Aparaty ortodontyczne cz. VIII :) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-19, 11:08   #3151
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VIII :)

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
widze że narobiłam ci ochoty na wyciągi
I to jaaaakiej! Normalnie
Napisałam i poprosiłam od razu o zdjęcia Może odpisze Jeśli pośle focie to odrazu wkleję, bo narazie to mało tu moich zdjęć było, a jak już były to drastyczne
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 11:11   #3152
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
I to jaaaakiej! Normalnie
Napisałam i poprosiłam od razu o zdjęcia Może odpisze Jeśli pośle focie to odrazu wkleję, bo narazie to mało tu moich zdjęć było, a jak już były to drastyczne
w necie sobie poszukaj kombinacji bo trochę tam tego jest ale też zależy co orto bedzie chciała z tobą zrobić to inna kombinacja

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 11:27   #3153
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
w necie sobie poszukaj kombinacji bo trochę tam tego jest ale też zależy co orto bedzie chciała z tobą zrobić to inna kombinacja
Wpisałam w google i wyskoczyły zaśnieżone stoki

Oto wyciągi mojego orto, też niezłe Oby mi takich nie zafundował!
Stary 2010-02-19, 11:28   #3154
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Wpisałam w google i wyskoczyły zaśnieżone stoki

Oto wyciągi mojego orto, też niezłe Oby mi takich nie zafundował!
Mało z nich widać, ale z tego co ja widze to chyba są do wyciągania symetrii.

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2010-02-19, 12:02   #3155
anusiaa81
Raczkowanie

GG do anusiaa81

przyczajka ja te ząbki mialam usuwane normalnie, tyle tylko że nie u mojej orto a u chirurga.Mąż usuwał kiedyś cos u niej i zadowolony był, więc do niej poszłam i zadowolona jestem bo kilka minutek samego rwania , bolec potem wogule nie bolało, szkoda było tylko stresować się przed tym wszystkim. Wiesz ja niemam zaufania do takich tanich "fachowców", pozatym mieszkam na zadupiu i zbyt dużego wyboru nie mam.
anusiaa81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 12:05   #3156
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Dostałam wiadomość od orto. Wyciągi od górnych trójek do szóstek dolnych 24h/d z wyjątkiem posiłków przez siedem miesięcy jestem załamana.
Mam dwie focie, dodam zaraz
Stary 2010-02-19, 12:13   #3157
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Fotki 'przed aparatem' , posłał jakieś badziewne, widziałam u niego w komputerze lepsiejsze
Stary 2010-02-19, 12:13   #3158
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam wiadomość od orto. Wyciągi od górnych trójek do szóstek dolnych 24h/d z wyjątkiem posiłków przez siedem miesięcy jestem załamana.
Mam dwie focie, dodam zaraz
ee to duże gumki będą. nie będziesz praktycznie nic czuła. Tyle weź od orto białe gumki, bo żółte będą wyglądać jakbyś się ciągle śliniła

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2010-02-19, 12:20   #3159
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
ee to duże gumki będą. nie będziesz praktycznie nic czuła. Tyle weź od orto białe gumki, bo żółte będą wyglądać jakbyś się ciągle śliniła
Co prawda to dopiero za 3 miechy, ale cykam się bardziej niż operacji tych gópich' wyciongóf!
Stary 2010-02-19, 13:47   #3160
yourenglish
Raczkowanie

Hej, jestem po wizycie. Nie jestem pocieszona....

1) Nie dostalam mocniejszego drucika na dol jak sie spodziewalam. Od 4 mies nosze ten sam, w czasie zalozenia mocniejszego drucika bedzie 6!!! A dol dalej w kiepskim stanie.

2) Na dole mam obciety drucik przed 6ka (ta wypadajaca) zeby dentysta mial do niej latwiejszy dostep. No i mam schize, ze teraz to juz w ogole nic nie bedzie sie dzialo na dole...

3) Okazalo sie, ze popsul mi sie zgryz i z jednej strony jest "przewieszony" (patrz zdjecie). Ze slow orto wynika, ze to nieprzyjemny przejsciowy etap leczenia trudny do skorygowania?!! Tak to zrozumialam. Na nastp wyzycie czekaja na mnie dodatkowe koszty a takze: podwyzszenia zwarcia + nowy zamek (ciekawam gdzie?!) + wyciag(i).

4) Zapytalam sie o rotacje kla i pani doktor powiedziala, ze jest dosc niezle ustawiony! Kurka, wcale mi sie nie podoba jak on wyglada. Spojrzcie, przeciez nawet z ulozenia zamkow widac, ze jest wciaz obrocony!

5) Gumki sa bardziej przezroczyste niz bym chciala i mniej jaskrawe.

No nie wiem co o tym wszystkim myslec. Mam wrazenie, ze jest coraz wolniej i gorzej...

Ocencie same. Przy okazji ogladania dolu zobaczycie moj wyjmowany zabek. :P

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Edytowane przez yourenglish
Czas edycji: 2010-02-19 o 15:03
yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 14:27   #3161
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Okazalo sie, ze popsul mi sie zgryz i z jednej strony jest "przewieszony" (patrz zdjecie). Ze slow orto wynika, ze to nieprzyjemny przejsciowy etap leczenia trudny do skorygowania?!!
a co to znaczy przewieszony i jak się objawia?

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 14:33   #3162
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:

1) Nie dostalam mocniejszego drucika na dol jak sie spodziewalam. Od 4 mies nosze ten sam, w czasie zalozenia mocniejszego drucika bedzie 6!!! A dol dalej w kiepskim stanie.

2) Na dole mam obciety drucik przed 6ka (ta wypadajaca) zeby dentysta mial do niej latwiejszy dostep. No i mam schize, ze teraz to juz w ogole nic nie bedzie sie dzialo na dole...

3) Okazalo sie, ze popsul mi sie zgryz i z jednej strony jest "przewieszony" (patrz zdjecie). Ze slow orto wynika, ze to nieprzyjemny przejsciowy etap leczenia trudny do skorygowania?!! Tak to zrozumialam. Na nastp wyzycie czekaja na mnie dodatkowe koszty a takze: podwyzszenia zwarcia + nowy zamek (ciekawam gdzie?!) + wyciag(i).

4) Zapytalam sie o ratcja kla i pani doktor powiedziala, ze jest dosc niezle ustawiony! Kurka, wcale mi sie nie podoba jak on wyglada. Spojrzcie, przeciez nawet z ulozenia zamkow widac, ze jest wciaz obrocony!

No nie wiem co o tym wszystkim myslec. Mam wrazenie, ze jest coraz wolniej i gorzej...

Też mam podwieszony, na całej szczęce, do tego mam krzyżowy - zrobił się odkąd mam aparat, plus tyłozgryz . Zgryz jak marzenie kurczaki
Stary 2010-02-19, 14:44   #3163
yourenglish
Raczkowanie

Cahty, myslisz, ze to normalne, ze cos sie psuje w czasie leczenia? Caly czas pamietam o "wykopach na drodze", ale ale... Czy 1,5 mies temu tego nie bylo? Nie wiem co o tym myslec...

Podwieszony czy tam przewieszony... Spojrz na 4te zdjecie. Na nim widac ze gorne zeby z jednej strony bardziej zachodza na dolne niz z drugiej. T.j. z jednej strony czworka wychodzi za dolne zeby (jest z boku, nie nad dolem).

Bylabym zapomniala: pytajac sie o to, czy mam symetryczne zeby dowiedzialam sie ze zeby tak, a nosek mam krzywy

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Stary 2010-02-19, 14:49   #3164
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Cahty, myslisz, ze to normalne, ze cos sie psuje w czasie leczenia? Caly czas pamietam o "wykopach na drodze", ale ale... Czy 1,5 mies temu tego nie bylo? Nie wiem co o tym myslec...

Podwieszony czy tam przewieszony... Spojrz na 4te zdjecie. Na nim widac ze gorne zeby z jednej strony bardziej zachodza na dolne niz z drugiej. T.j. z jednej strony czworka wychodzi za dolne zeby (jest z boku, nie nad dolem).

Bylabym zapomniala: pytajac sie o to, czy mam symetryczne zeby dowiedzialam sie ze zeby tak, a nosek mam krzywy
Nie wiem czy to normalne, ale widocznie skoro nam się tak stało to tak może się stać. Ja podwieszony(przewyższony) mam no już idzie 4 miesiąc. Do tego jak zagryzam to mimo krzyżowego, to mam jeszcze zgryz otwarty, szparę miedzy dolną a górną szczęką. Strasznie źle mi się gryzie, kanapki muszę urywać językiem... bleh
Stary 2010-02-19, 14:58   #3165
yourenglish
Raczkowanie

No ja jestem mniej optymistycznie nastawiona... Pierwsze, co sobie przypominam jak mysle o tych wszystkich osobach, ktore zmienily orto to to, ze spartaczono im zgryz...

A co myslicie o prawej trojce? Wg Was tez spoko jest ustwaiona???

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Stary 2010-02-19, 15:20   #3166
natalka92
Wtajemniczenie

GG do natalka92 Send a message via Skype™ to natalka92

yourenglish jak to? Możesz sobie wyciągnąć zęba? Czy to jakiś nowy skrót myślowy?
A ja wróciłam, ale pewnie znów nie na długo.
Wizytę odwołałam i kolejną mam dopiero na początku marca xP.

"Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D

Vida me hace feliz .
natalka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 16:17   #3167
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
lol, wybacz, rozbawiło mnie to podsumowanie absurdalnie brzmi, co ty masz krzywe moja droga? czyli jak skończymy tu na forum, to przenosimy się na powiększanie cycków a potem prostowanie nosów?

ej ja dalej nie rozumiem tego podwieszenia czy jak to się zwie, nic nie widzę na tych twoich fotkach nienormalnego czyli ja się potem wbijam jeszcze na wątek o niedowidzeniu

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 16:36   #3168
martenwolfen
Raczkowanie

Cytat:
No ja jestem mniej optymistycznie nastawiona... Pierwsze, co sobie przypominam jak mysle o tych wszystkich osobach, ktore zmienily orto to to, ze spartaczono im zgryz...

A co myslicie o prawej trojce? Wg Was tez spoko jest ustwaiona???
Czytam Twoje posty z zaciekawieniem bo jak sie okazalo mamy tego samego orto. U mnie tez jedna 3 wyglada kiepsko i krzywo do luku wchodzi. Wg orto tak jest ok, bo w innym wypadku bede miala za "szeroki usmiech". Na nastepnej wizycie musze to jednak skorygowac koniecznie bo totalnie niewygodnie robi mi sie w buzi. "Zahaczam" dolna 3 o ta krzywa gorna 3! . Ogolnie to obserwuje caly proces uwaznie, ale powiem/napisze Ci Bejbe, ze miedzy nami jest miesiac roznicy w zakladaniu gory (bylas pierwsza), a u Ciebie jakos to fajnie wszystko wyglada! U mnie to jakas wielka kupicha i w dodatku jedynki mam krzywe wiec calosc wizualnie jest slaba
martenwolfen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 16:57   #3169
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiaa81 Pokaż wiadomość
milutek super , normalnie zazdroszcze ,ja sie nie mogę doczekać kiedy u mnie coś się zacznie zmieniać w tych krzywulcach
eh naprawdę nie ma czego, ból jest okropny, tylko wychodzę od orto i już go czuję. także chyba wolalabym, żeby ząbki przesuwały się odrobinę wolniej, ale żeby tak nie bolało...

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
milutek dodaj jak mozesz jakies zdjecia bo my zakladalysmy jakos w tym samym czasie i jestem ciekawa jak tam u Ciebie ;-))
dodam, dodam ale jutro lub pojutrze, bo dziś impreza i nie mam czasu na sesję zdjęciową także bądź czujna, a w międzyczasie też możesz się nam pochwalić ząbkami

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
milutek - super
.....

uuuuj wczoraj pod wieczór już się na razie skończyło jedzenie typowych spraw, ząbki bolą, szczegolnie jedynki, dobrze, ze chociaz udalo mi sie zjesc jeszcze wczoraj normalny obiadek
dziękować, ale super naprawdę nie jest
ale fajnie że u Ciebie na dobrej drodze wszystko, niedługo będziesz szamać wsio jak leci

Cytat:

4) Zapytalam sie o rotacje kla i pani doktor powiedziala, ze jest dosc niezle ustawiony! Kurka, wcale mi sie nie podoba jak on wyglada. Spojrzcie, przeciez nawet z ulozenia zamkow widac, ze jest wciaz obrocony!

eh Ty moja bidulko . co ja mam Ci napisać.... wizualnie ząbki masz już bardzo ładne! nie znam się na tych przewieszeniach itp.... a co do trójeczki też wyglądają dobrze, nie wiem może na żywo rzeczywiście gorzej, ale na zdjęciu ok.

co do drutu na dole - rzeczywiście jakoś długo nosisz ten jeden. ja na początek miałam jakiś słaby, trochę ząbki wyprostował, ale słabo. na kolejnej wizycie jak mi orto zapodała drut to w kilka dni były ustawione ząbki jak trzeba. ale to ja tak mam, bo jestem nienormalna i szybko mi się zęby prostują i bolą przy tym niemiłosiernie.

i gumeczki masz slodkie, na pewno innym sie też podobają

Cytat:
Napisane przez natalka92 Pokaż wiadomość
yourenglish jak to? Możesz sobie wyciągnąć zęba? Czy to jakiś nowy skrót myślowy?
A ja wróciłam, ale pewnie znów nie na długo.
Wizytę odwołałam i kolejną mam dopiero na początku marca xP.
tu nie tyle chodzi o całego zęba, tylko o plombe - koleżance wypadla podczas żucia gumy

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
lol, wybacz, rozbawiło mnie to podsumowanie absurdalnie brzmi, co ty masz krzywe moja droga? czyli jak skończymy tu na forum, to przenosimy się na powiększanie cycków a potem prostowanie nosów?

ej ja dalej nie rozumiem tego podwieszenia czy jak to się zwie, nic nie widzę na tych twoich fotkach nienormalnego czyli ja się potem wbijam jeszcze na wątek o niedowidzeniu
mogę z wami na operacje plastyczne? ja chce sobie spiłować garb z nosa ale na serio serio , więc proszę już się nie śmiać

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez martenwolfen Pokaż wiadomość
Czytam Twoje posty z zaciekawieniem bo jak sie okazalo mamy tego samego orto. U mnie tez jedna 3 wyglada kiepsko i krzywo do luku wchodzi. Wg orto tak jest ok, bo w innym wypadku bede miala za "szeroki usmiech". Na nastepnej wizycie musze to jednak skorygowac koniecznie bo totalnie niewygodnie robi mi sie w buzi. "Zahaczam" dolna 3 o ta krzywa gorna 3! . Ogolnie to obserwuje caly proces uwaznie, ale powiem/napisze Ci Bejbe, ze miedzy nami jest miesiac roznicy w zakladaniu gory (bylas pierwsza), a u Ciebie jakos to fajnie wszystko wyglada! U mnie to jakas wielka kupicha i w dodatku jedynki mam krzywe wiec calosc wizualnie jest slaba
wielka kupicha nie mogę
ale że wokalista feel?
Stary 2010-02-19, 17:08   #3170
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martenwolfen Pokaż wiadomość

ja też chodzę do tej samej orto i jak narazie nie narzekam... przede mną jeszcze 2 lata leczenia więc nie potrzebne jest się tak śpieszyć... może u Was jest tak samo.... z czasem się wyprostują... nie można mieć prostych od razu

twój angielski: ja na tych zdjęciach nic nie widzę... ani żadnego przewieszenia a ni krzywej 3... a gumeczki bardzo ładne

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 17:26   #3171
martenwolfen
Raczkowanie

wielka kupicha nie mogę
ale że wokalista feel? [/QUOTE]

Mala kupka, duza kupa, wielka kupicha....
Mam nadzieje, ze mi wokalista Feel wybaczy

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

ja też chodzę do tej samej orto i jak narazie nie narzekam... przede mną jeszcze 2 lata leczenia więc nie potrzebne jest się tak śpieszyć... może u Was jest tak samo.... z czasem się wyprostują... nie można mieć prostych od razu

Betti, ja tez nie narzekam. Cierpliwie sobie obserwacje prowadze i to wsio. Ale wiesz, jezeli ktos ma watpliwosci i jeszcze na dodatek leczymy sie u tego samego orto, to lekka nutka niepewnosci sie pojawia! Zwlaszcza, ze Inglisz ma problem z 3 i ja rowniez - tylko, ze u mnie jest ten problem ewidetny

Edytowane przez martenwolfen
Czas edycji: 2010-02-19 o 17:28
martenwolfen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 17:36   #3172
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Byłam dziś u orto zapytac się przy okazji /co to wciaz zapominalam/na jakim systemie pracuja odp mi asystentka iż aparat w technice niskiego tarcia SMARTCLIP - i tu sie zastanawiam czym to sie w sumie rozni od Damona? bo jak wstukuje w google pokazuje mi Technika Niskiego Tarcia (system Damon'a) ale sa rozne nazwy systemow? ktos wie?

aaaa i zrobiono dziś dla mnie nakladke na dolne zabki, bowiem zamki na 6tkach mam tak, iz dotykam dolnymi zabkami i balam sie aby nie uszkodzic, a wiem iz czasem potrafie w nocy zacisnac, albo zgrzytac- jak mam stres, szyny jakiejs (nie wiem dokladnieo co chodzilo) nie moze mi zalozyc, bowiem wyszlyby mi zabki wow nie zabrzmialo to ciekawie jest to w ogole mozliwe???i z takiej oto rady mam aktualnie nakladke relaksujaca-dzis test, ma ona mi nie tylko pomoc przy apracie, ale i ogolnie dla zdrowia - MAM NADZIEJE

yourenglish
nie wiem jak wygladaly przed, ale na dany moment jest okay! jeszcze czas i wszelkie sie doprostuje, a tej 3 niewiele juz brakuje, nie wiem, tylko o co kaman z tymi wadami zgryzu co to powstala- jak to w ogole mozliwe?

Edytowane przez Alice in Wonderland
Czas edycji: 2010-02-19 o 17:41
Alice in Wonderland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 17:46   #3173
Pipi180
Raczkowanie

a ja za usuwanie zębów nie płaciłam nic a jeden miałam wyrywany chirurgicznie.

ja muszę wyciągi zakładać na noc... ale w nocy mnie bardzo bolą zęby przez to , więc noszę je w dzień.

myje ktoś z was zęby pastą wybielającą? pomaga coś?
Pipi180 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 18:05   #3174
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

pytanie do EKateriny
jak mam wyciagi od gornych 3 do dolnych 5 to co one maja za zadanie? mi za pierwszym razem orto dala zolte bo biale jej sie skonczyly ale sama powiedziala ze one sa tragiczne hehe ale wczoraj pojechalam do niej bo mi sie skonczyly i dostalam biale (prawie )
mi nie powiedziala nic ze mam zdejmowac na czas posilkow i kilka razy w trakcie jedzenia gumka mi w buzi pekla, biedny TZ, jak ja sie darlam wtedy

Edytowane przez surykata
Czas edycji: 2010-02-19 o 18:11
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 18:10   #3175
eukaliptus39
Raczkowanie

ja myje wybielająca i widze efekty, w sumie stosuje aby tylko bardziej nie zżółkły a tutaj niespodzianka i są bielsze

wyciągi.. ciągle rano zapominam o nich...
eukaliptus39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 18:37   #3176
gwiazdeczka60
Przyczajenie

A ja w czwartek mam następną wizytę i będę zakładać gumki. A tydzień później aparat
gwiazdeczka60 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 20:03   #3177
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surykata Pokaż wiadomość
pytanie do EKateriny
jak mam wyciagi od gornych 3 do dolnych 5 to co one maja za zadanie? mi za pierwszym razem orto dala zolte bo biale jej sie skonczyly ale sama powiedziala ze one sa tragiczne hehe ale wczoraj pojechalam do niej bo mi sie skonczyly i dostalam biale (prawie )
mi nie powiedziala nic ze mam zdejmowac na czas posilkow i kilka razy w trakcie jedzenia gumka mi w buzi pekla, biedny TZ, jak ja sie darlam wtedy
musze zobaczyć twoje zeby bo tak to nie wiem Bo albo ciągniesz górne zęby do tyłu albo dolne do przodu.

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2010-02-19, 20:21   #3178
yourenglish
Raczkowanie

Dziewczyny, kochane jestescie! Dziekuje, ze probujecie mnie pocieszyc.

Ciesze sie, ze jest nas wiecej. Zawsze to jakies porownanie.

A wiec zrobilam zdjecia zgryzu od dolu. Mysle, ze teraz zobaczycie o co tyle halasu. Chcialabym myslec, ze problemu nie ma, ale orto sama powiedziala, ze to zle.

betty, lubie Cie! Za to, ze jestes taka pozytywna. Mlodsza ode mnie, ale myslisz czasem bardziej racjonalnie. No i jestes ciepla.

Betty, martenwolfen (przepraszam, umknelo mi czy jestes dziewczyna czy chlopakiem. Sa gdzies Twoje zdjecia?), nie chcialabym wlasnie siac panike wsrod Was. Na razie wyglada na to, ze ja jestem jedyna osoba na necie, ktora nie jest zakochana w p.Ani. Reszta pisze, ze ona jest kochana, ciepla i taka serdeczna. Ja chyba znam jakas inna p. doktor. Nie chce marudzic, ogolnie nie znosze tego robic, ale mam coraz wiecej watpliwosci. Ale dopoki nie watpilam w jej profesjonalizm (ach, te dyplomu na scianach), bylam cicho. Trudno, nie musimy sie kochac. Ale jak dowiedzialam sie, ze nie podobajaca sie trojka jest OK i ze zgyrz sie schrzanil to... Nie chce powiedziec, ze to wina p. doktor. Ale ze wczesniej mialam watpliwosci i teraz jeszcze cos do tego doszlo to...

Z trojka jest juz lepiej, wygladala o niebo gorzej. Ale nie jest, slyszycie, nie jest rowno ustawiona. Nawet antenka mi odstaje. Wlasnie chodzi o to, ze gdyby p. doktor kazala mi sie nie martwic, ze zajmiemy sie tym pozniej, to bylabym spokojna. A ja zaczelam sie bac, ze pozostana takie niedorobione!

Nie chcialabym Cie urazic, Betty, ale ogladac Twoje zdjecia zlapalam sie na mysli, ze Twoja trojeczka wyglada podobnie do mojej. Jej antenka tez jest tak troche wychylona w bok. Wydawalo mi sie, ze poznaje "pismo" naszej orto. EDIT: zerknelam na fote i jeszcze raz i musze przynac, ze Twoja trojeczka wyglada lepiej od mojej. Odszczekuje.

martenwolfen, powiedz jak sie dogadujesz z orto. Czy dostajesz odpowiedzi na swe pytania? Ja czesto czuje, ze jestem zbywana, niestety. I jest mi bardzo bardzo przykro z tego powodu.

Dzis, np, stwierdzila ze nie bedzie mi za kazdym razem dawala faktury bo "to sa tak male kwoty". Ze bedzie wystawiac raz na polroku, np. Po pierwsze, dla mnie to nie sa male kwoty. A po drugie, czy to taki problem wystawic fakturke?.. To ok wg Was?

Sprostowanie co do krzywego noska. Zapytalam sie, czy zeby nie sa przesuniete wprawo/wlewo. Uslyszalam, ze sa rowno ustawione wzgledem lini srodkowej twarzy, a wydaja sie przesuniete przez to, ze nos mam wykrzywiony lekko w bok.

Nie mam jaj zeby poddac sie operacji plastycznej. Niestety niedawno to uswiadomilam sobie.

Jest mi smutno. Przepraszam za tak dlugiego posta. Zignorujcie mnie. Jestem wstretna i oczerniam swego doktora...

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Edytowane przez yourenglish
Czas edycji: 2010-02-19 o 20:32
Stary 2010-02-19, 20:32   #3179
dwi071
Doncia

Hej,

dzieki za linki do szczoteczek elektrycznych. wlasnie zamowilam sobie jedna na www.☠☠☠☠☠☠☠, czy jakos tak, ciekawe kiedy zrealizuja moje zamowienie.

Od dwóch godzin jestem uboższa o jedna ósemke, zaczeliśmy od tej jednej jedynej która mi wyrosła, a za dwa tyg. usuwam chirurgicznie 1 z 3 zatrzymanych. Troche szczeka boli ale bardziej boje sie o to aby nie zrobić czegoś niewskazanego, czyli mieszania jezykiem w dziurze, czy "odsysania" śliny, bo musze poczekac az zrobi sie skrzep, czy coś takiego.

Na pocieszenie mogę zajadać sie lodami
Stary 2010-02-19, 20:37   #3180
yourenglish
Raczkowanie

A lubisz sorbety? Mi wrozka zebowa przyniosla pyszny sorbet cytrynowy Grycan. Milo wspominam to zajadanie sie deserem.

Zaklinam Cie, nie plucz buzi przez co najmniej 3 dni. Najgorzej bedzie, jak beda Ci wchodzic kawalki jedzenia do dziury. To jest najbardziej wkurzajace. Ale postaraj sie odczekac czas, zeby same sie stamtad wydostaly.

Wlasnie, od dawna chcialam Wam powiedziec: czytalam jakos artykul o tym, jak prawidlowo czyscic zeby i tam bylo napisane zeby odczekac co najmniej 15 min po posilku i pozwolic slinie samej oczyscic zeby z zalegajacych resztkow. Musze powiedziec, ze mi latwiej sie czysci po jakims czasie. Czuje obrzydzenie, jak musze wypluwac to, co chwile temu bylo obiadem.

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości