![]() |
#2371 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
2012-6,5/10. Szczerze mówiąc, spodziewałam się czegoś lepszego po tych wszystkich achach i ochach
![]() ![]() ![]()
#2372 |
Zakorzenienie
|
Ptasiek- wspaniały film, ciekawa historia o chłopcu, który chciał być ptakiem. Wspaniałe zaskakujące zakończenie...
![]() Polecam! 10/10
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia... Bo wolny czas to jest coś co lubie, tych co pracują i się uczą nie rozumiem! ![]() Edytowane przez wsiowy_gupek Czas edycji: 2010-02-16 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Rozeznanie
|
book of eli
nie spodziewałam się wiele, takze nie byłam zaskoczona - schemat goni schemat - tz mnie uswiadomił, że film jest na motywach zaczerpniętych z fallout (?) - chyba nie przekręciłam nazwy - także jak ktoś lubi filmy na motywach gier, dziejące się w bliżej nieokreslonej przyszłości, w świecie po nuklearnej zagładzie, gdzie jedyny praworządny próbuje siać sprawiedliwość - to się nie zawiedzie. Mnie niestety takie produkcje nie kręcą. 1/10
![]() |
#2374 |
Zakorzenienie
|
The Lovely bones - magiczna historia morderstwa pewnej 14letniej dziewczynki. Trzyma w napieciu i rozkleja. Dla mnie bardzo dobry film, rola głownej bohaterki porusza (sama jest bardzo ładna btw...) 9/10 http://www.filmweb.pl/f200209/Nostal...io%C5%82a,2009
|
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Film oczywiscie super, polecam.
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Lista Schindlera Kiedyś leciało na tvp1 i zgrałam sobie na dysk dvd. Długo decydowałam się na obejrzenie filmu i wczoraj wkońcu to zrobiłam. Myślałam, iż Pianista będzie najlepszym w mojej opini filmem traktującym o sprawie żydowskiej. Strasznie się myliłam. Ten film jest o wiele, wiele lepszy. Bardziej emocjonalny, wzruszający, pełen magnetyzmu. Piękna muzyka, oddanie nastroju. Aktorstwo na najwyższym poziomie. Jestem oszołomiona tym co zrobił Ralph Finnes. Trwa 3h , ale absolutnie nie jest nudny. 10/10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zakorzenienie
|
Aż wstyd się przyznać, ale dopiero teraz obejrzałam "Matrix" (cała trylogia).
Najbardziej podobała mi się część pierwsza. Byłam zagubiona, nie widziałam, o co chodzi - utożsamiałam się z głównym bohaterem. Nie wiedziałam, dlaczego Agenci próbują go złapać, kiedy wydarzenia dzieją się na jawie a kiedy we śnie. Przez prawie całą pierwszą część zbierałam szczękę z podłogi. Efekty (bullet-time -spowolnienie), aktorzy, teksty - po prostu miazga! W pozytywnym tego słowa znaczeniu. W Matrix Reaktywacja - baaaaardzo podobały mi się sceny, kiedy występowała Trinity. Nie lubię filmów typu "zabili go i uciekł" a ta kobitka miała w sobie "coś", że chciałam sie dowiedziec, jak potoczą sie dalsze losy Neo i Trin. Carrie-Anne Moss pokazała, że ma nie tylko ładne ciało, ale potrafi z niego korzystać- sceny walk, czy pościg (btw, wiecie, że specjalnie na potrzeby filmu nauczyła sie prowadzić ścigacza, na któym ucieka z Klucznikiem, i w tych scenach nie miała dublerki? ![]() Zakończenie jednak trochę naciągane.. Matrix Rewolucje - wszystko ladnie, ok, ale.. za dużo efektów w Syjonie, za dużo walki ze Strażnikami. Za dużo strzelanki. Ale wątek Trin i Neo jest ![]() ![]() ![]() I oczywiście scena, gdzie Neo rozmawia z "Maszyną Maszyn" - bajeczna.. Te widoki pokazywane z jego perspektywy... ojjj cudo ![]() Ogólnie w 2 i 3 części było za mało "matrixa w matrixie" - za dużo strzelanki, za mało nawiązań do tematu. Marzy mi sie kolejna część, oj, marzy ![]() Pierwszej części dam 10/10, a dwóm pozostałym po 9,5/10
![]() |
#2378 |
Raczkowanie
|
"Avatar" - ale koniecznie wersja 3D
![]() "Grubazzzki" -miła, przyjemna, wesoła komedia o nieco pulchnych dziewczynach, świetna ![]() " Uprowadzenie Agaty" - polski ,chłopak ucieka z więzienia mimo iz mu został tydzien czasu do konca , zakochuje sie, ucieka z dziewczyna.......... łzy lecą na końcu ![]()
#2379 |
Rozeznanie
|
Kochaj i tańcz - początkująca dziennikarka, dowiaduje się, że jej ojcem jest światowej sławy tancerz. Chcąc zbliżyć się do niego dziewczyna postanawia nauczyć się tańczyć. Jej trenerem zostaje Wojtek. To właśnie dzięki niemu Hania zaczyna odkrywać porywającą magię tańca. Jej uporządkowane życie u boku narzeczonego, Sławka, przechodzi totalną rewolucję. Hania oddaje się całkowicie swojej nowej pasji, której jej narzeczony kompletnie nie pojmuje.
W rytmie hip-hopu 2 - bohaterka od dziecka marzy o karierze prima baleriny. W prestiżowej Akademii Julliard pobiera lekcje baletu u wymagającej Monique Delacroix, która zauważa drzemiący w dziewczynie potencjał. Sara nawiązuje znajomość z wykładowcą Milesem, łączy ich wspólna pasja - hip-hop. Dziewczyna zdaje sobie sprawę, że aby zrealizować marzenia musi całkowicie poświęcić się baletowi. Wkrótce będzie musiała dokonać wyborów, które zadecydują o jej przyszłości.
#2380 |
Zadomowienie
|
"To skomplikowane"- na komedie nie chadzam, ponieważ moje poczucie humoru jest chyba zbyt kretyńskie na przewidywalne i podręcznikowe żarciki kręcące się wokół seksu , picia i rzygania, ale w ramach "mam chwile wolną , a nic innego nie grają" poszłam skuszona boską meryl
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z innej beczki to właśnie skończyłam oglądać Bękarty Wojny. Jestem tak mega pozytywnie zaskoczona, że aż nie mogę w to uwierzyć. Długo się zbierałam do tego filmu, nie wiem w sumie czemu bo uwielbiam filmy Quentina no i po raz kolejny mnie nie zawiódł. Avatar obejrzę dopiero w sobotę (wcześniejsze dopchanie się do Imaxu graniczyło z cudem, a nie chciałam zamawiać biletów z miesięcznym wyprzedzeniem) i wtedy ocenie który film bardziej zasługuje na Oskara w kategorii najlepszy film. Czytając komentarze np. na filmweb widziałam, ze zdania są podzielone. 9/10 to moja ocena.
Edytowane przez Dorotka... Czas edycji: 2010-02-17 o 16:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma chętnych, a w moim otoczeniu nikt się Matrixem nie zachwyca ![]()
![]() |
#2383 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no ja musze wtrącic, ze rowniez uwieeeelbiam Matrixa, świetny film, efekty, normaalnie chyba go obejrze jeszcze raz ![]() ![]() a wracajac do tematu , polecam bardzo mocno, kto nie widział jeszcze : "Taken" - porwana dziewczyna w celu sprzedania, prostytucji, ojciec przewraca wszystko i wszystkich do góry nogami aby ja odnalezc....świetny film, bardzo dobrze zrobiony ![]()
![]() |
#2384 |
Rozeznanie
|
A propo Matrixa to polecam wam poszukać w internecie i przeczytać interpretacje oraz odniesienia Matrix to skomplikowana i złożona machina. Bracia Wachowscy naprawdę włożyli w to dużo szczegółowości, pracy, wiedzy i odniesień. Polecam również obejrzenie animatrixa. Ma bardzo dobry klimat i jest stworzony przez najlepszych animatorów. Dobrze dopełnia wiadomości i całość matrixa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Zakorzenienie
|
co to znaczy "zarzuciła źródłem twojego filmu."?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Rozeznanie
|
Odlot: Pewnego dnia Carl Fredricksen postanawia zrealizować marzenie swego życia i wyrusza w podróż do tajemniczej krainy w Ameryce Południowej. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że Carl podróżuje we własnym domu unoszonym przez setki balonów, a w wyprawie przypadkowo towarzyszy mu pewien ośmiolatek. Jednak prawdziwe przygody zaczynają się dopiero po dotarciu na miejsce, gdzie dwóch podróżników spotyka dziwacznego ptaka i mówiącego ludzkim głosem psa.
Jak dla mnie baardzo sympatyczna bajka. Na samym początku bardzo wzruszająca potem już śmieszniejsza. Pomysł też oryginalny. Myślę, że warto zobaczyć.8/10
![]() |
#2388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam jeszcze Dzieci Ireny Sendlerowej. ja nawet nie wiedzialam, ze taka ksiazka istnieje... lepsza niz film?
Edytowane przez DontSaySorry Czas edycji: 2010-02-18 o 00:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Zadomowienie
|
Narzeczony mimo woli- tendencyjna, calkowicie przewidywalna komedia romantyczna z podstarzala Sandra Bullock, ktora nijak nie pasowala mi do tej roli. Odrobina humoru jednak byla, wiec- 2/10.
Bez mojej zgody- wzruszajaca historia, ktora porusza tak wazkie zagadnienia jak prawo do decycowania o wlasnym ciele czy zyciu. Jednak jak dla mnie opowiesc byla zbyt ckliwa i tak tez ukazana, hmm mam wrazenie ze zrobiona na typowy wyciskacz lez, dlatego tylko 7/10. August Rush- film familijny, troche naiwny, ale cieply. Mnie akurat nie urzekl specjalnie chociaz wiem, ze ma sporo zwolennikow- 5/10. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co ostatnio widziałam? "Żyć własnym życiem" Godarda, bo potrzebowałam pracę napisać ![]()
![]() |
#2391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Druga i trzecia część są były robione "na szybko" więc brakuje tu tej wieloznaczności, "drugiego dna", co nie oznacza, że są gorsze ![]()
![]() |
#2392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, a warto? Pod jakim tytułem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Zakorzenienie
|
wieczór kawalerski 2 - taki sobie. taka typowa komedia, ale nic nadzwyczajnego . 4/10
#2394 |
Raczkowanie
|
Bękarty Wojny - pierwsza moja myśl o tym filmie: yyy, dziwny. Nietypowe podejście do poważnego tematu. Ale film pomimo swoich 2,5 godziny nie nudził mnie - może to dlatego, że lubię wojenne klimaty, a ten w dodatku był naznaczony nietypowym humorem Tarantino. Historia Shosanny naprawdę przypadła mi do gustu, jak i aktorka grająca tę postać, moim zdaniem poradziła sobie z rolą znakomicie. Nie mogę jednak powiedzieć tego o Aldo - Brad Pitt nie przekonał mnie w ogóle. Może i jego rola nie była najprostsza, ale to aktor z wieloletnim doświadczeniem, a tutaj zupełnie mnie zawiódł.
Nie do końca pasuje mi też tytuł produkcji - ja odniosłam wrażenie, że to historia Shosanny jest trzonem całego filmu, Bękarty wciąż były dla mnie jakoś obok. Ogólnie - rozczarowałam się tym filmem - ale pozytywnie rozczarowałam. Z opinii, które czytałam i które słyszałam, film miał być o wiele za długi, nudny, dziwny i niezrozumiały, a dla mnie był - owszem, trochę dziwny - ale może to zaleta? 7/10
![]() |
#2395 |
BAN stały
|
Thelma i Louise w reżyserii Ridley Scott''a- Obejrzałam tę produkcję przede wszystkim ze względu na Susan Sarandon. Świetna fabuła filmu wciągnęła mnie już od pierwszej minuty. Zresztą Sarandon nie grywa w kiepskich produkcjach a Scott nie reżyseruje miałkich filmów.
Polecam 8/10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Zadomowienie
|
Julie&Julia-mistrzostwo! plakalam i smialam sie na przemian. Marzy mi sie taka scenografia w moim zyciu. 9/10
#2397 |
Zadomowienie
|
Nostalgia anioła- za ogromne rozczarowanie daję 4/10..niezbyt udany film. Przykład jak zwalić dobry , bardzo dobry pomysł nieudaną filmową aranżacją. Sprowadzony do banalnej historyjki, nie trzyma ani trochę w napięciu (oczywiście oprócz typowych zagrań typu totalna cisza, morderca na dole, ofiara na górze, czekamy na pierwszy dźwięk), efekty specjalne w czasie przedstawiania świata między niebem a ziemią momentami sprowadzone do poziomu z "zapowiedzi" (chodzi mi o te dzieci na końcu hasające z królikami , motyw drzewa etc.)i są boleśnie wręcz tanie. Muzyka również tylko momentami dobra, ale uderzająca w patetyczność, czyli bardzo, bardzo śliski teren gdzie łatwo można popaść w kicz i niestety nie udało się tego uniknąć. Kolejna sprawa- niespójna fabuła. Szukającym emocji i pięknego filmu..- bądźcie przygotowani na rozczarowanie i horror dla 14latek, aczkolwiek nie jest tak , że film jest kiepski- nie, ma w sobie potencjał, emocje, ale po szumnych zapowiedziach można spodziewać się było czegoś naprawdę fajnego.
na koniec cytat z filmwebu "Pozwalamy sobie na to, żeby ARTYSTYCZNOŚCIĄ tłumaczyć zwyczajnie słaby film. Szkoda, że tak wypadła "Nostalgia anioła", bo temat na film jest bardzo dobry. Ładne efekty specjalne są szalenie manierystyczne, pompatyczne zdania sztuczne, a piękne widoki pozornie pogłębiają film." |
![]() ![]() |
![]() |
#2398 | |
Zakorzenienie
|
Bez mojej zgody - 10/10, - piękny film, wzruszający, ciepły, traktujacy o tak wielu ważnych sprawach jak rodzina, choroba, rozmowa lub jej brak, o waznych decyzjach których konsekwencje ponosi cała rodzina...rewelacja! Gra aktorska tez świetna wg mnie, 2 córki -
![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Zakorzenienie
|
Ślubne wojny 9/10 tematyka jak najbardziej 'moja'
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.