|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14
O matko faktycznie
![]() ![]() Tak pisałyście o dentystach, że mi się przypomniało, iż mam jutro kolejną wizytę ![]() ![]()
Miłość nie pragnie, aby jej dogadzano, ani nie stara się wcale o własną wygodę; lecz troszczy się o dobro innych i buduje Niebo pośród piekielnej rozpaczy ![]() ![]() Edytowane przez asiulek1705 Czas edycji: 2010-02-18 o 15:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie bardzo czułam coś wcześniej. Tzn. przy tym pierwszym zębie to było tak, że mnie lekko pobolewał co jakiś czas no i jak poszłam do dentystki to ta durna małpa jak zobaczył prześwietlenie, to stwierdziła, że trzeba usunąć, a ja jej uwierzyłam i pozbyłam się zęba. Przy drugim zębie wcześniej nic nie czułam (no może ze 2 razy takie lekkie pyknięcie od środka zęba jak by lekkie rozpychanie, ale nie zwróciłam na to uwagi) i później mnie nagle zaczął mocno boleć i przez noc mi się tam pełno ropy zebrało aż mi cały policzek napuchnął. Jak masz dobrego dentystę to nic takiego nie powinno się przytrafić ![]() ![]() Cytat:
![]() Ooo no to w przyszłym tygodniu podwójnie świętujecie ![]() A co do prezentu to może jakieś książeczki, na przykład z wierszykami dla dzieci? Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2010-02-18 o 15:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3394 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A ksiazeczki to zawsze dobry pomysl, nasz maly najbardziej lubi takie z grubymi stronami, bo moze je sam przewracac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam wszystko porzadnie zaleczone, a i tak mi zawsze cos moze wyskoczyc przez aparat. Ostatnio zrobilo mi sie troszke wolnego miejsca w buzi, wiec dolna osemka stwierdzila, ze sobie wyrosnie, nie obylo sie przy tym bez bolu i zapuchniecia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my sie z TZem zastanawiamy co moim dwom kuzynom kupic na komunie, ktora maja w maju ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() z drugiej strony od ostatniego nurkowania w maju ubieglego roku nie mialam w szczece zadnych rewolucji to moze wszystko bedzie ok ![]() oho, TZcik z pracy przyjechal ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3401 |
Wtajemniczenie
|
A ile sie jako chrzestny na chrzciny daje? Bo TZ bedzie malenstwo w przyszla niedziele do chrztu podawal
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3402 |
Wtajemniczenie
|
Ja spotkałam się z przeróżnymi pomysłami. Np. chrzestni się złożyli i kupili komputer, albo indywidualnie kupowali:mp3, aparaty cyfrowe, rowery. My z TŻ jego bratanicy na Komunię kupiliśmy właśnie mp3. Myślę że książki to fajna sprawa, tak samo jak gry edukacyjne.Osobiście uważam, że powinno się kupować/dawać to, na co nas stać.
#3403 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, wiecie co, patrząc na Waszą zastraszającą produkcję postów i na tytuł wątku, tak się zastanawiam, ile z nas zdąży zdać relację ze swojego ślubu w tym wątku (oprócz Tośki i Wody z cywilnego)???
Bo jak tak dalej pójdzie to PM z każdego miesiąca będą miały swój własny wątek .... A my, sierpniówki to pewnie gdzieś w cz. 20 będziemy relacje zdawać .. ![]() Jeśli chodzi o chrzciny, to też ostatnio miałam problem (kuzynka chrzciła swoją córeczkę) co albo ile dać .... ostatecznie kupiliśmy z TZ złote kolczyki dla małej, a moja mama dała pieniążki ![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2010-02-18 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3404 |
Zakorzenienie
|
odnosnie jeszcze tego ze nie spisalismy wczoraj protokołu, ja rozumiem ze to byla sroda popielcowa, ze wazny dzien w kosciele, ale nie przesadzajmy ze 5 ksiezy bylo tak strasznie zajetych odprawieniem mszy, ktora miala byc o 18 a my bylismy o 16, 30, uwazam ze im sie nie chcialo, mogli chociaz kartke wywiesic ze kancelara bedzie nieczynna, czy cos, no nie wazne, cisnienie mi skoczylo i tyle, pojdziemy w sobote to mam nadzieje ze to zalatwimy,
kurcze tez sie musze wybrac do dentystki, moze od razu zadzwonie ![]() kazdy daje ile uwaza i ile moze,
#3405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3406 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3407 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do faceta i ciąży, to wg zaleceń i kobieta i mężczyzna przed rozpoczeciem procesu powiększania rodziny powinni przeprowadzić podstawowe badania, wyleczyć uzębienie, itp... A, ze mój Tż 5 lat nie był u dentysty to nie trudno sobie wyobrazić co się mogło tam dziać ![]() Cytat:
PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14 PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14-A PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14-B itd ![]()
![]() |
#3408 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
![]() przymierzałam dziś znowu suknie, ale narazie obstaję przy moich 2 typach jutro wraz z rodzicami podejmę decyzję ( no chyba, że on będą mieli takie wahania jak ja ![]() przymierzałam dzis mnóstwo pronovias, white one itd LAIN tą twoją też mierzyłam, jest sliczna, to moja pierwsza miłość (pierwsza była Lorna ![]() ale zdecydowałam, że ta suknia ślubna musi być "z tych większych" w ogóle cudnie się czułam gdy musiałam przejść i złapałam rękami sukienkę i szłam po schodach, czułam się jak księżniczka ![]() teraz mam nadzieje, że rodzice pomogą dokonać mi wyboru PS. mam problem z załatwienie nauk przedmałżeńskich jak znajdę czas to nadrobię co naskrobałyscie ![]() papa zmykam posprzątać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3410 |
Wtajemniczenie
|
hej. nie nadrabiam nawet
![]() dziś pierwszy cały wieczór w domu- od 17. na suwaczku 99 dni- przerażające ![]()
#3411 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a w tym roku komunia brata i tez rodzenstwo zlozymy sie na jeden porzadny prezent-tylko jeszcze myslimy co by to mogło być ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() siostra mnie namowila na prezent (mial byc tylko obrazek i kasa) bo powiedziala ze jej mala dostala 90 % kasy i kasa sie rozeszla a mala nie ma nic na pamiatke. a daje sie tyle na ile cie stac i chcesz dac ![]() a chrzestny w naszych okolicach kupuje łańcuszek z medalikiem-ciekawe czy chrzestny małemu kupi ![]() ![]() ![]() a dziewczynce to można kolczyki kupić ![]() ![]()
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2010-02-18 o 19:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no i mój Tż też ma podobne zaległości u dentysty jak Twój... i kto by pomyślał, że tacy z nich dzielni żołnierze a dentysty się boją ![]() Karlain ja też jak wzięłam sukienkę w rączki i przeszłam kilka kroków to już wiedziałam, że moja suknia ślubna musi być z tych "większych",, no i zawsze marzyłam o tym, żeby w tym jednym dniu wyglądać jak księżniczka ![]() ![]()
A kto to jest jarosz? Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!" Edytowane przez aicila Czas edycji: 2010-02-18 o 19:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3413 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Protokół bardzo formalnie. Najpierw dane z dowodu, adresy, adresy rodziców, a potem pytania i najpierw odpowiada Pan Młody, a potem Panną Młoda. Mi się śmiać tylko chciało na pytanie o to czy jest zdolny do inicjacji seksualnej... hmmm, a skąd to ma wiedzieć (albo ja) jeśli mamy zachować wstęmięźliwość seksualną do ślubu ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b Czas edycji: 2010-02-18 o 19:31 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3414 |
Rozeznanie
|
Poważnie. Z tego co patrzyłam countdown ślubny właśnie ma tylko taki jeden design i co zrobić
![]() Martoolka87dziękuję za zacytowanie poprzednich postów o obrączkach ![]() Obrączki może rzeczywiście trochę droższe od klasycznych, ale z uwagi na nasza sytuację z wielu rzeczy rezygnujemy, będziemy mieli bardzo skromne przyjęcie, dlatego chcieliśmy trochę więcej zapłacić za obrączki, aby to jedno było naprawdę takie jakie wymarzyliśmy. Jeśli wiecie co mama na myśli. Taki prezent ślubny dla nas od nas ![]() Co do dentysty to ja leczyłam ząbki u studentów na praktykach-za 8 zębów w sumie zapłaciłam 150 zł już ze znieczuleniami przy każdym bo mam bardzo dużą nadwrażliwość i ból jest wtedy nie do zniesienia. 7 robiła mi zaznajomiona na weselu dobrej koleżanki Tżta, studentka z zagranicy-szwedko-arabka (na dodatek katoliczka ![]() ![]()
jesteśmy razem-13.02.2008 ![]() zaręczyny-1.07.2009 ![]() ślub cywilny-1.07.2010 ![]() ślub kościelny 7.08.2010 ![]() Edytowane przez Ellin_ak Czas edycji: 2010-02-18 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Rozeznanie
|
Powiem Ci że absolutnie nie!!
Sara była uż po 3 latach praktyk w klinice, a zajęcia odbywały się pod czujnym okiem nauczyciela. Każdy krok był konsultowany a w razie czego nauczyciel robił coś sam i jestem naprawdę bardzo zadowolona. Wielu moich znajomych tak jak ja, leczyło sie na praktykach studenckich. No i przysługa dla studenta, bo jak nie ma pacjentów na praktykach to nie ma jak się uczyć. Sara była też moja pacjentką do jednego z badań, więc jesteśmy kwita ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Guska twoja odpowiedź mi się nie zacytowała.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3419 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez woda sodowa Czas edycji: 2010-02-18 o 20:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.