewnosci...do tego wszystkiego ,gdyz nigdy nie bralam wczesniej tych escapelle Prosze o pomoc
wela11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 09:01   #2138
eveline2012
Raczkowanie

Hej dziewczyny Mam do was prośbę, powiedzcie czy jest duze prawdopodobienstwo ciazy w takim wypadku...
Mialam stosunek z chlopakiem, zsunela nam sie prezerwatywa i zostala we mnie, zauwazylismy to dopiero po jakims czasie ;/ Nie skonczyl we mnie. Bylo to w 12 dniu cyklu, z tym ze mam nieregularne, ale zazwyczaj 27 dni. Za 2 tygodnie jestem umowiona do ginekologa, bo chce zaczac brac tabletki anty. I nie chce jeszcze byc w ciazy
Stary 2010-02-17, 09:55   #2139
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wela11 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki,mam nadzieje ,ze mi pomozecie w tej sprawie
Otoz od pol roku biore tabletki anty yasminelle i nie zdarzylo mi sie zapomniec az do niedzieli -wtedy powinnam byla zazyc druga tabletke.Dzien wczesniejw sobote wzielam pierwsza normalnie i kochalam sie wtedy z chlopakiem. W niedziele mialam bardzo zabiegany dzien,pamietam ze trzymalam opakowanie w reku,ale musialam zapomniec,gdyz wyjatkowo bylam w pracy i wielki zawrot glowy ) W poniedzialek znowu wzielam tabletke i nawet nie zauwazylam ,ze zapomnialam wczorajszej ( z niedzieli ) W poniedzialek wspolzylismy,a gdy w we wtorek stwierdzilam ze ilosc tabletek sie nie zgadza to spanikowalam,i polecialam po tabletki escapelle ( tak mi ginekolog doradzil ) ....ale nie mam teraz pewnosci...do tego wszystkiego ,gdyz nigdy nie bralam wczesniej tych escapelle Prosze o pomoc
Moim zdaniem dobrze Ci ginekolog doradził. Zapomniałaś tabletki w 1 tygodniu i odbyłaś 2 pełne stosunki w międzyczasie - to znaczy że prawdopodobieństwo ciąży jest duże. Ja na twoim miejscu wzięłabym escapelle- pamiętaj im szybciej tym lepiej - ona działa do 72 godzin po stosunku a poza tym im dłużej zwlekasz tym mniejszy procent jej pełnego działania.
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 10:39   #2140
Funiak
Rozeznanie

ja sie zaczynam juz lekko denerwowac, chyba moglam sie przejsc po to escapelle ot tak dla wlasnego spokoju juz 4 dzien mi sie spoznia okres, nie boje sie ze spoznia mi sie dlatego ze jestem w ciazy bo przed ta sytacja w sobote wieczorem nie bylo mozliwosci zebym wpadla. no i tak samo nie mozliwe jest to ze ta nasza wpadka w sobote przyczynila sie ze tego samego dnia nie dostalam spodziewanego okresu

najbardziej martwie sie tym, ze jak mi sie bedzie jeszcze bardziej opozniac to te moje teoretycznie nieplodne dni okaza sie plodnymi

50-49-48-47-46,5()-46-45 kg
Funiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 11:08   #2141
monika0185
Zakorzenienie

Witajcie kochane! Może mi doradzicie. W listopadzie odłożyłam tabletki na dobre (brałam 6 lat!) 4 stycznia dostałam pierwszy normalny okres. Kolejny powinnam była dostać 1 lutego (28 cykl). Powinnam była ale nici z tego. Dzis jest 17 i dalej nic. Spóźnia mi sie ponad dwa tygodnie Współżyjemy z narzeczonym bez zabezpieczenia, ale bez końca w środku. Robiłam już trzy testy sikane i wyszły negatywnie. Myślałam, że już się zbliża bo jak zwykle przed normalną miesiączą bolą mnie piersi, ale boleć nie przestaja. Co jakiś czas mam uczucie w brzuchu że już jest ten moment nadejścia na @ a tu dalej nic!!!! Może to przez odstawienie tabletek organizm mi świruje. Chyba, że to ciąża...ale wątpie bo przecież 3 testy wyszły negatywnie. Co myślicie?
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 11:18   #2142
wela11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem dobrze Ci ginekolog doradził. Zapomniałaś tabletki w 1 tygodniu i odbyłaś 2 pełne stosunki w międzyczasie - to znaczy że prawdopodobieństwo ciąży jest duże. Ja na twoim miejscu wzięłabym escapelle- pamiętaj im szybciej tym lepiej - ona działa do 72 godzin po stosunku a poza tym im dłużej zwlekasz tym mniejszy procent jej pełnego działania.
wzielam,we wtorek, czyli tak 17 godzin po stosunku w poniedzialek,czyli bedzie ok?
Stary 2010-02-17, 13:15   #2143
ojejka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eveline2012 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Mam do was prośbę, powiedzcie czy jest duze prawdopodobienstwo ciazy w takim wypadku...
Mialam stosunek z chlopakiem, zsunela nam sie prezerwatywa i zostala we mnie, zauwazylismy to dopiero po jakims czasie ;/ Nie skonczyl we mnie. Bylo to w 12 dniu cyklu, z tym ze mam nieregularne, ale zazwyczaj 27 dni. Za 2 tygodnie jestem umowiona do ginekologa, bo chce zaczac brac tabletki anty. I nie chce jeszcze byc w ciazy
nie skonczyl w Tobie, wiec ciazy raczej nie bedzie.

Cytat:
Napisane przez Funiak Pokaż wiadomość
ja sie zaczynam juz lekko denerwowac, chyba moglam sie przejsc po to escapelle ot tak dla wlasnego spokoju juz 4 dzien mi sie spoznia okres, nie boje sie ze spoznia mi sie dlatego ze jestem w ciazy bo przed ta sytacja w sobote wieczorem nie bylo mozliwosci zebym wpadla. no i tak samo nie mozliwe jest to ze ta nasza wpadka w sobote przyczynila sie ze tego samego dnia nie dostalam spodziewanego okresu

najbardziej martwie sie tym, ze jak mi sie bedzie jeszcze bardziej opozniac to te moje teoretycznie nieplodne dni okaza sie plodnymi
escapelle to nie witaminki, ktore sie bierze dla wlasnego spokoju. to lek w wyjatkowych sytuacjac. wg mnie Twoja taka nie byla.

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane! Może mi doradzicie. W listopadzie odłożyłam tabletki na dobre (brałam 6 lat!) 4 stycznia dostałam pierwszy normalny okres. Kolejny powinnam była dostać 1 lutego (28 cykl). Powinnam była ale nici z tego. Dzis jest 17 i dalej nic. Spóźnia mi sie ponad dwa tygodnie Współżyjemy z narzeczonym bez zabezpieczenia, ale bez końca w środku. Robiłam już trzy testy sikane i wyszły negatywnie. Myślałam, że już się zbliża bo jak zwykle przed normalną miesiączą bolą mnie piersi, ale boleć nie przestaja. Co jakiś czas mam uczucie w brzuchu że już jest ten moment nadejścia na @ a tu dalej nic!!!! Może to przez odstawienie tabletek organizm mi świruje. Chyba, że to ciąża...ale wątpie bo przecież 3 testy wyszły negatywnie. Co myślicie?
to pewnie od odstawienia tabletek. organizm potrzebuje nawet pol roku zeby dosc do siebie.

Cytat:
wzielam,we wtorek, czyli tak 17 godzin po stosunku w poniedzialek,czyli bedzie ok?
w gre wchodzi jeszcze stosunek z soboty. teraz pozostaje Ci tylko czekac.
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 15:40   #2144
wela11
Raczkowanie

.
Cytat:
w gre wchodzi jeszcze stosunek z soboty. teraz pozostaje Ci tylko czekac
[/QUOTE]

ale skoro w sobote wzielam normalnie tabletke...to stosunek z soboty byl niezabezpieczony???
Stary 2010-02-17, 16:02   #2145
JustynaL89
Raczkowanie

Prosze o pomoc. Mam dylemat Chodzi wlasnie o ciąże. W grudniu uprawiałam stosunek z chłopakiem. Wtedy bylam juz prawie po miesiaczce... Jakos 2 tygodnie temu czyli pod koniec stycznia, po miesiaczce ( ktora dosyc dlugo mi sie spoznila) dostalam bólu brzucha dosc mocnego po prawej stronie brzucha, chcialo mi sie caly czas sikac i wymiotowac... (bylo mi strasznie niedobrze) myslalam ze to ciaza.... ale na drugi dzien gdy sikalam, mocz byl czerwony... z krwia. Przestraszylam sie i poszlam do lekarza. Lekarz stwierdzil ze mam cos z pecherzem. Zalecil mi antybiotyki, po ktorych dostalam kolki brzucha. Przestalam je brac. Gdy poszlam z wynikami moczu...bardzo zlymi, lekarz stwierdzil ze prawdopodobnie mam kamice nerkowa, poniewaz zaczela mnie bolec prawa nerka. ( gdy uderzylam sie w plecy odczuwalam bol)... Przepisal mi antybiotyk, jakis lek i tabletki osłonowe... ( AUGMENTIN, ROWATINEX ) Wczoraj bylam na usg i nic mi nie wykryto, nerki mam zdrowe. Wiec moze to byc ciaża?? Dzisiaj natomiast bylam u urologa i babka powiedziala ze mam tendencje do przedostawania sie bakterii do pochwy i ze to mogloby byc.... A co Wy o tym myslicie???
JustynaL89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 16:45   #2146
wela11
Raczkowanie

Cytat:
.

ale skoro w sobote wzielam normalnie tabletke...to stosunek z soboty byl niezabezpieczony???[/QUOTE]

dziewczynki pomocy wie moze ktoras??? (posty moje sa powyzej )
Stary 2010-02-17, 16:48   #2147
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
.

ale skoro w sobote wzielam normalnie tabletke...to stosunek z soboty byl niezabezpieczony???[/QUOTE]

Chodzi o to że uprawiałaś seks w sobotę a w niedzielę nie wzięłaś tabletki w związku z czym ten stosunek również daje jakąś szansę , tym bardziej że to pierwszy tydzień - wzięłaś escapelle to dobrze - proponuję test za 2 tygodnie.
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 16:50   #2148
tutaj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja bym zrobiła na początek test sikany.
poszłam jednak na betę, żeby poźniej nie wymyślać, że może test byl jakiś niewrażliwy
no i jestem w szoku - 35 zł zapłacilam
Stary 2010-02-17, 17:37   #2149
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
poszłam jednak na betę, żeby poźniej nie wymyślać, że może test byl jakiś niewrażliwy
no i jestem w szoku - 35 zł zapłacilam
Przed badaniem lepiej zapytać ile to kosztuje... w zależności od szpitala/przychodni ceny mogą się różnić i to znacznie.
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 10:32   #2150
Joslyn
Raczkowanie

Zaczynam się martwić - pomóżcie :((

Hej dziewczyny! Chciałam się z wami podzielić moimi obawami, może wy coś podpowiecie
Mam 21 lat, współżyłam z moim chłopakiem po raz pierwszy 13 lutego, zrobiliśmy to dwa razy, za każdym razem zabezpieczaliśmy prezerwatywą, niestety tylko nią, ponieważ po tabletki dopiero mam zamiar się wybrać. Okazało się, że prawdopodobnie miałam wtedy końcówkę dni płodnych a na dodatek on miał długą przerwę i skończył we mnie i za pierwszym i za drugim razem Z tego co zauważyłam, prezerwatywy się nie zsunęły, ani nie pękły. Okres powinnam dostać 24 lutego, czyli za jakiś tydzień, ale szczerze mówiąc już zaczynam się stresować, wydaje mi się, że pobolewają mnie piersi Czy wy również miałyście podobne "schizy" po rozpoczęciu współżycia?
Jak myślicie, mam się czym martwić?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Joslyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:45   #2151
asiullka103
Raczkowanie

Dot.: Zaczynam się martwić - pomóżcie :((

<edit>

Edytowane przez asiullka103
Czas edycji: 2010-04-27 o 12:57
asiullka103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 11:07   #2152
kkobietka21
Przyczajenie

Pooomocy...
Zastanawiam sie czy moge byc w ciazy. To bylby juz 3 miesiac chyba ... Mialam juz 3 miesiaczki moze troche skape ale trwaly normalnie czyli 4-5 dni. Niedawno robilam test płytkowy jakos kolo poludnia i wynik negatywny... Bylam tez u ginekologa. badal mnie i pobieral wymaz na cytologie. Czy jest mozlwosc ze nie zauwazyl by ciazy? Moja niepewnosc wynika z faktu ze mam ostatnio jakis duzy brzuch... Prosze pomóżcie mi... czy mimo wszystko moge byc w ciazy ?
kkobietka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 11:45   #2153
Joslyn
Raczkowanie

asiullka103 dziękuję za odpowiedź Jednak martwię dalej i podejrzewam, że przejdzie mi dopiero wtedy, kiedy dostanę okresu i zacznę brać tabsy anty... ( na dodatek wydaje mi się, że zaczęłam częściej oddawać mocz, po prostu nie mam sił sama do siebie :P Czy któraś z Was dziewczyny wypowie się jeszcze?
Stary 2010-02-18, 12:09   #2154
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kkobietka21 Pokaż wiadomość
Pooomocy...
Zastanawiam sie czy moge byc w ciazy. To bylby juz 3 miesiac chyba ... Mialam juz 3 miesiaczki moze troche skape ale trwaly normalnie czyli 4-5 dni. Niedawno robilam test płytkowy jakos kolo poludnia i wynik negatywny... Bylam tez u ginekologa. badal mnie i pobieral wymaz na cytologie. Czy jest mozlwosc ze nie zauwazyl by ciazy? Moja niepewnosc wynika z faktu ze mam ostatnio jakis duzy brzuch... Prosze pomóżcie mi... czy mimo wszystko moge byc w ciazy ?
Przeczytaj to wszystko jeszcze raz.
3 miesiace mialas okres. Bylas u ginekologa, NIC nie zauwazyl, a uwierz mi, ze gdybys byla w ciazy to by wyczul chociazby powiekszona macice, zwlaszcza, ze jak piszesz - bylby to ok. 12 tydzien/3 miesiac, koncowka pierwszego trymestru?
Duzy brzuch wcale nie musi oznaczac ciazy, bardzo prosze doczytaj troche o antykoncepcji, moze zacznij brac tabletki to nie bedziesz miala takich problemow
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 12:18   #2155
memorize
Zadomowienie

Mnie zawsze bola piersi przed miesiaczka
memorize jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 12:45   #2156
mmalinowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Joslyn Pokaż wiadomość
asiullka103 dziękuję za odpowiedź Jednak martwię dalej i podejrzewam, że przejdzie mi dopiero wtedy, kiedy dostanę okresu i zacznę brać tabsy anty... ( na dodatek wydaje mi się, że zaczęłam częściej oddawać mocz, po prostu nie mam sił sama do siebie :P Czy któraś z Was dziewczyny wypowie się jeszcze?
nie stresuj się tyle, bo to może prowadzić do zatrzymania/przesunięcia miesiączki, kiedyś miałam takie obawy - efekt: okres 2 tygodnie spóźniony, ja wszelkie objawy ciąży, zaczynając od pobolewania piersi kończąc na porannych mdłościach i wymiotach... oj ile my się wtedy strachu najedliśmy

I dare you to let me be your, your one and only,
Promise I'm worth it,
To hold in your arms,
So come on and give me a chance.
mmalinowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 12:55   #2157
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez memorize Pokaż wiadomość
Mnie zawsze bola piersi przed miesiaczka
mnie rowniez.

Joslyn, skoro prezerwatywa nie pekla, nie zsunela sie, nie byla uszkodzona, nie masz powodow do obaw. po to one sa, zeby moc konczyc "w srodku".
i pamietaj, ze przez stres okres moze sie opoznic.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 13:10   #2158
Joslyn
Raczkowanie

Dziękuję Wam dziewczyny
karolynka90 - Staram to sobie tłumaczyć, że wszystko było ok, ale mimo wszystko wciąż nachodzą mnie myśli, że jednak coś przeoczyliśmy, albo miałam po prostu wyjątkowego pecha i zabezpieczenie okazało się niewystarczające... Sama nie wiem dlaczego mam takie schizy, może dlatego, że dopiero zaczynam współżycie , a znając mojego pecha nie zdziwiłabym się, gdyby jednak coś poszło nie tak...
Stary 2010-02-18, 13:18   #2159
pomaranczkav
Raczkowanie

nie panikuj chociaż przyznam, że sama miałam niezłego stracha, oczywiście bez powodu ale nie masz się czym przejmowac a stres może tylko Ci przesunąć i dopiero będziesz panikować :P

uwielbiam to uczucie, kiedy mówiąc głupek, myślę "Boże jak ja GO kocham"

"ty nie jesteś kobietą, ty jesteś wyzwaniem"
pomaranczkav jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 14:36   #2160
kkobietka21
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Przeczytaj to wszystko jeszcze raz.
3 miesiace mialas okres. Bylas u ginekologa, NIC nie zauwazyl, a uwierz mi, ze gdybys byla w ciazy to by wyczul chociazby powiekszona macice, zwlaszcza, ze jak piszesz - bylby to ok. 12 tydzien/3 miesiac, koncowka pierwszego trymestru?
Duzy brzuch wcale nie musi oznaczac ciazy, bardzo prosze doczytaj troche o antykoncepcji, moze zacznij brac tabletki to nie bedziesz miala takich problemow
ja to wszystko wiem... ale jakos tak mimo tego sie boje... jak czytam ze kobiety maja plamienia w ciazy i wogole... cuda rozne sie zdarzaja... popadam w panike... a co do antykoncepcji... bede uzywac plastrow evra czekam tylko na okres... i dalej sie boje... nie balabym sie ale zostawil mie tamten chlopak z ktorym bylam 3 lata.. dziecko nie byloby problemem gdyby nie to ze sie wszystko rozsypalo... dziekuje za odpowiedz
kkobietka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości