|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'
szkoda .
oj egzaminatorką też może się kiedyś uda ![]() Cytat:
![]() nie jesteś sama Cytat:
. może jak bedę miała troszke czasu to nadrobię .jesli już mowa o WOSie to chyba Wam nie pisałam. od połowy marca miały byc prowadzone lekcje na WOSie głownie pod kątem matury ,Ci którzy nie piszą mieli tylko byc . no ale du.pka, nic z tego. bo w piątek przed feriami miał byc sprawdzian , a było tylko 14 osób . i pani się wkurzyła.bo jeszcze była możliwosc pisania w środę,ale wybraliśmy pt.i mówiła że specjalnie reszta nie przyszła i bla bla. napewno smutno , ale niestety taka kolej rzeczy . tak zachwalacie ten soundtrack ,że muszę przesłuchac
|
||
|
|
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=9EfdiKz-z8U
![]() Ewa, dawaj link to facebooka ! ![]() iiiii jeszcze za siostrę ! idę piec chleb ![]() i jestem glodna, to sobie zrobię tą super-eko-fantastyczną-zupę-babci-Zosi-z-proszku ![]() miłego dnia ;*
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
Martyna kliiiiik. Daaj mi przepis na ten chleb, bo już od dawna mam zamiar upiec chleb. ;D
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
w 1,75 szkl. ciepłej wody rozpuścić 1/4 kostki drożdży [takiej kostki ok. 100g] wsypać 3/4 kg mąki do miski, dodać stołową łyżkę cukru i stołową łyżkę soli. wymieszać wszystko łyżką (to ma być takie... w częściach.. haha, no że tylko wymieszane, a nie wyrobione na jednolitą masę, chyba rozumiesz o co mi chodzi - jeśli nie to napisz, porobię zdjęcia jak będę piekła drugi bochenek) .. w konsystencji, jak dotkniesz palcem to będzie takie mięciutkie, delikatne.
odstawić do wyrośnięcia na ok. 15- 20 minut. wcześniej lub w międzyczasie ugotować 100g kaszy gryczanej, wsypać zioła, o ile ktoś lubi.. ja nie dodaję raczej. Ostatnio trochę ziół prowansalskich dałam. Dodać słonecznik, dynię, siemię lniane, sezam.. co tam się lubi.. i wyrobić ręką trzeba trochę siły , ostrzegam ![]() trzeba tak wyrobić żeby calość była wymieszana z tymi ziarnami i kaszą. Masa będzie taka ciemnawa ponownie odstawić do wyrośnięcia. dużą formę keksową wysmarować masłem i wysypać płatkami owsianymi [ścianki i dno] wyrośnięte ciasto wrzucić w formę. i jeszcze raz odstawić do wyrośniecia. Kiedy ciasto sięgnie brzegów blaszki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 1h. (ja zostawiam na 1h i 15 minut) [ w piekarnikach z termoobiegiem na okolo 180*C bo na 200*C szybko ulegnie spaleniu.] po upływie godziny wyjąć i wyłożyć na "coś", tak aby spód był na górze i ponownie wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 140*C na około 15-20 minut. studzić kilka godzin przed spożyciem.. i tak, jak go rozkroisz jak będzie świeży, to będziesz miała wrażenie, że zakalec może wyszedł, ale to wilgoć od kaszy zostawić najlepiej ten chleb na 2-3h żeby go "przewiało" i to się ładnie wysuszy, a później można przechowywać w reklamówce. chleb wychodzi wielki, ale spokojnie można go trzymać kilka dni, będzie ciągle swieży. aha, mąki używam luksusowej dzisiaj dałam pół kg luksusowej i 250g krupczatki
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, widzę, że dużo z tym pracy
ale po opisie wydaje się być b. smaczny. lecę zmyć maseczkę i do nauki.
|
#4296 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
te granice są płynne, zmieniają się co roku. Jedna koleżanka całe życie myślała, że jest spod Lwa... a jest spod Raka. A to ogromna różnica XDCytat:
![]() A w ogóle to dzień dobry wszystkim miałam dziś rano kino z klasą, ale nie chciało mi się wstać pojechałam sobie tylko na wos. Facet mnie wkurzył, bo dał mi ndst z kartkówki, a kartkówka była z rzeczy z rozszerzonego podręcznika. Który NIE obowiązuje mojej klasy. Co z tego, że część zdaje wos? Już widzę, jaką by zrobili awanturę, gdyby na matmie były rozszerzone zadania dlatego, że ja zdaję rozszerzoną. A czym to się różni? Tak naprawdę niczym.Co do horoskopów. Mam osiem zleceń X'D postaram się sprężyć, ale chcę to zrobić porządnie, więc z drugiej strony nie będę się jakoś strasznie spieszyć. Proszę o wyrozumiałość
|
||
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
czijo teraz już 9, jeśli można?
12 sierpień 1991, godz. 2:45 (w nocy)
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem o której się urodziłam
|
|
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo tak to leciało ![]() jaaaa znam, uwielbiam Misia ![]() Misia nie oglądałaś?
|
|
#4300 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() będąc w clubie u TŻ we wtorek zaczepiła mnie a raczej popchnęła niby przypadkowo jakaś dziewczyna. wcześniej widziałam, że mnie obserwowały z koleżanką(która pracuje na górze tego clubu w restauracji jako kucharka) i "śliniły się" na widok TŻta gdy mnie popchnęła, poszłam za nią, zatrzymałam i wytłumaczyłam spokojnie, że nie wypada zaczepiać starszych (wyglądała na małolatę) i kultura wymaga by powiedzieć "przepraszam" albo chociaż"sorry". a ona: widocznie nie jestem kulturalna i pokazała mi środkowy palec. odwróciłam się i poszłam ![]() znalazłam mnie na nk i poglądywała kilka razy dzień. napisałam jej, czy szczęścia u mnie szuka itp, to zaczęła się konwersacja. i dobrze mówiłam, małolata. chodzi do zawodówki na fryzjerkę, zaczęła w 2009 skończy w 2012. ahhh ta nasza klasa ![]() pomądrzyłam się trochę na temat oceny jej po obserwacji zachowania, powyzywała mnie przekleństwami. napisałam jej, że współczuje jej rodzicom, że tak wychowali swoją córkę, która nie ma za grosz szacunku to innych i ciągle zaczepia obcych, odpisała mi, że jestem nudna.( ) bo posiadanie biust i włosów łonowy nie świadczy o niej, że jest dorosła, skoro swoim zachowaniem, arogancją pokazuje jaka jest dziecinna.zamilkła ![]() ![]() chodź do mnie, nakarmię Cię ![]() jak się jeszcze odezwie, albo ją spotkam gdzieś i będzie znów zaczepiać mnie, to chyba niestety tak ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17271612] też muszę isc do biblioteki . ![]() [/QUOTE] ja byłam i tak nic nie znalazłam z tych książek co potrzebuję, a byłam w gminnej ![]() jak mama zaleje mi paliwo to pojadę do powiatowej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jak będziesz miała ten horoskop dla mnie to mogłabyś mi powiedzieć o co chodzi z tymi znakami? znaczy, że nie jestem baranem ?
bziii ♡. Edytowane przez rehab4181 Czas edycji: 2010-02-18 o 15:13 |
|||
|
|
|
#4301 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o co chodzi z planetami? Wyjaśnię od razu wszystkim. Otóż, kiedy mówimy że "jesteśmy spod" jakiegoś znaku oznacza to, że w tym znaku jest nasze Słońce. I na Słońcu wiedza większości ludzi się kończy, a to owszem, bardzo ważny, ale też bardzo niewielki element kosmogramu. Kiedy przychodzimy na świat, planety są ułożone w określonym porządku. A trochę ich mamy, prawda? Oczywiście niektóre poruszają się bardzo wolno, np. w naszym roczniku połowa ma Jowisza w Lwie a połowa w Pannie, natomiast wszyscy mamy Saturna w Wodniku, Urana i Neptuna w Koziorożcu, a Plutona w Skorpionie (ten Pluton w Skorpionie dotyczy już wszystkich ludzi urodzonych w latach 1982-1995 - choć ręki bym sobie uciąć nie dała za ten 1982 ). Dlatego też pomijam te planety (nazywamy je pokoleniowymi), chyba że mają jakieś istotne aspekty z planetami osobistymi (Słońce, Księżyc, Merkury, Wenus, Mars - a przynajmniej ja wliczam te wszystkie, niektórzy olewają Merkurego).Generalnie najważniejszymi rzeczami w horoskopie są Słońce, Księżyc i ascendent. Ascendent zmienia się co dwie godziny i aby go wyznaczyć, potrzeba godziny urodzenia. Określa on to, jak wyrażacie się na zewnątrz. Zawsze stanowi dla nas największą zagadkę - o ile daty urodzenia zawsze można znaleźć po życzeniach na naszej-klasie i facebookach, to o datę zawsze trzeba zapytać konkretną osobę. I tu zaczynają się schody bo choć my, astrologowie mamy tę przewagę nad innymi, że możemy dowiedzieć się o człowieku mnóstwa rzeczy nawet go nie poznając, to jednak zawsze zostaje ten element niepewności - bo dopóki nie poda nam godziny, nie dowiemy się, czy nie ma przypadkiem jakiegoś upierdliwego ascendentu ![]() Ale się rozpisałam ale jak chcecie wiedzieć więcej, to pytajcie, postaram się odpowiadać na tyle, na ile starczy mi wiedzy
|
||
|
|
|
#4302 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja nr 10
![]() 27.07.1991, godz. 5:25, jeśli miejsce też potrzebne, to Zamość
|
#4303 | ||
|
Zakorzenienie
|
czijo, sprawdziłam w książeczce zdrowia, mam 23:35
Cytat:
![]() ![]() Nie pierwszy raz leci, będzie dobrze ![]() Kiedyś jak byłam mała ![]() Cytat:
![]() A jak się zamknie w sobie to co? ![]() ![]() U mnie chyba nawet nie ma powiatowej tzn jest pedagogiczna, a tam nie ma normalnych książek do wypożyczania, tylko sobie można posiedzieć w czytelni i coś przepisać ) ksero było chyba po 50 gr
|
||
|
|
|
#4304 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam Wesołego Romka z linka Martyny
|
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
ja podawałam wcześniej
16.07.1991 g. 15:25 Giżycko
|
#4307 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Zadomowienie
|
hej
jetsem nowa mogę się przyłączyć?
|
|
|
|
#4309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Proste przedmioty już widzę, więc nie pytam, ale jestem bardzo ciekawa, w co z nimi celujesz UW, UWr, UE, UJ, UAM...?
|
|
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
hej,hej
witamy! jak masz na imię? ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- yeah ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- ej, no i dziewczyny, myślcie nad tytułem kolejnej części kto teraz zakłada? moja propozycja : Maturzystki 2010 cz. VI - ała,ała ja nie chcę do kostnicy ![]() piąąąąąteczkę pavulonu !
|
#4312 |
|
Zadomowienie
|
no to jestem Kasia
![]() hmm planuję Uniwersytet Jagieloński bądz Łódzki myślałam też nad Warszawskim ale wątpie
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() welcome xD a skąd jesteś?
|
|
#4314 |
|
Zadomowienie
|
z Radomska
woj. łódzkie
|
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
aa to kojarzę mniej więcej
![]() laski, jutro będzie świetny temat w RwT "hej dziewczyno, weekend tuż tuż, ciekawe z kim zjesz sobotnie śniadanie"
|
#4316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Zbiczaki
Ewa dobrze będzie, tak jak Martyna mówi, nie leci pierwszy raz I Olga, też bym chciała - 15.05.1991 18:30 WarszawaPrzy okazji zajrzałam do książeczki zdrowia, jejku, ja byłam kiedyś noworodkiem :O ![]() Jasne, hej ![]() Cytat:
![]() dlaczego do kostnicy Cytat:
![]() masakra ![]() boli mnie kręgosłup
|
||
|
|
|
#4317 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
no co zrobisz . lepiej nie wdawac się w żadne konwersacje bo tak będziesz się tyko denerwowac ![]() hej, jasne > Cytat:
a zakłada Marta, a potem ja ![]() ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17279734]
kurde , jak na złośc nie będzie mnie o tej godzinie w domku. hmm, a wiesz może czy lecą powtórki ? [/QUOTE]niestety nie wiem :/ ja obejrzę, akurat z ang. wrócę ![]() a jutrzejszy temat brzmi dokładnie "Czy na pewno pamiętasz z kim spałaś po ostatniej imprezie?" a poniedziałkowy nie gorszy "Kochaj męża swego, jeśli pełny portfel jego!"
|
#4319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ręka mi odpada.
A jestem w połowie matmy. Od rana ją robię! ![]() Cytat:
![]() Nie przejmuj się tą niedojrzałą emocjonalnie i zazdrosną małolatą. Hej, witamy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Idę dalej do matmy. Muszę ją dziś skończyć.
|
|
|
#4320 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ziom, a zrobiłabyś dla mnie taki horoskop? ![]() Miałam kiedyś praktyki u takiej kobitki, która interesowała się astrologią. Kiedyś mi powróżyła, ale z tego co pamiętam zrobiła to dość ogólnikowo.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.

teraz pewnie jest w Frankfurcie. Smutno mi jakoś, wiecie.Ale cieszę się, że jest z swoim Patrick'iem. Trzymajcie kciuki za lot do USA.
. może jak bedę miała troszke czasu to nadrobię

pojechałam sobie tylko na wos. Facet mnie wkurzył, bo dał mi ndst z kartkówki, a kartkówka była z rzeczy z rozszerzonego podręcznika. Który NIE obowiązuje mojej klasy. Co z tego, że część zdaje wos? Już widzę, jaką by zrobili awanturę, gdyby na matmie były rozszerzone zadania dlatego, że ja zdaję rozszerzoną. A czym to się różni? Tak naprawdę niczym.

UW, UWr, UE, UJ, UAM...?