![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kołyski sa śliczne, ale ja nie mam miejsca na wszystko ![]() ![]() A co do ciuszków, to ja kupię z 4 sztuki body, z krótkim i długim rękawkiem, rampersiki i moze z 2 półśpiochy i pajacyki do spania na 56, a reszta na 62, bo szybko taki maluch rośnie. No i będzie lato więc ciepło i nie bedziemy bąbli pakować w kaftaniki ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-02-18 o 16:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
Carol półśpiochy sa moim zdaniem super!Nie trzeba całej dzidzi przebierac jak się cos uleje itp.
My tez nie mamy miejsca na kołyskę więc pewnie kupimy jednak turystyczne.
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurcze ja jak widze te ciuszki piękne to sie rozpływam ![]() ![]() A co Wy myślicie na ten temat? Kupiłybyście taką pakę super ciuszków, przeciez taki maluszek nie jest w stanie nic zniszczyć, a i tak sie to pierze przed ubraniem?
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie mam taki plan kochana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Jestem z powrotem- dzieki bogu mam dobra kolezanke ktora mnie zawiozła i przywiozła....czekam na mężulka i musimy jechać do szpitala to sprawdzić- ostatni raz taka akcja była w pt, i naczekałam się 3 godz zeby usłyszeć że mam więcej leżeć.No ale trzeba jechać i tyle...
No więc czekając muszę czymś zając głowę.... Co do ciuszków...to tutaj w Irl, Anglii zresztą też jest Primark lub Penny' s - zależy od kraju. W każdym badz razie sprzedają cudne rzeczy dla dzieci w niskiej cenie. I tu apel do dziewczyn mieszkających w pl i kupujących na allegro ..nie dajcie się naciąć. ![]() Więc jak ktoś oferuje 9.99 za zwykłe body to niezle na tym zarabia.... Nie mówię że mają na tym tracic....ale marża przekraczająca 50 proc to dla mnie zdzierstwo... Co do uzywanych to ja za dziecka chodziłam w ciuszkach z lumpeksa, mój brat też(mama nie nadążała z cerowaniem kolan wytartych przy tym urwisie) i jakoś było oki.... ja osobiście nie kupię tylko datego że tu za lumpeksowe ceny w Pennym się obkupie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Nie mam nic przeciwko ciuszkom uzywanym.Szczególnie, ze dzieci szybko rosną i niektóre ciuszki mozna kupić od kogos nawet nie noszone.Nawet w moim pobliskim second handzie maja ubranka dziecięce z metkami jeszcze lub mało noszone bo w stanie idealnym wręcz
![]() She to w takim razie chciałabym miec kogos w Anglii żeby mi w Primarku zakupy zrobił ![]() ![]()
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
co do rozmia rów to ja kupiłam tylko jeden komplecik taki body krótkie długie, spodenki i bluza na rozmiar Noworodkowy - to chyba 58cm
Całą resztę wyprawki kupię 0-3mce czyli chyba do 68 cm..... Z prostego powodu- ja miałam 58cm mój brat 60 więc jest szansa że mój chlopczyk też rosły będzie... a nawet jeśli przez 2-3 tygodnie beda ciuszki troszke za małe to co....niemowlęta maja taką wciśniętą brudkę i wogle nietolerują obtarć, że chyba lepiej mieć większe.... Edytowane przez she 00 Czas edycji: 2010-02-18 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny
jestem po wizycie!zalamana doktor na usg stwierdzila ze pecherzyk jest bardzo maly,a pozatym widac prawie 6cm torbiel! ![]() niewiem czy to pomylka w takim razie z moimi wynikami?przeciez mam objawy,strasznie sie boje!czy mozliwe jest bezproblemowe przejscie takiej ciazy? |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A nie dali Ci żadnych leków na obniżenie ciśnienia??? To pierwsza rzecz jaką powinni byli zrobić!!!!!!!!!!! Kurcze, kochana uwazaj na siebie!!!!!!! A co do tych sklepów, to ceny rzeczywiście sa rewelacyjne, ze też u nas ich nie ma!!!!!!!! U nas 5-10-15 i smyk ,no i chicco, cocodrillo,ale te sa drogie , a na targach to nei ma co kupować. Trzeba chyba łazic po sklepach non stop iczekac na obniżki-a i tak one są nieduże. Monia kochana,nie martw się, torbiel może zniknąć, tak jak krwiak, mieśniak i polip, pęcherzyk może być malutki, bo do zapłodnienia doszło później, mój też był mały, na 1 usg w ogole nic nie było widać. Taka ciąż może skończyć się szczęśliwym rozwiązaniem, nie martw się ![]()
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
cześć moje kochane brzucholki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj kochanie! A miałam do Ciebie pisać, ze jesteśmy tutaj ![]() ![]()
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Hej kochane, probuje was nadrobic ale nie jest latwo
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Kochana Anulko
![]() Co do blogu, to na pewno sporo osób czyta, a jak Tobie to też pomaga to super, ehh to życie tak nas czasami doświadcza....ale co nas nie zabije , to nas wzmocni! Mam nadzieję, że z nami na nowym wąteczku poczujesz się lepiej i nabierzesz sił do walki z przeciwnościami ![]()
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie, ze pomaga... a ty jak sie czujesz? mam nadzieje ze wszystko dobrze, wysylaj kolejne zdjecia USG co bysmy sie nacieszyly wszytskie tu widokiem slicznego zdrowego chlopca ![]() Ja juz uciekam powoli spac, ostatnio spie jak zabita. Buziaczki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() gratuluję brzuszków i cieszę się razem z Wami... i zazdroszczę Waszego stanu.. ![]() Ciąża to piękny okres w życiu kobiety, to wszystko jest niesamowite... ![]() ![]() Dla Kasi ![]() ![]() ![]() póki co życzę Wam spokojnych ciążowych miesięcy ![]()
#79 |
Raczkowanie
|
Melduje że wróciłam ze szpitala..... z zaleceniem odpoczynku....i zaleceniem ze jak boli mocno to wziąć Paracetamol .....Dobre prawda, nie umieją mi powiedzieć czemu boli....chyba o prostu ciążę tak przechodzę
Na móje pytanie skąd się biorą krwawienia z nosa, zawroty głowy i skoki ciśnienia lekarz odpowiedział że on nie widzi nic niepokojącego i że widocznie tak przechodzę ciążę... Tylko że ja dziś przeleżałam cały dzień na kanapie.... wiec jak tak ma być....to ja nie wiem....ach najwyżej będę cały czas was odwiedzać na wątku ![]() Nawet nie wiecie jaki to skarb ta nasza opieka zdrowotna w Polsce- tak tak nie żartuję sobie..... Dopiero jak się wyjedzie do takiej Irlandii to się to odczuwa.... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny.
Postawnowilam sie przywitac z wami ![]() Moj maz wlasnie niedawno wychodzil do pracy, obudzilam sie i nie moge zasnąć. Mam na imie Daria, 23 latka(rocznikiem), mąż 24, na dzidzie sie zdecydowalismy w czerwcu, pozniej mialam operowany wyrostek bo sie rozlal, a 2 tyg po operacji dowiedzialam sie ze po 1 staraniach sie udalo i rosnie we mnie maly czlowieczek ![]() Nasz wielkolud ma juz 35 tygodni i 3 dni ![]() Co do wyprawki jeszcze nie mam wszystkiego. Łożeczko mamy, ciuszkow mase, fotelik samochodowy, poscielki i takie tam rzeczy, dokupic musze sobie wyprawke do szpitala(mam na razie kapcie, szlafrok i koszule) a czas najwyzszy ;/ i malemu pampersiki i kosmetyki. ![]() ---------- Dopisano o 04:04 ---------- Poprzedni post napisano o 03:59 ---------- co do reakcji męża podziwiam go ![]() odkad sie dowiedzial to na jednej wizycie tylko sama bylam, ciagle ze ma jezdzi ![]() Mały sie juz tak rozpycha ze jak jestem brzuchem przytulona do plecow męża to nieraz potrafi go obudzic ![]() Reasumując mąz jest tak przejety wszystkim, ze wie o ciazy tyle samo co ja albo nawet wiecej ![]() dzwoni po 10 razy pytac co robimy i jak sie czujemy ![]() ![]() Juz sie nie moze dooczekac zmiany pieluszki kapieli i tak dalej, ale jednoczesnie tez mamy obawy ale to chyba jak kazdy ![]()
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Kochane dziękuje za zaproszenie! Powiem wam że stęskniłam się za takim forum jak miałyśmy na początku pierwsze 2 wątki tego poprzedniego ![]() ![]() Dla tych co mnie nie znają mam na imię Karolina mam 24 lata i jestem w 19 tc + 4dni termin mam na 12 lipca ![]() U mnie w brzuszku mieszka najprawdopodobniej chłopczyk, już na 2 usg to potwierdzili lekarze. Co do zakupów to jeszcze nic nie mam, i nawet nie wiem kiedy zaczniemy kupować, ogólnie zaciągam mężulka do sklepó oglądamy różne rzeczy ale jeszcze nie planujemy nic kupować. Prawdopodobnie na wiosnę mężulek zrobi porządki w piwnicy u teściów, i tak wywieziemy zbędne rzeczy od nas i zaczniemy szykować pokój dla dzidzi. Więc podejrzewam że może w kwietniu coś zaczniemy kupować ![]() Powiem wam że narazie jestem na etapie lekkiego przerażenia jak ja dam sobie rade ze wszystkim. Że o tylu rzeczach trzeba pamiętać przy dzidzi i tyle rzeczy zrobić i boje się czy damy radę. Mam nadzieje że to chwilowe obawy. Z tego co jeszcze moge powiedzieć to zapisaliśmy się już do szkoły rodzenia pierwsze zajęcia dopiero w połowie kwietnia no ale w Warszawie to trzeba na wszystko zapisywać się dużo wcześniej. Hehe mężulek ostatnio nawet wspominał że może przejdziemy się do przedszkola obok nas i dopytamy jak to jest z zapisami dziecka bo u nas baaaaaaaaardzo ciężko zapisać maluszka do przedszkola i część przyjmuje zapisy jeszcze przed urodzeniem dziecka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
To ja też zamelduję sie na nowym wątku
![]() Co prawda dopiero sie staram ale tez chętnie poczytam co skrobiecie, może sie przydać na następne miesiące ![]()
#83 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
w poniedzialek ide na badania do szpitala,moze dowiem sie cos wiecej. mam nadzieje ze ciaza jest a torbiel usuna, ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
monia życzę ci żeby to jednak była dzidzia, a torbiel sie wchłonie zobaczysz, wszystko bedzie dobrze, głowa do góry i nie martw sie na zapas
![]()
#85 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Anulko skarbie ja tez zasypiam dobrze, tylko budzę się w nocy z różnymi bólami i potem nie umiem zasnać ![]() SHE ja pierniczę, wiesz, to jest jakas masakra!!!!!!!!!!!! Ja nei wiem jak tam ta służba zdrowia działa, mają serdecznie gdzieś wszystko!!!!!!!!!! Gdybym Ci mogła podrzucić lek który pomaga, to by od razu Ci pomógł. Nie masz możliwośći udac sie gdzies do polskiego lekarza?? Leż kochana, bo nic Ci innego nie pozostaje,normalnie ja bym tych wszystkich lekarzy pozwalniała! Witaj Darusia jak miło sie czyta,ze Twoj TZ tak się przejmuje i dba o Ciebie!! Mój tez jest na kazdej wiztycie i u każdego lekarza, bo odwiedziłam juz ich sporo będąc w ciąży ![]() Karolinko jak się ciesze ,że jesteś, Pamelko z Twojego przyjścia też!!!!!!! Masz racje, brakowało takiego forum na którym swobodnie możemy rozmawiac o naszych maluszkach i nikt nas nie nazwie farciarami. Przykre to było, dlatego ja juz się tam nei pojawie, przykro mi, bo ja tamten wątek założyłam i chciałam jak najlepiej, ale nie mam niestety wpływu na innych. A tak w ogóle miłego dzionka ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
Kochana, nie zamartwiaj się!!!!! Ja tez mam nadzieję, ze ta torbiel zniknie,albo, że ja usuną. Mnie polipu nie chcieli usuwac, bo mogliby razem z ciążą, ale sam sie wchłonął, aż lekarz był zdziwiony,ale napisał w karcie,ze już go nie ma. Trzymam za Ciebie mocno kciuki kochana!!!!!!!!! A pęcherzyk malutki, bo ciąża musi być młodziutka ![]()
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pomimo tego że # to nie zazdroszczę innym dziewczynom ze im sie udało, widocznie tak mialo byc, trzeba isc dalej i wierzyc ze i nam sie uda wkrotce zaciążyć ![]() ![]()
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
![]() Niby niewiele, ale takkkkkkkkkk sieeeeeeee dluuuuuzyyyy;/ poza tym na dole wszystko juz ciagnie, przy chodzeniu pachwina strasznie boli, cala ciaza bezproblemowo i od 8 miesiaca prawie jak polamana;/, ale czego sie nie robi dla tych szkrabów.... ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- ja mialam krwiaki ( zrobily sie po wyrostku) dostalam leki i zniknely, licze na to ze da sie cos z tym zrobic!! bedziemy trzymac kochana kciuki za Ciebie.
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
![]()
dzieki dziewczyny za slowa otuchy!
mam ogromniasta nadzieje ze bedzie dobrze. narazie musze uciekac bo core trzeba z zerowki niedlugo odebrac,potem po meza do pracy, a sluchajcie ,skoro niewiadomo czy ta ciaza faktycznie jest to czy powinnam brac kwas foliowy?gin wczoraj mowila ze tak,ale potym jak zobaczyla w usg co we mnie siedzi to juz nic nie wspomniala a ja z wrazenia zapomnialam dopytac.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
yyyyyyyyyyyyyyyy......... ...
"FARCIARY?? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- spokojnie mozesz brac, kwas foliowy bierze sie nawet przy starankach.
![]() |
#90 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No własnie kochane laseczki co Wy na to??? Ja zawsze pisze szczerze i właśnie odważyłam sie na poprzednim forum napisać, ze będe krótko karmić( mam straszne doświadczenia po Oli) a może wcale jak nie będzie pokarmu i zostałam zmieszana z błotem, tak jak KAsia-nasza założycielka, bo mamy takie samo zdanie ![]() Darusia wiem jak to ciągnie, pomimo 12 lat przerwy pamietam to wszystko, końcówka była okropna, bo mala jeszcze głową dosłownie waliła w pęcherz i macicę ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.