|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Virginia, ale też zależy które hormony. Są takie, które w odpowiednich dniach cyklu się powinno i takie, gdzie nie ma to znaczenia. Najlepiej zapytaj lekarza
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
agness ja myślę, że możesz nawet dzisiaj zrobić test, skoro jest po terminie @. I jestem dobrej myśli
Mój mąż dzisiaj pracuje w domku, więc go mogę podręczyć troszkę Może później pójdziemy sobie na randkę na ciastko i drinka jakiegoś Tak sobie obiecujemy już od dłuższego czasu. Tylko nie wiem jak wyjdziemy z osiedla bo chyba łódka potrzebna, tak mokro jest.Kot się na mnie obraził bo mu węgiel próbowałam podać łyżką...nic z tego nie wyszło i musiałam palcem po kropelce na mordkę....ahh zwierzaki... ![]() Ekstra....przed chwilą też wyczułam u siebie guzek w piersi, a nawet dwa....na szczęście ruchomy, więc pewnie włókniak znowu, mam nadzieję, że to tylko po tej luteinie i zniknie...eh no nic będę u gina to mu powiem... Edytowane przez Tity Czas edycji: 2010-02-20 o 10:24 |
|
|
|
#1803 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
Wczoraj już tu nie zdążyłam wejść, mężuś kupił winko i serek pleśniowy i tak sobie przegryzaliśmy i popijaliśmy przed tv @ dopadła mnie w nocy właśnie zjadłam lekkie śniadanki, pije herbatke i zaaplikowałam sobie tabletki przeciwbólowe zdycham...a tu idziemy dziś do kina ![]() Agnes zrób teścik wtedy kiedy będziesz gotowa wiem, że się boisz i chcesz poczekać do ostatniej chwili. Ja trzymam mocno, mocno!Miłego dzionka dziewczyny, zaglądne wieczorkiem. Scio dopisz prosze moją ostatnią @ 19.02, buziaki lindsley wczoraj posprzątałam dosyć spoko, wyczyściłam ściany z tego czarnego nalotu, feee, umyłam szafki, parapety, poodkurzałam, pościerałam kurze, umyłam podłoge i padłam ![]() Dziś nie robie nic, zresztą nawet nie mam siły ![]() Aldi kotke wzięła bym chętnie do UK ale wracamy za kilka lat, więc wozić ją tam i z powrotem to bez sensu troszke. Edytowane przez ewurka Czas edycji: 2010-02-20 o 10:47 |
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Oliwko jak tam przygotowania do ślubu? Agnes mocno :kcuki: Ewurko zapisuję, szkoda, ze przylazła, ale będziemy miały taki sam cykl |
|
|
|
#1805 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że jak studia podyplomowe zawsze warto zrobić. Ja tłumaczyć lubię, tylko że te ustne są bardzo stresujące, a pisemne nudne.. Cytat:
![]() agness813, a ja tyle czekałam ![]() żartuję oby @ nie przyszła.. ale jak jest tyle po terminie i fasolka jest to test by chyba o każdej porze wyszedł trzymam kciuki
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() wpadłam na chwilke w trakcie porządków...ależ mi się dziś nie chce nic...Pogoda jest u nas jak w listopadzie, deszcz pada i wody po kostki wszędzie ![]() Lenka* - dzięki za odpowiedź -fajny kierunek studiów wybrałaś, też się zastanawiałam nad lignwistyką albo filologią ang, ale jakoś tak namotałam sobie w zyciu tą biotechnologią Ustnie tak na pełny etat tłumaczyłam raz przy rozruchu nowej instalacji produkcyjnej, straszny stres...byłam tak zmęczona, że padałam spać o 20 ale miło to wspominam.Wszystkim, do których przylazła wstretna @ wysyłam pocieszacza jakoś tak grupowo Was dopadło ale jak to mowia - w kupie raźniej ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Agness -- > testuj, testuj teraz już nie musi przeciez byc rano, tyle dni po terminie powinno wyjsc prawidłowo o każdej porze
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
agness ja test w 39dc robiłam o 15 (bo przyszły z all i nie chciało mi się czekać do rana) i wyszły piękne grube II
No chyba, że masz tyle cierpliwości i poczekasz do rana... W każdym razie ![]() Dzięki Cytat:
![]() Ja też... Tylko zawiozę Tz-a do pracy a potem się lenie... Znów jestem nieprzytomna, w nocy 2 razy wstawałam do wc, poza tym w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie, brzuch mnie bolał
|
|
#1808 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ty też bądź dobrej myśli,na pewno sam zniknie...ja zamiast nastawiać się na ||,boję się że jest inna przyczyna braku @ Cytat:
jakoś nie potrafię uwierzyć że tym razem mogło się udać ![]() Cytat:
Cytat:
wiem że czekałyście....tak jak pisałam Tity..teścik mam jeden i zrobię go jutro z rana,a po terminie @ jestem,biorąc pod uwagę mój najdłuższy cykl od kwietnia-2-3 dni ale jak wcześniej wspominałam,zdażył się dłuższy,tyle że teraz nie mam zbytnio czemu to przypisać ![]() Przepraszam że ja tylko tak o sobie ale nie mogę zebrać mysli,chciałabym żeby było już jutro,wtedy będę wiedziała na czym stoję... Miłego weekendu dziewczynki!!
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że jak tu jutro wpadnę, to zobaczę piękne dwie kreseczki
|
|
|
|
#1810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agnes czekamy na wynik testu |
|
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia... Mały się główką wbijał w żebra... Już dziś nic nie robię, zresztą nie mam na nic siły...
|
#1812 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Lindsley widzę, że i Ty masz coś z żebrami
Ja wczoraj ciągłe uwieranie czułam, ale co to było to nie mam bladego pojęcia... Co do wizyt w toalecie, to musze Ci powiedzieć, że sporadycznie wstajesz w nocy... Ja potrafie co 1,5/2h się zrywać Agneesko i nie zapomnij zrobić testu, nie wywiniesz się ![]() Lenko Ty to jesteś zorganizowana 2 kierunki, dziennie, zaocznie i jeszcze praca Dziękuje za kliki w banerek
|||||||||||||||||||||
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cwaniak... A ja się już przeniosłam z powrotem do naszego pokoju z łóżkiem i teraz mam 3 razy dalej do wc i obijam się o ściany jak idę w nocy...
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
coś się nie odzywałam chwilkę, ale z TZ jest zgoda ( po 3 dniach ciszy), pracy jak nie ma tak nie ma, juz mi sie nawet nie chce szukać..... ( to jest moja porażka, bo przynajmniej mogłabym sie postarać)...... a poza tym to leżę w łóżku chora i szlag mnie trafia z tej całej bezsilności...... na pocieszenie zamówiłam sobie 1 część sagi "zmierzch" do czytania.... aha i czekam bo za godzine będzie mój ulubiony serial na polsacie.... ![]() pozdrawiam Was i miłego weekendu życzę |
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko rozchmurz się!
U mnie tradycyjnie: rano zakupy, biblioteka, poczta, teraz chwila oddechu bo od 5 korki a wieczorem pewnie pub ze znajomymi. A jutro basen i kawa z koleżanką. Zmykam, miłego weekendu!
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko
![]() Jeju jak ja się nudzę... A dopiero 16 ![]() Co ja mam robić cały wieczór sama? W zasadzie nic konkretnego robić nie mogę bo powinnam odpocząć, w tv nic nie ma, na wizazu cisza... spać mi się chce ale boję się że wieczorem nie zasnę jak teraz się zdrzemnę... Na spacer sama nie pójdę bo wszędzie mokro a do tego do lasu się boję sama Chyba zwariuję zaraz... Jedyna koleżanka która mieszka niedaleko nie odpisuje na sms-a - pewnie zajęta jest... buuuu
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
A my byliśmy na deserku i na drinku. I mama się coś obraziła :/ Może za to, że ja się zdenerwowałam, jak mówiła, a po co idziemy, a w domu to już nie można wypić...a tak to mówi, że nigdzie nie wychodzimy....
|
|
|
|
#1818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Łóżeczko dostaniemy od mojej siostry -trzeba będzie odnowić (przejechać papierem ściernym i polakierować, dokupić materac), wózek nie wiem jeszcze, zastanawiam się nad takim http://www.allegro.pl/item923778378_..._promocja.html
Ale to jeszcze nic pewnego... Kiedyś muszę Tz-a w auto wpakować i jechać do innego miasta pooglądać wózki bo u nas to nic nie ma Imienia jeszcze wybraliśmy, Tz upiera się przy Aleksandrze ale mi nie do końca się podoba... Bo jak na malucha wołać - Olek? Tak mi nie pasuje... Coraz bardziej się do Adasia przekonuję... Muszę jeszcze Tz-a przekonać Przed chwilą wydałam 200zł na all na duperelki -pieluchy tetrowe, podkład do łóżeczka, płatki kosmetyczne, cążki, szczoteczka do włosków, zestaw butelek, szczotka do butelek, podkłady poporodowe, majtki jednorazowe, osłonki na piersi, wkładki laktacyjne, gryzaki (wiem, że to wcześnie ale raz płacę za wysyłkę)
|
#1820 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Lindsley, my chyba rezygnujemy z Aleksandra, właśnie ze wzgledu na tego Olka, a mi się bardziej Alek podoba... No ale wiadomo, nie będę ciągle ludzi nawracać na Alka hiihi
Pewnie będzie mały Marcel Mnie Twoje zakupki czekają w przyszłym miesiącu
|||||||||||||||||||||
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
agness no to pozostaje nam czekać do jutra na twój test
i Słoneczko ciebie przytulam mocno A mi tak jakoś dzień szybko minął, był u mnie siostrzeniec, pojechałam z nim do miasta (kupiłam kilka większych staników) i jakieś tam drobiazgi, potem trochę posprzątałam, wykąpałam sie i na 18 idę do kościółka zamiast jutrzejszej mszy. Pogoda u mnie taka trochę wiosenna, z rana kropił deszcz, a potem było ładne słoneczko, aż miło sie okna otwiera
|
#1822 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nja tez bym chciala a Aleksander to śliczne imię Adam :P ble tzn mi sie zle kojarzy a Olek tak - mam kuzyna Olka ma 18 lat i jest barzo przystojnym nastolatkiem ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- a u mnie niebo różowe siedze przy kompie i zamulam nie chce mi sie isc do znajomych.lindsley ladny wozeczek wybralas ja natomiast mialam kiedys zboczenie na ten wozek: http://www.allegro.pl/item928638088_..._promocja.html
|
|
#1823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie pozytywne dziecko, pierwszy raz mnie zobaczył i już się ze mną bawił Zostaliśmy na chwilę sami bo jego mama poszła zrobić herbatkę to już się zaprzyjaźniliśmy![]() Ja w przyszłym miesiącu już bym chciała kupić materac do łóżeczka, wszystko co dla mnie potrzebne do szpitala i odłożyć na wózek bo w kwietniu OC mnie dobije A wiecie, że jak mój Tz nie ma prawka i jest współwłaścicielem auta to niektórzy ubezpieczyciele chcą o 10%więcej za ocCytat:
Za to z Adasiami mam wspomnienia z dzieciństwa. Jak chodziłam do przedszkola do 3latków to moimi najlepszymi kumplami byli dwaj Adasie - 1 brunet, grubasek, 2 szczuplutki blondyn. W tym drugim byłam zakochana, do dziś to pamiętam... Niestety jak miałam 4 latka to się przeprowadziliśmy ponad 200km w głąb PL No i mam teraz słabość do Adasiów![]() Ferrari ciekawe, nie podoba mi się że przednie koła nie są pompowane... I dość żarówiaste kolory mają ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Wysłałam do producenta "mojego" wózka długaśnego maila z pytaniami Wózek generalnie chwalony w necie ale mało inf i dokładnych zdjęć jest... Podobno kontakt z producentem jest miły więc mam nadzieję, że dostanę wyczerpującą odp![]() Idę się trochę poruszać bo mnie d... od siedzenia boli, wyprasuję sobie spodnie
|
|
#1824 |
|
Raczkowanie
|
a zobacz ten wózek
http://www.allegro.pl/item920086441_...ys_gratis.html - taki jakis zabowaty hehehe nie wiem sama dlaczego go zapisalam
|
#1825 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko o jednym Marcelku słyszałam
Nas jeszcze czeka z wiekszych wydatkow zakup fotelika maxi cosi, no ale na tym nie chcemy oszczędzić... pomijam te wszelkie dorbnostki, które z małych sum robią gigant sumkę
|||||||||||||||||||||
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawy... Nowoczesna konstrukcja... W spacerówce taki śmieszny trochę daszek. Jak dla mnie trochę mało osłonięta spacerówka bo synuś się do niej przesiądzie na zimę...
W tej cenie jednak kupiłabym Tako Jumper X z pełnym wyposażeniem są na all za 1200zł Ostatnio macałam je w sklepie i na prawdę fajne wózki, solidnie wykonane...
|
#1827 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Misiaki, wróciliśmy z kina
Avatar na prawdę cudny!!!! Ja popłakałam się 2x...chyba jestem wrażliwa i uwielbiam fajne historie miłosne Potem była kawka, a teraz leżymy sobie pod kocykiem. Piszecie tak o wózkach, a ja nie mam o tym zielonego pojęcia, na razie wiem, że podobają mi się mebelki dla dzieci w ikeii Mój brat (wariat) mieszka w UK i zamawiał wózek z PL!!! Zwariował, bo okazało się, że coś potem się zepsuło i sporo się nagimnastykował, żeby to naprawić ![]() A w UK są dostępne wózki, tylko trzeba znależć sklep |
|
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1829 | ||||
|
Raczkowanie
|
Trzymajcie,trzymajcie
wcale nie zamierzam się migac,teścik lezy przygotowany w łazience @ nadal brak,piersi bolą a ja z tych nerwów aż rozwolnienia dostałam ![]() Cytat:
pomijając wszystko inne powinnaś teraz przede wszystkim odpoczywać,wiem że jak człowiek siedzi cały czas sam w domku to z nudów sprząta ale jeszcze się narobisz jak się mały urodzi.Cytat:
A Adaś bardzo fajne imię,mój braciszek to Adaś ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny...ja to się chyba spać nie położę
|
|
|
#1830 |
|
Rozeznanie
|
agness813 ale pamiętaj z samego rana nasz napisać jak reścik co bym miała o czym przy śniadanku czytać
Ewurko Lindsley moi znajomi na Aleksandra mówią Aleks Słoneczko
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

Może później pójdziemy sobie na randkę na ciastko i drinka jakiegoś
Tak sobie obiecujemy już od dłuższego czasu. Tylko nie wiem jak wyjdziemy z osiedla bo chyba łódka potrzebna, tak mokro jest.
Wczoraj już tu nie zdążyłam wejść, mężuś kupił winko i serek pleśniowy i tak sobie przegryzaliśmy i popijaliśmy przed tv
zdycham...a tu idziemy dziś do kina
mocno, mocno!

wiem że czekałyście....tak jak pisałam Tity..teścik mam jeden i zrobię go jutro z rana,a po terminie @ jestem,biorąc pod uwagę mój najdłuższy cykl od kwietnia-2-3 dni ale jak wcześniej wspominałam,zdażył się dłuższy,tyle że teraz nie mam zbytnio czemu to przypisać 

2 kierunki, dziennie, zaocznie i jeszcze praca 

Cwaniak... A ja się już przeniosłam z powrotem do naszego pokoju z łóżkiem i teraz mam 3 razy dalej do wc i obijam się o ściany jak idę w nocy...

pomijając wszystko inne powinnaś teraz przede wszystkim odpoczywać,wiem że jak człowiek siedzi cały czas sam w domku to z nudów sprząta ale jeszcze się narobisz jak się mały urodzi.