|
|
#61 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 119
|
Dot.: I¶æ czy nie i¶æ?
zgadzam siê z dziewczynami, ¿e Twój ch³opak totalnie Ciê olewa i zachowuje siê jakby¶ nie by³a w ogóle dla niego wa¿na.
Ostatnio przed Bo¿ym Narodzeniem umar³a babcia mojego ch³opaka i pomimo tego, ¿e Jej nie zna³am, pojecha³am na pogrzeb, aby tylko mojego T¯ta potrzymaæ za rêkê, wesprzeæ, pocieszyæ. On jest dla mnie wa¿ny i dla mnie oczywiste by³o to, ¿e muszê z nim wtedy byæ. Na pewno by³o mu ra¼niej, bo mia³ obok siebie kochan± osobê. Co do tej imprezy - ja na Twoim miejscu bym nie posz³a i nie pozwoli³a siê d³u¿ej w ten sposób traktowaæ. |
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 299
|
Cytat:
Co Ty autorko masz z tego zwiazku, bo nie pojmuje... |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzeniona
Wiadomo¶ci: 23 947
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 8 603
|
zale¿y czy by³a¶ z¿yta z dziadkiem czy nie i czy siê przejmujesz :co ludzie powiedz±"
|
|
|
|
|
#65 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 659
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 057
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 104
|
Po pierwsze - nudz± mnie Wasze odpowiedzi, gdzie skupiacie siê na zachowaniu faceta, wiêc po kilku stwierdzi³am, ¿e wszystkie Wasze wiadomo¶ci s± takie same tylko ubrane w inne s³owa.
Po drugie - nie znacie mojej sytuacji, wiêc na co tu te wypowiedzi? A ja nie mam zamiaru t³umaczyæ ani siebie, ani jego. Jest miêdzy nami jak jest i to mój biznes. Po trzecie - pyta³am CZY MAM I¦Æ do znajomych a nie czy mam byæ ze swoim facetem. Nie prosi³am Was o JEGO OCENÊ. To, co siê miêdzy nami dzieje to moja sprawa a ja chcia³am tylko Was zapytaæ czy wypada i¶æ. Po czwarte (skoro ju¿ roztrz±samy ten temat) - on nie ma obowi±zku pój¶cia na ten pogrzeb i ja szanujê jego decyzjê (czy Wam siê to podoba czy nie). Ja sama nie wiem czy chcia³abym pój¶æ na pogrzeb do jego rodziny, bo nie mia³abym ochoty patrzeæ jak wszyscy s± zrozpaczeni i ogólnie panuje niemi³a atmosfera (nie, nie t³umaczê go, naprawdê tak uwa¿am i wiem, ¿e on si³± by mnie tam nie ci±gn±³ i nie piszcie zaraz, ¿e w takim razie nie mo¿emy byæ razem, bo nie potrafimy sobie wspó³czuæ, co jest totaln± bzdur±). Kto lubi pogrzeby? Zreszt±... Gdy mój dziadek umiera³ on by³ przy mnie i z nim rozmawia³am (mój T¯ of kors ). W takich chwilach nie chcê wspó³czucia, bo to przyprawia mnie w jeszcze gorszy nastrój (m.in. dlatego nie mówi³am o tym swoim znajomym), a on nie mówi³ jak to mu przykro, ¿e mi wspó³czuje. By³ po prostu przy mnie i to mi wystarczy³o. I nie rzucajcie siê ju¿ na niego bo najmniej interesuje mnie zdanie ludzi, którzy nie maj± zielonego pojêcia na temat tego, co siê miêdzy nami dzieje.Po pi±te i przede wszystkim - posz³am dzisiaj na to spotkanie. By³o tak, jak przypuszcza³am i powiem Wam, ¿e to ca³kiem dobrze na mnie podzia³a³o. Zjad³am kilka chipsów, wygra³am jeden turniej (ha :P) i porozmawia³am ze znajomymi. Kolega T¯ odwióz³ mnie do domu (pó¼niej odwióz³ T¯ :P) i by³o git. Takie po prostu... Spotkanie. Szczerze mówi±c czego¶ takiego mi brakowa³o bo nie wyobra¿am sobie, ¿e dzieñ przed pogrzebem mia³abym siedzieæ i p³akaæ mu w ramiê. W moim przypadku to nie dzia³a zbyt dobrze. Zreszt±... Po ¶mierci mojego dziadka nie chce mi siê p³akaæ i u¿alaæ nad sob±. Nie to, ¿e siê nie przejmujê, ale od d³u¿szego czasu by³o wiadomo co siê stanie i gdy siê w koñcu sta³o nie by³o to dla nikogo zaskoczeniem, mo¿e st±d mój spokój i wzglêdne opanowanie. |
|
|
|
|
#69 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 119
|
skoro Tobie odpowiada taka sytuacja, to ¿yczê powodzenia.
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 972
|
No i sprawdzi³ siê scenariusz jaki jedna z wiza¿anek przepowiedzia³a, ¿e wrócisz stwierdzisz, ¿e misiu pysiu wcale nie jest takim egoist± i dupkiem jak nam siê wydaje, tak w ogóle to nie znamy sytuacji wiêc mamy siê nie odzywaæ, i nie o to nas pyta³a¶.
No có¿. Twoja sprawa. To Ty siê bêdziesz mêczyæ z go¶ciem, który Ciê gnoi na ka¿dym kroku, poni¿a i sprowadza do poziomu zerowego, a w dodatku nie ma ani odrobiny empatii i pomy¶lunku w takich sytuacjach jak ta. Ale Ty tego nie widzisz bo po 5 latach ju¿ nawet my¶leæ sama nie potrafisz, tylko jego my¶li to Twoje my¶li i jego punkt widzenia to Twój punkt widzenia. Przykre i smutne.
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
no i tak jak my¶la³am. gratulujê szczê¶cia. oczywi¶cie ¿e nie wiemy co siê miêdzy Wami dzieje ale ta czê¶æ któr± opisa³a¶ na forum, w tym i poprzednim w±tku, to tragedia i ¿al.
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 911
|
No có¿ masz racjê-Twój biznes. Mam nadziejê ¿e w ciê¿kich sytuacjach których na pewno bêdzie jeszcze wiele w Twoim ¿yciu nie przejedziesz siê na swoim misiu pysiu bardziej. Naprawdê mam nadziejê nie piszê tego z³o¶liwie.
Co do Twojej ostatniej wypowiedzi: nie da³oby siê troszeczkê grzeczniej? Dziewczyny siê rozpisuj± i daj± rady a Ty rzucasz niezbyt mi³y komentarz do tego wszystkiego. Mo¿esz sobie darowaæ s³owa "nudz± mnie wasze wypowiedzi" i "na co tu te wypowiedzi". A no na to ¿e za³o¿y³a¶ w±tek na forum publicznym co znaczy ¿e mamy prawo siê wypowiadaæ w opisanej sytuacji, ¿e parê rzeczy co do Twojego zwi±zku zdziwi³o niektóre dziewczyny(mnie teraz jak to wszystko czyta³am te¿ zdziwi³o) to siê wypowiedzia³y i w tej kwestii, ile razy to ju¿ tak by³o ¿e przy okazji jednego opisanego w w±tku problemu wychodzi³y inne. A co do "i ja szanujê jego decyzjê (czy Wam siê to podoba czy nie)" to my¶lê ¿e wiêkszo¶ci z nas ani siê podoba ani siê nie podoba, w sumie przynajmniej ja...mam to gdzie¶, wasze ¿ycie, wasze problemy i specjalnie siê tym nie emocjonujê
|
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
"Ja sama nie wiem czy chcia³abym pój¶æ na pogrzeb do jego rodziny, bo nie mia³abym ochoty patrzeæ jak wszyscy s± zrozpaczeni i ogólnie panuje niemi³a atmosfera".
Zazwyczaj jak kto¶ umiera to potañcówki siê nie robi. Ok, mo¿e i nie ma obowi±zku pój¶æ na pogrzeb i prawdê mówi±c zmar³ej osobie niewiele pomo¿e, tyle, ¿e chodzi o to, by postaw± pokazaæ, ¿e jest siê z osob±, która straci³a kogo¶ bliskiego. Zazwyczaj jak jest co¶ nie tak to t³umaczymy sobie to tym, ¿e przecie¿ nikt nie wie jak jest naprawdê. On jest kochanym misiem (tylko mnie olewa). Mam nadziejê, ¿e nie znajdziesz siê nigdy w takiej sytuacji, kiedy bêdziesz naprawdê potrzebowa³a jego pomocy, a on Ci powie, ¿e sory, ale jest zajêty bo musi co¶ tam za³atwiæ. Ale jak ju¿ autorka wspomnia³a, to nie nasza broszka. |
|
|
|
|
#74 |
|
kobieta za lad±
Wiadomo¶ci: 11 697
|
skoro sama wszystko wiesz i robisz po swojemu
skoro misiaczek jest kochany i wspaniale cie traktuje jest gitara i zawsze mo¿esz na niego liczyc to hmm....po kiego zak³adasz w±tki na wiza¿u??? po co skoro nie masz zadnych problemów z nim ze sob± i ze swoim postepowaniem(jego nie bo jest cudowny)...
|
|
#75 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
Wiadomo¶ci: 33 873
|
E, dziewczyny, czym Wy siê przejmujecie
![]() Ja zaczê³am wychodziæ z za³o¿enia, ¿e skoro wiêkszo¶æ zjawisk w populacji ma tzw "rozk³ad normalny", to jest jasne, ¿e by kto¶ móg³ mieæ fajny zwi±zek, kto¶ inny musi te¿ mieæ niefajny . Równowaga w przyrodzie
|
|
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 181
|
Cytat:
Sytuacje sama Nam przedstawi³a¶. Przedstawi³a¶ j± tak jak przedstawi³a¶ - pretensje mo¿esz mieæ tylko do siebie, ze opisa³a¶ swojego T¯ jako buca (podejrzewam, ze nie pisa³as tak specjalnie tylko nieswiadomie wysz³o szyd³o z worka). Je¿eli Ci pasuje takie zachowanie faceta to ok - nie mój ch³op, nie mój problem, nie ja wy³±czê kompa i bêdê musia³a czekaæ, a¿ znajdzie dla mnie czas ![]() A odno¶nie Twojej odpowiedzi to planujesz z nim ¿ycie? Je¿eli tak to mam nadziejê, ze po ¶lubie to nie bêdzie jego a to Twoja rodzina tylko Wasza wspólna. I nie bêdzie - ale to od Ciebie kto¶ umar³ to ja nie muszê i¶æ. Pozdrawiam
Edytowane przez Wroclovianka Czas edycji: 2010-02-20 o 12:32 |
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 764
|
Cytat:
No niestety na pogrzebach ludzie nie podskakuja z rado¶ci a sa jak sama powiedzia³as zrozpaczeni. Ale w takim momencie nie wyobrazam sobie ,zeby NAJLBIZSZA mi osoba nie by³a przy mnie.
<3 M. 07.11.2007 ! ...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:. 24.07.2010- rzuci³am! 3.12.2010- marzenia siê spe³niaj± -> kierunek Londyn "Ty nie musisz siê w to wczuwaæ je¶li mia³e¶ fajny dom, Kiedy¶ spytam Ciê co znaczy mieæ spokojne dzieciñstwo" |
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 571
|
Cytat:
Do tego stopnia, ¿e bez za³o¿enia w±tku ju¿ sama nie wiesz co wypada, czego nie wypada i czego w³a¶ciwie chcesz, jak zamierzasz prze¿yæ okre¶lon± sytuacjê i co poprawi³o by Ci humor - po prostu ciê¿ko Ci podj±æ SAMODZIELN¡ decyzjê
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(chocia¿ to osobista decyzja a nie podejmowana forumowo) zamiast tego opisa³a¶ ca³± patologiê relacji z ch³opakiem, któr± jak widaæ ka¿da my¶l±ca wiza¿anka dostrzeg³a, i oburzona jeste¶ ¿e kto¶ w ogóle ¶mia³ siê wypowiedzieæ na ten temat.
|
|
|
#80 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 709
|
Ja bym nie posz³a... nie potrafi³abym siê dobrze bawiæ i psu³abym innym humor...
mój dziadek by³ moim wielkim przyjacielem i po jego odej¶ciu strasznie cierpia³am wiêc ja bym nie posz³a bo bym nie potrafi³a... ale to Twoja decyzja...
Ma³¿eñstwo to diament szlifowany ca³e ¿ycie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Ciê noszê, Ja o Twe zdrowie najgorêcej proszê, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Ty¶ moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
|
#81 | |
|
kobieta za lad±
Wiadomo¶ci: 11 697
|
Cytat:
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 26 228
|
Cytat:
, facet, którego nazywasz swoim T¯etem nie móg³ odwie¼æ ciê do domu, bo zosta³ chipsy wcinaæ ![]() No, a na pogrzeb siê nie pofatygowa³ i ty to rozumiesz... pozazdro¶ciæ kolesiowi takiej wyrozumia³ej dziewczyny o któr± wcale nie musi siê staraæ i nie musi jej szanowaæ
|
|
|
#83 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem, ¿e ju¿ posz³a wiêc napisa³am, ¿e to jej decyzja co zrobi³a
Ma³¿eñstwo to diament szlifowany ca³e ¿ycie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Ciê noszê, Ja o Twe zdrowie najgorêcej proszê, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Ty¶ moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
|
#84 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
<3 M. 07.11.2007 ! ...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:. 24.07.2010- rzuci³am! 3.12.2010- marzenia siê spe³niaj± -> kierunek Londyn "Ty nie musisz siê w to wczuwaæ je¶li mia³e¶ fajny dom, Kiedy¶ spytam Ciê co znaczy mieæ spokojne dzieciñstwo" |
||
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 181
|
No i s± jeszcze tacy co lubuj± tylko w pogrzebach http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=407026 (no nie mog³am siê powstrzymaæ
)
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 299
|
"Twoj cyrk, twoje ma³py". Ja bym sie ze wstydu spali³a, gdyby facet nie znalaz³ czasu, zeby mnie odprowadzic. Nie szanujesz sie, zaden facet nie bedzie cie szanowa³. TEn juz ci gra na nosie jak chce, a ty gonisz pod jego dyktando, a potem sama pociskasz z powrotem
Full romantic ) to musi byc loveA co do tematu, to uwazam, ze swiat by sie nie zawali³, gdybys ta jedna impreze opusci³a, dzien przed pogrzebem bliskiej osoby. Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2010-02-20 o 16:29 |
|
|
|
|
#87 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A¿ ci¶nie sie na usta-" Takiego masz faceta,jakiego sobie wybierasz"- prawda? ![]()
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 34 839
|
No i jak zwykle ,wszystkie jeste¶my "gupie" i nic o nich nie wiemy .A misiu pysiu jest cudowny ,toz to idea³.
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dok³adnie ![]() podpisujê siê pod postem obiema rêkami
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 169
|
Ten zwi±zek to jaka¶ patologia. Nie tyle zwi±zek co osoby go tworz±ce i dziewczynce nie wysz³o i trochê siê wygada³a o tym co u niej zachodzi...Ups!
Moim zdaniem kiedy¶ siê obudzi, z tego piêknego snu. Oby nie pobita i sponiewierana, bo od takich przejawów braku szacunku siê zaczyna, a koñczy na...wiecie czym. "Masz takiego faceta jakiego wybierasz"? Nie. Masz takiego faceta, na jakiego zas³ugujesz. Nie jeste¶ g³upi± gêsi±. Masz rozum nie? Czy mo¿e nie...? |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

). W takich chwilach nie chcê wspó³czucia, bo to przyprawia mnie w jeszcze gorszy nastrój (m.in. dlatego nie mówi³am o tym swoim znajomym), a on nie mówi³ jak to mu przykro, ¿e mi wspó³czuje. By³ po prostu przy mnie i to mi wystarczy³o. I nie rzucajcie siê ju¿ na niego bo najmniej interesuje mnie zdanie ludzi, którzy nie maj± zielonego pojêcia na temat tego, co siê miêdzy nami dzieje.