PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 15:46   #3391
asiulek1705
Wtajemniczenie

Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
A za tydzien o tej porze juz bede zonka
O matko faktycznie Zazdroszczę
Tak pisałyście o dentystach, że mi się przypomniało, iż mam jutro kolejną wizytę Bać się nie boję, ale chciałabym już zakończyć to leczenie. Nigdy większych problemów z zębami nie miałam, tylko jeden jest w złym stanie (przez powaloną inną dentystkę), ale wygląda na to, że będzie uratowany. Jakieś 3 miesiące temu dostałam pierwsze w życiu znieczulenie I jak na razie jeszcze nie miałam jeszcze tej "przyjemności" usuwania zęba

Edytowane przez asiulek1705
Czas edycji: 2010-02-18 o 15:52
asiulek1705 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 15:50   #3392
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
oo ja ostatnio studiujac podrecznik do nurkowania dowiedzialam sie, ze w zebach moze sie zrobic taka zgorzel jak dentysta cos spieprzy. co gorsza - wyklucza to nurkowanie (trzeba sie tego pozbyc), bo przy zmianie cisnienia na wiekszych glebokosciach sa jakies jaja z tym zebem. mam nadzieje, ze ja nie mam zadnej zgorzeli to sie jakos czuje tak?
No to się właśnie robi jak dentysta źle wyczyści ząb przed nałożeniem plomby, bo wtedy te bakterie bez dostepu tlenu wręcz szaleją
Ja nie bardzo czułam coś wcześniej. Tzn. przy tym pierwszym zębie to było tak, że mnie lekko pobolewał co jakiś czas no i jak poszłam do dentystki to ta durna małpa jak zobaczył prześwietlenie, to stwierdziła, że trzeba usunąć, a ja jej uwierzyłam i pozbyłam się zęba. Przy drugim zębie wcześniej nic nie czułam (no może ze 2 razy takie lekkie pyknięcie od środka zęba jak by lekkie rozpychanie, ale nie zwróciłam na to uwagi) i później mnie nagle zaczął mocno boleć i przez noc mi się tam pełno ropy zebrało aż mi cały policzek napuchnął.
Jak masz dobrego dentystę to nic takiego nie powinno się przytrafić No i faktycznie przy zmianie ciśnienia przy nurkowaniu może się coś z tym zębem stać. Może Ci go tak jakby rozpychać od środka chyba

Cytat:
Anesh przypomnialas mi, ze moj C. bedzie mial w przyszly piatek pierwsze urodziny. Co by mu kupic? Tort pewnie jakis upieke i cos dobrego do jedzenia zrobie, poza tym wielkiego swietowania nie planujemy, bo nie chce go rozpuscic.

Ooo no to w przyszłym tygodniu podwójnie świętujecie

A co do prezentu to może jakieś książeczki, na przykład z wierszykami dla dzieci?

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-02-18 o 15:53
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 15:59   #3393
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
oo ja ostatnio studiujac podrecznik do nurkowania dowiedzialam sie, ze w zebach moze sie zrobic taka zgorzel jak dentysta cos spieprzy. co gorsza - wyklucza to nurkowanie (trzeba sie tego pozbyc), bo przy zmianie cisnienia na wiekszych glebokosciach sa jakies jaja z tym zebem. mam nadzieje, ze ja nie mam zadnej zgorzeli to sie jakos czuje tak?
powiem tak: boli jak jasna cholera nie da rady wytrzymać więc spoko. wyczujesz
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 16:02   #3394
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
O matko faktycznie Zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

Ooo no to w przyszłym tygodniu podwójnie świętujecie

A co do prezentu to może jakieś książeczki, na przykład z wierszykami dla dzieci?
I bede juz pania C., sie doczekac nie moge. Wczoraj bylismy w ratuszu z papierkami i babka sie nas pyta ilu bedziemy miec gosci, a my na to: czworo. Ona najpierw takie oczy zrobila, ale za chwile dodala, ze w zeszlym tygodniu mieli slub, na ktorym bylo 6 gosci i bylo wiecej emocji niz na niektorych wielkich slubach

A ksiazeczki to zawsze dobry pomysl, nasz maly najbardziej lubi takie z grubymi stronami, bo moze je sam przewracac
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 16:04   #3395
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
No tak. Ale zanim zacznie tak mocno boleć, to nie ma raczej wcześniejszych objawów Nawet jak się pójdzie do dentysty na przegląd to i tak pewnie nie da się tego wykryć, bo w takim zębie nie ma dziury, bo on się psuje od środka. Czyli w zasadzie trzeba czekać aż zacznie boleć i dopiero wtedy wiadomo, że coś jest nie tak. Strasznie to pocieszające
Stary 2010-02-18, 16:08   #3396
woda sodowa
Wtajemniczenie

Ja mam wszystko porzadnie zaleczone, a i tak mi zawsze cos moze wyskoczyc przez aparat. Ostatnio zrobilo mi sie troszke wolnego miejsca w buzi, wiec dolna osemka stwierdzila, ze sobie wyrosnie, nie obylo sie przy tym bez bolu i zapuchniecia
Stary 2010-02-18, 16:10   #3397
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Anesh przypomnialas mi, ze moj C. bedzie mial w przyszly piatek pierwsze urodziny. Co by mu kupic? Tort pewnie jakis upieke i cos dobrego do jedzenia zrobie, poza tym wielkiego swietowania nie planujemy, bo nie chce go rozpuscic.
ksiazeczki to fajna sprawa takie najlepiej gdzie cos mozna rozwinac, otworzyc okienko itp.

my sie z TZem zastanawiamy co moim dwom kuzynom kupic na komunie, ktora maja w maju nie jestesmy chrzestnymi zadnego z nich ani nic takiego... ile sie daje teraz kasy na komunie?

Cytat:
aa to spoko bo wolalabym sie nie przekonac, ze cos takiego mam kilkanascie metrow pod woda

Cytat:
No tak. Ale zanim zacznie tak mocno boleć, to nie ma raczej wcześniejszych objawów Nawet jak się pójdzie do dentysty na przegląd to i tak pewnie nie da się tego wykryć, bo w takim zębie nie ma dziury, bo on się psuje od środka. Czyli w zasadzie trzeba czekać aż zacznie boleć i dopiero wtedy wiadomo, że coś jest nie tak. Strasznie to pocieszające
aha czyli jednak jest ryzyko, ze sie przekonam jak juz bedzie musztarda po obiedzie
z drugiej strony od ostatniego nurkowania w maju ubieglego roku nie mialam w szczece zadnych rewolucji to moze wszystko bedzie ok

oho, TZcik z pracy przyjechal glodny jak wilk
lain jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 16:10   #3398
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam wszystko porzadnie zaleczone, a i tak mi zawsze cos moze wyskoczyc przez aparat. Ostatnio zrobilo mi sie troszke wolnego miejsca w buzi, wiec dolna osemka stwierdzila, ze sobie wyrosnie, nie obylo sie przy tym bez bolu i zapuchniecia
Oj tak moja ósemeczka też się ostatnio postanowiła ujawnić. Aż musiałam sobie żel na ząbkowanie zapodać
Stary 2010-02-18, 16:12   #3399
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj tak moja ósemeczka też się ostatnio postanowiła ujawnić. Aż musiałam sobie żel na ząbkowanie zapodać
Maly tez sie swoim zelem ze mna podzielil
Stary 2010-02-18, 16:15   #3400
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
my sie z TZem zastanawiamy co moim dwom kuzynom kupic na komunie, ktora maja w maju nie jestesmy chrzestnymi zadnego z nich ani nic takiego... ile sie daje teraz kasy na komunie?
Myślę, że koło 100 zł Wiadomo, że chrzestni pewnie więcej dają. Moje siostry dostały: mnóstwo książek (albumy zwierzętach, encyklopedie dla dzieci, Pismo Święte), złote łańcuszki i medaliki, rowery (ale to od chrzestnych), zegarki, łyżworolki, mp3, kolczyki i nie pamiętam co jeszcze
Stary 2010-02-18, 16:31   #3401
woda sodowa
Wtajemniczenie

A ile sie jako chrzestny na chrzciny daje? Bo TZ bedzie malenstwo w przyszla niedziele do chrztu podawal
Stary 2010-02-18, 16:41   #3402
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
A ile sie jako chrzestny na chrzciny daje? Bo TZ bedzie malenstwo w przyszla niedziele do chrztu podawal
Ja spotkałam się z przeróżnymi pomysłami. Np. chrzestni się złożyli i kupili komputer, albo indywidualnie kupowali:mp3, aparaty cyfrowe, rowery. My z TŻ jego bratanicy na Komunię kupiliśmy właśnie mp3. Myślę że książki to fajna sprawa, tak samo jak gry edukacyjne.Osobiście uważam, że powinno się kupować/dawać to, na co nas stać.
Stary 2010-02-18, 16:47   #3403
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczynki, wiecie co, patrząc na Waszą zastraszającą produkcję postów i na tytuł wątku, tak się zastanawiam, ile z nas zdąży zdać relację ze swojego ślubu w tym wątku (oprócz Tośki i Wody z cywilnego)???

Bo jak tak dalej pójdzie to PM z każdego miesiąca będą miały swój własny wątek ....

A my, sierpniówki to pewnie gdzieś w cz. 20 będziemy relacje zdawać ..

Jeśli chodzi o chrzciny, to też ostatnio miałam problem (kuzynka chrzciła swoją córeczkę) co albo ile dać .... ostatecznie kupiliśmy z TZ złote kolczyki dla małej, a moja mama dała pieniążki

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2010-02-18 o 16:50
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 16:51   #3404
metkaa
Zakorzenienie

odnosnie jeszcze tego ze nie spisalismy wczoraj protokołu, ja rozumiem ze to byla sroda popielcowa, ze wazny dzien w kosciele, ale nie przesadzajmy ze 5 ksiezy bylo tak strasznie zajetych odprawieniem mszy, ktora miala byc o 18 a my bylismy o 16, 30, uwazam ze im sie nie chcialo, mogli chociaz kartke wywiesic ze kancelara bedzie nieczynna, czy cos, no nie wazne, cisnienie mi skoczylo i tyle, pojdziemy w sobote to mam nadzieje ze to zalatwimy,

kurcze tez sie musze wybrac do dentystki, moze od razu zadzwonie

Cytat:
kazdy daje ile uwaza i ile moze,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 17:21   #3405
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Może zamiast kasy dawać, to kupić np. złoty łańcuszek z medalikiem z Matką Boską (ja taki kupiłam mojej chrześniaczce). Nie wiem ile się teraz na chrzciny kasy daje
Stary 2010-02-18, 17:26   #3406
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
odnosnie jeszcze tego ze nie spisalismy wczoraj protokołu, ja rozumiem ze to byla sroda popielcowa, ze wazny dzien w kosciele, ale nie przesadzajmy ze 5 ksiezy bylo tak strasznie zajetych odprawieniem mszy, ktora miala byc o 18 a my bylismy o 16, 30, uwazam ze im sie nie chcialo, mogli chociaz kartke wywiesic ze kancelara bedzie nieczynna, czy cos, no nie wazne, cisnienie mi skoczylo i tyle, pojdziemy w sobote to mam nadzieje ze to zalatwimy,
no ok, po prostu myślałam, że byliście coś w okolicach 18tej. zresztą u mnie o 16:30 też była msza w kościele i były tłumy ale rozumiem Twoje rozgoryczenie, bo jednak niepotrzebnie czas straciliście...

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 18:03   #3407
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
a ja się tam nie boję dentysty jeszcze nigdy nic mi nie wyrywał to może dlatego zawsze chwali po wizycie moje ząbki <- o mam taki uśmiech

o matko ale mam zapłon teraz się zorientowałam ze te emotki jak się pisze tekst można rozwijać i jest ich więcej ale głupia baba ze mnie

ale one są fajne
już po 1,5 roku od przybycia na forum
Cytat:
[.....]a o co chodzi z TZem i zebami wyleczonymi? bo ja wiem, ze kobieta powinna miec zdrowe zeby, bo potem w trakcie ciazy to nie bardzo jakies wizyty u dentysty... ale zeby facet

ja sobie przed slubem zrobie jeszcze piaskowanie zeby sciagnac wszelkie osady. a tak to mam zdrowe zabki (oprocz tego jednego, ale on nie jest chory tylko uposledzony )
ogolnie staram sie chodzic ten raz na pol roku do dentystki nie jest to dla mnie zadna trauma ani nic [.....]
u mnie ten strach to jeszcze z dzieciństwa, kiedyś u nas niebyło jakichś fajnych dentystow i szło się do kogo się udało zarejestrować. Czasem Ci ludzie-dentyści byli dla mnie /dziecka/ krótko mówiąc niemilii okropni i stąd pewnie mój nieuzasadniony strach przed fotelem dentysty

A co do faceta i ciąży, to wg zaleceń i kobieta i mężczyzna przed rozpoczeciem procesu powiększania rodziny powinni przeprowadzić podstawowe badania, wyleczyć uzębienie, itp... A, ze mój Tż 5 lat nie był u dentysty to nie trudno sobie wyobrazić co się mogło tam dziać
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczynki, wiecie co, patrząc na Waszą zastraszającą produkcję postów i na tytuł wątku, tak się zastanawiam, ile z nas zdąży zdać relację ze swojego ślubu w tym wątku (oprócz Tośki i Wody z cywilnego)???

Bo jak tak dalej pójdzie to PM z każdego miesiąca będą miały swój własny wątek ....

Jeśli chodzi o chrzciny, to też ostatnio miałam problem (kuzynka chrzciła swoją córeczkę) co albo ile dać .... ostatecznie kupiliśmy z TZ złote kolczyki dla małej, a moja mama dała pieniążki
najwyzej będziemy przepisywały tytuł:
PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14
PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14-A
PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14-B
itd
Stary 2010-02-18, 18:23   #3408
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Potwierdzam, na pewno tego nie przeoczysz
Cytat:
A ja nie mam jeszcze zadnej
Cytat:
Jako chrzestna dalam niedawno fajne ubranko, ale jak kogos stac to moze sypnac kilka stowek
Cytat:

ja ide we wtorek, bo mi ostatnio na razowej bagietce zab strzelil (jakies ziarenko sie napatoczylo a zab ten ktory juz mialam sklejany chyba z 3 razy...)
ciekawe czy go usuniemy czy jeszcze o niego powalczymy w sumie chyba juz mam dosc bujania sie z nim i wolalabym sie go pozbyc i wstawic jakiegos ladnego implanta
Tez ostatnio sobie ukruszylam kawalek zeba, pani wstawila mi plombe i nastepnym razem zaproponowala 1000zl za jakis implant ze zlotem
Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Wiecie co wam powiem: wczoraj jak już przysypialiśmy usłyszałam jak Tż powiedział jeszcze:"mamy już obrączki!" Wczoraj naprawdę się przejął, a wcześniej nie bardzo się angażował...To było super uczucie
I jeszcze wczoraj pokazał mi że ma w gmailu w swojej zakładce użytkownika odliczanie do ślubu!!!
Takie ze stokrotkami białymi, godzinami i minutami
Zartujesz

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 18:35   #3409
Karlain
Rozeznanie

cześć dziewczynki
przymierzałam dziś znowu suknie, ale narazie obstaję przy moich 2 typach
jutro wraz z rodzicami podejmę decyzję ( no chyba, że on będą mieli takie wahania jak ja )

przymierzałam dzis mnóstwo pronovias, white one itd

LAIN tą twoją też mierzyłam, jest sliczna, to moja pierwsza miłość (pierwsza była Lornapamietasz? baaardzo podobna)

ale zdecydowałam, że ta suknia ślubna musi być "z tych większych"
w ogóle cudnie się czułam gdy musiałam przejść i złapałam rękami sukienkę i szłam po schodach, czułam się jak księżniczka hahahaha

teraz mam nadzieje, że rodzice pomogą dokonać mi wyboru

PS. mam problem z załatwienie nauk przedmałżeńskich

jak znajdę czas to nadrobię co naskrobałyscie

papa zmykam posprzątać
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 19:15   #3410
gospella
Wtajemniczenie

hej. nie nadrabiam nawet leże w łózeczku i jestem wykońcozna na maksa...
dziś pierwszy cały wieczór w domu- od 17.
na suwaczku 99 dni- przerażające:brzyda l:
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 19:19   #3411
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
my w zeszlym roku rolki kupilismy i ochraniacze to była składka w 4 osoby i kupiliśmy porzadne
a w tym roku komunia brata i tez rodzenstwo zlozymy sie na jeden porzadny prezent-tylko jeszcze myslimy co by to mogło być
Cytat:
ja jestem chrzestną w sobotę a więc kupiłam małemu obrazek z aniołkiem-kuzynka mówiła że by jakies aniołka w pokoju chciała wiec bedzi eobrazek. kupilam tez pozytywke ktora mozna przyczepic do lozeczka-karuzelki nie maja-a potem jak bedzie wiekszy wykorzystac jako cos a'la mata edykacyjna-mały będzie mógł sobie rózne pierdołki dotykać no i do tego kasa w kopertę
siostra mnie namowila na prezent (mial byc tylko obrazek i kasa) bo powiedziala ze jej mala dostala 90 % kasy i kasa sie rozeszla a mala nie ma nic na pamiatke.
a daje sie tyle na ile cie stac i chcesz dac
a chrzestny w naszych okolicach kupuje łańcuszek z medalikiem-ciekawe czy chrzestny małemu kupibo on nie z naszych okolic a co kraj to obyczaj
a dziewczynce to można kolczyki kupić albo tez na roczek dają

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2010-02-18 o 19:23
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 19:27   #3412
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
już po 1,5 roku od przybycia na forum

u mnie ten strach to jeszcze z dzieciństwa, kiedyś u nas niebyło jakichś fajnych dentystow i szło się do kogo się udało zarejestrować. Czasem Ci ludzie-dentyści byli dla mnie /dziecka/ krótko mówiąc niemilii okropni i stąd pewnie mój nieuzasadniony strach przed fotelem dentysty

A co do faceta i ciąży, to wg zaleceń i kobieta i mężczyzna przed rozpoczeciem procesu powiększania rodziny powinni przeprowadzić podstawowe badania, wyleczyć uzębienie, itp... A, ze mój Tż 5 lat nie był u dentysty to nie trudno sobie wyobrazić co się mogło tam dziać

najwyzej będziemy przepisywały tytuł:
PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14
PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14-A
PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14-B
itd
ja mam takie same doświadczenia z dentystami z dzieciństwa, więc zawsze muszę co najmniej tydzień psychicznie się przygotowywać przed każdą wizytą...
no i mój Tż też ma podobne zaległości u dentysty jak Twój... i kto by pomyślał, że tacy z nich dzielni żołnierze a dentysty się boją

Karlain ja też jak wzięłam sukienkę w rączki i przeszłam kilka kroków to już wiedziałam, że moja suknia ślubna musi być z tych "większych",, no i zawsze marzyłam o tym, żeby w tym jednym dniu wyglądać jak księżniczka . szkoda tylko, że tej number one nadal brak

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"

Edytowane przez aicila
Czas edycji: 2010-02-18 o 19:30
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 19:29   #3413
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:

Adresy to sobie u nas ksiądz z dowodów pewnie spisze, wiek znamy, tylko gorzej z tą datą I komunii Najwyżej będziemy dzwonić przy księdzu do świadków, jeśli będzie taka potrzeba. Chociaż może zadzwonię od razu i na wszelki wypadek zapytam i sobie zapiszę

I jak wyglądało to spisanie protokołu?
Datę ale swoich pierwszych komunii nie świadków. Adresy świadków kazał teraz przynieść, bo przecież świadkowie nie idą z nami z dowodami na spisanie protokołu.

Protokół bardzo formalnie. Najpierw dane z dowodu, adresy, adresy rodziców, a potem pytania i najpierw odpowiada Pan Młody, a potem Panną Młoda. Mi się śmiać tylko chciało na pytanie o to czy jest zdolny do inicjacji seksualnej... hmmm, a skąd to ma wiedzieć (albo ja) jeśli mamy zachować wstęmięźliwość seksualną do ślubu powiedziałam, że sprawdzę

Edytowane przez 5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Czas edycji: 2010-02-18 o 19:31
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 19:37   #3414
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Zartujesz
Poważnie. Z tego co patrzyłam countdown ślubny właśnie ma tylko taki jeden design i co zrobić Nikt poza nim tego nie widzi bo to przecież na jego profilu w gmailu. Ale miło mi się zrobiło, że też się na tą chwilę cieszy. Do tej pory pewnie też się cieszył, tyle że tego nie okazywał.
Martoolka87dziękuję za zacytowanie poprzednich postów o obrączkach

Obrączki może rzeczywiście trochę droższe od klasycznych, ale z uwagi na nasza sytuację z wielu rzeczy rezygnujemy, będziemy mieli bardzo skromne przyjęcie, dlatego chcieliśmy trochę więcej zapłacić za obrączki, aby to jedno było naprawdę takie jakie wymarzyliśmy. Jeśli wiecie co mama na myśli. Taki prezent ślubny dla nas od nas

Co do dentysty to ja leczyłam ząbki u studentów na praktykach-za 8 zębów w sumie zapłaciłam 150 zł już ze znieczuleniami przy każdym bo mam bardzo dużą nadwrażliwość i ból jest wtedy nie do zniesienia. 7 robiła mi zaznajomiona na weselu dobrej koleżanki Tżta, studentka z zagranicy-szwedko-arabka (na dodatek katoliczka) i poza pięknymi ząbkami zyskałam kilkadziesiąt godzin gdzie mogłam poćwiczyć angielski i dobrą koleżankę. Jestem już po wszystkich łataniach-wczoraj przed pójściem po obrączki byliśmy z Tżtem ostatni raz na razie. Było ciężko bo miałam spore komplikacje ale Tz siedział na fotelu obok więc było raźniej. Ten już robiłam u studentów polskich bo Sara dostała się w Szwecji na ostatni rok stomatologii i została w rodzinnym mieście.

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-02-18 o 19:41
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 20:21   #3415
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
Poważnie. Z tego co patrzyłam countdown ślubny właśnie ma tylko taki jeden design i co zrobić Nikt poza nim tego nie widzi bo to przecież na jego profilu w gmailu. Ale miło mi się zrobiło, że też się na tą chwilę cieszy. Do tej pory pewnie też się cieszył, tyle że tego nie okazywał.
Martoolka87dziękuję za zacytowanie poprzednich postów o obrączkach

Obrączki może rzeczywiście trochę droższe od klasycznych, ale z uwagi na nasza sytuację z wielu rzeczy rezygnujemy, będziemy mieli bardzo skromne przyjęcie, dlatego chcieliśmy trochę więcej zapłacić za obrączki, aby to jedno było naprawdę takie jakie wymarzyliśmy. Jeśli wiecie co mama na myśli. Taki prezent ślubny dla nas od nas

Co do dentysty to ja leczyłam ząbki u studentów na praktykach-za 8 zębów w sumie zapłaciłam 150 zł już ze znieczuleniami przy każdym bo mam bardzo dużą nadwrażliwość i ból jest wtedy nie do zniesienia. 7 robiła mi zaznajomiona na weselu dobrej koleżanki Tżta, studentka z zagranicy-szwedko-arabka (na dodatek katoliczka) i poza pięknymi ząbkami zyskałam kilkadziesiąt godzin gdzie mogłam poćwiczyć angielski i dobrą koleżankę. Jestem już po wszystkich łataniach-wczoraj przed pójściem po obrączki byliśmy z Tżtem ostatni raz na razie. Było ciężko bo miałam spore komplikacje ale Tz siedział na fotelu obok więc było raźniej. Ten już robiłam u studentów polskich bo Sara dostała się w Szwecji na ostatni rok stomatologii i została w rodzinnym mieście.
Odważna jesteś, bo ja bym się nie dała dotknąć mało doświadczonym studentom brrr bałbym się, że coś niedokładnie wyczyszczą albo zrobią inny błąd bo przecież dopiero się uczą. Też teraz mam bliskie spotkania trzeciego stopnia z dentystą, niecierpię ich i muszę też się nastrajać, ale jak przez lata miałam spokój i nic się nie działot o teraz na raz kilka!!! Wrrrr wszystkie utajone! Masakra jakaś!
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 20:29   #3416
Ellin_ak
Rozeznanie

Powiem Ci że absolutnie nie!!
Sara była uż po 3 latach praktyk w klinice, a zajęcia odbywały się pod czujnym okiem nauczyciela. Każdy krok był konsultowany a w razie czego nauczyciel robił coś sam i jestem naprawdę bardzo zadowolona. Wielu moich znajomych tak jak ja, leczyło sie na praktykach studenckich. No i przysługa dla studenta, bo jak nie ma pacjentów na praktykach to nie ma jak się uczyć. Sara była też moja pacjentką do jednego z badań, więc jesteśmy kwita
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 20:35   #3417
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

To co mam powiedzieć ja z aicilą jak my ostatnie na liście jesteśmy? może na 50 się załapiemy

Guska twoja odpowiedź mi się nie zacytowała.... bo z tymi praktykantami to mi się wydaje że i tak ktoś ich nadzoruje więc chyba nie jest tak źle
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 20:35   #3418
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 20:40   #3419
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
my w zeszlym roku rolki kupilismy i ochraniacze to była składka w 4 osoby i kupiliśmy porzadne
a w tym roku komunia brata i tez rodzenstwo zlozymy sie na jeden porzadny prezent-tylko jeszcze myslimy co by to mogło być

ja jestem chrzestną w sobotę a więc kupiłam małemu obrazek z aniołkiem-kuzynka mówiła że by jakies aniołka w pokoju chciała wiec bedzi eobrazek. kupilam tez pozytywke ktora mozna przyczepic do lozeczka-karuzelki nie maja-a potem jak bedzie wiekszy wykorzystac jako cos a'la mata edykacyjna-mały będzie mógł sobie rózne pierdołki dotykać no i do tego kasa w kopertę
siostra mnie namowila na prezent (mial byc tylko obrazek i kasa) bo powiedziala ze jej mala dostala 90 % kasy i kasa sie rozeszla a mala nie ma nic na pamiatke.
a daje sie tyle na ile cie stac i chcesz dac
a chrzestny w naszych okolicach kupuje łańcuszek z medalikiem-ciekawe czy chrzestny małemu kupibo on nie z naszych okolic a co kraj to obyczaj
a dziewczynce to można kolczyki kupić albo tez na roczek dają
Beda chrzcic chlopca, wiec moze rzeczywiscie mu medalik kupimy i sprobujemy znalezc cos co byloby pamiatka dla szkraba, jak ten aniolek, moze sama mu zrobie z masy solnej. No i oczywiscie jakies pieniazki damy

Cytat:
Ja rozumiem o co ci chodzi, kazdy ma inne priorytety w wydatkach slubnych Dla nas np. byly to piekne zdjecia i dobre dvd, bo to pamiatka ktora nam zostanie na lata. Jakbym tu napisala ile za to placimy, to pewnie byscie mnie ukamieniowaly, bo dosc sporo za to wychodzi, ale uwazamy, ze warto

Edytowane przez woda sodowa
Czas edycji: 2010-02-18 o 20:41
Stary 2010-02-18, 20:41   #3420
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
ksiazeczki to fajna sprawa takie najlepiej gdzie cos mozna rozwinac, otworzyc okienko itp.
A wiecie co chrześnica tżta robiła z tymi okienkami z książeczek... wszystkie które zdolała otworzyć wyrywała i mówiła "o jej"
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości