![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kobiety grubo po 30-starające się o dzidziusia.
Merely, super wiadomośc!
![]() ![]() Agatko pytałas o moje wyniki krwi, dowiem się dopiero w przyszłym tyg na spotkaniu z położną. Co do pieniędzy, to jest to temat, który mnie od dwóch miesięcy mocno irytuje. Mój pracodawca po raz drugi źle mi wyliczył pensję i na samą myśl o odkręcaniu tego robi mi się niedobrze. Najgorsze, że to ogólnokrajowa firma i księgowośc ma w zupełnie innym mieście, jak zwykle nie da się znaleźc winnego, trzeba wszystko odkręcac przez oficjalne pisma. Grrr, dostaję szału na samą myśl. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczynki
![]() ![]() Co do wczorajszej wizyty, to Maluch ma się dobrze. Bardzo się ruszał przez całe USG ale leży grzecznie nadal główką w dół (oby tak dalej). Waży 2620 g, więc w normie. Ja mam trochę skróconą szyjkę i małę rozwarcie ale lekarz mówi, że po 2 porodach to nie ma znaczenia na tym etapie ciąży. Niestety, tak jak myślałam wyniki mu się nie spodobały. Jeszcze wieczorem po wizycie wysłął mnie do szpitala na dodatkowe badania. Okazało się, że wyniki z żelaza są fatalne ( wynik 14 przy dolnej granicy 60!). Tak więc rano się zdzwoniliśmy i kazał mi pakować torbę i kłaść się na oddział. Ale ja nie chciałam i myślałam , że może to jakiś błąd w badaniu. Pojechałam jeszcze z TŻ zrobić ambulatoryjnie te wyniki ale niestety- to samo ![]() ![]() ![]() ![]() Wam życzę wszyskiego dobrego, zwłaszcza Weronisi, bo ma kiepski czas. Ale - będzie dobrze, trzeba w to wierzyć. Gratuluję Merely ![]() Edytowane przez MamaKajetana Czas edycji: 2010-02-19 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Jolu, trzymaj się kochana! Uściski.
Mam nadzieję, że wyniki się poprawią a Ty sobie wypoczniesz i nabierzesz sił |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Kiepsko z tymi wynikami, ale będzie dobrze.
OOO.... i to właśnie chciałam Ci napisać, ale mnie wyręczyłaś ![]() Ja dwa razy leżałam w ciąży w szpitalu, tylko ja strasznie gadatliwa jestem i bardzo kontaktowa,i lubię się śmiać, więc z reguły znałam zaraz całą salę plus dwie obok ![]() A przed porodem jak leżałam, to już nawet pielęgniarki się śmiały, że tak rozgadanej sali to jeszcze nie było ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Witaj Jolu
![]() Aż mi się łezka w oku zakręciła ale wiem, że wszystko będzie dobrze, trzymam za Was kciukaski ![]() ![]()
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Agatka wpisz naszą listę do swojego pierwszego postu, jak ktoś będzie wchodził na wątek to od razu zobaczy co i jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
OK.dzięki
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Dziewczynki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Będziemy czekały z niecierpliwością na Twój powrót ![]()
![]() |
![]() |
#131 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Ja nie miałam, bo pierwsze dziecko rodziłam przed 30. Nie wiem jak to badanie przebiega, ale to dobrze, że masz je robione. Po 30 przy pierwszym dziecku jest większe prawdopodobieństwo wady płodu, dlatego lekarz woli sprawdzić czy wszystko ok. Powinnaś się cieszyć, większość lekarzy nie chce dawać skierowań na takie badanie, a uważam, ze to błąd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||
Zakorzenienie
|
![]()
O jak miło poznać rówieśniczkę
![]() Cytat:
Cytat:
Dziś znowu się rozkleiłam. Ryczę od 7 rano. Teraz się już uspokoiłam, bo moje dzieci nic nie rozumieją co się dzieje. Tak strasznie boję się reakcji męża, bo ja już to raz przeżyłam. On wtedy nawet nie chciał spojrzeć na zdjęcie z USG. A po zabiegu, to się cieszył, że ma problem z głowy! A byłam w 13 tc. I nic się nie cieszył, nie przyzwyczaił. On panikował, jakby to jakaś klątwa była... Boję się, że właśnie tak samo będzie teraz. No nie mam szczęścia do faceta... I tylko dlatego płaczę. Nie wiem czy dam radę psychicznie to znieść. Może rzeczywiście ta ciąża, to nagroda, za te poprzednie poronienia. Ja już kocham to maleństwo, bez względu na to co będzie czuł jego tata. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ech to samo z moją przyjaciółką. Była w ciąży z trzecim a mąż do niej jak jakiś gówniarz - to co teraz z tym zrobisz?? no po prostu ![]() To jest prawda, matka kocha od pierwszego mm i bezwarunkowo, a ojciec z czasem i zawsze za coś. Na razie nic mu nie mów, poczekaj co będzie. Jak będzie ok, to będziesz miała następne słodkie maleństwo do kochania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
aja1 twoje podejście mnie rozbawiło. Siedzę i beczę, a tu proszę... jeden post od Ciebie i już mi wesoło
![]() Masz rację chłopa się dostosuje. Może niepotrzebnie beczę na zapas. Może przez te parę lat się zmienił. W końcu to jego dziecko. Nic złego nie zrobiłam. A Twojej przyjaciółce bardzo się dziwię. Ja bym swojego nigdy nie usunęła, nawet gdyby to było 10-te ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
O właśnie nic złego nie zrobiłaś !! Święte słowa.
Nie ma co beczeć, Musisz być silna, nie mamy wyjścia. Tak jak ja dzisiaj, TŻ chory (czyt. marudny) młoda chyba się od niego zaraziła, ma 38, boli ją brzuch, zaczyna kaszleć, już ledwo funkcjonuje, ale muszę. Co do przyjaciółki ona ma już dwoje chłopca 15 lat i dziewczynkę 8 lat, w sumie bała się tej trzeciej ciąży, i jeszcze jej TŻ, żałuje tego, bardzo to przeżyła, ale cóż, jej decyzja. Co do mojego podejścia do facetów, wiesz u mnie w domu ogólnie panuje demokracja, ale partią rządzącą jestem ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Hehhee partią rządzącą
![]() No u nas nie wiadomo kto rządzi, bo oboje jesteśmy dość uparci, ale dogadujemy się w miarę dobrze. Co do przyjaciółki, to fakt - jej dycyzja, jej sumienie. Ale to, że ma już dwoje dzieci jej nie usprawiedliwia. Mi też ciężko sobie wyobrazić jak to u nas będzie. Moja córka będzie miała 12 lat a syn prawie 10. A tu pojawi się maleństwo. Mam mentlik w głowie i boję się tego wszystkiego. No ale cóż... będzie co ma być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Ja już pisałam, mam siostrę 12 lat młodszą. Czasami było kiepsko, bo wyjdź na dwór, zajmij się nią itp, przeszkadzała w lekcjach, albo jak chłopaki przychodzili.
Ale ogólnie jest bosko ![]() ![]() To, że się nią zajmowałam dużo mi dało teraz po urodzeniu dziecka, sporo rzeczy pamiętałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Aja ma rację, olej go!!!! Chłopa zawsze można zmienić a dzieci nie ![]() Och, ja to bym takiego...... ![]() A Ty bidulko nie zamartwiaj się, teraz spokój jest dla Ciebie najważniejszy. Jesteśmy z Tobą ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Dlaczego się nie wpisujecie na listę? ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz byłam ponad rok w Polsce, więc trochę się zbliżyliśmy do siebie, ale i tak jest między nami spora różnica. On jest jeszcze dużym dzieckiem. Moje dzieci będą miały jeszcze większą różnicę. Moja córcia skończy w lipcu 12 lat, a maleństwo urodzi się na koniec października. Więc różnica jak w Twoim przypadku. agata trzymam za ciebie kciuki, żeby tym razem się udało ![]() A na listę się wpiszę jak wrócę od lekarza, a więc w poniedziałek lub wtorek. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-02-20 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Własnie wróciłam z pogotowia. Młoda dostała gorączki 39,2 C, okazuje sie, że po ospie ma osłabiony sporo organizm i zaraziła się od TŻ, wszystko idzie w kierunku anginy ropnej, dostałyśmy antybiotyk.
Normalnie mam szpital w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Życzę szybkiego powrotu do zdrowia Twojej rodzince i dużo siły Tobie w ich kurowaniu. Trzymaj się ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
![]() Ja swoje dzieci rodziłam jak byłam młodziutka i nie miałam takich badań.
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Agataka, trzymam się.
Jak to określiła psiapsióła, my to takie niezniszczalne jesteśmy. Młodej temp. zeszła do 38, podsypia sporo, czyli noc mam przerąbaną. Pewnie wszystkich wyleczę i sama zlegne. Weronisia jak samopoczucie?? Ech się pochwaliłam jest 23,35 a moje dziecko ma 39,5 C ![]() ![]() Dobranoc dziewczynki Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2010-02-20 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Aja jak mała, jak minęła nocka? Weronisia co u Ciebie? Ciekawe jak Jola się czuje i kiedy do nas wróci.
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Hej
Młoda na zmianę, temp 39 z groszami i spadek, nocka była spoko. Poszła spać o 24 wstała o 7. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
![]()
U mnie nastrój juz lepszy. płakać nie mogłam, bo mąż jest w domu, a ja nie mogę się wydać
![]() Wczoraj okropnie mnie mdliło, a dziś bolał mnie brzuch. Wybieram sie do lekarza w poniedziałek lub wtorek, bo mąż będzie długo w pracy, więc się nie skapnie gdzie byłam. Męczy mnie ta sytuacja i nie wiem czy się w końcu nie wyda. Dziś mąż proponował mi alkohol mój ulubiony, a ja na to, że mam migrenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Weronisia może lepiej mu powiedz,będziesz miała z głowy. I tak prędzej czy później się wyda. A jak sam się domyśli to może być bardziej zły. A może się zmienił i będzie miał inne podejście, może nawet się ucieszy. Życzę Ci tego
![]() Miłej nocki dziewczynki!!
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Może i tak Agatko, ale chcę najpierw pójśc do gina. Tak się naczytałam o ciążach pozamacicznych i pustych jajach, że zanim mu powiem, to chcę mieć 100% pewności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Raczkowanie
|
Pewnie masz rację. Wszystko będzie dobrze,wiem że pragniesz tego dzidziusia więc nie może być inaczej
![]() Trzymam kciuki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() ale jutro już powinno być lepiej. A jak TŻ? Spokojnej nocki Ci życzę ![]()
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Uff.... temp się unormowała, niecałe 38, młoda funkcjonuje normalnie. TŻ pojechał do pracy,a ja ogarnęłam szpitalny bardak, zmieniłam sobie pościel.
Teraz pije kawkę, a niedługo jadę do miasta i do US (bleeee) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.