|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Cytat:
Laktator elektryczny mocniej ciągnie i idzie sygnał do mózgu "głodne dziecko" i się zwiększa produkcja. Ale ręczny to podobno wybawienie jeśli właśnie nie odciąga się dużo, tylko do momentu aż przestanie boleć. ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
SUPERAŚNIE!!! Mojemu też się to porobiło, więc wiem dokładnie że czujesz się mówiąc ogólnie "za*ebiście" ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ile mam na to czasu?
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawa jestem ktora będzie next
|
|
#2224 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No pięknie Z rzeczy przyspieszających poród to jeszcze słyszałam, ze drażnienie brodawek ...---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Wsio gucio będzie ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
A nawet jeśli to pewnie w tym pośpiechu i stresie większości zapomnisz
|
||
|
|
|
#2225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
ale wparowała jakaś kontrola i jako że jest to nielegalne nałożyli na nich karę pieniężną. i kobiety które zapłaciły mogły ubiegac się o zwrot pieniędzy. Nie wiem jak to teraz wygląda ale w artykule z października 2009 jest napisane, że teraz jest darmowe.
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem czy jest u mnie platne czy nie;/
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
joł joł heloł nikt się tu za mną nie stęsknił??
hihi A mnie dziś co by się nie wyróżniać pobolewa dół brzuszka jak na @
K & I Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2010-02-19 o 11:52 |
|
|
|
#2228 | |
|
Wtajemniczenie
|
A JA JUTRO JADĘ NA ZAKUPY DLA MICHAŁKA (do fajnej taniej dosyć hurtowni)
![]() Jako, że lubię mieć wszystko zapisane, żeby później nic nie zapomnieć, to przedstawiam wam listę zakupów Bardzo proszę o ew. poprawki ![]() 1. Materac do łóżeczka (tutaj podejrzewam że tylko zapoznam się z cenami, bo taki jak chcę jest na allegro za 57zł + 17zł koszt przesyłki) 2. Prześcieradła x 2 ( 2 wystarczą?) 3. Ceratki nieprzemakalne pod materac ( ???) 4. Pościel (jedną zmianę pościeli będę mieć od mamy. Więc też się zastanawiam czy jest sens, żeby było więcej niż 2 zmiany??? Btw. to też pewnie na all kupie) 5. Przewijak 6. Ręcznik x 2 (siostra TŻ mówi że ona ma 2 ręczniki po swojej córce [teraz 4 letniej] ale ... ja nie wiem czy nie wolałabym NOWYCH? Jak myślicie?) 7. Myjka (tu mnie wyśmiano wprost ;] ... więc pewnie sobie daruję) 8. Nożyczki/cążki dla niemowląt 9. Szczotka do włosów 10. Termometr do wody (tu też mnie wyśmiano, bo stwierdzono, że bezsensowny zakup, że wodę się na czuje leje ... cóż.. ja kocham się we wrzątku kąpać prawie i taka woda jest dla mnie ok. Dla tż woda chłodna jest tą idealną... więc nie wiem jakim sposobem miałabym "na czuja" wodę lać ??? ) 11. Spirutus 70% 12. Żel do kąpieli 13. Krem do pupki 14. Szczotka do czyszczenia butelek 15. Pieluchy jednorazowe 16. Psikadełko do noska (help? Takie żeby koziaki usuwać ... nie wiem woda morska/sól fizjologiczna???) ... coś jeszcze? Oprócz ubranek, rożka, chusteczek nawilżanych, 10 pieluszek tetrowych i butelek nie mam NIC dla małego. Mam jeszcze wózek znaczy się. Wanienkę mam dostać od siostry Tż (na stelażu), fotelik też od niej. Karuzelę kupuje babcia bo się uparła. ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- A dla siebie mam napisane na liście: 1. majtki siatkowe 2. podkłady poporodowe 3. stanik do szpitala ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Mam nadzieję usłyszeć to samo 11.03 (okulista). Jeśli Cię to pocieszy ja mam astygmatyzm, więc mam plusy, swerę i cylinder i za szkła płace tyle że... nie wymieniałam już 2 lata ze względu na koszty ![]() Ciumam w brzuszka - mam nadzieję, że przejdzie ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Właśnie rzuciłam okiem na termometr 13,9'C <szok>
Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2010-02-19 o 12:17 |
|
|
|
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wlasnie wrzuciłam pierwszą "porcję" prania dzieciowych ciuszków
Mam nadzieje, że nic się nie stanie... bo trochę mam tych kolorkow i trochę takich niemalże bialych i wszystko bawełniane wrzucilam razem :/ Te kolorki to takie leciutkie więc mam nadzieje, że nie pofarbują reszty tych białawych Ale jak bym miala segregować na kolory to po pierwsze mało prania na raz a po drugie chyba ze 20 pralek musiałabym włączyć tak się przestraszylam tych twardnien brzucha i tych przepowiedni o przedwczesnych porodach, że wzięlam się do roboty
|
#2230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3.Ja nie kupowalam ceratek tylko mam takie jednorazowe podklady do przewijania-i jeden wlasnie podloze pod przescieradelko. Ostatnio byly w lidlu 10 szt po 13,99, cos takiego jak to http://www.allegro.pl/item912541656_...najtaniej.html sa tezz firmy bella. bardzo przydatne na wyjscia 4.ja na razie nie kupuje poscieli w ogole, najpierw dziecie bede w rozku klasc, a potem ew,spiworek kupie. 6. reczniki mam nowe,ale nie takie z kapturkiem, mam zwykle, najwazniejsae zeby wode wchlanialy. 7.myjka to zrodlo bakteri wiec sobie darowalam,bede myc reka ![]() 10.termometr mysle ze moze byc przydatny, jesli nie dla mnie to dla tzta. co do majteczek,mam z baby ono,niby jest napisane ze przepuszczaja powietzre ale sa tak jakby z flizeliny,wiec lepsze chyba rzeczywiscie sa siatkowe. to tyle moich uwag
|
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
izumi- ja tak patrzę na swoją listę zakupów (praktycznie wszystko juz kupione
) to na Twojej liscie brakuje mi:- wkładki laktacyjne - pieluchy flanelowe (podobno sie przydają, ja mam 5 sztuk) - aspirator do noska - termometr do mierzenia temperatury dzidziusia - gaziki wyjałowione - kocyki - wanienka - sól fizjologiczna To mi przyszło teraz do głowy... ![]() - Moze choć jedną butelkę na "w razie co"?? Aaaa... nie doczytałam, że już masz
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-02-19 o 12:39 |
|
|
|
#2232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Brzuch jest caly twardy jak kamien, jak sie wezmie palcem to nawet skora sie nie ugina, a czuc tak jakby ktos sciskal ten brzuch takie napinanie.
|
|
#2233 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja dwa razy nie musze mu mówic... jak pada hasło czy idziesz ze mna pod prysznic... to wie że ppotem bedzie cyk cyk... hihihi a odkąd uraczył mnie nowa sztuszka i po kilku minutach odpływam to teraz i ja mam wiecej ochoty na małe co nieco ![]() OBSTAWIAMY.... megi-megi albo.. i tu nie pamietam któa ma cesarke miec nieługo...
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wzięłam na ostatniej wizycie przed porodem , u mnie to 36/37 tydz, ale wtedy jednak nie wiedziałam ,że juz urodzę.Powiedziałam lekarzowi ,że chcę to juz załatwić ,żeby póżniej po porodzie nie biegać, nie robił problemu, tylko ni wpisywał daty wydania zaświadczenia, bo na moim tam w górnym rogu była miejscowość i data, brałam specjalny formularz z ośrodka pomocy
|
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
Izumi do noska frida jest dobra wczoraj sasiadka ja bardzo polecala mowila ze gruszka wyciaga malej tylko z przodu koziaki a frida siega az do zatok wiec bardziej poleca ja tez ja kupowalam ale nie moge znalesc chyba nogi dostala
dzisiaj pozarlam sie z mezem zdenerwowal mnie tak bardzo ze rzucialm w niego kubkiem wyskoczyl z pretensjami ze kupilam pampuchy dla dziecka wiec mu powiedzialam ze jak sie skoncza nie bede wiecej kupowala tylko w jego koszulki bede zawijal;a a potem tylko je suszyla i do szafki mu odkladala bo szkoda praxc bo sie kase traci na rachunki na dziecie zaluje ale kurna zeby zegar do golebnika za prawie 2 tysiace kupic to nie zalowal nie wiem po co mu takie gowno moze wredna jestem ale zeby jakies tchurze albo kuny mu tam wlazly i wszystkoz agrysly byl by bynajmniej spokoj powiedzcie mi czy jesli go kiedys zamorduje to bedzie to moze zbrodnia w afekcie albo bede mogla to zwalic na ciaze ?? czasem mam ochote wsadzic mu glowe miedzy drzwi i czaskac puki nie odpadnie albo nie nabierze rozumu slow mi brakuje w dodatku boli mnie brzuchol i czuje parcie tak jakby chcialo mi sie kupe ale mi sie nie chce
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety od dwóch dni mamy post bo ja z tym twardnieniem się boję, poki sie nie dowiem co to jest to musimy wytrzymać A ja chyba tak się wystraszyłam tej dzisiejszej wizyty, że ju mi przeszło ale i tak pójdę... lepiej dmuchać na zimne... Mała ma czkawkę... biedactwo...
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Ja miałam cały brzuch twardy jak kamień przez kilka sekund |
|
|
|
|
#2238 |
|
Rozeznanie
|
Izumi ja pamietam że mnie uczono wodę sprawdzac łokciem. Jak cię nie parzy i nie ziębi to jest oki.
A co do ręczników to zgadzam sie z Joanną. Te z kapturkiem są bardzo cienkie i tak jak dla mnie sie nie sprawdzają bo musiałam zaraz przekładac na drugi recznik. Tak wiec polecam zwykły ale gruby i duży co by można całego bobasa otulic. Dzieku dziewczynki za pocieszenie ale dzisiaj juz takiego doła złapałam że chyba nic mi nie pomoze. Mój małż tylko co chwila dzwoni czy wsio ok bo też cos przez telefon wyczuwa. Jeszcze mi tam w pracy zawału dostanie. Niech ten czas szybciej leci. Idę chyba kwaitkami sie zajac bo mi cos wszytskie szlag trafia. Kupiłam troche ziemi moze jak sie czymś zajmę to mi przejdzie. Bo jak nie to jeszcze wpadne w depresje przedporodową hehe Edytowane przez izaizula Czas edycji: 2010-02-19 o 13:04 |
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale swoją drogą to nie miał się o co przyczepić?? a w co miałabyś maleństwo przewijać?? nakupowałaś tyle rożnych rzeczy przez caly czas ciąży (nasza zakupoholiczko ) i nic nie mowił a o pampki się przyczepił?? Hmmm.. Ciężko czasem zrozumieć mężczyzn
|
|
#2240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
To w opiece społecznej załatwiasz, trzeba z tamtąd wziąć druk do lekarza do podbicia i wniosek do wypełnienia(tak jest u nas), i póżniej dostarczyć to do opieki po porodzie , do tego jeszcze akt urodzenia i dowód osobisty, ja nie musiałam sama jechać , może ktoś zawieźć np. mąż.To tyle trzeba aby dostac ten pierwszy1000 zł bo on jest dla wszystkich, a ten drugi 1000 to dla tych co biorą rodzinne, ale niewiem czy wtedy najpierw nie trzeba rodzinnego załatwiać ,musisz się dowiedzieć u siebie.
|
|
|
|
#2242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiedziałam że są takie jednorazowe do przewijania.... faktycznie powinno być w sam raz pod prześcieradło Dzięki wielkie
|
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Często miałaś to twardnienie?? czy tylko przed samym porodem??
Ja niby jak czytam na necie to póki te skurcze (u mnie są bezbolesne) nie są częstsze niz 5 na godzinę to nie jest to powód do niepokoju. Ja niby mam rzadziej bo np. 2-3 w godzine ale za to niemal prawie co godzine...
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek ale jeszcze zebym za jego kasiore kupila ale dostalam od mamci kilka stowek i za nie kupilam co by sie nie rozeszly na jedzenie albo *******y wiec nie mial prawa sie czepic zreszta wszystko co kupilam dla dziecia to bylo z mojej wyplaty albo chorobowego albo moich oszczednosci jeszcze z okresu jak bylam panna no jedyne co to wozek zaplacilismy i lozeczko z weselnych a tak to sama sobie nic nie kupowalam zeby dla dzidziulka bylo a on do mnie z pretensjami
smutno mi teraz zamknelam sie w pokoju i ukrywam lezki przed nim i tesciem
|
#2246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie kupuj ceratek bo bez sensu na poczatek a skóra nie oddycha przez to , termometr możesz nabyć kosztuje grosze na poczatek się przyda a potem się dziecie w nim w kąpieli pobawi jak będzie starsze . Ja za swój dałam ze 6 zeta z tego co pamiętam .
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tymi ręcznikami to racja chyba. Macałam te baby ono i jakieś takie właśnie .... cienkie - nie sprawiały wrażenie czegoś co chłonie wodę. Natomiast nie wiem czy faktycznie kupować skoro mamy 2 dostać. Tylko że dziecku które używało tych ręczników tyle czasu???? No nie wiem... higieniczniej pewnie by było nowe? |
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie dzwonila moja siostra zaczela rodzic
termin ma na dzisiaj ma juz rozwarcie na 7 cm i glowka jest na dole ale wody nadal nie odeszly czekam na siostrzenca szkoda tylko ze jest odemnie ponad 800 km
|
#2250 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. To co innego do masażu? ![]() Termometr ... pewnie się uprę jednak - sama się będę bezpieczniej czuła jeśli sobie zmierzę temp. wody. Bo tak to pewnie jakby mały zaczął płakać to ja bym wpadła w panikę że woda za zimna/gorąca i w życiu bym go w końcu nie wykąpała ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]()
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

)

...

czy powaznie mowicie z ta torba? Powinnam juz? ;P to jeszcze tak wczesnie 36/37 ajajaj