Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 16:06   #61
Carol77
Zakorzenienie

Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Carol ja czuję takie serie uderzeń więc to pewnie kopniaczki.Jak przykładam rękę to czuję kopnika i potem następnego zaraz.
Termin mam na 18 lipca.

Widze ,że rozmawiałyscie o łożeczkach.Ja sie powaznie zastanawiam nad turystycznym.Jest chyba bardzo praktyczne, poza tym jak się wyjezdza to maluch ma zawsze swoje łożeczko ze sobą.Potem może służyc jako kojec.Z drugiej strony to mi się tak bardzo podobają takie małe kołyski....

She ja tez czytałam gdzies o zaletach pieluszek wielorazowych, że są zdrowsze, że łatwiej potem dziecko odzwyczaić od pieluchowania itd.No i tak na chwilę obecną stwierdziłam, że kupię kilka i przetestuje, ale i tak chyba z jednorazowych to zupełnie nie zrezygnuję.Nie da sie ukryć, że są dużo wygodniejsze!

Też kupuję już okazyjnie jakieś ubranka.To takie przyjemne.Tylko mam dylemat czy kupowac na rozmiar 56 czy 62
Hmm to ja wg OM mam 17 lipiec i taki sam lekarz wpisał z usg, ale sprzęt pokazywał 21 lipiec, więc 4 dni różnicy kurcze ja tez chce żeby moje już tak kopało na USG ostatnio był małym leniwcem i lekarz go budziłmoże po prostu należy do tych spokojniejszych dzieci i wcale nie będzie tak dawał jak Ola, bo Ona to była jak mały źrebak albo bokser, ale każde dziecko jest inne

Kołyski sa śliczne, ale ja nie mam miejsca na wszystko to turystyczne jest super, ale może nam sie oberwie kojec od kogoś-taki używany więc zdecydowaliśmy sie na drewniane

A co do ciuszków, to ja kupię z 4 sztuki body, z krótkim i długim rękawkiem, rampersiki i moze z 2 półśpiochy i pajacyki do spania na 56, a reszta na 62, bo szybko taki maluch rośnie. No i będzie lato więc ciepło i nie bedziemy bąbli pakować w kaftaniki

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-02-18 o 16:09
Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 16:25   #62
Gosiaro
Wtajemniczenie

Carol półśpiochy sa moim zdaniem super!Nie trzeba całej dzidzi przebierac jak się cos uleje itp.
My tez nie mamy miejsca na kołyskę więc pewnie kupimy jednak turystyczne.

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 16:39   #63
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Carol półśpiochy sa moim zdaniem super!Nie trzeba całej dzidzi przebierac jak się cos uleje itp.
My tez nie mamy miejsca na kołyskę więc pewnie kupimy jednak turystyczne.
No i dobrze, nasza dzidzia najwyżej będzie z nami spała jak gdzies pojedziemy ale pewnie na turystyczne tez się w końcu skusimy, bo to bardzo wygodne, tym bardziej,ze ja już chce w sierpniu gdzies w górki wyskoczyć na weekendzik ja bym miała miejsce na kołyske też gdybyśmy wyremontowali nasz wielgachny pokój nad garażem, to wtedy nasz pokój byłby cały dla maluszka, no ale niestety nie wyrobimy sie do lipca, a do Olci pokoju nie wstawię bąbla więc musimy wszystko dopsaować do naszego pokoju, dlatego tez kolory pościeli i łóżeczko jest w tonacjach tych co już mamy-łososiowo-beżowych.
Kurcze ja jak widze te ciuszki piękne to sie rozpływam na allegro oglądałam te całe paki używanych z Uk na przykład, wyglądają jak nowe, ale mój mężuś nie chce od nieznanej osoby, co innegojakby były z pewnego źródła

A co Wy myślicie na ten temat? Kupiłybyście taką pakę super ciuszków, przeciez taki maluszek nie jest w stanie nic zniszczyć, a i tak sie to pierze przed ubraniem?

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-18, 16:48   #64
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
No i dobrze, nasza dzidzia najwyżej będzie z nami spała jak gdzies pojedziemy ale pewnie na turystyczne tez się w końcu skusimy, bo to bardzo wygodne, tym bardziej,ze ja już chce w sierpniu gdzies w górki wyskoczyć na weekendzik ja bym miała miejsce na kołyske też gdybyśmy wyremontowali nasz wielgachny pokój nad garażem, to wtedy nasz pokój byłby cały dla maluszka, no ale niestety nie wyrobimy sie do lipca, a do Olci pokoju nie wstawię bąbla więc musimy wszystko dopsaować do naszego pokoju, dlatego tez kolory pościeli i łóżeczko jest w tonacjach tych co już mamy-łososiowo-beżowych.
Kurcze ja jak widze te ciuszki piękne to sie rozpływam na allegro oglądałam te całe paki używanych z Uk na przykład, wyglądają jak nowe, ale mój mężuś nie chce od nieznanej osoby, co innegojakby były z pewnego źródła

A co Wy myślicie na ten temat? Kupiłybyście taką pakę super ciuszków, przeciez taki maluszek nie jest w stanie nic zniszczyć, a i tak sie to pierze przed ubraniem?
Ja uwazam ze jesli chodzi o ubranka to uzywane jak najbardziej i bez znaczenia po kim bo przeciez i tak sie je wypierze przed pierwszym uzyciem i tak. A faktem jest ze przeciez ubranka noszone raptem 2 miesiace nie beda wogole zniszczone. Nawet na stronach z poradami pisza ze ciuszki spoko ale rzeczy jak materace czy posciel to juz nie bo w nich te wszystkie swinstwa sielegna i taniej kupic nowe niz czyscic uzywane. Carol ja bym kupila i powiedziala mu ze nowe

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 16:57   #65
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Ja uwazam ze jesli chodzi o ubranka to uzywane jak najbardziej i bez znaczenia po kim bo przeciez i tak sie je wypierze przed pierwszym uzyciem i tak. A faktem jest ze przeciez ubranka noszone raptem 2 miesiace nie beda wogole zniszczone. Nawet na stronach z poradami pisza ze ciuszki spoko ale rzeczy jak materace czy posciel to juz nie bo w nich te wszystkie swinstwa sielegna i taniej kupic nowe niz czyscic uzywane. Carol ja bym kupila i powiedziala mu ze nowe

Właśnie mam taki plan kochana a jak zobaczy to nic nie powie jak będę na 100% znała płec, to sobie coś upatrzę i kupię takie paki chodza po 200 zl z mnóstwem ubranek i to jakich a teraz mało letnich jest jeszcze, a my to na sezon lato-jesień potrzebujemy

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-18, 17:13   #66
she 00
Raczkowanie

Jestem z powrotem- dzieki bogu mam dobra kolezanke ktora mnie zawiozła i przywiozła....czekam na mężulka i musimy jechać do szpitala to sprawdzić- ostatni raz taka akcja była w pt, i naczekałam się 3 godz zeby usłyszeć że mam więcej leżeć.No ale trzeba jechać i tyle...

No więc czekając muszę czymś zając głowę....

Co do ciuszków...to tutaj w Irl, Anglii zresztą też jest Primark lub Penny' s - zależy od kraju.
W każdym badz razie sprzedają cudne rzeczy dla dzieci w niskiej cenie.
I tu apel do dziewczyn mieszkających w pl i kupujących na allegro ..nie dajcie się naciąć. 7 zwykłych body z krótkim rękawkiem to 7 euro. takie pajacyki z dłuższymi rekawkami i nogawkami to 3 szt za 6 eur.
Więc jak ktoś oferuje 9.99 za zwykłe body to niezle na tym zarabia.... Nie mówię że mają na tym tracic....ale marża przekraczająca 50 proc to dla mnie zdzierstwo...

Co do uzywanych to ja za dziecka chodziłam w ciuszkach z lumpeksa, mój brat też(mama nie nadążała z cerowaniem kolan wytartych przy tym urwisie) i jakoś było oki....
ja osobiście nie kupię tylko datego że tu za lumpeksowe ceny w Pennym się obkupie....
she 00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 17:28   #67
Gosiaro
Wtajemniczenie

Nie mam nic przeciwko ciuszkom uzywanym.Szczególnie, ze dzieci szybko rosną i niektóre ciuszki mozna kupić od kogos nawet nie noszone.Nawet w moim pobliskim second handzie maja ubranka dziecięce z metkami jeszcze lub mało noszone bo w stanie idealnym wręcz

She to w takim razie chciałabym miec kogos w Anglii żeby mi w Primarku zakupy zrobiłHmmm muszę pomysleć, może jednak ktos by sie znajomy znalazł?

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 17:33   #68
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam nic przeciwko ciuszkom uzywanym.Szczególnie, ze dzieci szybko rosną i niektóre ciuszki mozna kupić od kogos nawet nie noszone.Nawet w moim pobliskim second handzie maja ubranka dziecięce z metkami jeszcze lub mało noszone bo w stanie idealnym wręcz

She to w takim razie chciałabym miec kogos w Anglii żeby mi w Primarku zakupy zrobiłHmmm muszę pomysleć, może jednak ktos by sie znajomy znalazł?
Ja w zeszlym roku kupowalam przyjaciolce ciuszki z Pennyska i byla bardzo zadowolona . Pamietam jak wtedy marzylam zeby te ciuszki byly dla mojej wlasnej kruszyny... Normalnie jestem tak rozochocona zeby isc na zakupy ze szok

Stary 2010-02-18, 17:40   #69
she 00
Raczkowanie

co do rozmia rów to ja kupiłam tylko jeden komplecik taki body krótkie długie, spodenki i bluza na rozmiar Noworodkowy - to chyba 58cm

Całą resztę wyprawki kupię 0-3mce czyli chyba do 68 cm.....
Z prostego powodu- ja miałam 58cm mój brat 60 więc jest szansa że mój chlopczyk też rosły będzie... a nawet jeśli przez 2-3 tygodnie beda ciuszki troszke za małe to co....niemowlęta maja taką wciśniętą brudkę i wogle nietolerują obtarć, że chyba lepiej mieć większe....

Edytowane przez she 00
Czas edycji: 2010-02-18 o 17:41
Stary 2010-02-18, 17:40   #70
monia9980
Raczkowanie

witajcie dziewczyny
jestem po wizycie!zalamana
doktor na usg stwierdzila ze pecherzyk jest bardzo maly,a pozatym widac prawie 6cm torbiel!
niewiem czy to pomylka w takim razie z moimi wynikami?przeciez mam objawy,strasznie sie boje!czy mozliwe jest bezproblemowe przejscie takiej ciazy?
monia9980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 18:02   #71
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monia9980 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny
doktor na usg stwierdzila ze pecherzyk jest bardzo maly,a pozatym widac prawie 6cm torbiel!
niewiem czy to pomylka w takim razie z moimi wynikami?przeciez mam objawy,strasznie sie boje!czy mozliwe jest bezproblemowe przejscie takiej ciazy?
Monia skarbie ja nie mam pojecia ale mam nadzieje ze dzidzia sie pieknie rozwinie a torbiel sie wchlonie . Wiesz moglo jeszcze byc za wczesnie zeby zobaczyc wiecej ale wiadomo ze na dniach wszysciutko sie pieknie rozwija. Ile to tygodni kochanie?

Stary 2010-02-18, 18:13   #72
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez she 00 Pokaż wiadomość
Jestem z powrotem- dzieki bogu mam dobra kolezanke ktora mnie zawiozła i przywiozła....czekam na mężulka i musimy jechać do szpitala to sprawdzić- ostatni raz taka akcja była w pt, i naczekałam się 3 godz zeby usłyszeć że mam więcej leżeć.No ale trzeba jechać i tyle...

No więc czekając muszę czymś zając głowę....

Co do ciuszków...to tutaj w Irl, Anglii zresztą też jest Primark lub Penny' s - zależy od kraju.
W każdym badz razie sprzedają cudne rzeczy dla dzieci w niskiej cenie.
I tu apel do dziewczyn mieszkających w pl i kupujących na allegro ..nie dajcie się naciąć. 7 zwykłych body z krótkim rękawkiem to 7 euro. takie pajacyki z dłuższymi rekawkami i nogawkami to 3 szt za 6 eur.
Więc jak ktoś oferuje 9.99 za zwykłe body to niezle na tym zarabia.... Nie mówię że mają na tym tracic....ale marża przekraczająca 50 proc to dla mnie zdzierstwo...

Co do uzywanych to ja za dziecka chodziłam w ciuszkach z lumpeksa, mój brat też(mama nie nadążała z cerowaniem kolan wytartych przy tym urwisie) i jakoś było oki....
ja osobiście nie kupię tylko datego że tu za lumpeksowe ceny w Pennym się obkupie....
Cytat:
witajcie dziewczyny

A nie dali Ci żadnych leków na obniżenie ciśnienia??? To pierwsza rzecz jaką powinni byli zrobić!!!!!!!!!!! Kurcze, kochana uwazaj na siebie!!!!!!!
A co do tych sklepów, to ceny rzeczywiście sa rewelacyjne, ze też u nas ich nie ma!!!!!!!! U nas 5-10-15 i smyk ,no i chicco, cocodrillo,ale te sa drogie , a na targach to nei ma co kupować. Trzeba chyba łazic po sklepach non stop iczekac na obniżki-a i tak one są nieduże.

Monia kochana,nie martw się, torbiel może zniknąć, tak jak krwiak, mieśniak i polip, pęcherzyk może być malutki, bo do zapłodnienia doszło później, mój też był mały, na 1 usg w ogole nic nie było widać. Taka ciąż może skończyć się szczęśliwym rozwiązaniem, nie martw sięTrzymam kciuki zeby wszystko było dobrze!

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-18, 19:31   #73
motylek85
Zakorzenienie

cześć moje kochane brzucholki niektóre dziewczynki mnie znają ale tym które jeszcze nie chętnie się przedstawię mam na imię Natalia i mam 25 lat, jeszcze nie zawitał do mnie bocian (mam cichą nadzieję, że w tym miesiącu to się zmieni) ale chętnie as sobie poczytam co by mi się później wasze porady przydały buziolki

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 20:05   #74
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
cześć moje kochane brzucholki niektóre dziewczynki mnie znają ale tym które jeszcze nie chętnie się przedstawię mam na imię Natalia i mam 25 lat, jeszcze nie zawitał do mnie bocian (mam cichą nadzieję, że w tym miesiącu to się zmieni) ale chętnie as sobie poczytam co by mi się później wasze porady przydały buziolki

Witaj kochanie!

A miałam do Ciebie pisać, ze jesteśmy tutaj Bardzo się cieszę, ze jesteś z nami!!! I udzielać mi się proszę

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-18, 20:17   #75
anula_81
Zakorzenienie

Hej kochane, probuje was nadrobic ale nie jest latwo zaczne moze od przedstawienia sie nie znanym mi dziewczynom.Jestem Ania lat 29 starajaca sie kolejny raz, bo niestety 4 stycznia niestety poronilam 9 mialam zabieg i probuje jakos sie pozbierac.... Ale to juz dluga historia i nei bede was zadreczac.Najpierw wam na szybciutko opisze ta moja wczorajsza terapie.To terapia polegajaca na przywolywaniu traumatycznych wspomnien, bolu psychicznego ale takze fizycznego . podczas terapi rozmowy i przywolywaniutakich obrazow nastukuje sie punkty na ciele gdzie jest naintensywniejszy przeplyw krwi, cisnienie krwi podnosi sie i cialo zaczyna wspolgrac z emocjami. to dziwne bo ja nie wierze w takie rzeczy, ale tak naprawde to czulam ze cos sie dzieje zarowno z moim umyslem jak i cialem. po 2 godzinach bylam tak zmeczona jakby ktos wyplul ze mnie zycie.za tydzine ide na druga sesje. zobaczymy co to bedziepoza tym praca mnie pochlonela ale juz powoli nie mam sily. caly czas nie mam @ a juz minelo tyle tygodni... na szczescie jak wam juz pisalam lece do polski 3 marca na kilka dni wiec i odpoczne i pojde sie przebadac.poza tym Oslo pieknie zasniezone znowu, zlapal mroz, juz mam troche dosyc tej zimy. Tak ostatnio duzo pracuje, mysle i znowu pisze blog. ciekawe czy duzo ludzi czyta takie rzeczy? A co u wa spoza kupowaniem ubranek? Ale wam zazdroszcze ja juz mam cala torbe uzywanych na przyszlosc od mojej przyjaciolki. przeciez dziecko nawet nei zdazy ich zniszczyc tak szybko wyrastapozdrawiam i doczytuje reszte.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
witajcie dziewczyny
kochana zawsze miej nadzieje, nigdy nie wiadomo, przeciez zawsz emoze byc dobrze jeszcze. trzymam kciuki!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-18, 20:25   #76
Carol77
Zakorzenienie

Kochana Anulko Mam nadzieję,że ta terapia Ci pomoże, brzmi to ciekawie i może rzeczywiście przyniesie oczekiwany efekt!!! Ja pierwszy raz o takich metodach slyszę, ale to nie znaczy, ze to jest nieskuteczne, a myślę, ze takie otwarcie sie i wygadanie dużo daje i Ci ulży! super, ze się przebadasz u nas, na pewno wszystko będzie dobrze i niedługo pokażesz nam piękne II kreseczki!!!!Ja to wiem!!!!!!!! Wiesz, ze całym sercem jestem z Tobą i chciałabym bardzo Ci pomóc, tylko nie wiem jak!?

Co do blogu, to na pewno sporo osób czyta, a jak Tobie to też pomaga to super, ehh to życie tak nas czasami doświadcza....ale co nas nie zabije , to nas wzmocni!

Mam nadzieję, że z nami na nowym wąteczku poczujesz się lepiej i nabierzesz sił do walki z przeciwnościami

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-18, 21:06   #77
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana Anulko Mam nadzieję,że ta terapia Ci pomoże, brzmi to ciekawie i może rzeczywiście przyniesie oczekiwany efekt!!! Ja pierwszy raz o takich metodach slyszę, ale to nie znaczy, ze to jest nieskuteczne, a myślę, ze takie otwarcie sie i wygadanie dużo daje i Ci ulży! super, ze się przebadasz u nas, na pewno wszystko będzie dobrze i niedługo pokażesz nam piękne II kreseczki!!!!Ja to wiem!!!!!!!! Wiesz, ze całym sercem jestem z Tobą i chciałabym bardzo Ci pomóc, tylko nie wiem jak!?

Co do blogu, to na pewno sporo osób czyta, a jak Tobie to też pomaga to super, ehh to życie tak nas czasami doświadcza....ale co nas nie zabije , to nas wzmocni!

Mam nadzieję, że z nami na nowym wąteczku poczujesz się lepiej i nabierzesz sił do walki z przeciwnościami
Dziekuje

pewnie, ze pomaga... a ty jak sie czujesz? mam nadzieje ze wszystko dobrze, wysylaj kolejne zdjecia USG co bysmy sie nacieszyly wszytskie tu widokiem slicznego zdrowego chlopca

Ja juz uciekam powoli spac, ostatnio spie jak zabita.
Buziaczki

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 21:44   #78
milka_kamilka
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
gratuluję brzuszków i cieszę się razem z Wami...
i zazdroszczę Waszego stanu..
Ciąża to piękny okres w życiu kobiety, to wszystko jest niesamowite... Cieszcie się tym ile możecie, bo jak dzidzia wyjdzie z brzuszka to zatęsknicie
Dla Kasi za pomysł na temat.. nie ma to jak dzielić się z innymi swoimi radościami może kiedyś się tu do Was przyłączę na stałe, ale na razie się nie zapowiada.. Mimo wszystko cały czas chodzi mi to po glowie, by znowu postarać się o brzuszek
póki co życzę Wam spokojnych ciążowych miesięcy
milka_kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 22:00   #79
she 00
Raczkowanie

Melduje że wróciłam ze szpitala..... z zaleceniem odpoczynku....i zaleceniem ze jak boli mocno to wziąć Paracetamol .....Dobre prawda, nie umieją mi powiedzieć czemu boli....chyba o prostu ciążę tak przechodzę
Na móje pytanie skąd się biorą krwawienia z nosa, zawroty głowy i skoki ciśnienia lekarz odpowiedział że on nie widzi nic niepokojącego i że widocznie tak przechodzę ciążę...
Tylko że ja dziś przeleżałam cały dzień na kanapie.... wiec jak tak ma być....to ja nie wiem....ach najwyżej będę cały czas was odwiedzać na wątku....
Nawet nie wiecie jaki to skarb ta nasza opieka zdrowotna w Polsce- tak tak nie żartuję sobie..... Dopiero jak się wyjedzie do takiej Irlandii to się to odczuwa....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 03:04   #80
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Czesc dziewczyny.
Postawnowilam sie przywitac z wami
Moj maz wlasnie niedawno wychodzil do pracy, obudzilam sie i nie moge zasnąć.
Mam na imie Daria, 23 latka(rocznikiem), mąż 24, na dzidzie sie zdecydowalismy w czerwcu, pozniej mialam operowany wyrostek bo sie rozlal, a 2 tyg po operacji dowiedzialam sie ze po 1 staraniach sie udalo i rosnie we mnie maly czlowieczek Dzieki bogu zadne znieczulenia i mocne srodki przeciwbolowe nic mu nie zrobily. Mówie mu bo podobno siedzi tam facecik-Kacper.
Nasz wielkolud ma juz 35 tygodni i 3 dni jesli akcja sie sama nie rozwiąze do 27 marca(termin poczatkowy 4 kwiecien, pozniej 27 marzec, teraz miedzy 18-20 marca)to 28 marca ide do szpitala i będą go wywoływać na świat.
Co do wyprawki jeszcze nie mam wszystkiego.
Łożeczko mamy, ciuszkow mase, fotelik samochodowy, poscielki i takie tam rzeczy, dokupic musze sobie wyprawke do szpitala(mam na razie kapcie, szlafrok i koszule) a czas najwyzszy ;/ i malemu pampersiki i kosmetyki.

---------- Dopisano o 04:04 ---------- Poprzedni post napisano o 03:59 ----------

co do reakcji męża podziwiam go
odkad sie dowiedzial to na jednej wizycie tylko sama bylam, ciagle ze ma jezdzi i za kazdym razem jak jedziemy na wizyte( a na kazdej mam usg) widze jak mu sie szklą oczka kiedy gin pokazuje nam to malutkie serduszko.
Mały sie juz tak rozpycha ze jak jestem brzuchem przytulona do plecow męża to nieraz potrafi go obudzic
Reasumując mąz jest tak przejety wszystkim, ze wie o ciazy tyle samo co ja albo nawet wiecej
dzwoni po 10 razy pytac co robimy i jak sie czujemy codziennie od 8 miesiecy gada do brzuszka i mu opowiada wszystko co sie dzieje
Juz sie nie moze dooczekac zmiany pieluszki kapieli i tak dalej, ale jednoczesnie tez mamy obawy ale to chyba jak kazdy
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 08:17   #81
latko0
Zadomowienie

Witajcie dziewczynki
Kochane dziękuje za zaproszenie!
Powiem wam że stęskniłam się za takim forum jak miałyśmy na początku pierwsze 2 wątki tego poprzedniego było strasznie fajnie i miło, aż nagle zaczęło się coś rozsypywać, ale uważam że może potrzebna była taka zmiana tematu

Dla tych co mnie nie znają mam na imię Karolina mam 24 lata i jestem w 19 tc + 4dni termin mam na 12 lipca mój mąż ma także 24 lata.
U mnie w brzuszku mieszka najprawdopodobniej chłopczyk, już na 2 usg to potwierdzili lekarze.
Co do zakupów to jeszcze nic nie mam, i nawet nie wiem kiedy zaczniemy kupować, ogólnie zaciągam mężulka do sklepó oglądamy różne rzeczy ale jeszcze nie planujemy nic kupować.
Prawdopodobnie na wiosnę mężulek zrobi porządki w piwnicy u teściów, i tak wywieziemy zbędne rzeczy od nas i zaczniemy szykować pokój dla dzidzi. Więc podejrzewam że może w kwietniu coś zaczniemy kupować mam nadzieje.
Powiem wam że narazie jestem na etapie lekkiego przerażenia jak ja dam sobie rade ze wszystkim. Że o tylu rzeczach trzeba pamiętać przy dzidzi i tyle rzeczy zrobić i boje się czy damy radę. Mam nadzieje że to chwilowe obawy.
Z tego co jeszcze moge powiedzieć to zapisaliśmy się już do szkoły rodzenia pierwsze zajęcia dopiero w połowie kwietnia no ale w Warszawie to trzeba na wszystko zapisywać się dużo wcześniej. Hehe mężulek ostatnio nawet wspominał że może przejdziemy się do przedszkola obok nas i dopytamy jak to jest z zapisami dziecka bo u nas baaaaaaaaardzo ciężko zapisać maluszka do przedszkola i część przyjmuje zapisy jeszcze przed urodzeniem dziecka ehhh
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 08:44   #82
Pamela86
Zakorzenienie

To ja też zamelduję sie na nowym wątku Mam na imie Pamela i to jest moj 1 miesiąc staranek po #...
Co prawda dopiero sie staram ale tez chętnie poczytam co skrobiecie, może sie przydać na następne miesiące

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 09:13   #83
monia9980
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Monia skarbie ja nie mam pojecia ale mam nadzieje ze dzidzia sie pieknie rozwinie a torbiel sie wchlonie . Wiesz moglo jeszcze byc za wczesnie zeby zobaczyc wiecej ale wiadomo ze na dniach wszysciutko sie pieknie rozwija. Ile to tygodni kochanie?
niewiem ile tygodni.test wykazal dopiero w niedziele,wczesniej byla I.czy taka duza torbiel moze sie wchlonac?martwie sie bo bardzo chcielismy 2 dzidzie

w poniedzialek ide na badania do szpitala,moze dowiem sie cos wiecej.
mam nadzieje ze ciaza jest a torbiel usuna,
Stary 2010-02-19, 09:18   #84
Pamela86
Zakorzenienie

monia życzę ci żeby to jednak była dzidzia, a torbiel sie wchłonie zobaczysz, wszystko bedzie dobrze, głowa do góry i nie martw sie na zapas

Stary 2010-02-19, 09:23   #85
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka_kamilka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
gratuluję brzuszków i cieszę się razem z Wami...
i zazdroszczę Waszego stanu..
Ciąża to piękny okres w życiu kobiety, to wszystko jest niesamowite... Cieszcie się tym ile możecie, bo jak dzidzia wyjdzie z brzuszka to zatęsknicie
Dla Kasi za pomysł na temat.. nie ma to jak dzielić się z innymi swoimi radościami może kiedyś się tu do Was przyłączę na stałe, ale na razie się nie zapowiada.. Mimo wszystko cały czas chodzi mi to po glowie, by znowu postarać się o brzuszek
póki co życzę Wam spokojnych ciążowych miesięcy
Cytat:
Napisane przez she 00 Pokaż wiadomość
Melduje że wróciłam ze szpitala..... z zaleceniem odpoczynku....i zaleceniem ze jak boli mocno to wziąć Paracetamol .....Dobre prawda, nie umieją mi powiedzieć czemu boli....chyba o prostu ciążę tak przechodzę
Na móje pytanie skąd się biorą krwawienia z nosa, zawroty głowy i skoki ciśnienia lekarz odpowiedział że on nie widzi nic niepokojącego i że widocznie tak przechodzę ciążę...
Tylko że ja dziś przeleżałam cały dzień na kanapie.... wiec jak tak ma być....to ja nie wiem....ach najwyżej będę cały czas was odwiedzać na wątku....
Nawet nie wiecie jaki to skarb ta nasza opieka zdrowotna w Polsce- tak tak nie żartuję sobie..... Dopiero jak się wyjedzie do takiej Irlandii to się to odczuwa....
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
Postawnowilam sie przywitac z wami
Moj maz wlasnie niedawno wychodzil do pracy, obudzilam sie i nie moge zasnąć.
Mam na imie Daria, 23 latka(rocznikiem), mąż 24, na dzidzie sie zdecydowalismy w czerwcu, pozniej mialam operowany wyrostek bo sie rozlal, a 2 tyg po operacji dowiedzialam sie ze po 1 staraniach sie udalo i rosnie we mnie maly czlowieczek Dzieki bogu zadne znieczulenia i mocne srodki przeciwbolowe nic mu nie zrobily. Mówie mu bo podobno siedzi tam facecik-Kacper.
Nasz wielkolud ma juz 35 tygodni i 3 dni jesli akcja sie sama nie rozwiąze do 27 marca(termin poczatkowy 4 kwiecien, pozniej 27 marzec, teraz miedzy 18-20 marca)to 28 marca ide do szpitala i będą go wywoływać na świat.
Co do wyprawki jeszcze nie mam wszystkiego.
Łożeczko mamy, ciuszkow mase, fotelik samochodowy, poscielki i takie tam rzeczy, dokupic musze sobie wyprawke do szpitala(mam na razie kapcie, szlafrok i koszule) a czas najwyzszy ;/ i malemu pampersiki i kosmetyki.

---------- Dopisano o 04:04 ---------- Poprzedni post napisano o 03:59 ----------

co do reakcji męża podziwiam go
odkad sie dowiedzial to na jednej wizycie tylko sama bylam, ciagle ze ma jezdzi i za kazdym razem jak jedziemy na wizyte( a na kazdej mam usg) widze jak mu sie szklą oczka kiedy gin pokazuje nam to malutkie serduszko.
Mały sie juz tak rozpycha ze jak jestem brzuchem przytulona do plecow męża to nieraz potrafi go obudzic
Reasumując mąz jest tak przejety wszystkim, ze wie o ciazy tyle samo co ja albo nawet wiecej
dzwoni po 10 razy pytac co robimy i jak sie czujemy codziennie od 8 miesiecy gada do brzuszka i mu opowiada wszystko co sie dzieje
Juz sie nie moze dooczekac zmiany pieluszki kapieli i tak dalej, ale jednoczesnie tez mamy obawy ale to chyba jak kazdy
Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
To ja też zamelduję sie na nowym wątku Mam na imie Pamela i to jest moj 1 miesiąc staranek po #...
Co prawda dopiero sie staram ale tez chętnie poczytam co skrobiecie, może sie przydać na następne miesiące
Milka witamy serdecznie!!!!! zostan z nami kochana, będzie nam bardzo miło!!!!!!!!!!!!!! A i brzuszek moze znowu sie pojawi czego Ci serdecznie życzę!!!!!!!!!!!! I dziękujemy za życzonka

Anulko skarbie ja tez zasypiam dobrze, tylko budzę się w nocy z różnymi bólami i potem nie umiem zasnać a czuję się, dziękuję za troskę, dobrze, te małe dolegliwości to nic, najważneijsze, ze polip sobie poszedł. Zdjęcie z USG wkleję 9 marca, już sie nie umiem doczekać!!

SHE ja pierniczę, wiesz, to jest jakas masakra!!!!!!!!!!!! Ja nei wiem jak tam ta służba zdrowia działa, mają serdecznie gdzieś wszystko!!!!!!!!!! Gdybym Ci mogła podrzucić lek który pomaga, to by od razu Ci pomógł. Nie masz możliwośći udac sie gdzies do polskiego lekarza?? Leż kochana, bo nic Ci innego nie pozostaje,normalnie ja bym tych wszystkich lekarzy pozwalniała!

Witaj Darusia jak miło sie czyta,ze Twoj TZ tak się przejmuje i dba o Ciebie!! Mój tez jest na kazdej wiztycie i u każdego lekarza, bo odwiedziłam juz ich sporo będąc w ciąży Ale fajnie, że zostało Ci już tak niewiele i maluszek będzie z Wami!!!!!!!

Karolinko jak się ciesze ,że jesteś, Pamelko z Twojego przyjścia też!!!!!!! Masz racje, brakowało takiego forum na którym swobodnie możemy rozmawiac o naszych maluszkach i nikt nas nie nazwie farciarami. Przykre to było, dlatego ja juz się tam nei pojawie, przykro mi, bo ja tamten wątek założyłam i chciałam jak najlepiej, ale nie mam niestety wpływu na innych.

A tak w ogóle miłego dzionka

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
niewiem ile tygodni.test wykazal dopiero w niedziele,wczesniej byla I.czy taka duza torbiel moze sie wchlonac?martwie sie bo bardzo chcielismy 2 dzidzie

Kochana, nie zamartwiaj się!!!!! Ja tez mam nadzieję, ze ta torbiel zniknie,albo, że ja usuną. Mnie polipu nie chcieli usuwac, bo mogliby razem z ciążą, ale sam sie wchłonął, aż lekarz był zdziwiony,ale napisał w karcie,ze już go nie ma. Trzymam za Ciebie mocno kciuki kochana!!!!!!!!!
A pęcherzyk malutki, bo ciąża musi być młodziutka

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-19, 09:27   #86
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Milka witamy serdecznie!!!!! zostan z nami kochana, będzie nam bardzo miło!!!!!!!!!!!!!! A i brzuszek moze znowu sie pojawi czego Ci serdecznie życzę!!!!!!!!!!!! I dziękujemy za życzonka

Anulko skarbie ja tez zasypiam dobrze, tylko budzę się w nocy z różnymi bólami i potem nie umiem zasnać a czuję się, dziękuję za troskę, dobrze, te małe dolegliwości to nic, najważneijsze, ze polip sobie poszedł. Zdjęcie z USG wkleję 9 marca, już sie nie umiem doczekać!!

SHE ja pierniczę, wiesz, to jest jakas masakra!!!!!!!!!!!! Ja nei wiem jak tam ta służba zdrowia działa, mają serdecznie gdzieś wszystko!!!!!!!!!! Gdybym Ci mogła podrzucić lek który pomaga, to by od razu Ci pomógł. Nie masz możliwośći udac sie gdzies do polskiego lekarza?? Leż kochana, bo nic Ci innego nie pozostaje,normalnie ja bym tych wszystkich lekarzy pozwalniała!

Witaj Darusia jak miło sie czyta,ze Twoj TZ tak się przejmuje i dba o Ciebie!! Mój tez jest na kazdej wiztycie i u każdego lekarza, bo odwiedziłam juz ich sporo będąc w ciąży Ale fajnie, że zostało Ci już tak niewiele i maluszek będzie z Wami!!!!!!!

Karolinko jak się ciesze ,że jesteś, Pamelko z Twojego przyjścia też!!!!!!! Masz racje, brakowało takiego forum na którym swobodnie możemy rozmawiac o naszych maluszkach i nikt nas nie nazwie farciarami. Przykre to było, dlatego ja juz się tam nei pojawie, przykro mi, bo ja tamten wątek założyłam i chciałam jak najlepiej, ale nie mam niestety wpływu na innych.

A tak w ogóle miłego dzionka
No trochę to było nie fair nazwać "was" farciarami... cóż skoro ktoś nie potrafi cieszyc się z czyjegoś szczęscia to nie powinnein w ogole udzielac sie na forum... takie jest moje zdanie...
Ja pomimo tego że # to nie zazdroszczę innym dziewczynom ze im sie udało, widocznie tak mialo byc, trzeba isc dalej i wierzyc ze i nam sie uda wkrotce zaciążyć na pewno juz nie dlugo tez bede cieszyc sie fasolka pod serduszkiem i wtedy to ja bede mogla doradzac innym staraczkom

Stary 2010-02-19, 09:30   #87
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Dzien Dobry

Niby niewiele, ale takkkkkkkkkk sieeeeeeee dluuuuuzyyyy;/

poza tym na dole wszystko juz ciagnie, przy chodzeniu pachwina strasznie boli, cala ciaza bezproblemowo i od 8 miesiaca prawie jak polamana;/, ale czego sie nie robi dla tych szkrabów....

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:

ja mialam krwiaki ( zrobily sie po wyrostku) dostalam leki i zniknely, licze na to ze da sie cos z tym zrobic!! bedziemy trzymac kochana kciuki za Ciebie.
A.Camus
Stary 2010-02-19, 09:32   #88
monia9980
Raczkowanie

Smile Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)

dzieki dziewczyny za slowa otuchy!
mam ogromniasta nadzieje ze bedzie dobrze.
narazie musze uciekac bo core trzeba z zerowki niedlugo odebrac,potem po meza do pracy,
a sluchajcie ,skoro niewiadomo czy ta ciaza faktycznie jest to czy powinnam brac kwas foliowy?gin wczoraj mowila ze tak,ale potym jak zobaczyla w usg co we mnie siedzi to juz nic nie wspomniala a ja z wrazenia zapomnialam dopytac.. taka gula ze mnie
Stary 2010-02-19, 09:35   #89
Darusiaaaa
Zakorzenienie

yyyyyyyyyyyyyyyy......... ...

"FARCIARY?? " <==== NIE SKOMENTUJE!!

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

spokojnie mozesz brac, kwas foliowy bierze sie nawet przy starankach.
A.Camus
Stary 2010-02-19, 09:36   #90
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
No trochę to było nie fair nazwać "was" farciarami... cóż skoro ktoś nie potrafi cieszyc się z czyjegoś szczęscia to nie powinnein w ogole udzielac sie na forum... takie jest moje zdanie...
Ja pomimo tego że # to nie zazdroszczę innym dziewczynom ze im sie udało, widocznie tak mialo byc, trzeba isc dalej i wierzyc ze i nam sie uda wkrotce zaciążyć na pewno juz nie dlugo tez bede cieszyc sie fasolka pod serduszkiem i wtedy to ja bede mogla doradzac innym staraczkom
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Dzien Dobry

Niby niewiele, ale takkkkkkkkkk sieeeeeeee dluuuuuzyyyy;/

poza tym na dole wszystko juz ciagnie, przy chodzeniu pachwina strasznie boli, cala ciaza bezproblemowo i od 8 miesiaca prawie jak polamana;/, ale czego sie nie robi dla tych szkrabów....

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

ja mialam krwiaki ( zrobily sie po wyrostku) dostalam leki i zniknely, licze na to ze da sie cos z tym zrobic!! bedziemy trzymac kochana kciuki za Ciebie.
Pamelko to było strasznie przykre i wiesz, ze to nie było 1 spięcie, najpierw chodziło o karmienie piersią, ze jak w ogóle kobieta może nie karmić, że jest wyrodną matką i że po co w takim razie rodzi.

No własnie kochane laseczki co Wy na to??? Ja zawsze pisze szczerze i właśnie odważyłam sie na poprzednim forum napisać, ze będe krótko karmić( mam straszne doświadczenia po Oli) a może wcale jak nie będzie pokarmu i zostałam zmieszana z błotem, tak jak KAsia-nasza założycielka, bo mamy takie samo zdanie

Darusia wiem jak to ciągnie, pomimo 12 lat przerwy pamietam to wszystko, końcówka była okropna, bo mala jeszcze głową dosłownie waliła w pęcherz i macicę a ten bąk tez sobie już pozwala atakowac pęcherz co za łobuzy

Olusia
Filipek

Adaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości