Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-19, 10:34   #1561
Milky
Raczkowanie

GG do Milky
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5

Cytat:
Napisane przez LadyHoneyy Pokaż wiadomość
teraz ja nie mogę cytować co się dzieje?

Milky wchodzę w to hehehe od jutra ćwiczę. i nie ma zmiłuj się
no to ja również oby efekty były widoczne...

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ja juz po serku wiejskim i czerwonej herbatce, ale cos mnie brzuch boli, pewnie przez @
myslcie nad tymi ruskimi myslalam zeby ziemniaki zastapic tym kalafiorem co w plackach, ale chyba odpada
może być trochę rzadkawe... ale może jakbyś do tego farszu dodała łyżeczkę skrobi naprawdę nie wiem ...

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ja wczoraj wziełam sie za serniczek dziwnie po 11 dniach zjesc ciasto, hehe
dzis zaczynam 5 dni P - na sniadanie jajecznica z plasterkiem z fileta z indyka
ile jecie jajek tygodniowo, ja jak tak podicze to wychodzi mi strasznie duzo
ja już nawet przestałam liczyć te zjedzone jajka, które tak na marginesie UWIELBIAM platonka 40 jaj znika... bardzo szybko

Cytat:
Napisane przez solange36 Pokaż wiadomość
Kobitki mam pytanie do tych co robiły kotleciki z kalafiora, czy tam można dodać skrobi kukurydzianej i wtedy mniej otrębów? kalafiorek mi sie gotuje, więc proszę o odp!!!
Myślę, że możesz, ale głowy sobie nie utnę bo... ja robiłam bez skrobi.

Witam, witam i o zdrowie pytam

Dzień zaczął się pięknie... bo z 68,6 spadłam do 67,9 - czy to nie za dużo? Mam wrażenie, że ostatnio włączył mi się jakiś speed na zrzucanie słoniny...
A teraz popijam kawkę i zastanawiam się co by tu sobie na śniadanie zrobić

jestem kobietą i... tak, nie wiem czego chcę

Edytowane przez Milky
Czas edycji: 2010-02-19 o 10:36
Milky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:34   #1562
ananie21
Raczkowanie

Hej kobitkiNiestety nie mam za bardzo kiedy wchodzic na forum poniewaz bobasek zajmuje kupe czasuAle wczoraj po 16 dniach dietki stanelam na wage i z 70kg na 65 kg spadekJestem przeszczeliwa jeszcze 7 kg mysle ze do wakacji zleciAz mi sie humor poprawilPrzed ciaza wazylam nawet do 53 kg za granica tak schudlam bez dietek i wszystkie ciuszki w rozmiarze 36 i 38 w nic nie wchodzilam bo w ciazy do 90kg przytylam:/Wczoraj zaczelam mierzyc hehe I weszlam juz do 3 par spodni i innych fatalaszkowTakze wszystko idzie w dobrym kierunkuBo dolowala mnie juz ta pelna szafa a ja nic z tego nie moge zalozyc ale do lata mam nadzieje ze wejde do wszystkiego bo przedewszystkim letnie rzeczy w to lato niestety nie bylo szans

Najgorsze jest to ze moj maly ma jutro roczek impreza rodzinna wielki torcik, salateczki i inne pysznosci nie wiem jak to przetrzymam hihi a torcika synka to az nie wypada sprobowac

Pozdrawiam Was serdecznie

Edytowane przez ananie21
Czas edycji: 2010-02-19 o 10:36
ananie21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:39   #1563
_kasiulka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ananie21 Pokaż wiadomość

Najgorsze jest to ze moj maly ma jutro roczek impreza rodzinna wielki torcik, salateczki i inne pysznosci nie wiem jak to przetrzymam hihi a torcika synka to az nie wypada sprobowac

jak zjesz kawalek tortu to swiat sie nie zawali,ale wiecej nie jedz.zrob sobie jakas dukanowa salatke,zaserwuj kurczaka i zjesz wtedy tez takiego piecozne z piekarnika dasz rade.

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:41   #1564
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _kasiulka_ Pokaż wiadomość

i uzasadnij ze nie masz co jesc na diecie.my za ciebie poswiadczymy ;]
dokładnie, a jak nie jesz to nie chudniesz i całą diete szlag trafia. Każdy bank to zrozumie

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:41   #1565
cherrry2009
Zakorzenienie

Marta 33 o dzięki myślałam żę w ogóle nie można smażyć Bo napisane jest :"wszystko na grillu lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu"

Edytowane przez cherrry2009
Czas edycji: 2010-02-19 o 10:43
cherrry2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:45   #1566
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cherrry2009 Pokaż wiadomość
Marta 33 o dzięki myślałam żę w ogóle nie można smażyć Bo napisane jest :"wszystko na grillu lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu"
możesz już w sklepie, jak tylko kupisz a tak na poważnie to od 1 dnia diety, 2ł. owsa i 1ł. pszenicy [ł. = łyżka nie łan ]

Stary 2010-02-19, 10:45   #1567
Emila3000
Zakorzenienie

u mni w lodowdce pustka, z racji tego ze piatek i ze dzisiaj w nocy robie cotygodniowe zakupy.... ;p mam jajca, kilka kotletow sojowych, kostke bialego sera, jogurt i cebule i kilka zdechlych pieczarek.... na sniadania wlasnie zrobilam jajecznice z cebulą, pozniej zrobie kotlety sojowe z sosem piaczakowym, i twarozek z cynamonem.... a meza dzisiaj do chinczyka wyslalam zeby sobie kupil obiad - tez dietetyczny.... a ze ostro przyprawiony to przyspiesza przemiane materii... ;p
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:48   #1568
cherrry2009
Zakorzenienie

A jak to jest z tym jedzeniem bez ograniczeń?? Chyba jednak ograniczać troszkę się trzeba wkońcu to dieta

Nawet nie wiedziałam że pszenice można kupić w sklepie a co dopiero ją jeść
Stary 2010-02-19, 10:49   #1569
ananie21
Raczkowanie

No to sprobuje kawaleczekCzuje sie usprawiedliwiona hihi!A jakos dam rade silna wola i efekty sa takze to najwazniejsze!!!
Stary 2010-02-19, 10:50   #1570
_kasiulka_
Rozeznanie

Cytat:
A jak to jest z tym jedzeniem bez ograniczeń?? Chyba jednak ograniczać troszkę się trzeba wkońcu to dieta

ja np wczoraj o 23 jadlam twarog z szynka;P jem kiedy chce
a przenica..to ofcorce otreby pszenne i owsiane.trzeba jesc codziennie.

..z miłości do motocykli

mój związek z Dukanem :
Stary 2010-02-19, 10:51   #1571
marg2002
Raczkowanie

Cytat:
a duzo wazysz?bo jak malo to wlasnie ciezko idzie ... otreby jesz?duzo pijesz?
dużo , bardzo dużo (((86 przy 160 - otręby codziennie , piję sporo - oprócz wody , zieloną i czerwoną herabtę ( choć na początku ani trochę nie smakowała)
marg2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 10:56   #1572
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
ja np wczoraj o 23 jadlam twarog z szynka;P jem kiedy chce
a przenica..to ofcorce otreby pszenne i owsiane.trzeba jesc codziennie.
Kurcze tyle lat złego odżywiania że nawet nie wiedziałam co to są otręby, a może nawet nie chciałam wiedzieć

Dzisiaj musze biec na zakupy Oby wytrwać pierwsze 5 dni, będzie ciężko, zwłaszcza bez pieczywa ale oby do drugiej fazy z warzywkami to dam rade
Stary 2010-02-19, 10:56   #1573
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
a pszenica..to ofcorce otreby pszenne i owsiane.trzeba jesc codziennie.

of kors of kors, nic innego nie miałam na mysli natürlich genau

Stary 2010-02-19, 10:56   #1574
_kasiulka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marg2002 Pokaż wiadomość
dużo , bardzo dużo (((86 przy 160 - otręby codziennie , piję sporo - oprócz wody , zieloną i czerwoną herabtę ( choć na początku ani trochę nie smakowała)

kazdemu inaczej waga spada sa tu osoby pol roku na diecie co spadlo im 10 kg i nne co sa 2 miesiace i tez im tyle samo spadlo.musisz wytrzymac bedzie dobrze

..z miłości do motocykli

mój związek z Dukanem :
Stary 2010-02-19, 11:00   #1575
ananie21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marg2002 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to trzeba pic chociaz 1,5 litra wody niegazowanej oprocz herbatek i innych napojow bo w tej dicie duzo wody sie traci zwlaszcza na poczatku i bialko powoduje ze tworza sie szczawiany i trzeba oczyszczac organizm woda zeby nerki nie siadly!!!Ja mialam problem z nerkami i musialam przerwac diete malo pilam i zle sie czulam takze pij wiecej wody!!!A jesli chodzi o wage to daj sobie czas kazdy organizm inaczej reaguje na nie diete jedni chudna szybciej drudzy wolniej ale na pewno po jakims czasie dieta da efekty!!!powodzenia

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Kurcze tyle lat złego odżywiania że nawet nie wiedziałam co to są otręby, a może nawet nie chciałam wiedzieć

Dzisiaj musze biec na zakupy Oby wytrwać pierwsze 5 dni, będzie ciężko, zwłaszcza bez pieczywa ale oby do drugiej fazy z warzywkami to dam rade
Ja mialam najgorsze pierwsze 3 dni ciezko bylo bez pieczywa jem tylko ciemnie ale to tez zabronione ale po 3 dniach zachcianki przeszly apetyt mi sie zmiejszyl!Duzo zalezy od silnej woli bo np. za zachcianki odpowiedzialna jest przysadka im wiecej jesz np.slodyczy tym bardziej masz na nie ochote ja po 3 dniach postu na dukanie juz przestalam je miec teraz jest 16 dzien 5 kg mniej i zadnych zachcianek podjadania itp.Takze Ty tez dasz rade bede trzymac kciukiJa chyba jutro zgrzesze moj maly ma roczek wiec torcika nie wypada sprobowac
Stary 2010-02-19, 11:00   #1576
vlada
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mav Pokaż wiadomość
ja nie mieszkam w Polsce
wlasnie ogladam google chyba musze sie wybrac do azjatyckiego sklepu albo eszcze raz przeszukac Schlecer i Rossmana
W Kauflandzie mleko w proszku jest na pewno (szukaj na regale z mlekiem do kawy)
vlada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 11:03   #1577
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
wiesz co u mnie ciezko mowic o spadkach bo co chwile cos robilam co nie powinnam. no i na tej 3 fazie bylam 3 miesiace bez wiekszych roznic wagowych.wiec teraz jak wrocilam na diete to pije tylko z tym xylitolem i spada waga.np od wczoraj -0,4 a caly dzien uzywalam jego wczoraj.nawet TŻ mial do herbaty i nie zauwazyl roznicy
No to moze sie skusze na to cudo Ja slodzika uzywam tylko do dereskow (w sensie serek homo/jogurt na slodko) bo kawy i herbaty nie slodze

Cytat:
a taki gorzki smak...juz mi zbrzydl. no i ja np caly czas pije herbate z cytryna bo poprostu nie lubie bez.
Ja też pije z cytryna

Bosze jak ja sie boje tego egzaminu, cos czuje, ze zjem cos dopiero jak po nim wroce do domu, taki mam scisniety zoladek... Ide sie pomalowac Na ustnym wszak wyglad najwazniejszy A jeszcze koles mnie egzaminuje

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 11:04   #1578
patty010
Raczkowanie

Ja jeszcze wróce do tego ksylitolu, moja znajoma zamawia go przez internet i to nie jest tania sprawa za ok 1 kg trzeba dać ok 100 zł, ale można kupować mniejsze ilości taniej. ważne jest aby to był oryginalny cukier brzozowy z norwegii bodajże a nie jakaś chińska podróbka, przejde się na dniach do sklepu ze zdrową żywnością i obejrze sobie dokładnie ten ksylitol bo coś za tani jest w tym sklepie. Jak znajde tą strone z której znajoma zamawia to dam linka.

patty010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 11:08   #1579
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam najgorsze pierwsze 3 dni ciezko bylo bez pieczywa jem tylko ciemnie ale to tez zabronione ale po 3 dniach zachcianki przeszly apetyt mi sie zmiejszyl!Duzo zalezy od silnej woli bo np. za zachcianki odpowiedzialna jest przysadka im wiecej jesz np.slodyczy tym bardziej masz na nie ochote ja po 3 dniach postu na dukanie juz przestalam je miec teraz jest 16 dzien 5 kg mniej i zadnych zachcianek podjadania itp.Takze Ty tez dasz rade bede trzymac kciukiJa chyba jutro zgrzesze moj maly ma roczek wiec torcika nie wypada sprobowac
Ja wręcz nałogowo obiadam się pieczywem, zawsze plasterek szynki i gruba kromka chleba, często słyszałam że chyba jem sam chleb

Mam nadzieję że się uda, widze że będę miała w was wsparcie co jest bardzo ważne, więc dziękuję

Uściskaj malucha odemnie i złóż życzenia
Stary 2010-02-19, 11:11   #1580
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:

ograniczenie jest takie ze duzo w siebie na diecie nie wcisniesz.... bo bialka sa bardzo syte i na dlugo starczaja..... i wieczorem tez nie ma napadow glodu zazwyczaj.....
Stary 2010-02-19, 11:12   #1581
mav
Zakorzenienie

GG do mav Wyślij wiadomość przez MSN do mav

Cytat:
Napisane przez vlada Pokaż wiadomość
W Kauflandzie mleko w proszku jest na pewno (szukaj na regale z mlekiem do kawy)

no to musze tam zajrzec

Mężczyzna jest jak sukienka, trzeba go najpierw przymierzyc.....

mav jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 11:16   #1582
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kobitkiNiestety nie mam za bardzo kiedy wchodzic na forum poniewaz bobasek zajmuje kupe czasuAle wczoraj po 16 dniach dietki stanelam na wage i z 70kg na 65 kg spadekJestem przeszczeliwa jeszcze 7 kg mysle ze do wakacji zleciAz mi sie humor poprawilPrzed ciaza wazylam nawet do 53 kg za granica tak schudlam bez dietek i wszystkie ciuszki w rozmiarze 36 i 38 w nic nie wchodzilam bo w ciazy do 90kg przytylam:/Wczoraj zaczelam mierzyc hehe I weszlam juz do 3 par spodni i innych fatalaszkowTakze wszystko idzie w dobrym kierunkuBo dolowala mnie juz ta pelna szafa a ja nic z tego nie moge zalozyc ale do lata mam nadzieje ze wejde do wszystkiego bo przedewszystkim letnie rzeczy w to lato niestety nie bylo szans

moja tez miala pierwsze urodziny jak bylam na diecie.... zjadlam kawalek tortu smietanoego z truskawkami, taki jak kazdy, pozniej kawalek turamisu - z podwojana iloscia bitej smietany, 3-bita tesciowej.... no i lampke szampana... a moj maz dodatkowo kielbaske z grilla i jak wszyscy poszli, z tesciami i ze swoim bratem opijali pierwsze urodziny Julki.... :| a rano narmalne proteiniwe sniadanko zjadlam... a waga nawet sie nie ruszyla... proteiny tak rozpedzaja organizm ze spala wszystko jak leci, nawet kilka dni pozniej.... no i nastepnego dnia ostro z proteinami..... ;p zrobilam sobie dzien dziecka w nagrode za tydzien ostrego zapieprzania z impreza na 2o osob i za nie przespane noce.... ;p

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-02-19 o 11:19
Stary 2010-02-19, 11:19   #1583
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

pamietajcie tylko by nie dawac resztek potraw z Xylitolem zwierzakom, bo juz mala dawka jest dla nich zabojcza (siada serce i watroba)

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 11:19   #1584
jolka65
Raczkowanie

Ja mialam najgorsze pierwsze 3 dni ciezko bylo bez pieczywa jem tylko ciemnie ale to tez zabronione ale po 3 dniach zachcianki przeszly apetyt mi sie zmiejszyl!Duzo zalezy od silnej woli bo np. za zachcianki odpowiedzialna jest przysadka im wiecej jesz np.slodyczy tym bardziej masz na nie ochote ja po 3 dniach postu na dukanie juz przestalam je miec teraz jest 16 dzien 5 kg mniej i zadnych zachcianek podjadania itp.Takze Ty tez dasz rade bede trzymac kciukiJa chyba jutro zgrzesze moj maly ma roczek wiec torcika nie wypada sprobowac[/QUOTE]
Ja też nie umiałam bez pieczywa znalazłam taki 15 minut roboty i chleb w smaku jak wieloziarnisty.
2 łyżki otręb pszennych
4 łyżki otręb owsianych
2 łyżki serka homo
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
szczypta soli, szczypta ulubionych ziół
Wszystko wymieszać mikserem. Piec 4-5 minut w mikroweli na max.
1/2 tego chlebka można zjeść na dzień. Na drugi dzień odgrzewam go w tosterze pych.
jolka65 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 11:21   #1585
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
proteiny tak rozpedzaja organizm ze spala wszystko jak leci, nawet kilka dni pozniej.... no i nastepnego dnia ostro z proteinami..... ;p

do czasu, do czasu

Stary 2010-02-19, 11:23   #1586
Didier
Rozeznanie

Cytat:
Z tego co wiem to trzeba pic chociaz 1,5 litra wody niegazowanej oprocz herbatek i innych napojow bo w tej dicie duzo wody sie traci zwlaszcza na poczatku i bialko powoduje ze tworza sie szczawiany i trzeba oczyszczac organizm woda zeby nerki nie siadly!!!Ja mialam problem z nerkami i musialam przerwac diete malo pilam i zle sie czulam takze pij wiecej wody!!!A jesli chodzi o wage to daj sobie czas kazdy organizm inaczej reaguje na nie diete jedni chudna szybciej drudzy wolniej ale na pewno po jakims czasie dieta da efekty!!!powodzenia
Dukan kaze pic minimum 1,5 litra plynow, a do plynow zalicza takze kawe, herbate i napary ziolowe oraz cole lajt
ja wody nie pije w ogole
Didier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 11:23   #1587
cherrry2009
Zakorzenienie

Oj ale takie pieczywko dopiero po 5 dniach zrobie Będę silna mam nadzieje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 11:25   #1588
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Didier Pokaż wiadomość
Dukan kaze pic minimum 1,5 litra plynow, a do plynow zalicza takze kawe, herbate i napary ziolowe oraz cole lajt
ja wody nie pije w ogole
tylko ze kawa zabiera szklanke wody z organizmu... wiec nie wiem czy ja moza liczyc w te poltora litra.... tak samo jak cola i mocna herbata....
Stary 2010-02-19, 11:28   #1589
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyHoneyy Pokaż wiadomość
Dorota5 ja też nie wiedziałam do czasu jak gdzieś tu na forum przeczytałam jakoś niedawno poruszałyśmy już temat aromatów.
jakbyście nie znalazły to napiszę jeszcze że ja mam z firmy Libella. poszukajcie u siebie w mieście powinny gdzieś być
Aha, parę dni temu pisałam o Libelli
Są bez oleju

Cytat:
Napisane przez Wisienka_81 Pokaż wiadomość
Herbatka truskawka z wanilią chyba stanie się moją ulubioną
Wiśniowo-bananowa jest smaczna

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Spokojnie możesz robić bez jajka,ale ostrzegam jak zrobisz nutelkę raz to już po Tobie będziesz chciała jeść codziennie.Ja żeby z tym skończyć musiałam wyrzucić mleko w proszku
A bo ja wiem? 2 razy robiłam i się nie przekonałam, ohydna dla mnie ta nutelka

Cytat:
Napisane przez vlada Pokaż wiadomość
O! Vlada, a co u Ciebie? Tyle czasu Cię nie było

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 11:32   #1590
ktsw
Zakorzenienie

mi o dziwno w ogole nie brakuje węglowodanów brakuje mi za to alkoholu
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości