|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: jak rozjasnic brwi po hennie ??
sprobuj przecierac wloski czyms tlustym. wazelina, kremem nivea...
z reszta za kilka dni samo zejdzie
|
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
sok z cytryny na waciku i przecieraj, przecieraj....
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
ja najpierw traktuje moje brwi woda z mydlem, a potem nakladam krem
|
|
#34 |
|
BAN stały
|
mnie pomogl sok z cytryny( ma wlasciwosci wybielajace) mysle ze i tobie pomoze
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Na szczescie kolezanka ma weeand przed soba i za 2 dni bedzie na pewno mniej widac!!Najgorszy jest 1dzien:/ Trzymajcie sie
|
|
|
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
Jak rozjaśnić brwi :)?????
No i wlasnie z tym pytaniem kieruje sie do was;]
|
|
|
|
|
#37 |
|
调解人
|
Dot.: Czy mozna rozjasnic brwi?
kiedys widzialam na allegro henne do brwi w roznych kolorach (np. braz tam byl). To się chyba jakoś z woda utlenioną miesza, ale kompletnie nie wiem jak to wychodzi.
Tez jestem ciekawa, bo czasem nachodzi mnie mysl o przefarbowaniu wlosów na jasny kolor, a pewnie wyglądałby źle z moimi kruczoczarnymi brwiami
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
no wlasnie. Bo nie chodzi mi o takie dosc mocne rozjasnienie.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
Henne mozna kupic w każdej APTECE! A z wodą utlenioną to chyba nie będzie problemu
wystarczy wymieszac dwie substancje na jakims talerzyku i pędzelkiem (najlepiej trochę go skrócic i zrobic z niego taką "łezkę", dobrze zeby był gęsty i gruby ) nakładac na brwi lub rzęsy (robiłam kiedys kumpeli na rzęsach efekt zadowalający, piękne ciemne rzęsy, ale ta umiejętnosc wymaga nielada zręcznosci ) Mam nadzieję ze chociaz w częsci pomogłam.PS. Są rózne odcienie henny jaśniejsze i ciemniejsze ![]() |
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Ja brwi rozjaśniłam sobie przypadkiem - wodą utlenioną
Efekt bardzo naturalny i subtelny, ale ja wolę ciemniejsze krzaki, więc teraz właśnie zamierzam przyciemnić.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm henna sie nie rozjansi kruczo czarnych brwi
tez sie nad tym zastanawiam... jak to zrobic bardziej profesjonalnie niz woda utleniona (przyznaje sie tez probowalam) ![]() ja wole brwi jasniuskie i raczej cienkie... takie juz moje zboczenie, wmowilam sobie ze wtedy sie "przyjemniej" wyglda
|
|
|
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
tak ja rowniez slyszalam o wodzie utlenionej ale to trzeba bardzo umiejetnie wyczuc i ile sie naklada i na jakie brwi bo znam dziewczyny ktore mialy z czarnych rude !!! okropnosc! a zastanwiam sie czy farba by nie zmienil sie kolor. no bo podobno tez sie farbuje brwi co Wy na to??
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
myśle że 3% woda utlenioną
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Ciemne brewki są najpiękniejsze...
![]() Rozjaśnić można... sama kiedyś sobie robiłam jasne rozjaśniaczem do włosów w kremie... :embarrassment: |
|
|
|
|
#45 |
|
Rozeznanie
|
Sposób na rozjaśnienie brwi
Gdyby kiedykolwiek ktos kiedys szukal. Kosmetyczka mi powiedziala, ze nalezy kupic takie szare, zwykle mydlo, wode utleniona 5% i nalezy rozpuscic mydlo i wymieszac z woda, a pozniej ta papke nakladac na brwi. Podobno rozjasnia dosc mocno.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sposób na rozjaśnienie brwi
czesc. ja slyszalam o samymprzecieraniu brwi woda utleniona ale wiem ze czasem wychodza dziwne kolory np. rudy :// powinnas poprosic kosmetyczke o taki zabieg i powinna cos poradzic. slyszalam tazke o faerbowaniu brwi, ale ze moge za duzo na ten temat powiedziec.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
warto spróbować
|
|
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
mh, ale ja nie chce rozjasniac ;]
Poprostu kosmetyczka mi powiedziala, ze taka "papka" rozjasnia brwi, bo woda utleniona taka zwykla, 3% to przecieraniem, raczej sie brwi nie rozjasni. |
|
|
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
hmm to nie wiem. ale jezeli tak mowi to moze sporobuj umowic kogos tam jak mowisz ze nie siebie i niech to kosmetyczka zrobi, bo o takim sposobie nie slyszalam
|
|
|
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
Jak czesto nalezy robic ta papke ??? i jak dlugo sie trzyma na brwiach
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: rozjasnianie brwi
ja równiez bardzo bym chciala sie dowiedziec gdzie mozna rozjasnic brwi,bo samej wolalabym nie probowac..rzeczywiscie czesciej slyszly sie o przyciemnianiu brwi henna,ale przeciez tyle gwiazd zachodnich jak i polskich ma rojasniane brwi,chocby wspomniana juz Joanna Brodzik...a moze u fryzjera mozna wykonac ten zabieg?ostatnio w "No to pieknie" w tvnstyle dziewczyna miala robione wlsoy na blond i odrazu fryzjer rozjasnil jej brwi..wygladalo to bardzo naturalnie.niestety nie pokazano jak tego dokonal..i wydaje mi sie ze czesto tak jest jak jakas aktorka czy modelka zmienia kolor wlosow z ciemnych na blond to brwi tez...ale dlaczego wiec reakcje zaskoczenia w salonach?
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
O, dobrze, że wątek powrócił
Od mniej więcej dwóch miesięcy rozjaśniam brwi, gdyż były za ciemne do mojego nowego koloru włosow. Zaryzykowałam i użyłam do tego celu wody utlenionej 3%, ale nie pocieralam watką brwi, tylko nakropiłam tej wody na nie i tak zostawilam na ok 15 minut [trzeba duzo nakropic]. Brwi sa teraz takie jasnobrazowe, niestety nie wszystkie wloski sie rozjaśniły, ale nie widać tego w sumie. Potem jeszcze używalam emulsji utleniającej, która jest w farbach do włosów [6%] i tez sie udało. Wiem, że na opakowaniach farb jest napisane, że tak nie wolno, ale innego sposobu nie znalazlam - moje ryzyko. Jak narazie ta metoda jest u mnie skuteczna i nic mi nie wypadło [jak wtedy, gdy kiedys rozjaśnialam wodą utlenioną, ale wtedy tarlam mocno te wlosy, teraz tak nie robię i udaje się]
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Podbijam wątek, bo jestem ciekawa, czy ktoś ma leszą metode
W końcu gdybym chciala, żeby moje brwi zniknęly, to bym je ogoila A tak serio, ktoś rozjaśnial brwi tym rozjaśniaczem albo innym sposobem?
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
aaaa podbijam watek !!! kiedys ktos tu pisal o rozjasnianu brwi jaks papka z szarego mydla ????
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie ja też jestem ciekawa Jak narazie nie znalazłam preparatu specjalnie do rozjasnienia brwi, a przydałby się, bo farba do włosów to zawsze ryzyko
|
|
|
#56 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
po zastosowaniu brązowej konturówki wygladały bardzo dobrze - a w porównaniu do wcześniejszych czarnych brwi - wygladały rewelacyjnie. Jednak przed zasosowaniem radzilabym wyprobowac na rece, czy nie powoduje jakiegos uczulenia.pPoza tym myśle, ze warto udać sie do apteki i tam zapytac - drogerie czesto nie maja tego typu środków |
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nigdzie nie widzialam tego typu kosmetyków.
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie - nakładając brązową henne na czarne brwi nie da rady ich rozjaśnić?
Sama kurcze o tym mysle przed wakacjami, bo włoski na główce mi zjaśniały od słoneczka i te brwi się za bardzo rzucają teraz w oczy. |
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie zastanawia,gdzie mozna rozjasnic brwi,czy u kosmetyczki,a moze u profesjonalnego fryzjera?
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

tez sie nad tym zastanawiam... jak to zrobic bardziej profesjonalnie niz woda utleniona (przyznaje sie tez probowalam) 

W końcu gdybym chciala, żeby moje brwi zniknęly, to bym je ogoila