American&Polish Girls część XV :) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-19, 07:51   #2581
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2
Dot.: American&Polish Girls część XV :)

Cześć, chciałaym się wyżalić, że wczoraj pojakimś tam okresie czasu byłam u spowiedzi i nie dostałam rozgrzeszenia. Uczucie->
Stary 2010-02-19, 08:11   #2582
kamciurka
Zakorzenienie

dzien dobry dziewuchy juz mi duzo lepiej, ale jeszcze zostalam w domu, oslabiona jestem w koncu nic nie jadlam od przedwczoraj od godz. 16.00 no wczoraj jednego suchara
Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
dziewczyny wrócic do czerni????????????
wrocic
Cytat:
Napisane przez aagusiaa88 Pokaż wiadomość
No tam gdzie ja kupowalam nie bylo 1b, dlatego mam 1. ale spytaj sie kam czy cos jest nie tak z kolorem.
z kolorem jest wszystko ok, jest to taki naturalny czarny, nie taki sztuczny
Cytat:
Napisane przez ToTyLkoJa2 Pokaż wiadomość
Cześć, chciałaym się wyżalić, że wczoraj pojakimś tam okresie czasu byłam u spowiedzi i nie dostałam rozgrzeszenia. Uczucie->
heh niezle ja juz nie chodze, bom rozwodka to pewnie i tak nie dostane, ostatni raz bylam przed komunia corki, moj kuzyn wlasnie tez rozwodnik chcial przed komunia syna sie wyspowiadac i tez nie dostal, paranoja jak dla mnie, no ale coz, ksieza moga dupczyc na prawo i lewo, chlac, rozbijac sie po pijaku samochodami a zwykly szary czlowiek ma byc przykladnym katolikiem i przynosic pieniazki do kosciolka

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 08:14   #2583
whiteChoc0
Raczkowanie

Cytat:
o wow. a ja myślałam że oni zawsze dawaja rozgrzeszenie
i teraz co ? drugi raz to samo się iśc spowiadac i rozgrzeszenia tez nie da?
whiteChoc0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 08:17   #2584
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
d
heh niezle ja juz nie chodze, bom rozwodka to pewnie i tak nie dostane, ostatni raz bylam przed komunia corki, moj kuzyn wlasnie tez rozwodnik chcial przed komunia syna sie wyspowiadac i tez nie dostal, paranoja jak dla mnie, no ale coz, ksieza moga dupczyc na prawo i lewo, chlac, rozbijac sie po pijaku samochodami a zwykly szary czlowiek ma byc przykladnym katolikiem i przynosic pieniazki do kosciolka

taa zwłaszcza, że spowiadałam się u jakiegoś młodego ciecia co się mnie nawet zapytał ile razy poszłam z chłopakiem do łózka. Mógł jeszcze o pozycje zapytać jak taki ciekawy. A jak zapytał czy żałuję to mu szczerze odpowiedziałam, że nie, no w końcu oczekują ode mnie szczerej spowiedzi. Pff zaczynam wątpić w instytucje jaką jest kościół, zwłaszcza, że po mnie do spowiedzi poszedł kolega, który się spowiadał również ze współżycia i on rozgrzeszenie dostał.
Stary 2010-02-19, 08:36   #2585
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry dziewuchy juz mi duzo lepiej, ale jeszcze zostalam w domu, oslabiona jestem w koncu nic nie jadlam od przedwczoraj od godz. 16.00 no wczoraj jednego suchara

wrocic

z kolorem jest wszystko ok, jest to taki naturalny czarny, nie taki sztuczny

popieram i dlatego ja przestałam chodzić do spowiedzi. Nie taki często obłudny ksiądz będzie o tym decydował
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 08:37   #2586
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

Dzien dobry juz na nogach bo musze dojsc do siebie ale nie chce mi sie jechac do Wro, ltluc sie tymi atobusami

Siwa - jesli chodzi o Ciebie to tylko ciemne kolory! ale czarny tez sie bedzie splukiwał i czerń ma najwieciej pigmentów ze wszystkich farb i też źle wplywa na wlsoy, mocno na nie oddzialowuje, np u mnie objawia sie to plataniem i chropowatością jak mialam jasny blond to tak nie było. Poza tym czarny i tak Ci sie znudzi predzej czy póxniej i co wtedy znowu dekolorka? Jest tyle pieknych odcieni brązów...

Cytat:
taa zwłaszcza, że spowiadałam się u
jakiegoś młodego ciecia co się mnie nawet zapytał ile razy poszłam z chłopakiem do łózka. Mógł jeszcze o pozycje zapytać jak taki ciekawy. A jak zapytał czy żałuję to mu szczerze odpowiedziałam, że nie, no w końcu oczekują ode mnie szczerej spowiedzi. Pff zaczynam wątpić w instytucje jaką jest kościół, zwłaszcza, że po mnie do spowiedzi poszedł kolega, który się spowiadał również ze współżycia i on rozgrzeszenie dostał.
Pewnie tamten kolega zalowal Mnie sie ksiadz pytał, ktory raz sie spowiadam ze wspolzycia z chlopakiem powiedzialam ze drugi to on ze da mi rozgrzeszenie bo jeszcze mogę się nawrocić. Niestety dogmaty wairy to dogmaty i ksiezą nie moga sobie ich zmieinać tak jak sędzie nie moze zmieniac prawa w naszym systemie Ale skoro poszlaś do spowiedzi tzn ze zrobilas teoretycznie rachunek sumienia i powinnaś żalować..
Stary 2010-02-19, 08:43   #2587
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poison27 Pokaż wiadomość
Dzien dobry juz na nogach bo musze dojsc do siebie ale nie chce mi sie jechac do Wro, ltluc sie tymi atobusami

Siwa - jesli chodzi o Ciebie to tylko ciemne kolory! ale czarny tez sie bedzie splukiwał i czerń ma najwieciej pigmentów ze wszystkich farb i też źle wplywa na wlsoy, mocno na nie oddzialowuje, np u mnie objawia sie to plataniem i chropowatością jak mialam jasny blond to tak nie było. Poza tym czarny i tak Ci sie znudzi predzej czy póxniej i co wtedy znowu dekolorka? Jest tyle pieknych odcieni brązów...

Pewnie tamten kolega zalowal Mnie sie ksiadz pytał, ktory raz sie spowiadam ze wspolzycia z chlopakiem powiedzialam ze drugi to on ze da mi rozgrzeszenie bo jeszcze mogę się nawrocić. Niestety dogmaty wairy to dogmaty i ksiezą nie moga sobie ich zmieinać tak jak sędzie nie moze zmieniac prawa w naszym systemie Ale skoro poszlaś do spowiedzi tzn ze zrobilas teoretycznie rachunek sumienia i powinnaś żalować..
mój wychowaca z tech ( ksiądz, swoją drogą złoty człowiek i zdecydowanie najlepszy ksiądz jakiego poznałam) zawsze powtarzał , że idąc do spowiedzi nie od razu musimy wszystkiego żałować i wszystko chcieć poprawić. Że mamy zaczynać od drobnych rzeczy i je chcieć poprawiać. Jak widzisz podejście jest różne , a to przecież też ksiądz , ta sama wiara , ten sam kościół
Stary 2010-02-19, 08:47   #2588
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
mój wychowaca z tech ( ksiądz, swoją drogą złoty człowiek i zdecydowanie najlepszy ksiądz jakiego poznałam) zawsze powtarzał , że idąc do spowiedzi nie od razu musimy wszystkiego żałować i wszystko chcieć poprawić. Że mamy zaczynać od drobnych rzeczy i je chcieć poprawiać. Jak widzisz podejście jest różne , a to przecież też ksiądz , ta sama wiara , ten sam kościół
a co ja mam teraz zrobić?
Stary 2010-02-19, 08:54   #2589
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

ale jak idziesz do spowiedzi i zdajesz sobie sprawę że to co robisz jest grzechem ale jestes pewna na 100% że wyjdziesz z kosciola i będziesz robić to samo to bezsensu.. Już lepiej poczekać ze spowiedzią na moment kiedy chociaż będziemy gotowi probować zerwać z grzechem (co jesli idzie o seks najczęsciej wygasa z nastaniem małżenstwa, bo wtedy nagle Kościół wsplzycie toleruje). Ale grzechem jest tez antykoncpecja i wszelkie 'mysli' błędne koło, ale to sprawa indywidualna - jeden jest surowy wobec siebie i ma wyrzuty sumienia a drugi idzie do komunii nawet jak nagrzeczy i dopiero przestaje po jakims wieelkiem grzechu

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

a to z jakiego powodu ta spowiedz? jakaś uroczystosc? Mnie to czeka niedlugo bo będę chrzestną na wielkanoc ..
Stary 2010-02-19, 08:55   #2590
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
musisz zaczac zalowac

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 08:57   #2591
marlienkaa
BAN stały

ToTylkoJa jestem w szoku. O taką głupotę nie dostać rozgrzeszenia.
Ps. Kociaczkuuu, kliknęłam Ci

Edytowane przez marlienkaa
Czas edycji: 2010-02-19 o 08:59
marlienkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 09:04   #2592
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
musisz zaczac zalowac
albo iśc gdzie indziej. Ale ja uważam, że najlepiej sobie odpuścić,

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

po trzech tygodniach od farbowania na ciemny brąz nie mam ani kapki farby :/ w dodatku nie wiem czemu ale porobiły mi się pasma jasny blond, których wcześniej nie miałam . Nie ogarniam tych włosów
Stary 2010-02-19, 09:05   #2593
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

Cytat:
Napisane przez Poison27 Pokaż wiadomość
ale jak idziesz do spowiedzi i zdajesz sobie sprawę że to co robisz jest grzechem ale jestes pewna na 100% że wyjdziesz z kosciola i będziesz robić to samo to bezsensu.. Już lepiej poczekać ze spowiedzią na moment kiedy chociaż będziemy gotowi probować zerwać z grzechem (co jesli idzie o seks najczęsciej wygasa z nastaniem małżenstwa, bo wtedy nagle Kościół wsplzycie toleruje). Ale grzechem jest tez antykoncpecja i wszelkie 'mysli' błędne koło, ale to sprawa indywidualna - jeden jest surowy wobec siebie i ma wyrzuty sumienia a drugi idzie do komunii nawet jak nagrzeczy i dopiero przestaje po jakims wieelkiem grzechu

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

a to z jakiego powodu ta spowiedz? jakaś uroczystosc? Mnie to czeka niedlugo bo będę chrzestną na wielkanoc ..
bez powodu po prostu rekolekcje przedświąteczne są i takem sobie pomyślała żeby pójść a tu zonk
Stary 2010-02-19, 09:11   #2594
Monian
Zakorzenienie

ale mi się nie chce jechać na jeden wykład . Bezsens . Za to w przyszły tygodniu mam wykład z prawa cywilnego piwerszy i trwa on 3 h 15 min bez żaden przerwy już widzę siebie, jak ja 1,5 h nie potrafię wysiedzieć
Stary 2010-02-19, 09:20   #2595
MySSaaa
Zadomowienie

WITAM ja dopiero wstałam,zaraz sie biore za sprzatanie
MySSaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:25   #2596
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MySSaaa Pokaż wiadomość

hej ;*

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

lece się szykować na zajęcia
Stary 2010-02-19, 10:56   #2597
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
taa zwłaszcza, że spowiadałam się u jakiegoś młodego ciecia co się mnie nawet zapytał ile razy poszłam z chłopakiem do łózka. Mógł jeszcze o pozycje zapytać jak taki ciekawy. A jak zapytał czy żałuję to mu szczerze odpowiedziałam, że nie, no w końcu oczekują ode mnie szczerej spowiedzi. Pff zaczynam wątpić w instytucje jaką jest kościół, zwłaszcza, że po mnie do spowiedzi poszedł kolega, który się spowiadał również ze współżycia i on rozgrzeszenie dostał.
mimo wszystko ilosc razy ma tu znaczenie, bo co innego 1 czy 2 a co innego codziennie, a powszechna jest zasada kosciola ze przed slubem nie wolno i ksieza musza sie do tego stosowac spowiadajac. Ewentualnie jesli jest sie narzeczenstwem to niby juz uchylają ten zakaz, albo ma sie juz jakies powazne plany. wiec to nie jest az taki ortodoksyjny zakaz, wszystko zalezy od okolicznosci

Cytat:
Napisane przez marlienkaa Pokaż wiadomość
hmm nie wiem czy to glupota, nie chce sie klocic, ale takie sa zasady kosciola i nikt Cie tam na sile nie zaciąga, jesli Ci nie pasuje to nie musisz chodzic do spowiedzi... a tym bardziej jesli nie zalujesz, spowiedz wtedy nie ma sensu, a spowiedz jest po to zeby sie nawracac a nie pokazac ludziom ze chodzisz do komunii..
Stary 2010-02-19, 11:01   #2598
Daria1707
Zakorzenienie

GG do Daria1707

Cytat:
Napisane przez aagusiaa88 Pokaż wiadomość
Wroc nie bede sama czarna, bo wszystkie tu brazy itd
jak sama ? ja tez czarna

a co do tematu koscioła i spowiedzi to własnie dlatego nie chodze do spowiedzi bo wiem ze zaraz po wyjsciu z koscioła bede grzeszyc dalej i nic sie nie zmieni wiec byłaby to z mojej strony czysta hipokryzja

tak ogolnie dzien dobry
Stary 2010-02-19, 11:02   #2599
whiteChoc0
Raczkowanie

ja pewnego razu byłam u spowiedzi w Częstochowie
niespowiadałam sie ze współzycia w ogóle. Mój chłopak tak i dostał rozgrzeszenie. Ale najśmiesniejsze że powiedział że to ja tego chcialam , głupek
niektórzy księża po prostu sa tacy a nie inni. Moja spowiedzi np trwała 5 minut, a ostatni raz byłam u spowiedzi 1,5 roku temu. Natomiast obok jednego kolesia to az godzine trzymał
whiteChoc0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 11:18   #2600
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whiteChoc0 Pokaż wiadomość
niespowiadałam sie ze współzycia w ogóle. Mój chłopak tak i dostał rozgrzeszenie. Ale najśmiesniejsze że powiedział że to ja tego chcialam , głupek
niektórzy księża po prostu sa tacy a nie inni. Moja spowiedzi np trwała 5 minut, a ostatni raz byłam u spowiedzi 1,5 roku temu. Natomiast obok jednego kolesia to az godzine trzymał
no wlasnie hehe, ja bylam ostatnio to przede mna byla taka babcia i tak dlugo siedziala ze myslalam ze strasznie musiala nagrzeszyc, a ja jak weszlam to chyba siedzialam 2razy dluzej niz ona hehe tak mi bylo troche wstyd jak wychodzilam a ludzie sie na mnie patrzyli :P no ale taki specyficzny ksiadz ze sie o wszystko wypytywal, ile razy wlasnie, czy to powazny zwiazek itp

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2010-02-19 o 11:35
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 11:31   #2601
zmija19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez whiteChoc0 Pokaż wiadomość
moj kuzyn jak byl na jasnej gorze u spowiedzi to ksiadz za rozgrzeszenie kazał mu sciac jego dlugie wlosy wiec cud sie zdarzy jak trafisz an normalnego ksiedza ... ja w mojej parafii mam fajnego 5 minut i koniec spowiedzi nie pyta sie o zadne zbedne rzeczy. a jak kiedys bylam u takiego jednego a mialam z 14 lat to ten zaczal sie wypytywac czy mam rodzenstwo, czy sie z nim bije, czy odrabiam za niego lekcje itp i po co mu to...???
zmija19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 11:39   #2602
Daria1707
Zakorzenienie

GG do Daria1707

Cytat:
Napisane przez zmija19 Pokaż wiadomość
moj kuzyn jak byl na jasnej gorze u spowiedzi to ksiadz za rozgrzeszenie kazał mu sciac jego dlugie wlosy wiec cud sie zdarzy jak trafisz an normalnego ksiedza ... ja w mojej parafii mam fajnego 5 minut i koniec spowiedzi nie pyta sie o zadne zbedne rzeczy. a jak kiedys bylam u takiego jednego a mialam z 14 lat to ten zaczal sie wypytywac czy mam rodzenstwo, czy sie z nim bije, czy odrabiam za niego lekcje itp i po co mu to...???
o kurcze a co maja włosy wspolnego z jego zyciem i tym ze grzeszy czy nie matko...
Stary 2010-02-19, 11:45   #2603
magda2109
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Kupiłam dziś HE wszystko, tzn. szampon, odżywkę i maseczkę No i aktywator włosów z Schaumy, zaszalałam, nie wiem kiedy to zużyję

A co do spowiedzi to fakt, zależy od księdza. Ja kiedyś od takiego starszego wyszłam z płaczem, bo miał do mnie pretensje, że nie znam słów Papieża z jakichś tam spotkań i nie czytam na ten temat publikacji, czy coś... Masakra...
Stary 2010-02-19, 11:49   #2604
zmija19
Zadomowienie

a Majowa_panna podczytuje
Stary 2010-02-19, 12:00   #2605
marlienkaa
BAN stały

Girls nie wiecie, czy olej lniany można stosować na włosy i na twarz?
marlienkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 12:08   #2606
zmija19
Zadomowienie

Cytat:
z tego co wiem moja siostra robi sobie wywar z pestek lnu na wlosy, co do twarzy nie wiem
Stary 2010-02-19, 12:11   #2607
Daria1707
Zakorzenienie

GG do Daria1707

Cytat:
na włosy to nie wiem ale na twarz gdzies czytałam ze jest dobry przy tłustej skorze pekajacej jak ma sie jakies zapalenie regeneruje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 12:21   #2608
kociaczek88
Wtajemniczenie

Cytat:
musisz zaczac zalowac
tak żałowac i wybrac sie do innego ksiedza

Cytat:
Cytat:
dziekowac:cmo k:

Cytat:
Napisane przez MySSaaa Pokaż wiadomość
ja dzis spalam 2 godziny

Cytat:
Napisane przez Daria1707 Pokaż wiadomość
jak sama ? ja tez czarna

a co do tematu koscioła i spowiedzi to własnie dlatego nie chodze do spowiedzi bo wiem ze zaraz po wyjsciu z koscioła bede grzeszyc dalej i nic sie nie zmieni wiec byłaby to z mojej strony czysta hipokryzja

tak ogolnie dzien dobry
ja ostatnio u spowidzi bylam :conf used: niestety nie pamietam

Dzien dobry Lejdis

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
na włosy to nie wiem ale na twarz gdzies czytałam ze jest dobry przy tłustej skorze pekajacej jak ma sie jakies zapalenie regeneruje
o kurka a ja myslalam ze do cery suchej
kociaczek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 12:34   #2609
Daria1707
Zakorzenienie

GG do Daria1707

o kurka a ja myslalam ze do cery suchej [/QUOTE]

poszukałam jeszcze teraz w necie i pisze ze do tłustej no i mozna na włosy tez przy rozdwajaniu koncowek wypadaniu włosow cytuje - "Olej lniany wzmacnia włosy i ujarzmia je, uelastyczniając i zapobiegając puszeniu. Hamuje również łojotok skóry"
Stary 2010-02-19, 12:37   #2610
kociaczek88
Wtajemniczenie

Cytat:
o kurka a ja myslalam ze do cery suchej
poszukałam jeszcze teraz w necie i pisze ze do tłustej no i mozna na włosy tez przy rozdwajaniu koncowek wypadaniu włosow cytuje - "Olej lniany wzmacnia włosy i ujarzmia je, uelastyczniając i zapobiegając puszeniu. Hamuje również łojotok skóry"[/QUOTE]

tak o wlosach to wiem ze jest uzywany
ale az musze sprawdzic w moich notatkach szkolnyh hihihi
mozliwe ze ja sie myle a ty masz racje
kociaczek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości