|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W nas młodych mamach siła :D (mamusie do 23 roku życia)
Cytat:
wyginam smialo cialo ladnie to sie na lezaco karmi no dzien dobry tak wogolle ![]() ja mialam noc mala kupki zrobic nie mogla i sie meczyla .. nie wiem czy to sprawa zmiany mlekai dlatego tak jest no ale teraz za to jak trzasnie kupsko to ohoh a wtedy moj Tzet mowi "chodz zobacz jaka ogromna i looooo ale sadzi" ale mam polewke z niego wtedy moja Zuza jest nakarmiona, przebrana, i pieknie spi w woziu a ja ogarnelam chatke zrobilam sniadanko i mam chwilke czasu dla siebie |
|
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuuulka karmienie na leżąco jak już Piotruś warzy te 5 kg jest boskie, bo mi już ręce chciało urwać od trzymania go
ale fakt pozycje jakie on robi to masakra Też teraz śpi jak Twoja Zuza, a ja nie ogarnięta i ejstem o taka , dom nie posprzatany... i rozpaczam nad dywanem, który muszę wyczyścić(u siostry w pokoju skoro jje nie ma, my jesteśmy a jak ktoś przychodzi to zostaje tlyko jej pokój do goszczenia), bo go olewałam jako, że to jej pokój |
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Zebra korzytsam poki moge
jeszcze tylko musze wlosy umtc bo nie wykapie sie bo nie ma Tzeta a Zuzalubi sie budzic jak nikogo nie ma ![]() jeju ale bym wyszla na spacer.. choleraaaa no... czemu nie jest cieplo
|
|
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
My napewno pójdziemy na sapcerek 5 na plusie i nawet zanosi się na to, że i słoneczko wylezie
|
|
|
|
|
#366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a pediatra to pierwsza wizyta to taka patronarzowa potem tez bedzie trzeba zreszta jutro z mala idziemy na wazenie |
||
|
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A daleko macie do przychodni my mieliśmy 5 minut ale przenisołam amłego do maista, bo u ans do dupy lekarka i pielęgniarki i tylko przyjmuje po 2 godziny 3 razy w tygodniu masakra. Tak, że teraz mamy autobusem 20 minut plus 10 dotargać przez maisto wózkiem
|
|
|
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogole to czekam na becikowe i ide szalec po sklepach
|
|
|
|
|
|
#369 |
|
Zadomowienie
|
Helloooł Dziewczynki.
Zebra, Piotruś śliczny, chyba jakiś akrobata z niego wyrośnie ![]() Ja też się dzisiaj nie wyspałam. Mała buszowała prawie do północy, bo wyspała się wieczorem. Potem o 3 obudził mnie mój pęcherz i o 6 tż wstawał do pracy, dobrze, że Amelka pospała do 8.30, bo bym padła chyba.
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuuulka to i takk amcie spoko, bo amcie samochód. My to anwet prawka nie mamy i jak coś gdzieś dalej trzeba jechać to tata albo jego kobieta nas wożą... Ale wiadomo kiedyś nie będzie już tak dobrze. Tż obowiązkowo na wiosne musi kurs zacząć...
Pumuś dziękujemy ![]() Ok zaczne cokowliek po troszku A potem spacerek |
|
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#372 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
No cóż nie bede gorsza - ja też jestem nie wyspana! Iwo o 1.30 się obudził i nie chciał spać i cały czas gapił sie na mnie i na Tż Bo jego łóżeczko postawilismy na razie przy naszym. Potem jak już myślałam ze usypia to zaczal robic kupe a jak juz zrobil to chcial jesc... a jak juz zjadl to mial czkawke Dalam mu wody i dopiero padl Szogun mały ![]() Miałam Wam napisać co tam ksiadz powiedzial A wiec musimy miec zaswiadczenie od naszego proboszczyka ze mozemy ochrzcic dziecko w innej parafii i on bez problemu to zrobi. A że nasz proboszcz juz mowil ze nam ochrzci Małego wiec nie sadze ze bedzie robil problemy z wydania zaswiadczenia A jesli tak to wysle do niego tate i on mu nagada ![]() Iwo zamiast spac to gada do karuzeli O a teraz woła EEEJJJ czyli o mnie chodzi ide........Film 2012 fajny! ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- No i Młody już uśpiony
|
|
|
|
|
#373 |
|
Zadomowienie
|
Hej lachony
a ja się wyspałam Bo odkąd się skończyły brzuszkowe problemy to spimy całą noc tylko raz się karmimy na śpiocha i dalej w koimono. Rano o 7 przenosimy się do wyrka i dalej śpiulkamy do 8-8.30 Ale w dzień za to ostatnio coś maruda się zrobiła z dziecięcia mego Byliśmy na spacerze, ale fajnie ciepło. Tylko mokro jak nie wiem, wróciłam z przemoczonymi butami. Aaa i byliśmy dzisiaj rano u okulisty na kontroli i wsio ok, więcej jeździć nie musimy, oczka śliczne i zdrowe<jupi> Co tam u Was dziołchy?
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba tez pojde dzisisj na spacer tak cieplo jest ![]() a wogole to czekam na pediatre i sama nie wie czego chce spi a nagle w ryk pokreci glowa pomarudzii znowu spi ![]() Samanthha a mowilam ze fajny :P: wogole grzeczne masz dziecie.. nie marudzi ani nic :P: booooskooo
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2010-02-18 o 13:21 |
|
|
|
|
|
#375 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja poszantażowałam mojego tża ze jak nie bedzie pomagał to sie wyprowadze i poskutkowało.
powiedziałam mu ze skoro nie podoba mu sie ze kąpie małego codziennie to za to bedzie jeszcze w nocy wstawał i go karmił na zmiane ze mną. oczywiście sie zgodził bo nie miał wyjscia. a jak zacznie znowy skakać to jeszcze mu coś wymyśle... ![]() NOĆ MOJA RÓWNIEŻ SUPER. OD KIEDY W DZIEŃ KARMIE PIERSIA A W NOCY BUTELKĄ TO MAŁY ŚPI JAK ZABITY I NAWET NIE MARUDZI..
|
|
|
|
|
#376 |
|
Zadomowienie
|
Paprotka, a dlaczego mu się nie podoba, że codziennie kąpiesz małego? Przeciez ty to robisz, to w czym mu to przeszkadza? Twój tż ma zdecydowanie za mało obowiązków przy małym, a ty jesteś dla niego za dobra. W nocy chociaż by mleko mógł przygotowywać na przykład
|
|
#377 |
|
Wtajemniczenie
|
nie
zle zrozumiałaś on kąpie małego i sceny przy tym robił i dlatego kazałam mu w nocy wstawać za kare. ma więcej obowiązków
|
|
|
|
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
Mogę też dołaczyć? Mam synka Kacperka urodził sie 13 listopada 2008roku... a ja mam 22 lata wiec jeszcze sie kwalifikuje do wątku...
|
|
#379 |
|
Wtajemniczenie
|
no mozesz mozesz jak juz żes wlazła
witamy
|
|
|
|
|
#380 |
|
Zadomowienie
|
Paprotka, no już myślałam, że trzeba go
Ale dobrze, że straszak pomógłNiunka, witaj
|
|
#381 | |
|
Zadomowienie
|
no to sie ciesze
![]() własnie mój łobuz chce pisać ze mną.... uwielbia klawiaturę i walenie w nią![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
nasz ksiadz robił preblemy....nie chciał nam ochrzcić dopiero jak ustalilismy date ślubu to powiedział ze nam dziecko ochrzci....chore to jest...no ale co zrobisz? mielismy isc do innego ksiedza ale tak pomyśleliśmy nad tym i stwierdzilismy że ślub predzej czy póżniej też musimy wziąść dziecko chrzściliśmy w czerwcu a ślub braliśmy w październiku za dużo czasu nie było na przygotowaniaa ale dalismy rade...
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paprotka Masz czym straszyć![]() Sweet fajnie, że z oczkami wszystko super my jedziemy do tego szpitala okulistycznego 25 lutego i się boje czy coś się popraiwło czy nie po tych lekach...Samanthhha masz tak grzeczne dziecko, że ja już nic nie napisze z zazdrości a co znaczy w sumie mój też grzeczny ale jak pisałam planu dnia nie posiadamy. Choć muszę sie pochwalić dzisiaj jadł więcej a rzadziej... od rana 3 godziny przerwy miał i zjadł 100ml potem. a teraz miał 2,5 i zjadł 80ml. Następne karmionko wyjdzie po kąpanku ok. 18.40
|
|
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem padnieta
![]() Byla pediatra u nas pobadala i wsio ok oczywisciez bioderkami wszystko ok ale nalezy pieluchowac i Bylismy na malym spacerku do garazu do auta na parking podziemny i do CH ladnie pieknie spala jutro pojde na krotki po osiedlu ![]() Witamy nowa mamusie Paprotka i bardzo dobrze ze dolozylas mu obowiazkow jest ojcem i niech sie poczuwa
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niunka - wróciłam małolat usnąl w drodze do domu i śpi nadal a ja muszę się zabrać za listę zakupów co mi potrzebne na młodego urodzinki...
|
|
|
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuuulka supcio, że wszystko dobrze
Mały śpi u mnie na klacie i nic zrobić nie mogę... Mam nadzieję, że po kąpanku zaśnie ładnie na dłużej. |
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#387 |
|
Zadomowienie
|
może Ja podam jeszcze swoje dane do listy mamuś bo nie podałam wszystkiego
imię Ewelina synusia urodzilam naturalnie bez zadnych wspomagaczy choc troszke sie meczylam bo 17 godzin wazyl 3820g i mial 57cm
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki większy ten synuś Mój byłby miał 4 kg jak nic jakby zechciał do terminu zaczekać
|
|
|
|
|
|
#389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj to by byl ciezki porod.... u mnie sam porod byl ok...nie bylo tak tragicznie ale jak mi sie robilo rozwarcie to myslalam ze skonam ale juz nie pamietam tego bolu...oczywiscie na porodowce mowilam ze wiecej dzieci miec nie bede ale teraz zmienilam zdanie fajnie byloby miec jeszcze coreczke
|
|
|
#390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() P.S napisałam wcześniej posta i mi sie przeglądarka wyłaczyła |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

do 12 i wtedy by zjadł i poszlibyśmy na spacerek... No zobaczymy co to będzie
Pierwsz e to wczoraj jak się śmiał do taty chciałam zrobić ale jak mój super szybki aparat w telefonie pstryknął to mały już się przestał śmiać
wyginam smialo cialo
ladnie to sie na lezaco karmi no 
mala kupki zrobic nie mogla i sie meczyla .. nie wiem czy to sprawa zmiany mlekai dlatego tak jest no ale teraz za to jak trzasnie kupsko to ohoh a wtedy moj Tzet mowi "chodz zobacz jaka ogromna i looooo ale sadzi" ale mam polewke z niego wtedy 

chce

A jesli tak to wysle do niego tate i on mu nagada 
spi a nagle w ryk pokreci glowa pomarudzii znowu spi
my jedziemy do tego szpitala okulistycznego 25 lutego i się boje czy coś się popraiwło czy nie po tych lekach...