Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 22:08   #2191
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Natalala jak odchodzą wody to nie boli , czujesz jak leci z ciebie jak z kranu i nic nie możesz zrobić.U mnie za pierwszym i drugim razem stało się to po wstaniu z łóżka .Pierwszym razem w nocy wstawałam do toalety i chlup, a drugim razem też chciałam wstac do toalety, ale juz nie doszłam
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 22:13   #2192
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
Napisane przez Dorota198753 Pokaż wiadomość
Odejscie wod w ogole nie boli i nic ich nie przepowiada poprostu dzieje sie to i juz...ja np.wstalam siusiu i poczulam jak nagle wylewa sie ze mnie ogromna ilosc wody,odrazu zrozumialam ze odchodza wody plodowe)
ja zawsze jak spalam to ta twardo a teraz sie tak porobilo ze cos stuknie puknie a ja od razu oczy jak 5 zł i pozniej usnac nie moge, moze mi sie organizm przygotowuje :uśmieszki:

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

mam nadzieje ze nie stanie sie to podczas snu i sie nie obudze;/
A.Camus

Edytowane przez Darusiaaaa
Czas edycji: 2010-02-18 o 22:12
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 22:13   #2193
ania p
Zakorzenienie

Darusiaa - tak zalecali u mnie w szkole rodz jak pow 15 stopni wychodzimy od razu zaczynamy od 15-20 min . jak do 10 stopni po tyg werandujemy kilka dni i wychodzimy pare dni pózniej , jak mróz czekamy trzy tyg dopiero werandowanie i wychodzimy . to trzymanie dziecka trzy tyg szczególnie wiosną to lekka przesada. Pominę już fakt że ja bym zwariowała w tym czasie w domu he he , a Szymek juz tym bardziej choć mam znajomą co przegieła po całości , dziecko z grudnia a na dworku jeszcze nie była . od kilku dni ją weranduje a mała ma dwa miechy . Ja wiem że były mrozy ale bez [przesady tym bardziej że laska ma balkon .. balkon przy maluchu rewelka , wózek balkon i śpi pół dnia na dworku

Ola - a kit to wie jak to będzie jak wiadomo w marcu jak w garncu.

Natala - ja miałam podgrzewacz od kuzynki mi się przydał bo moje dziecko butelkowe czy tobie się przyda nie wiem ale w sumie to można kupic w każdej chwili
Stary 2010-02-18, 22:13   #2194
NaTaLaLa
BAN stały

O szok.....ja jeszcze musze do fryzjera!!!!!!!!!!!!!!! Tylko KIEDY???calkiem zapomnialam...moze dlatego ze staram sie nie patrzyc w lustro?
Trzeba zrobic z soba porzadek, bo pozniej nie bedzie jak :/

A ja rozmawialam z mama na temat spacerkow,itp... no i okazalo sie ze ja spalam na dworzu w wozku po miesiacu ale zeby nie bylo tak fajnie.. (jestem rocznik czarnobyla) i ten moj pierwszy praktycznie CALY dzien na dworku przespalam w wybuch w Czarnobylu...'przewietrzy lam' sie cacy musze zapytac TZ czy swiece w nocy hmmm
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 22:14   #2195
libra777
Zakorzenienie

Ja pod koniec ciąży też cierpiałam na bezsenność potrafiłam sie obudzić o trzeciej czwartej i kaplica nieraz udało mi sie jeszcze usnąć , a nieraz tak przelezałam do 6 chociaż i wstawałam
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 22:19   #2196
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
A mam jeszcze pytanko, czy kupowalyscie moze podgrzewacz do butelek? ja wlasnie sie nad tym zastanawiam...i sama juz nie wiem,
Ja mam podgrzewacz i sterylizator. Codziennie sterylizuję ok. 8 -10 butelek używam na okragło. Ale ja nie karmię piersią. Ja bym na Twoim miejscu poczekała i zobaczyła czy będziesz karmić piersią czy nie.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Pop nie wiem jak to jest z wcześniakami ale , na jakiej wodzie robisz mleko ?możesz jej robić nóżkami czesto takie żabki przyciskac do brzuszka . Mleko mod ma żelazo w sobie więc moze powodować zatwardzenia . ale jeśli mała się nie męczy to nic groźnego się nie dzieje nie musi się codziennie załatwiać . Można też dać kilka łyżek ciepłej wody na czczo dziecku ale to musisz spytać pediatry bo nie wiem czy tak można dac Twojej .
Co do mleka to ja miałam taki sposób co by nie podgrzewać . Kup sobie termos taki 0.5 l. Tam wlewasz gorącą wode , w butelkę też 0.5 zimną przegotowaną . To tylko mieszasz w butelce i mleko gotowe w minute Po kilku razach dojdziesz do wprawy ile czego wlać .
Polecam tez pojemniki na mleko
http://www.allegro.pl/item914242738_...atis_nowe.html
wsypujesz tam odmierzone już porcje mleka , bardzo przydatna rzecz
A takie na wyjścia
http://www.allegro.pl/item918530246_...szt_0_bpa.html
do tego termotorba ja mam taką np.
http://www.allegro.pl/item895840176_...granatowa.html
mi te rzeczy bardzo ułatwiały życie , ale szczególnie ten termos z wodą w nocy rewelka.
Jesteś nieoceniona, a Twój pomysł z termosem przyda mi się gdy bedę chodziła na wizyty lekarskie. W następny piątek np. o 8 mamy jedną wizytę a o 12 drugą i to w Opolu więc zatanawiałm się jak ja nakarmię małą. więc dzięki za podpowiedź .

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 22:22   #2197
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja na ta cala sr to przymykam oko, tak samo na ta polozna, ona tak strasznie powaznie mowi wszystko ze jak przemyslalam sprawe to chyba nawet niepotrzebnie tam chdze...

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

ja mam tak od dobrego miesiaca ze sie budze co 2-3 godziny lece siku i pozniej usnac nie moge dlugo a potem znow pobudka na siku i tak w kolko,

w ogole nie caly czas ale czesto w dzien zdarza mi sie tak ze czuje jakby mi sie chcialo tak okropnie siku ze nie moge chodzic bo az boli czasami, a ide i nie wysikam nawet kropelki.
A.Camus
Stary 2010-02-18, 22:34   #2198
NaTaLaLa
BAN stały

Karmic piersia nie zamierzam, jesli bedzie pokarm ok ale tylko do butelki ...cos czuje ze marna 'krowa' ze mnie bedzie wiec nastawiam sie i obkupuje z gory w modyfikowane...okaze sie wkrotce...ale w sumie racja, mozna to w kazdej chwili dokupic...

A moge sobie polezec w wannie, w takiej ciepluuuuuuchnej wodzie? czy nie wskazane? bo tez sie nasluchalam na ten temat juz troche a mam taka chec na babelki ze szok

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

W Walentynki TZ chcial sie pobawic w bable...tylko jak zrobic wanne bablow ze szklanki wody?:P niestety inaczej pewnie by sie nie dalo bo ja zajmuje miejsca za 3 osoby+TZ i woda? hmmm slabe polaczenie....ktos by musial wypasc z gry, pewnie ktos kto zajmuje najwiecej miejsca...ja? hehe albo ja na lezaco TZ na stojaco haha wtedy MOZE byc cos wyszlo.....bo kapiel bez wody to jakos malo kapielowo brzmi
Stary 2010-02-18, 22:35   #2199
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja sie przez cala ciaze kapalam w cieplej dla niektorych (tżta na przyklad) az za goracej wodzie.
A.Camus
Stary 2010-02-18, 22:37   #2200
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Ania

To nie jest ważne jaka będzie pogoda, w ciągu dwóch tygodni po cc musisz zrobić sobie 7 kilometrowy spacer i stawić się w urzędzie.
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 22:45   #2201
ania p
Zakorzenienie

Pop - wiem jak to jest wstawac w nocy i robić mleko W nocy tez przydatna rzecz .. ja to wogóle byłam wygodniś i taki zestaw miałam w sypialni he he .. otwierałam oko to termos był przy łózku i takie aventu pudełeczko , tą wode szybko mleko sypałam z tego pojemnika człek zaspany to się nie pomylił z ilością zamieszałam i małemu hop do dzioba Butelki sterylizowałam rano te z nocy.

natala - ja byłam u fryzjera kilka dni temu .. trzeba było sobie ten odrost zamalowac , a ja tez bląd jestem

libra - a ja do samego końca ciązy spałam jak zabita . teraz też się nie budzę , czasami nawet na siku nie wstaje , no chyba że mnie synek obudzi ale on do nas poprostu przyłazi i tez nie musze wstawac

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

nie stanowiło to dla mnie problemu gdyż . Po trzech dniach od wyjścia ze szpitala stawiłam się w nim sama na zdjęciu szwów - pojechałam autem po dwóch tygodniach to już nie pamiętałam ze miałam jakąś operacje . A dwa no cóż nawet jak będzie zimno to fotelik można jakoś kocem troszkę nakryć i wziąść taxi i podjechać .. a moze sie okazać że już będzie naprawdę ciepło. ja akurat byłam w urzedzie sama z męzem a tesciowa była z małym w tym czasie ale ludzie byli tez z dzieciakami . W zime to większy problem szczególnie jak ktoś nie ma autka
Stary 2010-02-18, 22:46   #2202
NaTaLaLa
BAN stały

Ja poki co SPIE...mam tylko problem z ulozeniem sie, bo i tak zle i tak nie dobrze..to za zimno to za goraco( przewaznie za goraco, ale to tak od kilku dni...i w ciagu dnia non stop tez)....jak juz zasne to na amen...rzadko kiedy wstaje na siku (nadrabiam po przebudzeniu)...i nie wiem jakim cudem ale czesto budze sie na brzuchu...o a dzis np obudzilam sie praktycznie 'w nogach TZ' ...jak otworzylam oczy widzialam jego kolana nie wiem co sie dzialo, co wyprawialam ..i pewnie sie nie dowiem
Co mnie dziwi....Przed ciaza najmniej raz w tyg spadalam z lozka...to bylo calkiem normalne u mnie, czasami budzilam sie na podlodze...co smieszniejsze nigdy nie obudzilam sie po upadku ...NIGDY... (w czasie ciazy ani razu jeszcze mi sie nie zdarzylo, odpukac!)
Najsmieszniejsze bylo, kiedy zaczelismy z TZ sypiac ze soba...i akurat po jednej z nocy ja oczywiscie na podlodze...TZ wyskoczyl do mnie z pretensjami i tekstami typu "Jak nie chcesz ze mna spac to mozesz powiedziec, nie wstydz sie,pojade spac do siebie"...nie moglam mu wytlumaczyc ze poprostu TEN TYP TAK MA...ale pozniej zdarzylo sie kilka razy kiedy on jeszcze nie spal i teraz sie tylko wysmiewa taki ewenement ze mnie
Stary 2010-02-18, 22:47   #2203
ania p
Zakorzenienie

ollencja - pominę już fakt że ja będę w szpitalu 70km od domu więc i w urzedzie będę tam odbierała akt . Zapakuje dziecie do auta i się pojedzie
Stary 2010-02-18, 22:56   #2204
NaTaLaLa
BAN stały

Ja zadzwonie do mojego fryca w srode po wizycie u Gin...dowiem sie co i jak, czy wszystko jest ok i wtedy wezme sie za siebie...
To co mam na glowie, to nie blond...mam ciemne gniazdo na samym srodku...przysiegam ze nigdy w zyciu nie mialam na glowie czeos takiego jak mam w tej chwili... ale niestety musialam sie troche przemeczyc bo nie chce od razu po porodzie myslec o fryzjerze....jeszcze tydzien...dam rade!

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

A jeszcze odnosnie temp.. jaka powinna byc temp w pokoju w ktorym przebywa/spi dziecko?
Ja juz wiem ze bede miala z tym problem...uwielbiam jak jest chlodno, nawet moge powiedziec zimno... caly rok mam wlaczone AC..nie wiem jak sie przestawie bo jesli jest mi chociaz odrobine za goraco zle sie czuje, mam bole glowy itp itd... ;/
Stary 2010-02-18, 23:16   #2205
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Samochód mam blokiem, tylko jeszcze nie wyczułam tej krowy i nie wiem jak się tym parkuje, z parkingu do urzędu też mam kawałek . Jak będzie trzeba to podjadę z teściem.

Najbardziej wkurza mnie to, że masz obowiązek wysługiwania się babcią, dziadkiem, taksówką i przepraszać, że żyjesz. Jak to takie pilne to niech zrobią parking pod urzędem albo puszczą autobusy niskopodłogowe na moje osiedle.
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 07:47   #2206
drcron
Zakorzenienie

Dzien dobry
kurcze wczoraj probowalam was nadrobic ale zasypialam po przeczytaniu kilku postow wycieczka do ikei wykonczyla mnie a wrocilam wkurzona bo pojechalam taki swiat drogi na stronie internetowej sprawdzalam czy jest dostepny pokrowiec na naroznik i pisalo ze we wroclawiu jest 4 sztuki < sprawdzalam przed wyjazdem> pojechalam a tam ni ma dopiero dzisiaj maja przywiesc bo sie skonczyly kurczaczki czy nie mogli tegol zaznaczyc na necie po powrocie chcialam was nadrobic ale padalam ze zmeczenia i tak przeczytalam kilka postow zasnelam potem zas kilka i zas zasnelam a noc spedzialm na pilce ze skurczami co godzine trwajacymi kilka sekund dzis jade na ktg zobacze co sie tam dzieje
u nas w urzedzie Pani powiedziaal ze ejsli bedzie jakis problem z dojazdem to ona w drodze do domu podjedzie z papierkami i ja wypisze w domku wszystko wiec sie nie musze stresowac tak samo z dowodem jelsi nie zdaze odebrac <maz nieststy nie moze> to ona tez do mnie z nim przyjedzie i podpisze przy niej tak ze u nas pod tym wzgledem sa ulgi moze dlatego ze to wioska

Natala nam polozna na sr mowila zeby z cieplem nie przesadzac i nie robic w domu sauny temperatura pokojowa powinna byc o jeden stopien wyzsza niz normalnie < u nas jest 20 stopni > tylko do kapieli powinna byc wyzsza ale nie pamietam ile
dziewczyny jak zmienic format pliku zeby nie byl avi ?? bo mi moj laptop nie chce tego formatu odtwarzac ?? albo moze macie jakies programy do odtwarzania filmow w tym formacie to ja bym poprosila o nazwe z gory dziekuje

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 09:07   #2207
JoannM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dziewczyny jak zmienic format pliku zeby nie byl avi ?? bo mi moj laptop nie chce tego formatu odtwarzac ?? albo moze macie jakies programy do odtwarzania filmow w tym formacie to ja bym poprosila o nazwe z gory dziekuje
Wszystkie programy do odtwarzania filmow powinny obslugiwac avi bo jest pod podstawowy format pliku video. nawet taki zwykly windowsowski media player, ale proeblem moze byc w kodeckach.
tu masz pelen pakiet kodecow potrzebnych do odtwarzania filmow. razem z odtwarzaczem
http://www.idg.pl/ftp/pc_22164/pc.html

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 09:09   #2208
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam kochane
U mnie bez zmian, także dziś jadę do gina. Nawet w nocy jak leżalam to mi się brzuchol robił twardy. Teraz od rana juz tez ze 3 razy był twardy, szczególnie jak wstanę lyb jak zrobię (nawet leżąc) jakiś gwałtowniejszy ruch). W sumie to tego nie czuję, nie boli mnie tylko już jestem przewrazliwiona i macam ten brzuchol co chwila zeby sprawdzić czy twardy. No i niestety... twardnieje...

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja nie kupowalam, uwazam za zbedne
A ja mam ale dostałam od koleżanki. Czy się przyda- okaże sie. Ale myslę, że to zawsze w razie czego mozna dokupić więc też pewnie bym nie kupowała.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ja też kupiła,m bepanten , pani w aptece poleciła, ale w ulotce pisało ,żeby zmyć przed karmieniem
Ja też mam bepanten, koleżanka mowila, ze jej zycie uratowal

Cytat:
w ogole nie caly czas ale czesto w dzien zdarza mi sie tak ze czuje jakby mi sie chcialo tak okropnie siku ze nie moge chodzic bo az boli czasami, a ide i nie wysikam nawet kropelki.
Ja tak mam jak mi stwardnieje brzuch. Własnie po tym (nie po bólu) poznaje, ze chyba zrobił mi się twardy. Podejrzewam, że mi wtedy ta macica jakoś na pecherz uciska jak się napnie...

Cytat:
ja sie przez cala ciaze kapalam w cieplej dla niektorych (tżta na przyklad) az za goracej wodzie.
Ja uwielbiam się kąpać w takiej gorrrrącej wodzie, że wchodzę jakies 5 minut zanim się ciało przyzwyczai I w lazience jak w saunie... lustro zaparowane ale w ciąży nie przesadzalam i kapałam się w trochę chłodniejszej... ale nie dużo bo bym miala wrazenie, że marznę

Cytat:
dzis jade na ktg zobacze co sie tam dzieje
Kochana, a gdzie Ty jexdzisz na to ktg? Do szpitala?? Ja też bym chciala pojechać ale nie wiem jak się do tego zabrać, gdzie sie udać w tym szpitalu, co powiedzieć?? Oświeć mnie... bo ja nigdy nie bylam w szpitalu... tylko na odwiedzinach u babci

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 09:26   #2209
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość
Wszystkie programy do odtwarzania filmow powinny obslugiwac avi bo jest pod podstawowy format pliku video. nawet taki zwykly windowsowski media player, ale proeblem moze byc w kodeckach.
tu masz pelen pakiet kodecow potrzebnych do odtwarzania filmow. razem z odtwarzaczem
http://www.idg.pl/ftp/pc_22164/pc.html
dziekuje

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam kochane
U mnie bez zmian, także dziś jadę do gina. Nawet w nocy jak leżalam to mi się brzuchol robił twardy. Teraz od rana juz tez ze 3 razy był twardy, szczególnie jak wstanę lyb jak zrobię (nawet leżąc) jakiś gwałtowniejszy ruch). W sumie to tego nie czuję, nie boli mnie tylko już jestem przewrazliwiona i macam ten brzuchol co chwila zeby sprawdzić czy twardy. No i niestety... twardnieje...

A ja mam ale dostałam od koleżanki. Czy się przyda- okaże sie. Ale myslę, że to zawsze w razie czego mozna dokupić więc też pewnie bym nie kupowała.

Ja też mam bepanten, koleżanka mowila, ze jej zycie uratowal

Ja tak mam jak mi stwardnieje brzuch. Własnie po tym (nie po bólu) poznaje, ze chyba zrobił mi się twardy. Podejrzewam, że mi wtedy ta macica jakoś na pecherz uciska jak się napnie...

Ja uwielbiam się kąpać w takiej gorrrrącej wodzie, że wchodzę jakies 5 minut zanim się ciało przyzwyczai I w lazience jak w saunie... lustro zaparowane ale w ciąży nie przesadzalam i kapałam się w trochę chłodniejszej... ale nie dużo bo bym miala wrazenie, że marznę

Kochana, a gdzie Ty jexdzisz na to ktg? Do szpitala?? Ja też bym chciala pojechać ale nie wiem jak się do tego zabrać, gdzie sie udać w tym szpitalu, co powiedzieć?? Oświeć mnie... bo ja nigdy nie bylam w szpitalu... tylko na odwiedzinach u babci
u nas w szpitalu koszt ktg jak sie chce tylko posluchac bez wskazan od lekarza to 30 zlotych idziesz do rejstracji i mowisz ze chcesz miec zrobione ktg i oni < tak jest u nas w szpitalu> wysylaja Cie na porodowke i tam polozne podlanczaja
ja zeby nie wydawac co chwila tych 30 zlotych to ide do osrodka zdrowia tylko ze jade tam kolo 13 jak juz nie ma lekarza bo polozna jest do 14 a lekarze do 13 i zeby nie zajmowac miejsca pacjentkom < no chyba ze tak jak ostatnio slabo ruchy czulam to bylam z ranca > to jade o 13 i mowie jej ze chce miec ktg bo mialam skurcze albo chce sprawdzic czy wszystko jest ok < ostatnio sie smiala polozna ze mnie ze ja jako jedyna pacjentka jestem tam u nich przewrazliwiona w osrodku i z byle gownem przybiegam ale mowila ze to dobrze ze lepiej byc przewrazliwionym niz zbagatelizowasc jakis sygnal i potem plakac > no a ta polozna to jeszcze zalozyla mi karte ciazy w osrodku zdrowia i wpisuje mi ze ja bylam tam na wizycie i wtedy nie musze nic placic tylko wyniki robie prywatnie w szpitalu bo w osrodku strasznie mnie rece bola jak oni tam kluja wracajac jeszcze do tego ktg to ona mi zawsze na ksero odbija ten wydruk bo u siebie w dokumentach musi miec jakies potwierdzenie ze bylo robione a ja dostaje ksero i potem daje je ginkowi na mojej wizycie zeby zobaczyl u niego w gabinecie nie ma ktg nieststy jest tylko usg i podczas niego mozna sprawdzic serduszko i bicie ale skurczy nie pokazuje nieststy

a czy Ty bralas nospe zeby pozbyc sie tego twardnienia ??? ale jedz jak najszybciej do gina nech rozwieje Twoje watpliwosci

Stary 2010-02-19, 09:30   #2210
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dzis jadę, ale on dopiero od 15-tej przyjmuje, więc muszę trochę poczekać A no-spę bralam i wciąz mam te dziwne twardnienia. Nic nie pomaga...
Dzis zapisuję sobie te skurcze- godziny. I pojadę z tą karteczką...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 09:38   #2211
asienka240
Rozeznanie

Mam pytanie do dziewczyn które już urodziły...
Kiedy brałyście od lekarza zaświadczenie o wizytach u gina...?
Chodzi mi o to, które jest potrzebne do załatwienia BECIKOWEGO.
I ile mam czasu żeby to załatwić?
Stary 2010-02-19, 10:02   #2212
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Witam z rana.

Ja oczywiscie po koszmarnej nocy. Tylko sie uwyłam że mój małż aż nie wiedział co sie dzieje. Pierwszy raz mnie to spotkało w tej ciaży. Chyba juz naprawdę wymiękam. Bąble tak daja mi popalić że w żaden sposób nie mogę sie ułożyć ani na jednym boku ani na drugim a na wznak to juz nie wspomne. Nogi mi cholernie drętwieja. Zwariuje chyba jak sie to szybko nie skończy. Myślałam ze jestem bardziej odporna na takie dolegliwości.
To jak tak "optymistycznie" od rana zaczęłam. Przepraszam ale musiałam sie wyżalić
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:04   #2213
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzis jadę, ale on dopiero od 15-tej przyjmuje, więc muszę trochę poczekać A no-spę bralam i wciąz mam te dziwne twardnienia. Nic nie pomaga...
Dzis zapisuję sobie te skurcze- godziny. I pojadę z tą karteczką...
Moze głupie pytanie ale nie wiem wiec pytam.
Czy przy tych twardnieniach cały brzuch jest twardy?? czy np tylko pod pepkiem lub nad.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

tak w ogole to dzien dobry
A.Camus

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 10:12   #2214
asienka240
Rozeznanie

dziewczyny pomóżcie...
jak z tym nieszczesnym becikowym teraz jest??
co gdzie jak kiedy i w ogole?
ma ktoras jakas wiedze na ten temat?
Stary 2010-02-19, 10:13   #2215
ania p
Zakorzenienie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;17289271]Samochód mam blokiem, tylko jeszcze nie wyczułam tej krowy i nie wiem jak się tym parkuje, z parkingu do urzędu też mam kawałek . Jak będzie trzeba to podjadę z teściem.

Najbardziej wkurza mnie to, że masz obowiązek wysługiwania się babcią, dziadkiem, taksówką i przepraszać, że żyjesz. Jak to takie pilne to niech zrobią parking pod urzędem albo puszczą autobusy niskopodłogowe na moje osiedle.[/QUOTE]

W wawie są niskopodłogowe i nie ma tego problemu . jeszcze masz chwilkę czasu żeby przetrenować parkowanie i nie musieć korzystac z usług dziadków ja mam teściówke piętro niżej ale i tak zwykle Szymks wszędzie zabieram ze sobą

Cytat:

Jedziesz do szpitala mówisz że się źle czujesz i ich psim obowiązkiem jest sprawdzić co się dzieje a nie za kase . U mnie w szpitalu też biorą za KTG że niby cegiełka na szpital ale moja sąsiadka kazała im napisać papiuer że nie chcą jej bez kasy zrobić badania i zrobili bez 20 zł . Na coś do cholery się płaci te składki .

Miłego dnia
Stary 2010-02-19, 10:21   #2216
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ania jestem tego samego zdania.
Ja jeszcze nie bylam nigdy na ktg ale gdyby bylo cos nie tak to tez nie mam zamiaru sie bawic w zadne cegielki, zwlaszcza ze za porod i tak musze zaplacic i za pokoj i za wszystko w sumie...

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

na ddtvn zaraz bedzie mowa o tym co robic gdy ma sie psa agresywanej rasy a w domq pojawia sie niemowlę.
Objerze, moj pies uwielbia dzieci( chociaz niektore sasiadki nie wejda do nas jak jest na podworku) ale jednak trzeba miec oko na wszystko. To tylko zwierze z różnymi instynktami.
A.Camus
Stary 2010-02-19, 10:21   #2217
drcron
Zakorzenienie

Darusia jak mi brzusio twardnieje to robi sie caly twardy taki zbity i kanciasty szpiczasty wtedy moge wyczuc wielkosc macicy i po chwili przechodzi jak twardnieje w jednym miejscu to znaczy ze dziecie wlasnie cos tam wypchalo i to normalne jest bez paniki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 10:25   #2218
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a ja mam dzisiaj pyszne sniadanko
przyszly dziadzius wlasnie z miasta wrocil ze świeżuteńką chałka zjem sobie z maselkiem i ciepla herbatką

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Darusia jak mi brzusio twardnieje to robi sie caly twardy taki zbity i kanciasty szpiczasty wtedy moge wyczuc wielkosc macicy i po chwili przechodzi jak twardnieje w jednym miejscu to znaczy ze dziecie wlasnie cos tam wypchalo i to normalne jest bez paniki
nie nie mnie nie twardnieje, tylko pytam jak sie to objawia bo nie mam zielonego pojecia.
Wczoraj pogadalismy z gin sobie, mowi ze na 100% bedzie przy nas przy porodzie, nie widzi innej opcji, dala nam plytke "pierwszy album mojego dziecka" ale kazala sprawdzic bo nowy sprzet i niestety sie nie nagrało, powiem jak jak pojde przed 8 marca. Nie chciala nawet złotowki, czasami to az mi glupio ze nie chce pieniazkow, ale w sumie to nie wizyta tylko z badaniami pojechala, usg oczywiscie zrobila posprawdzalysmy maluszka tż jak zwykle szklane oczka jak zobaczyl serduszko.
Pytala mi sie tez wlasnie o jakies bole brzucha i twardnienia czy nie mam skurczy ale na razie odpukac nic sie nie dzieje.
A.Camus
Stary 2010-02-19, 10:26   #2219
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
dziewczyny pomóżcie...
jak z tym nieszczesnym becikowym teraz jest??
co gdzie jak kiedy i w ogole?
ma ktoras jakas wiedze na ten temat?
no maz po porodzie odbiera za Ciebie badz Ty jesli masz sile i czas i potem wraz z papierami dzieciaczka ubiegasz sie o becikowe
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:41   #2220
drcron
Zakorzenienie

a ja dzisiaj rano chcialam mojego meza wykozystac ale sie skubany nie dal jakies chorobsko go zlapalo i mowie ze pomoge mu sie wygrzac ale stwierdzil ze jeszcze nie jest gotowy na porod ze potrzebuje conajmniej 4 tygodnie a mnie juz skreca z tej ochoty na przytulanki i zadne podstepy nie dzialaj osz cholernik jeden nie ugiety jak ja juz bym chciala byc po porodzie i okresie pologu tylko tutaj zas nasuwa sie pytanie jak sie przytulac jak bedzie dziecie w poblizu ?? no chyba ze z dziadkiem na spacer wyslemy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości