|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Przyczajenie
|
zapytanie
mam takie pytanie co do objawow, wiem ze test ciazowy kupic itp, ale...
wspolzylam 3 tyg temu potem byl okres krotki ale obfity, niedawno bylam przeziebiona bralam 3 dniowe antybiotyki po ktorych strasznie mnie bolal brzuch, teraz lekow juz nie biore ale mam bole podbrzusza (takie standardowe jak w owulacji) i ostatnio zauwazylam male mdlosci, ktore nie doprowadzaja do wymiotow, troche jestem skolowana, bo tu nie chodzi o mozliwosc ciazy ale czy cos moze dziac sie innego? nie mam mozliwosci poki co isc do lekarza--- wiadomo dostac sie na kase chorych jest ciezko a na prywatnego mnie niestac. czy ktos z was mial taka sytuacje? |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
![]() |
#2133 |
Przyczajenie
|
za zrobienie testu na podstawie krwi zaplacisz 20 zl ale masz wtedy wieksza pewnosc, tez wane skoro jestes pewna ze ciaza nie powinna wystapic to wez pod uwage inne okolicznosci, moze tez byc fakt ze moga sie zdarzyc bezowulacyjne miesiace, jesli wystaczy ci test to zrob zwykly, ja tez mialam taka sytuacje i okres pojawil sie po tygodniu
Edytowane przez clado Czas edycji: 2010-02-16 o 23:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do Twojej sytuacji to myślę, że ciaża jest wykluczona a te obecne bóle brzucha to może być równie dobrze owulacja jak i bóle jelit czy żoładka (ja czasami tak mam, że nie potrafię ocenić co mnie boli) spowodowane antybiotykiem. Poczekaj jeszcze troszkę, a jeśli nie przejdą idź do lekarza pierwszego kontaktu, on na pewno coś poradzi.
![]() |
#2135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wiem że ogólnie hormony nawet ze skierowaniem są płatne, ale beta-hcg jest wyjątkiem ![]() Sama dostałam skierowanie na betę i prolaktynę - bo podejrzewałam u siebie ciążę (i słusznie) ale od kilku mies pojawiło mi się mleko w piersiach... generalnie pojawia się okresowo od 7 lat (skutek uboczny metokroplamidu) Z badań wyszło mi że prolaktyny miałam przeszło 50 jednostek gdzie norma jest do 30... a mleko przed wizytą u lekarza zniknęło - badanie robiłam kilka dni później ![]() ale nie przeszkodziło to w zajsciu w ciążę... badanie tego samego dnia wskazało na 181 jednostek - co wskazywało na 4tc. ![]() A co do kosztów - oba miałam na skierowaniu - za prolaktynę musiałam zapłacić 25pln, za betę nie płaciłam.
![]() |
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki,mam nadzieje ,ze mi pomozecie w tej sprawie
![]() Otoz od pol roku biore tabletki anty yasminelle i nie zdarzylo mi sie zapomniec az do niedzieli -wtedy powinnam byla zazyc druga tabletke.Dzien wczesniejw sobote wzielam pierwsza normalnie i kochalam sie wtedy z chlopakiem. W niedziele mialam bardzo zabiegany dzien,pamietam ze trzymalam opakowanie w reku,ale musialam zapomniec,gdyz wyjatkowo bylam w pracy i wielki zawrot glowy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Mialam stosunek z chlopakiem, zsunela nam sie prezerwatywa i zostala we mnie, zauwazylismy to dopiero po jakims czasie ;/ Nie skonczyl we mnie. Bylo to w 12 dniu cyklu, z tym ze mam nieregularne, ale zazwyczaj 27 dni. Za 2 tygodnie jestem umowiona do ginekologa, bo chce zaczac brac tabletki anty. I nie chce jeszcze byc w ciazy ![]()
#2139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Rozeznanie
|
ja sie zaczynam juz lekko denerwowac, chyba moglam sie przejsc po to escapelle ot tak dla wlasnego spokoju
![]() ![]() najbardziej martwie sie tym, ze jak mi sie bedzie jeszcze bardziej opozniac to te moje teoretycznie nieplodne dni okaza sie plodnymi ![]()
![]() |
#2141 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane! Może mi doradzicie. W listopadzie odłożyłam tabletki na dobre (brałam 6 lat!) 4 stycznia dostałam pierwszy normalny okres. Kolejny powinnam była dostać 1 lutego (28 cykl). Powinnam była ale nici z tego. Dzis jest 17 i dalej nic. Spóźnia mi sie ponad dwa tygodnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w gre wchodzi jeszcze stosunek z soboty. teraz pozostaje Ci tylko czekac. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | |
Raczkowanie
|
.
Cytat:
ale skoro w sobote wzielam normalnie tabletke...to stosunek z soboty byl niezabezpieczony??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Raczkowanie
|
Prosze o pomoc. Mam dylemat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Raczkowanie
|
ale skoro w sobote wzielam normalnie tabletke...to stosunek z soboty byl niezabezpieczony???[/QUOTE] Chodzi o to że uprawiałaś seks w sobotę a w niedzielę nie wzięłaś tabletki w związku z czym ten stosunek również daje jakąś szansę , tym bardziej że to pierwszy tydzień - wzięłaś escapelle to dobrze - proponuję test za 2 tygodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Zakorzenienie
|
poszłam jednak na betę, żeby poźniej nie wymyślać, że może test byl jakiś niewrażliwy
![]() no i jestem w szoku - 35 zł zapłacilam
#2149 |
Rozeznanie
|
Przed badaniem lepiej zapytać ile to kosztuje... w zależności od szpitala/przychodni ceny mogą się różnić i to znacznie.
#2150 |
Raczkowanie
|
Zaczynam się martwić - pomóżcie :((
Hej dziewczyny! Chciałam się z wami podzielić moimi obawami, może wy coś podpowiecie
![]() Mam 21 lat, współżyłam z moim chłopakiem po raz pierwszy 13 lutego, zrobiliśmy to dwa razy, za każdym razem zabezpieczaliśmy prezerwatywą, niestety tylko nią, ponieważ po tabletki dopiero mam zamiar się wybrać. Okazało się, że prawdopodobnie miałam wtedy końcówkę dni płodnych a na dodatek on miał długą przerwę i skończył we mnie i za pierwszym i za drugim razem ![]() ![]() Jak myślicie, mam się czym martwić? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zaczynam się martwić - pomóżcie :((
<edit>
Edytowane przez asiullka103 Czas edycji: 2010-04-27 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Przyczajenie
|
Pooomocy...
Zastanawiam sie czy moge byc w ciazy. To bylby juz 3 miesiac chyba ... Mialam juz 3 miesiaczki moze troche skape ale trwaly normalnie czyli 4-5 dni. Niedawno robilam test płytkowy jakos kolo poludnia i wynik negatywny... Bylam tez u ginekologa. badal mnie i pobieral wymaz na cytologie. Czy jest mozlwosc ze nie zauwazyl by ciazy? Moja niepewnosc wynika z faktu ze mam ostatnio jakis duzy brzuch... Prosze pomóżcie mi... czy mimo wszystko moge byc w ciazy ? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Raczkowanie
|
asiullka103 dziękuję za odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
3 miesiace mialas okres. Bylas u ginekologa, NIC nie zauwazyl, a uwierz mi, ze gdybys byla w ciazy to by wyczul chociazby powiekszona macice, zwlaszcza, ze jak piszesz - bylby to ok. 12 tydzien/3 miesiac, koncowka pierwszego trymestru? Duzy brzuch wcale nie musi oznaczac ciazy, bardzo prosze doczytaj troche o antykoncepcji, moze zacznij brac tabletki to nie bedziesz miala takich problemow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Zadomowienie
|
Mnie zawsze bola piersi przed miesiaczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
mnie rowniez.
Joslyn, skoro prezerwatywa nie pekla, nie zsunela sie, nie byla uszkodzona, nie masz powodow do obaw. po to one sa, zeby moc konczyc "w srodku". ![]() i pamietaj, ze przez stres okres moze sie opoznic. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam dziewczyny
![]() karolynka90 - Staram to sobie tłumaczyć, że wszystko było ok, ale mimo wszystko wciąż nachodzą mnie myśli, że jednak coś przeoczyliśmy, albo miałam po prostu wyjątkowego pecha i zabezpieczenie okazało się niewystarczające... Sama nie wiem dlaczego mam takie schizy, może dlatego, że dopiero zaczynam współżycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Raczkowanie
|
nie panikuj
![]() ![]() ![]()
#2160 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.