|
|
#751 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część V
Jeszcze tylko o te flakony, które potraktowałam nie wiedzieć czemu po macoszemu.
Im też się należy odrobina szacunku ![]() I to już KONIEC! Więcej grzechów nie pamiętam. |
|
|
|
#752 |
|
Raczkowanie
|
Zazdroszczę Chance i perle de lalique
|
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Pearl...
![]() to tyle jak chodzi o mój komentarz, odjęło mi mowę WOW!
|
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Pearl, ślicznie u Ciebie
Celine Serdecznie gratuluję
|
|
|
|
#756 |
|
Wtajemniczenie
|
Pearl,
![]() Jestem ciekawa, czy to już wszystko co co byś chciała mieć czy polujesz jeszcze na coś?
|
|
|
|
#757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę pamiętać o Tobie, gdy ukaże się dno we flakonach Cytat:
![]() Dziękuję Dziękuję Dziękuję Cytat:
![]() Dzięki, Aguśko
|
|
#758 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Oj, Five o'clock i mnie się marzy, choć nie znam... Wanted miałam ale coś mi nie pasowało i sprzedałam praktycznie całą , jakoś czułam w niej przez chwilę coś z Light Blue .
|
|
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pięknie przedstawiona gratuluję
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Pearl78 ile ja bym dała, żeby zamieszkać u Ciebie na tych 2 półeczkach
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Pearl piękna
|
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Pearl, prawdziwy Zapachowy Sezam u Ciebie
Bogactwo i różnorodność. Gratuluję panowania nad tak ogromną kolekcją
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pearl - Twoja Kolekcja ![]()
Edytowane przez Soso Czas edycji: 2010-02-19 o 08:57 |
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Pearl piękna kolekcja
|
|
#767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczesniej jest zdjęcie właśnie tych dwóch półeczek.Spokojnie upchnęłabym jeszcze kilka flakonów. Czekam aktualnie na trzy:/ Louve, Cristobala i Eau Mega...
|
|
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam wczoraj tę perełkę cenową Eau Mega, gratuluję, ja odpuściłam, w ciemno nie klikam, przyda się trochę przystopować.
|
|
#769 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#770 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Są ogromne, prześliczne Biorąc pod uwagę upodobania, rodziny zapachowe, bliżej mi do Pearl Cytat:
![]() ![]()
Poszukiwałam korka do Mystery NC. Znalazłam na All- korek z prawie pełnym flakonem ![]() Edytowane przez iwona-jk Czas edycji: 2010-02-19 o 16:07 |
|||||
|
|
|
#771 |
|
Raczkowanie
|
Drogie Perfumoholiczki!
![]() W pierwszej kolejności gratuluję Wam wspaniałych kolekcji!! Zazdroszczę i szczerze podziwiam, a przy niektórych z trudem zbieram szczękę z podłogi ![]() Mimo, że forum perfumowe czytam regularnie od półtora roku, to nie udzielam się zbyt często. Myslę, że wpisanie się w tym wątku będzie najlepszym sposobem na przedstawienie się Zaczęło się od chęci przypomnienia sobie dawnych miłości: Le Feu i Tygrysa, a skończyło się tak, jak widac na załączonych zdjęciach Kolekcja jest mocno niespójna i chyba trochę przerośnięta jak na moje potrzeby, jest w niej kilka nie do końca przemyślanych strzałów i prawdopodobnie w najbliższym czasie nieco ją zredukuję. Marzy mi się kolekcja składająca się z maksymalnie 15 pełnowymiarowych flakonów i 5-10 maluchów/odlewek. Wciąż szukam ideałów, i cieszę się z odkrycia dzięki Wam i forum, moich 2 objawień: Nu (zarówno edp, jak i edt) oraz Cristobala powoli zaczynam też zaczynam zapoznawac się z niszą...Ale do rzeczy ![]() Flakoniki zostały podzielone wg pojemności: I - miniatury, ekstrakty, odlewki II - do 35 ml III - powyżej 50 ml Z pewnością większosc z moich flaszek jest Wam dobrze znana, więc opiszę tylko te, które nie są zbyt dobrze widoczne: I - odlewki to: Habanita, Kyoto, Botrytis, Gucci edp, Lolita, Le Roy Soleil, Hypnotic Poison, Tam Dao II - za Must czai się Youth Dew Amber Nude Estee Lauder, a za Insolence edp - The Body Shop White Musk w wersji Midnight Iris. III - Guerlain z etui to Jicky edp, a XS Paco Rabanne to wersja Extreme Girl. No i to by było na tyle ![]() Ach, na zdjęciach brakuje 30-stki Sicily, 15-stki Voile d'Ambre YR i resztki Chanel 5 edt w okropnym refillu, ale chyba już na dobre przechwyciła je moja mama, więc się nie liczy
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie kolekcja nie musi być spójna - przecież kobieta zmienną jest
![]() Gratulacje widzę u Ciebie kilka "moich" zapachów - Hypnose, Cinema, Elixir des Mervelles, a ostatnio mam ciągoty na Organzę
|
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne wejście Gratuluję ślicznej kolekcji ![]() Oczy śmieją mi się do Insolence EdP I parę zapachów nas łączy: obie wersje Nu, Must, Cocon, Smok Czekam na kolejną odsłonę, kiedy już nisza wciągnie Cię na dobre
|
|
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() super! ![]() Łączy nas tylko Lolitka i Brit ![]() Tygrysa szczerze zazdroszczę
|
|
#775 |
|
Raczkowanie
|
Viollet, Princesko, magdulenko! Dziękuję Wam pięknie za miłe słowa
![]() Viollet - Pewnie, że kolekcja nie musi być spójna ale ja mam silną potrzebę wprowadzenia chociaż odrobiny porządku w moich zbiorach (heh, nie jest to moja mocna strona ) Czasem wydaje mi się, że już wystarczy, że dość i basta, a potem mania znów się zaczyna... No i trudno mi się czasem rozstaje z flaszkami…Z niszy marzę o Aziyade, Dzing! i Borneo...przynajmniej na razie Oczywiście będę aktualizować fotki, kto wie, może przeprowadzę jakąś rewolucję... magdulenko – wypatrzyłam u Ciebie jeszcze Kingdom, które nas łączy, bardzo zazdroszczę Lalique Le Parfum, na które się czaję od początku roku i moje najnowsze olśnienie: Penhaligon’s Elixir – dawno nic mnie tak nie poruszyło! Princesko – miałam i przez długi czas używałam Słonia, dla niektórych znajomych nawet pozostał moim signature scent Cóż, miłość z gatunku tych trudnych. Puściłam go w świat, zostawiając sobie tylko 4 ml, żeby nie zniszczyć do końca tej więzi Dziękuję jeszcze raz! ![]() Edytowane przez teclo Czas edycji: 2010-02-19 o 18:24 |
|
|
|
#776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Proszę bardzo
![]() Cytat:
Piękne marzenia Cytat:
Poleciał do Agnyski81, u mnie się męczył biedaczek i nijak nie chciał współpracować ![]() Za to Elixir Penhaligon's polecam z całego serca ![]() To przyjaciel na dobre i na złe |
||
|
|
|
#777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chcę zamieszkać na tych półkach ![]() Cytat:
łączą nas Hypnose i Słonik, a parę innych flaszek z chęcią bym widziała i u siebie
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
Teclo, piękna kolekcja
![]() Zazdroszczę Classique, Shalimara, Cristalle, Coco EdP... Łączy nas Insolence EdP i Habanita, kiedyś miałam też Cinemę EdP
|
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Teclo, bardzo ładna kolekcja, gratuluję
. Mnie się podobają kolekcje i różnorodne i przemyślanie ukierunkowane, uwielbiam oglądać zdjęcia wszystkich . Dużo zapachów nas łączy/łączyło, np. Hypnose, Cinema, Brit, Nu edt, EdM, Botrytis, niedługo będę miała odlweki Soni Rykiel i Organzy .No i brawa za odwagę, ciekawa byłam która pierwsza się odważy zaprezentować swoja kolekcję po Pearl78 .
|
|
|
|
#780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj, taką skarbnicę chyba ciężko będzie przebic... a z resztą, to nie wyścigi, prawda? Pearl - wyrazy najgłębszego podziwu!! (a swoją drogą - usta Salvadora Dali mam chyba od Ciebie )Pin up girl, Maja102, Asiuuuula - bardzo Wam dziękuję ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

WOW!
klik!

I co najmniej kilku zapachów Ci zazdraszczam 

.

. Podziwiam, ale ja to bym po nocach nie mogła spać, że mi się to wszystko zepsuje, zanim zdążę zużyć