Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 13:17   #2101
dusiaka
Rozeznanie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Darusia ja robiłam tak że po karmieniu odkładałam Kube do łóżeczka nakręcałam karuzelke i on zasypiał. Zupełnie bvez problemu, zadnego bujania ani nic. Później zacz eły sie schody kiedy zaczął wyłazić mi z łóżeczka. Ale to juz długa historia. Najważniejsze to od początku przyzwyczajać dziecko do spania w łóżeczku a nie z rodzicami. Chociaż to napewno wygodne przy karmieniu cycem. Ale później sa tego kiepskie rezultaty
Dokładnie tak zamierzam robić. Syna niestety nie odkładałam do łóżeczka, z wygody, karmiłam piersią. Spał w moim łożku do 8 m-ca życia (TŻ na materacu na podłodze ). Łóżeczko pełniło w pokoju funkcję ozdobną. Teraz też chcę karmić piersią, ale po jedzeniu ciach, BĘDĘ odkładała Małą do łóżeczka.
Moja przyjaciółka w wakacje urodziła bliźnięta. Po jedzeniu i odbiciu każde kładzie do swojego łóżeczka, koło buzi kładzie pieluszkę (ja kupiłam Małej taką fajną przytulankę w C&A), nakręca karuzelkę i już. Parę minut i dzieci śpią.
Jak będę miała problemy ze swoją dyscypliną poprosze ją o korepetycje. Mimo, że ma dwójkę maluchów na raz, życie w ich domu jest jakoś tak dobrze zorganizowane.

Zapomniałam jeszcze dodać, że mój pierworodny Cycek spał tak ze mną do 6-go roku życia. Dopóki nie kupiliśmy własnego mieszkanka, w którym dostał swój pokój...

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2010-02-18 o 13:20
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 13:20   #2102
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkia24 Pokaż wiadomość

Jesli moge cos doradzic to jedz do gina albo do szpitala, bo 3 razy w ciagu godziny na tym etapie ciazy to stanowczo za czesto, moj gin sie pytal czy aby tylko nie mam takich skurczy co 20 min., w 32 tyg., jesli masz do tego takie klucie w dole rzucha to moze byc znak ze skraca sie szyjka, mnie wlsnie tak sie zaczelo, twardnienie brzucha i klucie, teraz leze 4 tydz. w szpitalu, wiec lepiej jedz i sprawdz czy nic sie nie dzieje.
Kurcze, to ja już nie wiem co mam robić Nie wiem gdzie lepiej się udać Jesli nawet pojde do mojego lekarza to nie wiem czy coś da radę stwierdzić bo on tam nie ma usg. Usg robi tylko we wtorki i piątki
Może lepiej do szpitala pojechać?? czy poczekać do jutra i iść na to usg?? W sumie dzisiaj jest zdecydowanie lepiej choć juz ze 4 razy od rana brzuszek miałam twardy. A kłucia na dole czasem mam Co ja mam robic??

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

A ja muszę jechac do lekarza,od wtorku mam jakieś lekkie skurcze,boli mnie brzuch,a dzisiaj to ledwo chodzę,na dole mi stwardniał i pobolewa.
No w niedziele się wszystkim chwaliłam,że super ciąże przechodze i mam teraz-kurcze boję się,niech ta moja mała siedzi spokojnie chociaż jeszcze przez 5tyg,a pózniej niech się dzieję co chce.
.
Jak wrócisz to daj znać co i jak. Bo mam podobnie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Ale mi wyszla pyszna zupka ogórkowa ale taka kwaśniutka, że wciągnęłam 2 miski i teraz się ruszać nie mogę a moje krzesełko już przyszło i czeka na dalsze składanie...narazie złożyłam tylko siodełko
No ładnie... ale mi smaka zrobilaś. Uwielbiam ogórkowa, to moja ulubiona zupa... podziel się

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 13:25   #2103
ita83
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny za podtrzymanie na duchu - bo ja to prawie ze za siekiere chwytam jak widze koperte z socjala - te urzedy mnie naprawde kochaja - tylko ja moge miec az tyle szczescia
Nio a pracuje w sumie w Irl 3lata i poltora roku w Polsce mam przepracowane
moze oni ten okres zatrudnienia w Polsce przeliczaja czy jak bo juz mi kazali podawac nazwy firm i adresy pracodawcow polski - numery telefonow itp. itd.
Dziwne to wszystko.......
Stary 2010-02-18, 13:26   #2104
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Kurcze, to ja już nie wiem co mam robić Nie wiem gdzie lepiej się udać Jesli nawet pojde do mojego lekarza to nie wiem czy coś da radę stwierdzić bo on tam nie ma usg. Usg robi tylko we wtorki i piątki
Może lepiej do szpitala pojechać?? czy poczekać do jutra i iść na to usg?? W sumie dzisiaj jest zdecydowanie lepiej choć juz ze 4 razy od rana brzuszek miałam twardy. A kłucia na dole czasem mam Co ja mam robic??

Jak wrócisz to daj znać co i jak. Bo mam podobnie

No ładnie... ale mi smaka zrobilaś. Uwielbiam ogórkowa, to moja ulubiona zupa... podziel się
Asia, łyknij nospę i się połóż i nie wstawaj po nic, jedynie do wc powinno się uspokoić, ale musisz poleżeć chciaż ze 2 dni. Jak tylko normalnie ruchy czujesz, nie masz żadnych plamień ani nic to wg mnie nie jest to nic groźnego Kłucia ja też miewam mimo leków, mój gin powiedział,że jeśli kłucie jest zaraz po skurczu to nie jest to nic groźnego
A na ogórkową jak najbardziej zapraszam Tylko hmmm musiałabyś się pospieszyć, bo zanim z Torunia do mnie dotrzesz to mój tż może opędzlować cały garnek ale w obecnej sytuacji, to może się nie wybieraj, ugotuję za tydzień jak będziesz się lepiej czułammmm na żeberkach mniam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 13:27   #2105
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja ogorkowej nie lubie ale mam za to kasze na obiadek
a na 14 jade po małża, wczoraj stwierdzil ze chyba przesadzam z komputerem wiec obiecalam mu ze bede z niego korzystala wtedy jak on bedzie w pracy z pozniej jak bedzie spal albo bedzie mial zajecie a tak to bede z nim tylko czas spedzala
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 13:29   #2106
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Asia, łyknij nospę i się połóż i nie wstawaj po nic, jedynie do wc powinno się uspokoić, ale musisz poleżeć chciaż ze 2 dni. Jak tylko normalnie ruchy czujesz, nie masz żadnych plamień ani nic to wg mnie nie jest to nic groźnego Kłucia ja też miewam mimo leków, mój gin powiedział,że jeśli kłucie jest zaraz po skurczu to nie jest to nic groźnego
A na ogórkową jak najbardziej zapraszam Tylko hmmm musiałabyś się pospieszyć, bo zanim z Torunia do mnie dotrzesz to mój tż może opędzlować cały garnek ale w obecnej sytuacji, to może się nie wybieraj, ugotuję za tydzień jak będziesz się lepiej czułammmm na żeberkach mniam
Tak właśnie zamierzam. Dziś wstaję tylko siusiu jutro też... zobaczymy co dalej...

A co do zupy... za tydzień wpadam Dziś już sobie odpuszczę

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-02-18, 13:31   #2107
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Też tak uważam Nospa i leżenie Jeśli naprawdę bardzo Cię to niepokoi ja bym zadzwoniła do swojego gina i zapytała o to co zrobić i tyle Ostatnio miałam skurcze co 12 minut przez ponad godzinę. Poleżałam, nospę łyknęłam i przeszły Zresztą mi się wydaje że na tym etapie takie incydenty skurczowe to norma ... ale ze mnie żaden spec
Baobabek ja za to się dzisiaj dobrze czuje i nieposkromiony apetyt mam, a do tego kocham ogórkową więc za chwile jestem

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 13:40   #2108
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Asiulek weź sobie prysznic,znajdź wygodna pozycję i odpoczywaj,moze sie poprawi,tez mi sie wydaje ze to mogą byc te skurcze przepowiadajace,ja je mam juz czesto dosc,jak nie plamisz to chyba jest wszystko ok,ale jesli masz sie z tym gryśc to lepiej moze pojedź do lekarza,trudno stwierdzic.
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 13:43   #2109
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam! Już 3 dzień ją podjadam, bo ja jak zrobię zupę to zawsze jak na pułk wojska wychodzi Wpadaj na ogórkową I teraz głupie pytanie... jak zrobić pyszny krupnik? Ja podejrzewam, że jest to jedna z najprostszych zup, ale w życiu nie robiłam.

Ita, ja jak widzę kopertę z ZUSu to czuję jakbym miała biegunki dostać
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 13:48   #2110
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak to dobrze że już zaczynacie się dzielić. Ja tu na Was czekam i już chcę zacząć wymieniać swoje obserwacje wątpliwości dotyczące dzieci. .
PoP watek na odchowalni otworzymy troszke pxniej jak juz ponad połowa bedzie rozpakowana albo i wszytskie a tak narazie wszytskie ROZPAKOWANE mamusie niech pisza tutaj...
Podpatrzyłam to na innych watkach .,. odchowalnia jest jak juz mamuski sie rozpakuja.
a chętnie poczytam o noworodkach naszych!
Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
A mam do Was z rana pytanie - czy już powinnam skręcić łóżeczko i naszykować w nim pościel? Oczywiście dobre rady cioć, to nie rozkładać, póki Mała się nie urodzi, ale ja nie jestem przesądna. Chodzi mi o to, czy nie jest jeszcze za wcześnie. Może niepotrzebnie wszystko by się tylko kurzyło???
Ja mam juz danwo rozłożone a posciel wyprasowana i czeka ale nie zakładam bo by sie zakurzyło
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ja tu już o pieluchach , a wy jeszcze nie rozpakowane

.
libra tak jak wyżej napisałam... mamuski rozpakowane nadal pisza tutaj.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 13:48   #2111
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dziś odpuszczę. Zobaczę czy do jutra się coś zmieni. Chyba, że się pogorszy to pojadę wieczorem do szpitala. Wtedy tz mnie podrzuci, nie bedę musiała sie tłuc autobusem...

Ja z zupami mam tak samo... na 3 dni starcza

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-02-18, 13:51   #2112
ita83
Wtajemniczenie

kolejny ciekawy artykul:

http://dzieci.pl/page,3,pgid,1177997...mat_ciaza.html

chyba powinnysmy byc wdzieczne za szpitale
Stary 2010-02-18, 13:54   #2113
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Też tak uważam Nospa i leżenie Jeśli naprawdę bardzo Cię to niepokoi ja bym zadzwoniła do swojego gina i zapytała o to co zrobić i tyle Ostatnio miałam skurcze co 12 minut przez ponad godzinę. Poleżałam, nospę łyknęłam i przeszły Zresztą mi się wydaje że na tym etapie takie incydenty skurczowe to norma ... ale ze mnie żaden spec
Baobabek ja za to się dzisiaj dobrze czuje i nieposkromiony apetyt mam, a do tego kocham ogórkową więc za chwile jestem
no to czekam

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Ja też mam! Już 3 dzień ją podjadam, bo ja jak zrobię zupę to zawsze jak na pułk wojska wychodzi Wpadaj na ogórkową I teraz głupie pytanie... jak zrobić pyszny krupnik? Ja podejrzewam, że jest to jedna z najprostszych zup, ale w życiu nie robiłam.

Ita, ja jak widzę kopertę z ZUSu to czuję jakbym miała biegunki dostać
hehe ja zawsze gotuję zupę na 2 dni dla nas z tż i dla teściów, ale mój tż jak się dossie i teściu do garnka tak na drugi dzień muszę kolejną zupkę stworzyć
U mnie krupnik stoi na tarasie, teściowa robiła w poniedziałek, ale nikt nie chciał jeść prócz teścia i zostało i stoi sobie. Ja nie nawidzę krupniku i niestety Ci nie pomogę jak go zrobić Nie cierpię tej kaszy w tej zupie...i jeszcze nie lubię zupy koperkowej - fujć, mimo, że koper uwielbiam Jutro może zrobię kalafiorową

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 14:00   #2114
megi-megi
Zakorzenienie

Chyba kolejno będę Was odwiedzała z tymi zupami - ja tam wszystkie lubię, o ile nie są za tłuste. A tu gotuje teściu zupy i w każdej jest kiełbasa - dużo kiełbasy - fuj!!!
A tak w kółko chce mi się pić - nie wiem, ile litrów dziennie pochłaniam, a jakoś tak prawie nie sikam. Dziwne.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 14:01   #2115
ilkia24
Raczkowanie

Cytat:
Dziś odpuszczę. Zobaczę czy do jutra się coś zmieni. Chyba, że się pogorszy to pojadę wieczorem do szpitala. Wtedy tz mnie podrzuci, nie bedę musiała sie tłuc autobusem...

Ja z zupami mam tak samo... na 3 dni starcza
Mozesz zaczekac do jutra tylko kladz sie i lez, i nie zwlekaj z wizyta u lekarza bo ja tak glupia zrobilam w ciagu 2 tyg. ze skracajacej sie szyjki 2,5cm zrobilo mi sie rozwaecie na 4 palce ech nie chce straszyc ale to poprostu lepiej sprawdzic, ja juz sobie powiedzialam ze w nastepnej ciazy juz taka glupia nie bede.
Stary 2010-02-18, 14:08   #2116
libra777
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj brokułowa, a krupnik robisz tak jak każdą inną zupę tylko jako składnik główny dodajesz kaszę jęczmienną i już jej nie zaprawiasz , bo kasza wytworzy taki kleik.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

megi a nie zaczynasz puchnąć, bo organizm przed porodem gromadzi wodę w tkankach , na wypadek krwotoku i póżniej jako zapas do wytworzenia pokarmu.
U mnie tak było, piłam jak smok wawelski, nogi mi spuchły jak banie ,że żadne buty prócz sportowych już nie weszły, ale sikałam normalnie.
Teraz jeszcze trochę opuchlizna się utzrymuje
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 14:18   #2117
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
No ale w nocy śnił mi się chomik, a to podobno symbol dostatku
Ale sen o chomiku czy posiadanie chomika? Bo jak posiadanie to nie wierz bo się nie sprawdza

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
I teraz głupie pytanie... jak zrobić pyszny krupnik?
Ja robię na rosole. Odcedzam żeby była samiutka "woda", dodaję kaszę jęczmienną w miarę drobną (można troszkę ryżu dodać, tez dobrze wychodzi) i ziemniaki w miarę drobno pokrojone w kostkę i gotuje dokąd się ziemniaki i kasza nie ugotują i to tyle

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 14:29   #2118
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie dzisiaj brokułowa, a krupnik robisz tak jak każdą inną zupę tylko jako składnik główny dodajesz kaszę jęczmienną i już jej nie zaprawiasz , bo kasza wytworzy taki kleik.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

megi a nie zaczynasz puchnąć, bo organizm przed porodem gromadzi wodę w tkankach , na wypadek krwotoku i póżniej jako zapas do wytworzenia pokarmu.
U mnie tak było, piłam jak smok wawelski, nogi mi spuchły jak banie ,że żadne buty prócz sportowych już nie weszły, ale sikałam normalnie.
heh no to nieźle, ja też piję jak porypana, nawet na noc i najwcześniej to o 7 rano budzę się na siku, do tego zauważyłam, że mi się woda zbiera, bo nogi jak leżę na boki jakieś takie ciężkie i jak bym dwie kluski miała. Jak wychodziłam dziś do szopy (tam mamy pralkę) i założyłam takie półbuty których na codzień nie noszę, to myślałam, że nie dojdę, normalnie jakby 2 numery za małe były heh może sprawdza się wizja mojego gina... dokładnie 2 tygodnie temu w czwartek na wizycie powiedział, że Mała spokojnie za dwa tygodnie może wychodzić czy to już??
Stary 2010-02-18, 14:35   #2119
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Pop70

Ja miałam ten sam problem z pierwszym dzieckiem , pomagały czopki glicerynowe, robił kupe raz na 2-3 dni,przy karmieniu piersią , aż wkońcu lekarka powiedziała ,że widocznie dobrze wszystko wchłania i ,że tak może być.
Za to teraz mój Mikołaj pochłonął 100 pampersów w tydzień
Ja na razie stosuję herbatki czyli PLANTEX. Mała w szpitalu nie miała z tym najmniejszych problemów, robiła kupki kilka raz dziennie i miała straszne odparzenia. A odkąd jesteśmy w domu to ma problemy co prawa tyłek jest zagojony. W cześniej też szło nam dużo pampersów bo przy jednym przewijaniu potrafiła zabrudzić 3-4 pieluchy, robiła na raty.
Może to kwestja wody, ja do przygotowania jedzenia biorę mineralną żywiec zdrój i gotuję ją około 5 minut.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
....a wiecie nad czym sie zastanawiam? chcialabym uczyc dzidziusia by sam zasypial w lozeczku , ale jak to sie robi??:P nie mam pojecia....
Ja tutaj miałam łatwiej bo mała została już nauczona w szpitalu zasypić sama i my teraz staramy się tego nie zmieniać. My karmimy butelką więc tez jest inaczej. Ale faktycznie aby nakarmić mała to potrzebujemy około 40 minut. Najpier trzeba podgrzać mleko, lub przygotować, ( co jakiś czas sterylizujemy 6 butelek i smoczków), następnie karmimy małą. w trakcie jedzenia robimy 1-2 przerwy na odbeknięcie - bo mała się męczy, a na koniec kładę do kołyski na boczek i podkładam pieluszkę pod buzię.

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
No i współczuję nieco P0P - tyle czasu jest sama z tymi kupkami i karmieniami - ale niedługo będziemy ją wspierały naszymi spostrzeżeniami, co do koloru i konsystencji
Tak , tak. Czekam i czekam. Miałaś być druga, potem trzecia. A Ty co?? przepuszczasz wszystkie w kolejce.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
o jejq to faktycznie

dziewczyny a jak jest u nas? cholera ja jeszcze nic nie skladalam....;/
Jeżeli chodzi o macierzyński to szpital przy wypisie wystawia taką kartę informacyjną dla pracodawcy informującym o porodzie.
A dziewczyny musicie pamiętać jeszcze że musicie zarejestrować dziecko w USC w ciągu 2 tyg. od daty urodzenia. W szpitalu dostaniecie odpowiedni formularz. Jeżeli jesteście małżeństwem to dodatkowo potrzebny będzie akt ślubu i TZ sam może zarejestrować dziecko. Ale jeżeli nie jesteście małżeństwem to matka musi mieć akt urodzenia i dowód osobisty a TZ tylko dowód osobisty. I musicie być obydwoje w urzędzie.

Moje dziecko ma już 2 miesiące a ja takze nie mam jeszcze wybranego pediatry. W następnym tygodniu idziemy z pierwszą wizytą. Pediatra musi mi wystawić parę skierowań na badania a także ustawić indywidualny cykl szczepień. No i już od następnego tygodnia rozpoczynamy wizyty u róznych specjalistów.

No zbliża się 15 -ta więc zabieram się za przygotowanie jedzenia. Moja mała jest bardzo prosta w obsłudze. Generalnie śpi i budzi się co trzy godziny na jedzenie. Czasami sobie postęka, pojęczy ale nie wymaga noszenia na rękach. Co trzy godziny staram się także zmieniać jej pozycję leżenia.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 14:41   #2120
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
No puchnę sobie. Widzę to po palcach i jak mam zapiąć buty, to też widzę, że naprawdę ledwo daję radę. O cholibka... jak Ty to mówisz mi tak, to brzmi poważnie.
Stary 2010-02-18, 14:49   #2121
P0P70
Zakorzenienie

I jeszcze dodatkowa informacja dot. Skali Apgar. Jest to skala która nie informuje nas o rozwoju dziecka tylko służy ona od oceny, czy noworodek potrzebuje reanimacji.
Oceniane jest 5 parametrów za które noworodek może dostać 0, lub 1 lub 2 punkty. I są to:
Czynność serca (0 – brak ; 1 poniżej 100/min; 2 ponad 100/min)
Oddech ( 0 –brak; 1 Powolny, nieregularny; 2 - prawidłowy, krzyk)
Odruchy ( 0 – brak reakcji na bodziec; 1 – grymas; 2 kaszel; kichanie)
Napięcie mięśni (0 –wiotkość; 1- nieznaczny ruch kończyn; 2 – pełna ruchliwość)
Zabarwienie skóry (0 – bladość, sinica; 1 – tułów różowy, kończyny sine, 2 – całe ciało różowe).

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 14:55   #2122
libra777
Zakorzenienie

megi no u ciebie już pora najwyższa, u mnie to się zaczęło duzo wcześniej ,ale widocznie organizm sam wie najlepiej kiedy

POP70 a może to kwestia mleka, w szpitalu było inne i ty w domu karmisz innym???
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 14:55   #2123
Darusiaaaa
Zakorzenienie

przywiozlam tż i srasznie go te plecy bolą juz sie martwi biedny ze teraz w marcu bedzie mial dupa nie pieniazki a beda potrzebne i mi go szkoda strasznie bo widze jak sie doluje;(
jutro musimy jechac do kręgarza, dostal numer do jakiegos dobrego i pojedziemy bo to jest nie do wytrzymania, nie moge patrzec jak on sie tak meczy a jeszcze w pracy dzwiga i dzis i jutro uparty idzie ;/
A.Camus
Stary 2010-02-18, 15:11   #2124
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

ja mam dzisiaj kapuśniaczek

mrowak krupnik ja robię na drobiu,więc wrzucam mięsko,później przyprawy,ziemniaczki w kostkę,marchew w plastry,torebkę kaszy jęczmiennej i koniecznie natkę pietuszki(ja lubie dużo) jak miesko sie ugotuje to obieram i wrzucam do środka.niczym juz nie zaprawiasz bo kasza jak napęcznieje to i tak bedzie dosc gęsta zupka,uwielbiam ją.
Stary 2010-02-18, 15:14   #2125
madziwnia
Zakorzenienie

Dzisiejsze dzieło mojego brata i mojego pieska.. bawłan jest cały obdrapany
Bałwan-mutant.. z głowa chyba barana hihihi

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-02-18, 15:14   #2126
madziwnia
Zakorzenienie

a ja mam dzis gołabki z grzybami i sosem grzybowym pyyyyychaaaaaaa

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-02-18, 15:17   #2127
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
a ja mam dzis gołabki z grzybami i sosem grzybowym pyyyyychaaaaaaa
nigdy jeszcze nie jadlam gołąbkow z grzybkami,msza byc pyszne,uwielbiam sosiki grzybowe mniam
Stary 2010-02-18, 15:18   #2128
Darusiaaaa
Zakorzenienie

przeszly mi pieniazki z zusu co jest niespodzianka dla mnie bo myslalam ze przejda za tydzien, ale sie ciesze bo przez te plecy tża nie bedziemy musieli nic kombinowac tylko pojedziemy( a to tez nie maly koszt niestety)
A.Camus
Stary 2010-02-18, 15:29   #2129
megi-megi
Zakorzenienie

Madziwnia - ten bałwan jest lekko przerażający. Naprawdę.
Stary 2010-02-18, 15:36   #2130
ita83
Wtajemniczenie

Ja nie wiem dziewczyny czy cisnienie leci w dol czy cos ze mna nie tak.....
Od kilku dni mam takie humory -ze chowaj sie kto moze - czyzby to hormony ( ale przeciez one to raczej na poczatku ciazy)
Rozbita sie w ogole taka czuje, ciezka jak stado sloni i w ogole.....
nio po prostu gorzej to juz byc chyba nie moze.

A pytanie do mlodych mamus - jak tam depresja poporodowa - bo ja pomalu zaczynam oswajac Tz'ta z mysla ze po porodzie bedzie ze mna jeszcze gorzej i ze on to bedny bedzie musial wszystko jakos ogarnac i sie dostosowac hihihihihi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości