Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-20, 09:35   #3961
carmen4400
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość

p.s. tyje na tym w dosc szybkim tempie... w poniedziałek było 42kg,,,a teraz jest 42, 400kg...możliwe to jest???;/
chiałabym jesc tak smaczniuchno jak np. Powered...ale skoro ja na taki jadło tyje ...to co bedzie jak zaczne jesc podobnie jak inne wizazanki na PPP;/
Wg mnie to może nie być tycie, bo tego jedzenia nie ma znów aż tak dużo... tylko wahania wagi, albo zatrzymanie wagi. Najlepiej gdybyś się nie ważyła zbyt często, albo w ogóle. Ale skoro chcesz przytyć, albo musisz więc te 400g to przecież nie jest wiele.
Stary 2010-02-20, 12:03   #3962
malenka17
Zadomowienie

No stress, 400g to potrafi na luzaku ważyć to co zostawiam w kibelku po porannej toalecie

Paszka, dla Ciebie wielki + za postęp!

MOJE U:

Ś: fitella bananowo-czekoladowa zalana 125ml mleka2% + pół dużej buły z makiem z plastrem szynki wiejskiej,pomidorkiem,ogó rkiem i cebulką + herbata z cytryną

Przekąska do czytania wizażu: kawusia z mlekiem i kilka kruchych ciasteczek w czeko malutkich hehe

Przekąska nr 2: big jabłko

IIŚ: wiejski z wkrojoną połówką banana raczej większego i cynamonem,kilka włoskich siekanych w to + łyżka miodu + maleńka bułeczka ok 35g z rodzynkami i orzechami w środku (taka z tesco na wagę-pyycha!) kawa

O: spory kawałek łososia z grilla, do tego ok 150g warzyw na patelnię z ziemniakami i koperkiem + sałatka grecka (lodowa,ogór,pomidor,cebu lka,feeeta,oliwki + sos tysiąca wysp)

Deser : 2 gałki lodów

Kolacja : ,może wpadnie jajo na twardo, posiekane i dorzucone do jogo nat + szczypior i rzodkieewa!

63-61-59-57-55-53-52-50

Edytowane przez malenka17
Czas edycji: 2010-02-20 o 13:18 Powód: dopisek
malenka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 12:57   #3963
kasia220112
Raczkowanie

Wczorajsze U/P poprawione
śn; 8.30 szklanka mleka 0,5% pomieszane z 1,5%, 6 łyżek bran flakes, 1,5 łyżki otrębów, 6 migdałów, łyżeczka słonecznika, łyżka rodzynek, prawie cała łyżeczka miodu, kiwi na czczo
2 śn;11.20 duże jabłko, drożdżówka z serem z awiteksu
ob;14.00-14.30 3 chochelki żurku z ziemniakami i marchewką-zalewajka, cała kiełbasa biała
pod;17.45 jogurt jogovita 150g ze zbożami, duże jabłko, łyżeczka otrębów
przek;19.15 5 kostek ptasiego mleczka waniliowego z milki
kol;20.30 2 kromki ciemnego chleba(1 słonecznikowa, 1 żytnia), pół bułki palucha z makiem, kromka chleba pszennego świeżego, każda kromka z masłem, plasterek sera żółtego topionego, 2 plasterki wędliny, herbata, warzywa
po;21.30-22.00 4 kostki czekolady wedla tiramisu tej duzej 285g, 2 kostki białej bąbolady z biedronki, kostka bąbolady xs, ok 15 paluszków z sezamem grubych

Ocenicie??? Plisss!!!
W ogóle nie mam apetytu do jedzenia, mam anginę i jest mi niedobrze. Wszystko mnie boli.

ODP
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 13:09   #3964
CherryStrawberry
Raczkowanie

Cytat:
moje ,,złamaniowe" UUU na którym tyje...wiec chybaPPP???

I: (8:00): jogo naturalny duzy z 3 garsciami zdrowego błonnika+ 3 łychy musli( płatki owsiane, jeczmienne, pestki dyni, jakies tam orzechy), 3 łychy otręb żytnich+ wkrojone średnie kiwi+ herbata z cytryna+ wielgachne jaaabłko

( sprzątanie całego domku,,,,30 min steppera)

II: ( 11:00): kromka chleba razowego z białym serkiem z piątnicy z 2 plastrami pomidora+ 2 plastrami ogórka zielonego posypane ziołami+ kawa ala latte+ jabłko spore

III( 14:00): duuuza miska zupy pieczarkowej gotowanej na wołowinie z makaronem razowym

IV( 17:00): jabłko+ kawa ala latte z mlekiem skondensowanym+ serek activia truskawkowa

V( 19:30): wiesniak z wrzuconymi pestkami słonecznika+ kilkanascie nerkowców+ 2 kromki chleba razowego posmarowanego masłem z pomidorem+ herbata zielona

pieekniutko prosze o ocenke

p.s. tyje na tym w dosc szybkim tempie... w poniedziałek było 42kg,,,a teraz jest 42, 400kg...możliwe to jest???;/
chiałabym jesc tak smaczniuchno jak np. Powered...ale skoro ja na taki jadło tyje ...to co bedzie jak zaczne jesc podobnie jak inne wizazanki na PPP;/
Spokojniee ja jem bardzo podobnie ( do tego co wrzucilas dzisiaj) z tym,że 2 śniadanie zjadam większe. Mam podobny problem i waga tez mi czasami skacze w gore więcej niz bym chciała ,a pozniej sie okazuje ,że jednak nie podbiła tak duzo( bo woda, bo okres, bo nie wiem, czasami tak jest) i nie ma sie czym przejmować Masz bardzo fajny jadłospis, jeszcze Ci sie wszystko unormuje i kiedyś nawet jak będziesz jadła więcej to waga bedzie sie trzymać domyslam sie ,ze masz niedowage?wcześniej jadłaś bardzo mało? jeśli tak to teraz po prostu organizm na takim jadłospisie pokieruje do prawidłowej wagi. i nie ma co się przejmować, myśleć tyle o jedzeniu, bo jadłospis bardzo ładny i wszystko jak trzeba, daj sobie czas i nie zadręczaj sie pozwól żeby metabolizm się rozkręcił, zwiększaj jedzenie,bo to dla twojego zdrowia. moze z czasem się przełamiesz i będziesz jesc jak np. Powered
CherryStrawberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 13:24   #3965
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Jutrzejsze R, proszę o ocenkę:

ś: omlet z 2 jaj, z płatkami owsianymi, i konfiturą truskawkową, banan, zielona herbata b. ładnie! (:
: mała bułeczka zapieczona, posmarowana serkiem homo naturalnym, do tego papryka, siemie lniane i orzechy, zielona herbata
tutaj także ładnie, tylko połączyłaś nnkt z bułką, ale jeśli orzechy nie przekraczały 10g tłuszczu to nic się nie dzieje
o: ryż brązowy, mięsko mielone smażone na teflonie z czosnkiem, cebulką i bazylią, brokuły z odrobiną masła i soli No proszę, pięknie! (ale to masło bym sobie odpuściła następnym razem)
przetreningowy: 2-3jajka na twardo git.
potreningowy/kolacja (ok. 2,5h przed snem) : ryż + tuńczyk
Normalnie tego ryżu bym tutaj nie wrzucała, ale widzę, że po treningu więc jest OK! Mogłaś troszkę warzywa dorzucić, ale ogólnie dobrze.

Ogólnie? Baaardzo ładnie, zdrowo. Są warzywa, owoce w pierwszej części dnia, jest mięsko, ww.
Oceni ktoś? Z góry dziękuję.
_________________________ ___________

Cytat:
Napisane przez LilyHoney Pokaż wiadomość
Mogłabym prosić o ocene wczorajszego

I. Kanapka z mozarella, trochę twarogu, dwa jabłka. Mozarella raczej niepolecana na R, ale widzę że jest R/U więc ok!
II. Warzywa takie na patelnie ale robione w parowarze, no prawie cała paczka Kochana, warzywka to nie posiłek! Była cała paczka, ale mogłaś dorzucić jakieś białko, ww.. ?
III. Burrito z kurczakiem (imieninowy obiad w meksykań kiej restauracji) do tego dwie gałki ryżu ale takie niewielkie. No ok, nie wiem co to burrito, ale że imieniny i to w restauracji więc pewnie nie było źle
IV. Pół wędzonej makreli. ładnie.
Ogólnie ładnie, ale malutko.. dorzuć tu i ówdzie jeszcze warzywka i będzie super

I dzisiejszego R/U

I. Pół wędzonej makreli, dwie małe kanapki z ciemnego chleba, jedna z tuńczykiem, druga z odrobiną masła i serem mozarella. Okej! Tylko warzyyywka mogłaś dodać
II. Jogurt naturalny 450g Jogurt to nie posiłek! Może jakiś owoc? Warzywo? (Wiem, powtarzam się), mogłaś sypnąć tam płatkami owsianymi czy otrębami
III. Bułka z ziarnami z mintajem z parowaru.
IV. Mały serek wiejski. Czemu mały? A warzywo? ..

Ten jadłospis jest za bardzo ubogi, brak warzyw, owoców, mało nnkt. I bułkę dorzuciłabym do jutrzejszego IIśniadania a na podwieczorek coś białkowego+węgle (: II i IV posiłek jest śmiesznie mały, że tak się wyrażę

W ciągu dnia niestety takie dwie kawy instant bo byłam poza domem, miałam sporo zajęć na uczelni a padałam.

j.w

plecaczkiem: 7250 km

Edytowane przez zjedzmniebejbe
Czas edycji: 2010-02-20 o 13:27
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 13:38   #3966
ekstradyska
Raczkowanie

Cytat:
moje ,,złamaniowe" UUU na którym tyje...wiec chybaPPP???

I: (8:00): jogo naturalny duzy z 3 garsciami zdrowego błonnika+ 3 łychy musli( płatki owsiane, jeczmienne, pestki dyni, jakies tam orzechy), 3 łychy otręb żytnich+ wkrojone średnie kiwi+ herbata z cytryna+ wielgachne jaaabłko

( sprzątanie całego domku,,,,30 min steppera)

II: ( 11:00): kromka chleba razowego z białym serkiem z piątnicy z 2 plastrami pomidora+ 2 plastrami ogórka zielonego posypane ziołami+ kawa ala latte+ jabłko spore

III( 14:00): duuuza miska zupy pieczarkowej gotowanej na wołowinie z makaronem razowym

IV( 17:00): jabłko+ kawa ala latte z mlekiem skondensowanym+ serek activia truskawkowa

V( 19:30): wiesniak z wrzuconymi pestkami słonecznika+ kilkanascie nerkowców+ 2 kromki chleba razowego posmarowanego masłem z pomidorem+ herbata zielona

pieekniutko prosze o ocenke

hmm...a ty chcesz przytyc czy nie (mało wazysz - 42 kg ...?)
to chyba powinnas sie cieszyc z tego, że nie musisz tak pakowac w siebie na siłe, tylko na normalnym zdrowym jedzeniu organizm powoli wraca do równowagi
widzisz nie kazdy musi jeśc 3000 kcal albo i wicej, aby przytyć...
słyszałam kiedyś od lekarza (nie wiem czy to napewno prawda), że na przytycie (po odchudzaniu , anoreksja czy coś) na poczatku dazy sie do diety racjonalnej - zdrowej, normalnej kalorycznosci, a potem jak to nie daje rezultatów "pakuje sie" kalorie gdzie sie da, szczegolnie jesli trzeba uzyskac szybki przyrost wagi itp.
p.s. ja nie przedstawiam tu swoich jadłospisow, natomiast czesto zagladam, gdyż łapie czasem od was pomysły na cos dobrego do jedzenia i zdrowego przy okazji heeh
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 14:29   #3967
viline1988
Raczkowanie

GG do viline1988

Dawno nie wstawiałam to może dzisiaj wrzucę swoje jedzonko :P Uuuu
Śniadanie: owsianka standardowa czyli 4 łychy płatków owsianych, 2 łychy otrębów pszennych, jabłucho z cynamonem uprażone na patelni na mleczku 2%
zwiedzanie w ramach pokazuje bratu Kraków czyli godzinny spacerek
2Śniadanie: bułeczka z nasionkami grubo posmarowana własnej roboty pasztetem (udko, pierś i żołądki drobiowe zmielone z gotowanymi warzywkami)
sprzątanie czyli godzina latania ze ścierką i mopem
Obiad: własnej roboty spaghetti czyli pełnoziarnisty makaron, mięso mielone z indyka i pomidory, czosnek i przyprawy
Podwieczorek: serek danio kokosowy z dwoma łychami słonecznika
30 min stretching
Kolacja: wiejski z pomidorem, ogórkiem i przyprawami
bez badziewnego jedzenia
*siłownia 3 x tyg
*interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a)
viline1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 14:36   #3968
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez saming
Jutrzejsze R, proszę o ocenkę:

ś: omlet z 2 jaj, z płatkami owsianymi, i konfiturą truskawkową, banan, zielona herbata b. ładnie! (:
: mała bułeczka zapieczona, posmarowana serkiem homo naturalnym, do tego papryka, siemie lniane i orzechy, zielona herbata
tutaj także ładnie, tylko połączyłaś nnkt z bułką, ale jeśli orzechy nie przekraczały 10g tłuszczu to nic się nie dzieje
o: ryż brązowy, mięsko mielone smażone na teflonie z czosnkiem, cebulką i bazylią, brokuły z odrobiną masła i soli No proszę, pięknie! (ale to masło bym sobie odpuściła następnym razem)
przetreningowy: 2-3jajka na twardo git.
potreningowy/kolacja (ok. 2,5h przed snem) : ryż + tuńczyk
Normalnie tego ryżu bym tutaj nie wrzucała, ale widzę, że po treningu więc jest OK! Mogłaś troszkę warzywa dorzucić, ale ogólnie dobrze.

Ogólnie? Baaardzo ładnie, zdrowo. Są warzywa, owoce w pierwszej części dnia, jest mięsko, ww.
Oceni ktoś? Z góry dziękuję.
No właśnie miałam ogólnie problem gdzie wrzucić te orzechy, bo mi do żadnego posiłku nie pasują, a osobno to już ich nie dam rady wcinać
Masło do brokuł - bardzo rzadko, ale czasem mam jednak ochotę
Ryż na kolację z tuńczykiem jest właśnie ze względu na to, że wcześniej był trening - zastanawiałam się czy nie dać jeszcze ogórka lub inne warzywko - ale to po treningu, więc nie wiem czy ma sens?

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 14:41   #3969
ar22
Raczkowanie

włąsnie musze przytyc...nie mam okresu od wrzesnia...;/ ale w taki tempie???jem tak prawie 2 tydzien....ćwicze...i mimo to waga tak szybko skacze... nie chce tyc az tak szybko...bo to wszystko zamieni sie w tłuuuszcz...a nie mięsnie....doradzi mi ktos cosik????:p rosi:

bo ja to juz sie gubie w tych zasadach/ regułach bycia na U potem P i znowu na U....

p.s. baaardzo przepraszam za OFF TOp

jak skutecznie rozkręcić ten metabolizm????
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 14:51   #3970
kasia220112
Raczkowanie

up
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 15:01   #3971
saming
Zakorzenienie

Cytat:
włąsnie musze przytyc...nie mam okresu od wrzesnia...;/ ale w taki tempie???jem tak prawie 2 tydzien....ćwicze...i mimo to waga tak szybko skacze... nie chce tyc az tak szybko...bo to wszystko zamieni sie w tłuuuszcz...a nie mięsnie....doradzi mi ktos cosik????:p rosi:

bo ja to juz sie gubie w tych zasadach/ regułach bycia na U potem P i znowu na U....

Ale 400g w ciągu tygodnia to wcale nie tak dużo. Jeśli wcześniej jadłaś bardzo mało, to normalne, że organizm przybiera jeśli sporo zwiększyłaś posiłki. I ani Ci się to strasznie w tłuszcz nie zamieni, bo nie ma z czego...

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 15:10   #3972
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez viline1988 Pokaż wiadomość
Dawno nie wstawiałam to może dzisiaj wrzucę swoje jedzonko :P Uuuu
Śniadanie: owsianka standardowa czyli 4 łychy płatków owsianych, 2 łychy otrębów pszennych, jabłucho z cynamonem uprażone na patelni na mleczku 2%
zwiedzanie w ramach pokazuje bratu Kraków czyli godzinny spacerek
2Śniadanie: bułeczka z nasionkami grubo posmarowana własnej roboty pasztetem (udko, pierś i żołądki drobiowe zmielone z gotowanymi warzywkami)
sprzątanie czyli godzina latania ze ścierką i mopem
Obiad: własnej roboty spaghetti czyli pełnoziarnisty makaron, mięso mielone z indyka i pomidory, czosnek i przyprawy
Podwieczorek: serek danio kokosowy z dwoma łychami słonecznika
30 min stretching
Kolacja: wiejski z pomidorem, ogórkiem i przyprawami

w godzinę pokazałaś bratu Kraków???chyba wersja "w pigułce"

podoba mi sie Twój jadłospis,chociaż ja umarłabym po takim śnaidaniu z głodu.Nigdy nie rozumiałam,jak można najeść się wyłącznie owsianką(mimo,że uwielbiam)

aha.i na kolację dodałabym chlebek jakiś.
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 15:26   #3973
Joelle
Raczkowanie

UTRZYMANIE
Śniadanie : 2 kawałki chleba białego, podzielone na połówki : 1 połówka z szynką drobiową, 2 z dżemem truskawkowym, 3 z Almette śmietankowym, 4 z serkiem Tartare orzechowym + Jogobella jogurtowa
Obiad : 7 pierogów z serem
Kolacja : 2 kromki chleba razowego. 1 z serem żółtym i szynką drobiową, po jednym plasterku oczywiście, 2 z Almette śmietankowym + Fantasia truskawkowa i kubek mleka
To mój jadłospis z wczoraj. Proszę o ocenę
Joelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 15:27   #3974
twinsy21
Raczkowanie

Arrr..jeszcze niedawno napisalas ze waga pdoskoczyla Ci o 0.5 kg i dalej rosnie, a teraz piszesz ze o 400 g [czyli tak naprawdę waga Ci o 0.1 g spadla]. To są normalne wahania wagi;/ Do 2 kg potrafia byc a ty panikujesz z g;lupich 400 g.
Moglybysmy teraz pojechac niezłą łaciną, bo wkurzaja nas takie wpisy, dlatego staramy się opanować .
Nie chcesz przytyc i od razu po tobie to widac. Najlepsze rozwiazanie-psycholog bądź psychiatra. Ci sie wydaje ze zacnziesz ejsc wiecej, utryzmasz tak niską wagę [któa nei ejst twoja naturalna] , okres wroci i bedzie happy end. Zapomnij i wez sie w garść.

PS; Szybki wzrost wagi?? Szybki to 0.5 kg dziennie a nie 400 g w ciagu tygodnia;/
Dziewczyno wez sie najpierw zastanow a potem pisz.

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"

Edytowane przez twinsy21
Czas edycji: 2010-02-20 o 15:28
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 15:55   #3975
CherryStrawberry
Raczkowanie

Cytat:

eh dopiero teraz widze jak to u Ciebie wygląda, wez sie kobieto w garsc,bo wciąz masz skrzywioną wizje dojscia do siebie;/ wiesz,ze musisz przytyć, ze to dla twojego dobra, a z 2 str nie chcesz, ćwiczysz i boisz sie... metabolizm rozkrecisz jedząc więcej i regularnie,ale nie mozesz bac sie tego co konieczne i jesc normalnie..okres Ci sam nie wróci, to Ty musisz sie o to postarac.. i od takiego jedzenia nie zmienisz sie w maskotke Michelin,tylko sobie pomozesz, zrozum..no i koniecznie psycholog,musisz pozbyc sie skrzywień;/
CherryStrawberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 16:50   #3976
nikki999
Zakorzenienie

Witajcie kiedyś się już udzielałam w tym wątku, dzisiaj postanowiłam trochę popracować nad ciałem, bardzo późno dzisiaj wstałam, dlatego troszkę bez przygotowania i bardzo, bardzo lekkie R
Śniadanie o 10.30:
4łyżki płatków owsianych i żytnich na wodzie, banan, kiwi, czubata łyżka wieśniaka, activia śliwkowa, wiórki kokosowe
-ćwiczenia (11.55-12.40)
II śniadanie o 13.30:
kajzerka ( ) z serkiem topionym "z ziołami", ogórek konserwowy, dwa duże jajka na twardo
Obiad o 16.30:
Talerz głęboki warzyw na patelnie z dwoma śledziami z oleju (ale dokładnie odsączone papierowym ręcznikiem)
Kolację planuję na godzinę 19.30:
co proponujecie? mam wieśniaka, chleb żytni, wafle ryżowe bananowe, ser pleśniowy, tuńczyk powinien być niestety nie mam żadnych warzyw oprócz tych ogórków konserwowych i ew. kukurydzy z puszki...
myślę, że tuńczyk z kukurydzą i ogórkiem i połówką kromki chleba żytniego będzie ok...
o 22 już leżę w łóżku, a czasem nawet śpię, bo w tygodniu o 6 pobudka do pracy, także w tygodniu moje posiłki zwiększają się do nawet sześciu

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 17:19   #3977
_Novotna_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość

podoba mi sie Twój jadłospis,chociaż ja umarłabym po takim śnaidaniu z głodu.Nigdy nie rozumiałam,jak można najeść się wyłącznie owsianką(mimo,że uwielbiam)

Ja rozumiem i najadam się owsianka rano.
Jak wstaje tak około 8 to mam żoładek na supeł i praktycznie na siłe wpycham w siebie to nieszczęsne śniadanko, ale zazwyczaj daje radę tylko niewielkiej miseczce owsianki (z różnych płatków, otrębów itp) i kawa lub herbata do tego. Jak zjem takie śniadanie, mimo, że troche na siłę to w porze drugiego sniadania zjem normalnie np. jajka, lub kanapki z chuda wedlina itp.
Jeśli natomiast nie zjem owsianki zaraz po wstaniu rano czyli te powiedzmy 30 min po pobudce tylko o samej kawie wyjde rano z domu to na milion procent za półtora do dwóch godzin złapie mnie mega głód a wtedy to już moge wszystko zjeść i duże ilości, a szczególnie kuszą wtedy słodkie bułeczki , słodkie soczki, słodkie serki itp.
A wogóle to chciałam się pochwalić, że od jakiegoś miesiąca zaczełam własnie tak się odżywiać i zgapiając Wasze Utrzymaniowe jadłospisy nie przybyło mi nowych kg a nawet delikatnie waga ruszyła w dół, po tym jak zapisałam się na siłownię. Co prawda jest trochę zamieszania z planowaniem posiłków, ale myślę że to kwestia organizacji. Ja mam akurat ułatwione zadanie, bo prowadzę restaurację i teraz np. kucharza poprosiłam aby pogotował i pomroził mi w jednoporcjowych woreczkach kaszę i ryż dziki i dodaję sobie to do jakiegokolwiek mięska lub ryby i mam obiadek z glowy.
Niestety ostatnio, kiedy mieliśmy duży ruch opuściłam jeden posiłek-podwieczorek to poskutkowało tym, że po powrocie do domu o20 zamiast lekkiej kolacji musiałam się porządnie najeść. Dlatego teraz nie ma bata, pora posiłku to pora posiłku i choćby na siłe ale zjem go
Uff zybaczcie ten off top ale tak naprawdę to nie mam z kim pogadaco odchudzaniu, bo moje kolezanki myślą, że wystarczy nie jesc kolacji ewentualnie kiść winogron na wieczór

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

A wogóle to ręce i nogi mi opadły jak przeczytałam ostatnio w jakimś czasopiśmie dla kobiet o piramidzie zdrowego żywienia, gdzie zalecają w pierwszej kolejnośc spożywać zbożowe, pełnoziarniste produlty, kasze, makarony razowe itp, potem warzywka, potem warzywa strączkowe a o mięsku i nabiale mowa tylko 2-3 razy w tygodniu. :sciana: Szczerze mówiąc załamałabym się jakbym miała przeżyć o kaszy i warzywkach tylko...
Stary 2010-02-20, 17:26   #3978
viline1988
Raczkowanie

GG do viline1988

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość

Nie no brat miał całotygodniowy cykl zwiedzania a że dzisiaj brzydko to tylko Wawel i spacerek po rynku więc jedynie godzinka :P

Co do owsianki to ja nie rozumiem jak można się nią nie najeść :P Ja końcówkę to zjadam z pazerności bo już nie mogę a że jest taka pycha :P Może to zależy kto jak gotuje czy na rzadko czy na gęsto nie wiem Ja jem taką gęściore w wielkiej misce :P Chlebka na kolacje niestety nie będzie bo mi się źle śpi jak jem cięższe kolacje z większą ilością węgli :P
Dzięki wielkie za ocenkę :P
bez badziewnego jedzenia
*siłownia 3 x tyg
*interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a)
viline1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 18:44   #3979
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

pomożecie mi to ocenić,bo trochę mi się już zapomniało
R.
1. Owsianka (4 łyżki, mrożone jagody,100gr wiejskiego), cykoria z mlekiem
2. puszka tunczyka wsw. gruszka
1.5 h siłowni
3.ryż ciemny (40gr suchego),piers w sosie pomidorowym(pomidory z puszki z ziolami)
4. homo naturalny + 30 gr.nerkowców
5.szpinak z teflonu wybełtany z 2 jajami
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 19:13   #3980
paszka016
Raczkowanie

Dziekuje wszystkim za mile ocenki ) zrobilo mi sie cieplej na serduszku

Moje dzisiejsze U:

Sn : 2 nalesniki grubiutkie jeden posmarowany dzemem truskawkowym , drugi posmarowany monte duzym , pomaranczka , herbatka z cytrynka

2sn: grahamka z maselkiem serkiem almette , plasterkiem szyneczki , pomidorkiem , szczypiorkiem , jogurt naturalny 150g

O: cały woreczek kaszy jeczmiennej zalanej gratka truskawkowa 120g

P: 10 wafli ryzowych ze slonecznikiem ;d , kakao (3 lyzeczki puchatka szklanka mleka 1.5 % ) jabluszko

K: dwie kromki razowca z maselkiem i serkiem wiejskim , sałatka : pomidorki , ogorek kiszony , papryka , kukurydza , salata pekinska skropione oliwa z oliwek

Pomaranczka , jabluszko

i jak?

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 19:24   #3981
kakaukowa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez viline1988 Pokaż wiadomość
Nie no brat miał całotygodniowy cykl zwiedzania a że dzisiaj brzydko to tylko Wawel i spacerek po rynku więc jedynie godzinka :P

Co do owsianki to ja nie rozumiem jak można się nią nie najeść :P Ja końcówkę to zjadam z pazerności bo już nie mogę a że jest taka pycha :P Może to zależy kto jak gotuje czy na rzadko czy na gęsto nie wiem Ja jem taką gęściore w wielkiej misce :P Chlebka na kolacje niestety nie będzie bo mi się źle śpi jak jem cięższe kolacje z większą ilością węgli :P
Dzięki wielkie za ocenkę :P
dziewczyno, zle ci sie spi, bo boisz sie, ze przytyjesz.. Całe zycie planujesz jesc wiesniaka na kolacje, 'zeby ci sie dobrze spało'?
kakaukowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 19:25   #3982
warrior_mortal
Rozeznanie

airwaves dlaczego R?

Edytowane przez warrior_mortal
Czas edycji: 2010-02-20 o 19:33
warrior_mortal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 19:26   #3983
stupify
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Dziekuje wszystkim za mile ocenki ) zrobilo mi sie cieplej na serduszku

Moje dzisiejsze U:

Sn : 2 nalesniki grubiutkie jeden posmarowany dzemem truskawkowym , drugi posmarowany monte duzym , pomaranczka , herbatka z cytrynka

2sn: grahamka z maselkiem serkiem almette , plasterkiem szyneczki , pomidorkiem , szczypiorkiem , jogurt naturalny 150g

O: cały woreczek kaszy jeczmiennej zalanej gratka truskawkowa 120g

P: 10 wafli ryzowych ze slonecznikiem ;d , kakao (3 lyzeczki puchatka szklanka mleka 1.5 % ) jabluszko

K: dwie kromki razowca z maselkiem i serkiem wiejskim , sałatka : pomidorki , ogorek kiszony , papryka , kukurydza , salata pekinska skropione oliwa z oliwek

Pomaranczka , jabluszko

i jak?
Bardzo mi się podoba, ale nnkt nie za wiele Nie licząc tego słonecznika w waflach to już nie widze Może jakieś orzeszki na podwieczorek czy pestki dyni? Mega postęp
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 19:32   #3984
warrior_mortal
Rozeznanie

U:

I: 1,5 łyżki kaszy manny na szkl. mleka 2%; 2 kromki razowca z margaryną, szynką z indyka i pomidorem + herbata zielona

II: jabłko + grahamka z margaryną, serem żółtym i sałatą

III: ziemniaki, 2 małe zraziki wołowe z cebulką i ogóraskiem kiszonym , brokuł + herbata zielona

IV: duży jogurt-truskawka z panna cotta 350g.

V: 2 kromki staropolskiego- 1 z margaryną, szynką drobiową i ogórkiem, 2 z serkiem topionym ziołowym i górkiem + herbata zielona

i jak? proszę o ocene

ps. dzisiaj cały dzień chodze z balonem zamiast brzucha - to chyba przez to mleko z rana, ale jakoś nie mogę sobie odmówić za każdym razem kiedy coś takiego mnie spotyka, mówię sobie, że już więcej nie tkne mleka, bo widocznie mój organizm tego nie trawi, a jednak. eh...
Stary 2010-02-20, 19:42   #3985
nikki999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikki999 Pokaż wiadomość
Witajcie kiedyś się już udzielałam w tym wątku, dzisiaj postanowiłam trochę popracować nad ciałem, bardzo późno dzisiaj wstałam, dlatego troszkę bez przygotowania i bardzo, bardzo lekkie R
Śniadanie o 10.30:
4łyżki płatków owsianych i żytnich na wodzie, banan, kiwi, czubata łyżka wieśniaka, activia śliwkowa, wiórki kokosowe
-ćwiczenia (11.55-12.40)
II śniadanie o 13.30:
kajzerka ( ) z serkiem topionym "z ziołami", ogórek konserwowy, dwa duże jajka na twardo
Obiad o 16.30:
Talerz głęboki warzyw na patelnie z dwoma śledziami z oleju (ale dokładnie odsączone papierowym ręcznikiem)
Kolację planuję na godzinę 19.30:
co proponujecie? mam wieśniaka, chleb żytni, wafle ryżowe bananowe, ser pleśniowy, tuńczyk powinien być niestety nie mam żadnych warzyw oprócz tych ogórków konserwowych i ew. kukurydzy z puszki...
myślę, że tuńczyk z kukurydzą i ogórkiem i połówką kromki chleba żytniego będzie ok...
o 22 już leżę w łóżku, a czasem nawet śpię, bo w tygodniu o 6 pobudka do pracy, także w tygodniu moje posiłki zwiększają się do nawet sześciu
No więc na kolację było pół puszki tuńczyka wsw i reszta warzyw z obiadu- jednak zostały
oczy mi się zamykają więc zaraz będę szła spać- dlatego bez chleba

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 19:44   #3986
Tula0
Raczkowanie

Ponownie proszę o ocenę, może tym razem nie zostanę do końca olana

moje U

IŚn.
Owsianka (7łyżek górskich, jabłko, cynamon, siemię lniane, łyżka miodu); jeden herbatnik maczany w herbacie
IIŚn.
2 kromki chleba z masłem i:
1) wędlina, pomidor
2) twaróg, mandarynka pokrojona w plastry
Obiad
Gulasz, 2 bułeczki drożdżowe (taka a'la czeskie knedliczki), surówka z selera (z jogurtem bałkańskim i orzechami włoskimi)
Podwieczorek
homo naturalny (końcówka była więc na pewno mnie niż 150g.) z migdałami i orzechami włoskimi; kawałek domowego sernika
Kolacja
2 kromki chleba, posmarowane masłem z:
1) tuńczykiem i plasterkami jajka
2) serem żółtym i wędliną, plasterkami ogórka

Tula0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 19:49   #3987
esor
Mamusia Luty 2016

Dot.: Nasze codzienne jadÓospisy, czÖŚ X.

Moje dzisiejsze R/U:

I. 2 kromki grahama jedna z szyneczka, druga rzodkiewka i 3 rozyczkami brokulow

ll. Pol pupeta w sosie, 3/4 woreczka ryzu, jablko

lll. kawalek (spory) szarlotki (malo ciasta duzo jablek)

lV. 2 x kromka grahama z szynka, rzodkiew, troche sosu chilli

V. marchew, troche
laskowych

Slicznie prosze o ocenke

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 20:17   #3988
Margolcia0703181
Raczkowanie

U/P (dziś chyba było lepiej):

I: 4 łyżki owsianych na szkl mleka 2%, lyżeczka miodu, spora garść bakalii, herbata z cytryną

II: 200g kaszanki usmażone z jajkiem, kromka razowego z masłem, 2 ogórki kiszone

III: szkl maślanki z łyżeczką dżemu, małe jabłko

IV: bułka ziarnista z masłem, do tego 100g twarogu, łyżeczka dżemu, kakao z łyżeczką miodu

będę wdzięczna za ocenę
Stary 2010-02-20, 20:23   #3989
warrior_mortal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tula0 Pokaż wiadomość
Ponownie proszę o ocenę, może tym razem nie zostanę do końca olana

moje U ...no to może pozwolę sobie ocenić

IŚn.
Owsianka (7łyżek górskich, jabłko, cynamon, siemię lniane, łyżka miodu); jeden herbatnik maczany w herbacie hm, ale ta łowsianka to na mleczku? jeśli tak to mniaammmniuśnie
IIŚn.
2 kromki chleba z masłem i:
1) wędlina, pomidor
2) twaróg, mandarynka pokrojona w plastry ok.
Obiad
Gulasz, 2 bułeczki drożdżowe (taka a'la czeskie knedliczki), surówka z selera (z jogurtem bałkańskim i orzechami włoskimi) ładnie, aczkolwiek szkoda, że kasza/ryż czy ziemniaczki nie wpadły, ale co tam! raz na jakiś czas coś innego się przyda
Podwieczorek
homo naturalny dlaczego naturalny? nie lubisz słodkich serków? (końcówka była więc na pewno mnie niż 150g.) z migdałami i orzechami włoskimi; kawałek domowego sernika ooo! jesti coś na osłode- b.ładnie
Kolacja
2 kromki chleba, posmarowane masłem z:
1) tuńczykiem i plasterkami jajka
2) serem żółtym i wędliną, plasterkami ogórka i tataj też ok.

no, no...ogólnie bardzo smaczny jadłospis choć pawde mówiąc jakoś mało owoców i warzyw się wydaję ale! poza tym wszytsko jest co trzeba

jw
Stary 2010-02-20, 21:12   #3990
twinsy21
Raczkowanie

Nasze U;
Przed sniadanie;
jablko + grucha + śliwki [tradycyjnie na patelni przyprazone z cynamonem]
Śniadanie;
to co zwykle [nie piszemy juz ilosci;
owsiane z masą przeroznych platkow [szkl. ZB, po pol; Nesquik, crunchy bananowych, itp] + bakalie [daktyle, rodzyny, orzechy, bakalie] + homo waniliowe z naturalnym.
kromka chleba z maslem orzevhowym i miodem.
II śniadanie;l
bulka z salata, maslem, pomidorem,camembertem + kakao na mleku sojowym + jajecznica z 3 jaj.
Obiad;
pierogi ruskie na sprobowanie [ 3 z cebulka i olejem] + talerz bigosu wege wymieszane z pół puszki fasoli w sosie pomidorowym + makaron-100 g jakieś.
podwieczorek;
jablko + banan + gruszka [podprazone na patelni] + daktyle, orzechy, pestki slonecznika i gorzka czekolada [ parę kostek]
kromka chleba z plasterkiem żółeog bezpodp. sera, maslem i swierzymi warzywkami.

wizyta u cioci [ po czesci urodziny ciotecznego brata];
3 kromki chleba z maslem, pieczarkami i serem bezpodp. + talerz salatki greckiej + 2 michaszki + kawałek tortu czekoladowego + ciastko cytrynowe [3 kawalki] + duuuużo alkoholu [glownie szampana i wińska] [moze nie jest tego duzo, ale jestesmy okropnie upchane] [ z za niskiego cisnienia skocyzlo nam do nadcisnienia i pulsu 120!:P [zazwyczaj mamy 50]

przed snem;
kostka twarogu ze szczypiorem i pomidorami.

3majcie sie cieplutko;*

PS. Wiemy że dzis brzydko

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości