Moja kolekcja perfum - część V - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 10:40   #721
Pearl78
Raczkowanie

GG do Pearl78
Dot.: Moja kolekcja perfum - część V

I chyba ostatnia
Pearl78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:41   #722
201604211128
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pearl78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem,mało się tu udzielam,ale ten wątek uwielbiam. Macie wspaniale kolekcje. Wczoraj, gdy dzieciątko poszło spać wytaszczyłam co mogłam i popstrykałam fotki- by było widać wyraźnie. Zapomniałam o L LL oraz Stelli Rose Absolute i chyba o jeszcze kilku flaszkach z średniej póli takich jak bez YR i Absynthe Lacroix. Resztę " jakoś" usystematyzowałam. Jednynie czarnym Mańkom nie pstryknęłam zdjęć. Pozdrawiam serdecznie.
Fiu, fiu... Łączy nas BC (moja jest w drodze - wersja nowa), Nu (ja mam EDP) i zazdroszczę czarnych Maniek - rarytas prawdziwy Ładnie A zazdroszczę Avignon i Scenta i FdB i Padpy

Edytowane przez 201604211128
Czas edycji: 2010-02-18 o 10:44
201604211128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 10:51   #723
gidran
Zadomowienie

Cytat:
I chyba ostatnia
Aaaaaale kolekcja . Podziwiam, ale ja to bym po nocach nie mogła spać, że mi się to wszystko zepsuje, zanim zdążę zużyć
gidran jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 11:03   #724
Pearl78
Raczkowanie

GG do Pearl78

Póki co wszystko dobrze się trzyma
Chociaż strach jest:/

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez KasiaxQ Pokaż wiadomość
To i ja wrzucam zdjęcia całości, bo trochę się zmieniło od ostatniej odsłony
Wspaniała kolekcja!!!
Stary 2010-02-18, 11:07   #725
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Pearl my obie chyba chomiki. Łączy nas masa zapachów.
L'Artisany spowodowały szybsze bicie serca, zwłaszcza nieznana mi Ambra, o której pisała mi kiedyś cbr.
Staram się nauczyć nie klikać czego popadnie bo trafiła się okazja, ale ja lubię okazję i lubię klikanie w ciemno.
U mnie i strach że się to popsuje i że półki mi się oberwą, ale jeśli chodzi o to drugie to już poprosiłam kolegę o zamontowanie dodatkowych kątowników, tylko na czas montażu muszę to gdzieś wytachać i znaleźć wytłumaczenie czemu tylko w tych półkach chcę wzmocnienie.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 11:10   #726
Princeska87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, wiem,mało się tu udzielam,ale ten wątek uwielbiam. Macie wspaniale kolekcje. Wczoraj, gdy dzieciątko poszło spać wytaszczyłam co mogłam i popstrykałam fotki- by było widać wyraźnie. Zapomniałam o L LL oraz Stelli Rose Absolute i chyba o jeszcze kilku flaszkach z średniej póli takich jak bez YR i Absynthe Lacroix. Resztę " jakoś" usystematyzowałam. Jednynie czarnym Mańkom nie pstryknęłam zdjęć. Pozdrawiam serdecznie.
gratuluję pokaźnego zbioru
niedługo połączy nas L Lolitki - właśnie leci odlewka do mnie z wymiany
JPG Twojego mam próbkę i sama nie wiem, czy zdecydować się na buteleczkę, czy nie.. mają coś w sobie..
Dune - to moja mama także zapach towarzyszy mi od dzieciństwa i jest mi dobrze znany innych perfum moja mama nie uznaje
Mam odleweczkę Promesse - przyjemne mam też ze wspólnych zakupów ciemnego Addicta - piękny! Muszę kupić cały flakonik
Łączyło nas kiedyś Light Blue, ale dawno temu, na szczęście już się skończyły, kompletnie nie mój zapach.
Łączy nas pełna buteleczka Słonia Kenzo
A Tygrysa zazdroszczę
Princeska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 11:18   #727
studentkaAM
Zakorzenienie

GG do studentkaAM Wyślij wiadomość przez MSN do studentkaAM

Pearl ja tylko powiem jedno: Oż w jeża

Szukam odlewki N. Ricci Love in Paris. Proszę o PW
studentkaAM jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 11:25   #728
lenaa83
Raczkowanie

Cytat:
Pearl,alew masz cudasam e śliczności.Zazdroszczę N.R i Adicta,a także czarnej mani.Powiedz mi proszę,który N.R trwalszy edp czy edt???Jeszcze raz gratuluję
lenaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 11:43   #729
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Pearl78, nawet nie chcę mówić jak Ci zazdroszczę takiej kolekcji! Pięknie jest! Łączy nas kilka zapachów : OI, Flowerbomb, Euphoria, Silver Rain oraz kilka mam w postaci odlewek Powiedz mi proszę co to za perfumy w tym pięknym flakonie z koreczkiem-słoneczkiem? Bardzo mi się podoba!

CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 11:49   #730
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Już miałam odpisywać na Twój pierwszy post, że badzo ładna kolekcja, ale kiedś z tego co pamiętam miałaś o wiele więcej, patrzę a tu dwa nast. posty jeszcze ze zdjęciami........ WOW .
To największa i najładniejsza kolekcja chyba jaką widziałam .
Często patrzę czego się pozbywasz na All (nawet kilka razy coś zakupiłam), to niesamowite jaka ilość flakonów przewinęła Ci się przez ręce i nos .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 11:50   #731
aaaania1989
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
I jeszcze jedna stronka, przepraszam,że tyle zdjęć,ale obiecałam sobie,że kiedyś wszystko obfocę.
Cytat:
I chyba ostatnia
wow ale tego masz ślicznie to wygląda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 12:15   #732
gidran
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
U mnie i strach że się to popsuje i że półki mi się oberwą, ale jeśli chodzi o to drugie to już poprosiłam kolegę o zamontowanie dodatkowych kątowników, tylko na czas montażu muszę to gdzieś wytachać i znaleźć wytłumaczenie czemu tylko w tych półkach chcę wzmocnienie.
A wkleisz fotki? Oczywiście obciążników, a nie półek...
gidran jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 12:19   #733
liv87
Guerlain Lover

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Moja mała aktualizacja

Kashmina - teraz już wiem że za mało sobie jej zostawiłam

Versace Yellow Jeans - miniaturka z wymianki, w sumie wzięta w ciemno, nie mój zapach, ale na letnie dni może może

Organza Indecence - moja zdobycz, cięszę się z niej jak dziecko
Dziekuję Asiuuuuulce, która dała mi możliwość poznania OI z próbeczki wymiankowej

W drodze jest miniaturka Theoremy oraz kilkanaście próbek i odlewek z targowiska i wspolnozakupowego

Dziś pierwszy dzień odwyku a już mnie kusiło żeby wziąć odleweczkę, nie wiem jak wytrzymam 40 dni :P
Gratuluję pięknych zapachów

Cytat:
Napisane przez KasiaxQ Pokaż wiadomość
To i ja wrzucam zdjęcia całości, bo trochę się zmieniło od ostatniej odsłony
Śliczności Gratulacje

Cytat:
Cytat:
I jeszcze jedna stronka, przepraszam,że tyle zdjęć,ale obiecałam sobie,że kiedyś wszystko obfocę.
Cytat:
I chyba ostatnia
nieźle, powiedziałam sobie, jak zobaczyłam pierwszy post, potem padłam z wrażenia... pięknie, wiele mamy wspólnego, wiele bym Ci podebrała Jeszcze raz gratuluję

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 12:39   #734
buzichocho
Zakorzenienie

Pearl- chętnie zabrałabym Ci stelle, flowerbomb, różowego aniołka....w ogóle to wszystko mi sie podoba
Piekna kolekcja i śliczne zdjęcia
buzichocho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 12:57   #735
Princeska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princeska87 Pokaż wiadomość
gratuluję pokaźnego zbioru
niedługo połączy nas L Lolitki - właśnie leci odlewka do mnie z wymiany
JPG Twojego mam próbkę i sama nie wiem, czy zdecydować się na buteleczkę, czy nie.. mają coś w sobie..
Dune - to moja mama także zapach towarzyszy mi od dzieciństwa i jest mi dobrze znany innych perfum moja mama nie uznaje
Mam odleweczkę Promesse - przyjemne mam też ze wspólnych zakupów ciemnego Addicta - piękny! Muszę kupić cały flakonik
Łączyło nas kiedyś Light Blue, ale dawno temu, na szczęście już się skończyły, kompletnie nie mój zapach.
Łączy nas pełna buteleczka Słonia Kenzo
A Tygrysa zazdroszczę
o nieee teraz to mnie rozwaliłaś nie wiem co powiedzieć aaaa zazdroszczęęęęęę!
to jeszcze teraz dopiszę na temat tych 2 postów kolejnych Twoich
Łączy nas Euphoria - mam tylko niestety odleweczkę, ale muszę zapolować na flakonik
Łączy nas także we flakonikach Dolce Vita
Zazdroszczę przeokrutnie niebieskiej kupy Niny Ricci i Midnight Lolitki (mam tylko odlewkę, ale to stanowczo za mało i również poluję na okazję, żeby kupić flakonik). Zazdroszczę także Venezii - kiedyś dawno temu mama dostała od taty i ostatnio chodzi za mną ten zapach, żeby sobie przypomnieć no i chętnie skubnęłabym Ci Naf Naf - ostatnio się w nich zakochałam
Princeska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 14:32   #736
kasiaa91
BAN stały

Cytat:
Pearl ...
Po prostu pięknie mamy kilka wspólnych zapachów, ale zazdroszczę przede wszystkim Addicta, Addicta Eau Fraiche, Angela i wieluuu innych
No nie mogę się napatrzeć! gdzie Ty to wszystko trzymasz ?
kasiaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 14:36   #737
Pearl78
Raczkowanie

GG do Pearl78

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Już miałam odpisywać na Twój pierwszy post, że badzo ładna kolekcja, ale kiedś z tego co pamiętam miałaś o wiele więcej, patrzę a tu dwa nast. posty jeszcze ze zdjęciami........ WOW .
To największa i najładniejsza kolekcja chyba jaką widziałam .
Często patrzę czego się pozbywasz na All (nawet kilka razy coś zakupiłam), to niesamowite jaka ilość flakonów przewinęła Ci się przez ręce i nos .
Asiulko i reszto
Perfumy, to oprócz synka rzecz jasna całe moje życie.
Niewinna przygoda rozpoczęła się około 10 lat temu własnym flakonikiem Jil Sander... a potem trafiłam na forum o perfumach oraz wizaż, poznałam pasjonatów i sama metodą prób i błędów szukałam zapachów, które powodują iż na chwilę przenoszę się do innego świata.
Któraś z Was pytała o flakon- Słoneczko- to Le Roy Soleil. Prezentuje się okazale- mówią na niego "Król Słońce" No i jak to w przypadku takich cudów bywa- wycofany:/
Stary 2010-02-18, 14:41   #738
Pearl78
Raczkowanie

GG do Pearl78

Cytat:
Napisane przez kasiaa91 Pokaż wiadomość
Pearl ...
Po prostu pięknie mamy kilka wspólnych zapachów, ale zazdroszczę przede wszystkim Addicta, Addicta Eau Fraiche, Angela i wieluuu innych
No nie mogę się napatrzeć! gdzie Ty to wszystko trzymasz ?

Mam specjalne dwie półki , wkleję zdjęcie całości.
Wiem,że znajomi mają mnie za " nawiedzoną", jednak uważam,że jeśli ma się pasję to trzeba ją rozwijać. Nie mogę jeździć konno, choć lubiłabym, nie mogę jeździć na nartach... ( mam od 16 lat problemy zdrowotne z kręgosłupem). Zatem skoro mogę leżeć... to będę i pachnieć...
Pozdrawiam WAS baaaardzo serdecznie.
Stary 2010-02-18, 14:45   #739
kasiaa91
BAN stały

Cytat:
Wiem,że znajomi mają mnie za " nawiedzoną", jednak uważam,że jeśli ma się pasję to trzeba ją rozwijać. Nie mogę jeździć konno, choć lubiłabym, nie mogę jeździć na nartach... ( mam od 16 lat problemy zdrowotne z kręgosłupem). Zatem skoro mogę leżeć... to będę i pachnieć...
Łaaał robi wrażenie
Ja Cię nie uważam za nawiedzoną, dziewczyny na pewno też nie zazdroszczę kolekcji!
kasiaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 14:48   #740
Pearl78
Raczkowanie

GG do Pearl78

Cytat:
Napisane przez lenaa83 Pokaż wiadomość
Pearl,alew masz cudasam e śliczności.Zazdroszczę N.R i Adicta,a także czarnej mani.Powiedz mi proszę,który N.R trwalszy edp czy edt???Jeszcze raz gratuluję
Trwałość Narciso edt i edp jest wg mnie porównywalna, choć osobiście wolę wersję edt- tą czarną, jest taka bardziej drapieżna

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiaa91 Pokaż wiadomość
Łaaał robi wrażenie
Ja Cię nie uważam za nawiedzoną, dziewczyny na pewno też nie zazdroszczę kolekcji!

To naprawdę miłe, co piszesz. Bo bywają dni,że pytam samą siebie, czy wszystko ze mna ok?
Ale potem spoglądam na te dwie półki, widzę,że mam tam swoje marzenia... i odpływam... na chwilę przynajmniej, bo jednak nie da się uciec od codzienności....
Pozdrowionka!
Stary 2010-02-18, 14:51   #741
agusskaa2
Zadomowienie

KasiaxQ, pamiętam, ile słodziaków kiedyś miałaś i jak zredukowała się ich liczba

Świetna kolekcja! Naprawdę. Idole, Botrytis, Czarna Koszmara, Padpa, Fragile, Theośka, OIka, etc najbardziej mnie zachwycają

Pearl, mnóstwo perełek, świetnych zapachów. Wygląda imponująco, ale Twoja kolekcja byłaby dla mnie przytłaczająca. Moje 15 flakonów czasami powoduje problem w doborze zapachu.
Jak pokonujesz problem wyboru? Nie stoisz nad flachami pół godziny, wymyślając, którego zapachu użyć?
Ale i tak wyglądają pięknie te dwie półki tonące w cudownych woniach.
Gdybym miała inny charakter i brak oporów w zalewaniu siebie, podkradłabym co najmniej połowę

Edytowane przez agusskaa2
Czas edycji: 2010-02-18 o 14:53
agusskaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 14:54   #742
Pearl78
Raczkowanie

GG do Pearl78

Cytat:
Napisane przez agusskaa2 Pokaż wiadomość
KasiaxQ, pamiętam, ile słodziaków kiedyś miałaś i jak zredukowała się ich liczba

Świetna kolekcja! Naprawdę. Idole, Botrytis, Czarna Koszmara, Padpa, Fragile, Theośka, OIka, etc najbardziej mnie zachwycają

Pearl, mnóstwo perełek, świetnych zapachów. Wygląda imponująco, ale Twoja kolekcja byłaby dla mnie przytłaczająca. Moje 15 flakonów czasami powoduje problem w doborze zapachu.
Jak pokonujesz problem wyboru? Nie stoisz nad flachami pół godziny, wymyślając, którego zapachu użyć?
Ale i tak wyglądają pięknie te dwie półki tonące w cudownych woniach.
Gdybym miała inny charakter i brak oporów w zalewaniu siebie, podkradłabym co najmniej połowę
Wbrew pozorom- nie!
jakoś zawsze wiem, na co mam ochotę
Stary 2010-02-18, 14:56   #743
agusskaa2
Zadomowienie

Cytat:
Wbrew pozorom- nie!
jakoś zawsze wiem, na co mam ochotę
Oprócz flach zazdraszczam zdecydowania

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 14:58   #744
magdulenka
Zakorzenienie

Pearl - pięęęęęknie.

Tylko tyle napiszę...

Choć nie, muszę dodać - że perfumy to cudowna pasja i podzielam Twoje zdanie na ten temat.
Wiele osób tego nie rozumie - ich strata

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 15:00   #745
Pearl78
Raczkowanie

GG do Pearl78

Cytat:
Napisane przez agusskaa2 Pokaż wiadomość
Oprócz flach zazdraszczam zdecydowania
Problem miałam może z dwa razy- gdy bolała mnie głowa- miałam ochotę na Narciso ... tylko wtedy ból się nasilał... w końcu wybrałam Chanel Premiere.
Więc to nie do konca tak... czasem zdarza się mała chwila zawachania.
Oczywiście , jak pisałam, są dni,że kolekcja mnie przytłacza- niedawno pozbylam się może z 10 flach i od razu mi ulzyło- sprzedałam Infiniment, Caline Night Gres, Naomi Campbell Winter Kiss, Tresor Leggere, Pure Wish, Woody Kapsule, Neonaturę Cocon, Splendor... dojrzałam też do sprzedaży Essencia de Duende i Paco Black XS Femme...
Stary 2010-02-18, 15:06   #746
agusskaa2
Zadomowienie

Cytat:
Problem miałam może z dwa razy- gdy bolała mnie głowa- miałam ochotę na Narciso ... tylko wtedy ból się nasilał... w końcu wybrałam Chanel Premiere.
Więc to nie do konca tak... czasem zdarza się mała chwila zawachania.
Oczywiście , jak pisałam, są dni,że kolekcja mnie przytłacza- niedawno pozbylam się może z 10 flach i od razu mi ulzyło- sprzedałam Infiniment, Caline Night Gres, Naomi Campbell Winter Kiss, Tresor Leggere, Pure Wish, Woody Kapsule, Neonaturę Cocon, Splendor... dojrzałam też do sprzedaży Essencia de Duende i Paco Black XS Femme...
i "Ale potem spoglądam na te dwie półki, widzę,że mam tam swoje marzenia... i odpływam... na chwilę przynajmniej, bo jednak nie da się uciec od codzienności...."

Też tak często robię. Siadam, wyjmuję z szafki flakony i wącham. Roztapiam się w olfaktorycznych obrazach, przestrzeniach.

Nie wiem, dlaczego tak dziwnie zachowuję się z flaszkami, oszczędzam i dłuuugo idzie mi zużywanie ich.
Muszę chyba zmienić nastawienie...
Stary 2010-02-18, 15:09   #747
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Patrzę na te półki i zboczenie wywołane pracą się odzywa, nie boisz się że te półki się oberwą, nie daje mi to spokoju z moimi flakonami, czasem patrzę na komodę i myślę że jakby górna półka się oberwała to byłby koszmar.
Twoje na kołkach zamocowane, na mimośrodach, konfirmatach?
Ostatnio pomyślałam że bezpieczniejsze są szuflady

Miałam już dawno robić aktualizację swoich obciążników półek, ale jako że zaginęła przesyłka z fragrancex, na którą tak czekałam, to focha mam, ale za jakiś czas zrobię.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 15:20   #748
Pearl78
Raczkowanie

GG do Pearl78

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Patrzę na te półki i zboczenie wywołane pracą się odzywa, nie boisz się że te półki się oberwą, nie daje mi to spokoju z moimi flakonami, czasem patrzę na komodę i myślę że jakby górna półka się oberwała to byłby koszmar.
Twoje na kołkach zamocowane, na mimośrodach, konfirmatach?
Ostatnio pomyślałam że bezpieczniejsze są szuflady

Miałam już dawno robić aktualizację swoich obciążników półek, ale jako że zaginęła przesyłka z fragrancex, na którą tak czekałam, to focha mam, ale za jakiś czas zrobię.
Kurcze, nie mam takich stresów. A może powinnam się zacząć martwić?
Miałam kiedyś w szufladach,ale uważam,że TO NIE TO! Nie ma tego efektu wizualnego, tej radości ,gdy się na flaszki spogląda...

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

A tak przy okazji, choć wiem,że to nie na ten wątek- na allegro jest tania flaszka Lacoste pour Femme. Kupcie któraś
Ja już mam , inaczej bym nie czekała
http://www.allegro.pl/item929264278_...na_okazja.html
Stary 2010-02-18, 15:23   #749
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam kiedyś w szufladach,ale uważam,że TO NIE TO! Nie ma tego efektu wizualnego, tej radości ,gdy się na flaszki spogląda...
Też bym nie mogła mieć schowanych, tylko na widoku, żeby sobie zerkać co jakiś czas .
A jak bym miała takie 2 pełne półki jak Ty to bym cały czas stała i patrzyła . Nawet bym nie zauważyła kiedy mąż by zabrał dzieciaki i odszedł hihihi.
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 15:27   #750
Pearl78
Raczkowanie

GG do Pearl78

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Też bym nie mogła mieć schowanych, tylko na widoku, żeby sobie zerkać co jakiś czas .
A jak bym miała takie 2 pełne półki jak Ty to bym cały czas stała i patrzyła . Nawet bym nie zauważyła kiedy mąż by zabrał dzieciaki i odszedł hihihi.

Dobre!
A tak serio- nie ma ze mna tak źle, po prostu nie mam czasu stać i patrzec ( teraz mam ferie, więc czasu nieco więcej).Niekiedy tylko ( średnio raz na pół roku) spędzam z moimi flaszkami "pachnący" wieczór.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości